Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Milyen asztali médialejátszót?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen monitort vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple MacBook
- Milyen egeret válasszak?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- A fogadás lezárult, elindult a hardvervágta
- Kompakt vízhűtés
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
contaxg
veterán
válasz
blackydan #1797 üzenetére
Belehallgattam egy liquid dnb mix jan 2011 hangállományba....
Kompresszálás, tömörítés, st van itt minden mi szem-szájnak ingere... szerintem erre egy Audio-technika dupla-kamrás WS55 fejhallgató is jó lehet.Én ezt szoktam hallgatni ha DnB
(#1799) fattyu
A T70 nem erre a műfajra való szerintem -
KalocsayMate
csendes tag
Helló, lenne felétek egy kérdésem. Találtam egy Sony Fejhallgatót 22 Euróért névszerint : Sony tip DJ ZX100.
Ezt egy nyugis otthoni zenehallgatásra szeretném, a kialakítása számomra megfelelő, csupán annyira lennék kiváncsi, hogy esetleg valakinek volt-e tapasztalata vele és még annyi, hogy ezzel a zenét jobb minőségbe és szebben fogom-e hallani.A válaszokat előre is köszönöm szépen!
-
blackydan
senior tag
Egy rugóra jártok
A héten érkezik a gépembe ASUS Xonar Essence ST hagkártya a régi xonar dg helyett, ami a hordozható cumóm illeti az egy cowon s9 lenne
Fejhallgató kábel hossza, illetve a súly nem számítconta: köszi
-
-
válasz
Deadzone41 #1789 üzenetére
A D2000-rel az a baj, hogy alá már olyan szintű kiszolgálás kellene, ami neki biztos, hogy nincsen. Ha meg a pénzét olyan forrásra és erősítőre költi, ami jó a D2000 alá, akkor a maradékból nem vesz semmit, legfeljebb egy Retro DJ-t
De ez igaz az összes 100k körüli-feletti ajánlható fülesre is. Szóval leginkább egy használható, de olcsó DAC+erősítő páros kéne neki, meg egy jó füles, összesen mondjuk 60-100k-ból.
Tehát mondjuk egy bkercso-féle DAC+erősítő megoldás vagy egy FiiO E10, meg az ebben a hozzászólásban már említett fülesek közül valamelyik.
-
válasz
blackydan #1785 üzenetére
Milyen forrásról szólna a füles?
(#1784) krichd1
Mint azt említettem, nekem sem a kedvencem, de bizony sokan választják ezt is más lehetőségek meghallgatása után is. A fülesnek nem az általános hangminőségével van gond, "csupán" a karaktere nem fekszik nekem (és neked sem). Ettől még másnak bejöhet -
blackydan
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni tőletek, mivel fejhallgató vétele előtt állok. Alapjáraton zeneileg mindenevő vagyok de mint mindenkinek nekem is van egy gyengém ez pedig a liquid drum and bass - ilyen zenei stílushoz szeretnék fejhallgatót venni.
Két árkategóriát is megjelölnék kíváncsiságból, ki mit tudna ajánlani ?
1: 60 ezer forintért
2: 100 ezer forintért
Lehet nyitott vagy zárt, nem vagyok márkafüggő így mindegy, hogy akg vagy denon stb... csak a hangja legyen jó
Aki ismeri ezt a zenei stílust az tudja, hogy egy eléggé dinamikus fülest keresek, amiben a BASS nem hagyja elnyomni a magas hangokat és a középtartományt sem bántja annyira. Sokan azt hiszik, hogy valami überbrutál mély orientált zümmögő brummogós fejhallgatót keresek de nem így van, legyen szép mélye, de ne nagyon másszon rá más tartományokra. Tudom kissé nehéz feladat, de ti akik sok ketyerével találkoztatok már biztosan tudok adni valami útbaigazítást -
szakibá...
senior tag
Végre kiderült számomra, hogy miért méricskél a Goldenears.net. Létrehoztak egy Accudio nevű alkalmazást, ami az iTunes-al és valamilyen iPxxx mobil készülékkel együtt képes a fülesek frekvenciagörbéjét kiegyengetni. Ehhez több, mint 300 típusról van már adatbázisuk.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bigmasterg #1768 üzenetére
Nem vagyok kimondott csöves fan. Eddig hangfalas láncban egy olyan csöves erősítőt hallottam,ami nem volt rossz,de holnap egy erős másfél milla anyagárú erősítőt próbálok ki.
Zongorához? k701. vagy hd580/600
-
-
gOldie
tag
sziasztok, hatha tudtok segiteni, leirom, hogy mire lenne szuksegem. a kerdes az lenne, milyen tipusokkal kezdjem a hallgatozast, (esetleg hol lehet kirpobalni oket vitt hanganyaggal)
Szoval van egy digitalis zongoram (nord piano) es ehhez szeretnek egy olyan fejhallgatot, ami a leheto legelvezetesebben adja vissza a zongorak hangjait.
-Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
-Otthon szobaban-Milyen célra szeretnéd használni?
-Zongorazas-Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
-elsokorben 30-40-50e Ft-Vezetékes vagy vezeték nélküli?
-vezetekesCircumaural vagy supraaural?
-a circumos szimpatikusabb, elso a hangminoseg, viszont az se baj, ha kibirok benne 2 orat-Zárt vagy nyitott?
-mind a ketto erdekel-Mikrofonos vagy mikrofon nélküli?
-nelkuli-Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az ami zavar?
-hm jo kerdes, sok minden tud zavarisok mely/kozep/magas mindenkeppen, de foleg a kozeptartomanyt nem tartom eleg tisztanak legtobbszor
remelem van tippje valakinek, elore is koszonom!
-
guppy
őstag
válasz
bigmasterg #1768 üzenetére
Személyes kedvencem [link]
-
krichd1
addikt
Akkor inkább a fehér Philips CitiScape Downtown, vagy az ATH-SJ55WH, ezek legalább szigetelnek is vmit. A K514 MKII nem lesz jó utcára, utazáshoz.
-
alitak
senior tag
Hát, nem hittem volna, de a fehér akg tetszik az asszonynak.
Köszönöm a segítségetek még egyszer! -
donpe
aktív tag
válasz
bigmasterg #1761 üzenetére
Micsoda szép csőhalom!
-
bigmasterg
addikt
Zárt audezee prototípus.
-
c41r0^
őstag
Na megérkezett végre a Shure SRH840 hozzám, itt a cégnél egyelőre csak alaplapi Realtek hangkártyáról próbáltam ki flac-el és 320kbps-os mp3-mal (otthon megkapja az M-Audio Fast Track Pro-t
), de így is áll-leesős élmény volt már elsőre. A HD595-re moddolt HD555-öm elbújhat mellette - hiába nyitott az, ebben több dinamikát érzek, valamint ehhez képest a HD555 sokkalta mosottabb szinte minden tartományban, egyedül a színpadtere szélesebb a nyitottsága miatt (wide-abb a sztereó tere?), de a Shure-ban is pont elég, legalábbis nekem... emellett sokkal részletezőbb is az SRH840 - ez a rövidke hallgatózás kb. olyan érzés volt már most minőségre, mintha a szerencsére épp nálam tanyázó Alesis 620 M1 active stúdiómonitorpárt közvetlen a füleimre tettem volna...
A gyors hallgatózás után deep/progressive house-ban (320 kbps mp3) is félelmetesen jól részletező és dinamikus, emellett JMJ Oxygene albuma (flac) is új távlatokat nyitott.
A fejes kap majd egy 3-4 napos bejáratást is természetesen (3-4 napig napi 8-9 órában lesz hajtva).
Valóban nem egy könnyű darab (bólogatásra hajlamos lecsúszni 3-as fokozatú fejpánt állásban), de nekem rettentően kényelmes, pont belefér a circumaural kagylóba a fülem, simán órákat fogom tudni hordani, emellett valóban nagyon jól is szigetel de úgy, hogy nem nyom túlságosan.
Szóval tényleg az egyik (hanem a) legjobb vétel ebben az árkategóriában, ha zárt és a lehető leglineárisabb frekimenetű stúdió fejest keres az ember.
-
krichd1
addikt
válasz
fi:zi'k #1755 üzenetére
Zárt az, csak nem nagyon szigetel.
(#1753) alitak: Philips Citiscape Downtown.
-
alitak
senior tag
Köszönöm a válaszokat, valahogy kiderítem majd, hogy melyik legyen a választott
-
alitak
senior tag
válasz
Audison #1751 üzenetére
Hali,
amit nem mondtam és lehet tényező, hogy viszonylag kis fülei vannak barátnőmnek, olyannyira, hogy az ilyen fülesek lepotyognak a füléről.
Mivel ajándék lesz, a használt piac kizárva jelenleg.Színnel meg az a tényállás, hogy bármit mutatok neki, ami fekete, az bukó. Nők. Legyen szép elsősorban, a többi csak másodlagos.
krichd1 #1752: igen, a többség fekete. Nekem ez nem is lenne gond, sőt eddig fel sem tűnt. Mégis valamilyen színesebb kéne, piros, pink, bármi, ami nem fekete, vagy ahhoz nagyon közeli társa.
Mondanám, hogy ha van lehetőség 20ezerig, akkor legyen. Csak tényleg színes legyen
-
Audison
senior tag
Szia.
Ennyiből, ha a hordozhatóság sem az utolsó szempont, akkor erre szavazok. Pár jó dolgot olvastam róla. Satyricon tud neked róla pár infót adni. Neki ilyen van. Feketét nem csípi? Használtan egy Shure SRH440 lenne a legjobb (bár az kicsit nagyobb, de van aki kijár vele utcára is), persze ha találsz..nem mindig van aprón.
-
Bodz
nagyúr
válasz
PR0JECTNR56 #1746 üzenetére
Valami keszlet kisopres lehetett. Nem gyartjak mar. Igy fel/harmad aron jol jart, aki beszerezte. Valoszinuleg par darab volt belole osszesen.
-
ntomka
nagyúr
válasz
PR0JECTNR56 #1746 üzenetére
Aminek bizonytalan a sikere, abból nem rendelnek sokat elsőre. Retro DJ-ből sem volt sok az elején, de a hírverésünkre elkapkodták a legtöbb helyről. Azóta szerintem minden nagyobb üzletlánc tart belőle.
-
Bodz
nagyúr
Ennyi volt, elfogyott a Sony PFR-V1.
-
alitak
senior tag
Sziasztok,
barátnőmnek szeretnék karácsonyra egy fejhallgatót. Az évek során sikerült neki rengeteg bóvli fej- és fülhallgatót lehasználni. Ezúttal valami normálisat szeretnék. Használni úgymond mindenhol szeretné, utazás közben, de filmnézéshez is. Nincsenek túl nagy igények, extra kívánságok. Bár egy van: ne fekete legyen. Vezetékes fejhallgató, mikrofonra nincs igény. Az egész műveletre, már ha van lehetőség, 10-15 ezer forintba szeretném zsúfolni.
Tudnátok erre valamilyen fejhallgatót ajánlani? -
-
fattyu
veterán
Átmenetileg hordozható füles címén vissza kellett térnem a k518ra.
Bleh
-
válasz
Deadzone41 #1738 üzenetére
Gondoltam rá, hogy leírom, hogy ha csak játékra kell, akkor legjobban akkor jár, ha megtartja a DG-t. Aztán elfelejtettem
Ha meg esetleg zenére is kell, akkor vesz egy E10-t, játékra meg megtartja a DG-t
-
Deadzone41
őstag
válasz
Lézerparaszt #1736 üzenetére
ahogy schawo mondja
hallgass meg egy shure 840-et vagy egy ath m50-et, ezek körberöhögik az ilyen mikrofonos csodákat. hangkártyát nem is lenne annyira szükségszerű lecserélni külső dac/amp-ra szerintem, főleg ha dolby headphone-t szeretnéd használni.
-
válasz
Lézerparaszt #1736 üzenetére
Ennyi pénzből inkább egy FiiO E10-t és egy 40-50ezres ajánlott fülest vennék, nagyon sokkal jobb lesz a végeredmény.
-
Lézerparaszt
őstag
Sziasztok, fejlesztés előtt állok, ezek vannak most: Hangkártya: Asus Xonar DG + Sony MDR-XD200
Ezt néztem ki, tudnátok véleményt adni a fejesről amit hozzá adnak? (Sennheiser PC 350 Xense Edition)
Köszi! -
Alan[HUN]
senior tag
válasz
Deadzone41 #1725 üzenetére
Köszi, írtam nekik, vanni van... Meglássuk/halljuk!
[A duplát majd holnap renderakatom!]
-
Alan[HUN]
senior tag
válasz
fi:zi'k #1728 üzenetére
Inkább mondjuk azt, hogy fejest hallgatok, és ha schawo-val ellentétben úgy érzem, hogy hosszabb távon sem öli meg a fejem, DAC+Amp lesz!
M50-hez nem akarnék már, nem mintha nem segítene, csak akkor lépjünk is feljebb... Bár fejes sztem csak kari után lesz, mert azt viszont én fizetem...
-
A lelkesedésem és türelmem kezd fogyni
Azt hittem egy kevesebb kompromisszumra kell számítanom.
Szereztem hétvégén némi infórmorzsát, pár viszonyítási alapot, de nem mondhatnám hogy nagyon kitisztult a kép. Holnsp megyek dokihoz, ua kerületben lenne a K240 Monitor, gondoltam másnem meghallgatom azt is, bár most csökkent ahhoz is a lelkesedésem. Van olyan hely ahol legalább szérián belül lehet egymásoz hasonlítani? Gőzöm sincs mi a difi a Monitor/DF, Sextett, MKII/Studio/242 között. Elsőre a K66 és a K514 között/javaik összege lehet amit keresek.És még a warfi régi kábeleit sem találom napok óta hogy megkapják az 1250esek
-
Alan[HUN]
senior tag
Amperiort lehet hallgatni valahol? Karácsonyra monitor lett a felajánlás, de ha találok valami jó fejest, akkor lehet DAC+Amp lesz helyette...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Deadzone41 #1713 üzenetére
a nagy AKGk nehezen hajtható fülesek.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Pest kb 130km, Nyíregyháza 150km, a benzin meg k. drága.
mondjuk egy rossz döntés is általában.
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
Ennyiért még K601-et is épp csak.
De ha látsz 30E-ért K701-et szólj. -
válasz
Prezi tetejére nem ültetnék K701-t
-
Deadzone41
őstag
nem tudom hova valósi vagy, de szoktak a topic-ban találkozót szervezni. nem rég volt egy Pesten, arról lemaradtál, de most lesz egy Nyíregyen, ha el tudsz menni nagyon sok mindent ki tudsz próbálni és jobban képben leszel a felhozatalról.
30k-ból én egy használt k701-et vennék, nagy szerencsével talán ki lehet fogni ennyiért alkuval.
-
Tamoo
nagyúr
Köszi!
Tudom nem volt kerek a kérdés, de nekem most csak ennyire volt szükségem. Legközelebb konkrétabbakkal jövök!
Most így elsőre egyébként hasraütésszerűen úgy ~30 körül gondolkoztam. De 60-70e-s kategóriából viszont már biztos nem választanék meghallgatás nélkül. Még a 30 is necces tanulópénz ilyen szempontból. Kénytelen leszek "utána járni". De a presenter-re szerintem lecsapok addig is.
-
SOAD19
addikt
Amúgy, ma megint láttam egy újabb leányzót egy 440-essel a fején.
Ha, jól emlékszek nem a múltkori hölgyecske volt, mintha ő fiatalabb lett volna.
-
Tamoo
nagyúr
Honnan tudod?
Az egy dolog, hogy mit tudnék megvenni és mit akarok. Eladom a hangfalkábelem+tápkábeleim és meg is van.
De komolyra fordítva a szót, konkrét ajánlások érdekelnének amik jól lehetnek a kis wolfson és presenter1 mellé. Mennyi az amit megérné még rászánnom ezek mellett?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- E-roller topik
- Milyen asztali médialejátszót?
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Gitáros topic
- Háztartási gépek
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Apple iPhone 12 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra