Hirdetés
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zola885
csendes tag
Két hónapja van egy Philips 708-as Oledem, szerencsére egy homogén, szép kijelzőt sikerült kifognom. Ma délután egy pillanatra azonban megijedtem: forma-1 nézés végén az eredményjelző "nyoma" ott maradt pár másodpercig a kijelzőn. Szerencsére csak pár másodperc volt. Furcsállottam, mivel az SDR beállítások szerintem korrektnek mondhatók: filmmaker mode, 55-ös oled fényerő, fényerő növelés és minden más extra funkció kikapcsolva. Logó és egyéb védelmek bekapcsolva.
Majd megnéztem a beállításokat, és mint kiderült az SDR beállítások megváltoztak (tegnap este még rendben volt, nem tudom mi okozhatta):
ECO mód, 80-as oled fényerő, fényerőnövelés minimumon, fényerő környezethez igazítása bekapcsolva stb..... nahát így már nem is csodálkozom, hogy mi történt.
Természetesen visszaállítottam azóta az SDR beállításokat a fentiek szerint.Van okom aggódni? Lefuttassak egy nagy pixel frissítést esetleg?
Köszi előre is a válaszokat!
-
Zola885
csendes tag
Sziasztok!
Másfél hete vettem egy Philips 718-at, minden rendben volt, szerencsére a kijelző is teljesen homogén.
Feldobott azonban pár napja egy frissítést, a telepítés után pedig a streaming szolgáltatásokkal némi probléma adódott. Konkrétan a Prime Video és az HBO Max esetében a lejátszás (HDR 10+, DV tartalmak) során olykor (4-5 percenként) akadozik a kép. Internet kapcsolat stabil, más szolgáltatónál, Netflix, Apple TV+ esetében nincs ilyen probléma. Mozgásjavítások és minden más AI ki van kapcsolva.
Próbáltam korábbi firmwaret feltenni, de nem engedi a futtatását. Gyári beállítások visszallítása is megtörtént.
Mit lehetne csinálni? Köszi a választ előre is.
-
Zola885
csendes tag
Ha van köztetek Philips 805-ös tulaj, megkérhetném, hogy mérje le a két talp (szélső érték) közötti távolságot? Nagyon szépen köszönöm!
-
Zola885
csendes tag
Kedves fórumtársak!
OLED tv vételén gondolkodok, egyedül a beégés esetleges veszélye miatt vacillálok még.
A felhasználási szokásaim a következők:
- csatornák: szinte kizárólag sportra. heti 3 nfl meccs (két oldalon logók, és eredményjelző középen) - kb. heti 6 óra
forma-1 nagyjából kéthetente. nba márközések heti egy.
- filmek/sorozatok: feliratot nagyon gyakran használok. ahol lehet szürkére állítom, illetve félhomályosra (netflix)
- játék: nincsSzerintetek mekkora esélye lenne egy beégésnek? (természetesen oled fényerőre figyelve, illetve a megfelelő opciók bekapcsolása, amik a beégések ellen vannak). A kiszemelt vétel a philips 805.
Köszönöm előre is a válaszaitokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bezámítás! ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) OLED notebook - Ultra 9 32GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- Beszámítás! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest