Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen asztali médialejátszót?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen monitort vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple MacBook
- Milyen egeret válasszak?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- A fogadás lezárult, elindult a hardvervágta
- Kompakt vízhűtés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fattyu
veterán
válasz
Kammerer2 #116089 üzenetére
A szimmetrikus erősítőkialakítás kreténség.
A fejhallgató-hajthatóságot az Ohmon és Watton kívül mással is kapcsolatba hozni baromság.
A zárt fejhallgatók FT1-en felüli skálázódását állítani mentális károsodásra utal.igen. mindannyiszor fájdalmat éreztem halántéktájon mert én tudatlan meg voltam győződve az igazamról, de mindegyik esetben rá kellett jönnöm hogy hiába tapasztaltam meg dolgokat, ha ők azt mondják és ilyen magabiztosan akkor az én szubjektív ferde megélésem lehet a hibás nem a tények amikkel bombázva vagyunk.
-
Kammerer2
tag
válasz
stellaz #116093 üzenetére
"mert akkor szinte mindig a legolcsóbb lenne a legjobb ár-érték arányú termék a piacon."
Statisztikailag, azaz tendenciájában ez így is van. Nem konkrét készülékre, hanem az adott kategóriára nézve. A legolcsóbb kategória "mindig" a legjobb ár-érték arányú a piacon. Az érték jelen esetben ugye a belefeccölt materiális és szellemi költséget jelenti.
-
Phobion
őstag
Sziasztok,
Azzal lehet valamit kezdeni, amikor a fejhallgató kábele hozzáér kb. bármihez és azt olyankor elég erőteljesen hallani a fejhallgatóval?
Ha ilyen szövetborítású kábelt vennék, az segítene ezen?
Arctis Nova 7X-hez kellene ez a megoldás.
-
stellaz
veterán
válasz
Kammerer2 #116092 üzenetére
Szerintem ez általánosságban azért nem igaz logikailag, mert akkor szinte mindig a legolcsóbb lenne a legjobb ár-érték arányú termék a piacon.
Vagy onnan is nézhetem, hogy a szükséges és elvárt műszaki paramétereket mi tudja teljesíteni, akkor abból a legolcsóbb a legjobb vétel. Más szóval a szakadékot nem lehet 90%-ban átugrani. -
Kammerer2
tag
válasz
stellaz #116090 üzenetére
Vannak eseti kivételek az ökölszabály alól még ideálisan szabad piacon is, de ezek kivételek. Ideálisan szabad piacon a belépő árszinten is az exponencialitás a jellemző. A nagy forgalom kis haszontól a kis forgalom nagy hasznon át az "ultraprofitig".
Szerk.: A fej- és fülhallgatók piaca ugyebár nem ideálisan szabad piac, manapság például különösen a kínai (indokínai) dömpingárak, exporttámogatások révén.
-
Kammerer2
tag
válasz
fattyu #116066 üzenetére
" Elnézést a topik lakosságától hogy itt egy hete megy a baromkodás mert belekötöttem a kollégába."
Tudni kell, hogy kibe lehetséges belekötni.
És tudni kell hogy kibe nem lehetséges belekötni, mert mindig igaza van az itteni audió fórumon.
Te balga módon csak az utóbbi pár hétben három olyanba kötöttél bele, akinek mindig mindenben igaza van, sőt annál inkább igaza van, minél inkább nincs tapasztalata-tudása arról, amiről beszél.A szimmetrikus erősítőkialakítás kreténség.
A fejhallgató-hajthatóságot az Ohmon és Watton kívül mással is kapcsolatba hozni baromság.
A zárt fejhallgatók FT1-en felüli skálázódását állítani mentális károsodásra utal.Tudhattad meg olyanoktól, akik régóta híresen kényesek velük szembeni személyeskedést látni vélni - nyelvi zavar itt szándékos.
-
Kammerer2
tag
válasz
Yodamest #116051 üzenetére
"A "szak"sajtó, illetve az enthusiast rajongók, lásd tipikus headfi tagok, hajlamosak úgy beállítani főleg új piaci jövevényeket, mintha a kereket találták volna fel újra."
Ismerek ilyen "enthusiast rajongókat". Legutóbb egy Yodamest nicknevűnél láttam ezt például FT1 ügyben.
De nem ezért írok."Még említés szintjén előkerült ez az "árral arányosan jobb" dolog valaki tollából. Na ilyen nem létezik. Árral arányosan, mármint egyenesen arányosan soha nem lesz jobb egy drágább termék, az ollóü szétnyílik elég korán és azon ponton túl már egyre és egyre többet fizetsz, egyre kisebb és kisebb előrelépésért."
Ugye balga módon rendszeresen saját magad leplezed le a hazugságaidat. Mindenki tudja évtizedek óta itt is, hogy az árak minden üzletágban exponenciális ARÁNYOSSÁG mentén nőnek a minőséghez képest. Akik az "árral arányosan jobb" dolgot írták (többek között én), mindenki tudja, hogy az árak exponenciális arányosan nőnek. Ezért nem írtak egyenes arányosságot. Na ebben ugyebár az a szép, hogy te is tudod, hogy ezért nem írtak egyenes arányosságot, ezért az erről szóló hazugságodba te vagy kénytelen beleírni az egyenes arányosságot, mintha a többiek egyenes arányosságról beszéltek volna. Az "árral arányosan jobb" megjegyzések ugyebár arról szóltak, hogy a zártban is UGYANÚGY árral arányos, MINT A NYITOTTBAN. De mivel ha korrektül idéztél volna, nem állhattál volna neki újabb spanyolviaszfelfedezésnek, miután az előzőekkel dugába dőltél, ezért nekiálltál kontextusból kiemelve "idézni" - szokásod szerint.Általában, amikor valaki cáfolhatatlanul rávilágít, hogy tényszerűen nem mondtál igazat (például a zárt hangdobozok "hátulján levő nyílásról"), akkor hirtelen azzal jössz, hogy "jó de erről már ne beszéljünk többet, hanem arról hogy..." - és akkor terelsz egy újabb vaskos tévedéssel és/vagy hazugsággal.
-
-NoVa-
veterán
válasz
lapalapa #116082 üzenetére
Nem szeretem egy szint felett a dolgok kipróbálását, mert sokba szokott nekem kerülni a végén
Igaz, egy szint alatt meg teljesen fölösleges, mert aránytalan. Egy többezer dolláros láncban elenyésző tétel, pláne hogy úgy hoz pozitív hatást a hangban, hogy nem kell más, már kiválogatott, beillesztett megszokott komponenst kivenni.
-
btraven
őstag
válasz
exciplite #116060 üzenetére
Nem kell ilyet venned szerintem. Mindig félreértitek, Yodamest-nek az FT1 a legjobb zárt és kész. Ez az ő tapasztalata.
Egyébként is átment hülyébe a topik. Múltkor is valaki hangoskönyv hallgatásra keresett fejest, erre 100 ezrest ajánlottak neki. Füles topikgazda legalább ilyenkor szól hogy ne játszatok más pénzével.
-
nobela
senior tag
válasz
lapalapa #115576 üzenetére
"Én spdif-en pörgetem a nodeomat, az lps óta használom, előtte nem tetszett. Szóval de. Nodék nem tudnak tápot gyártani értelmeset, szerintem."
Spdif-en a NODE óráját használod, USB-n a DAC-ét.
Ezért nem csoda hogy spdif-en sokat dob egy LPS. Az USB kimeneten meg pont ezért nem annyira
-
CoroStar86
senior tag
válasz
fehér_ember #116050 üzenetére
Ennek amúgy egy oka van: nagyon kábelszkeptikus voltam régebben. Olcsóbb rendszerek esetében, megmondom őszintén, nem hallottam különbségeket kábelek között (ha nem tudom egyértelműen kijelenteni a különbséget, az nálam automatikusan placebo). Musilandhez vettem külső tápot, nem fedeztem fel javulást. TEAC-301-hez vettem 12 ezerért USB-kábelt, úgyszint nem volt javulás a fiók aljáról előbányászott 500 Ft-os USB-kábelhez képest. Nekem kellett az Organic + bika Ant erősítő, hogy különbséget tudjak tenni ezek között a motyók között. Régebbi rendszeremnél pl. az iPurifier 3 nem javította egyértelműen az USB-s hangot, a mostani szettben viszont igen. Itt a magyar társasházi dzsungel közepén a Dynavox tápszűrős elosztó is nem kicsit dob a minőségen (az osztrák faluban, ahol dolgoztam, érthető módon nem volt semmi előnye a családi házikók között). A múltkor kolléga áthozta a spéci IC-jét meg a koax-át, és dobtam egy hátast. Persze, nem azt mondom, hogy most megduplázódott a minőség, de tényleg minden dolog a helyére került. Lazább, nyugodtabb lett a hangzás, az énekes is végre határozottan foglal helyet a színpadon, egyszerűen kisujjból tolja a dolgokat. Nem igazán lehet leírni, ezt hallani kell. Igazából ilyenkor az egyik szemem sír, a másik meg nevet. Sír, mert annyi pénzt adok ki két darab kábelért, amiből mások komplett rendszert építenek. Nevet, mert tudom, hogy eddig minden komponenssel jó üzletet csináltam és még vannak itt tartalékok a rendszerben, kérem (a TMP DAC még mindig csak 44kHz/16bit!!!).
Egy kis plusz anekdota: igazából már elég korán rájöttem, hogy a kábel mennyire számít(hat) egy rendszerben. Amikor a '90-es évek elején vásárolt Akai videomagnónk SCART-kábele megtört, Édesapám elballagott a lengyel piacra és megvette az első 350 Ft-os SCART-kábelt, ami szembe jött vele. Hazahozta, beüzemeltük és meg voltam rökönyödve, mennyire okádék volt a kép az 55cm-es Orion CRT-n. Öklömnyi pixelek. Szóval számít a jó minőségű kábel.
Ja, még egy sztori: a házimozim Proson mélyládáját használtam évekig egy gagyi cérna kábellel. Persze nem igazán tudtam értékelhető hangot kisajtolni belőle. Aztán vettem hozzá egy 15k-s InAkustik-kábelt. Mintha kicserélték volna.
-
CoroStar86
senior tag
válasz
krokostamas #116076 üzenetére
Számítunk a beszámolóra!
-
exciplite
tag
válasz
-
M5Norbi
őstag
válasz
Üdv!
Ha tényleg veszel egy HD505.-öt szívesen olvasnék majd (meg nyilván más is) egy kis beszámolót róla
UI.: Ha a több megvilágosodott kolléga elkezdené kidobálni a
"rossz" fejhallgatóit szívesen elkapom őket -
krokostamas
tag
válasz
exciplite #116073 üzenetére
Szia!
Nekem van egy FT1-em és egy FiiO K7-em. Annyi hibádzik, hogy éppen várom a szervizcsavarokat az FT1-hez. 1-2 hét amíg megérkezik, de utána szívesen meghallgatásra bocsájtom, heti 1-2-szer járok "arrafelé", esetleg ha érdekel, írj pm-ben.
Rátérve az FT1-re, nem szaporítanám többet a szót róla, sajnos arra kell rájöjjek, hogy kényelmetlen.. Amíg a szekrényben pihen, a régi DT770 32ohm verziót használom, és úristen, mennyivel kényelmesebb. De ez egyéni dolog, elég kis fejem van, az FT1 valszeg nem rám való.
És innen jön a kérdés, mivel valószínűleg a Sundara CB és az FT1 is megy fel hardveraprora majd (na meg a BD TYGR 300-at megpróbálom valahogy elpasszolni): 100-150 környékén, mi tudnátok ajánlani a FiiO K7 társaságához, nyitottat, ami kisebb fejméretre is passzolhat? Akár a DT770 (már méretre).
Elég vegyes a zenei felhozatal, de sok a filmzene, klasszikus, indie rock, sorolhatnám. Illetve játékra is használom azért, ami főleg FPS.
Arra rájöttem, hogy a Sundara CB precízsége(?) picit fárasztó tud lenni, illetve méltányolom az FT1 mélyeit. A DT770 mélye sem rossz, de talán az FT1 jobban bejött. Illetve van birtokomban egy BD TYGR 300, de az semmilyen formában nem nyerte meg a tetszésemet (közepe, magasai semennyire nem jötte át). Remélem nem csak azért, mert nyitott, és azért szerintem van ettől bőven feljebb.Amit kinéztem egynek az a HD 505, legalábbis eddigi írások alapján szimpi, bár nincs sok róla. Illetve a Meze AER 105 még, ami szintén jól hangzik (hehe).
Szívesen meg is hallgatnék párat, erre van tipp Bp-en, hol lehet jobbféle nyitottakba belehallgatózni?
Köszi! -
fattyu
veterán
válasz
bitrograde #116063 üzenetére
Ne haragudj
a wankel az a mazda RX
subaru az boxer -
exciplite
tag
Kedves fórumtársak, keresem azt a tagot, aki Őrbottyánhoz nem lakik túl messze (ok, ez relatív, kb 50km), és lehetőséget tudna biztosítani nekem egy meghallgatásra Sennheiser HD600 és Fiio FT1-re. Ha van hozzá esetleg egy Fiio k5-7 vagy Topping DX3pro-d is, az hab lenne a tortán. Nem leszek hálátlan, tudok vinni friss kenyeret
ketten már ettek is belőle és még élnek. Vihetem én is a teljes láncom, szívesen bepakolom a kocsiba. Jó, nem mindent, csak pár apróságot. Vagy lehet hozzám is jönni, és a fejhallgatóinkat össze tudjuk hallgatni.
-
stellaz
veterán
válasz
exciplite #116065 üzenetére
Csak annyit írtam, hogy újonnan, 100 ezer alatt a FIIO K5, K7 és a Topping DX3pro, aminek jobban utána olvasnék, de más megfejtés is lehet természetesen. Az IFi ZenDac vonalat én elengedném.
Kábelre az olcsón jótra az Openrheart szokott az általános megfejtés lenni, ha valamiért nem jó a gyári.
Amúgy meg Tidal, olcsó lett és van wines kliense is, ha ez számít.
-
exciplite
tag
válasz
bitrograde #116063 üzenetére
Az a baj talán, hogy az értő olvasás és direkt félreértelmezés áldozata lett a fórum ezen része már. A Phobos meg fényévekre van a HD600-tól és nem az árára célzok. Felbontásban, "térben", tonalitásban szerintem agyonüti, de én csak kb fél órát hallottam mindkettőt és sajnos nem egymás után, de az emlékeimből így tudom összerakni. De majd kijavítasz ha rosszul hasonlítgatom őket.
-
CoroStar86
senior tag
válasz
fattyu #116066 üzenetére
Nálad a pont.
Én is megvilágosodtam. Nem vagyok százas, hogy ennyi pénzt költöttem a láncomra, ami a számomra tökéletes hangzás 90-95%-át bitrokolja csak. Hallgatok a fórumtársakra és be is fejezem ezt a hobbit. Belátom, nem nekem való. Gyűjtök inkább szalvétát. De azt is szigorúan csak Coop-ból vagy CBA-ból. Nem verem magam kőccségekbe...
-
fattyu
veterán
válasz
Yodamest #116059 üzenetére
írtam hat bekezdést.
töröltem
Igazad van
Megvilágosodtam beláttam. Mindenben igazad volt eddig is. Elnézést a topik lakosságától hogy itt egy hete megy a baromkodás mert beleköttem a kollégába. pedig végig igaza volt
az ft1 a legjobb valaha készült zárt fejes.
A hd600 meg a legjobb nyitott.Valaki elcsérélné a 1060ct a dan clark noiret meg a th900mkIIet egy ft1 re? hármat egyért.
-
bitrograde
senior tag
válasz
Yodamest #116059 üzenetére
Te tényleg csak azt olvasod el, ami beleillik a világképedbe.
1. Nem a Sennheiser a világ és a vége. Az, hogy lettek feljebb kategóriák és ársávok azt is jelenti, hogy készültek drágább, jobb fejhallgatók a HD600 óta, és készültek olyanok is, melyek egyszerre drágábbak és jobbak is.
2. Az, hogy jelentős technológiai újítás nem történt a területen, az egyáltalán nem jelenti azt, hogy ne készítenének ma sokkal jobb fejhallgatókat. (Ha már autós hasonlat, a Wankel-motor alapelvei már a 19. században léteztek, de akkoriban viszonylag kevés Subaru rótta Európa utcáit.) És ez korábban is így volt, házon belül is: a HD600-nál szerintem jóval jobb a HD540 RG, és ezzel a véleményemmel nem vagyok egyedül. Ráadásul ezt a kijelentést minden kritika nélkül elhiszed fattyunak, holott ezt sem mindenki gondolja így (pl. a minden CanJamen ott lihegő headphones.com-os fiúk is érzékelnek egy ugrást, és ők külön-külön is több mindent kaptak fülvégre, mint mi együtt.)Egyébként magabiztos kijelentésedet arról, hogy a HD600 után nem érdemes még csak ki sem próbálnod egy Phobost, pusztán a tapasztalat lenne képes megcáfolni. Aztán lehet, hogy utána sem költenél rá annyit, de ez egy nagyon más kérdés. (Egyébként mind HD600-hoz, mind Phoboshoz jelentősen olcsóbban lehet hozzájutni - használtan.) Én azért kívánom neked, hogy egyszer ez megtörténjen. Pénzbe nem is biztos, hogy kerül, de a tapasztalattal gazdagabb lennél.
-
exciplite
tag
Azt már tudom, hogy Fiio FT1-et kell vennem zártban, nyitottból meg Sennheiser HD600-at. Milyen dacot, erősítőt, kábeleket esetleg streamert kell vegyek, melyik streaming szolgáltatót használjam, hogy ne költsek feleslegesen?
-
Yodamest
veterán
válasz
fattyu #116057 üzenetére
1. "Az hogy azóta a piac növesztett fölé kategóriákat és ársávokat, nem vesz el abból a tényből hogy 2003 a Sennheiser zászlóshajói és tudása legjava volt."
Ezzel az egész utolsó bekezdéssel akkor engem igazolsz, hiszen ezt a csúcs fejest megkapni jelenleg 114K forintért a Thomanban, akkor miért költsek pl. 1999 eurót (kb 800K forint) a bitrograde által említett Phobos-ra?2. "És valljuk be őszintén forradalmi újítás nem történt a fejhallgatózásban."
Ezzel te magad mondod ki, hogy nagy megfejtések nem történtek azóta, tehát ami akkor a zászlóshajó volt, az most is kb a csúcsnak felel meg. És ezzel körbe is értünk. -
fattyu
veterán
válasz
az analógiád az oleddel sánta de nagyon
c3 g4 váltás a porsche 911 S4 -> 911 RS3 nak felel meg
az ft1 -> 1060c pedig egy fapad opel corsa -> Full extrás Superb RS.
A hd600/650 pedig azért nem jó példa.
Mert 22 éve van a piacon, akkori egymás mellett levő CSÚCSMODELLJE volt az egyik legnagyobb nevesebb márkának.Az hogy azóta a piac növesztett fölé kategóriákat és ársávokat, nem vesz el abból a tényből hogy 2003 a Sennheiser zászlóshajói és tudása legjava volt.
Nem grammra mért bepozícionált termék, hanem a tudásuk legjava. És valljuk be őszintén forradalmi újítás nem történt a fejhallgatózásban. (meze renaro driver talán ide sorolható)
de alapvető működése a fejhallgatónak és a ma is használt driver technológia kb 79 óta nem változott.
Anyagok igen és persze az is számít, de planar dinamikus sztatik. 50 éve ugyanazt reszelik. Szóval egy 2003 csúcs eszköz nem vált elavultá, és nem haladt el mellette a fejlődés. míg egy 2003as autó vagy tv esetén más a képlet. -
CoroStar86
senior tag
válasz
krono. #116054 üzenetére
Plusz a Monolithnál volt pl egy olyan két pontos értékelés, ami csak a pántot szidja, de egyébként a hangminőségre azt írja, hogy besza-behu. Árukeresőn meg nagyon okos emberek azért adnak egy darab csillagot egy TERMÉKRE, mert a FORGALMAZÓ későn küldte a csomagot, vagy nem vette fel a telefobt, nem válaszolt az ímélre...
-
krono.
tag
válasz
Yodamest #116015 üzenetére
Továbbá, ahogy írták is, visszafelé sokkal jobban megérzed a romlást, mint előrefelé a javulást.
Igen, de az alapállításod az volt, hogy ez a fejes ligákkal az árkategóriája felé lő, és nem is szabad ennél feljebb gondolkodni zártban, tehát egyértelmű, hogy nem a 10ezer forintos fejesek felől érkező userek szeméből kell nézni (az állításod).
Ez biztos vagyok benne, hogy költői túlzás, egész egyszerűen NINCS a két fejhallgató között akkora hangbeli különbség, hogy ezt az árkülönbözetet indokolja.
Ebben egyébként egyetértek veled, soha nem fog egyenes arányosan megtérülni az ár, de ez (is) egy ilyen hobbi, ha a fejére teszed egy laikusnak, aki zenét szeretne hallgatni jó minőségben, akkor nem fogja csapkodni a bankkártyát a pulthoz, hogy most azonnal fizethessen a 10x drágább fejesért, de aki 20 éve benne van a hobbiban, és érdekli a tech, meg a nüanszok, természetesen keresi a legjobbat, és a legkisebb különbségek is felértékelődnek.
Ahhoz még balanced kábelt sem adnak
Mert abban az árkategóriában már inkább az a jellemző, hogy a vevő ő maga szeretné kiválasztani, hogy milyen balanced kábellel használja.
Illetve úgy tűnik elfogult is vagy, mert pl. amazonon elég nagy az FT1 előnye értékelésekben
Mondjuk az amazon értékeléseket, mint érvet hozni egy szakmai fórumba nagyon veszélyes. Eleve az átlag laikusnak a 200 dolláros fejes már high-end-nek számít, másrészt a Monolith esetében már sokkal nagyobb jelentősége van a láncnak is, meg hogy meg tudja-e hajtani. Egyébként a review-kat elolvasva is sokkal jellemzőbb egy analitikus szemlélet a Monolith alatt, részletesen megírva különbségeket korábban megtapasztaltalt fejesekkel szemben, szembeállítva a Fiio-nál inkább jellemző egyszerűbb, vagy kategóriájával összehasonlító értékelésekkel.
Mindenesetre erre alapozva, szeretném bemutatni az új audiophile end-game fejest, a Barks Classroom 10-es csomagot! 4.9-es értékelés, gyakorlatilag nem volt ember akinek nem tetszett, ráadásul 3x annyi értékelése is van. Nem elég hogy csak 66 dollár, de 10-et kapsz belőle!
Viccet félretéve, ezt csak illusztratív hoztam, ez volt a legmagasabb értékelésű fejhallgató az amazonon, na ezért kár bármit is alapozni erre. Nyilván az ilyen áruházban az ismert brandek, szponzoráció, marketing, vagy éppen filléres ár sokkal többet dob az értékelésen, mint a hangminőség... -
bitrograde
senior tag
válasz
Nyilván megint csak a tapasztalat mondatja veled mindezeket.
Én nagyon kedvelem a HD600-at, de hozzá képest a Phobost hallgatva kapaszkodni kell a karfába, mert meglódult a világ.
És még egyszer: az ár objektív, a hang megítélése nem feltétlen. Hogy állítod fel az arányosságot? Pláne számottévô tapasztalat nélkül (sokadjára: az olvasás nem helyettesíti). -
Yodamest
veterán
válasz
btraven #116046 üzenetére
Igen, most ezt a pozitív javulás dolgot, ahogyan valahol a szövegemben említettem is, eleve jó reputációval rendelkező termékekre értem. Nyilván egy CRT tévéről váltani egy 77" LG G4 OLED-re hatalmas és észrevehető ugrás lesz. Nem ilyen szélsőségekről beszélek, hanem arról, amikor már elértél egy minőségi szintet. Ugyanezzel a tévés hasonlattal, amikor egy LG C3 OLED-ről váltanál a már említett G4-re, egyáltalán nem lesz az az áll leejtős élmény, szebb meg minden, de meg lesz az "ezt már ismerem" hatás.
Ugyanez a fejesekkel, ha már hallottál, sok ideig használtál egy HD600-at, onnan nem olyan egyszerű már feljebb lépni, mert persze minden picit jobb lesz felfelé haladva, de ez inkább csak egyfajta upgrade innentől, mintsem ilyen égi szikra ami a füledbe szakad, hogy "hol voltam eddig jesszu".
A "szak"sajtó, illetve az enthusiast rajongók, lásd tipikus headfi tagok, hajlamosak úgy beállítani főleg új piaci jövevényeket, mintha a kereket találták volna fel újra. Áradoznak mindenről is, aztán amikor leül a por, akkor kerülnek felszínre a valós értékek... Sokszor csak az idő tudja ezeket meghatározni, hogy idővel mi az ami fennmarad és mi az ami csak egy lufi volt, majd kuipukkadt.
Még említés szintjén előkerült ez az "árral arányosan jobb" dolog valaki tollából. Na ilyen nem létezik. Árral arányosan, mármint egyenesen arányosan soha nem lesz jobb egy drágább termék, az ollóü szétnyílik elég korán és azon ponton túl már egyre és egyre többet fizetsz, egyre kisebb és kisebb előrelépésért.
-
fehér_ember
addikt
válasz
CoroStar86 #116029 üzenetére
Engem érdekel a folytatás
Számomra az a fura hogy csak olyan későn próbáltál ki jobbnak mondott kábeleket. -
stellaz
veterán
válasz
exciplite #116048 üzenetére
A fejesezés olyan, mint az élő előadás. Ott sem mindegy, hogy egy pincében, vagy valami koncert teremben megy az előadás, hol ülsz, stb. Az operába sem veszem a legdrágább jegyet, mert az olcsóbbal is elvagyok és nem korlátlanok a lehetőségeim. Van akinek meg kell a díszpáholy. Egészségégére, engem nem zavar.
Persze, ha az oszlop mögött ülök és semmit nem látok, akkor azért elég ésszerű dolog valami jobb helyre ülni legközelebb.Annyira egyébként nem drága hobbi, mint elsőre tűnik. Egyrészt eléggé értékálló módon is lehet ezt űzni, másrészt egyéb hobbik jóval drágábbak lehetnek, kezdve itt a horgászattól a motorig vagy autóig, ahol egy jobb fejes árából ha megúszol valamit, akkor örülsz, hogy milyen olcsón kijöttél.
-
exciplite
tag
válasz
CoroStar86 #116047 üzenetére
Ugye azok a híres utolsó mondatok, hogy "nem hitetm volna..."
Van aki nem tulajdonít a forrásnak kellő jelentősséget, valaki az erősítésnek, valaki szerint meg midnen dac ugyan olyan, vagy az IC-és IC között csak az ára az eltérés, vagy egy belépő szintű fejes a bestbuy és annál nem érdemesebb jobbat venni. Úgy gondolom egyéni ízlést kell a saját rendszernek kiszolgálnia.
DE... illik a másik tapasztalatát meghallgatni/megfontolni, hamár ez egy szakmai fórum. Nagyon jó tanácsokat lehet itt kapni és az erősítő és dac topikban is. Ha lehetőség van rá, akkor még akár ki is lehet próbálni elég sok mindent, azzal, hogy elmegyünk egymáshoz, kipróbáljuk a másik rendszerét, megismerve az ő zenei hozzáállását.
Reviewerek és vásárlói értékelések mentén tájékozódni eléggé lutri. Míg a legtöbb reviewer ha rosszat mond a termékről, akkor többet nem kap az adott gyártótól, a vásárlók többsége, meg bosszúból ír rosszat, vagy a saját vásárlását igazolandóan jót.
Én a nyugállományomba vonulásom előtt kezdtem el újra hifizni. Rengeteg dolgot hallgattam meg, rengeteg dolgot nem értettem abból amit hallottam és ezekre utólag jöttem rá. Tudom, hogy hiába jó nagyon pl. az Arya, Empy, Elite, de nem nekem való. Megtalálni a számodra kedvező fejhallgatót se egy egyszerű feladat, szerencsére én rátaláltam.
Rettentően szkeptikus vagyok még mindig mindennel szemben, ez alaptulajdonság ami belém égett. De van értelmezhetetlenül drága kábelem a fejesemhez, kb erősítő árában IC kábel stb stb. Hallottam hogy jó, így a rendszerben kötött ki. De írhat bárki bármit (reviewerek többége, pl. Reviews By WaveTheory-val azokról a dolgokról amivel én is találkoztam közel egyet tudok érteni), én inkább kipróbálnám, a fülemnek jobban hiszek, mert az a fő, hogy jár e a láb, vagy kiül e a mosoly az arcra. -
CoroStar86
senior tag
-
stellaz
veterán
válasz
Gzula[HUN] #116043 üzenetére
Emiki TEAC cuccáról is tetszett nekem.
-
HUNNIA1920
őstag
Ha valakinek kell Monoprice 1060C, ami EU-s és nem gond, ha használt: [link]
-
Xelo
addikt
válasz
CoroStar86 #116029 üzenetére
Két-három kábelcsere esetén meg hanyatt esel (optimális esetben).
ja főleg ha a földön hagyod a kábeleket.viccen kívül ha nekem 2 millás rendszerem lenne és még az se tetszene igazán akkor én ott hagynám abba a hobbit.
-
Dorien
veterán
válasz
fattyu #115954 üzenetére
Revidiálom magam:
A Sundara Closed-Back tónusa a Shanling Q1 DAP-ról (80mW) nagyon kellemes, de azért érezhető, hogy így nincs rendesen meghajtva. Valami olyasmivel hallgatnám meg, mint a CanAmp, Sense V1, Monolith Liquid Spark, stb. Illetve az előzőekben említett iFi Zen DAC, Universal Audio Volt 1 interfész.
-
Dorien
veterán
-
klacaca
tag
válasz
CoroStar86 #116027 üzenetére
Köszi, de sajnos nem szállítanak Mo-ra
. Még az audiophonics-nál találtam.
-
Kammerer2
tag
válasz
Yodamest #116015 üzenetére
Hogy az M1060C-t, vegyesebben ítélik meg az Amazonon a vásárlói, mint az FT1-et az FT1 vásárlói, az legalább két ok miatt jelent teljesen mást, mint amit látszólag az adatok mutatnak.
1. Más kategória a két fejhallgató. A magasabb kategóriában több a tapasztalt, hozzáértő vásárló, még az Amazonon visszajelzők között is. Az FT1 vásárlói ellenben jellemzően a belépő szintű készülékre is indokolatlanul rácsodálkozó felkészültségűek - mint magad is. Csecsemőnek minden vicc új.
2. Az M1060C audiofil irányú-igényű-technológiájú fejhallgató, az FT1 pedig szórakoztatóelektronikai irányú-igényű-technológiájú. Ez visszamutat az első pontra.Ugyan nem azt kell nézni, hogy ki mondja, hanem hogy mit mond, de mégis, ha te mondod rá fattyura a túlzó kifejezésmódot, az eleve demagógia, lásd ugye onnan indult a "beszélgetés", hogy az FT1 megvalósitja a zárt hangminőség 90%-át, aztán olyasmikben folytatódott, hogy a zárt fejhallgatóval ellentétben a zárt hangdobozon van hátul nyílás... Te nem mondhatod fattyura, hogy túlozva beszél, mert te az ő túlzásainak a hatványa szintű túlzásokkal operálsz.
Az előző bekezdéshez hasonló probléma, hogy ha én utalást teszek fattyuval beszélgetve arra, hogy a romlást könnyebben észrevesszük, mint a javulást, azt te nem használhatod fel azon abszurd tézised mellett, hogy nem lehet az FT1 fölötti árban komoly minőségjavulást elérni arányos áron a zárt szcénában.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
bala6120 #116030 üzenetére
Április, ha nem lesz hamarabb olyan, ami miatt érdemes volna pár percre is akár átugrani. Akkor lesz szabim húsvét előtt is. Lehet inkább hétköznap kellene. Meg március 15-én Paksra át tudlak dobni. Ha lesz tali. Az biztos, hogy már rám férne egy kis új hallgatózás. De Bogyót is be kellene már venni a buliba, legalább a kütyüiteket is össze lehetne hasonlítani.
-
bala6120
senior tag
válasz
Gzula[HUN] #116022 üzenetére
A Sundara CB-re beállított EQ maradt bekapcsolva, mondtam is, hogy valami nem stimmel, nem jó. Az igaz , hogy megmutattam a Harmanra hangolt Arya-t, de EQ nélkül jobb. Keverednek a dolgok, lassan újra kellene hallgatnod.
-
CoroStar86
senior tag
Egyébként nem értem ezt a kakaskodást - ez most nem Rád vonatkozik, globálban mindenkire, minden körülmények között. A tuti hangzás a következőkön múlik:
1. LÁNC - Nekem kb két millás láncom van és úgy gondoltam, hogy itt a vége, közel tökéletes a hangzás, készen vagyok. Erre egy fórumos kolléga áthozott egy 150 rongyos IC-t meg egy 30 rongyos koax-ot. Kategóriát lépett elő a rendszer, minden zavaró tényező megszűnt, amit az eddigi rendszeremnek felróttam. Ennyit arról, hogy a kábelek nem számítanak. És a streamer még nincs is kimaxolva... Minél feljebb lép valaki, az apró dolgok annál többet számítanak. Egy kábelt lecserélsz, még nem biztos, hogy hasra esel a változástól. Két-három kábelcsere esetén meg hanyatt esel (optimális esetben).
2. ÍZLÉS - Mindenki más hangzást keres. Ezt befolyásolhatja a hallgatott zene stílusa, az ember biológiai hallása, meg még egy pár egyéb dolog. Nekem az Arya Organic-om hatalmas tere brutálisan bejön, kollégának a Meze 109 Pro intimebb hangja jön be. De mind a ketten megállapítottuk, hogy brutál jó a másik fejese, csak más az ízlésünk. Kb mint Jennifer Lawrence és Ana de Armas. Bitang jó nők, de ízlésben tök más kategória, nekem az utóbbi a favorit...
Az Organic olyan, mintha egy koncertaréna első három sorában állnál valahol középen és az egész tömegnek játszana a zenekar. A 109 Pro meg olyan, mintha ugyanaz a zenekar egy nagyobb szobában, pont Neked játszana, csak Neked. Egyik sem egyértelműen jobb a másiknál, csak más...
3. TAPASZTALAT - Ez a legnagyobb lutri az egész szisztematikában. Én kb 20 éve nyüstölöm a különböző DAC-okat, erősítőket, fej/fülhallgatókat.
Anno a Samsung Galaxy 1-el kezdtem az audiozást. Wolfson chip volt benne, de nem túl acélos hang. Erre egy amatőr fejlesztő bedobta hozzá a Voodoo Sound Mod-ot, vettem hozzá egy Xears TDIII fülest és paff, kész lettem. Nem csak én, hanem a zenére teljesen közönyös ismerőseim is. Akkor ez volt a tökéletes hang nekem (ismétlem: telefon + szoftveres mod + akciósan 25 eurós füles).
Utána jött a "NAGY" előrelépés: Musiland Dragon US 02 + Beyerdinamic 990 Pro
Aztán a "MÉGNAGYOBB" előrelépés: TEAC UD-301 + Sennheiser HD560S
És minden lépésnél azt éreztem, ennél nagyobb truváj nem nagyon van.
De van. Nem kicsit. Folyt. köv., ha van rá igény... -
fattyu
veterán
válasz
CoroStar86 #116027 üzenetére
az jobb. ÁFA vám jeligére igen így már nem éri meg az usából rendelni.
Én még eu storeból rendeltem 270 euróért talán. valahol 21 közepe végén. az euró se ennyi volt. annyiért nyilván eléggé winner volt nekem
-
bitrograde
senior tag
válasz
Yodamest #116021 üzenetére
A pozitív javulást sosem érzékeljük olyan mértékben.
Sajnos, ez általánosságban nem igaz, pláne nem tudományosan bizonyítható tény. Számos ellenpéldát lehet mondani, és borzasztóan nagyok lehetnek az egyéni eltérések.
Nekem ez a rommá verés, nagyon erős túlzásnak hat. Még nyitott fejhallgatóknál sincs olyan, hogy ennyire rommá verik egymást, pedig ott szabadabban scalelnek, ahogyan felfelé lépkedünk.
Nem hallottad mindet, nem tudhatod. Nyitott fejhallgatókkal is könnyedén előfordul, hogy óriásinak ható különbségek alakulhatnak ki. És a különbség - nem csak a technikai paraméterek függvényében - vízválasztó lehet, az egyéni ízlések fényében is. Hallgattunk nálam Neumann NDH30-at HD660S2 ellenében - rendes meghajtással, OTL és Violectric V280. Egyikünk a HD660S2-et vitte volna, nekem meg a Neumann ellenében eszembe sem jutott volna azt választani. Árban sem nem volt jelentős a különbség, mégis mindkettőnknek egyértelmű volt a választás, kinek-kinek a sajátja.
És ami a "továbblépést" illeti: erre nem mindenkinek van igénye, vagy pontosabban nem tudjuk mennyire (és milyen irányban). Számtalan lehetőség van, csak egy példa. Ismerek olyan családtagot, aki soha nem lépett volna túl a kis Sennheiser P100 II-n (ha már a Porta Prót említetted), amíg nem kapott IEM-et, amit azóta ki sem lehet tépni a füléből. Megvan még a P100-as, de csak laptop mellé, erre-arra. Ha zene, akkor az IEM (amit én legendásan nem bírok). Kérdeztem, miért: mert sokkal közvetlenebb zenei élményt ad. Akkor minek hallgatná a P100-at? A "rommá verést" szerintem úgy kell érteni, hogy ha nem muszáj visszalépni, akkor az ember nem fog. Miközben vannak technikai értelemben olyan visszalépések, amik meg egyáltalán nem tűnnek annak, mert megőrzik a zeneiség (nekem ilyen a HD540 RG 600 Ohm). A Koss Porta Pro nekem egyáltalán nem ilyen (szintén volt a családban, romjai ma is valamelyik fiókom mélyén).
És a "szemléletről" még annyit. A több tapasztalat kinyit néhány kaput, és be is zár (hogy merre akarsz tovább indulni, és hová nem szeretnél visszatérni). Meg megtanít arra, hogy ne nyilatkozz olyanról, amit nem tapasztaltál, mert annyit már tapasztaltál, hogy az akadémikus(nak tűnő) okoskodás (itt legalábbis) könnyen tévútra vihet.
UFF.
-
fattyu
veterán
válasz
Gzula[HUN] #116022 üzenetére
Lehet nem fogalmaztam elég pontosan. Nem kevés a mély.
A mély nem megy elég mélyre (kivéve egy dologról a tesztelt 5 erősítőből). Hiányzik az alja. nincs meg a sub kiterjedés. és nem jó minőségű. Nem textúrált nem részletes. nem megfogott. nem pontos.
Néztem most grakfikont a méréséről.
hát én nem ezt hallottam.
Saccra 50Hznél olyat konyult lefele hogy nagyon.
Ismétlem egy dologba dugva nem tette ezt, de akkor meg olyan terjengős sok lett az egész mély hogy belrondított a teljes hangképbe. -
fattyu
veterán
válasz
na erről tudunk diskurzust folytatni.
igen ez is benne van. Sokmindent hallottam, és igen ha odafigyelek akkor nagyon is rá tudok mutatni különbségekre hiányosságokra.
Nekem, Az első szempont hogy ZENÉLJEN. ez a legfontosabb.
Utána jön a technika. én kifejezetten érzékeny vagyok a részlethiányos fejesekre. Van amikor a túltolt magassal próbálják ezt erősíteni, azt nem bírom. Valódi felbontás az amit én nagyon értékelek. És pl a d9200 ebben nagyon erős. De nem zenél.
Szeretem ha megfogott pontos de ütős nem másra rámászó mély van. A d9200 ilyen. csak nem zenél.
A középhangsúly fontos. Hangszeres zenéket hallgatok. Rock metál blues. Gitár a lényeg. a közép fontos. És itt a legfontosabba felbontás. Hogy a gitár az gitár legyen. hogy a két gitár két gitár és húrok és akkordok maradjanak. Ne egy massza. A d9200 ebben is nagyon jó. csak mégse koherens érzelemmel teli zene.
A magas tartomány fontos. Ott kell legyen a szikrázás, a cin, a gitárszóló. nem lehet lekerekítve. nagyon keskeny a határ a sok és akevés között. A d9200 ebben is jó.
Azt mégse jó vele zenét hallgatni.
A fentiekből az ft1 mindegyikben gyenge (nekem) és nem is ZENÉLT. ezért mondom hogy agyonveri a d9200Tehát először is zenéljen.
Utána viszont a technikai dolgok jönnek és kellenek.
És amugy sundara opennel he 560al lyriccel is ugyanez az én megélésem. cseszett technikás csak nem zenél.A felfelé minőség ugrással továbbra sem értek egyet. hát azonnal észreveszem hogy egy eddig is szeretett fejes megtalálja a neki illő erősítőt és minden a helyére kattan megjön az orgazmus. eddig jó volt most meg állsz nyálcsíkkal a szakálladban ostoba távolba révedt tekintettel mert libabőr a Rebellion in dreamland intrója.
mekkora különbségek vannak?
Tudsz zenét hallgatni a tv beépített hansgzóróján is. fogod hallani a dobost is a gitárt is az énekest is meg a cintányért is. ergó tulajdonképpen kész vagy és megvan.
Szerintem igenis hatalmas különbségek vannak.
Pl a térképzésben ábrázolásban. Amire sokan SOKKAL érzékenyebbek és fontosabb nekik mint nekem. Az én agyamnak az nem számít igazán. de más dolgok igen. -
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Én se érzem az FT1-ben kevésnek a mélyeket. Sőt. A mostani fejhallgatóim többsége pont az ifi truebass-ával van használva. FT1-hez meg nem kell. D5200-asnál volt úgy, hogy truebassal sok volt, anélkül meg kevés. Szóval a D5200-asnál sötétebb. Ifiről legalábbis.
De még ott sincs az, hogy mondjuk egy Fidelio X2-t vagy HD600-t ROMMÁ verne mondjuk az Arya, szó nincs erről.
Bogyó bá' DIY erőműveiről 6XX-nél azt éreztem, hogy annak a magasai voltak jobbak az X2HR-nél, de a közép és mély hangoknál nem éreztem nagyságrendi különbséget. Még Bogyó is azt mondta, hogy ha hamarabb hallgatja meg az X2HR-t, akkor nem vette volna meg a 6XX-et. Persze a 6XX egy jobb fejhallgató. Kérdés megéri-e másnak a többlet költséget.
Horrible diktu, nekem az Arya EQ-val jött be. Azzal úgy szólt, hogy besza-behu. Anélkül meg nekem meh volt. Na, most mit kapok majd...
-
Yodamest
veterán
válasz
fattyu #116018 üzenetére
1: nem érdekel mit csomagoltak a dobozba ha szarul szól.
De pont ezaz, hogy nem szól szarul. Most globálisan nézve, sokan mondják, hogy a D5200-nál jobb. Ez egy eléggé elterjedt vélemény, szóval a szó szoros értelmében "szarul" már nem szólhat.2: hát a sokol rádió után leülsz egy canton ct2000 elé és nem érzed hogy eddig nem is zenét hallgattál? egy ath 500 után a susvarát észre se veszed? ne már?
Tudom fura, de ez így működik. A pozitív javulást sosem érzékeljük olyan mértékben. Legegyszerűbb példa a 60Hz vs. 120Hz monitorok: 60-ról a 120-at nagyon hamar megszokni, minden fluidabb és érzed, hogy "jaj hát ez tök kellemes"... viszon ha már évek óta 120Hz-et használtál és utána 60-ra visszamész, akkor így szinte fáj a szemed, hogy "jaj miért akadozik a kurzor". Na te most ugyanezt élted át. Viszont aki fordítva csinálná, tehát az FT1 után hallgatná meg mondjuk a 1060C-t, ezen törvényszerűségből kifolyólag egyáltalán nem érzékelné ilyen drasztikusnak a különbséget, ahogyan te. Ez szimpla tudomány. Szóval olyan helyzet is előállhat, hogy voltaképp mindenkinek igaza van, csak nem mindegy, hogy elölről vagy hátulról közelítjük meg a témát. Nem mondom, hogy csak nekem van igazam, de ezt a fajta különbözőséget neked is meg kell értened.3: Nem nem az. hogy érted hogy nincs közte. Hát leírtam hogy technikailag minden egyes szempontból rommá veri.
Nekem ez a rommá verés, nagyon erős túlzásnak hat. Még nyitott fejhallgatóknál sincs olyan, hogy ennyire rommá verik egymást, pedig ott szabadabban scalelnek, ahogyan felfelé lépkedünk. De még ott sincs az, hogy mondjuk egy Fidelio X2-t vagy HD600-t ROMMÁ verne mondjuk az Arya, szó nincs erről. Akkor egy Denon, ami nem szól olyan jól, mint a HD6x0 széria bármelyik tagja, hogyan verhetne rommá egy alapvetően jó hangú fejest? Szóval itt csak relatíve nézve is a dolgokat, már megbukik ez az állítás.
Annak, hogy ezt állítom az az alapja, hogy meggyőződésem: a D9200 nem szól jobban, mint mondjuk a HD600.Új pont:
Valószínűleg ott is van a kutya elásva, hogy te borzalmasan figyelhetsz a részletekre, nagyon analitikusan hallgathatod a fejeseket, mert ez kell ahhoz, hogy ennyire érzékelj különbségeket, már ha azt feltételezem, hogy őszintén beszélsz. Én ha valamit eddig megtanultam, de javítson ki bárki, ha nincs igazam, hogy a fejhallgatók között, főleg a jó és még jobb fejhallgatók között, egyáltalán nincsenek akkora különbségek, mint azt sokan próbálják az emberekbe sulykolni. Volt szerencsém a Porta Pro-hoz, nagyon kis flimsy az egész, törékeny a kábel, de nagyon szép hangja volt. Egyáltalán nem veri rommá semmi, olyan értelemben, hogy hallgathatatlan legyen számomra. Korábban nagyon szerettem a Yamaha MT220-at, MT7-et, jól szóltak, de most az FT1 sem szól rosszabbul, a mély az éppenséggel pont, hogy jobb is, nem hiába a 60mm-es driverek.
Az 5200 semmivel nem volt jobb ezeknél a korábbi zártaknál, talán a tere jobb volt, mint a Yamaháknak.Azt is elfogadom, hogy ez más szemlélet, de szerintem ezek nem olyan drasztikus különbségek, itt nem 2X meg 3X jobb hangokról beszélünk, amikor fejhallgatókról beszélünk. Picit ebben-abban jobb a drágább, már ha eleve jó reputációs termékeket hasonlítunk össze, de valójában ennyiről van szó. Kis különbségekért fizetünk egy szint felett, egyre nagyobb összegeket.
-
fattyu
veterán
válasz
klacaca #116013 üzenetére
https://www.monoprice.com/product?p_id=29513&srsltid=AfmBOooTkr2R_wLCd1GeKxsa0HB9BwmSk8pZz9QRMfjzhkWmabAqtda4
nyilván nem öröm hogy monoprice megszüntette az eus boltját....
rárakódó költség van, meg kockázat, nyűgösebb gar meg visszaküldés.Ezt már nem én fogom megmondani megéri e.
Bkercso is usából rendelte és ha visszakeresed ő is elismerően nyilatkozott róla. azután rendelete meg miután az enyém nála volt egy pár hétig. -
fattyu
veterán
válasz
fattyu #116018 üzenetére
Na kifutottam a szerkesztési időből:
Kényelem: hát. a párna belső textil felülete kifejezetten sprőd, és érzed a füleden bőrödön.
A nyílás kicsi. Tudom az én fülem a nagy és az én hibám de körben hozzáér a fülem mindenhol.
Valamint nem is elég mély. Tudom a lapát füleim. Belül is hozzáér a fülem a hangszórót fedő textilhez.Találkoztam e már kényelmetlenebbel? igen persze. sokkal.
Kiemelném e hogy milyen kényelmes? na azt se. -
fattyu
veterán
válasz
Kammerer2 #116009 üzenetére
Figyi. rendben vegyük bele ezt is.
De: az argon mkIII olyan nyugis hangzás hogy a hd650 egy Beyerdynamic hozzá képest.
És mégis imádom.A laid back hangzás szerintem totál független az olyan technikai hiányosságoktól hogy ken, hogy nincs részlet hogy nem megy le, hogy ameddig lemegy abban sincs semmi részlet.
A laid back és a minden megfogalmazható technikai fronton gyenge az nem ugyanaz.
Yodamest:
1: nem érdekel mit csomagoltak a dobozba ha szarul szól.
2: ezzel sem értek egyet. hát a sokol rádió után leülsz egy canton ct2000 elé és nem érzed hogy eddig nem is zenét hallgattál? egy ath 500 után a susvarát észre se veszed? ne már?
3. "De ha választanom kéne az FT1 80ért meg a d9200 650ért között eszembe nem jutna az FT1."
Ez biztos vagyok benne, hogy költői túlzás,Nem nem az. hogy érted hogy nincs közte. Hát leírtam hogy technikailag minden egyes szempontból rommá veri. Az egyetlen baja a d9200 nak hogy nem zene árad belőle hanem technikai tökéletesség. Na most zene áradás az FT1ből sincs, de fájóan arcon vágott minden hiányossága. Nem túlzás. Ha választanom kell ft1 és d9200 között, d9200. ha választanom kell a semmi és FT1 között. Szeretem a zenét de ezen nem jó zenét hallgatni.
4: figyi. ez itt egy szakfórum. olyanok vannak itt akiket ez érdekel és foglalkoznak a témával. és még itt is olyan kordinátarendszer tévedések vannak hogy fájdalom. Az átlag amazon vásárló szakszerűségileg szerinted hol van? hol van a füle?
Meg: és akkor itt visszatérünk még a hajtás képességére. FT1: 32ohm 113 DB. na ide nem kellenek wattok. És én vagyok az aki igen sarkosan hajtogatja hogy erősítő és fejes vagy szereti egymást vagy nem. Na most nekem itthon azért elég sok dolog van.
Class A, cső, bt dongle másik 3 wattos dacamp. asztali erősítő. még másik dacamp....
Készséggel elhiszem ezekből egyik sem az amiről a legtöbbet mutatná meg.
DE konzisztensen ugyanazokat a gyengeségeket hiányosságokat mutatta mindenről, kivéve a milyen mélyre megy le, de öröm abból se lett.A 1060 C meg planar. abból a könnyebben hajtós, de akkor is planar. A planar pedig igenis érzékenyebb a nagyon ergya dolgokba dugásra. Mindig is az volt mindig is az lesz. a modern planarok is. tehát visszatérve az egységsugra felhasználóra aki nem szakmaian közelíti meg ezt, csak éppen a soundbarja 3.5es lukába bedugja, könnyen lehet hogy okkal nincs elájulva a kapott hangtól, mivel nem futja ki magát a fejes.
És azért álljunk meg itt arra a szóra amit már leírtam.
Ez az egész abból született hogy te közölted ennél többet nem tud zárt fejes mert ez kimaxolja amit zártból ki lehet hozni.
Immár tapasztalattal megtámogatva szeretném jelezni neked hogy ordas valótlanság ez az állításod. A közelébe nem jár annak amit egy zárt fejesből ki lehet hozni.Szerk: hogy érted hogy nem lehet kapni. de lehet
Szerk2: tudod mi a különbség? ha valaki meghallgatja a 1060cmet és azt mondja szar neki ingyen se kéne, vállat vonok és nem érdekel
itt meg mindenki úgy hadakozik mintha részvénye lenne vagy az eladásoktól függene a rezsije...
-
btraven
őstag
válasz
Gzula[HUN] #116003 üzenetére
"legalább vetted a fáradságot arra, hogy meghallgasd. "
Nem lehetséges hogy nem volt nála megfelelő erősítő ami meghajtsa rendesen azt az FT1-et?
Ha valami ennyire rosszul szól, akkor általában ez az ok.
A hallgatott zenei stílus se mindegy. -
Yodamest
veterán
válasz
fattyu #115997 üzenetére
Nos...
Megmondom őszintén pont erre számítottam, nagyobb összeget tettem volna rá, hogy pont ezeket fogod írni. Árnyalnám a képet, mert van mit:1. Én megjelenéskor 65K-ért vettem az FT1-et. Fa kialakítás, standard és balanced kábel a dobozban, univerzális jack bemenetek fejhallgató oldalon. A kényelemről pl. egy szót sem ejtettél, szerintem kimondottan kényelmes is. Ezért a pénzért, de még 2-3X ennyiért sem kapsz ilyen komplett packaget.
2. Továbbá, ahogy írták is, visszafelé sokkal jobban megérzed a romlást, mint előrefelé a javulást. Nyilván te is egyfajta niche példa vagy, mert ahogyan fogalmaztál is, már évek óta nem hallgatsz belépő és alsó kategóriákat. Szóval azt is meg kell értened, hogy aki viszont alulról építkezik, adott esetben a hangbeli javulást nem tudja oly módon érzékelni, ahogyan a hangbeli romlás most hidegzuhanyként rádszakadt.
3. "De ha választanom kéne az FT1 80ért meg a d9200 650ért között eszembe nem jutna az FT1."
Ez biztos vagyok benne, hogy költői túlzás, egész egyszerűen NINCS a két fejhallgató között akkora hangbeli különbség, hogy ezt az árkülönbözetet indokolja. Persze te mondhatod, hogy neked megér + 595K-t (mert 65-70K az FT1) a Denon, de ha szívedre teszed a kezed, egyáltalán nem indokolt az az árkülönbség. Ahhoz még balanced kábelt sem adnak, illetve kényelemben is gyengébb.4. A Monolith M1060C elhiszem, hogy egy jó cucc, de ma már csak max egy legendáról beszélünk, nem lehet kapni, nem egy hozzáférhető megoldás, szóval valamilyen szinten már irreleváns, az azonnal rendelhető és kurrens FT1-el szemben.
Illetve úgy tűnik elfogult is vagy, mert pl. amazonon elég nagy az FT1 előnye értékelésekben:
És persze, ezek is csak vélemények, de azért látszik a minta, hogy ez az általad agyondícsért Monolith, valamiért mégsem jön be az embereknek. Ha annyira jó lenne, akkor nem az állna 3.8-on, szóval ott valami gebasz van. Az FT1-et mindenki imádja, gondolom itt te az 1 csillagos 5%-ban lennél, de ez a kisebbség, ezt el kell fogadni. -
Kammerer2
tag
válasz
fattyu #116002 üzenetére
A túlzottan negatív kritikád nem csak abból adódik, hogy elszoktál a belépő kategóriától (a romlást sokkal könnyebben észrevesszük, mint a javulást), hanem a hangkarakterrel szembeni ízlésféle okokból is - ezt jelezted is a SZERINTEM-ezéssel.
Az FT1 200 dollárért egy jó fejhallgató. Megér annyit a hangja. Például számomra részben olyasmiért is, ami például számodra kárhoztatandó benne, azazhogy viszonylag középsávorientált karakterű fejhallgató - számodra túlzottan, számomra még mindig nem eléggé középsávorientált, számodra túlzottan, számomra még mindig nem eléggé laid-back, számodra túlzottan, számomra még mindig nem eléggé "egy tömbből szóló"...Azzal, hogy a magasabb kategóriájúak annyival jobbak az FT1-nél, amennyivel magasabb kategóriájúak, persze egyetértek, magam is ezt írogattam.
-
fattyu
veterán
válasz
nLali #116005 üzenetére
a fostex NAGYON háklis hajtásra.
szarul kiszolgálva is jóval nagyobb élmény mint az ft1. ha TÉNYLEG hozzá illő amp van alatta (mfa3 pl) akkor az egy is nagyon pöpec valami.
de. a t20-40-50 széria okkal tart el nem egy kézműves fejallgató moddert amerikában.... sokat hagytak benne a gyárban.A Sundara CBt én csak egy dologról hallottam arról kb pont igy szólt mint az FT1 bármiről. talán egy kicsit még részlettelenebb volt. ismétlem arról az egy dologról amire többen mondták hogy arról rossz.
klacaca: nekem megvan egy ideje és semmi gondom vele. pedig van meg volt kábel is húzkálva ki be. nyilván ez egy darab. de nekem kifejezetten masszív igényes minőséginek érződik.
Gzula: nem is mondtam te voltál de ugye abból indult ki az elmult pár nap sokszáz hsz-e.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
fattyu #116002 üzenetére
"meg amúgy bocsánat de a bilit borító állítás az volt hogy nem lesz jobb se a kétszer se a 8szor ennyibe kerülő sem"
Az nem én voltam, aki ezt állította. Nem is fogok ilyet. 1 dolgot felejtettem el, "mentségedre" váljon, hogy a Sundara CB sem tetszik neked (ha jól emlékszem), és én az FT1 hangját ahhoz hasonlónak tartom. Szóval ebből a szempontból viszont következetes volt (szemszögömből) a leírás.
Végső szóként annyit, hogy köszönöm a leírást, legalább vetted a fáradságot arra, hogy meghallgasd.Peace.
-
fattyu
veterán
válasz
Gzula[HUN] #116001 üzenetére
199 dolláros fejes. Bocsánat nem néztem meg hogy éppen hol mennyire akciós.
a lényegen nem változtat amúgy ahonnan én nézem.
meg amúgy bocsánat de a bilit borító állítás az volt hogy nem lesz jobb se a kétszer se a 8szor ennyibe kerülő sem.
innentol az hogy a drágább cuccokrol szerzett élményeket nem vettem semmisnek szinten nem inkorrekt
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
fattyu #115999 üzenetére
Ott nem tartom korrektnek már kapásból, hogy az ára nem 80ezer, hanem max 70, de kuponnal még le tud jönni belőle pár ezer, szóval az inkább 65-70. Aztán lehet ebben az ársávban ennél jobb ÚJ zárt fejest sorolni. Nem mondom, hogy nincs, de nem lesz hosszú a lista.
Az, hogy ennek többszöröséért valami jobb, abban én nem kételkedem. Ez meg az én véleményem. 10 éve már én is fejhallgatózom. Nyilván még van mit "hallgatni", de azért nem az első volt az FT1 a fejemen.Ennél jobban nem megyek bele, úgy se látom értelmét. Szóval részemről ennyi. Parttalannak látom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W