- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Milyen nyomtatót vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen SSD-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- OLED TV topic
- iPad topik
- ASUS ROG Ally
- DUNE médialejátszók topicja
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Malfroy
aktív tag
Az 77" A95L és S95C elvileg ugyan az a panel, és 2x szorzó van árban, ez hogy jött ki?
-
mattheus
őstag
Megjött ma a TV (LG OLED55G33LA ) és az állvány is Nedis TVSM2330BK. Holnap fogom összerakni és a helyére rakni segítséggel, mert az már két emberes munka.
Az állvány jó nehéz (8kg). A kérdésem az lenne (kérlek ne nevessetek ki nagyon
), de mikor rárakom majd a tévét az állványra (LINK). Akkor utána biztonságos a tévét megemelni 2 embernek a képernyő széleinél az alábbi ábra alapján (LINK), a plusz tőkesúly nem fog problémát okozni ? A gyári talp egyébként ehhez képest pehelysúlyú, mindösszesen 4.2 kg
-
ρσгτσ
addikt
válasz
undercover #94192 üzenetére
Persze hogy jó. Feljebb az "érdeklődés" miatt került szóba a C3 vs. G3. Nem azért, mert a C3 nem annyira jó.
-
Scholes9
nagyúr
válasz
undercover #94192 üzenetére
Én biztos nem vennék C3-at az S90C helyett. Volt “sima” OLED TV-m már, de ez a QD-OLED más liga.
-
undercover
őstag
De, ha nincs valakinek pénze a G3-ra és OLED TV-t szeretne az nem tesz rossz lóra a C3-al sem nem?
Nekem most Samsung Q80T van. Gondolom erről is nagy ugrás lehet egy C3 is.
Samsung még nincs olyan régóta az OLED bizniszben igy inkább az S90C helyett inkább a C3-ra szavaznék.
-
-
-
válasz
Borisz76 #94185 üzenetére
Köszi!
Szolgáltatót nézve (Gelka Hírtech) , csoda ha van adás (probléma mentesen)
Az a régi LG 42LE4500 tuti tuner hibás, de még működik (STB-vel HDMI-n)
Csak TV szolgáltatás van tőlük, net az T-től van Optikán. -
alaves
addikt
15%-os villámakció az LG webshopban vasárnap 22.00-ig.
Pl. 77B3: 722 eFt, 55C3: 399 eFt, 77G3: 1164 eFt stb. -
ricsip
addikt
válasz
MaxxDamage #94184 üzenetére
Meg tudod nézni valahol a csatorna hangolásnál a jelerősség és jelminőség értékeket.
-
válasz
Az is simán lehet hogy az új OLED már javított tunerrel készült.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
A kép kockásodása nem feltétlenül tuner hiba !
Van itthon 3 db Samsung és 1 db LG tv.
Ugyanazt a csatornát nézve a három Samun jó a kép.....az LG pedig kockás !Digi előfizetés , koax-on megy a TV adás a szolgáltató eszközéből.
Az egy szem koax kimenet 4 felé van osztva.
Osztás után kb azonos a koax kábelek hosszúsága is.Ebből arra a következtetésre jutottam, hogy az LG tv tuner ÉRZÉKENYSÉGE nem olyan jó ....
Tehát hi kicsit gyengébb a jel, akkor már kockásodik.
Míg a többi tv nem csinálja ezt.Mielőtt kérdeznéd :
Igen , próbáltam úgy mint a napraforgó....vittem a TV-t szobáról szobára és több "végponton" is leteszteltem.
Sajnos nem azon múlt a dolog, hogy egy adott "koax ág" esetleg 1-2 méterrel rövidebb vagy hosszabb.Sajnos a LG TV-k tunerja kevésbé érzékeny.....jobb minőségű vagy erősebb jel kell nekik.
Sajnos eltérő modellek esetén megeshet, hogy a tuner nem ugyanaz a fajta....és valamelyik gyengébbet kapott. -
Mennyire gyakori tuner egység hiba?
Felhasználási mód adott, (LG C9) napi 15 óra+ használat és sokszor tapasztalható kép kockásodás, míg másik (új OLED LG C3) tévén nincs semmi hiba ugyanabban az időben/csatornán.Volt korábbi LG LED TV-m (2010-be vett) aminek ugyanez a hibája (lett) és gondolom ennek a mostani tévének is hasonló lehet, mert a jelenség ugyanaz.
Vélemény, tapasztalat?
-
válasz
Quadgame94 #94174 üzenetére
Hasonló LG IPS Edge LED LCD TVC-t cseréltem le 65OLED706-ra, az első két hétben minden szart is megnéztem, annyira nagy ugrás volt a képminőség
-
válasz
undercover #94166 üzenetére
Ahogy Vhiktor is írni szokta a fényerő az nem fehér részekre vonatkozik kizárólag csak, hanem színfényerőre is.
Nekem 706 Philips , LG C2 van monitornak és a G3 ( szerintem Samsung is) sima SDR anyagokkal is már szebb képet nyújt, de bármiylen HDR anyaggal, akár Netflixessel is már irigylésre méltó a különbség. nem véletlenül szeretnék váltani mert saját szememmel láttam a G3 -at . DE viszont nagyon szeretem az Ambilight-ot és most hogy elterjedt a híre a következő évi TV knél várható előrelépésnek még mindíg kivárok. -
-
Partz
senior tag
válasz
hunspikey #94164 üzenetére
"Viszont a G3 pontosan az MLA panelje miatt a csatornánkénti színfényerőben javult rengeteget, azaz a WOLED színtorzulása sokkal kisebb (illetve a betekintési szöge gyakorlatilag tényleg torzulásmentes 179 fok) - szóval ez viszont iszonyatosan látszik illetve a c9 - c3 párosnál is a lefedettség döbbeneteset javult."
G4 ebben tovább fog javulni, G3 esetén 600 nit felett kezd a fehér al-pixel láthatóan belenyúlni a színekbe. Míg G4 már majdnem trükközés mentesen képes lesz erre csaknem 1000 nitig (kis ablakban). Csak erről nem szólnak a cikkek, mert az a hír, hogy 3000 nit a csúcsfény...
Másik az US piacon a G4-et lehet majd választani, hogy talppal kéred vagy a fali konzollal. Nem tudom Eu-ban tervezik-e ezt, de valószínűnek tartom, ha már így előjött a téma.
-
Quadgame94
őstag
válasz
Pro Koryak #94176 üzenetére
Igen...
de Ő talán a legszerencsésebb. Egy mezei IPS TV is tökéletes neki, felesleges OLED.
-
RockCNC
őstag
Azért nem gyenge az LGG3 gyári talp árra
106.000
Látszik, hogy hiánycikk -
Pro Koryak
addikt
válasz
Quadgame94 #94174 üzenetére
Azért az ilyeneken mosolygok, nem vagy alig lát difit egy ips és egy végtelen kontrasztú megjelenítő között... = nyugtatgatnia kell magát, azért megérte megvenni.
-
Quadgame94
őstag
-
Pro Koryak
addikt
válasz
cs.zs. #94152 üzenetére
Szerintem majd mindenki eldönti maga, kell-e neki a magasabb fényerő, függetlenül attól éppen hol és mikor nézi és megvan rá a keret.
Neked akkor nem kell, sokaknak, nekem is meg kell tök sötét szobába is.
Ha már a technológia van ezen a szinten, akkor hadd használjuk már ki. -
Partz
senior tag
válasz
Malfroy #94154 üzenetére
Igen, 77"-os verziónál biztos lehet középre rakni, ahogy képen nézem annyi az is csavaros. A hátlapot kell csak a lábaknál visszapattintani utólag, a pontos távot nem tudom.
Ha abszolút a csúcs kell, a tavalyi modellek közt az A95L az amerikai és az európai tv összevetésen is győzött, szigorúan képminőség terén.
Fényerőhöz még annyit megjegyeznék 100% ablakban pl. 260 nitet tud ez a modell, míg egy G3 a 210 nites skálán mozog, igazából 10%-ban jobb egy hangyányit a G3. Amúgy csúcsfényben is az A95L a legerősebb a tavalyi modellek közül és ezt, ahogy Vhiktor is mondja RGB színekkel teszi, tehát teljesen szaturált marad a kép magas fényerő mellett is.
Ami miatt G3-at venném, világos környezet mellett is fekete marad a fekete. Sajnos qd-oled panel mivel top-emissziós eljárással készül (egyébként ez a fejlettebb technológia) nehezebben kezeli a környezeti fényt, ez kicsit megemelheti a feketét. Sötétben ezzel semmi probléma, kizárólag környezeti fény mellett jelentkezhet.
Illetve a G3 tényleg nagyon jó játékokra szoftveresen, inputlag, valamint a teljes értékű hdmi 2.1 portok miatt és az ára is kedvezőbb.Ha meg az ár/érték arányt nézzük, akkor egyértelműen a Samsung S90/95C jöhet még szóba, ugyan az a 2. generációs qd-oled panel mint a Sony-ban. Vezérlésben erősebb a Sony, csúcsfény, felskálázás, szín átmenetek kezelésében, de ezek nüanszok. Ha meg kalibráltat az ember ezek az előnyök lehet el is vesznek és egymás mellett se biztos, hogy észre lehet venni. Szóval finoman szólva ez nem biztos, hogy megéri a közel kétszeres felárat.
Mindegyik készülék elég közel áll egymáshoz képminőség terén, szóval teljesen egyéni preferencia, döntés a tiéd.
-
ACE-
addikt
válasz
Vhiktor #94168 üzenetére
Nyilván aki lecserélte, és kifizette az extra költséget, akkor már pszichikailag is azt fogja mondani, hogy persze hogy jobb! Én ugyanígy vagyok vele, csak én LG 49SJ810V-t cseréltem 55OLEDC3-ra. Először kb. semmit nem láttam, aztán direkt sötét anyagokat néztem, hogy lássam a különbséget, és bebizonyítsam magamnak, hogy megérte azt a cirka 300ezer különbözetet a régi használt ára és az új ára között... Nekem még hozzá jött az is hogy sokkal gyorsabb az egész menürendszer, ezerszer jobb használni, kezelni.
Nekem is egyébként a C3 kisüti a szemem bizonyos képanyagoknál, amikor rendszerint éjjel (máskor nincs időm) full sötét szobában használom, de így voltam nagyjából az SJ810-el is... Ennek ellenére a HDR, DV anyagoknál 100-on használom, mert azt írták mindenhol, hogy úgy a legjobb, és gyönyörködöm azokon a részeken, ahol tényleg fekete a fekete, és nem szürke, mint a régi TV-n.
Kérdés: Ha automatára van állítva a fényerő C3-on, akkor lehet ellenőrizni valahol, hogy éppen milyen fényerőre állítja?
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
undercover #94166 üzenetére
Dehogynem, simán megmodnja bárki még akkor is ha nincs egymás mellett a 2 tv akkor is. Aki pl lecserél egy c szériás LGT egy samsung qd oledre az is látja egyből HDR anyagokkal.
Visszakeresve itt a fórumban is van elég beszámoló erről. -
undercover
őstag
válasz
hunspikey #94164 üzenetére
A korábbi válaszolóknak:
Nem arra gondoltam, hogy a C3-on 720p-ben Muzsika TV-t nézz az ember.
Mindenféle tartalomra értem, tv, streaming, gaming stb.hunspikey: Pont az RTRIngs szerint:
" In theory, the G3 can also get much brighter than the C3; however, in practice, you won't see much difference except in certain contexts, such as when bright white clouds are displayed."Csak abból indultam ki, hogy sokan itt a fórumon is azt mondják, hogy nem max fényerőn használják a C3-at is. Erre a legnagyobb előnyként mindenki a fényerőt mondja.
Én nem vitatom, hogy az MLA technológia miatt jobb TV a G3.
Csak szerintem ha leültetünk két átlagos embert, nem olyat aki tesztetek nézz állandóan nem fogja tudni megmondani a különbséget a kettő között.
És a G3 minimum 30%-al drágább. Ha az embernek nem végtelen a költségvetése ne mondjátok már, hogy egyértelmű, hogy mindenki G3-at vegyen a C3-at meg el kell felejteni.
-
hunspikey
őstag
válasz
undercover #94150 üzenetére
Ezzel mint G3 tulaj szeretnék vitatkozni. Előtte nekem c9 volt - ehhez képest a c3 már bocsánat de ha a fényerőt vesszük alapul, akkor pont ugyan az, mert kotta azonos fényerő értékeket, mozgást, miegyebet ad. Tehát a C széria ha úgy tetszik mit sem fejlődött, csak a kotta lehülyített c1-hez mérten van (vissza)javulás, de a c9 pontosan mindent tudott már 2019-ben amit ma tud egy c3 - sans softveres hülyülések és szebb GUI.
Viszont a G3 pontosan az MLA panelje miatt a csatornánkénti színfényerőben javult rengeteget, azaz a WOLED színtorzulása sokkal kisebb (illetve a betekintési szöge gyakorlatilag tényleg torzulásmentes 179 fok) - szóval ez viszont iszonyatosan látszik illetve a c9 - c3 párosnál is a lefedettség döbbeneteset javult.
RTINGS szerint a 1000 nites P3 színtérből a G3 88,8%-ot fed le, míg a C3 csak 73.8%-ot, a c9 meg csórikám összesen 46,8-at, ami valami iszonyú különbség ám.
Ezért a G3 képéről ordít, hogy átlagos képeket szinte tényleg natív RGB-vel szolgál ki, nem pedig éjjen nappal maxra tolt W leddel van minden kifakítva.
Pont ezért mondja Viktor helyesen, hogy a QDOLED azért nagyon nem szar ám, kár hogy nem LG elektronikával és szoftverrel érkezik
Jó az a G3- aki viszket a Samsung ökoszisztémától az nyugodtan vegye meg, csúcs tech. Persze, lehet megvárnám a g4-et, mert brutál lesz
-
ρσгτσ
addikt
válasz
lala666 #94160 üzenetére
Az fura, mert a pár évvel ezelőtti verzió nagyon jól töltött kábel nélkül. Lehet változtattak valamin vagy nem tudom.
Egyébként igen, tényleg gyorsan tölt kábelen. Egyszer nálunk is lógott azon, talán még beüzemelés környékén az előző Samsung távirányítója, mert nem is figyeltem, hogy az alján keresztül tud tölteni...
Szóval nem teljesen igaz, hogy soha nem töltöttük kábelen. De ennek nem sok jelentősége van 2 évre nézve.
Szerk.:
Jah én amúgy LED -et használok mindenhol, a nappaliban is többet, mert jobban kedvelem, ha több irányból érkezik a fény. Nem tudom ennek, meg magának a LED -nek (esetleg a színhőmérsékletnek) mennyi jelentősége van töltés szempontjából. -
ρσгτσ
addikt
Mondjuk ha az "átlag felhasználás" szinte csak TV adás, vagyis más tartalom nem nagyon megy rajta, ahol feltűnne az MLA -s G széria előnye, arra némileg túlzás is egy OLED.
Nyilván mindenki azt vesz, és arra használja amire akarja, csak az olyan tesztek, amik ezt veszik alapul, annak a cikkeit kerülném a jövőben... Mert eléggé megtéveszti az embereket.
Szerk.:
Bár az sem mindegy, hogy ez milyen kontextusban volt említve. Mert lehet ez szóba került, de alapvetően, több tényező/tulajdonság alapján nem vitatja a cikk a különbséget. -
ρσгτσ
addikt
válasz
lala666 #94157 üzenetére
Nekem előtte 2 évig QN90A volt, annak a távirányítóját soha nem töltöttük kábelen. Párom néha felfordította. Szóval elvileg többet kellene tudnia a szinten tartásnál.
Az újabb fajta solar cell távirányítót nem ismerem gyakorlatban, mert S90C -nél nem használjuk a gyárit. Vagyis én nem használom, mert most az az "apa TV".
-
Malfroy
aktív tag
Lehet hogy nem olvastad a korábbi bejegyzéseim de 1-2 hónap múlva szeretném lecserélni a Philips 55oled806 típusú tévémet. legfőképp azért mert szemem kinőtte és nagyobbat szeretnék de ha már cserélek akkor szeretnék mindenben feljebb lépni kép minőségben is .83 “ szerettem volna de abban jóformán nincs csúcs panelű kivitel ,ezért marad a 77 “és az eddigi értesüléseim során úgy tűnik hogy a Sony a95l a legjobb Mindközül 77 “ méretben. Nekem fontos hogy legyen talpa is és olyan ami kis távolságra van egymástól .hogyha azt mondod hogy a 77 Colos a 95L- et lehet oda középre is szerelni a két lábat annak nagyon örülnék mert akkor igazából nem gondolkodok tovább csak a pénzt kell össze tennem rá. De egyébként azt mondod hogy takarja a hátlap ezt a középső lábak kihajtását hogy kell elképzelni ? nem csavarral kell felszerelni úgy mint a két oldalsó t ami a TV nek a legszélén van? Igen 77” képet illesztettem be direkt mert ott láttam az egyik weboldalon. Még ami egy nagyon fontos infó lenne, ha esetleg tudod erre a választ : hogy a középen levő kettő láb között mekkora a távolság (cm)?ezt ugye azért jó tudnom hogy fel fog -e férni az asztalomra, ha megveszem. Illetve kéne még egy megerősítés is, hogy biztos hogy a 77” modellnél lehet használni a középső lábakat is, Nagyon nem szeretnék meglepődni kicsomagoláskor ugye érted
Mert ha tuti akkor nem is nézelődök tovább új tv iránt, ez a Sony bejön nagyon minden tekintetben.
-
válasz
Az a gond hogy azt írod "olvasgatva a teszteket" Jelenleg az MLA és a QD OLED jobb . nem tudom mit veszel átlagos hazsnálatnak. Tv2 720P re biztos nincs. Nekem C2 van monitornak, de láttam G3 -at és lényeges előrelépés.
-
cs.zs.
veterán
válasz
LG C3-nak nem kicsi a fényereje.
Attól nagyobbra csak akkor kell rámenned, ha kint van a TV a napfényes teraszodon, és ott akarod nézni a meccset.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- BESZÁMÍTÁS! 380GB Intel Optane 905P NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest