-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ba cy lus
addikt
válasz Zoliee #100099 üzenetére
Azért ki lehet hallani a magaskiemelést szerintem.
Nem nagyon értem ezt az egész elmélkedést túlzott részletességről (eleve régebben még megkülönböztettük a részletest a részletezőtől), ez csak "szinergia-ügy", semmi más. Mosni is lehet egy gyors és részletes high-end planár hangját, úgy is lehet próbálni szinergiát teremteni, csak hát mégis furcsa, mikor utána meg a tranziensekre panaszkodunk.
[ Szerkesztve ]
-
Zoliee
senior tag
-
Sinesol
veterán
válasz liszi70 #100088 üzenetére
+1
Ha a felvételen ott vannak ezek a hangok, akkor azokat a rendszernek meg kell mutatnia, nincs olyan, hogy jótékonyan elfedi, hiszen ez esetben valószínűleg az adott tartományban van egy jelentős lyuk, ami miatt az adott frekitartományhoz tartozó zenei részletek is ugyanugy el lesznek fedve. Innentől kezdve pedig nehezen beszélhetünk hifiről.
Nyilván nem feltétlen kellemesek ezek a zajok, de ez a felvétel/rögzités/hangmérnök hibája.
Persze ott van az álrészletesség esete is, amikor a magas tartományban kiemelés van, azért hangsúlyosabbak adott részletek.[ Szerkesztve ]
-
Ba cy lus
addikt
válasz Zoliee #100095 üzenetére
Csak hogy magam ellen érveljek, bizonyos tekintetben persze lehet a felbontás túl sok: ha nincsen hozzá alkalmas optika (vagy túl zajos képnél). Akkor leméretezve szebb lesz a rajzolat.
De hangfelvételnél ezt a zoomolást/kizoomolást másképp is értelmezhetjük, mint az eszközök cserélésével.* Talán bkercso szokta írni, hogy a jó rendszerek annyira jók, hogy bele lehet a zenébe nagyítani. És szerintem - ha nem túl intenzív - ki is lehet zoomolni, a teljes egészet nézni.* Különben a HD650 vs HD800 szerintem eleve nem a legjobb példa. A HD650 attól még egy nagyon jó felbontású fejhallgató, hogy vannak tőle jobbak, de tőle rosszabbak annál inkább, miközben ugyanazok általában kevésbé relaxálós hanggal operálnak.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz -NoVa- #100090 üzenetére
"ha munka közben azon veszem észre magam, hogy már megint percek óta koncerten ülök, akkor máris váltok egy olcsóbb, kevésbé extrémen mindent megmutató szettre"
Ehhez minek szettet váltani? Vedd lejjebb a treble-t.
Komolyra fordítva, egyébként igazad van, de én nem igazán arról beszéltem, hogy munka közbeni, vagy háttérzenehallgatás esetén mi esik jobban az embernek. Nyilván, ha valami tevékenységet végzek, akkor a figyelmemet kevésbé lefoglaló ingereket keresek. De ennek nem sok köze van ahhoz, hogy melyik rendszer jó, melyik gyengébb. Alapvetően az a jó rendszer, amelyik megmutatja, odateszi a legkisebb részleteket is, tök más kérdés, hogy az adott állapotomban vagy tevékenységem alatt ezt jólesik-e hallgatni, vagy nem."És egyiket sem tartom rosszabbnak a másiknál, másra valók, a saját céljukat jobban valósítják meg, mint a másik."
Ebben különbözünk. Én rosszabbnak tartom az "elfedő", nem analitikus rendszert, megint más kérdés, hogy időnként azt kellemesebb hallgatni. Ebben teljesen igazad van.Szerintem.
-
Zoliee
senior tag
válasz Ba cy lus #100094 üzenetére
Na most feladtad a leckét, hogy kijöjjek ebből úgy, hogy át is menjen mit akartam valóban mondani.
És nem ez lett volna, amit a képi hasonlattal írtál. (mert az valóban úgy van)Szerk: pl az avx-en hozták/hozzák fel negatív hozzáállásnak, ha valaki rövid időn belül fogta magát, és kiment a szobából (hifi show)
Egy rendszer megismerésére napok sem elegendőek, de ha valami nagyon nem bejövős, az szerintem röviden is eldönthető.[ Szerkesztve ]
-
Ba cy lus
addikt
válasz Zoliee #100092 üzenetére
Ez kb. olyan, mintha azt mondanánk, hogy egy kép túl sok megapixeles (nem "marketing" mp-eket tekintve, mert sok mobilnál teljesen felesleges 10-12 mp fölé menni). Vagy túl jó objektívet használtak hozzá. A kép sem a legapróbb részletek tiszta, jól kivehető rajzolatától lesz fárasztó/intenzív a szemnek, hanem túlélesítéstől, túlzó kontraszttól, természetellenes színektől.
[ Szerkesztve ]
-
Zoliee
senior tag
válasz liszi70 #100091 üzenetére
Látom elbeszélünk egymás mellett.
Ezt úgy értjük, hogy (fontos!) ugyanazon a rendszeren hallgatva (semmit meg nem változtatva) odafigyelős zenehallgatáskor ott vannak azok a részletek, de pl most hogy gépelek is fejemen a füles, és nem idegesítenek azok a "bizonyos" részletek.
És ezért "úgy általában" nem is dominálnak azok. Szvsz[ Szerkesztve ]
-
Zoliee
senior tag
válasz Remus389 #100089 üzenetére
Pontosan.
Akkor én inkább úgy fogalmaznék, hogyha ez a mérleg túlzóan az egyik oldalra billen, akkor egy idő után idegesítő lesz a hangzás(legalábbis a számomra), a másik oldal esetén meg egyszerűen csak kiábrándító.
Szóval a helyes/egészséges/stb mértéken/egyensúlyon a hangsúly. -
nagyúr
válasz Remus389 #100089 üzenetére
"De van olyan is, ami ezeket jótékonyan elfedi, háttérbe helyezi, csak ha nagyon erősen direkt ezekre figyelsz akkor hallod ki. Tehát végülis megmutatja, de nem emeli ki az a jó szerintem."
Nincs olyan, hogy egy kiemelés vagy egy "elfedés" csak és kizárólag az említett mellékzörejeket emeli ki vagy fedi el, az bizony kiemel vagy elfed MINDENT az adott frekin. És az nagyon nem jó. Szerintem.Szerintem.
-
-NoVa-
addikt
A cél sem mindenkinek az. Ha kipihenten ellazulva leűlök a kanapéra kikapcsolódni, akkor igen, varázsoljon el, legyen koncertélmény, de ha munka közben azon veszem észre magam, hogy már megint percek óta koncerten ülök, akkor máris váltok egy olcsóbb, kevésbé extrémen mindent megmutató szettre. És egyiket sem tartom rosszabbnak a másiknál, másra valók, a saját céljukat jobban valósítják meg, mint a másik.
-
Remus389
veterán
Jó, de van olyan rendszer amely kiemeli az ilyesmit, és folyton hallod a "a fúvós vagy énekes levegővétele, meg a gitáros ujjainak húron csúszása, meg az énekes nyálának sercegése"-t
De van olyan is, ami ezeket jótékonyan elfedi, háttérbe helyezi, csak ha nagyon erősen direkt ezekre figyelsz akkor hallod ki. Tehát végülis megmutatja, de nem emeli ki az a jó szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Remus389 #100076 üzenetére
"ha elfedi azt amikor a hangképzést megindítja a zenész a fúvókán, az legtöbb esetben inkább előny"
Nem először találkozok ezzel a szemlélettel, és furcsának tartom. Szerintem ha "elfedi", akkor az bizony nem előny, hanem gyengeség. Nekem az a jó rendszer egyik ismérve, hogy minden apró részletet meg tud mutatni. Mert ha a zenében és a felvételen ott van a fúvós vagy énekes levegővétele, meg a gitáros ujjainak húron csúszása, meg az énekes nyálának sercegése, akkor ezt a rendszernek kutya kötelessége megmutatni. Ha nem tudja, az nem jó rendszer. Lehet szeretni vagy nem szeretni az analitikus hangzást, lehet, hogy hosszú idő után "fárasztó" az igazmondó hang, de hát ez hozzátartozik a zenéhez, a felvételhez. Ezt kigyomlálni belőle ha ott van, baklövés. Szerintem te sem erre gondoltál. Úgy vettem észre, sokan keverik a "részleteket", a magasba húzó, felül túl sok hangzással. "Túl sok a részlet" - mondják, holott csak felül valami kiemelés teszi fárasztóvá. Túl sok részlet szerintem NINCS, abból sohasem elég, viszont valamelyik felső frekin lévő csúnya kiemelés akad bőven.
Bocs, nem neked szántam személy szerint, csak elgondolkodtam ezen az "elfedi" szóhasználaton, meg a részletek szerepén.Szerintem.
-
niof
addikt
válasz Remus389 #100081 üzenetére
Nem csak emberfüggő, hanem hangulatfüggő is. Mióta megvan a HE400SE, azóta igen keveset van a fejemen a HD 650, de van olyan, hogy kifejezetten azt akarom hallgatni. Ha mondjuk van kedvem valami ellazulós zenét elindítani, mondjuk egy fárasztó nap után, akkor (sokkal) inkább a 650. De ha azt akarom, hogy lenyűgözzön a sok részlet, meg a basszus ütőssége, az az elevenség, ami abból jön, akkor inkább az SE.
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
Remus389
veterán
válasz szaki58 #100082 üzenetére
Elhiszem hogy jó a Grado, de amit hallottam nálad HE1000SE-t, annál több részletre én nemigen vágyok, talán még az is "too much" volt nekem. Az nem baj ha nagyon apró neszeket elfed amúgy.
A térhangzás nekem kell, pláne a HD800S után, mert filmet-videót is szoktam nézni (igazából többet, mint zenét hallgatni) és ott nagyon jól jön, ebből a szempontból HE1000SE felveszi vele a versenyt, amellett hogy kissé tisztábban szól, erőteljesebb basszussal. Ha esetleg a gamerkedésre visszatérnék néha, oda nagyon jó a HD800S de szerintem a HE1000SE is. Nekem nem kéne a Grado, hogy "a pofádba nyomja a zenét". Nekem olyan kell ami hasonlóan térhatású mint a HD800S, de valamivel jobb teljesítményű (bár az ezüst kábellel faragott a Sennheiser), ez pedig a HE1000SE. Akár vevő is lennék rá.
Szerintem azért bugázzák a Grado-t mert más.
össze hasonlítottuk az EF 400-al
Nem hallottunk számottevő különbséget sem én, sem pedig ő. El is neveztük az OOR-t "mintha" erősítőnek, ha érted. - Hát nem adok a semmiért (a túlárazásért) 3200€-t.
Hát igen ott vigyázni kell a pénztárcára.[ Szerkesztve ]
-
szaki58
aktív tag
Szerintem éppen az a csúcs a Gradoban, hogy semmit nem fed el.
Valahogy nem kényelmesebb. Azt hittem, hogy soha nem szokom meg a fülre felfekvő kagylókat, de nem így történt. Egy idő után nem kényelmetlen, viszont rekkenő hőségben izzadás miatt többször le kellett vennem a Hifimant.
OOR+Hypsostól nem kell drágább erősítő. Azzal is hallgattam jó ideig. Amikor itt volt nálam az OOR, (és a gazdája is), össze hasonlítottuk az EF 400-al úgy, hogy a közös DAC az EF 400-é volt. Nem hallottunk számottevő különbséget sem én, sem pedig ő. El is neveztük az OOR-t "mintha" erősítőnek, ha érted.
Na most, mivel jobb hangúnak ítéltem meg a Loxjie hangját mint az EF 400 hangját, ami viszont szinte egyformán szólt az OOR-al, akkor kérdem én: miről beszélünk? Egy másik vájtfülű haverom ís így ítélte meg. Hát nem adok a semmiért (a túlárazásért) 3200€-t.Mindig elkacsmarják a Gradot. Most telefonált a haver, a Susvarás) hogy maradhatna-e még egy napot a fejes. Ha vissza kerül, akkor végre én is tesztelek, és döntök: marad mindkettő, vagy valamelyik egymagában.
Amúgy az ORR-tól nem szálltam el, de a HOLO Spring 3 KTE megéri az árát! Viszont nem tudom, hogy ér-e annyival többet az iFi Zen DAC Signature-től, mint amennyivel többe kerül. Az iFi is nagyon jól szól, de hamarosan a két DAC is összevetésre kerül.
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
válasz btraven #100079 üzenetére
Mint írtam, ízlés kérdése és emberfüggő. Nem lehet ezt kőbe vésni.
Itt is olvashattunk ilyet, hogy volt aki azért preferálta a HD650-esét a HD800-zassal szemben, mert neki utóbbi "too much" volt hosszabb távon. Vagy azért rakott alá olyan erősítőt, ami esetleg olcsóbb is volt.
Sokan ezért szeretik a csöves erősítőket, technikailag lehet gyengébb, de érzelmesebb, zeneibb lehet. Neki pont szól jól, pont annyi részlettel ami neki tetszik és a frekvenciagörbe is teljesen stimmel neki az általa kedvelt műfajokban.
Szerencsés mellékhatása ennek, hogy a bankszámláján is több maradhat bizonyos esetekben.
[ Szerkesztve ]
-
btraven
őstag
Hátrány lenne a túl sok részlet?
Én még mindig nevetek Zeos videóján ahol felrakta a Monolith M565-at (nem a C-closed) és annyira túl sok volt a részlet hogy levette a fejhallgatót és eltátotta a száját.
Meg állítólag akkor intenzív a fejes, ha olyan, amikor túl közel van a driverhez az ember füle. Másnak is volt ilyenje planár fejesnél?[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
válasz szaki58 #100069 üzenetére
Hasonló érzéseim támadtak, mint neki! Nagy a gond, mert ugyan nem hajt a tatár, de döntenem kell, hogy a High-end Hifiman HE1000 SE, vagy a Grado RS2e marad. A kettő között óriási az ár differencia, na de a hang differencia is akkora? Két külön világ. A Hifiman valóban gyönyörű hangú fejes, a Grado meg egy belevaló, magával ragadó fejes. A Hifiman távolabb teszi a zenészeket, de igen jól pozicionálja, valamint talán egy picit lágyabb a mélye, míg a Gradó a pofádba nyomja a zenét, piszok mélyre le megy, és hallod (mert nagyon-de nagyon részletes) azt, hogy meg gyantázták-e a vonót! A rezesek rezesként szólnak, amit talán egy picit (és itt azért mindig leheletnyi finomságokról szólok) a Hifiman felpuhít, nem hallod, amikor a hangképzést megindítja a zenész a fúvókán. A Gradonál hallod!!
Azért gondolom, ha muszáj lenne választani inkább a HE1000SE maradna. Amellett hogy kényelmesebb és jobban néz ki, gondolom a térhangzása is lényegesen jobb és ha elfedi azt amikor a hangképzést megindítja a zenész a fúvókán, az legtöbb esetben inkább előny mint hátrány. Szerintem drágább erősítővel a HE1000SE is megmutatná amúgy, ha erre vágynál. De amúgy nyugodtan szólj, ha a Grado mellett döntenél -
Remus389
veterán
válasz Ba cy lus #100072 üzenetére
Mert hát az a HE1000SE nagyon nem Loxjie P20, illetve ifi zen kategória.
Lehet ilyen, hogy az olcsóbb cuccok kicsit megszelidítenek egy "vad" fejest, neked jobban tetszik úgy, hogy nem annyira kihegyezett, hanem neked pont jó. Zeneibb és folyósabb lesz, kevésbé analitikus több érzelemmel.
Bár ilyenkor felvetődik a kérdés, hogy ennyi erővel a fejest magát is lehetne downgrade-elni, de nem biztos, lehet a szinergia pont úgy van meg neked, bizonyos dolgok elvesznének egy olcsóbb fejessel. Neked pont így jó valamiért, nehezen megmagyarázható okból
Ízlés kérdése és mindenki másképp hall.
-
Tim82
félisten
válasz szaki58 #100068 üzenetére
A P20-at a gyári kínai csövekkel hallgatod, vagy került bele valami jobb, pl. orosz (szovjet) cső?
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
-
Zoliee
senior tag
válasz szaki58 #100069 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ, és a beszámolót.
"...Sokan tartanak (el sem tudtam eddig képzelni!) kettő, vagy több fejest más-más zenékre..."
Igen, kicsit egyszerűbb és gyorsabb ezzel a megoldással más karaktert/hangképet varázsolnod pillanatok alatt. Hangsugárzós rendszert használva ez kicsit komplikáltabb.
Én is megtartottam 3 számomra tetsző fejest, amiket a hallgatott zenei stílus, na meg a saját hangulatom/kedvem szerint cserélgetem. -
Fitzgerald
veterán
válasz Gzula[HUN] #100067 üzenetére
Köszi, sajnos külföld nem opció, pár napon belül kéne. Körbenézek Redditen vagy más fejes fórumokon is, hátha lesz még olyan párna ami kompatibilis a KPH30i-vel, és könnyen beszerezhető. Nem muszáj hatalmasnak lennie amúgy, csak legyen nagyobb mint a gyári, és rámenjen.
[ Szerkesztve ]
-
szaki58
aktív tag
válasz Zoliee #100065 üzenetére
Remus 386-nek megírtam a válasz, abban szerintem Te is választ kapsz a kérdésedre. Nem ugyan az a DAC, de majdnem. (One és sima). Sundara-Susvara! Nem estem hanyatt a Susvarától. (biztos vagyok benne, hogy sokan soha nem jutnak el oda, hogy egy ilyen kaliberű fejhallgatót a fejükre vegyenek (normális körülmények között, és nem High End Shown). Nagyon, de nagyon meg kell hajtani! Ha erre valakinek nincs pénze, vesse el a Susvara vételét (akkor is, ha magára a fejesre lenne gázsi). Nálam vot, komoly rendszerrel, de nem biztos, hogy a HEK SE-vel elcserélném (vagy már öregszem ) Nem ér annyival többet egy átlag meghajtással. Nem volt "hűha" érzés!! A "nem átlag meghajtásról" nem szeretnék beszélni, tudom, hogy mi lenne a lelke.
Felhívom egy másik fórum társunk beszámolójára a figyelmet. "letoltobeze" írt egy hosszabb szösszenetet a Gradoval való találkozásáról. Nos, az óta szert tettem az övéhez hasonló, de talán a gradós társadalom által kedveltebb tipusra: Grado RS2e.Hasonló érzéseim támadtak, mint neki! Nagy a gond, mert ugyan nem hajt a tatár, de döntenem kell, hogy a High-end Hifiman HE1000 SE, vagy a Grado RS2e marad. A kettő között óriási az ár differencia, na de a hang differencia is akkora? Két külön világ. A Hifiman valóban gyönyörű hangú fejes, a Grado meg egy belevaló, magával ragadó fejes. A Hifiman távolabb teszi a zenészeket, de igen jól pozicionálja, valamint talán egy picit lágyabb a mélye, míg a Gradó a pofádba nyomja a zenét, piszok mélyre le megy, és hallod (mert nagyon-de nagyon részletes) azt, hogy meg gyantázták-e a vonót! A rezesek rezesként szólnak, amit talán egy picit (és itt azért mindig leheletnyi finomságokról szólok) a Hifiman felpuhít, nem hallod, amikor a hangképzést megindítja a zenész a fúvókán. A Gradonál hallod!!
Szóval lehetne a kettőt még elemezni( ezt teszem hét végén) de két külön világ. Itt már az ízlés szabja meg, hogy melyik lesz a befutó. Sokan tartanak (el sem tudtam eddig képzelni!) kettő, vagy több fejest más-más zenékre. Hát itt lehet, hogy ez áll fönt, mert bizony bugisabb számoknál (Dr. Lonnie Smith) könnyen lehet, hogy a "nagy" HEK SE-t szívesen lecseréled egy Grado RS2e-re, már csak azért, hogy tényleg élvezd a zenét!
Bocsánat, de max két mondatban akartam válaszolni, de hátha okosodik más is tőle.
ui: a haver ma el vitte az RS2e-t, össze veti a Susvarával . Azt nem veri meg értelem szerűen, de a másik drága fejesének lehet, hogy be fog tartani.
[ Szerkesztve ]
-
szaki58
aktív tag
válasz Remus389 #100064 üzenetére
Igen, bár az Zen One Signature volt. Mivel a Bluetoot távolról sem érdekel, ezért a Zen DAC Signature mellett döntöttem.
Hogy miért adtam elaz EF 400-at? Önmagában igen jó erősítő, és a Hifimanokkal jól szól. Ám de oda adtam egy ismerősömnek, aki nagy rendszeren (drága cuccok ) szeretett volna kipróbálni egy létra DAC-ot. Cserébe, bár nem kértem, és nem is tudtam róla, meglepett egy Loxjie P20-al, mondván, hallgassak már egy kis csöves hangot (neki igen drága csöves cuccai vannak).
Pepalizott! Általában ezt én szoktam, (erre majd priviben küldök egy érdekességet!) de ez most neki sikerült. Összességében nem az EF 400-al van a baj, hanem a fejhallgató erősítő bizony melegebb, hangulatosabb volt tőle. Mivel csak a létra DAC kedvéért nem akartam megtartani, ezért meg hirdettem, mert tudom, hogy jó cucc, de engem megfogott a kis Loxjie.
Igen ám, de akkor már kell egy DAc is hozzá (a streamert már korábban megvettem). A választás a szintén meleg hangú, és általam már ismert, és nem utolsó sorban elfogadható árú iFi Zen DAC Signature-re esett. Most édes-hármasban igen szép hangon muzsikálnak.
A hét végén a haver el hozza a Holo-t, mert amikor itt rákötöttük a hangfalakra (előtte leszarta a rendszert) esett-kelt! Az másik (kölcsön) Holo volt, egy kicsit más is abban, hogy volt előerősítője, de szerintem az nem befolyásol semmit. Ugyan azt fogja hallani, és én is!
Na szóval így jártam! -
Gzula[HUN]
addikt
válasz Fitzgerald #100066 üzenetére
Tudom, nem magyar, de pont pár napja néztem utána. Egyik helyen adnak 2 párat is (egy 8 és egy 10 centiset), meg találtam egy helyet, ahol 105mm-eset adnak. Ha mégis ok Kínából.
[ Szerkesztve ]
-
Fitzgerald
veterán
Hali,
Grado 1000-hez tudtok esetleg utángyártott párnát itthonról?
Az a két .hu-s domain amit találtam kínai webshopok igazából...
Koss KPH30i-re kéne anyósomnak, nagyon bántja a fülét a gyári szivacs...[ Szerkesztve ]
-
Zoliee
senior tag
válasz szaki58 #100060 üzenetére
Sikerrel járt a provokálós hsz-om, itt vagy újra
Igen, írtad is anno, hogy a Susvara es a Holo a haverod cuccai. Szerk: most is Sundara-t írtam Susvara helyett.
Viszont a Zen dac-ot úgy tudtam eladtad még az ef400 előtt. Ezek szerint beszerezted újra?[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
válasz szaki58 #100060 üzenetére
Nos, eladtam a Hifiman EF400-at, és helyette igen nagy megelégedésemre egy iFi Zen Stream és egy iFi Zen DAC Signature zenél az asztalomon, méghozzá egy Loxjie P20 erősítővel.
Mégsem vált be az EF400? Valamiért jobban tetszik az iFi, amit lényegében én is hallottam?
Mi a különbség? -
szaki58
aktív tag
válasz fattyu #100062 üzenetére
Azt már lekésted! Már megvették tegnap éjjel.
A meghallgatás nálunk a család miatt nem jön össze, főleg, ha a húgomék is itthon vannak, viszont számtalanszor elmondtam,, hogy bár nagyon féltem a fejest (HEK SE, gondolom az lenne a másik), de néhány napra szívesen oda adom. Eddig csak "letoltobeze" élt vele.
-
Gzula[HUN]
addikt
-
szaki58
aktív tag
válasz Zoliee #100055 üzenetére
Hát igen! iFi.
Nos, eladtam a Hifiman EF400-at, és helyette igen nagy megelégedésemre egy iFi Zen Stream és egy iFi Zen DAC Signature zenél az asztalomon, méghozzá egy Loxjie P20 erősítővel.
A Holo sajnos nem az enyém, de kiemelkedő termék, az biztos. Az Ant egy picit csalódás, a Sundara még soha nem volt a fejemen, lehet, hogy eltévesztettem, letoltobeze Anandája igen. Az egy jó fejes!
Szóval igen, iFi[ Szerkesztve ]
-
szaki58
aktív tag
válasz fattyu #100054 üzenetére
Kettő van - RS2e és GS1000e.
A kettő közül az RS2e tetszik jobban. Kicsit direkt a hangja, de bugisabb. A GS nem tolódik a pofámba, ebben jobban hasonlít a HEK SE-hez, de olyan már van , bugis meg még nem volt. Jól mondták, hogy rockra van hangolva, igazán ott futja ki magát. Azért a GS drágább, de inkább "hifibb", én viszont inkább zenét szeretnék hallgatni, mint elemezgetni.
Azért hamarosan lesz egy döntés: melyik marad? Ha szívesebben hallgatom a Gradot, mint a HEK SE-t akkor "a mór megtette kötelességét, a mór mehet"! Na ez lesz egy nehéz döntés, mert a helyzetemet átlátva nem lesz még egyszer módom megvenni.[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz jencsikdani #100056 üzenetére
Szia! Gamer fejhallgatós topic ITT van. Ha nem ragaszkodsz a 7.1-hez, az OneOdio Pro-G-ben lesz elég mély. Kifutó modell, már nem gyártják.
[ Szerkesztve ]
-
jencsikdani
tag
1. Otthon csak.
2. FPS shooter játékokra, nagy ritkán zenére, nagyrészt hip-hopot hallgatok.
3. 10.000 Ft ra tenném igy elsőnek de max 15.000 Ft-ot adok ki érte hogyha tényleg nagyon megéri annyiért.
4. Új
5. Circumaural
6. Igazából mindegy , eddig azt sem tudtam van erre ilyen kategória
7. Igazából mivel shooter játékokra használnám ezért a 7.1 az mindenképp legyen meg. úgy hangzásba nincs túl nagy elvárásom legyen basszusa (Mély).
8. Magyarország a cél, igy ilyen komolyabb dolgot nem nagyon rendeltem még külfödről igy inkább tartanám magam az itthoni boltokhoz/webshopokhoz.
9. Az alaplapom intergált hangkártyáról szólna, Az alaplapom pontos tipusa: Asus Tuf gaming Z390 Plus.
Már igy elkezdtem nézegetni de nem tudom nagyon így miket érné meg, eddig egy Asus Tuf Gaming H1 esen maradt meg a szemem 13.199 Ft-ért a Best Buyban.Huawei Mate 20 pro --> *Xiaomi 12T*
-
Zoliee
senior tag
válasz fattyu #100054 üzenetére
Ja, láttam én is a hirdetést.
A hétvégén (HiFi show) meg lehetett hallgatni egy M17 dap-ra kötve a FiiO standján.
Más (kis csipkelődés): Korábban talán kicsit túlzásba is vitte itt az ifi termékek dicséretét, de amióta megfülelte a Sundara-t, Holo-t, Ant-ot, és még ki tudja mit nem, szerintem megy az útkeresés.Szerk: és azóta el is van tűnve, nem véleményez.
[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
szaki58
nem jött be a grado?
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Lovecraftian
kezdő
válasz Gzula[HUN] #100042 üzenetére
A CAL! már-már irreálisan jól szólt annyiért amennyiért árulták. Nem véletlen, mivel egy kb. dupla vagy tripla annyiba kerülő Denon driver volt benne (Talán AH-D1001?)
-
MadKet
tag
válasz Gzula[HUN] #100036 üzenetére
Figyelem majd hátha akcióznak valahol, ez mind jó ajánlás köszi! Illetve ha jól látom még ez az említett (#100044) VE Supernova is jó vásár lehet.
-
-NoVa-
addikt
válasz Tulku #100048 üzenetére
Á, szerintem szar a mérés. És persze totál más mikrofonnal, más forrásról, úgy még egymáshoz viszonyítva sem mond sokat. Meg amúgy is szeretek ilyenekkel elbabrálni, és a DIY tuningolós mókáimhoz sem ártana, úgyhogy ma pont került hazai raktárra olcsó Dayton IMM-6, arra lecsaptam. Jövő héten elugrok érte, és kiderül.
-
-NoVa-
addikt
válasz Gzula[HUN] #100046 üzenetére
Van neki. Teljesen zárt bőr párnákkal sok is, ez a tágas szellőző cucc helyreteszi, és az alap szövetpárnákkal sem zavart, most jó.
Egy mérést találtam róla (és méreteztem rá Crinacle formátumára), ami szerintem bejáratatlanul történt, mert az első pár órában én is hallottam rajta egy 1.5KHz-es emelést, ami lekopott idővel, és most nem hangzik ennyire visszafogottnak az 580 mellett felül. Kéne egy jó mikrofon. -
-NoVa-
addikt
válasz Gzula[HUN] #100044 üzenetére
Honlapról (szóval 50 + szállítás, expressone hozta). Ugyanúgy a Brainwavz padek, azok sima postával jöttek, a postai vámáfaalapdíj rendszeren át.
-
-NoVa-
addikt
VE Supernova vs akármi napot tartottam.
AKG K451:
Kb azonos árkategória, évtizedes ugrás az időben. A K451 színezettebb, mosottabb, és kevesebb zenei stílus áll neki jól. Felbontásra sem közelít semmit. Nem hallgathatatlanul rossz, nem kiemelkedő, klasszikus igényesebb olcsó kompakt fejhallgató.Bose QC35:
A QC35 a csendről szól. Alacsony a dinamikatartománya, halk, finom háttérzene hallgatásra és külvilág kiszűrésére remek, de effektív zenehallgatásra a VE-től messze elmarad. Gyári párnákkal, bejáratatlanul még közel voltak, kicsit még jobbnak hallottam a QC35-öt. Amióta a Brainwavz felkerült a VE-re és bőven 100 óra felett futott, vagy még többet, már nem ugyanaz a világ.
Sennheiser HD580 Precision:
Nem vártam, hogy jobban szóljon egy olcsó fejhallgató, és nem is szól jobban... De nem szól rosszabbul sem. A Gryphon XSpace effektje (némi crossfeed, tágasabb térérzet, zárt fejeseknél jót tesz) teljesen felhozza az 580-as szintjére, vagy nagyobbra a terét, de anélkül is jóval tágasabb, szellősebb a többi zártnál. Az 580 finomabb, a VE kicsit energikusabban reprezentálja ugyanazt, ma épp azt kereste inkább a fülem.NemGrado DIY:
Ezt anno pont azért építettem, mert tágasabb, részletesebb, és energikusabb az 580-nál halkan hallgatva is. A VE melegebb hangzású, izoláltabb, könnyebb, kényelmesebb, és ugyanolyan élvezet hallgatni.Ritkán vagyok ennyire elégedett egy 50$-os audiobigyóval. Utoljára a Tripowin Mele miatt lelkesedtem így (és azóta is töretlenül azt tartom a legjobbnak ennyiért IEM vonalon), ez most nagyobbat ütött, mint a Mele.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz wjbhbdux #100041 üzenetére
Annó olyan 18-20ezer HUF volt a CAL!. Ha jól értelmezem, hasonló árban szeretnél valami mély kiemeltet, ami nagyjából szól is valahogy? Pont ez az árkategóra ürült ki elég duLván. Se CAL!, se Pioneer MS5T. Még talán be lehetett erőszakolni a M30X-et (kicsit 20ezer felett volt), de van nincs, vagy 30ezer felett.
Ami maradt és ismerünk is, a Superlux HD681EVO, az OneOdio Pro-50. Meg most keresek/keresünk kísérletező alanyt a Superlux HD685-re, ami elvileg V karakter, de túl sok tapasztalat nincs vele. Pl. Bozdnak volt, de neki meg talán túl sötét volt.Vsz. egyik se egy Cal! hangszint. Pro-50-essel a Prodigy nagyon adta, más eletromosat meg nem hallgatok. Pedig az jobban feXik neki, mint a metál.
Ha kicsit jobban meg tudod magad erőltetni, akkor inkább egy HyperX Cloud Alpha. Most éppen szórakozik velem az árukereső, de tegnap láttam 23ezer körül.
[ Szerkesztve ]
-
wjbhbdux
veterán
hello,
egy (illetve kettő) CAL! fülesem volt az utóbbi években, sajnos ismét megadta magát a műanyag. Látom, hogy már nem nagyon kapni, csak nekem aranyáron (30+) vmi újabb SE verziót. A kérdésem, hogy lenne-e most vmi a piacon ami pénztárca kímélőbb de tud egy hasonló szintet produkálni a füleimnek. Elektronikus zenéket nagyon szerettem a hangzásával.[ Szerkesztve ]
/s
-
Dhampir
félisten
válasz Gzula[HUN] #100039 üzenetére
Köszönöm szépen az infókat!
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz Dhampir #100037 üzenetére
Leírások alapján az kell legyen a HD685. Én nem hallottam.
A Monitor 60-as egy kiegyenlítettebb karakter. Nagyjából olyan, mintha a Pro-50-esen a bassból vissza lenne véve EQ-val. Picit lehet mélyebbre "hangolni, mert a párna alatt a driver mellett van 2 légrés, azt próbaképp leragasztottam szigszallaggal (sajnos nem sárga-ződdel, mert csak fekete volt kéznél), akkor kicsit több lett a mély, de nem akartam "elkókányolni".
Van egy pici magas-közép magas kiemelése, legalábbis én így érzem. Amikor kb. egy árban volt az M40X-el, és társaival akkor azt én túlzásnak éreztem. Én annó még az oneodio.de oldalról rendeltem 40%-os akció keretében, és akkor a $ se annyi volt, mint ma. Annyit simán megért.
Így, hogy elszálltak az árak, és az említett M40X-es árkategória, és már 40-45ezer ft-ra felcsúszott az ára, elgondolkodtató. Pl. így, hogy egy árban van kb. az M30X-el, annál a Monitor 60-as jobb fejes összességében szerintem. -
niof
addikt
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
Dhampir
félisten
válasz Gzula[HUN] #100036 üzenetére
A Superlux HD685 karaktere nem "V"?
Például az OneOdio Monitor 60 mennyivel másabb nála?
Egy Sound Perfection bemutató cikk a Superlux HD685-ről, ha valaki még érdeklődik:
Review: Superlux HD685[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz MadKet #100035 üzenetére
A Denon kifutott termék, arra már kis esély van, hogy fel tudod próbálni.
Ha csak kényelmi probléma van, akkor akár egy OneOdio Studio Pro-50-es is jobb választás tud lenni, de ott nem kapsz hozzá plusz párnát. Viszont gyakorlatilag olyan vezetékkel használod, amilyennel akarod, a tervezett projektedhez is jó lehet (egyik jackről leszeded, rárakod a másikra). Nem hatalmas ugrás az EVO után, de szerintem jobb a hangja és egy fokkal az anyagmnősége is. Arányaiban annyival drágább is.
Egyik fejes, ami elfelejtődött az elmúlt évek alatt a Superlux HD685-ös. Elég vegyes a megítéséle, pár darab akad csak a fórumon, viszont évek óta 20ezer körül maradt az ára. Nem tudom "ajánlani", mert nem ismerem, de bedobom, hátha valaki kedvet kap hozzá, és ír róla pár sort. Találtam olyat is, akinek jobban tetszett a hangja az EVO-nál, és még a vezetéke is cserélhető.
Érdemes még akciókat figyelni. Amikor írtam a korábbi tanácsot, Cloud II-es drágábban volt csak, mint az Alpha (vagy én nem találtam), de most relatíve jó áron van ITT. Ahhoz is kapsz 2 pár párnát, meg egy dedikált DAC-ot is. Mikrofont meg leszeded, ha nem kell. Sajnos nem cserélhető a vezetéke, de alapban nem túl hosszú, a megoldásodhoz (TV-hez hosszabbítóval) lehet az is jó. A műbőr párnája se olyan jó minőségű, mint az Alpha-é.
A Cloud Alpha-nak cserélhető a vezetéke, de a vége 4 pines (a mikrofon miatt). És a vezetéken lévő potméter egy idő után megadja magát (szóval kell is cserélni). Amióta a Kingstontól átkerültek a HP-hez a Cloudok, a minőségük állítólag "nem lett jobb".
[ Szerkesztve ]
-
MadKet
tag
válasz Gzula[HUN] #100030 üzenetére
Köszi szépen a tanácsot Mint sajnos mindenben, itt is elszálltak az árak ahogy nézegettem igen.
Az EVO karaktere az teljesen okés amire használom (játék és filmezés lesz előtérben), ami most kifejezetten fontos lenne az a kényelem. Nem tudom hogy ilyen szempontbol az EVO hol helyezkedik el, előtte egy AKG K99 volt (ha jól emlékszem, formára tuti) az EVO talán kényelmesebb attól de ~2 óra után már elkezdem érezni hogy nyom oldalt.Ránézek a Denon-ra meg a HyperX-re, hátha fel tudom őket próbálni valahol. Esetleg valami más? Ha rászánom magam akkor nem azon a pár ezren fog múlni esetleg egy drágább modell megvétele )
-
Dorien
veterán
válasz gretzky77 #100027 üzenetére
Elég hasonló a kettő. Feszes, dögös basszusok, jó közepek, nem bántóan csilingelő magasok, enyhe V karakter. Az X2HR talán egy kicsit sötétebb, a HE4XX kicsit világosabb, de nem számottevő mértékben. A jó meghajtást mindkettő meghálálja...
gretzky77: Neked nem Final Sonorous II fejesed van? Azért azt nem fogja utolérni a Denon D1200, akármilyen kellemes kis darab zártban. D5200, D7200 - ezek vannak inkább egy ligában vele.
[ Szerkesztve ]
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
gretzky77
veterán
válasz Gzula[HUN] #100030 üzenetére
Bár lehet inkább egy zárt kéne a Phillips mellé!
Ezen a Denonon már én is rengeteget agyaltam, hogy meg kéne venni!iPhone 15 Pro Max Blue Titan & Apple Watch Ultra 2 & Fiio FF3 & fiio ka3 & Edifier Stax S3
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz MadKet #100024 üzenetére
1 hétig nem ennék, de akkor is rágyúrnék erre. Még a végén én veszem meg
Sajnos nagyon elszálltak az árak, újra kell kalibrlálni mindent. Egy 1-másfél éve 18ezres fejes van most 30ezer felett, vagy pl. M30X van "1 éve még M40X árban". Ha tetszik egyébként az EVO karakter, gondolom valami hasonló is kellene. HyperX Cloud Alpha talán még belefér a 30ezerbe.
#100027gretzky77: Doriennek talán volt/van mindkettő (Ok, nem X2HR, hanem a Gibson-os X2, de talán ez még belefér.) Tudtommal a 4XX a Fidelionál világosabb karakter, annak ellenére, hogy a Hifiman-ok között az inkább sötétnek számít.
-
Bodz
nagyúr
válasz Gzula[HUN] #100026 üzenetére
Neked is!
-
btraven
őstag
válasz HELLAFLUSH #99965 üzenetére
Engem fel se hívott a GLS, megnyomták az utcai csengőt. És valóban
a monoprice küldött egy levelet a nyomkövetési számmal, utána az embernek kell figyelnie merre jár a csomag.Megjött az M565C. Valóban erősebben meg kell nyomni hogy belemenjen a 2.5mm kábelcsati a kagylókba. De hát ez semmi a Sennheiser átalakítóhoz képest. Még a Loxjie D10-en van egy ilyen aljzat, ahol az ember úgy érzi már nem megy tovább, és akkor izomból még meg kell nyomni.
Sokan félig bedugva használják, tele az Amazon negatív értékelésekkel hogy rossz az érintkezés.[ Szerkesztve ]
-
gretzky77
veterán
Sziasztok!
Aki esetleg hallott Phillips X2HR-t valamint Hifiman Drop HE4xx-t is, a kettő mennyire különböző karakterű?
iPhone 15 Pro Max Blue Titan & Apple Watch Ultra 2 & Fiio FF3 & fiio ka3 & Edifier Stax S3
-
Gzula[HUN]
addikt
-
btraven
őstag
válasz Gzula[HUN] #100020 üzenetére
Most nézem hogy a HD6xx már 140 ezer a dropról újonnan. Akkor tényleg olcsón adta ferzoli.
-
MadKet
tag
Sziasztok,
Jelenleg egy Superlux HD681 EVO fejhallgatót használok főleg játékra PC-vel, illetve néha zenehallgatás és filmezés. Esténként tv-ről filmeznék, aminél jól jön hogy könnyen lecsatlakoztatható a füles a kábelről, mert fixen raknék a gépre is meg a tvre is egy hosszabb kábelt.
Ha feljebb szeretnék lépni a 20-30k kategóriába és elég fontos a kényelem (a mostani azért 1-2 óra után is már tudja szoritani a fejem) akkor miket ajánlanátok?
Köszi!
-
Gzula[HUN]
addikt
-
Gzula[HUN]
addikt
Vaterán is van még egy
foglalkozós90ezerért (mondjuk én nem gerjedtem rá), vagy dropról rendelve nagyjából 100-asban megállna egy vacsi új 58X. -
kNG
senior tag
válasz Dorien #100017 üzenetére
Még éjszaka írtam PÜ-t, de egyelőre úgy néz ki már elkéstem. No sebaj, majd legközelebb. Mindenesetre lehet nem ártana lassan itthon szelektálnom...
[ Szerkesztve ]
MicroFluentAMP+DAC w. OPA BLUE, TMP Audio Ribbon IC, TMP Audio USB A-B, JDS LABS ATOM AMP + DAC, FiiO e10k, Sennheiser GSX 1000, Sennheiser HD560S, Grado SR 225i, AKG k712 PRO, AKG k371, Audio-Technica AD700X, Sennheiser HD 559, Sennheiser HD600, NO EQ! :)
-
gianni85
veterán
Azt a HD6XX-et a szintén nála hirdetett CMA400i-vel megveszi valaki, az mai árfolyamon kb. 500$-ért egy naggyon jó komplett rendszert szerez be.
-
Dorien
veterán
Azt a HD6XX-et gyorsan el fogják vinni, mert kb. lóf@szt sem lehet kapni újonnan annyiért...
Ha nyitottban inoffenzív magasokat keresel, pontos közepekkel, akkor nem találsz jobbat. Az AD700X és a HD559 elég felesleges lesz utána. Én mondjuk a K712 Pro-t sem tudtam Sense V1 erősítővel rendesen meghajtani, nagyon világos hangja volt...Még egy Fidelio X2 / X2HR-t mondanék, ha találsz, ami szerintem pariban van a HD6-osokkal, de feszesebb, dögösebb hangot ad azoknál, alacsonyabb áron. Jó meghajtás ennek is kell.
[ Szerkesztve ]
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
kNG
senior tag
Köszönöm Dorien, Ba cy lus, és s4tch!
Egyelőre még emésztgetem a dolgot, mert ha a HD600/650/6xx jön, akkor valaminek/valamiknek mostmár mennie kell.MicroFluentAMP+DAC w. OPA BLUE, TMP Audio Ribbon IC, TMP Audio USB A-B, JDS LABS ATOM AMP + DAC, FiiO e10k, Sennheiser GSX 1000, Sennheiser HD560S, Grado SR 225i, AKG k712 PRO, AKG k371, Audio-Technica AD700X, Sennheiser HD 559, Sennheiser HD600, NO EQ! :)
-
kNG
senior tag
-
Dorien
veterán
Ferzoli árul bagóért egy HD6XX-et: [link]
Egy új HD650, ami lényegében a festéstől, kábeltől eltekintve ugyanez, 160k itthon.A HiFiMan az általában világosabb hang, igen. Ha inoffenzív magasokat szeretnél, akkor szerintem nem lesz a te világod, de ez jó vétel, ha ki szeretnéd próbálni: [link]
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz TungurKnivur #100008 üzenetére
DAC/AMP ügyben inkább ITT érdeklődj.
-
kNG
senior tag
Sziasztok!
Egy ideje már megfogalmazódott bennem egy gondolat, szeretném kicsit azon fórumtársak segítségét kérni, akiknek volt már tapasztalata az adott termékekkel.
Az évek során kipróbáltam pár fejhallgatót, név szerint most egy HD559, K712 PRO, SR225i, K371 és AD700X tulaja vagyok. Tudom hogy szentségtörés és ezért kb. keresztre lehetne feszíteni, de egy ideje a HD559-et használom. Ennek több oka is van:
- Kényelemes
- Inoffenzív magas hangok
- A középtartománya egészen tetszik (nyilván van benne bőven hiba a nagy mid bass hump miatt, de ilyen árkategóriában csodát ne várjon az ember anno 2. fejhallgatóként vettem)Lényegében akár munka közben, akár azon kívül órákon keresztül tudom hallgatni, bármiféle fáradtság nélkül. A legkisebb mértékben sem fáraszt le, vagy "idegesít" a zene. Egyre inkább úgy tűnik, hogy kissé érzékeny vagyok a magas hangokra...a HD559-nek keresem az utódját.
Amit keresek:
- Nagyon (!) pontos középtartomány
- Enyhén (!) visszafogott, de részletes magas tartomány. S, SZ, T könyörgöm ne sziszegjen szúrjon, mert megőrülök. Illetve semmilyen egyéb szúró, sziszegő hang le negyen, legyen "finom", "selymes" a felsőtartomány.
- Ne legyen full neutrális, "robothangú" fejhallgató, ne szedje szét apró darabokra a zenét, legyen zenei lehetőség szerint, legyen összefüggő a zenei produkció, de mindeközben kellőképp részletes.
- Egy kicsit lehet combosabb a basszus (kicsi mid bass hump belefér)
- Pontos imaging
- Átlagos, vagy attól nagyobb soundstageA HD600/650/660S vonalon kezdtem el gondolkodni, de az imaginggel ha jól gondolom lenne némi probléma. De mindent ennyi pénzért nem adnak, így hajlandó lennék kompromisszumot kötni...
A leírás alapján a felső hármasból melyiket ajánlanátok? (Az első tippem nekem a HD650/6xx lenne, de lehet teljesen rosszul gondolom.) Van-e esetleg valami a piacon, ami a fenti igényekre ezektől jobb lenne, hasonló árkategóriában? (Ha jól gondolom ami igazán jobb, az azért feljebb lenne, Audeze, vagy ZMF .) Hifiman Sundaran gondolkodtam , de az meg enyhén világosnak tűnik, lehet picit vékonyabb hangú is lehet, ilyen fejhallgatóm meg már van bőven.
Segítségeteket válaszotokat előre is köszi!
Mindenkinek jó hallgatózást!
[ Szerkesztve ]
MicroFluentAMP+DAC w. OPA BLUE, TMP Audio Ribbon IC, TMP Audio USB A-B, JDS LABS ATOM AMP + DAC, FiiO e10k, Sennheiser GSX 1000, Sennheiser HD560S, Grado SR 225i, AKG k712 PRO, AKG k371, Audio-Technica AD700X, Sennheiser HD 559, Sennheiser HD600, NO EQ! :)
-
s4tch
veterán
válasz molnarpeter #100003 üzenetére
Szólj neki, hogy nincs SennheiZer márka, Sennheiser annál inkább.
-
TungurKnivur
csendes újonc
válasz Gzula[HUN] #100004 üzenetére
És milyen erősítőt érdemes beszerezni hozzá?
-
darvinya
titán
válasz molnarpeter #100003 üzenetére
Kitöltve.
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz Járókeret #100005 üzenetére
A foglalkozós megholdáshoz tudsz rendelni utángyártott fejpántot hozzá. Kevésbé foglalkozós megoldás, ha pl. egy ilyen cipzáras fejpántot rendelsz.
[ Szerkesztve ]
-
Járókeret
senior tag
válasz Gzula[HUN] #99997 üzenetére
köszönöm, de azt nem írtam, hogy nekem a pánt része foszlik. esetleg arra megoldás?
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz TungurKnivur #100001 üzenetére
Sajnos nem volt egyikhez se szerencsém, pontosabban a 80-as quasy egyik utójához, a HyperX Cloud-hoz volt. 82-esről verybigboy fórumtársamtól kaptam leírást, neki van/volt OneOdio Pro-50-ese és Fidelio X2HR-je is, és ezekkel én is rendelkezem. Előbbi egy erősen V hangzású fejes, utóbbi nyitott, de ott is van kis többlet mély. Leírása alpján mind a kettőnél világosabb fejhallgató, azt írta, hogy:
"... a differencia a mély hangokban van, a Takstar NEM annyira mélyorientált mint az Oneodio, viszont a mélyek tisztábbak(nak) tűnnek, nem annyira "bummogós" a mély ... vagy hogy mondjam. A magas része az kb. egyforma, ott nagy eltérés nincs e kettő között.
Kényelem szempontból mindkettő érezhetően kényelmesebb mint a Philips."Zárt, de egy pöcökkel egyébként lehet rajta a mély mennyiségét állítani. Z videójában ez 2:50-nél látható.
#100003molnarpeter: Végig futottam rajta.
-
molnarpeter
nagyúr
Ha szabad ilyet - máshova nem is küldtem be -, egy ismerősöm fejhallgatós témában készített kérdőívet szakdolgozatához, gondoltam itt hátha lesznek potenciális kitöltők
[Fejhallgató tervezés kérdőív] -
TungurKnivur
csendes újonc
válasz TungurKnivur #100001 üzenetére
No, azért látni ezt-azt.
Szimpatikusnak tűnik.
Zárt? -
TungurKnivur
csendes újonc
válasz Gzula[HUN] #100000 üzenetére
Köszi.
A Takstar pro 82 és 80 közt mi a különbség? A 80-ról elég jókat írtak, a 82-ről nem látok semmit.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Akció! Dell Latitude E6230 laptop (12,5/i7-G3/8GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM