- A '90-es évek jutnak az eszünkbe az ATK készülő egeréről
- Huszadik születésnapjára eléggé megváltozott az Antec nagytornya
- Még a saját szövetségeseivel szemben is fegyverként használná az AI-t az USA
- Mégis meglepi egy új GeForce-szal a rajongókat az NVIDIA?
- Lassan 2027-re is elfogy a TSMC 2 nm-es gyártókapacitása
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- OLED monitor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- Androidos tablet topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Home server / házi szerver építése
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
-
PROHARDVER!
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
FLx
addikt
Nagyjabol igen. Az a gond, hogy OS fuggo is a dolog, mert teljesen mashogy mukodik a scaling es a text rendering is a platformok kozott. Nekem a legjobban a Retina kijelzo es a Mac OS kombo jon be a legjobban, de a Mac OS sokkal jobb egy atlagos OLED kijelzon is. A Windows se cleartype betukkel se mashogy nem tul jo, ezert szinte csak jatekra tudom hasznalni a Windows-os gepeimet, munkara nem igazan. A masik dolog, hogy nekem a kisebb meretu kijelzo kenyelmesebb, mert nem kell a periferias latas hataran olvasnom a szoveget.
-
FLx
addikt
Az en szememnek semmi nem komfortos amugy sem, mert hajlamos nagyon gyorsan kiszaradni. De nem sok kulonbseget erzek az eltero paneles kijelzok kozott a szemfaradtsagot tekintve, a fejem sose faj toluk. Ami kulonbseg az a text clarity az eltero subpixel elrendezes miatt. Ebbol a szempontbol egy regebbi 28 colos 4K felbontasu flicker free IPS volt a legjobb. De ez foleg akkor erdekes, ha munkara is hasznalod a monitort vagy olyan jatekot jatszol, ahol sok apro szoveget kell elolvasni.
-
-
FLx
addikt
Az IPS-bol ugye vannak flicker free modellek, ahol nincs egyaltalan PWM. Nekem is ilyenek voltak korabban. Az iPhone OLED kijelzon, a Macbook-nal egyertelmuen latom a villozdast ahogy a fenyero valtozik, de a legujabb Asus WOLED-nel pl. nem. Megnezem meg a QD-OLED-et mindjart.
-
-
FLx
addikt
Azert adjak el PWM mentesnek mert nincs PWM. A villagosnak mas oka van es mas tipusu is a villogas. Ezert nem ugyanannyira erzekenyek ra az emberek mint a PWM-re. Egyebkent a PWM se mindig rossz, mert pl. a Macbook mini-led kijelzoi olyan magas frekvencian villognak, hogy nagyon keves embert zavar.
-
FLx
addikt
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
3-5 evet siman kibirnak, utana meg tenyleg erdektelen, mert annyival jobb kijelzoket tudsz venni jo aron, hogy ugyis csereled. Az elmult 5 evben 3 monitort es 2 TV-t csereltem mar... Azzal viszont egyetertek, hogy a VRR eleg vicces dolog, mert tobbszor nem mukodik normalisan mint amennyiszer igen.
-
FLx
addikt
válasz
maglet2003
üzenetére
Eg es fold a kulonbseg a PPI miatt. WOLED vs. QD-OLED egyeni preferencia inkabb.
-
FLx
addikt
válasz
chopin42
üzenetére
Igen 3.gen WOLED. A szinek elenkebbek a QD-OLED-en, de nyilvan nem nagysagrendekkel jobb. Ha csak filmre, jatekra kellene, akkor QD-t vettem volna megint, mert alapvetoen szeretem a QD-t, de nekem most fontosabb volt a text clarity, illetve, hogy nappal ne legyen lilas a fekete. A tukrozodes engem nem zavar egyaltalan, a laptop kijelzoim is mind glossy-k 15 eve. Jobban zavarna a matt tukrozodesmentes bevonat. Nem tudom neked mi szamit rossznak a uniformity-t illetoen, nekem ez boven okes.
-
FLx
addikt
válasz
chopin42
üzenetére
Nekem van itthon tobb OLED TV es monitor is, mindenfele panelekkel. Most vettem egy WOLED paneles XG32UCWMG-t es nem bantam meg. Hasznaltam elotte QD-OLED-et is es a TV-m most is az, de a szovegek olvashatosaga szerintem a WOLED-en jobb a kicsit szokvanyosabb pixel layout miatt. Ezert nem veszek mar matt kijelzot sem, az is jelentosen rontja az elesseget.
Új hozzászólás Aktív témák
- Steam topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mozilla Firefox
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Yettel topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- iking.hu Apple MacBook Pro 16 (2021) 16GB / 512GB használt, szép állapot 82% akku 353 ciklus
- HP ProBook 650 G5 512 GB / 12HÓ Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF GeForce RTX 3080 Ti 12GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Akció! Csere-Beszámítás! Asus Zenbook 14 UM425IA! R7 4700U / 8GB / 512GB SSD!
- Endgame Gear & Xtrfy gamer egerek /MZ1/OP1 8K/XM2we/XM1R/XM1 RGB (fehér/fekete/lila)/
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Skynet258