Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• bambano

titán

LOGOUT blog

válasz _seth_ #6233 üzenetére

Gumikérdés:
    Amikor én vettem a téli gumimat, akkor még csak ug6-os volt, de az is csak kisebb méretben. Viszont volt egy vele nagyjából azonos, szintén good year gumi, a gw3-as, amit csak nagyobb, peresebb méretekben lehetett kapni, ez volt való a nagyobb kocsikra, nekem olyan van. Az astrámon meg michelin alpin a3.

A gw3-as szárazon tisztességesen tapad, a vizes utat kevésbé szereti, alattam elég gyakran megcsúszik. Igazából sosem tudtam eldönteni, hogy azért csúszik meg, mert egyébként jó gumi csak istenverte nehéz az autó eleje és egy gagyibb gumi még így se menne, vagy azért, mert gagyi és ennyit tud.

Viszont havon úgy megy vele az autó, mint egy harckocsi. Komolyan mondom, el nem tudnám képzelni, ha nem látnám saját szememmel, friss porhavon úgy megy, mintha száraz aszfalt lenne.

A jeget megint nem szereti.

Az alpin a3-at meg rettenetesen utáltam, az még az astrán is csúszkál állandóan. Viszont láttam valami michelin alpin pilotot vagy ilyesmi nevűt, azzal jégen hamarabb megálltak, mint én a gw3-mal (voltam a hungaroringen a vezetéstechnikai centrumban). Nem voltak teljesen egyformák a körülmények, de az a michelin gumi jobbnak tűnt, mint a gw3.

Nem tudom, neked is független felfüggesztés van-e hátul, mert ha igen, akkor a külső-belső oldalas gumikat nem javaslom rá. Nekem eddig pirelli pzero nero volt nyári gumiban, na az egy überbrutál darab, árban és minőségben is... Viszont most láttam akciósan 31 rugóért, annyiért jó vétel.

A c veki futóművének van egy olyan elmeroggyant dolga, hogy eléggé befelé dől a gyári beállítások szerint a két hátsó kerék, emiatt minden olyan gumit, amelyiknél nem lehet oldalt cserélni, fűrészfogas kopással megzabálja a belső peremét. Amikor ezt sikerrel megtette, olyan éktelen zajos lesz, hogy még a szomszéd utcában sem lehet megmaradni mellette. A forgásirányos gumikkal ilyet nem csinál. Úgyhogy vagy nézd meg, vagy emlékezz vissza, milyen volt a nyári gumid, amit ledobtál róla, és gondolj erre, mikor újat veszel. Ha a vekiden nem független a hátsó kerékfelfüggesztés, akkor tárgytalan a dolog.

Még egy dolog: ha független, akkor csak megbízható szervizbe vidd futómű állításra, az átlagos szervizes, gumis még nem látott olyat és a te autódon akarja majd megtanulni... elég tré eredményeket fogsz kapni.

Én egy fél évet szenvedtem tavaly, mire rendberaktak mindent az autón, azóta lehet menni két kilóval elengedett kormánnyal 8-10 kilométert is vele:) Nem szoktam, de lehet:)

Új hozzászólás Aktív témák