Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
GabeE3e
tag
Most telefonált Indiai akcentussal egy illető Amazon-tól, elég érdekes beszélgetés volt lol, először azt hittem törlik a rendelést vagy hogy lemondom-e,mert csúsznak.
De nem, a botok miatt hívtak, mert h külföldi bankkártyát adtam meg fizetésnél.
Azt mondta a rendelésem a héten fel lesz adva, na erre kíváncsi leszek.
-
bunfi
őstag
válasz
Cthulhu Dawn #1197 üzenetére
Akkor módosítok: üdvözöllek újra a...
Jaja, de ott legalább értettem, mert azért mégis 2x GPU, 2x RAM... most meg egy GPU-nak kell ennyi. Nem vagyok egy energiahatékonyságnáci, de ha az AMD-nek jogosan fel lett róva, hogy abszolút nem az optimumon fogyasztanak a kártyái, akkor most ezt az nVidia is kiérdemelte és még koránt sincs vége.
A 20xx-nél nem éreztem a bugit, most meg egyre jobban fogy a lelkesedés, minél több részlet kiderül. Legalább nem kell aggódni, hogy vegyek vagy ne, megoldották ezt a kérdést rajtam kívülálló "okok"
-
Cthulhu Dawn
őstag
Emlekeztek amikor meg a 2 GPU-s MARS kartyakon ajuldoztak az emberek, hogy 3 db 8 pines kabel kell neki?
-
bunfi
őstag
Az EVGA meg fogja tekerni... 440W powerlimit!
-
Mumee
őstag
Én azt írtam, hogy nem 30% a difi 4K-ban gyárilag FE vs FE?
Vagy azt hogy nem jobb ár/érték arányú?
Sokkal inkább azt írtam, hogy performance/watt-ban kisebb az előrelépés.
Ezt bizonyítja az is, hogy ha fogyasztásban a 2080ti-t is felhúzod 330W környékére manuális OC-val, mint a gyári 3080 is 330W körül megy, akkor 20% alatti a teljesítménykülönbség.
A 3090-ről nem is beszélve. -
GabeE3e
tag
válasz
tupacamaru #1183 üzenetére
Kíváncsi vagyok megkapja-e Ipontól holnap, meglepődnék,ha igen.
-
-
GabeE3e
tag
válasz
Kicsimix #1179 üzenetére
Abból kiindúlva, hogy német Amazon-nál 20 ezren előrendelték a Zotacot, és itt is csak azért 20 ezer, mert leszedték, valóban nem hangzik bíztatóan.
Arról nem beszélve, hogy két ilyen szállítmány beérkezése között minimum 2 hét lesz de akkor ez nagyon pozitív becslés.
Amazonban bízom nagyon, hogy most következő héten lesz valami
, ők is kapnak, szállítmányt a zotactól.
-
Mumee
őstag
Ez így van. Bár a 2080ti-k kellőképpen túl vannak gyárilag feszelve ahhoz, hogy a gyári feszültségeken, tehát különösebb fogyasztásváltozás nélkül kapjunk +10%-ot.
Mind2 kari FE vs FE 2080ti vs 3090 lesz ~40% difi.
375W-ig elengedett limittel és manuális OC-okkal lemegy 30%-ra.
Játékokban.
Alkalmazásokban nagyobb lehet a difi. -
csibuka85
őstag
válasz
snecy20 #1177 üzenetére
Igen lehetne válogatni. Sajnos az MSI Gaming X Trio most nem lett a legjobb. Pedíg előtte 2089Ti ból az volt és nagyon hűvös volt. 22 fokos szobában 58-62 foknál feljebb sosem ment. Most az Asus Tuf OC-ra szavaznék esetleg Strix vagy az Inno3D Ichill X4 re , esetleg a Colorful de szerintem abból itt Magyarban nem sok lesz. A többit nem tudom hogy sikerült. Mondjuk a Galaxy sem rossz.
-
csibuka85
őstag
Sziasztok , a 3080 az Open World játekoknal lesz igazán érezhető , mert ott a + 15-30 FPS is sokat számít : AC Odyssey , RDR2 stb.
-
arn
félisten
Erosen fugg attol, hogy nezed... ha szamolasorientalt alkalmazasokat nezel, nagyobb lesz az uj generacio elonye hatrkonysagi szempontbol is.
A tuningpotencial meg abbol fakad, hogy mennyire van csucsra jaratva, ez is osszefugg a hatekonysaggal. A 2000 szerianal kozelebb voltak a hatekonysagi optimumhoz, a 3000at egyertelmuen tulhuztak, hogy minden teljesitmenyt kicsikarjanak belole az adott gyarthatosagi szinten. Nagyobb teljesitmeny, kisebb hatekonysag, kisebb tuning headroom.
-
Én 1080 Ti-ről váltanék, a tesztek alapján 4K-ra és VR használatra már abszolút megérné a 3080.
Csak nem tudom hogy sima vagy custom, az NVidia nagyon jó hűtést alkotott az új kártyákhoz. -
MomoSinX
aktív tag
Még jó hogy nem mondtam le a német ZOTAC rendelésem, mert abszolút nem sikerült semmi mást "szerezni". Már 3 napja él az előrendelésem és nálam szállítási dátumot sem változtattak (páran írták redditen hogy nekik változott). Szóval elvileg hétfő vagy szerda... Bár jobb ha szkeptikus maradok.
-
Zorel
senior tag
KITT, szállj ki a kocsiból!
Az a helyzet hogy write only-ba vagy és nem értelmezed amit írok és emiatt nem fogom magamat ismételgetni a manuális OC-ról és egyéb értékekről, ami kiadja a perf / cost mutatót. Tudod vannak azok akikkel nem érdemes mert legyőznek a rutinjukkal...értelmetlen, így befejeztem.
-
arn
félisten
Jo esellyel downclockal none a 3080 elonye hatekonysag teren, az elozo generaciot nem huztak ennyire tul par szazalek pluszert. Computerbasen van teszt, 270 watton alig -4% lassabb. 10%rol, 25%ra nott az elonye.
-
Mumee
őstag
Oké Májkül. Még a TPU-n sincs 20% difi, sőt a sima gyári OC-s verzióknak jobb a Performance/Watt arányuk, még TPU szerint is, ha már más oldalakat nem veszel hitelesnek.
Így pedig még manuális OC sincs, pedig a TPU-nál se jár feszemeléssel ezek overclockja pluszban.
Viszont most már tényleg meguntam. Ha se a CB-nek se a TPU-nak nem hiszed el, hogy nincs 20% se a perf/watt, akkor reménytelen.Továbbra sem átlagfelhasználásról beszéltem, abszolút nem ez a téma, hogy melyik éri meg jobban.
Csak az hogy a 3000-es széria az árat leszámítva gyenge előrelépés teljesítmény/watt szempontból a 2000-es szériához képest, FE vs FE is, akik pedig manuális OC-znak méginkább. CB 270W-os tesztje alapján jobb lenne az arány. -
Zorel
senior tag
"Még hozzátenném, hogy a 2080ti TPU tesztek gyengébb CPU-val készültek." UHD felbontásról beszéltünk, ott nem igazán releváns az ilyen szintű CPU eltérés.
"Így eleve csak a CB tesztje releváns és helytálló." Ez sem jó megközelítés és nem helytálló, mert egy oldal tesztje bármelyiké is nem lehet 100%-osan releváns, mivel az FE kártyák között is van szórás out of box. Ez lehet akár xxMHz-is boost clock-on, de függ attól is hogy ki milyen szobahőmérséklet mellett tesztel, padon vagy házban stb.. Emiatt érdemes ha nagyon pontos eredményt szeretnél látni több tesztet átlagolni és abból levonni a következtetést. Ha ezt megteszed láthatod, hogy még azonos fogyasztás mellett is 20% körül vagyunk, ha ezt nem nézzük akkor meg inkább 25-30% és szerintem a user-ek 90%-t nem érdekli, hogy 30-40W-al többet fogyaszt jóval olcsóbban mint a 2080Ti.
-
Zorel
senior tag
Unigine Heaven viszonylag elavult és ezeken az új kártyákon már nem igazán van értelme ezekből következtetést levonni így semmi sem igazolja a 15%-os állításodat. A játék eredmények amiket linkeltem ott pedig jól látszik, hogy megvan a ~20% előny közel azonos fogyasztás mellett!
és ez a lényeg, na meg a -500$. Arról nem beszélve, hogy az újabb driver-ek még mennyit fognak erre az előnyre rápakolni...
-
Mumee
őstag
Még hozzátenném, hogy a 2080ti TPU tesztek gyengébb CPU-val készültek.
Egyébként nem is igazán láttam/hallottam még 2080ti-t, ami nem ment 1900/1900 felett.
Tehát alapból igazad van hogy minden GPU más és más.
AMD 5700 ból se látott még senki olyat, ami nem ment 1850-en vagy akár 2000 körül, pedig gyárilag 1750mhz.A legtöbb teszt a 3080 mellett nem tartalmaz 2080ti OC értékeket, vagy eleve más volt pl. mint TPU esetén a CPU.
Így eleve csak a CB tesztje releváns és helytálló. 3080 vs 2080ti manual OC ~15% difi azonos fogyasztás mellett.Tehát igazából elég lett volna ragaszkodnom a CB eredményekhez és skippelnem a többit, de igazából a TPU Unigine Heaven tesztjén is látszik, hogy a bő 25% előny lemegy ~11%-ra, tehát TPU is engem igazol.
Az pedig, hogy $500-al kevesebbért kapunk többet senki nem vitatta. Azonban azt se vitatja senki, hogy az egész 2000-es széria árazása egy vicc volt.
A $700 1080ti után kaptunk egy $700 2080-at meg egy $1000 2080ti-t. -
Zorel
senior tag
Manuális OC-t továbbra sem lehet nézni, mert GPU-ként eltérő lehet a mértéke és a fogyasztása is. Más a GPU szivárgása, az egyik +10Mhz-re nem annyit fogyaszt mint egy másik ami szintén csak +10Mhz-t kapott. Viszont a legtöbb teszt szerint még a manuális OC 2080Ti hoz képest is kapunk +~20% előnyt mindezt úgy, hogy 500$-al kevesebbért jutunk hozzá. Ha csak az általad kalkulált 15% előny lenne 500$-al kevesebbért akkor is csak örülhetünk neki.
-
Mumee
őstag
Ezek amiket te linkelsz nem manuális OC 2080ti-k.
Én arról beszéltem. Te csak a gyári OC kártyákat nézed gyári "alacsony" órajelen.
Mind 1800mhz körüli GPU-val és memóriával miközben mind megy 1900 felett, de inkább 2000 körül.
Még a TPU overclock részlegen is írják, hogy gyári beállításokon, gyári feszen húzták őket, tehát a fogyasztásra nincs hatással, csak nincsenek a manuális OC eredmények benne a táblázatukban, mint CB-nél.Továbbá ne peak voltage-t nézz hanem average-t, reprezentatívabb.
Ha mindenáron csak gyári OC-s karikat akarsz nézni, akkor talán ez a legalkalmasabb a TPU-n hozzá, de továbbra is mondom a manual OC-val nem emelték a kari fogyasztását egyiknél se mivel feszt sem. -
Zorel
senior tag
Itt 12W a különbség amit linkeltem ott csak ennek a fele, de próbálj meg elvonatkoztatni, hogy csak egy oldalnak hiszel, mert ha megnézel 5-6 különböző tesztet és azt átlagolod, akkor továbbra is ezt jön ki: közel azonos fogyasztást és jóval alacsonyabb árat nézve 20+% ot kapunk.
200+ FPS-nél benchbe ne nézd mert lehet már nem skálázódik.
Ami linkeltlél MSI 2080Ti oc: itt már 362w vs 348w
3080:
Mindenhol 20+%... -
Kicsimix
őstag
válasz
gainwardgs #1151 üzenetére
Valahogy nem is volt egy bizalom gerjesztő darab..
-
Zorel
senior tag
Watt to watt sem jön ki.
Ami OC-s 2080Ti és amit linkeltél TPU-s oldalon ott ez van legközelebb fogyasztásba a 3080 FE 348W-hoz. EVGA 2080Ti FTW 342W
Így ez a 2080Ti UHD-ba 3%-al erősebb, mint a 2080Ti FE.
A 3080 szintén TPU tesztben a 2080Ti FE-től 24%-ra van, tehát így is 20+% az előnye a 3080-nak a vele közel azonos fogyasztású OC-s 2080Ti-tól, ettől is messze van a 15%. Továbbá az első hozzászólásodban amire reagáltam sehol nem említetted hogy watt to watt hasonlítasz össze, ellenben a következő hozzászólásban órajelekről írtál.
Egyetértek hogy a 2000 széria túlárazott lett, de sajnos konkurencia nélkül ezt megtehetik. Most viszont nem rossz, hogy közel azonos fogyasztást ás árat nézve 20+% kapunk. -
Mumee
őstag
FE vs FE base clock 30% a difi CB-n is köztük.
Viszont architektúrálisan kijön, hogy ha a 2080ti OC fogyasztásban mellé húzod, akkor csak 15%.
Ha a 3080 -at downclockolod akkor jobb az arány, de nevetségesen kicsi a 15% ugrás 340-350W-os fogyasztáson, ami 3090-nél se lesz 25-30%-nál több.
A lényege az egésznek, hogy azt leszámítva, hogy a rohadtul túlárazott 2000es széria után itt jóformán csak az árát vágták meg +15-20% "IPC" .#1149 : Clock to clock? Hol látsz te ilyen összehasonlítást nálam? Inkább watt to watt.
-
Zorel
senior tag
Sima OC nélküli FE-t hasonlítasz OC-s 2080Ti-hoz, így még inkább nem korrekt és nem lehet belőle komoly következtetés levonni. Innentől kezdve pedig teljesen lényegtelen, hogy mekkora OC-ról is van szó. De hozzátesztem, hogy már abból látszik a hozzáértésed, hogy két eltérő architektúrát próbálsz hasonlítani clock to clock!
Nem említettem a TPU tesztjét ha másik 6 oldal tesztjét nézed, akár itt a PH-n, mindenhol közelebb van a 30%-hoz a diff, mint a 20%-hoz UHD-ban, de a 15% amit írtál attól mindenhol nagyon messze vagyunk!
-
Mumee
őstag
Sima 3080at hasonlítottam 2080ti OC -hez.
Igazából fogyasztásban úgy már egész közel is állnak.
1935/1950 OC minden csak nem durva OC.
TPU tesztjeiben pl 6 különböző kártya ment 2000mhz felé és 0 alá. [link]
Computerbase tesztjeit furának hívni pedig...
TPU tesztjei hamarabb megbízhatatlanok, mint a CB. -
Kicsimix
őstag
válasz
Albigator #1142 üzenetére
GAINWARD 2010-BLISS GeForce RTX 3080 10GB GDDR6X Phoenix GS PCIE + Watch Dogs: Legion (PC) játék ajándékba - RTX bundle + NVIDIA GeForce NOW Founders (premium) 12 hónapos tagság
313.899
GIGABYTE GV-N3080EAGLE OC-10GD GeForce RTX 3080 10GB GDDR6X EAGLE OC PCIE + Watch Dogs: Legion (PC) játék ajándékba - RTX bundle + NVIDIA GeForce NOW Founders (premium) 12 hónapos tagság
347.389
: ) -
Zorel
senior tag
Alapszabály, hogy OC-t (nem out of box) nem hasonlítunk OC-hoz, mert lehetséges hogy a 2080Ti FE-n egy jobban tuningolható GPU volt, a 3080-on pedig egy gyengébb, de ez mindkét esetben random. FE-t érdemes az FE-hez hasonlítani és még ennél a fura tesztnél is egyből nem ~17%(ami neked 15%) hanem ~22%. Más oldalakon ~30% a diff UHD-ban.
-
Albigator
őstag
válasz
Kicsimix #1141 üzenetére
-MSI Ventus 317e (alza)
-Giga Eagle 345-348e (ipon)
-Gainward Phoenix 313e (ipon)
-Asus TUF 310e (Aqua)
-Asus Strix 360e (Aqua)Megpróbáltam kigyűjteni az összes 3080-at amit lehetett kapni
magyarboltokból (alza kivétel).
Aki tud még olyanról, ami kimaradt nyugodtan szóljon. -
bunfi
őstag
This isn't a lower VRAM GTX 1060 – it's a different card. - Steve Burke (Gamers Nexus)
-
warcat
veterán
Érdekesség: 1642€ a Strix 3090 preorder holland amazonon.
-
gabor0928
aktív tag
válasz
-=RelakS=- #1129 üzenetére
Azt nem tudom, mennyi volt, sztem akkoriban nem méricskéltem még. Először a 3D gyorsítók előtt az MMX procik hozták el az újdonságot, hogy már nem annyira pixeles a kép mint előtte. Volt valami extra a prociban, ami ezt tudta. aztán jött a 3D monster. amikor megláttam a Quake-et hogy a pixelhalomból milyen tiszta és folyamatos lett minden, majd elájultam. De a Jedi Knight 800x600-ban már "out of video memory"-zott.
A Shogo nagy kedvenc volt, PCX magazinhoz adott ingyen játékként szereztem -
bazccka
tag
Szegény e-pénisz nem nő túl nagyra
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
gabor0928 #1128 üzenetére
Mindegyiken lehetne 1 egység magas hűtő cserébe XD
Az viszont milyen már, hogy ha van elég PCIe csatlakozó egy alaplapon, még mindig hajlamosak a gyártók az egyik 1x-et a legfelső 16x alá tenni? Most már az is bátor lenne, ha csak 1 slotot hagynának ki, már 2 üres hely kell.
3Dfx-re visszatérve: Locked 30fps?
Mintha pl Shogo-ban nekem azért lett volna 60fps is, ha más nem, benti jeleneteknél (hirtelen feltűnően simává váló mozgás)
Jó, mondjuk Descent-ben megvan a 60fps. Lara már akkor is erőgépet követelt? XD -
gabor0928
aktív tag
válasz
-=RelakS=- #1127 üzenetére
Annak viszont nagyon örülök hogy annakidején egybegyúrták a gyorsítót meg a VGA-t. Különben most vagy 5 külön kártya kéne: 1 VGA, 1 3D gyorsító, 1 PhysX, 1 RT, 1 Tensor.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
gabor0928 #1124 üzenetére
Ahhoz képest elég sokszor összejött az a 60fps. Pont az szokott fura lenni, hogy szoftveresen teljesen szétesik a kép, aztán jön a Voodoo, és puff, folyamatos minden.
Mondjuk az Unrealt 512*384-ben kellett végigjátszanom, mert nem bírta a kártyaIgaz, ott a szoftveres renderelés már csak dísznek volt.
-
válasz
Találtgyerek #1079 üzenetére
Mind a kettőről mondok majd véleményt, de remelem nem lesz sok különbség a két kártya kézhez vétele között és inkább előbb, mint utóbb kapom meg őket.
-
Mumee
őstag
RTX3090 10% gyorsabb a RTX3080-nál @VideoCardz leakek alapján.
Ezt hasonlítsuk össze a 2080ti OC @ComputerBase eredményeivel.
A 3080 15%-al gyorsabb a 2080Ti OC -tól.
Tehát a 3090 <30% gyorsabb, mint a 2080 Ti OC... < 30% gyorsabb!!! -
gabor0928
aktív tag
1 előnyét élvezem a 144hz - 240hz háborúnak, hogy a gyártók rá vannak kényszerítve a nagyobb sebességre, így nekem biztosan meglesz A 4K/60fps-em stabilan
Bezzeg a régi szép idők: Diamond Monster 3D-t úgy reklámozták hogy minden játék 30 fps 640x480-as felbontás mellett!
-
Mumee
őstag
A konzolokból kiindulva, meg ahogy promozták a 3090-et a 60fps az alapcél 1-1 felbontáson.
Ezért is volt a 3090 DLSS promo 8K ~60fps grafikonokkal prezentálva.
Bár majd az új 1/9-edes felbontás felskálázása, hogy kinek mit ér meg az más kérdés.
DLSS nélkül meg 1440p-n is sok játéknál hiányzik még a 100+ fps. -
csibuka85
őstag
válasz
-=RelakS=- #1121 üzenetére
Hát ez jól hangzik de még csak ott tartunk hogy 3440x1440 van 144 hz el és 3840x2160. Biztos lesz még feljebb is
-
bunfi
őstag
-
Rison77
senior tag
Hát elég csalódás ez az MSI Gaming X Trio
.Nem vitték túlzásba az innovációt a hűtéssel. Főleg, hogy árban kb ugyanarra lehet számítani mint a strix-nél. Most már bánom, hogy nem húztam be az aqua-nál egy tuf-ot
-
Laraxior
titán
-
warcat
veterán
Zotac tweetelt, hogy 20 000 darab rendelést kaptak német amazonon a kártyára
Gugli fordító:
ZOTAC DACH #LiveToGames
@ZOTAC_DACH
·
3h
Válasz erre:
@YTHolyPixel
Jelenleg teljes sebességgel dolgozunk egy megoldáson, és több kártya már úton van. Mivel azonban jelenleg nem tudjuk, hogy az AMAZON hogyan kezeli ezt, ki kap kártyát és mikor, illetve lemondhatja-e, jó hónapos várakozási idő lehetséges.
ZOTAC DACH #LiveToGames
@ZOTAC_DACH
·
3h
Majdnem 20 000 előrendelés érkezett, és a legjobb szándékkal nem tudjuk rövid idő alatt kiszolgálni őket, amennyit csak akartunk. Tehát még egyszer: Végtelenül sajnáljuk, de itt sem tudjuk, hogy mi ment rosszul.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- PlayStation 5
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- BestBuy ruhás topik
- RAM topik
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- NVIDIA® driverek topikja
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest