Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Everest / AIDA64 topik
- Akciókamerák
- Autós kamerák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kanczy
veterán
Sziasztok!
Szeretnék csekket befizetni, de (most először) a Safari / iCsekk kitalálta, hogy nem dobja fel a billentyűzetet, amikor be kell írni a kártyaadatokat. Az iCsekk szokás szerint átirányít Safariba (azt hiszem legalábbis) a Simple oldalára (az a másik, hogy a Simple nem enged jelszót létrehozni, csak 10 percig teker az appban a kis kerék), majd nem történik semmi.
Van erre esetleg valakinek megoldása?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
KubanitoS
veterán
-
KubanitoS
veterán
válasz
fornettisuti #2855 üzenetére
Biztosan így van. Céges autóimmal van a gond, egy 2020-as Octaviával, majd az utód 2023-as Karoq-kal is ugyanazt csinálja. Az asszony telefonja szintén i13 és ott is ugyanaz van.
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok,
Nálam ez ezeréves hiba, illetve neten is lehet olvasni róla, de csak elvétve, szóval lehet csak i13-at érint.
Skoda/VW/AUDI kocsikkal párosítva a telefont, nektek nem marad maximum hangerőn a készülék a kocsi leállítása (a kapcsolat megszakítása) után? Én már megszoktam, hogy minden egyes alkalommal úgy marad és kézzel kell levenni, de azért marha zavaró.
A telefont a megjelenésekor megvettem, szorgalmasan frissítgetve is van, a hiba évek óta fennáll. Toyotánál nem csinálja pl.
-
-
Én most újítottam be egyet, ráadásul még garis Júliusig (MM).
4 hónappal ezelőtt cserélték kompletten gariban, akku 100%. Full gyári tartozékos. Elég olcsón sikerült megvennem, úgyhogy boldogság van. Nem tudom milyen árat akarsz érte, de minden annyit ér, amennyièrt megveszik. Túlzottan ne szállj el, mert rajtad marad. -
Antosz
tag
Legutóbbi frissítés óta appok random lefagynak nekem. Valakinél ilyen hiba? Kifogyott már OTP app, kripto Mining app, stb.
-
ricsip
addikt
Sziasztok, először is nem vagyok iphone user, nem használtam ilyet sosem.
van nálam egy iphone 13 128GB (A2633). Nincs használatban már lassan 2 éve, gyakorlatilag újszerű állapotú, emiatt az akksi is kb 95%-os, ami reális érték. (Szeretném eladni, de nem tudom mennyi lenne a reális ára.)
Viszont mivel folyamatosan ki van kapcsolva, nincs soha töltőn. Bekapcsolom pár havonta, és ennyi idő alatt is sokat merül (kb 40-50% lesz a 100%-ról). Van ezekben tudtommal valami tracking, ami eszi kvázi-off állapotban is az akkut folyamatosan? Ha igen, ki lehet ezt kapcsolni valahol, és hogyan?
-
Bib
őstag
válasz
fornettisuti #2830 üzenetére
Ja távol áll tőlem, nem akarok én vitatkozni, meg nem is érdekel ki hogy tölti. Elektromos autókat is javítok, nagyfesz akkukat is melyek Li-ion akkuk. Nagyon sokat tudnék róluk mesélni, de nem teszem. Neked van igazad, minden úgy van ahogy írod!
-
Kbali
nagyúr
válasz
fornettisuti #2830 üzenetére
Egy töltési ciklus akkor jön létre, amikor felvett az előző töltés óta 100%-nyi kapacitás, amit jelen esetben 2-3 töltéssel fog összejönni (30-70 között). Szerintem tök felesleges ezen rugózni, a telefon van értünk, nem mi a telefonért/akksiért - pláne nem a következő tulajért. Az i13 még az a készülék, aminél megéri a gyári akksicsere ára.
-
fornettisuti
veterán
Ugyan ott vagyunk, ahol eddig, elbeszélsz mellettem vagy nem érted amit írtam vagy nem akarod és csak a magadét hajtod, ami nekem nem fáj; ellenben értelme kevés.
Dióhéjban, ha még a biztonsági tartalékok között használod min.20% és max 80% között, az annyit tesz, hogy ~30% és ~70% között használod, ergo nem használod ki a rendelkezésedre álló részt, ami több töltési ciklus fog eredményezni.
-
dementor
senior tag
válasz
fornettisuti #2827 üzenetére
Így van ez laptopok esetében is. Komolyabb BIOS-os gépeken paraméterezhető a töltés kezdete és vége százalékban. Mobilok esetében viszont különösen hasznos az általad említett töltés vezérlés.
-
Bib
őstag
válasz
fornettisuti #2827 üzenetére
Ez kevésbé tézis, 20-80% az ideális állapot, a töltésről volt kérdés, nem a szoftveres ráhagyásról.
-
fornettisuti
veterán
Ezt a tézist el is felejtheted, ugyanis (többek között) telefonoknál régóta szoftveresen korlátozva van (battery management), hogy sem 0%, sem 100% ne legyen a töltöttségi állapot. Van biztonsági alsó és felső sáv, ami alá nem fog merülni üzem közben, illetve fölé nem fogod tudni tölteni (csepptöltés).
-
M1995
aktív tag
[link]
lithium polymer battery, or more correctly, lithium-ion polymer battery
lényeg a li-ion technológia alap, az már részletkérdés újakban már nem folyós hanem zselés a trutyi, a lényeg változatlan li-ion módszer, ezért nevezik így a gyártók, tehát az első állításod téves, amire reagáltam a gyártó leírásával, hogy de az van benne, li-ion.
A li-ion polymer nyelvészkedés pedig ha nem tévedek olyan kategória mintha én azt mondanám utcán láttam egy rendőr pisztolyát, te kijavítanál igazából az szolgálati maroklőfegyver. Oké… -
Antosz
tag
Igen. Ugyanis van a lipo akku ami lithium-polymer. Meg van a li-ion polymer. Ez két külön technológia. És most fognak bejönni az új akkuk a Lithium-silicon polymer akkuk. Vékonyabb. Nagyobb teljesítmény. Csak sajnos még elég hamar elhasználódik mert a szilícium megeszi az anód és katód elektródákat.
-
Doki42
őstag
18.3.1 frissítés tölthető.
-
Antosz
tag
Én jelenleg így állok.
-
Antosz
tag
Nos nem egészen így van. Igazából ezek az akkuk Lithium -ion Polymer néven futnak. Csak sokan ezt nem tudják. A 18650 - 21700 cellák lithium ion akkuk. A lapos puha felületű akkuk polymerizált technológiával készülnek. Egy lithium ion akku 3,6V általában standard feszültség. A polymer 3,7-3,8V.
-
kajarin
csendes tag
-
Salamander
tag
Mindig mentésből állítom vissza a telelefonomat, amikor újat veszek és 2016 óta lényegében ugyanaz a mentést használom, csak a telefonokkal együtt változik. (SE1 -> SE3 -> 13 mini -> 15)
Sosem kellett resetelnem, pedig jó pár ios verzió volt azóta. Egyedül akkor csináltam, amikor eladtam egy telefont, vagy gyári szervízben akkut cseréltek. -
kajarin
csendes tag
válasz
dementor #2808 üzenetére
Minden este töltőre teszem, bármennyi is legyen a töltöttsége (régi 5w-os töltővel, illetve fél éve 7.5w-os, konnektorba épített USB-c csatlakozós). Nap közben sokszor Apple CarPlay miatt rá-rá dugom és töltök, ha kell ha nem. (Ha olyan autóban ülök amiben csak vezetékes CarPlay van, ugyanis munkám miatt rengeteget ülök különböző autókban 1-1 órát a nap során, és sokat tömegközlekedem, így a Google térkép és a waze is szinte folyton megy. Egy éve már rá kell töltenem napközben is.)
Egy szóval nem nagyon vigyáztam rá.. -
embe
nagyúr
A feleségem telóján az Időkép alkalmazás zabálja a mobilnetet. Már töröltem, újratelepítettem. Mi a bánat lehet vele? Ugyanaz a beállítás mindkét telón, nálam gyakorlatilag nem is fogyaszt semmit, a feleségemnél 500-600MB. havonta! Pedig mostanában ha ránéz utána be is zárja az alkalmazást.
-
kajarin
csendes tag
válasz
dementor #2799 üzenetére
1129 ciklusnál tartok, megjelenés után 1-2 héttel vettem kézbe a telefont, azóta nyúzom. 81%-os most. Ez az első tél, hogy a hidegben kint már nem bírja jól, simán beesik 30% alatt a töltöttség ha kint vagyok vele huzamosabb ideig, és ne adj isten nyomkodom is..
Talán kihúzom akksicsere nélkül a 17 megjelenéséig. (Majdnem váltottam S25 ultra-ra, de rájöttem hogy túl nagy. És hiányozna az iOS-ből sokminden..) -
rin33
senior tag
válasz
merqree #2803 üzenetére
Megszoktam hogy az Androidra és a Windows-ra időnként ráfér egy reset/újra rakás (vagy ROM csere
) amitől érezhetően gyorsulnak.
Nekem az iOS használata (kb 2 éve) érzésre olyasmi mint az asztali linux disztribúciók: nem lassul idővel, alig szemetel a rendszer, csak akkor kezd laggolni ha ennek súlyosabb oka van, pl. megtelik a tárhely. Ha nem merül fel valami komolyabb hiba, frissítve van rendszeresen akkor évekig meg lassulás nélkül. -
merqree
őstag
Nekem 21 decembere óta megy a telefonon, csak a frissítések miatti újraindítások voltak. Más okból még csak újra sem indítottam, és nagyon ritka, amikor a bankok alkalmazásait zárom be. Eszembe sem jutott ez az "androidos" beidegződés, pedig ezelőtt csak Androidos telefonjaim voltak...
Ahogy nézem, 1:1
-
rin33
senior tag
Sziasztok!
2-3 év használat után érdemes factory resetet csinálni?
Volt 2 iOS főverzió frissítés és sok app megfordult a telefonon ez idő alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
ma 15%-kal jobb üzemidőt hozott egy minimális vastagodás és néhány gramm plusz tömeg. Megjött a szenzoros képstabilizátor, kisebb lett a notch, duplázódott az alap tárhely, és a tavalyi modell nyitóáránál olcsóbb is az újdonság. Ez az iPhone megéri az árát!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Politikai mémek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Opel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...