Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
A hét végén ki lesz bontva.
Addig gyönyörködöm a dobozában. -
torma1981
veterán
Az euronicsban elég durva akció van a LG OLED55C7V és a B7V-re. 560k mindkettő. De most melyik a jobb?
A C mivel jobb mint a B? -
Ma reggel meg is hozta a futár a készüléket. Már a doboza is nagyon pöpec.
Most még pár napig nem bontom ki mert nem itt lesz a helye, de már tűkön ülök, hogy megnézzem élőben is..Nagyon izgi....
-
Partizan182
senior tag
válasz
adamssss #3384 üzenetére
Gratula.
Beállítások: Haladó1/2 -t használd, alapból azok a legpontosabbak. Ha elégedett vagy a képpel nagyon nem kell mást állítani, bár én a kontrasztot felvettem 95-re (nem clippeli a limited range tesztábrát), Oled fény nálam este 40, nappal 70, gamma este 2.4, nappal 2.2.
Max Trumotion-nal lehet játszani, custom módban a dejudder 2-3 körül még nem ordenáré a szappanopera effect és a folyamatosságnak jót tesz.
Majd írd meg az élményeket
-
Nem tököltem tovább megrendeltem. Úgyhogy jövök a klubba. Atya ég mennyit vártam erre, hogy elérhető legyen az OLED, mert a plazma után elég nagy volt az űr ezidáig.
Nagyon várom és nagyon kíváncsi vagyok.Két kérdés: A garanciát lehet valahogy hosszabbítani az LG-nél (pl regisztráció stb.)
Üzembehelyezésnél kell valamire figyelni, van valami speckó módja? Beállításokból mit javasoltok?Köszönöm
-
Sziasztok!
Tudtok olyan boltot, ahol normális áron, kamatmentes részletre lehet venni készüléket?
Köszi
-
Piftuka
veterán
És hogy ne csak demókat osszak meg...
LG Display shows 8K 31.5", Wallpaper OLED, pOLED, Transparent OLED, 4K bezel-less and more
Eltekintve az esetlen dél-koreai LG alkalmazott szakmai hiányosságaitól, szívből ajánlom a fenti film mind a 11 perc 31 másodpercét végignézni!
Az LG standján meg lehetett tekinteni az OLED technológia jövőjét.
A már ismert nagy méretű "tapéta tévé", 8K monitor. plasztik OLED kijelzős telefonok, áttetsző OLED kijelző, és autókba épített HUD és "visszapillantó-kamera"... Van itt minden.
Most először érzem azt, hogy a '80-as és '90-es években készült Sci-Fi-kben látott interaktív terminálok, futurisztikus autók, és várótermi reklám kijelzők, stb. világa elérhető közelségbe került.
-
Piftuka
veterán
válasz
Nemir Ombe #3345 üzenetére
"Lehet velem van a baj, de nem igazán értem ezeket a "demonézegetési" szokásokat ..."
Nincsen "baj" veled, mindössze másak a preferenciáid.
Az a helyzet, hogy a SONY tévém kapcsán még mindig az "újdonság varázsában tobzódom", de... Nem csak emiatt szeretem ezeket a filmeket nézegetni.
Amikor van egy kis tévézésre szánt időm, és éppen nincsen nekem tetsző dokumentumfilm, akkor jó ezeket megnézni. Egy-egy ilyen, gyönyörű tájakat bemutató, megfelelően komponált zenével párosított film maga a nagybetűs "STRESSZOLDÓ"!
Megnézek akár csak fél órát ezekből, és teljesen ki tud kapcsolni.
"annak látnám értelmét, ha már olyan hsz-ekkel lenne tele a topik, hogy pl. "a héten (is) már a hetedik 4K HDR filmet néztem meg éppen és ez is teljesen rendben volt" ..."
Rendben, majd írok hamarosan ilyet is!
Viszont az a helyzet, hogy ha évente egyszer, a házimozira szánt időben meg tudom nézni az örök kedvenc "Fantasztikus Labirintus", vagy a "Legendás állatok és megfigyelésük" 4K HDR Blu-ray lemezeimet, akkor már megérte egy 4K HDR televízióra beruházni.
Ugyanis attól még a Full HD tartalmakat, illetve a tévé Full HD képességét sem kell "kidobni a kukába". A 4K HDR egy plusz. Nem is akármilyen.
-
Piftuka
veterán
"Ennyi erővel a használtpiaci árakkal is összevetheted...
A tavalyi modellek kofutottak. Idén meg pont annyiért adják amennyiért megveszik."Már ne haragudj, de az EG910V hegyekben áll ~egy tucatnyi áruházban, köztük a "nagyoknál" is.
Nem is beszélve arról, hogy a B6-os is beszerezhető. Így aztán hibás az érvelésed.
Halkan jegyzem meg, hogy LG-nek dolgozó emberektől hallottam először, hogy mennyire "gáz" az új Full HD modell. (Nem tudják eladni sem...)
No, ennyit erről és a "magyar piacról!
-
Piftuka
veterán
Óh, rengeteg ilyen felvételt megnéztem már! (Jó tesztelgetni velük a "kis" SONY 55W809C-t.
)
Majd fokozatosan "csepegtetem" itt a topic-ban, mint Junior11 a teszteket...
Az aktuális kedvenceim:
[4K TV] 10 INCREDIBLE 4K (UHD TV) Videos 2017
--> Páratlan felvételek, nagyszerű fényképezés. A témák is remekül lettek összeválogatva. El tudom képzelni, hogy egy prémium 4K tévén, teljes "színpompában" milyen szép lehet az eredeti felvétel! Mert ez a "múvi" már a Full HD tévémmel is gyönyörű. (A "tűzzsonglőrös" felvétel pedig OLED demonstrációnak is tökéletes lehet.)GoPro HERO5 + Karma: The Launch in 4K
--> Hatványozottan igaz, hogy professzionális az összeállítás. A rendező és az operatőr (mert nem csak GoPro felvételek vannak a filmben, sőt...) csillagos ötöst érdemel.Te pedig légy szíves, szólj, ha találsz letölthető változatban is ilyen felvételeket!
-
Partizan182
senior tag
válasz
Piera23 #3376 üzenetére
Reggel óta ezen röhögök, KS7000 leváló hátlapja filing. Mindössze 700 ezerért, hülyének is megéri.
Aki AVSForumon jártas talán emlékszik a Samu defense force kifogásaira: Rtings rosszul mér, szar szériát fogtak ki, hazudnak stb. Majd ezt is jól megmagyarázzák hogy a kilóméterenként csökkenő fényerő miért előnyös
-
Piera23
tag
Javítsd magad QLED
Samsung "mérnökök" javaslatára dobáld otthon hogy megkapd az ígért fényerőt, nem semmi -
Partizan182
senior tag
válasz
Laca19 (a) #3372 üzenetére
Haladó 1/2-re vagy Movie módba érdemes elsőre rakni a default Normal képbeállítás borzasztó pontatlan meg tele van alapból utólagos kép"javító" funkciókkal.
Majd szólj hogy hogy sikerült.
-
envagyok
veterán
válasz
Laca19 (a) #3369 üzenetére
Én is 4k lcdről váltottam fhd oledre.
Nem bántam meg. A 4k tesztvideókon sem láttam a felbontás különbséget normál nézési távolságból 55-ös tv-n (2.5-3m)
Tényleg parasztvakítás. -
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
Partizan182 #3371 üzenetére
Egyelőre mindent hagytam alapon, így is tökéletes...
Hétvégén lesz majd több időm foglalkozni vele.
WebOS egyelőre bonyolultnak tűnik, de biztos megszokom majd... -
Partizan182
senior tag
válasz
Gratula, lesz benne sok örömöd, nekem is ilyen van
Milyen beállításokkal tolod?
-
krx21
nagyúr
válasz
Nem kérdés...
Gratulálok, használd egészséggel!
IPS után most megláttad, hogy mit jelent a kontraszt fogalma... -
Laca19 (a)
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap délután én is megkaptam az LG 55EG910V OLED TV-met...mit is írjak...brutális, gyönyörű színek, és persze az IPS után durva fekete...
Még karácsonykor nézegettem a Tv-ket, hogy kellene váltanom nagyobbra az LG 42 LA620s után. Majdnem vettem egy Samsung 55-ös 4k TV-t (350 ezer Ft lett volna, 55KU6500), mivel a demok gyönyörűek voltak rajta...pont nálam volt a pendrive: 20 GB-os 1080p-s Warcraft, szép volt, de nem volt az igazi. 10 GB-os 1080p-s Rossz anyák: kicsit gyorsabb kameramozgásnál mosott video, ami a Full HD-s LG-mnél teljesen tiszta volt. Innentől fogva hanyagoltam, mert rosszabb képet nem akarok nézni...és akkor a TV adásokat meg sem említem milyenek voltak a Samsung 4k TV-n.
Hát nem bántam meg, hogy ezt az OLED-et választottam, teljesen más világ, mint az LCD. És a TV adások is brutálisak. Nem kérdés, hogy aki 4k LCD és "csak" Full HD OLED között gondolkodik, melyik a jobb választás. Féltem a pixelektől, mivel kicsit több, mint 2m-ről nézem, de semmi gond. ( a MM-ban lévő srác mindenáron a 4k LCD-re akart rábeszélni, merthogy ez az OLED csak FullHD...amúgy szerintem el is volt állítva, mert itthon a TV adás is kristálytiszta, ott meg szemcsés volt, nem volt vészes, de itthon sokkal szebb)
Van ehhez egy LG J10HD, illetve LG HB354BS hangrendszerem, ami Mark Levinson közreműködésével készült az LG-nek (persze sokan azt mondták régen ez kamu, köze nincs hozzá..., én hallom hogy jobban szól bármelyik egybeszettnél, nem is kicsit, vagy éppen bármelyik mai 300 ezer Ft-os hangcuccnál, lehet írhatnék többet is, mert szörnyűek, amiket most eladnak... ) és hát ez így nagyon durva....komolyan mondom jobb, mint a moziban
Én azt mondom, hogy ez egy kedvező áron kapható OLED, és szerintem mindenképpen jobb választás, mint egy 4k LCD...
-
daneel_hu
addikt
FHD vs 4k OLED kérdésnek semmi értelme.
Ja de... kb idéntől van értelme.2016-ban csak 4k OLED volt, legalábbis ha valaki 2016-os panellel szereltet akart venni.
2017-ben mintha lenne FHD-s, de csak webOS 2-essel? Magyarán szarrábutított verzió ez is.
Gondolom a Pana OLED-je is 4k-s.Szóval ha csak 4k-s van az új modellek közül, akkor milyet vegyen a "szerencsétlen" júzer?
4k-sat.Azzal viszont egyetértek, hogy 2-3 méteres távolságból nem lehet észrevenni a különbséget.
Bőven elég az 1080p-s anyag, de nagyjából még egy 720-as is, nem ezen múlik az élvezhetősége, hanem amennyiben moziról van szó, inkább a forgatókönyvön múlik.
Ettől függetlenül spec nem zavar, hogy 4k-s panelen nézem ezeket az FHD-s anyagokat. -
törölt tag
Nem értem, hogy miért probléma, ha egy olcsóbb OLED-re vált valaki? Ha jól rémlik, ugyanolyat akart Strezi első körben, csak nem volt itthon(majd kijavít, ha nem) Vagy az, hogy változik, és nem kőbe vésett a véleménye. Mások meg lehet, pont fordítva gondolják, és szeretik a 4k OLED-et. Ez se lehet egy kívülállónak olyan nagy gond, hogy kritizálni kellene őket. Megint mások szerint lehet, hogy a te 4k tévéd is feleslegesen drága volt, az övékéhez képest. Saját döntés, hogy mit veszünk, nem kell hogy másnak is tetsszen.
-
Joshi
titán
Egyébként pont ez az OLED buktatója is, nem ér annyit egy OLED amivel többet nyújt. Ki az a hülye aki milliókat költ egy tévéért, ami néhány éven(hónapon) belül lesüllyed a középkategóriába? Az a gond hogy sokan vannak ilyenek. Szomorú. Sajnos ez tartja életben a prémium kategóriát.
-
Joshi
titán
De ugye HDR csak 4K-n van, legalább is jelenleg. A HDR kb akkor jön jól amikor színátmenetekről beszélünk. Lehet hogy lesz FHD HDR is, de nem mostanában lesz általános. A nézeted teljesen megállná a helyét, de nekem még mindig a pénz az ami miatt te úgy gondolod hogy a 4K-ról való visszaváltás jó döntés volt.
ui.: igazából ezt is válaszoltad meg.
Tulajdonképpen nincs itt semmi FHD kontra 4K kérdés, nálad egyértelműen a pénz volt a döntéshozó tényező.
-
Joshi
titán
Nem vagyok boldog mitől lennék? Az hogy te mit látsz és mit nem az engem nem érdekel, csak az amit én látok vagy akarok látni. Utóbbi megjegyzés(akarok látni) is számít, hiszen a húwaze faktorhoz az is hozzátartozik. De jól gondoltam, megbántad a másfél millás kiadást, és itt most ez a "jó döntés" kérdése is megválaszolódott. Nem szégyen bevallani hogy hülyeség volt kiadni egy tévéért másfél millát, ugyan úgy hülyeség lenne egy FHD OLED-ért is indokolatlanul sok pénzt kiadni. A jó és tökéletes fogalma nagyon kérdéses.
ui.: "Különben meg csak 900 ezret spóroltam vele, ami nekem aprópénz, ez nem volt faktor"
Itt is ellentmondást érzek, de ha neked 900ezer aprópénz, akkor miért nem váltottál egy újabb 4K modellre? A 4K ellenes tábor mindig azzal érvel, hogy a 4K nem ad annyival többet mint amennyivel többe kerül. Ha nem számít a lóvé, akkor nem tök mindegy hogy egy 4K-ért többet fizetsz? Vagy érzékeny a szemed a mozgásfelbontásra? Azért megnéznélek egy vakteszten. -
Strezi
őstag
Miért ne lett volna nekem jó döntés? Parasztvakítás a 4K, és még most két év után sincs rá bőséges és megfizethető tartalom! Most boldog vagy ?
Ha fél méterrel közlebb ülök, ugyanakkora a látóteremben az 55, mint a 65. Ugyanazt a képbeli teljesítményt hozza sötét szobában, ugyanakkora a hűbazz faktora. Ahhoz hogy lássam a 4K előnyét, nekem másfél méterre kell ülnöm a TV elé, az meg jó poén volt két hétig most már nem csinálom.
Különben meg csak 900 ezret spóroltam vele, ami nekem aprópénz, ez nem volt faktor
-
Joshi
titán
válasz
Partizan182 #3355 üzenetére
"(sőt, FHD-nak natív felbontáson előnye is van)"
FHD-ről 4K-ra való felskálázásnál pont ez a legjobb forgatókönyv."Nyilván a méret visszalépés, de ugyanakkora méretben, normál távolságból sima BluRay-el te se mondanád meg melyik melyik."
Nekem nem is ez a furcsa, hanem az hogy ő úgy állítja be a váltást hogy az jó döntés volt. Nade milyen szempontok alapján? Ha visszakapta a másfél milláját akkor megértem, annyit én sem költöttem volna egy kezdetleges OLED-re."Azt egyébként átérzem hogy ha valaki 4K/HDR tévéjét nem tudja rendesen kihasználni (content hiányában) annak bazi nagy megkönnyebbülés visszatérni a "jóöreg" FHD SDR-re (VR-al vagyok hasonlóan, minden szart megveszek mert annyira kicsi a felhozatal)"
Akkor miért vette meg? Ráadásul horror áron? -
Partizan182
senior tag
SDR-ben ful ugyanazt hozzák (sőt, FHD-nak natív felbontáson előnye is van), HDR anyag meg nincs nagyon még. Nyilván a méret visszalépés, de ugyanakkora méretben, normál távolságból sima BluRay-el te se mondanád meg melyik melyik.
Azt egyébként átérzem hogy ha valaki 4K/HDR tévéjét nem tudja rendesen kihasználni (content hiányában) annak bazi nagy megkönnyebbülés visszatérni a "jóöreg" FHD SDR-re (VR-al vagyok hasonlóan, minden szart megveszek mert annyira kicsi a felhozatal)
-
Joshi
titán
Én elsősorban a (#3334) "... 4K OLED-ről váltottam vissza, nem bántam meg." hozzászólásodra reflektáltam, érdekelt hogy mégis milyen tényezők egyengették utadat.
Az tény hogy kiragadtam néhány hozzászólásodat, de nekem mégis fura a véleményformálásod itt-ott.
A #132 inkább egyfajta megkönnyebbülés volt számodra hogy visszakaptad azt az óriási lóvét, amit egyszerűen nem ér meg egy ilyen tévé. Lehet hogy túl gondolom a történetet ez előfordulhat.
Viszont ez esetben nem hasonlítható össze egy 65"-os 4K OLED egy 55"-os FHD OLED-el. Szerintem semmilyen esetben se lehet összehasonlítási alap a két készülék még akkor sem, ha te teljes megelégedéssel használod az utódot.
-
Strezi
őstag
Remek, hogy ennyire érdekel mit írtam, csak értelmezni kellene tudni
#130 - ban pont nem a HDR-re mondom hogy jó, hanem a formátuma álltal hozott, lehetséges részletesebb gradációra. Ezt pl. Panasonic, vagy a Sony TV-k processzorai kiváltják most nem HDR anyagokat megjelenítve! Persze jobb lenne ha a forrásanyag gradációja (nem dinamikája) lenne 10 bites, de minek ha megoldják izomból. Pl. a nemrég linkelt A1 - Pana videóban szépen elmondja a srác.
#132 - Igen, és? Ez csak megerősíti amit mondtam, hiszen egy képben teljesen jól működő 4K tv - ről váltottam vissza FHD-ra különösebb szívfájdalom nélkül...
-
envagyok
veterán
válasz
Partizan182 #3349 üzenetére
A gammát bt1886-ra állítva a kontrasztot 54-re visszavéve lett elvégezve a teljes ire20 kalibráció.
Annyira jól sikerült, hogy a színeken nem is kellett állítani. -
Joshi
titán
"...65 4K OLED-ről váltottam vissza, nem bántam meg."
Rákerestem a fórumon a nevedre és az alábbiakat szúrtam ki. Eléggé változó véleménnyel voltál folyamatosan. Az pedig nem mellékes hogy egy korai 65"-os oled modelled volt.#99 a HDR minek
#130 a HDR jó
#132 gyakorlatilag egy HDMI bemenet meghibásodása végett kéred vissza a pénzedet. Érdekes. -
envagyok
veterán
válasz
Partizan182 #3347 üzenetére
Elsősorban az utolsóra, de 1 "sötét" filmet végignézve nem tűnt elő semmi.
-
krx21
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #3345 üzenetére
Veled...
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Piftuka #3341 üzenetére
Lehet velem van a baj, de nem igazán értem ezeket a "demonézegetési" szokásokat .... annak látnám értelmét, ha már olyan hsz-ekkel lenne tele a topik, hogy pl. "a héten (is) már a hetedik 4K HDR filmet néztem meg éppen és ez is teljesen rendben volt" ....de erre még várhatunk egy darabig .... de monjuk addig mindenki nyugtathatja magát a "demokkal" hogy mégsem hiába vette meg a 4K HDR TV-t, így pl. már van is értelme ....
-
envagyok
veterán
Csináltattam 20ire kalibrálást az fhd oled lg-men.
Nagyon jó lett a kép , megszűnt a sávosodás sötét árnyalatoknál. -
Piftuka
veterán
Találtam a Youtube-on pár igen látványos demót:
ULTIMATE 4K HDR VIDEO DEMO FOR OLED TV-4K EYE
--> a TCL, szerintem rendkívül jól összeállított demója. Fekete teszt, az egyes alapszínek tesztje, a természet képei, autók és jó csajok. Mindeközben demonstrálja bármelyik 4K HDR tévé képességeit. (Jó volna letölteni az eredeti felvételt!)LG OLED 4K HDR Demo * Black Level
--> Egy rendkívül ötletes demó az OLED tévék feketeszintjének bemutatására.LG OLED SAMSUNG SONY 4K HDR DEMO * Real Black Level
--> Talán kevésbé "izgalmas", viszont igazán jó lehet OLED-en, illetve bármelyik jó fekete szinttel, és kontraszttal rendelkező televízión végignézni. -
Piftuka
veterán
"Valószínű régi hwt kapott belül, nem akarták optimalizálni, nyertek rajta 1 dollárt eszközönként így."
Közben kiderült... Ez bizony valóban az EG910V "új köntösben".
Szóval akinek megér a 2015-ös Full HD technológia, sík panellel, WebOS2.0-val ennyi pénzt, pusztán azért mert "neki nem szükséges 4K", az meg is érdemli.
-
junior11
veterán
Sony A1 vs Panasonic EZ1000 OLED TV Comparison [link]
-
-
Ejha. Ezek elég meggyőző érvek az OLED mellett. Régebben pana plazmánk volt, csak aztán sajna jött a válás, és most egy belépő Sony LCD (KDL 470) van. Nekem az a viszonyítási alap, annál meg gondolom mindenben jobb az OLED.
Szerintem nem is nagyon keresgélek tovább a 910 meggyőzött. Pontosabban Ti győzetek meg
Köszönöm még egyszer.
Strezi: Sajnos igen. Pontosabban szervizbe mennek, és onnan vissza. De már csak mint házibuli hangfalnak tartom meg őket. A legutóbbi buliban taccsra ment pár tekercs azokat kell cserélnem. (Ilyen állapotban viszont nincs pofám eladni őket, meg nem is lenne a korrekt)
Az új lakásomba egy jóval "kisebb" teljesítményű, de precízebb hangfalpár fog érkezni, de hogy mi azt még nem tudom. Most a TV az első -
Strezi
őstag
válasz
adamssss #3329 üzenetére
Nekem nincs halott vagy beragadt pixel. Karácsonykor lesz két éves, 65 4K OLED-ről váltottam vissza, nem bántam meg.
Beégés nincs, idővel vagy kikapcsoláskor elmúló IR van. Nem zavaró, tesztábrán kívül nem vettem észre.NS777-nek mennie kell? Nekem is olyanok ácsorognak a TV mellett...
-
Partizan182
senior tag
válasz
adamssss #3329 üzenetére
Döglött pixel esélye szinte 100%. Enyimen három veres subpixel is halott, egyszer véletlen vettem észre mikor a képernyőtől 2 cm-re volt az arcom kábel dugdosás közben, akkor lecsekkoltam tesztképpel. Normál használattal láthatatlan (a WRGB alpixel struktúra hálás hatása).
910-em van igen, tavaly tavasszal vettem, azóta megy napi 5-6 órában minimum, de hetente egyszer a mai napig kicsúszik egy 'bazmeg dejó a képe', utoljára épp pont tegnap.
Egyetlen hiba ami nagyriktán észrevehető a vinnyettálás, ez nagyon sötét (<5%), nagyon uniform jeleneteknél látszik. Meg mivel PC-vel is használom az ABL is (böngészőnél pl), de azt személy szerint leszarom.
Kurvajó tévé, ennyiért ajándék.
-
daneel_hu
addikt
válasz
adamssss #3329 üzenetére
Sokkal jobb mint egy LCD/LED.
Persze azért egy csúcskategóriás LCD BFI-vel nem mondanám, hogy rosszabb, de kontrasztban még ezeknek is odabasz az OLED. Főleg a sötét színek durvábbak.Ahol hiányérzeted lehet, az a mozgásmegjelenítés, főleg 24p-s mozitartalmak esetében.
Nem árt ha van hozzá egy jó médiabox.
TruMotion kikapcsol (interpoláció), és RealCinema ON. (utóbbi 24p és kikapcsolt interpoláció esetében automatikusan bekapcsol)Egyébként plazmát nem zavaró OLED után nézni, de LCD-t többnyire igen.
Plazma valahogy még mindíg frankó.Ha sok sportot nézel, akkor még az interpoláció miatt sem aggódnék.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
adamssss #3324 üzenetére
A 910 teljesen jó választás (a másik 2 nem annyiea), ha olcsón akarsz jó képet (ha meg majd jobb elterjed a 4K és HDR és már csak ilyen tartalmak lesznek, akkor cserélsz, addig is tudsz gyüjtögetni
) érdemes hivtalos forgalmazótól és + 5év gar. kiterjesztéssel venni, a biztonság és a jövőbeli eladhatóság miatt .... (a sokak által emlegetett, sávosodástól, beégéstől, háttérfény szabályozástól, hajlítástól, stb nem kell tartani, csak nagyon extrém körülmények között lehet látni/összehozni ezeket)....
-
válasz
Partizan182 #3328 üzenetére
Ezek nagyon hasznos tanácsok voltak köszönöm.
Akkor ha mondjuk megveszem az EG910-et, az egy LCD-hez képest gondolom még mindig sokkal jobb lesz a gyermekbetegségek ellenére is.
Ez a döglött pixel ennyire tuti? (ez számomra a legaggasztóbb)Neked EG910-ed van? Gondolom meg vagy vele elégedve, és a problémák amiket felsoroltál napi használat mellett nem nagyon zavaróak. (mondjuk egy film mellett)
Köszönöm
-
Partizan182
senior tag
válasz
adamssss #3324 üzenetére
Ez kb mind ugyanaz, EC930-at kerülném mert az nagyon régi (mondjuk panel full ugyanaz, de ott nagyon nyekereg a Webos), EG910(v) most még lehet kapni, aza jó kis csóróoled
Nekem több mint egy éve van, beéégés ilyenek sose voltak valós felhasználás mellett. Gyerekbetegség van, ezek egy részét nagyon fejlesztették a tavalyi (B6/C6) modelleknél, de itt még elég jellemzőek:
- Vinnyettálás + uniformity problémák a nagyon sötét részletekben (<ire 5)
- Tinting (enyém bal fele kicsit hűvösebb mint a job)
- Döglött pixel biztos lesz
- FHD miatt közelről rácsháló effect
- kicsit dadogó WebOS
- agresszív ABLElectrovisionből meg ilyen outletekből drága cuccot nem nagyon érdemes, ha megnézed a normálisabb boltok kb hasonló árban akciózzák (most tán olyan 370 az ED-nél), és az valószínűbb h nem kiállított darab volt.
Ha ez segít azóta nagyon fáj LCD kiijelzőt nézni, ez egy más világ
-
Madwe
nagyúr
válasz
adamssss #3326 üzenetére
Néztél már hdr tartalmat oleden sötét szobában
? én beszabehu
de persze 200k felár sok érte ha nem érdekel, azt aláírom. Viszont a hdr 10 és a dolby vision szabvánnyal rendben lesz a következő 5 évben. Nitben max lehet felfele fognak mászni, vagy máshogy skáláznak majd, de lassan már véglegesedik a hdr szabványláz. Több nem hiszem h jönne, új feltételeket se hiszem h lennének...
-
-
Sziasztok!
Lassan összegyűlik a pénz egy OLED-re. Eddig 65"-os 4k-t szerettem volna, de rájöttem, hogy a 65 túl nagy a képminőség meg túl gagyi, ráadásul rohadtul nincs 4k tartalom (ami engem érdekel).
Szóval így jött be a képbe az OLED.Három kiszemelt modell van.
G910V
EC930V
EG9109Igazából nagyon nem látom, hogy mi a különbség a készülékek között. Ha ugyanolyan árban vannak melyiket érdemes megvenni?
Az electrovision-től szabad vásárolni, vagy lehúzós gari nélküli eszközöket árulnak?
Az OLED "gyermekbetegségei" mint pl beégés, egyebek ezeknél a modelleknél mennyire jellemzőek? Akinek már van pár éve ilyen készüléke leírná a tapasztalatait.
5 évig nagyon nem szeretnék új TV-t venni, meg szervizbe sem rohangálni.Köszönöm
-
Joshi
titán
válasz
junior11 #3317 üzenetére
A gond az árral van. Tényleg annyival jobb ez a Pana OLED mint amit azt az árak mutatnak?
Panasonic VIERA TX-55EZ950
Panasonic VIERA TX-65EZ95055"-os tévé 1,2 Milla?
Mi van?
-
Dniel
tag
Időközben felszabadult egy 65C6 és 65E6 egész jó áron esetleg ha valakit érdekel írjon nyugodtan
-
törölt tag
válasz
Nemir Ombe #3312 üzenetére
Pontosan, de szerintem nem is az 1$ tévénkénti nyereségről lehet szó, mert nem gondolom, hogy több 100ezret eladnának a FHD oledből, hanem inkább azért, hogy a magasabb, drágább kategória felé tereljenek. Vagy a régi alaplapokat használják fel, de azt nem hinném, hogy egyébként ne bírná el a hw a webos3-at. De persze tévedhetek is
.
-
Madwe
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #3310 üzenetére
Mobilok helyzete annyiban más, hogy ott ezerféle hw van, s egy os rárakása nem csak annyi, h engeded h felmenjen, hanem debuggolni is kell rá. Azért lgnél nem hiszem h olyan sokféle chip lenne.
Valószínű régi hwt kapott belül, nem akarták optimalizálni, nyertek rajta 1 dollárt eszközönként így.
Mert azt nem hiszem, h a webos-sel akarnák megkülömböztetni a fhd 8bit és 4k10bites paneljeiketaz azért bőven elég nagy különbség...
-
Nemir Ombe
addikt
Ez olyan dolog, mint pl. a telefonok .... a gyártók/szolgáltatók akár a legrégebbi modellekre is rátehetnék a legújabb "robotos" os-t, de azt mindig csak a legújabb modell kapja meg (néhanapján az előző sorozat is).... ha mindenből az elérhető legújabb kell, akkor fizess, mégha esetenként az értelme nem is sok ....
-
törölt tag
válasz
Piftuka #3306 üzenetére
Semmi? Ha nincs gondod vele, akkor nem értelek.
Vajon nekünk miért kell megértenünk, amit a gyártók tesznek, vagy nem tesznek.!?! Ilyen-olyan alapon eldöntik,
hogy merre tovább. Lásd 3D, hajlítás, stb. Ami itt a felhasználóknak ésszerűnek tűnik, azt egy gyártó másképp gondolhat. Veszi-nem veszi, nem kap mást alapon csak a választás a dolgunk. Másnak a plazma kihalása érthetetlen, megint másoknak talán a CRT hiányzik. Vagy amiről te is tudsz, a panelhiány miatti anomáliák a samsungnál, stb.... -
Madwe
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #3307 üzenetére
8bites panel, stb...
Én azért nem értem a webos2t, mert semmi pénzbe nem kerül a 3.0 rárakása, ha már egyszer kész van. Persze ha gyenge proci van benne, mert azon akartak spórolni 10centet, akkor nem szóltam
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Piftuka #3306 üzenetére
Nem kell csodálkozni azon, mikor elhagynak dolgokat, majd "újra feltalálják" azokat .... eről szől a fogyasztói gazdálkodás ....
.... a webos 2-ről meg csak annyit, hogy aki nem "techbuzi" és nem mindenből az elérhető legújabb kell, akkor teljesen megfelelhet a régebbi verzió is .... mellesleg, meg a felbontáson (és az ahhoz kapcsoló ficsőrökön) túl valamivel meg kell különböztetni az "olcsó" modellt, mert önmagában a képminőség nincs annyival "lejebb" egy FHD oled-en, mint egy 4K oled-en ezért máshol (is) kell "rontani" rajta ....
-
Piftuka
veterán
válasz
#94529552 #3300 üzenetére
"Mi baj van a webos2-vel?"
Semmi. Azon kívül, hogy a WebOS 3.5-höz képest elavult. Érthetetlen, ha egy 2017-es tévét ilyennel szerelnek, amikor már a 2016-osokon is 3.0 futott...
"Van webos2-es tévénk, és a pip hiányán kívül semmi gond nincs vele. Anélkül meg lehet élni Vagy nem érdemes?"
No, ez egy igen érdekes kérdés! Anno, a 72 cm-es CRT-k világában a felső-közép kategóriában már alapvető funkció volt a PIP. Emlékszem, még az LCD technológia első éveiben is. Aztán fokozatosan elhagyták. Pedig szerintem baromi jó, ha valaki tévézik.
Hasonlóan hiányolom a forgatható, állítható, masszív állványokat a tévék aljáról.
Szinte hihetetlen, hogy a Panasonic most ilyen tévével lépett piacra. A 65 colos méretű modellig magasságában állítható, forgatható állvány (ráadásul a készülék még 3D-t is tud)... Le a kalappal!
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Piftuka #3302 üzenetére
Nekem tényleg mindegy, hogy az "új" fhd oled mennyibe kerül, de ha megnézed az idei 4k 55"-os oled árakat (mert a tavalyiak már nem sokáig lesznek), akkor kb. 1000€ ha a listaárakat nézzük, akkor meg még nagyobb) árkülönbség lesz a legolcsóbb 4k és az új fhd között, ami nem kevés, főként akkor, ha valaki pl. TV-t és az eddigi fhd BD gyűjteményét akarja rajta nézni ....
[link]
-
Piftuka
veterán
válasz
Nemir Ombe #3299 üzenetére
Respectfully, de... nehezen hiszem el, hogy nyugat-európában az átlagos felhasználó éppen ezt a minden szempontból elavultnak számító modellt fogja megvenni.
Amikor (pláne EURO/Font/Dollár-ban) szinte ugyanannyiért egy 55C7V-t kap. "Nem szükséges 4K" ide, vagy oda...
Mindegy, nem kell egyetértenünk.
-
Dniel
tag
válasz
Nemir Ombe #3299 üzenetére
Abszolút +1 !
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Gigabyte 16 Aero 4K+ OLED i7-13700H 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4070 8GB Studio Win11 Garancia
- Akció! Sérült! Corsair Icue 5000X RGB Számítógépház! Olvass leírást!
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Bezámítás! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest