Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• nyarast

csendes tag

hello! keresem a nekem ideális "65 OLED kijelzőt, ami a 12 éves 42" Panasonic plazmánk utódja tud lenni. jelenleg ott vagyok, hogy ez most az LG OLED65C21LA, de mielőtt szerelembe esnék gondoltam kérdezek. a kérdés, hogy vannak-e a lenti paraméterekkel még megnézendő alternatívák. válaszokért előre is hála!

lent a tv topicban elvárt kérdésekre a válaszok, két kiegészítés:

-1. talp / vs falra szerelés
    jelenleg talpon kellene állnia, de lehet ez változna falra szerelősre ha átrendezünk / költözünk.

0. tényleg TV kell vagy egy nagy képernyő?
    elsősorban egy modern frankó képernyőt keresek, ami mindent tud amit most tudnia kell, és az OLED-be a feketéi miatt szerettem bele. TVt nem nézünk, okos funkciókat meg Chromecast / Apple TV vonalon intézném inkább.
    -------
    1. Tévére szánt összeg, forintban?
    LG OLED65C21LA jelenleg 700K körül van, tehát ennyi.
    2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
    50% film (plex) / sorozat (netflix) 50% játékok (ps4, és ha megjön majd ps5, Nintendo Switch, xbox, pár régi konzol időnként (mind HDMI)

3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
    2,5-3 méter általában. 65" lenne ideál, az még nem batár a nappaliba.
    4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
    főleg sötét
    5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
    többen nézzük szemből jellenzően

6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
    a beépített cuccok nem érdekelnek nagyon, Chromecast Ultra tudja amire szükségem van.
    7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
    egy soundbar később majd lehet jó lenne.
    8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
    mindegy, de inkább közép a preferencia
    9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
    LG, Sony, Panasonic
    10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
    semmi
    11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
    újat szeretnék

Új hozzászólás Aktív témák