- Csendességre törekvő mechanikus klaviatúra jött MSI logóval
- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Táp ventilátor csere
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SOAD19
addikt
Ide is beraknám a fejes találkozón hallott egyik lenyűgöző felvételt, íme (binaural...): [link]
Igaz, az általam kipróbált rendszerrel lenne az igazi, itthon már nem annyira fenomenális.
-
-
Mittu88
senior tag
Sziasztok!
5.000 jó erős magyar forint(+-1000Ft) áron melyik a legjobb ár/érték arányú mikrofonos fülhallgató? Haveromnak kellene, csak mp3-at hallgatna, azt is főleg jutyubost, szóval nem a high-end a lényeg, hanem inkább a nyúzhatóság, megbízhatóság.
Előre is köszi a válaszokat
-
baluka26
nagyúr
válasz baluka26 #2193 üzenetére
Sőt megkockáztatom, hogy a legjobb dinamikus technikailag amit eddig hallottam.
Láss csodát, a Szarok megint működnek alatta, se sziszegés, szép tiszta közép, a mély mélyre megy, a magasai is megvannak, tere ok. Kényelmes. Ez a first impression.
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
baluka26
nagyúr
Azért annyira nem borzasztó ez a HD800...
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
ROBOTER
addikt
Üdv! AKG K550-re mi a legjobb ajánlat itthon? Árgép 64.900-at ad, a plazamarket olcsóbb, de garanciától picit tartok (oké, egy mobilhoz vagy notebookhoz képest nem sok elromlandó dolog van egy fejhallgatóban).
Szóval csak annyi a kérdésem, látott-e már valaki a fenti ártól olcsóbban, de megbízható boltban az adott fejhallgatót?
Köszi!
-
bajnokpityu
félisten
válasz krichd1 #2187 üzenetére
egy egyszerű ICs erősítőről van szó. áráért jó, aszongyák. ilyen kapcsolású pl az essence one erősítője is. DIY topicon sokan ráugrottak, és együtt finomitgatják. Ismerősök is kísérleteztek vele, aztán ahogy melléraktak valami tiszta hangút...
mondom úgy,h még nem hallottam. mivel igen oclsón utánépíthető,valszeg kipróbálom.
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz krichd1 #2187 üzenetére
Hifipisti a Hificity webmesterede főállásban az Audio-technica képviseletnél dolgozik mint értékesítő (Nem utolsó sorban nagyon rendes, kedves jó barát is. ) Az erősítő neve talán Tantra lesz ha minden igaz. Én is nagyon várom a sajátomat, mert ritka az ilyen mindennel jól szóló erősítő!!!
[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
krichd1
addikt
válasz bigmasterg #2186 üzenetére
Ki ez a "hifipisti" és milyen erősítőről van szó ? Többen is megemlítették már.
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
bigmasterg
addikt
W5000-nek lehet nem adtam elég időt és / vagy nem a megfelelő láncról hallgattam (csak mytek+cec-ről néztem, rövid ideig), de nekem egyáltalán nem tetszett. Nagyon vékonynak találtam. Még a k1000-nek is több mélye volt.
LCD2: Először mytek+cec-ről néztem (sima jack-el, balanced kábele Pesten maradt) és nem volt annyira magával ragadó a dolog. ntomkával megállapítottuk, hogy ennél bizony a HD800 és a K1000 jobb. Aztán kiderült, hogy a cec-el nem nagyon csípik egymást, túl lágy lett az eredmény. (HD800 és k1000 meg szerintem erről szólt a legjobban)
Utána hallgattam az lcd-t Lavry+Violectric-ről és AMB-ről, ekkor már korrektül szólt.
Viszont amikor összedugtuk a Mytek-et a Violectric-el és erre az lcd-t, akkor azt mondtam, hogy na ez igen. Végre egy hang, amit szívesen hazavinnék.Másik meglepetés hifipisti erősítője volt. Nem azt mondom, hogy a legjobb erősítő volt, de majdhogy' mindennel jól szólt.
Rövid időre összehallgattam a D7000-et és HD800-at is. Teljesen más karakter a kettő, de technikailag a hd800at jobbnak találtam.
Volt a fejemen T1 is, de több idő kellene vele, hogy épkézláb véleményt alkothassak róla. Képzeletbeli dobogóról nálam épp lecsúszott.
Grado HF2: Másodpercekig volt a fejemen. Gradoknál kényelmetlenebb fejhallgatóval még nem találkoztam. (Pedig a hd25 sem volt semmi.) Tegyük hozzá, hogy nagyban rontotta a kényelmet, hogy szemüveges vagyok és nem szemüvegszár kompatibilis a fejhallgató.
Shure srh840 nekem tetszett, nálam nem szúrt.
De a K701-ben is pozitívan csalódtam.[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
Nem épp valami rádiós kabaré szólt a fejesből?!
ment egy pü.
-
izomhod
őstag
ezeket ismeri valaki?
-
DBAtti
aktív tag
Hát most búús panda vagyok
Azt reméltem ennél azért strapabíróbb... mondjuk inkább csak bosszantó, a használati értékét nem különösebben befolyásolja. Vagy akár le is lehet szedni azt a kis szövetet, és gumin hordani, a DT235-ön sincs semmi.
Remélem további gondok nem lesznek vele."A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."
-
baluka26
nagyúr
Ebből előbb-utóbb LCD2 lesz bizony.
-
törölt tag
Szerintem igen, minél több tapasztalat, főleg élő zenével. Láthatóan nehezedre esik elhinni, hogy az ember ízlése elmehet egy valóságtól elrugaszkodott irányba. Azt is alátámaszthatom én is (ahogy többen is a topicban), hogy a lehallgató eszköz nem kicsi befolyással van a zenei ízlésünkre. Ha olyan cuccunk van, ami segít kibővíteni a zenei világunkat, az mindenképp jobb, mint ami egy-két dimenzióban játszik jórészt. Persze nem mindenkinek szempont ez, de érdemes tekintettel lenni erre is.
-
krichd1
addikt
válasz _adaml21_ #2144 üzenetére
Ha kibővíted a kereted, akkor Brainwavz HM5, Shure SRH440.
-
Deadzone41
őstag
válasz DjDanee87 #2149 üzenetére
headset-et senkinek nem ajánlunk, ha ragaszkodsz hozzá, ne itt keress választ. remek csiptetős, asztali, sőt még fejhallgatóra applikálható mikrofonokat is kapni. 5.1 -et is felejtsd el. ha térhang kell játékokba egy sonar dg hangkártya beszerzése ajánlott, a dolby headphone miatt. az általad linelt seni valszeg nem hallgathatatlan, de hogy az ára töredékét éri, abban biztos vagyok. ennyi pénzből hallgasd meg az ath-m50-et, és a shure 840-et.
-
törölt tag
válasz Predator2 #2092 üzenetére
(#2114) krichd1 kolléga megírta az általunk ismert legfontosabbakat, amelyeket érdemes ebben az árkategóriában megvenni, én csak azért írok, hogy kiemeljem, szerintem a Beyer DT235 még ezek között is kiemelkedik a hangminőségével. Tehát javaslom, alkudj meg azzal, hogy a DT235 "nem teljesen" circumaural, vagyis normál felnőtt méretű fülre egy kicsit ráfekszik, de viszonylag kényelmes így is, a hangja pedig egyértelmű.
(#2146) Alg: Hangminőségben közel állnak egymáshoz, és a hangzás jellegében sem nagyon messze. A SRH440 szerintem kissé középsávorientáltabb, egyúttal direktebb hangú, a DTX910 talán jobban kiterjed a sávszéleken, kicsit kevésbé friss-szellős-dinamikus, azaz valamelyest nyugodtabb-statikusabb, "szűrtebb", "szélcsendesebb", "filozofikusabb" a hangzása. Szerintem mindkettő kb. hasonló mértékben best buy a hangzását tekintve, talán hosszabb távon hallgatható a Beyer, lehet hogy emiatt én azt venném meg a kettő közül, ha nem lenne olyan ostoba a formája és az anyaghasználata.
(#2149) DjDanee87: Itt meg azért van kicsi esélyed választ kapni, mert nem igazán értünk a mikrofonos/gamer/számítógépes/headset típusú fejhallgatókhoz. Nem ilyeneket használnuk-hallgatunk, ezért a fejhallgató+csiptetős mikrofon megoldást szoktuk ajánlani.
[ Szerkesztve ]
-
-
Findzs
addikt
ha neked a kipróbáltak közül ez tetszett, akkor ne foglakoz azzal más mit mond (nem bántásként másra nézve)
nem egyformák az emberek hallás szempontjából(sem) ezért is érdemes mindenképpen hallgatás után választanihasználd egészséggel
[ Szerkesztve ]
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
need
addikt
otthonra is tettem 1-et éppen most..de mondjuk nem kimondottan zene hallgatásra..inkább esti tévézéshez..
egy Maxell Retro DJ..ami kellemes meglepetés volt a szó jó értelmébe..D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
Dave™
nagyúr
Ja nem tudtam, hogy úton használnád, nekem valamiért a fejhallgató otthoni eszköz Természetesen útra nem jó a nyitott, semmilyen szempontból. A takarós dolog meg azért nem releváns, mert az új M50 árából kijön a használt AD900 meg a HD600 is (de az 580 biztosan). Szóval nem magas lóról mondom az okosságot, hanem gondolkodtam is előtte
-
krichd1
addikt
Újonnan 100 dollárért (szállítással együtt) HM5-nél szerintem nem kapsz jobb fejest. Rockzene hangszereivel szépen elboldogul.
(#2152) fattyu: A DT770 Pro-nak van populáris V karaktere, szerintem hallgathatatlan. Az M50 inkább enyhén mélyorientált, de nem V, jóval kellemesebb karakter. Ahhoz hogy V karakterű legyen az M50, egy nagyon világos rendszert kell alá tenni.
[ Szerkesztve ]
-
need
addikt
alapvetöleg én sokat utazom..mivel vidéken keresem meg az M-50-re valót..így sok időt töltök közlekedési eszközön..én ha zenét hallgatok akkor én magamat akarom szórakoztatni nem mást..így kilőve alapból a nyitottak...nem beszélve még egy másik tényezőről..addig nyújtózkodj amaddig a takaró ér..nekem eddig ért..
itt és ebben a sávban találtam amit találtam..választottam ami nekem tetszik és meg is veszem ami nekem jó..D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
fattyu
veterán
nem a zenére gondoltam, hanem az alul felül megyomott hangzásra. Ezt kapod mindenhonnan kb nem csoda. Kell idő amíg visszaáll "normálisra" a füled
Amugymeg megkockáztatom hogy kevés az erősítőd. Az a 770PRO simán jobb füles mint az m50, de ( nekem ) a 840-nél is. Mindenesetre az tény hogy sokkal inkább erősítőigényes mint akár a Shure akár az AT.
[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
need
addikt
hát ez csak részben igaz..nagy többségben inkább populáris a a zene..de hogy ez ne befolyásoljon engem..éppen ezért vittem Dire Straits egyik albumát..ami nem éppen a harsány melyekről szól..
van pár lassú és csengős rész ezen az albumon..mivel szerintem ez is kell egy hangzáshoz nem csak a ba*ott mély..volt még nálam a transformers zenéje ami nekem elég epikus..na ez is inkább a lágyabb és kellemesebb zene élményt jelenti..!én szeretem a mély zenét..és szeretem azt amikor lehet hallani mást is ezen kívül..!
[ Szerkesztve ]
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
fattyu
veterán
bántás nélkül maradjunk annyiban hogy per pillanat a füled egy elég populáris Vre van beállva és ami ettől eltér az nem tetszik annyira.
Semmi gond ezzel és nem kritika.
De szerintem kapnál valami egyenesebbet egy hétre nem akarnál m50et utána...
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
need
addikt
Sziasztok..
szigorúan magán vélemény...
Nem régen keveredtem elő a hangbarlangból..fi:zi'k-nél voltam hallgatózni!
a zenét ipod touch+lodkábel+Ray Samuel Tomahawk Amp hallgattam meg..
Próbáltam jó pár stílust vinni zenéből..Rock..filmzene ahol rengeteg hegedű nyekereg..az agyrohasztó house zenét is vittem..Elsőre 1 fehér Audio Technika M50 az volt az első próba..nekem a füles könnyűnek tűnt első kézbevételhez..és megfelelően kényelmes is volt nem nyomott nem szorított..
Hozta azt a hangzást amit remélni mertem..szépen szolt a rock zene és elementáris volt benne a basszus..!A következő volt a Shure 840..ez súlyra nehezebb volt..fel rakás után mint ha le akart volna esni..éreztem határozottan hogy valami van a fejemen..!
Nekem vagy legalább is számomra meg sem közelítette az M50..végig próbáltam vele ugyan azokat a zenéket
elsőre..de másodikre is azt gondolom hogy elég vérszegénynek tűnt!Amit nagyon de nagyon vártam hogy milyen az a BayerDinamic DT 770 pro 250 Ohmos volt!
Hát nem tudom engem nem győzött meg semennyire..pedig az erősítőm minden gond nélkül kihajtotta azzal nem volt gond..a kényelem szempontjából sem volt az igazi..
fi:zi'k..azt mondta hogy pedig az egyik legjobb kialakítású pedig..!
Többet vártam ettől a fülestől..több dinamikát..legalább annyit mint az M50..nekem nem jött ez át!Konklúzió..
Bárki aki arra adja a fejét hogy venni akar fejest..menjen el és mindenképpen tegye fel próbálja ki
És most nem akarok itt senkit megbántani hogy 1-1 fülesről milyen a vélemény..mennyire über..
de hallgassa meg a saját fülével..!Így nem kérdés hogy milyet veszek.. és egyben osztom az akela91 véleményét hogy nagyon jó vétel az M50..!
köszönet a fi:zi'k-nek a hallgatózásért..
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
Ear001
addikt
Hű, nehéz kérdés. Ezeknél a füleseknél a kezelhetőséggel nincs általában gond, adott hatókörön belül, ha nem merült le az akku-elem a fejhallgatóban, akkor működik. A nagyothallásnak viszont sokféle válfaja meg súlyossága van, nem biztos, hogy az a hangerő, amit egy ilyen füles tud biztosítani, elég. Amúgy igaz az, hogy minél feljebb lépünk az árlistán annál jobb a zavarvédettség és a hangminőség, a Sennheser RS220-ba már igen nehéz belekötni, de alaposan meg is kérik az árát.
-
DjDanee87
addikt
Üdv
Ahogy nézem az első hsz-ben említett 5.1es headset topicban nem kapnak választ a kérdezők, így feltenném itt a kérdésem, hátha.
Headsetet keresek otthoni felhasználásra: játék, zene, film.
Vezetékes, circumaural, zárt és mikrofonos. 5.1 nem feltétlen kell, bár nem hátrány.
Ár: 20-50k közt.Roccat Kave-m van kb másfél éve. Hangzása nekem tökéletes, és a jelenlegi ára is tetszik. Vegyek ismét ilyet vagy megéri a majd dupla árat egy Sennheiser PC 350? Esetleg más lehetőség az említett kritériumokkal?
-
izomhod
őstag
lidlis fejhallgató
szerintetek ár/érték arányban milyen lehet?
jó, tudom nyilván szar, de próbálta esetleg valaki?
-
Alg
veterán
Közben olvasgattam a fórumot, felmerült hasonló árkategóriában a Beyer DTX910 és a Shure SRH440 is.
Tudom, hallgassam meg őket (egyébként ilyet hol lehet megoldani?) de esetleg tudna valaki pár szót írni a kettő közti különbségről?
Vagy valami jófélét még ajánlani ezeken kívül ebben az árkategóriában?
Még mindig nagyrészt rockzene (meg film) otthon, egyedül (lényeg hogy a szomszédokat ne zavarjam, tehát nyugodtan lehet nyílt is), és még mindig Fiio E10 forrásról.
Szerk: HM5 ugyebár most péntekig rendelhető akciósan...
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
PuMbA
titán
Shure SRH840: Nagyon sokat volt a fejemen, 80%-ban a laptopomról, 20% MSII+ és HeadBuffer. SRH440 + jobb mély + mélyebbre megy + kényelmesebb, így nem volt meglepetés nekem, de a 440-nél régebben írtam, hogy a mélybe tudnék csak belekötni, de itt semmibe. A Realtekemről egy 2008-as agyonzúzott fos magasú felvétellel sem volt fülbántó. Akármilyen új vagy régi számomat betettem, csak az jutott eszembe, hogy igen, szerintem is így kéne szólnia (nagyon nagyon egyenes, talán az Audeze LCD2 még egy kicsit egyenesebb mélyben, de nem tudtam annyira összevetni). Olyan számokban, ahol a K701 (meg még vagy 10 fejes) csak egy mély nélküli vékonyka dobhangra vitte, ez mindig megmutatta, hogy hogy szól egy igazi dob. A találkozó végén már ugyanazokat a számokat hallgattam csomószor újra rajta, tehát, mint az előző találkozón a 440-et, itt most ezt béreltem ki magamnak.
Audeze LCD2: Hihetetlen jó, drága
[ Szerkesztve ]
-
_adaml21_
őstag
Sziasztok!
Körülbelül 5-6 éve nyúzok egy ilyen fejhallgatót:
http://download.p4c.philips.com/files/s/shp805_00/shp805_00_pss_hun.pdf
http://www.headphonereviews.org/headphone/Philips/SHP805
http://vr2xmq-stevesblog.blogspot.hu/2009/01/full-size-cans-philips-shp-805.htmlTudom, szinte hihetetlen, de ez idő alatt nagyon egymáshoz nőttünk, és egyáltalán nem éreztem annak szükségességét, hogy váltsak. Hogy mi miatt?
Nagyon kényelmes- a fülpárna körülöleli a fülemet, és nem összenyomja - ezért akár órákon keresztül is képes vagyok viselni. Hangszíne nekem tetszik, van benne basszus, hogy ha kell, és ezt eq-val elég jól lehet akár még növelni is, de más tartományokban is elég jól szól. Tartós- az évek alatt kapott már szinte mindent, esett le 2 méter magasból nem egyszer, rántottam már meg izomból a kábelét, és nem szakadt el - egyedül a szélességállító patentok lazultak ki, de ha felveszem azért megáll a helyén. Mindennek a tetején, baromi olcsó volt, azt hiszem a tescoban vettem kábé 7-8 ezer forintért - azt hiszem az évek alatt ezt az összeget bőven megszolgálta.Mivel állandóan ingázok, ezért most úgy hozta a sors, hogy szükségem lesz egy másik fejhallgatóra is. Ezt meghagyom itthonra, ezért szeretnék egy másikat venni.
Hasonló karakterű fejhallgatóra volna szükségem, 70% beltéri zenehallgatásra (leginkább elektronikus zene, house, és társai), 20% filmnézésre, és 10% játékra.
Első körben olyen 15ezerre gondoltam árban, de akár mehetünk is feljebb, ha megéri.[ Szerkesztve ]
-
kNG
senior tag
válasz dudika10 #2142 üzenetére
Köszönöm, nem akartam tovább okoskodni, mert hülyén jött volna le...egyébként pontosan ezt akartam írni neki, amit Te is, hogy szedje szét a pántot a szerviz, és nézze meg hogy összeragasztottam...nem fogják...patentabb mint gyárilag volt, ahogy írtam is...ragasztónak semmi nyoma mert precíz munkát végeztem... ha az elektronikával baj van, még visszaküldhetem...kétlem hogy baja lenne...és ahogy írtad is, azt fognak rám, amit akarnak, a garanciális ügyintézés az már csak ilyen...
MicroFluentAMP+DAC w. OPA BLUE, TMP Audio Ribbon IC, TMP Audio USB A-B, JDS LABS ATOM AMP + DAC, FiiO e10k, Sennheiser GSX 1000, Sennheiser HD560S, Grado SR 225i, AKG k712 PRO, AKG k371, Audio-Technica AD700X, Sennheiser HD 559, Sennheiser HD600, NO EQ! :)
-
dudika10
veterán
válasz contaxg #2140 üzenetére
Ha nem látszik, hogy össze van ragasztva, akkor senki nem fogja szétszaggatni a pántot azért, hogy megnézze, ráadásul ez garanciális problémát nem is befolyásolhat. Ha szemétkedni akar a szerviz/forgalmazó, akkor szimplán rámondja mindenképpen, hogy márpedig Te tetted tönkre, Te pedig nem fogod bizonyítani, hogy nem Te voltál, mert az annyi macera, hogy veszel inkább egy újabb 10.000 forintos fejhallgatót. Szóval max az egyébként sem létező garanciát tudná bukni szerintem.
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
kNG
senior tag
válasz contaxg #2140 üzenetére
Igen, tudok róla! Anélkül is hogy mondod!
Az más kérdés hogy olyan üzletben vettem, aminek panaszkodnak a garijára, tehát nem sokat ér...
Mo.-n 3 helyen volt eddig kapható a fejes, más választásom így nem is volt, ahonnan meg tudtam volna venni!4000 Ft a Fejes oda-vissza szállítása a gari miatt, postai csomagot nem fogadnak...hogy is szokták ezt mondani, többe kerül a leves mint a hús? Mielőtt belekezdtem volna a ragasztásba, ezt már akkor megnéztem...és akkor ráfoghatják hogy gondatlan használat miatt...ennyit nekem nem ér...az elektronikában bízok, azzal nincs gond!
[ Szerkesztve ]
MicroFluentAMP+DAC w. OPA BLUE, TMP Audio Ribbon IC, TMP Audio USB A-B, JDS LABS ATOM AMP + DAC, FiiO e10k, Sennheiser GSX 1000, Sennheiser HD560S, Grado SR 225i, AKG k712 PRO, AKG k371, Audio-Technica AD700X, Sennheiser HD 559, Sennheiser HD600, NO EQ! :)
-
contaxg
veterán
-
Dave™
nagyúr
Pedig a magasban sok van a 900 és az 1000 között, utóbbi kiemel, de egyébként is tisztább. A 900-nak nem annyira tiszták a magasai, szintén a szivacs miatt gondolom. A 700 meg detto, az a szivacs túl vastag oda. Azon sem lepődnék meg, ha a 700/900-nak ugyanaz lenne a drivere, elég sokat számít a hátsó szivacs meg az eltérő kialakítású ház (a 700-ban döntött a driver és sokkal nagyobb a belső tér).
-
kNG
senior tag
UPDATE!
Közben találtam egy lengyel tagot, akinek ugyanez volt a problémája, neki is 1 hónapon belül történt ez...azt javasolta, amire én is gondoltam az első percben, ultraerős ragasztó, vagy pillanatragasztó...
Fültisztító pálcikával óvatosan rákentem a felületre a ragasztót, majd összeillesztettem, és jó erősen összenyomtam...tökéletesen működik, és még patentabb is az illesztés így, mint ahogy gyárilag volt...
Shame on AKG...remélem többet nem fog szétjönni, ha igen akkor custom needlework lesz ennek a vége...
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
Nem meglepő az, az AD700 belépő szint, az AD1000 meg erős mid-fi Amúgy ha kiveszed a szivacsot, nagyon megtáltosodik az AD700 is, nagyon le van folytva. Gyanítom az AD900 is hasonló ebből a szempontból. Szerintem sok közös van a driverekben, az apróbb részletekben lehetnek trükközések.
-
kNG
senior tag
Sziasztok!
Na ilyenkor mi a teendő? Szétjött az AKG K512 MKII-mnek a fejpánt része...nagyon elégedetlen vagyok (na nem a hangjával, azt imádom), mivel még 1 hónapja sem használom, és máris ez van... mi lesz később?
A könnyebb érthetőség érdekében lőttem pár képet, íme:
A fejhallgatót nem törtem vágtam zúztam, vigyáztam rá, mindig óvatosan tettem le még az asztalra is...a fejem nem nagy, szóval még csak szét sem feszíthette volna...ahogy nézegettem ezt a pántot, ez bizony nem varrva, hanem ragasztva volt...
Mit tehetnék ezzel? Valamilyen házi megoldásnak örülnék, mert visszaküldeni emiatt gariba...karácsony közeledtével elég gáz, ki tudja mikor kapnám vissza...
Esetleg pillanatragasztó óvatosan? Vagy mit javasoltok? :S
-
Dave™
nagyúr
Én a hifi shown hallottam csak, meg olvastam róla sok helyről sok mindent. AD700-900-1000-2000 vonalon kb. minden úgy szólt számomra is, mint ahogy reviewk alapján leírták. Van neki felül emelése, ahogyan a 2000-nek is van alul egy kicsi (előbbi középmagas és magas fronton, utóbbi meg középmély fronton).
-
donpe
aktív tag
válasz bigmasterg #2115 üzenetére
Nagyon jók a képek! Kösz érte, majd én is feltolom valahova az enyéimet!
Dave - Az AD1000 nekem is nagyon tetszett. Kellemesen részletes, nyitott, nyugodt hangja volt. Meglepődtem, hogy ennyire jól szólt.[ Szerkesztve ]
-
q13579
senior tag
Sziasztok!
Nagyothallónak szeretnék ajándékba egy vezetéknélküli fejhallgatót venni tv-nézéshez. Ehhez szeretnék tanácsot kérni.
Nyílván itt nem fontos annyira a mélyhangzás, a lényeg, a lehető legkevesebb zaj, illetve a legtökéletesebb hangminőség. Mivel idősről van szó, ezért az egyszerű kezelhetőség is igen fontos szempont lenne.
Tudnátok olyan terméket ajánlani, amely megfelel ezen elvárásoknak?
Előre is köszönöm.
-
Johnny Cage
addikt
sziasztok. fejhallgatóhoz szeretném a win7-et beállítani. anno az XP-ben még volt olyan opció a hangszórók alatt, hogy "fejhallgató". most már csak olyan van, hogy "sztereó". azon belül szélessávú hangszórók ([link]). azokat füleshez pipáljam be? sample rate?
az a baj, hogy nincs semmi támpont hogy mihez mit állítsak be..
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
Meglepett ez a sok pozitív vélemény az AD1000-ről. Nem azért, mert nekem nem tetszene, ugyanis szerintem is jó, de van némi magaskiemelése, ennek is köszönhető, hogy olyan részletgazdag felül. Ráadásul elvileg nem is a PRM-et hallottátok, ami a "javított" verzió. Zavarni engem sem zavart, de azért tetten érhető. Zsepi vagy egyéb tágító volt a párna alatt? Mert az belenyúl kicsit a hangjába (és most nem a terére gondolok).
USA-ban tavaly több helyen 250 USD-ért szórták ki a készleteket, majdnem AD900 árban (!!!).
-
tikshow
addikt
válasz fi:zi'k #2120 üzenetére
Ez mit tesz gyakorlatba? Egyáltalán nem vagyok szakértő ebben a témában, szóval bocsánat a hülye kérdésért.
Szerk.: A könnyen hajthatót értettem, meg azt is sejtettem, hogy a hangerő nagyobb lesz elvégre benne van a nevében, hogy erősítő. A hangminőségre értettem, de megválaszoltad azt is, köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
fi:zi'k
nagyúr
Valószínűleg nem volt engedélyezve/publikus. Már én is látom. ,
(#2119) tikshow
Mindkettő könnyen hajtható darab, így nem lesz gond velük.
Persze az erősítésből ugyanúgy profitálnak.(#2121) tikshow
A könnyen hajtható vagy a profitálás?
Előbbi azt, hogy külön erősítés nélkül sem lesz mosottfos (pardon) a hangja.
Az erősítővel viszont egyrészt nagyobb hangerő érhető el, de ami fontosabb, hogy dinamikusabb, kontrolláltabb, stb lesz.[ Szerkesztve ]
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
tikshow
addikt
Üdv!
Tervezek a remélhetőleg közeli jövőben fejhallgatót venni, két modellt néztem ki - Shure SRH840 vagy Denon D1100. Hallgatni még nem hallgattam őket, de nem is arra vagyok kíváncsi, hogy melyik hogyan szól, mert ez úgyis szubjektív. Ami engem érdekelne, hogy van egy ASUS DX hangkártyám amire rá szeretném kötni valamelyiket. A kérdésem csupán annyi, hogy erősítő nélkül ez a hangkártya ki tudja-e teljesen hibátlanul hajtani ezt a két fejhallgatót? Illetve ha nem, akkor milyet ajánlanátok helyettük? Egyszerre erősítő meg fejhallgató már nem fér bele a keretbe sajnos.
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz bigmasterg #2115 üzenetére
Ok, most tegyél be olyat ami látható is.
Btw, reméltem fotózol.
[ Szerkesztve ]
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
bigmasterg
addikt
Néhány kép a találkozóról.
-
krichd1
addikt
válasz Predator2 #2092 üzenetére
Még mielőtt elveszne a hozzászólásod az élménybeszámolók között, felsorolok pár ajánlott zárt fejest ebben a kategóriában, ami eszembe jut és szóba jöhet: Beyerdynamic Dt235, Panasonic RP-HTF600, Shure SRH240, Superlux HD660, AKG K512MKII (nem szigetel jól), Sony ZX600 (innen nem hallotta senki, de elvileg lehet jó). Többségükről találsz tapasztalatokat, ha visszakeresel, főleg az archívumban.
Inkább hosszabbító kábelt vegyél utólag.Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
ntomka
nagyúr
Nem. Azzal túl sok a mélye. Nem szereti a kompresszálást. 2000 utáni metal zenékkel halál. Nagy mosott maszlag az egész. Aerosmith - Get a grip, egész jó. Tűrhető mesterelés, szépen is szól, de talán nagyon alulról. Most átnyargaltam más műfajra. The Piano Guys-t hallgatok. Itt is érezhető ez az alul fűtöttség, de a zongora. Egyszerűen mindenről elvette a figyelmem, pozitív értelemben. Magával ragadó.
Hallgatom tovább.
ツ Headphones on - World off
-
törölt tag
Beyer 770-ről hogy lehet leszedni a párnát? Sosem csináltam még ilyet, nem akarom elcseszni, mert még garis és úgy egyébként sem. Csak kiganéznám picit.
-
Bodz
nagyúr
A Violectric olyan hangot csikar ki a HD330-ból, hogy csak ülök és nézek magam elé. Pedig csak a "rosszabb" DAC van itthon. Remek kis erősítő ez, na de ezt majd a másik topikban folytatom.
Egyszer kellene egy találkozó az "olcsó" fejeseknek. Most is volt pár darab, de nem vagyok benne biztos, hogy bárki is hallgatta volna őket.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Asszociációs játék. :)
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Ismét a vércukorszint mérés a téma
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest