Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• chopin42

addikt

Üdv!
    Terjedelmes kérdés a másik topikból, a lényeget beírom ide is:
    Eredetileg matt oledet kerestem aminek a képe szép egyenletes fehér és szürke esetén is, tud freesycnet, nem grey banding/dirty screen-es. De rengeteg teszt után a következőkre jutottam: amit elképzeltem, nem nagyon van. Az oled topik összes hozzászólását átnéztem az elejétől. *Hangszóró: casual netezéshez nem használok fejest
    Emelkedő ársorrendben a következőket lőttem be, jelezve, miért tetszik:
    MSI MAG 273QP QD 200k alatt true black 400, jó gyári kalibráció (tesztekben)
    AOC Q27G4SDR QD 211k és 360hz, true black 400, de nem tudom, jó-e az osd/van-e olyan oled care, mint a gb/asusnál
    Philips Evnia 27M2N8500/00 QD 215k 360hz, true black 400, ambi light, hangszóró* , osd/oled care nem tudom, milyen, de papíron jónak tűnik, sajna nem fekete/sötét
    GIGABYTE MO27Q2 QD 220k csak 240hz de alapvetően tetszik a felhozatal (kvm, c-type alt, *kis hangszóró, jó osd/felszeretlség, jó oled care)
    GIGABYTE MO27Q28G 4. gen w-oled, 245k 280hz mindent tud amit keresek: nagy fényben is fekete marad, jó matt borítás, true black hdr 500 jó sdr fényerővel, jó színtér lefedés, type c alt, kis hangszóró*, jó oled care, de lehet grey banding :(
    ASUS ROG Strix XG27ACDMS QD 267k, szóval asusnál jónak tűnik az oled care, az osd, az igért szolgáltatások (...), a neo proximity hasznos lehet (mert sokat járkálok a macska miatt), 280hz, de asus felár :(
    ASUS ROG Strix XG27ACDNG QD 272k, 360hz, minden előzőnél felsorolt előny és hátrány, kivéve a proxy, gyakorlatilag zéró felár a 360 vs 280
    AOC AGON PRO AG276QKD2 QD 300k, 500hz, true black 500, legújabb qd panel ebben a méretben, hangszóró*, de az előző aoc hátrányai, meg nem is tudom, ennyit azélt nem költenék, mert 500hzen egy 9070xtvel SOSEM fogok tudni játszani pl a cyberpunkkal.
    MSI MAG 272QP QD-OLED X50 QD, 320k, mindne igaz, ami az előzőre, az oledes cuccok talán jobban tetszenek, de ezt tudja a 273qp x24 is..
    Hosszú, de kb mindent összefoglal az első kérdésem óta

Arra is gondoltam, hogy ha vennék egyet 200k körül, ahhoz vennék valami kalibráló cuccot 300k ig, mert azért fontos lenne, hogy a photoshop miatt színhelyes legyen. Olvastam az oled topikban, hogy 100 óra után, meg több milliós műszerrel lehet csak, nos nekem azért otthoni felhasználás miatt kellene, semmi profi munka, így nem költenék 100+ezret kalibárlásra, és azt is max áprilisban.
    Ki mit ajánl? Ezek közül mi a bestbuy hobbi photoshopra, mindenféle játékra? :R

Új hozzászólás Aktív témák