- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple notebookok
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- UHD filmek lejátszása
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ribi
nagyúr
válasz fehér_ember #99832 üzenetére
Nevidd át
De amúgy 8 ohm az, csak félrenéztem. -
Ribi
nagyúr
válasz letoltobeze #99810 üzenetére
Aki ezeket az ellenállás forrasztásokat elkövette
-
Ribi
nagyúr
válasz -Skylake- #99097 üzenetére
Nem vagyok bicó mániás, de szerintem ott elég kevés szereplős a dolog, szóval aki olyat vesz pontosan tudja mit kap. És csak ez az amiért tudja is hogy jót kap. Hifinél akármi garázscég benyögi, hogy itt az új gyémántporos biaszbasz, csillió pénzért és ez a legjobb. Leküldi 5 fizetett jutubernek és annyi. Igazi áráról semmit sem tudsz, tudásáról sem, mert minden csak rámondásra megy. (oké oké ez nyilván túlzás). Bicónál ez nagyon nem így van. Talán lehet az óra az jobb analógia, bár az meg tényleg csak luxus. Bicó a birzsoázia alja, óra meg a teteje, hifi meg valahol középen van. Plusz csomó hifis cuccnál egy mostani kinai cucc tized annyiért lekörözi a nagy hűde márkát mondjuk erősítőből. De rámondhatod, hogy de a hűde márka cucca jobb. És ennyi. Bicónál nem tudod ezt tenni, mert nem tudsz tized annyiért jobbat, de hasonlót se csinálni.
De az egész vita problémája a nézőpont. Sose vennék luxus dolgot, így drága cuccot se. Így úgymond nem is "értem meg" aki vesz. Szóval mindig is értelmetlennek fogom tartani. De lehet 5ös lottó után másként gondolnám. Engem szinte mindig csak az érdekel, hogy ellátja-e a funkcióját. Nem tudom bútorként kezelni a hifit. Szóval a vita ilyen szempontból értelmetlen.[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz -Skylake- #99092 üzenetére
Csak a különbség egy egy drága bicó, meg drága akármik között, hogy ott már a valós paraméterekből látod, hogy kilókkal könnyebb mint a másik. Pontosan tudod minden paraméterén, hogy ez ezért drágább, az azért drágább.
Hifi terméknél meg rámondanak gyakorlatilag bármit, elhiszed, és megveszed gyakorlatilag vakon jóval drágábban, esetleg meg valami tesztelő aszonta ez naon jó. Nem egyszer fordul elő, hogy szinte ugyan azzal a driverrel és miegymással 10x annyiért adnak egy fülest és tesztekből is kiderül, hogy hát bizony baromira nem ér annyit. Hifi nagyon gyorsan egy luxustermék aminek igazából egyre keveseb köze van a valós tudáshoz. Nyilván jobb mint egy tecsós cucc, de a snakeoil itt a legdurvább. Ja tényleg, az órák is pont ilyenek. Nagyon gyorsan átmegy luxuscikkbe. Azokat sem értem.[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
Tudja valaki honnan érdemes füleshez vezetéket szerezni 4xx-hez? Enyém kezd eléggé kontaktos lenni valahol és nem nagyon tudom hol. Értelmes áron.
-
Ribi
nagyúr
válasz FrigoCoder #88624 üzenetére
Szerintem a füles lesz, nekem is néha néha zümmögött, ilyenkor kicsit megütögettem és jó lett. Elég szar sajnos a minősége. Most is pár dolog félig meddig lötyög, ha rosszul tartom magam, elmegy az egyik oldal.
-
Ribi
nagyúr
válasz Sinesol #86882 üzenetére
Jaj, csak kicsit olvasgatom mi lehet ez a "Tesla mágnes" dolog és nem tudom jól értem-e, de azért, mert az egyik fülesbe beleraknak kb. 2x akkora ugyan olyan mágnest mint az "alap fülesbe", ezért adnak neki külön nevet és más technlógiának hívják?
Nálam ez a parasztvakítás igen magas iskolája
Mondjuk az, hogy Tesla nevet nyomnak bármire ami mágnessel kapcsolatos az igazán a marketing legalja.[ Szerkesztve ]
-
-
Ribi
nagyúr
válasz #71562240 #84104 üzenetére
Sajnos én az eccség parasztok alantas faját képviselem. Emiatt sajnos a naon cofictikált hamukázást, meg úgy kellen érteni ahogy gondoltam és hasonló szövegeket nem értem.
Ahogy a mondat amit kiemeltem le van írva, úgy egy "ótvar nagy faszság".
Bejön eccség paraszt 2 elolvassa és ugyan azt látja itt is mint ami a Hifi rákfenéje. A hamuka, a lehúzás, a drágajajó. Emiatt kértem, hogy ne. Ne körvonalakba, meg értsem úgy, hogy az nyilvánvaló ha már elolvastam a hifi magazin összes számát és végignyalogattam az összes csöves erősítőt stb stb.
Az ilyen "szöszenetekre" ott az Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen, ott randalírozhatsz szabadon. Pont ezért nyitottad TE, csak hát a pórnép nem jár oda mert sokkot kap. Így meg nincs meg a közönség. Osztán msáhova is írni kell regényeket. Ne.
Ott az a topik, ez oda való. Ennyi. -
Ribi
nagyúr
válasz Remus389 #82082 üzenetére
Egy Mustang is más annak akinek az az álom autó és más annak akinek van mellett 2 F50, 3 McLaren 720s meg másik 15.
Pont a Miura tesztnél 1 dolog amikor kirpóbálod az autót, hogy egy legendás cucc és más amikor azzal kellene menni nap mint nap. Autó tesztelők is sokszor mondják, hogy jók ezek a régi legendás autók, de vezetés szempontjából fosok. Fasorba nincsenek egy mai modern autóhoz képest. Szóval fealing meg minden. Kb 2 napig. És utána?
Teszterek nem a valóságot adják vissza, hanem marketinget nyomnak. Átadják a fealinget persze. De nem az őszinte fealinget. Nem mondhatja, hogy jájj ez egy fostaliga. Nem mondhatja, hogy beleült, zörög mint a pitsa, a lába nem fér el, büdös, 2x megállt a forgatáson ... . Marketing.[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz Sefter #82056 üzenetére
Én 1x hallottam valami bemutatón HD800-at és nem tetszett. Nyilván valami űber cucc hajtotta. Aztán amikor meghallgattam az ATH AD900-at (asus xonar u3-ról!!4!), kb 10mp után mondtam, hogy ez nekem kell. És azóta is az van. Szóval elég gyorsan el lehet dönteni, hogy valami bejön vagy nem. Lehet, hogy hosszú távon előjön valami ami miatt nem tökéletes, de ha már első hallgatásra nem jön be, akkor hiába hallgatod még heteket.
-
Ribi
nagyúr
-
Ribi
nagyúr
válasz darvinya #80572 üzenetére
Nem azt mondta, hogy 100Hz alatt nincs hang, hanem azt, hogy hangdoboz kell hozzá.
Bár ezt én sem értem, mert elég sok open bafle hangdobozlap van ami kiad 50Hz-et. (de lehet itt félreértem ki mit akart mondani)
Mire jó az ellenállás? Feszültség csökkentésre pl., szóval ugyan arról beszéltek.
Lehet fura, de a 3 fázis egymás képest is váltakozó, szóval ott is van + és -, mert ugye a + és - csak valamihez képest értelmezhető. A konnektroban ez a föld, 3 fázisnál meg egymáshoz képest.
A többi nem kommentálom, mert se füle se farka. Lengés meg a hang az valami totál zavar.[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
Most azt akarod mondani, hogy a fülhallgatók szarok és azoknak egy "szar" erősítő is bőven elég?
Nem jött át a mondandóm ezek szerint.
RetepNyaraB: És neked se.
Nem az a kérdés, hogy suzukival megy-e vagy porkával. Hiszen elég sok ember nagyon is elvan suzukival és bármi más kiasutóval. Vita onnan indult (nálam), hogy nem kellene "leszólni" azt a szerencsétlen suzukit. Több féle módon is lehet közölni, hogy van jobb dolog is a suzukinál. Én úgy éreztem, hogy a suzuki le lett szarozva. Amit valszeg túlgondoltam. Szerintem lépjünk túl ezen, ha már eccer egy félreértésen alapul az egész.pulutodurumo: Miből gondoltad, hogy nem fogadja el? Hol hangzott ez el?
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz SirRasor #80151 üzenetére
Energiáról beszélsz, de a poti tekergetése nem az energiát szabályozza, hanem inkább a feszt.
30 ohmos fülesnek 20%-on adsz mondjuk 100mW-ot, egy 300ohmos fülesnek 80%on adsz mondjuk 30mW-ot (az itt megjelölt értékek csak az én képzeletem szüleményei). Mert hiába adsz neki több feszt, a nagy ellenállás miatt kevés áram megy bele. Az "energia" pedig fesz*áram.
Illetve az érzékenység nagyon nagy szerepet játszik a hangerőben, ellentétben az energiával.
Pont egy HD600-nak sokkal kevesebb energia kell adott hangerőhöz, míg a 4xx-nek sokkal több kell, mert érzéketlenebb. Potméter állása nem számít. Max ha ugyan olyan impedanciások a fülesek.[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz SirRasor #80147 üzenetére
Alaplapi kimenet rendszerint 2VRms-t tud, aminek ahogy néztem az M6 legalább 3x-osát, de lehet többet. Szóval azért az alaplapiban van energia az nem úgy van. Némelyik alaplapiban nagyon nincs energia
Kis ohm esetén az áram lehet kevés, nagy ohm esetén az elegendő fesz.[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz Sinesol #80130 üzenetére
Attól hogy nem lineáris még ugyan úgy lehet vele számolni.
93dB/1mW 96dB lesz 2mW esetén 99dB 4mW ...
3dB-t növekszik dupla W esetén. Legalábbis ha kicsit is lineáris a füles és nem teljesen hulladék.
Általában a dB-t úgy tudom 1kHz-en mérik. Általában.
Szóval azért a számokat nem azért írják oda, mert szép kerek rajzok, hanem hogy össze lehessen hasonlítani velük az eszközöket.
A fenti számolás miatt pedig mint írtam, nem jön össze a gyári megadott érték és a mért érték.
Gondolnám, hogy peakre érdemes tervezni, hiszen ha egyszer az is jöhet akkor miért ne arra tervezzen az ember. Meg hát a mai zenék hát igencsak összenyomott szutykok állandóan a peak közelében.Ba cy lus: Szerintem arra utal, hogy míg a mostani zenét hallgatod átlag 90-vel, akkor ott a peak lesz max 95dB, mert fosul összenyomott. De egy normális zenénél, fentebb kell tekerni az potit, mert az átlag halkabb, cserébe így a peak már mondjuk 105dB lesz, és hát azt már az erősítő nem bírja, mert oda kb 10x annyi kakaó kellene. Szóval míg egy mai zenével elvan átlag 95dB peakkel, addig egy rendes zene esetén lefekszik.
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz Sinesol #80126 üzenetére
400i-re fura ez az Spl érték, mert gyárilag 93dB-t rá, mint a 4xx-re.
400s meg 98dB.
Szóval vagy gyárilag írtak rá rosszat, vagy a fenti adat nem stimmel.
Nekem a 4xx tényleg sokkal több feszt kér a 102dB/mW ATH-tól.
AKG meg 85dB, szóval nem csoda, hogy ennyire éhes.
HE6 meg 83.5dB, szóval az sem jön össze az AKG-val.[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz -FreaK- #80109 üzenetére
Új regisztraltkent 20 dodo lejon ha minden igaz.
A fülesre van "2-year manufacturer’s warranty", ami nem tudom érvényesíthető-e valamilyen magyar részlegnél. -
Ribi
nagyúr
válasz ribizly #80007 üzenetére
Meg kellett keressem honnan van, amazonos oldal leírásának google fordítása.
Nem tudom amazon honnan szedte a szöveget. Lehet innen.[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
-
Ribi
nagyúr
válasz pulutodurumo #79916 üzenetére
Új regisztralokent kapsz 20 dodo engedmenyt is, varni kell kicsit mire megjon a kupon.
Szoval 140 -
Ribi
nagyúr
válasz vodkaboy22 #78591 üzenetére
Se füle se farka annak amit írsz, főleg nem reagálás arra amit én írtam de inkább hagyjuk...
-
Ribi
nagyúr
válasz vodkaboy22 #78589 üzenetére
Én nem hiszem, hogy az USBnek bármi köze volt a DACok fejlődéséhez. Főleg hogy USB2 van még mindig a legtöbb cuccon, mert felesleges nagyobbat rakni rá és az is elég. USB2 meg lassan 20 éve van.
MYTEK96 és Music streamerről kb 2-3 éven nem nagyon olvastam a topikban, de lehet csak elkerülte a figyelmem. Lehet ajánlani, de azóta azért van egy pár jobb és olcsóbb cucc.Utolsó pofont meg nem is értem. Nem erősítő típusra gondoltam, hanem egyes darabokra.
Csöves meg egy más állatfaj, csakúgy mint a vinyl. Régóta van, de bőven nem tesznek ki nagy szeletet. Direkt nem is akartam belekeverni, mert nem tartoznak az átlagba. Egy rétegtermék. -
Ribi
nagyúr
válasz #56474624 #78587 üzenetére
DAC/ fejes erősítő topik kb. 10 éve indult, szóval vissza kell tekerni és megnézni akkor mik voltak a trendi cuccok.
Nagyon nem azok mint most.
Míg hifinél bőven ajánlanak 10-20 éves cuccot is, füles erősítőből vagy dac-ból szinte semmit. 1-2 kivétel van max.
Alig 6-7 éve jött be az USBs xmos cucc, ami olcsó volt kb. többet tudott mint az akkor elterjedt felső kategóriások és még jó is volt. Akkor indult egy elég nagy fordulat a dacoknál. Legalábbis én így emlékszem.[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
Nincs olyan, hogy max impedancia. Bármilyet rá tudsz kötni, max nagyon halk lesz.
A füles impedancia + érzékenységéből lehet erre következtetni.
Pl a He400-nak hiába alacsony az impedanciája, alacsony az érzékenysége is.
De a max fesz ott jön szóba, hogy pl ATH-A700X 1mW-on 103db, míg HD600 100dB.
Ez még nem is lenne akkora különbség, de 1V-on az ATH 117dB, míg a HD csak 105dB
Telefon és hasonlók pedig nem adnak ki sokkal többet mint 1V. Így igen durván hangosabb tud lenni a kis impedanciás füles.Illetve a tartalék kér enni az erősítőben, ha A classról van szó
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz soldierboy #78439 üzenetére
Nekem csak bíccel volt tapasztalatom és teljes csöndben amikor a zenét sem relatíve hangosan hallgatod, elég idegesítő alap zúgást produkált. Többinél nem tudom hogy oldják ezt meg, vagy mennyire zavaró.
-
Ribi
nagyúr
válasz Ear001 #78426 üzenetére
Azért ez nagyon nem igaz.
Amikor én is vettem a fülesem, hallgattam HD600-at, az olyan mehh, Q701-et, na az nagyon nem tetszett. Az alá rakhatsz bármit, az nekem nem jön be. Aztán jött az AD900 és oké köszi megveszem. Azóta hallgattam Q701-et sok más forrásról, és ami szét van tuningolva/moddolva annak volt számomra oké hangja. HD600 ugyancsak. Ha alá pakolsz egy ordasdrága erősítőt, akkor kezd kicsit felülemelkedni a mehh hangon.
AD900 nagyon nem egyenletes hangú, de nekem nagyon bejön. És akkor még az igen silány xonar U3 volt a forrás. Ezek a fülesek annyira durván eltérnek, hogy semmivel nem tudod megváltoztatni a karakterüket. És ez az én tapasztalatom. És pont emiatt jön be a meg kell hallgatni. Van akinek a füles a fő szempont van akinek a forrás és az erősítő. Meg ke hallgatni párat. -
Ribi
nagyúr
Lehet nagy ohmos fülesre még kevesebbet tud kipaszírozni, csak ezt nem írták le.
Ha PC mellé kell akkor nem biztos hogy mobil eszközt vennék. Vagyis inkább biztos hogy nem.s4tch: Csak ő elsősorban fülest keres. És ne korlátozza be a DAC/AMP-al már az elején a fülest.
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz Ear001 #78397 üzenetére
Ezen már sok vita volt, hogy mi a fontos egy rendszerben.
Mondjuk lehet legalább egy erősítőt én is beleszámolnék, de a hang karakterébe leginkább a füles szól bele. Általában emiatt hiába vesz egy jó erősítőt ha emiatt kiesik egy jó füles az összeghatárból. Szóval én inkább vennék egy jó fülest és mellé erősítőt és akár PC legyen a forrás, mintsem túl sokat költeni dac+amp-ra, hogy utána kevés jusson a megfelelő fülesre. De nyilván te sem fix 50-50%ra mondod az arányt, csak én véleményem szerint érdemes inkább fülesre többet költeni. Meg nyilván az sem jó, hogy 100% megy fülesre és azt dugja az alaplapba.
És ha nincs tapasztalat tényleg el kell menni meghallgatni, mert nagy különbségek vannak.[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz heavygrip #77230 üzenetére
Ilyen elosztás esetenként okozhat gondot, mert ilyenkor egy földhurok alakulhat ki. Ami miatt valamekkora zúgás bejöhet a képbe. Nem biztos, kábel elég olcsó kipróbálni, csak ha esetleg lesz ilyen akkor húzd ki a mikrofont és úgy is nézd meg. Nem akarlak előre rémisztgetni.
Ja közben olvasom, hogy a hangkártyába menne mind2, drót. Akkor valszeg nem lesz ilyen gond.[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz bumper #76658 üzenetére
És ha meghallgatsz pár fülest, akkor nagyon is rájössz, hogy ez sokkal többet számít. Hiába mondanak valamiről jókat, ha neked az valamiért nagyon nem jön be.
Pl nekem ott az AKG Q701. Sokan szeretik, nekem meg valamiért nagyon fura a hangja. Pedig jó pontokat kapott. Ez sajna ilyen. Confortra is beírták a 8-ast. Hát azok a puklik kegyetlen idegesítőek. Ezek a dolgok pedig sajna csak akkor jönnek ki ha meghallgattad. Nem vennék drága fülest meghallgatás nélkül. -
Ribi
nagyúr
válasz bumper #76655 üzenetére
Őőő, ez így nem sokat mond. A pontozás aszerint megy, hogy milyen közel van a "target" vonalhoz? Hogy emellett egy szétesett fos a hangja arról semmi infó?
Pontozásban lehúznak minden nyitott fülest, mert izolációban ugye nyilvánvalóan rosszak. WTF?
Itt vonalakat hasonlíthatnak egymáshoz, de nem hangot. -
Ribi
nagyúr
válasz Exodius #74496 üzenetére
Elég sok zenében nincs annyira mély basszus. Legikább az elektronikus zenével terjedt el ez a mánia szerintem. 50Hz-et meg minden kicsit is normálisabb hangfal/füles kiad. Szóval sokszor világos ha van egy kevés csökkenés 50 Hz körül, de ami mély kiemelést művelnek egyesek "zene" címszóval az eléggé a siralmas kategória. Sokszor durván átesnek a paci túloldalára.
-
Ribi
nagyúr
válasz margithid #74136 üzenetére
Én is nagyon régóta használok erősítőt, igaz az alaplapi hang van beledugva legtöbbször. És az alaplapi alap zúgása miatt. Telóból elég sokféle van, elég sokféle hanggal. Az enyém elég szar és nagyon is lehet ezt érzékelni. Illetve azt is ha normális dac hajtja a füles erősítőt.
Abból érzem leginkább, hogy DAC-ról hajtva sokkal kellemesebb a zene és hosszú távon sem fáraszt. Simán gépről sokszor azt veszem észre, hogy nem élvezem egy idő után a zenét.[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz #56474624 #74118 üzenetére
niof-nak abban igaza van, hogy nincs olyan, hogy valamilyen fülessel nem érdemes próbálkozni.
Te kipróbáltál 1 különböző párnát és nem jött be. Ebből azt levonni, hogy nem is érdemes próbálkozni az érdekes.
Más kérdés, hogy ez drága játék. Pl az említett párnák 10k-ba kerülnek. Ha elkezd valaki próbálkozni, akkor vagy elsőre betalál és jó, vagy rákölthet igen sok pénzt.
Másik, hogy ha gyárit vesz akkor tudja mit kap. Persze ha gyárival kényelmetlen a füles az megint egy másik témakör. -
Ribi
nagyúr
válasz gianni85 #74117 üzenetére
Ehh, igaz, ami képet hirtelen néztem azon zártnak néztem
margithid: Nekem AD900 van és hallgattam egy AD900X-et egyik talin és nagyon nem jött be. Az azt hiszem teljesen új volt. Nem tudtam, hogy a bejáratás miatt vagy miért, de nagyon "mehh" hangja volt. Amikor az AD900-at hallgattam, akkor az "oké ez köll nekem" jött rám.
Viszont egy másik talin valakinek volt AD700X és az nagyon hasonlított az AD900-ra, az amúgy sem sok melynél még egy kicsit kevesebb volt. De amúgy nagyon hasonlóak voltak.
Szóval én sem igazán tudom miért különböztek ennyire, pedig nem kellene. Lehet nálunk is vannak amolyan máshogy sikerült példányok? -
Ribi
nagyúr
válasz ribizly #74102 üzenetére
Nekem is most kellene már egy párna az AD900-ra, csak nem tudom a gyári lenne a jó, vagy valami custom.
Az sem teljesen világos, hogy tényleg különböző a 300 700 és 900 párnája, vagy csak saját szórakoztatásukra írják különbözőnek.
Lehet írok majd hangshopnak, ahogy néztem ők az ATH árusítók. -
Ribi
nagyúr
válasz spati3 #69003 üzenetére
Nem tudom, mert nem specifikáltak semmit. Pont ez a gond, hogy 0 adat van a kimenetről. Az pedig, hogy mi a hangos és mi az elegendő az egyéntől is függ. Általánosságban írtam, hogy 12V-ről hajtott füles erősítőnek valószínű sok egy 600 ohmos füles. Saccra 300 Ohmost már egész jól meghajt, de az a határeset. Lehet az nem nagyobb egyelő jel ott, hanem kisebb egyelő. 300 ohmosnál kb 30-40mWot már tud, ami kb elegendő lehet.
-
Ribi
nagyúr
válasz spati3 #68992 üzenetére
High quality headphone amp supports studio-quality headphones (e.g. <=330Ohms) for discerning audiophiles.
Értelmezésem szerint ők azt mondják, hogy támogatja a stúdijó vkáliti fejest, amit ők úgy értelmeznek, hogy nagyobb mint 330Ohm az impedanciája a fülesnek.
Ez így ebben a formában hüleség. Nem a füles impedanciájától lesz egy füles studijó kvaliti. És mint már írták, ezt a szöveget később semmiféle specifikáció nem támasztja alá, hogy mire alapozzák ezt az állítást.
A nagy impedanciás fülesnek nagy feszültség kell. Tulajdonképp bármelyik erősítő támogat 600 ohmos fülest, max nagyon halk lesz. 12V-ból viszonylag nehéz boost konverter nélkül rendes teljesítményt kicsikarni egy 600 Ohmos füleshez.[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz milkabrams #68581 üzenetére
Füles hibája, vagy már a dacból/erősítőből is furán jön ki? Más fülessel nincs gond?
-
Ribi
nagyúr
válasz alphamooncam #67958 üzenetére
És mi a ref hangerő?
Mikrofonnal miért nem lehet beállítani a hangerő szintet? -
Ribi
nagyúr
válasz kromatika #56994 üzenetére
Nekem a régebbi AD900 van, nyitottakban amúgy is kevesebb a mély, de szerintem bőven jó. Ahogy haladsz felfele számozásban nekem úgy tűnt egyre több mélyet raktak bele. Az A700X az viszont zárt, abban biztos több a mély, viszont emlékeim szerint a zárt sorozatnak picit dobozabb hangja van. Lesz fejhallgatós tali, ott lehet meg tudsz akár hallgatni ilyet is olyat is.
-
Ribi
nagyúr
Erre hozom én fel mindig a ria korrektort, amire persze az a választ, hogy jáj hát áz ném úgyánáz és én vagyok a hülye hogy felhozom.
Amúgy vannak szakik akik érdekes mód 2 villáskulccsal meg 1 csavarhúzóval megszerelnek bármit, de a hozzá nem értő kontár meg akármilyen felszereléssel sem tudja megjavítani. Azért mert valakinek sok a pénze még nem biztos hogy ért is valamihez. Valaki meg azért mert azzal dolgozik mint amije van attól még 100x jobbat összehoz a laptopján mókolva mint az "űberprofi" a tilitoli drága vackaival.
Vicces olvasni, hogy hozzányúlni tilos, de csak ócsó cuccal.Meg magyarázd már el, hogy a millijós rencer az mennyivel jobb mint egy x programban használt logaritmus?
Vagy egyáltalán mely program az ami már jó és mi az ami még nem?[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz gaborka8x8 #51228 üzenetére
Ezt a hifizést megint csak lehetne hasonlítani az autóhoz.
Akinek van pénze cserélgetni az autóit, az nem aszerint teszi, hogy melyikkel tud a legjobb időt menni a pályán, hanem a karakter, a kinézet, a technika, stb. alapján vesz valamit. Hifizésnél nagyon sokan nem vallják be de baromira nem a tökéletes hangzásra törekszenek, hanem az épp ami neki bejön komponensekre. És mivel az ember is folyamatosan változik, az igényei is folyamatosan változnak, a kütyüket is folyamatosan cserélgetni kell. Eleve egy idő után megunod a saját rendszered, hacsaknem háttérzenére kell, mert akkor a legolcsóbb izé is jó. Egy auto shown se ott ragadsz le, hogy melyik a leggyorsabb autó, hanem teljesen különböző szempontok miatt nézel meg valamit. Ugyanúgy vannak korszakok, rizsrakéta, emerikem mászül, vintidzs, bogarasok ... Hifinél is vannak irányzatok, igények, trendek amik folyamatosan változnak. Ugyanúgy hiába oldszkúl valami és nyilvánvalóan nem jobb mint egy mai új cucc, az a cucc az mindig is egy ikon marad. -
Ribi
nagyúr
válasz K1LLMy53Lf #51200 üzenetére
Ha egyáltalán ki lehet kapcsolni.
Hallgattam haver beats fülesét, abban sem lehetett kikapcsolni és sajnos csöndes szobában baromi zavaró volt a susogás. Zajos környezetben viszont nagyon dicsérte. -
Ribi
nagyúr
Vannak direkt jól megemelt mélytarományú fülesek amik tudhatnak ilyet. Kitudja mit alkottak. Nyilván nem lesz igazán hifi minőség, a többi meg egyéni preferencia.
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz Saccco #50500 üzenetére
Általában van ezeken front panel csatlakozó. Oda rá tudod kötni.
-
Ribi
nagyúr
válasz EQMontoya #46352 üzenetére
A1000X-ra nem emlékszem, hogy hallottam volna.
Ami zártat hallgattam, annak mind kicsit dobozosabb hangja volt, azok nem jöttek be.
LTD volt ami pont annyira szellős hangú volt mint a nyitottak. Nem tudom miben különbözik ténylegesen a zártaktól.
Meg az AD1000X / AD2000X, voltak még jobbak. (mint az AD900 csak kicsit több mély)
Illetve a W széria is jó volt, ami megintcsak többeknek nem igazán jött be. Illetve overpriced.
AD900 után az 500-700 pedig kissé magasba húzó (mély hiányos), de lehet ha AD1000-et vettem volna akkor a 900 is mély hiányos lenne. Másnak meg a 900 is bőven mélyhiányos. Szóval ez nagyban megszokás kérdése is. Csak ha valaki nagyon 1 félét hallgat, akkor mindent ahhoz hasonlít.[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz Speeedfire #46349 üzenetére
Csak pont ez a gond, hogy ha ott nincs AD900 ahol vettem, akkor kb. még mindig nem lenne fülesem. De lehet csak túlságosan hosszászoktam már ennek a hangjához. Illetve ami tetszik az rendszerint megintcsak 200k-hoz van közel. Füles talin volt A900XLTD. Na az nagyon hasonlított az AD900-hoz, zártsága ellenére semmi dobozhang. Ha megdöglene a mostani füles, lehet kénytelen lennék azt megvenni. Szóval csak reménykedek, hogy nem kell ráköltenem annyit egyhamar
-
Ribi
nagyúr
válasz Speeedfire #46341 üzenetére
Amikor én kerestem fülest, max 50k felkiáltással meghallgattam HD201 után pár superluxot és számomra kategóriákkal rosszabb, dobozhangja volt mindnek. Lehet csak bejáratódás miatt. Azt hiszem egy Q701 is volt, de annak is nagyon fura hangja volt. Fülestalin viszont a tuning Q701-nek jó hangja volt. Majd megint fülestalin az ATH M50 nagyon nem jött be, de az megint out of the box volt. Szóval vagy csak nekem van nagyon fura hallásom, vagy nagyon különbözőek a fülesek és meghallgatás nélkül venni bármit nagyon zsákbamacska.
BigBlackDog: D nélküli a zárt: ATH-A900X (copy paste átka )
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz Speeedfire #46334 üzenetére
Inkább csak nem ajánlottak vannak, mert ott sokszor már csak egyéni preferencia.
-
Ribi
nagyúr
-
Ribi
nagyúr
válasz yesman #44183 üzenetére
Még ha segít is a bejáratásban, ezen szövegek hatására a egyszerűen a kicsit is értelmes embernek rögtön teleshop és hasonlók jutnak az eszébe. Ha nem írnának totál hülyeségeket, lehet hitelesebb lenne. De lehet többet keresnek vele ha ráírnak minden baronságot és innentől mind1, mennyire hasznos.
1 órára rövidíteni fél éves bejáratást pedig eléggé lehetetlen. Rövidíthet, mert a "sima zenében" viszonylag kevés az infó és emiatt a hangszóró mozgás is a fehérzajhoz képest. -
Ribi
nagyúr
válasz vodkaboy22 #36235 üzenetére
Nemtom hogy jött ki nálam a 110dB
Szerintem meg köll majd hallgatni és kiderül.
Azt elfogadom, hogy az egyes dolgoknak kevés annyi fesz, de nem a hangerő lesz kevés.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Poco X6 Pro - ötös alá
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Óra topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Openwrt Barrier Breaker 14.07 saját verzió Tp-link routerekre
- Apple notebookok
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- CNC Fémmegmunkálás és AWI, MIG hegesztés
- Akció! Dell Latitude E6320 laptop (14/i5-G2/8GB/320HDD) - 1 év garancia, 27 % számla
- CNC Forgácsolás / 3D tervezés / Műszaki rajzolás / CNC program készítése, modernizálást
- 256GB 2400T (8x32GB) SAMSUNG DDR4 RDIMM ECC memória - 10e Ft / modul!
- 3D Nyomtatás, 3D tervezést - PETG, PLA, TPU, ABS, PC,