Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Tényleg nekimegy a kínai félvezetőiparnak az USA
- Apple notebookok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Projektor topic
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz envagyok #1929 üzenetére
"Vagy mi van, amiben rossz az oled?"
Kib@szott drága.(#1930) Nemir Ombe a TV Kartel mindig utólag derült ki és érdekes módon mindig kifizették a büntetést az érintett gyártók úgy, hogy meg sem karcolta őket. Hidd el hogy ez nem véletlen, ezek a TV árak bődületesen magasak.
[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
válasz envagyok #1934 üzenetére
Vibrálás nincs, sávosodást (szokták említeni szűrke háttérnél) én még nem láttam, sok helyen írják a sarkok sötétedését, de ezt sem vettem észre, a mozgásmegjelenítés azért nem egy csúcs plazma szintje, de egy "átlagoséhoz" képest már nem rossz, de ez megint igényfüggő.... vízzel nem szoktam lemosni, arról nem tudok nyilatkozni ....
Joshi:
A "vizsgáló szervek" ilyenkor várnak, hogy legyen "jó nagy" bevétele a cégnek, hogy "jó sok dollár" büntetést tudjon fizetni .... és akkor mindeki elégedett .... (a cég előrecbeszedte a büntetést, a szerv jó sok pénzt kaszál, a fogyasztó meg örül a terméknek, ez így működik)....Partz:
Az, hogy a samu minek szánja a qled-lcd-t, azt majd a piac eldönti, vagy rájönnek az emberek, hogy ez is "csak" egy lcd vagy örülnek, hogy "qled" .... a samu. majd a "rendes" qled tv-vel tud nagyot dobni, ha eljut addig .... az lg meg ki fog hozni egy felsőkategóriál lcd "vonalat" az oled alá, ami olcsóbb lesz mint a samu qled-lcd változata, de kb. azt fogja tudni és e felett lesz az oled .... jelenleg az lg-nek áll a puac ezen a téren .... (olvasd el a "hirekben" hogy mit jelentett be az lg a qled "ellen", nem olcsó oled-et ....[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
Partz
senior tag
válasz envagyok #1934 üzenetére
Mozinak rosszabb a feketéje, mint egy plazmának pláne egy oled-nél.
Plazma mozgásfelbontása jobb mint az oled-é vagy mint az lcd-k.
Ha a tisztításra gondolsz, a kijelzőket max nedves törlővel szokás kezelni, de erre is kapni spéci tisztító habot. Mivel a panelt légmentesen zárják ez nem okoz problémát. Ha már itt tartunk az UV is árt neki, de ebből kifolyólag UV szűrő réteggel látják el ezeket a kijelzőket.Nemir Ombe
Látod valahogy csak a Samsung a piacvezető, ezt köszönhetik a nem gyenge marketingjüknek is. "Led-tv", most a "Qled-tv". Bár az Lg az utóbbi évékben tarol az oled tévéivel a prémium szegmensben.[ Szerkesztve ]
-
nobeige
tag
válasz envagyok #1978 üzenetére
Ok, gondolj bele.
Azért a TV műsor bemeneten vannak a minták, mert ott nem lehet arra számítani, hogy tv adásban bárki beállítójelet sugározna. Tehát a fekete és fehér szinthez, meg a színtelítettség beállításához ott a két szakértői minta.A külső bemeneteken meg minek szakértői minta, külső jelgenerátort vagy beállítójeleket tartalmazó műsort lejátszva be lehet állítani a beállítandókat.
-
Faresz29
aktív tag
válasz envagyok #1981 üzenetére
2m nézem, és a FHD már nem opció nekem!
Lassan csak jönnek a 4K-s tartalmak!!!
Lejátszó is érhető már el, ami megbirkózik ezekkel a tartalmakkal.
Valamint a PS4 pron is sokkal szebbek a játékok 4K, mint FHD-ben!!
Volt alkalmam meglesni egy Samu49KS7000-en!
Nagyon szép volt a képe, de ennnél a lehetőségekhez képest jobb megjelenítőt szeretnék!
Keret max. 500K!!!Melyik típus volt pontosan az UHD LG-ből? Milyen a képe az OLED-nek?
[ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
válasz envagyok #1983 üzenetére
"Egy újabb parasztvakítás,amit bekajált a nép"
Mi benne a paraszt vakítás? A 4K-nál egzaktabb adat nem nagyon van... És a lényeg, fullhd már nem igen van csak az alsó kategóriában. Pl. LG 2016-os oled panel csak 4K van...
Nincs semmi baj a 4K-val, sőt... Csak tudni kell, hogy elértünk oda, hogy már nem a felbontás a szűk keresztmetszet... Ennyi... Helyén kell kezelni.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Semmiképpen se árt a 4K FHD-hoz képest, akkor meg miért furcsa hogy a prémium kategóriában már csak 4K panelek vannak? Ráadásul nincs megszabva hogy ki milyen távolságból nézze a kijelzőt. Szerintem pont hogy jó nekünk hogy fejlődik a technika, viszont az igaz ahogy krx21 fórumtárs is írta, hogy most már nem a felbontás a szűk keresztmetszet. Mivel az LG-nek egyelőre nincs konkurenciája, ezért bőven elég kis fejlesztéseket eszközölnie.
-
Joshi
titán
válasz envagyok #1989 üzenetére
Ez igaz, de miért ne ülhetnék közelebb egy kijelzőhöz ha úgy tartja kedvem? A nézési távolság nem olyan hogy 2m-ről kivehetőek a részletek 2,2m-ről már nem. Bőven van átmenet és abszolút nem a pixeleket kell kiszúrni. Én megkérlek hogy hagyjuk ezt a témát, ha neked ez a véleményed elfogadom. Ja és van 4K tévém mielőtt ez lenne a következő kérdés.
-
jilian
addikt
Ha ezt a táblázatot veszünk alapul akkor szinte senki nem tudna 4k tv-t venni a nappaliba (oledet- 4 m-ről /megfizethetetlen halandóknak/)
Viszont aki tényleg azt mondja jó ezt veszem alapul,
és 3 m-ről skubizza legtöbbet a család....akkor elég a fhd!
De nekik oled kell 70"....
Van ilyen egyáltalán? -
daneel_hu
addikt
válasz envagyok #1991 üzenetére
Nem értem ezt az FHD/4k vitát.
OLED esetében már a 2016-os modellek is mind 4k-s panellel vannak szerelve.
2017-esek úgyszintén, tehát nem gyártanak már FHD-t.
Innentől kezdve az egész kérdés okafogyott.A 2015-ösöknek pedig vannak gyermekbetegségeik a tavalyiakhoz képest. Sávosodás, kisebb fényerő stb...
Persze aki jó áron tud beszerezni még 2015-ös FHD-s OLED-et és a fentiek nem zavarják, akkor még megteheti. De már nem sokáig, csak 4k-s lesz. -
daneel_hu
addikt
válasz envagyok #2078 üzenetére
"Múltkor teszteltem egy Nikon 1 j5 több mint 100ezres fényképezőgépet. Rosszabb képeket csinált mint a telefonom De marketingje az van."
Egy így önmagában biztos nem igaz.
Maradjunk annyiban, hogy nem tudtál vele jobb képet csinálni. EPIC FAIL.
Ha jól sejtem ez egy tükör nélküli, nagyjából DSLR tudású gép, cserélhető objektíves.Egy telefonnak se a sebessége, se az autófukusza, sem az érzékelője nem vetekedhet ezzel a cuccal.
A mélységélesség variálásáról akkor ne is beszéljünk, egy telefonnal kvázi végtelen mélységélességű képet tudsz csak csinálni, portrékiemelést csak nehezen.Egy 10 éves DSLR, egy profi objektívvel agyonver bármilyen csúcskategóriás ma megjelent telefont, ha fényképezésről van szó. De ezt ki is kell tudni aknázni.
Vigyél el egy telefont egy családi összeröffenésre, ahol az izgő-mozgó gyerekeket próbáld meg akció közben fényképezni. Vért fogsz pisálni a telefonnal.
Fényképezz le egy hintázó gyereket, úgy, hogy tűéles legyen a fotó.Egy MILC-el vagy DSLR-el elképesztő gyorsasággal fogsz élességet találni, bárhogy alakíthatod a kompozíciót, méghozzá gyorsan, az érzékelő és így a kép minőségéről nem is beszélve.
És minél kevesebb a fény, annál brutálisabb lesz a különbség a fényképező javára.Ráadásul ezekre a gépekre több centis átmérőjű optikákat szoktak felcsavarni, mégis hogyan lehet partiban ezekkel egy 3 mm átmérőjű telefonos "optika"?
Sehogy kb.
A Canon 70-200-as üvegek frontlencséje nagyjából 7 cm átmérőjű. Ezzel mindent el is mondtam.FÉLREÉRTÉS NE ESSÉK.
Egy telefonnal is lehet jó képet csinálni, egy fotós vagy jó amatőr tud is.
Az bármivel jó képet csinál neked, egy 1 dolláros lyukkamerával is.
Ugyanis a jó kép az nem arról szól kizárólag, hogy milyen minőségű a kamera.ON
-
Joshi
titán
válasz envagyok #2117 üzenetére
A Samu idei qledje még nem igazi quantum, volt is ebből felháborodás hogy akkor milyen jogon nevezte el így. Ettől függetlenül az sem pálya ha egy tévéért egy valag pénzt ad ki az ember úgy, hogy évről-évre fejlődik. Ez az én meglátásom, aki hajlandó kiadni ennyit egy tévéért az úgy is megteszi.
-
krx21
nagyúr
válasz envagyok #2172 üzenetére
Igen, ma a moziban a hatás, a méretek miatt persze megvan... De a képminőség elmarad.
Bár a mozi is fejlődik, de a vetített képnek mindig lesznek kontraszt korlátai...
De ugyanakkor simán el tudom azt is képzelni, hogy akinek van egy komoly projektora egy jó vászonnal, az nevet mikor valaki TV-n mozizik... -
Piftuka
veterán
-
Piftuka
veterán
válasz envagyok #2318 üzenetére
Ezzel együtt 3 LG TV és 3 médiakártya van itthon.
A két másik TV-ben kifogástalanul működik ez a kártya; a tévéújságból gond nélkül vált vissza televíziózásra.
Viszont ebben a TV-ben mindhárom kártya (az egyiket tegnapelőtt kértem a régi médiabox helyett) ugyanazt a hibát generálja.
Szó sem lehet tehát bármiféle, kopásból, vagy kiszáradásból eredő problémáról.
Itt a TV a "ludas"; a kérdés, hogy ez típushiba, vagy inkompatibilitási, vagy más hiba. Majd az LG tech support remélhetőleg megmondja!
"Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
válasz envagyok #2331 üzenetére
"Szerintem sem kellene ezt az oled topicban kitárgyalni, próbálj a upc topicban érdeklődni."
Megbocsáss, de hadd döntsem el, hogy hol tárgyalom meg! Nem a mosogatógépek fórumába írok éppen, hanem az OLED televíziókkal foglalkozó topic-ba.
A UPC topic-ba írogatni egyébként sincsen semmi értelme, miután a UPC is kifejtette az álláspontját, hogy nem az ő oldalukon van a hiba.
Azt pedig, hogy az OLED TV-k "mit esznek meg reggelire", most gyakorlati teszten magam is láthatom. Hiába a jó képminőség, ha a mozgásmegjelenítéssel komoly gondok vannak, de ami még rosszabb, hogy valamilyen, a médiakártyával kapcsolatos típushiba, vagy "anomália" is érint egyes modelleket.
Ha pedig azt gondolod (azt gondolod?), hogy még nekem kellene esetleg meghunyászkodnom, és hallgatni erről, akkor már ne is haragudj - de te "ülsz fordítva a lovon".
A fenti probléma még egy pár tízezer forintos termék esetében is bosszantó lenne, ebben az árkategóriában pedig egyenesen elfogadhatatlan!
-
Madwe
nagyúr
válasz envagyok #2331 üzenetére
Szerintem ennek helye van itt is, hiszen nem tudni, h upc vagy lg oled részéről van a gubanc, mindenesetre más jövőbeni oled tulajokat is érdekelhet, h jelenleg valami valahol nem oké, nem? Pláne ha esetleg sikerül végigverekednie Piftukának magát a megoldásig a szolgáltatóknál, nem gondolod?
Piftuka én egyébként nem zárnám ki, h a UPC a saras, ennyiból sajnos még nem lehet, hogy más tvvel jó s ők azt állítják nem ők tehetnek róla... Sajnos valóban marad az lg s upc nyaggatása, külföldi fórumok bújása, esetleg régebbi s frissebb firmware-ek telepítgetése a tvre, hátha...
-
törölt tag
válasz envagyok #2344 üzenetére
A modul nekem is gyanús, de azt így nehéz lenne kideríteni, talán ha a Mindig TV-t behangolja, de azzal is csak az derülhet ki, hogy a tv modul nélkül jól működik. Szerintem oldja meg a szerviz, alaplap vagy fw cserével, vagy ahogy akarják, ők ezért vannak.
[ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
válasz envagyok #2432 üzenetére
Evvel én tökéletesen tisztába vagyok. De a TV-n a mozgó tárgyat azért szeretnénk követni, nem? Mondjuk egy elhaladó autót... Az annál élesebb lesz a TV-n minél jobb a mozgó sorfelbontása...
Egyébként nem az a lényeg, hogy rövid ideig lássuk, hanem, hogy legyen ideje az agynak feldolgozni... Ezt teszi, míg fekete a kép, a helyett, hogy folyamatosan változna... Kb. ez a jelenség magyarázata.
Más: Mivel a B6-al elégedett vagyok, tehát egyelőre nem akarom eladni, így ma vettem hozzá még 3 év garanciát... Biztos ami biztos...
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
válasz envagyok #2432 üzenetére
Az autó a valóságban nem 24 képkocka/s megy el előtted, de nem is 60-al. Másik dolog hogy tv-t nem úgy nézed mint egy leszedált nyugdíjas, hanem folyamatosan mozog a szemed, követed a mozgásokat.
Nem kell ilyen erőltetve megmagyarázni hogy miért nem baj a gyenge mozgóképfelbontás, hátrány és kész. Megveszed 1 milláért az oled-et és bevállalod hogy ez egy hátrány. Nem kell mindent kimagyarázni./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Joshi
titán
válasz envagyok #2450 üzenetére
Mondjuk ti 4-600ezerért vettetek OLED-et ami még bőven kifizethető ár egy jó tévéért, de én és Ijk 65"-ban gondolkozunk ami viszont már nagyon nem ez az árkategória. Hozzáteszem egy átlagon felüli 65"-os FHD Sony W859c most 400k, szóval lehetne minőségi nagy tévét venni most is.
-
Piftuka
veterán
válasz envagyok #2450 üzenetére
"Egy negatív kritika volt itt, amikor vkinek inkompatibilis volt a kártyaolvasója.
Hány ember írta, hogy megvette, és visszaküldte, mert sz@r?"Ez így erősen félreérthető! Egyrészt az "inkompatibilis kártyaolvasó" az említett hibára "csak" az egyik lehetőség az LG tech support elmondása szerint.
Másrészt - ha így értetted - én a "negatív példámban" egy szóval sem említettem, hogy "sz@r". A képminőség ugyebár az itteni vita tárgya...
Leírtam, hogy "házimozizás" során vitán felül csodálatos képet produkált, és nekem bizony Blu-ray filmekkel akár 2D, akár 3D tartalom megtekintésekor a mozgásmegjelenítéssel sem volt problémám.
Nem azért vittem vissza, mert "sz@r" képet produkál, hanem mert hibás volt mindkét példány, amit vásároltam.
Abban viszont ijk fórumtársunknak igaza van, hogy a mozgásmegjelenítés még messze nem tökéletes az EG910V modell (és talán az eddig piacra dobott OLED-ek) esetében.
Az amerikai ismeretterjesztő csatornákon TruMotion-nel bosszantóan szaggat, anélkül vállalható, viszont mosottabb is.
A többi csatornán pedig a tartalomtól függően bizonyos kompromisszumokra kényszerül a felhasználó.
Ha kifogástalanul működött volna az általam vásárolt készülék, akkor az elképesztően csodás képminősége miatt vállaltam volna ezt a kompromisszumot. De ez nem jelenti azt, hogy a probléma nem létezik. Ahogyan azt sem, hogy örülni kellene ennek.
A jelek szerint az emberek érzékenysége is eltérő. Van, aki szó szerint nem is veszi észre, van aki észreveszi, de nem zavarja őt, és van, aki egyáltalán nem tud megbarátkozni vele.
Nincsen ezzel semmi baj, mert nem vagyunk egyformák.
Az viszont nem volna jó, ha ez a témakör is olyanná válna, mint a plazma tévéknek szentelt topic, ahol néhány beképzelt, arrogáns, sznob tévé tulajdonos olyan minősíthetetlen stílusban tántorított el mindenkit, aki bármi negatívumot próbált írni "szeretett készülékükről", ami nagyban túlmutat a kulturált fórumozás (és emberi viselkedés) határain!
Én ugyanis szívesen olvasnám a felhasználói és szakmai tapasztalatokat, híreket, véleményeket továbbra is ebben a témában!
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
válasz envagyok #2463 üzenetére
És most mi számít, hogy a szemed mit lát vagy a fényképező X záridőnél?
Egyébként kétlem hogy így csináltad.
A villogtatás nélkülözhetetlen natív nagyfelbontású mozgóképnémegjelenítésnél, pont a villogás miatt volt éles mozgásmegjelenítése a plazmának és crt-nek. És ezt ültették át anno az LCD-be a bfi-vel. A legélesebb LCD-k villogtatják a képet, sokan használják ezeket fps-ekhez./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ijk
nagyúr
válasz envagyok #2466 üzenetére
Látom te még mindig nem tudod az egészet értelmezni. A teszted is ezért nem az égvilágon semmit.
Ha kimész az erdőbe nem 24 képkockát látsz másodpercenként. Ha az OLED-en menne mondjuk 240fps videó, akkor semmi baja nem lenne a mozgóképfelbontással. Ha úgy vesszük az OLED-nek semmi baja a mozgóképfelbontással, csak a 24-60 képkockás anyagok problémásak. De mivel 24 képkockás filmek készülnek ehhez kell megjelenítőt készíteni.
Szerintem engedd el ezt a vitát, mindenki jobban jár. Nekem sincs kedvem tovább magyarázni minden részét. Ha érdekel a téma olvass el cikkeket erre vonatkozólag, csak ne okoskodj hiányos tudással.Kizárólag azért írtam ide mert a félinformációs, valótlan állításokat akartam helyrerakni, de már én is unom. Akit érdekel a téma az elolvassa, akit nem az meg inkább ne okoskodjon feleselegesen. Amennyi hozzászólást írtál ezzel kapcsolatban már akár olvashattál is volna utána.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Piftuka
veterán
válasz envagyok #2460 üzenetére
"1: trumotiont nem használunk
2: a 30 vagy 60 fps amerikai ntsc természetfilm soha nem fog jól mutatni 50 vagy 25 fps-es tv csatornán."1. Sokan az ide író fórumtagok közül is használják (lásd a korábbi hozzászólásokat). 1-10, vagy 3-5/6 beállításokon...
Egyébként a "Sima" mód kikapcsolt egyéb képjavítók mellett viszonylag jó eredményt hozott a legtöbb TV csatornán.
Az amerikai filmek csatornáin persze az sem segített.
No és mi a helyzet a 60/120 Hz-es panelekkel? Azok sem tudják helyesen, "artifakt-mentesen" megjeleníteni a Discovery, Animal Planet, stb. adásait?
Vagy azok pedig a többi európai csatornánál véreznek el?
"Csodát ne várj. Hibás odavissza konvertált műsort nem kell nézni.
Én annyit tudok, hogy most nézem újra az összes régi-új bd filmeket, mert elképesztő pluszt nyújt az oled. Egy csillagos égbolt, a fekete hajú színésznek nem szürke a haja, stb stb"Értelek, és megértelek. Valóban egy korábban nem tapasztalt élmény filmeket nézni ilyen panellel.
-
Joshi
titán
válasz envagyok #2532 üzenetére
A 3D is annyira sz@r egyeseknek, mint amennyire az ívelt kialakítás. Ahogy nézem Pumma fórumtárs se tud megbarátkozni azzal a hihetetlenül általános ténnyel, ami nem más mint hogy mindenkinek más a jó vagy elfogadott.
(#2534) Pumma nem tudom mi köze az OLED technológiának a képernyő íveléséhez. Én a saját véleményemet írtam le, az hogy te ívelt OLED-et vettél mert arra volt pénzed az nem az én dolgom.
-
törölt tag
válasz envagyok #2569 üzenetére
Ugyanezt próbálom megértetni vele én is. Nemtom mi a céljuk az állandó vitakeltéssel? OLED szakértő OLED nélkül, meg 4k szakértő 4k nélkül a fő tanácsadók. Szerintem mindenki megértette, hogy nekik nem tetszik, nem akarnak venni. Miért kell a topikot újra és újra ezzel terhelni?
Joshi Nem inkább neked fáj, hogy mások olyat vesznek, ami neked nem tetszik?! Ketten nyomjátok mindig ugyanazt, már mindenki megértette, elég volt ennyiszer elmondani ugyanazt. Uncsi nagyon.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz envagyok #2576 üzenetére
"Én se írogatok semmi olyan fórumba ahol olyan termékekről beszélnek ami nekem nincs."
Csak arról lehet beszélni amid van? Ez érdekes, ezt nem tudtam hogy így van.Én ezt írtam ami kijelentő módban volt, semmilyen negatív szándékom nem volt vele. Aki vitába szállt az ívelésről az Pumma fórumtárs majd utána a falka.
-
Joshi
titán
válasz envagyok #2583 üzenetére
Akkor neked is belinkelem hogy miből indult ki az ívelés és döntsd el magad hogy ki hozott elő és mit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Tényleg nekimegy a kínai félvezetőiparnak az USA
- Villanyszerelés
- Tőzsde és gazdaság
- Apple notebookok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- BestBuy topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- További aktív témák...
- DELOCK - TOSLINK STANDARD M/M KÁBEL 3M - 82901 új bontatlan audiókábel
- Új bontatlan Jabra EVOLVE 65 MS Duo headset
- Új bontatlan PLANTRONICS Blackwire 5220 USB-C fekete 207576
- EGYBEN: Magnat Supreme 802 Mokka hangfalpár + Monitor Audio MRW-10 mélysugárzó + Panasonic SA-HE75
- Black Friday: Pro-Ject Tube Box DS2 Black For Sale
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest