Hirdetés
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- NVIDIA® driverek topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- HP EliteBook / ZBook topik
- Apple asztali gépek
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
warren29
aktív tag
Ezekhol élnek?
-
warren29
aktív tag
válasz
lala666
üzenetére
Akartam is írni már korábban de inkább nem tettem hátha lecseng, nem gondoltam, hogy ebbe az irányba eszkalálódik a téma.
Egy lejátszási probléma merült fel utána kötöttünk ki itt.Mindenkinek köszönöm aki segíteni próbált, ( szkutyi, Tyrone89, eL Geri, John D'oh, Sasi001, blakey, ) kaptam hasznos infókat.
-
warren29
aktív tag
válasz
blakey
üzenetére
Amúgy a 2x annyiba kerülő Dune miben jobb mint az a kis olcsó amit linkeltem?
Vagy esetleg ez is olyan, hogy senki nem mondja meg a képminőségbeli különbséget ha nem tudja éppen melyiket nézi?Nem dőlt még el semmi mert könnyen elképzelhető, hogy a Wifi-m kellene csak rendberakni.
Aztán ha úgy sem megy normálisan szóba jött a Plex és csak aztán a Dune.
Tudom, hogy jó egy dedikált player de ha lehetőség van elkerülném a készülékek szaporítását a lakásban és nem a pénz miatt. -
warren29
aktív tag
válasz
Sasi001
üzenetére
Természetesen ha valamit nem esz meg a saját player-e azt elfogadom.
De hogy elindul a film nézem gond nélkül esetenként 20-30 percig azt már nehezen.
Ilyenkor rögtön a megoldást keresem mert ez a kézenfekvő.Ha nem viszi az ilyen Hybryd verziókat akkor miért megy egy ideig gond nélkül?
Ráadásul a Dolby Vision-t vinnie kell mivel gyári specifikáció.Ha nincs megoldás marad a külső player csak ezt el akartam kerülni.
-
warren29
aktív tag
A következő problémába futottam bele ( 83G4 ):
A filmeket ncore-ról szedem le Synology NAS-ra és onnan wifivel ( 5GHz-en ) streameli a tv a saját médialejátszóját használva.
A "hagyományos" filmeket csont nélkül viszi de ha 40-100Gb-os UHD Dolby Visiont néznék akkor baj van.
A film elindítása után pár perccel/másodperccel ( ez mindíg változik ) a lejátszás egy pillanatra megáll és középen a kis "kerék" teker tehát olyan mintha töltene mintha nem lenne elég sávszél a lejátszáshoz.
Ezeknél a filmeknél az elindításkor ki is írja, hogy " ez a videó nem támogatja a hangot "Az ilyen filmekkel van gond:
The.Amateur.2025.2160p.UHD.BluRay.HYBRID.REMUX.TrueHD.Atmos.7.1.DoVi-HDR10+.HEVC.Hu...A.Working.Man.2025.2160p.UHD.BluRay.HYBRID.REMUX.TrueHD.Atmos.7.1.DoVi-HDR10+.HEVC....
The.Accountant.2.2025.2160p.UHD.BluRay.HYBRID.REMUX.TrueHD.Atmos.7.1.DoVi.HDR10P.HE...
The.Accountant.2016.2160p.UHD.BluRay.HYBRID.REMUX.DTS-HD.MA.7.1.DoVi-HDR.HEVC.HuN-T...
Nem tudom, hogy most a dolby Vision maga vagy ez a Hybrid ( ez nem tudom pontosan mi ) kavar be de borzalmasan idegesítő, hogy nincs 5 egybefüggő perc amikor ne akadna meg a lejátszás.
Van, hogy percenként 10-20 alkalommal (!) is de olyan is volt, hogy a filmet el sem tudta indítani.
Más esetben meg 1/2 óráig megy hibátlanul majd elkezdi megint ezt a szarságot.Nyilván ha olyan formátum lenne ( amint írja is ) amit nem képes lejátszani azt el tudnám fogadni de akkor miért megy akár 30-40 percig is alkalmanként gond nélkül aztán meg élvezhetetlenné válik egyik pillanatról a másikra?
Amiket eddig próbáltam:
- Bár nem akartam de frissítettem a G4 firmware-ét a legújabbra majd csináltam egy gyári visszaállítást,
- Áramtalanítottam,
- Hogy kizárjam a wifi hibát összekötöttem a routert a tv-vel UTP ( CAT6 ) kábellel de semmi nem változott tehát a wifi sávszél probléma kizárva,
- A notebookomra feltettem a VLC-t és bestreameltem a NAS-ról a filmet wifin és a notebook úgy néz ki csont nélkül viszi,
A tv beállításai jónak tűnnek de mégis úgy érzem itt kell lennie valahol a hibának. ( vagy NAS )
A tudományom itt véget ért.Ha valaki aki ilyen téren tapasztalt és tudna tippet adni amin elindulhatok azt megköszönném.
-
warren29
aktív tag
"Melegedés" saját tapasztalatok alapján. ( 83G4 )
Tv nézés közben órákon át tartó működés közben semmi.
Oké mondom biztosan csak HDR-nél melegszik mert többen is írták korábban, hogy fűt ( nem G4 hanem csak símán az OLED ) mint az állat.
Most néztem meg rajta az első HDR filmet NAS-ról streamelve és melegedés ugyanúgy nulla.
Még a kéz melegét sem éri el tehát ha annyira közel teszem a kezem, hogy szinte megérintem akkor sem érezni, hogy ott egy tv képernyője van.Ennyire jó az MLA vagy mi?
-
warren29
aktív tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Neked is át van állítva a lokáció más országra?
-
warren29
aktív tag
Következő nem várt problémába futottam bele ( 83G4 ):
Megtörtént a csatornahangolás, lokáció beállítva Észtországra ( One szolgáltató, kártyát használok nem médiaboxot ) hosszú évek ( évtized ) tapasztalata alapján mivel így tudom változtatni tetszőlegesen a csatornasorrendet.Eddig minden szép és jó csakhogy kiderült, hogy néhány csatorna így angol nyelvvel jelenik csak meg.
( pld. Eurosport 2, Cool HD, Film+ HD, TV4... ) tehát több számomra fontos csatorna is.
Ez hogyan lehetséges?
Ezelőtt egy Samsung 65KS8000 tv-m volt, előtte Samsung 65F9000 és csont nélkül ment ezzel az Észtországos beállítással a dolog.
Egyáltalán mi köze a lokáció beállításnak ahhoz, hogy egy csatorna milyen nyelven jelenik meg?
Én fizetek egy programcsomagért ITT Magyarországon akkor annak magyar nyelven is kell megjelennie már persze ha magyar nyelven sugározzák az adott csatornát.Hogy lesz belőle Angol?
Járt már más is így?
Felhívtam a Vodát ( One ) és megpróbáltunk az ügyfélszolgálatossal egy teljesen új csatornahangolást az ő útmutatása alapján és az eredmény ugyanaz.
Ha magyarra állítom a lokációt akkor tökélletes minden, csakhogy akkor NEM tudom beálltani a csatornasorrendet tetszőlegesen, mert maga az opció nem is elérhető
-
warren29
aktív tag
válasz
eL Geri
üzenetére
Én is 77-ben gondolkoztam februárban ( 65-ről fellépve ) és majdnem meg is vettem.
Aztán úgy voltam vele egyszer élünk és most 6-8 évig nem akarok váltani szóval vettem egy nagy levegőt és 83G4 lett.
Tegnap került fel a falra.
Iszonyat nagy ugrás volt mind méretben mind minőségben és azt mondom minden forintot megért.
Már nem kéne 1cm-el sem kisebb tv pedig 2,6m-ről nézem és pont jó a 83".
Úgy érzem most érkeztem meg.Most épp National Geographic-on néztem a gepárdokat, rendesen szavannaélmény volt.
-
warren29
aktív tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
techworldhu az egyik videójában lézeres mérővel megmérte asszem az LG G4-et és 5 fokkal hűvösebbet mért ( 39,xx fok ) mint az LG B4 széria ami nem MLA.
Lehet, hogy az MLA jobban melegszik mint a QD OLED de a mérése alapján sokkal kevésbé mint a "sima" WOLED.
Erre én is kíváncsi leszek ha hétfő este felkerül a falra a G4 mert írták már páran, hogy fűt rendesen.
-
warren29
aktív tag
válasz
hunspikey
üzenetére
Szerintem is rossz "lefelé" nézni éppen ezért kérdeztemmeg itt.
Eddig nem volt gond mert csak 65"-os tévéim voltak és az állványon símán elfértek a magasság pedig pont jó volt.
Ez a "monstrum" viszont a falra megy és nagyon ki kell sakkozni a helyét mert ha már fent van akkor nem kis macera változtatni.
-
warren29
aktív tag
Még az is kérdés milyen magasra kellene rakni?
Ha jól emlékszem korábban volt itt szó rőla csak a számok már nincsenek meg.
83"-nak milyen magasságban kellene szerintetek lenni az alsó vonalának?
70cm menne símán de lehet le tudok menni 60-ig is ha kell.
Azt sem akarom hogy túl magasan legyen de azt sem, hogy túl alacsonyan.
Mindkettő bénán néz ki optikailag.Bocsánat ha még lesz kérdésem de OLED szinten full kezdő vagyok ( első OLED-em ez a G4 ) és ekkora méretű tv-m sem volt még soha.
Megpróbálok mindent jól csinálni mert ha egyszer a helyén lesz nem akarok ilyesmikkel foglalkozni csak élvezni. -
warren29
aktív tag
Vennem kell egy fehér hálózati kábelt a G4-hez mert a falon lesz és nem tudom elrejteni a kábeleket.
De ha tudtok valami okos/igényes falra rakható "kábelelrejtő" megoldást az is érdekelne.Milyen típusú tápkábelt adnak hozzá? ( nem tudom mert még nem bontottam ki )
Van valakinek egy fotója vagy egy linkje?Köszi előre is
-
warren29
aktív tag
válasz
Borisz76
üzenetére
Akkor megfordítom egy kicsit.
Hónapok óta olvasom a fórumot és renszeresen írnak a fórumosok, hogy jött ki G4-re frissítés xxxxx verziószámmal és frissítették is rá.Mi változott a gyári firmwarehez képest az elmúlt 1 évben a G4-nél?
Gondolom a képminőségen nem javítottak.
Kibővült a menü? Elérhetőek új funkciók?
Gyorsabb lett a tv?...Lett e valamiben jobb és ha igen miben illetve a frissítések eredményeképpen jött e bug vagy vesztek e el korábbi fícsörök?
Tényleg érdekel mert ha nincs pozitívum akkor teljesen felesleges frissíteni.
-
warren29
aktív tag
válasz
eL Geri
üzenetére
Itt van már a 83 G4 de még nem bontottam ki. ( július 1-én jön a szaki aki felrakja a falra )
A hozzászólásod kapcsán jutott eszembe egy triviális kérdés:
Nem járok e jobban akkor ha soha nem frissítem a tv oprendszerét hanem hagyom azzal működni amivel a gyárból kijött?
( Egyáltalán miben szenvedek hátrányt ha nem frissítek? )
-
warren29
aktív tag
válasz
eL Geri
üzenetére
A sima DTS és a DTS HD Master Audio között nagyon nagy a külömbség.
Nem csak olyan mintha jobb lenne hanem sokkal jobb.
Dinamikában, térben, mélyek tekintetében... klasszissal jobb.Azt nehezen tudom elképzelni hogy az erősítőd kiírja hogy DTS HD de valójában csak sima DTS.
-
warren29
aktív tag
válasz
dropi
üzenetére

A PS5 pro-t már februárban megvettem ( haver intézte 280-ért a Médiából számlával ) és még az sincs kibontva.
Majd a tv-vel együtt.
Még azt is kibuliztam, hogy a PS5 garanciája csak április 15-től kezdett el ketyegni hiába Februárban hoztam el )( csak, hogy szörnyülködj: tavaly márc.1-én vettem egy macbook air 15" M2-t és még bontatlan
) -
warren29
aktív tag
válasz
John D'oh
üzenetére
Na ennek ( is ) majd neki kell feküdnöm mert ugyan már megérkezett a tv de még nincs kibontva.
Eszerint az erősítő tudja:
" A Pioneer SC-LX501 támogatja az Enhanced Audio Return Channel (eARC) funkciót, ami lehetővé teszi, hogy a TV-n keresztül érkező hangformátumokat (pl. Dolby Atmos, DTS:X) visszaadja az erősítő, a hagyományos ARC-hez képest nagyobb sávszélességgel..."
-
warren29
aktív tag
G4 esetében az audio passthrough hogyan működik?
Optikai kábelen csak a sima DTS-t engedi át gondolom a HD master audiot és a true HD-t nem.?
-
warren29
aktív tag
-
warren29
aktív tag
Hétfőn hozzák az LG-től a tv-met.
Még sosem vettem hivatalosan forgalmazótól új tv-t de gondolom jogos elvárás, hogy bontatlan legyen?
Ha nem az akkor meg lelet tagadni az átvételt és kérhető másik? -
warren29
aktív tag
Az alapján amit egy jóideje olvasok itt az LG szoftverfrissítésekkel járó mizériákról jól gondolom, hogy minden esetleg ezzel járó probléma elkerülhető ha egyszerúen az új tv beüzemelése után automata szoftverfrissítés kilőve és használom majd azzal a szoftververzióval ami a gyárban rákerült és kész?
Vagy van olyan hátrány ami érhet azzal ha sosem fogom frissíteni a firmware-t?
Egyáltalán milyen pozitívum jöhet ha frissítek egy újabb verzióra mint amivel gyárilag kijött a tv, mert negatívumról lehet olvasni bőven?
-
warren29
aktív tag
válasz
hunspikey
üzenetére
Én is 77-ben gondolkoztam de végül 83" lett ( már kifizettem csak még nem szállították le ) és 2,4m -ről fogom nézni.
Kicsit tartok tőle, hogy ebből a távolságból a 65" után szokatlanul nagy lesz de azt legalábbis kötve hiszem hogy bármennyi idő elteltével azt mondjam, hogy kicsi
-
warren29
aktív tag
-
warren29
aktív tag
válasz
Juhaszatti
üzenetére
Talán ez volt az egyik legmegnyugtatóbb hsz.
Köszönöm
Az az igazság ennyit még sosem adtam egy tv-ért és messze messze túlszaladtam a lélektani határomon de abban reménykedek, hogy beválik és elégedett leszek.
Akkor nem azt fogom érezni milyen rohadt sok lóvé volt hanem, hogy de jó, hogy a drágábbat vettem mert minden forintját megérte.
( hacsak, nem mondom vissza ) -
warren29
aktív tag
válasz
lala666
üzenetére
Én pontosan ezért.
Infókat gyűjteni, okos tippekért amire lehet magamtól sosem jönnék rá illetve felhasználói véleményekért amik segítenek pld. a mostani nagyberuházásom alkalmával is.
Ha minden jól megy nem szándékozom másikat venni vagy 8-10 évig, hacsaknem az anyagiak nem fognak számítani. -
warren29
aktív tag
válasz
eL Geri
üzenetére
Akkor nem csak én látom így.
A háttérben ott van az is, hogy akik itt leírják a negatív élményeiket csak a jéghegy csúcsa.
Rengeteg vásárló van aki nem is tudja, hogy nem jól működik az OLED tévéje ( vagy QDOLED, QNED...) és a tudatlanság édes állapotában nézi és élvezi boldogan.
Ahogyan korábban valaki leírta a minőségellenőrzésen gazdasági okok miatt nem buknak meg a hibás készülékek mert a leendő vásárlók közül nagyon sokan észre sem veszik, hogy rossz a TV ezért inkább átengedik őket mert 10 rossz készülékből lehet, hogy csak 2-3 tulajdonos jelzi majd és érvényesíti a garanciát. -
warren29
aktív tag
Dühítő és egyben elkeserítő amit itt az elmúlt napokban az LG supportjával és a garancia érvényesítésével kapcsolatban lehet olvasni.
Az esetek láthatóan nem egyediek hanem szinte mindennapossá kezdenek válni.
Mi a f@zom történik itt?
Nem szoktam előre aggódni soha mivel eddig hittem abban, hogy mindíg prémium cuccokat veszek amik össze vannak rakva és van bennük anyag de a történések fényében most parázok.Hosszas dilemma és várakozás után megrendeltem a hőn áhított LG tv-met de teljesen elment az egésztől a kedvem még mielőtt megérkezett volna.
Az alapján amit itt jópáran leírtak úgy néz ki a dolog, hogy rendesen a szerencse kegyeltjének kell lennem ( vagy lennie másoknak akik OLED tv-t vesznek ) ha kapni akarok egy hibátlan tv-t amihez ráadásul a magyar jövedelmekhez képest horror áron jutok hozzá.Panelrothadás ( pontosan nem vágom mi az de elég bizarrul hangzik ), pixelhiba, tinting, csíkozódás, beégés, stb. hogy az egyre csak romló webos frissítésekről már ne is beszéljünk.
Azon kell remegnem a kibontás után ha bekötöm a tv-t akkor minden ok legyen.
Tehát azzal ellentétben, hogy egy kifejezetten drágának számító szórakoztató elektronikai termék az ára és az általa képviselt magas technikai színvonalnak megfelelően magától értetődően jól működik azzal kell számolnom, hogy nem kis eséllyel nem szórakozás hanem bosszúság, bizonytalanság, idegesség és csalódás lesz a vége.Egyébiránt többek között pont a hazai viszonyok között jónak számító LG support miatt vettem ilyen TV-t nem pedig elvakultságból.
Nekem tökéletesen megfelelne a Samsung, Sony, Panasonic hasonló kategóriájú terméke is.Mivel még nem történt meg a kiszállítás ( már kifizettem de jóval későbbi kiszállítást kértem ) így fontolóra vettem, hogy visszamondom az egészet a pic@ba és lemondok életem eddigi legjobb tévéjéről
De akkor mit vegyek? -
warren29
aktív tag
válasz
torma1981
üzenetére
" Márciusra lehet megint akcióznak ki tudja...."
Ez így van.
" 10% mínusz és ott van a 900k. "
Ez viszont nem, ugyanis a mostani legjobb ár a Mediamarkt-os ( tegnap óta él ez a csökentett ár ) ami 1.073.000.
Ha ebből az eleve akciós árból levonok ( de ugye ez csak fikció mert ilyen nincs ) 10%-ot akkor is csak 965.000Szóval a 900 még odébb van ha egyáltalán lesz olyan mielőtt kifutna.
-
-
-
-
warren29
aktív tag
G5 kinti árak ( már előrendelhető )
83G54LW 6.999 ₤
65G54LW 3.299 ₤
55G56LS 2.399 ₤
Húzósabb mint a G4 volt a megjelenéskor ( nem kicsivel )
-
warren29
aktív tag
válasz
Csandi
üzenetére
A tv saját médialejátszója a DD és a DTS hangformátumokat tudja kiküldeni a TRUE HD és a DTS HD MASTER AUDIO-t nem.
Utóbbi kettő bitrátája, dinamikája, lényegesen nagyobb mint az előbbieké ami átlag fül számára is azonnal hallható. ( nemcsak mintha valamit hallanál...)
Sokkal komolyabban szólnak.
Szóval ha ezeket is szeretnéd élvezni akkor mindenképpen kell egy külső mediaplayer. -
warren29
aktív tag
válasz
Kerio
üzenetére
Köszi ez hasznos infó.
Tehát fűt mint az atom.
Télen mondjuk ez nem hátrány de nyáron nem lesz kellemes. ( 77-83" között vacillálok )De ettől számomra fontosabb, hogy az élettartamra mennyire hat ez vajon negatívan.(?)
10 évig nem tervezem cserélni pláne ha a nagyobbik lesz. -
warren29
aktív tag
A G4 panel tükröződésmetes felülete matt?
Illetve milyen a hőtermelése?
Van ahol azt írják sokkal kisebb mint a régieké van ahol meg azt, hogy fűt mint egy kályha.
Láttam egy hazai contentet ahol a srác meg is mérte ( igaz nem tudni mennyi működés után, millyen fényerő mellett, HDR/SDR volt e... ) és kisebb volt a panel hőmérséklete mint a korábbi szériáké.
A panel öregedés miatt érdekelne csak. -
warren29
aktív tag
válasz
krx21
üzenetére
Természetesen.
Ezek csupán az optimális fizikai paraméterek az emberi szem felbontóképessége alapján ha valaki ténylegesen látni szeretné azt a felbontást amit pld. letöltött.
Semmi köze ahhoz, hogy ki milyen kényelmesen nézi teljesen máshonnan.
A szomorú ebben amúgy az, hogy sokan megvesznek pld. egy 77-es tv-t és 6 méterről nézik a 100nm-es nappaliban abban a hitben, hogy 4-8K-t látnak holott jó lesz az 1920x1080-nak is hiába a nagyfelbontású tartalom.
-
warren29
aktív tag
válasz
DroneZ^
üzenetére
Dehogy kell.
Azok a nézési távolságok CSAK akkor érvényesek ha 4K-t nézel!
Régebben mikor kicsit jobba beleástam ebbe magam mert érdekelt akkor döbbentem meg amikor a 8K-t megnéztem.
Ha lenne 8K-s tévéd akkor 65"-nál 1,1m-ről kellene nézned hogy lásd a 8K felbontást.
Ha ugyanis ilyen felbontást nézel 65"-on pld. 3m-ről akkor csak sima Full HD felbontást fogsz látni, a szem felbontóképessége miatt.
Eszement de így van. -
warren29
aktív tag
-
warren29
aktív tag
válasz
Quadgame94
üzenetére
Köszi.
-
warren29
aktív tag
válasz
hunspikey
üzenetére
KisZozó, hunspikey köszi.
Gondolom akkor ezt a tiltást servicemenüben sem lehet feloldani mivel maga a Youtube eszközölte a tiltást?
Itt van olyan amúgy mint a Samsungnál, hogy távsegítség, a központból felhívnak és megszakértik online?De ami ezzel kapcsolatban a legfontosabb: tv nézés ( nem app. ) esetén működik a display off?
-
warren29
aktív tag
G4-nél van esetleg olyan funkció, hogy display off?
Tehát ki lehet teljesen kapcsolni a képernyőt hogy csak a hang menjen?
Új hozzászólás Aktív témák
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen routert?
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- Gumi és felni topik
- NVIDIA® driverek topikja
- PlayStation 5
- Bittorrent topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Indul a ChatGPT Health
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE65S95FAT) 165CM 4K OLED 144HZ SMART 2025 CSÚCS TV! AKCIÓ!
- Újszerű Samsung OLED QE77S90DAT(2027 Decemberig Garis) 195cm
- LG OLED EVO 55 G1 GALERY design
- Hisense 65A85H 4K Ultra HD Smart Dolby Vision IQ , Dolby Atmos 120Hz Gaming OLED TV
- ÚJ, BONTATLAN Samsung OLED 4K Vision Smart TV-k - GYÁRTÓI garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Dell 13 XPS 9350 WUXGA IPS Nano Ultra5 226V 8mag 16GB 512GB SSD Intel ARC 130V 8GB Win11 Garancia
- Lenovo L13 Core I3-10110U / 4GB DDR4 / LAPTOP 2
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3896, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
( und@rítót akartam írni de nem akartalak vele megbántani )
( pld. Eurosport 2, Cool HD, Film+ HD, TV4... ) tehát több számomra fontos csatorna is.