Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- RAM topik
- Androidos tablet topic
- ASUS blog: Zephyrus G16 notebook, az Univerzális
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
salapp
addikt
válasz belashx #74718 üzenetére
DTS kell? - > 806
szervizről Philips kapcsán jókat írtak, sőt, prémium termékként kezelik állítólag az összes OLED-jüket
Annyira jó áron van 65-ösben a Philips, hogy C1-en kívül most nem lehet mást ajánlani, ami egyébként is elég jó.
Asszonyok általában hálásak az ambiért...
Mindkettő jó, mert OLED, szóval csak jót választhatsz.[ Szerkesztve ]
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
Gorgonka
aktív tag
Ha nem játszanék nagyon sokat, akkor én a Philipset vettem volna. Én is ezek között vaciláltam. Nyilván tanácsot nem szívesen osztogat az ember, nehogy aztán valami baj legyen a panellel és akkor konfliktus alakuljon ki, de azt megmondhatom, hogy ha csak filmezni kellett volna, akkor nem fizettem volna ki a több pénzt az LG-ért. Eleve jobbnak tartom a Philips készülékeket (volt már mindenféle TV-m), illetve a DTS megléte is egy jó pont.
-
tobias88888
őstag
"Szóval ki, mit javasol?" - Tényleg egyéni preferencia. Ambilight és az ár (15k-val olcsóbb volt) miatt 55"-os 806 lett nekem, de ha a C1 olcsóbb ennyivel azt veszem. Nem hiszem hogy jobb lenne a 806 panelje a C1-nél, inkább kb ugyan az hiszen mindkettő LG ugyan abból az évből és árkategóriából (nit is hasonló, bár az LG pixelgaranciája jobb ahogy hallottam). Android TV nekem is jobban bejön mint az LG rendszere, de LG-nél is meg van minden app ami kell. Két jó közül kell válassz
[ Szerkesztve ]
-
tthom
senior tag
válasz belashx #75067 üzenetére
Én is toltam rá egy kis Contrast javítást, van három fokozat, már a LOW is sokat segített a sötét részeken. Ugye ha tök sötétben nézed az is más, mintha lámpafénynél. Philipsben is biztosan van valami hasonló beállítás. Valamint én Dolby Vision Bright-ban hagytam, hadd világítson.
-
tthom
senior tag
válasz belashx #75070 üzenetére
Az a fő kérdés, hogy tök sötétben használod, vagy sem.. Mert ugye a két beállítás a DVnél a környezetre vonatkozik, ha jól tudom. De hát próbálgatni kell, mindenki másképp szereti. Most én még örülök az extra színeknek, aztán lehet később változik.
Pl. a Brightness is maximumon van + light sensor bekapcsolva. Így volt alapból, ha nem lenne jó, csak nem adnák át így a tévét.
-
tthom
senior tag
válasz belashx #75073 üzenetére
Mivel elvileg, ha be van kapcsolva a fényérzékelő, akkor a brightness beállítás csak egy maximális lehetséges értéket ad, így igen, az van maxon, gondolom a sensor leszabályozza.. Így jött ki a dobozból. Igazából úgy voltam vele, hogy ha nem jól szabályozza, akkor majd átállítom kézire, de eddig jónak tűnik.. De még csak pár napja van meg.
-
félisten
dehogy is. Nullán használhatatlan. Szerintem közepes beállításon használd. Vincent is úgy kalibrálta SDR esetén is. Fényerő növelés közepes szerintem. HDR , DV és SDR esetén is szerintem
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
veterán
válasz belashx #75086 üzenetére
Minden legyen 100-on HDR vagy DolbyVision-nél, nem kell foglalkozni a beégéssel, élvezd azt amid van dehogy már remegni kelljen Ha beég majd cserélik, nekem SDR-nél is minimum 80-on van, de inkább 90 az Oled fény és más is! Én még 70-80-nàl sem látok egy kukkot sem, nemhogy 50-nél, hagyjuk már Mórickát
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
Nem találkoztam még 806-al de ha a light boost ugyanaz mint lg esetében a max brightness, akkor sdr esetében tetszőlegesre kell állítani, hdr és dv esetében pedig maxra.
Ha még nagyon elallitottad akkor reseteld a hdr és dv kepmodot akkor biztosan a max fenyerot fogod kapni.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
félisten
ah nemigen javasolják azt éppen. Hidd el hogy használhatatlan kikapcsolt állapotban.
SDR esetén nyugodtan tedd közepesre ,HDR esetén pedig legalább közepesre de maxra is .
Ajánlom a figyelmedbe ezt a cikket: [link]Szerintem nagyon jó kiindulási alap a Philips 806-706 beállításához, de persze személyre szabott finomhangolást igényel.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Mathiask
senior tag
"4. Lehetséges, hogy nagyon tré volt(sőt, biztos) az előd mozgásmegjelenítése, de nekem még Pure Cimena módban is túl sima a mozgás, nem ehhez vagyok szokva. Ki is kapcsoltam."
Nekem is úgy tűnik, hogy lesz némi interpoláció, pedig Vincent mintha azt mondta ez az egyetlen helyes módja a 24Hz megjelenítésnek. Már ha jól rémlik. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz belashx #75261 üzenetére
Szerintem pixel refresh nem árthat.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
alaves
addikt
válasz belashx #75273 üzenetére
Ahogy Vhiktor írja, szerintem is érdemes pixelfrissítőt indítani (esetleg 3x közvetlen egymás után). Megjegyzem egyik fórumtársnál Philips-en kb. a 8. pixel refresh után javított egy világítva kiakadt pixelt. Tapasztalatom szerint a homogenitás növeléséhez elég sok pixel refresh kell (vagy vársz hónapokig - évekig amíg a számtalan kis kompenzáció elvégzi).
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
blakey
titán
válasz belashx #75937 üzenetére
Widevine L1 hiánya - az még kevés, hogy menjen a nagyobb felbontás, licenszre is szükség van.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
kkp900
senior tag
válasz belashx #78475 üzenetére
Értem ! Akkor amúgy mi az értéke a mostanimnak? Hogy te tudod , hogy fele a C2-es? 😃 Csak hogy én is tudjam már. Igen sötét a szoba ahol van szóval kell a fényerő plusz sokszor a kiemelten nézem. Ezért is kérdezem , hogy akkor a Samu lenne a jobb választás ezek szerint? Pedig a LG távirányitó plusz menü kombo jobban tetszene . De vissza fele semmi szín alatt nem szeretnék lépni. Azt hittem hogy jó lesz a C2-es..
-
kkp900
senior tag
válasz belashx #78484 üzenetére
Nem a tv-m mostani árát akartam kérdezni, Érték hanem a fényerő NIT-ben mennyi? Nem akartam eladni . Amúgy minden rendben vele vettem hozzá plusz garit is a normális is idén fog lejárni csak. Csak elgondolkodtam a cserén. De nagyon nincs is mit mert a C21 55-ben se 65-ben se nincsen már a Telekomnál jelenleg. Csak a S95B van 55-ben. A Samsung oldala meg befosott tegnap óta ,és ott is elfogyott 55ben a S95 ,hogy nagyobbat kapjon az ember .Mondjuk ezt nem értem ,hogy akkor nem tudod kosárba rakni az 55-öst ezért lehet van 65-ös de ugye nem fogod megkapni 650 ért. Azt is csak az árukeresőből tudtam meg hogy annyi az ára mert azt se írják már ki.
Sokszor kell a Kiemelt fényerő sport műsoroknál pld.. Meg az Apple tv -vel is úgy nézem a filmeket Netflixről Hbo Maxról Disney+ Prime videoról már ugye lassan nincs is mit letölteni a Ncore ról mert semmi nem jelenik meg ami úgymond mozis film lenne .. -
Sliderxy
senior tag
válasz belashx #78574 üzenetére
És valószínűleg a karácsonyi szezon miatt így is el fognak ezek menni, úgyhogy nem nagyon kell arra számítani, hogy esetleg év elején lesz belőle olcsóbban. Egyszerűen nem lehet majd kapni. Ugyan ez lesz most a PS5-el is, hiába tolták fel az árát, az emberek remegnek érte, mert jön a várva várt néhány napos pihenés és inkább kinyögik valahogy a többletköltséget.
-
umek
tag
válasz belashx #78835 üzenetére
Igen, csak még nincs nála a TV
Amúgy igen, látom én is különbséget, viszont ilyet még nem láttam, hogy "átalakítás ezzé", nálam az eredetit nyomja gond nélkül a TV.
Most megnéztem, hogy PC-n, böngészőből elindítom a plexet, és ott lejátszok valamit, de 720p felett el sem indít semmit , 720-as anyagnál meg nem is úgy néz ki a lejátszási opciós oldal mint nálad, csak az audióra vannak opciók, a videóra nincs. (Ugyanazokat az anyagokat, amiket a PC el sem indított, a TV gond nélkül viszi.)
Légy korrekt.
-
-
jbnd-007
tag
válasz belashx #79037 üzenetére
Bedugtam a laptopot kábellel közvetlenül a routerbe (Huawei B525, yetteles). A Windows is 1000-es kapcsolatot ír meg a NAS is. Mégis lassúbb a másolás még a wifinél is (10 MB/s).
Ebből még mindig nem tudom eldönteni, hogy a router rossz vagy a NAS ennyit tud. Majd még megpróbálom a gigabites switchbe dugni mindkettőt, hogy a router kiiktatása gyorsít-e a dolgon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 206 gramm, 6550 mAh, 150 ezer forint
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kupon kunyeráló
- Gépész 3D tervezőrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- WiFi-ben fejlődik a Galaxy S25, töltésben nem
- Autós topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Huawei P50 Pro - emlékkép
- További aktív témák...
- DELOCK - TOSLINK STANDARD M/M KÁBEL 3M - 82901 új bontatlan audiókábel
- Új bontatlan Jabra EVOLVE 65 MS Duo headset
- Új bontatlan PLANTRONICS Blackwire 5220 USB-C fekete 207576
- EGYBEN: Magnat Supreme 802 Mokka hangfalpár + Monitor Audio MRW-10 mélysugárzó + Panasonic SA-HE75
- Black Friday: Pro-Ject Tube Box DS2 Black For Sale
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest