- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ASUS ROG Ally
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- CES 2025: ITX-es Cooler Master minitorony, minimalista dizájnnal
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali médialejátszót?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
alphamooncam
őstag
válasz #56474624 #84156 üzenetére
Ez nagyon önigazolásnak hangzik, én megpróbáltam felkiáltással álságos jóindulat "köpenybe", bújtatva...
Azt kéne szem előtt tartanod mielőtt ilyenek írsz, hogy a hallás egyéni, ami Neked kiemelős, az másnak természetes.
Ezért van ennyiféle fejhallgató, hogy mindenki megtalálhassa a saját ízlésének megfelelőt, amit Ő kiegyenlítettnek hall.
Egy szempontból viszont hasznos, felhívod a figyelmet arra, hogy nem mindegy hogyan tesszük fel a fejest...Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
Dorien
veterán
válasz #56474624 #84117 üzenetére
Passz. Talán csak a Sennheiser és Beyerdynamic használ 250-600 ohm impedanciát a high-end fejhallgatóiban. Pl. az összes Final Sonorous 8-16 ohm impedanciás. [link]
Sinesol: Ez a kategória szerintem már inkább státusz szimbólum, mint Hi-Fi. Szóval ja, szólaljon meg az ájfonról is, ha a kedves vevő villantani akar vele.
[ Szerkesztve ]
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
Sinesol
veterán
válasz #56474624 #84117 üzenetére
A modern, kis kimeneti impedanciájú, nagy teljesítményű erősítőknek ez már nem jelent különösebb problémát, ma már nem sok minden szól a nagy impedanciás fejesek mellett. Amúgy a gyártók részéről általában az az indoklás az alacsonyabb impedanciára, hogy így könnyebben hajthatóak mobil eszközökről is.
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz #56474624 #84052 üzenetére
Szerintem egy kis önreflexió, visszahúzódás, impulzivitáskontroll néha neked sem ártana... A kevesebb néha több. Én soha nem fogom elvárni tőled, hogy AKG K701 / K702-t ajánlj bárkinek is. Te se várd el tőlem, hogy a Sennheiser vonalat erőltessem, mert majd' minden árszegmensben hallottam már más gyártótól (nekem) jobb, (számomra) magasabb hanghűségű fejhallgatót. Majd ajánlja őket más, ha úgy érzi jónak. Peace.
Bad Religion - Shades Of Truth [link]
[ Szerkesztve ]
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
alphamooncam
őstag
válasz #56474624 #84052 üzenetére
"Te elvből nem ajánlasz Sennheisert, noha vannak olyan esetek, mikor azt lenne ildomos, de te inkább ajánlasz valamit, ami a TE elképzeléseidbe is beleillik. Szóval inkább ne firtassuk ezt a témát szerintem."
Ezzel mi baj? Mindenki elmondja, hogy mit tapasztalt, aztán aki meg olvassa, jól eldönti hogy ki volt a hangosabb .
Azért bírálni a másikat, mert annak más a véleménye szvsz nem ildomos.
Baci!
Sokszor sok vagy ! Sorry ! Másnak másoknak is lehetne teret engedni, és el kéne fogadni, hogy másnak, másoknak lehetnek más véleménye, amik ugyanakkora súllyal fognak a latba esni, mint a másiké.
Beszélgetünk, és ha tudunk segítünk.
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
paler
aktív tag
válasz #56474624 #84048 üzenetére
Ezzel nem vitatkozok, de a hsz meg lett szerkesztve, és a szerkesztès előtt valami olyasmi állt ott, hogy veled ezt már kibeszèlte. Èn erre írtam hogy pont olyanak próbálja ezt bizonygatni, akinek rengetteg fejessel volt már tapasztalta, ezek között az említett típusokal is. És mivel lenne elfogadottabb a te véleményed egy olyannal szemben akinek valós kapcsolata volt az említett fejesekkel.
[ Szerkesztve ]
JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen
-
binatone
tag
válasz #56474624 #83962 üzenetére
Ezt az iskolás példádat nem nagyon értem, de nem is ez a lényeg. A te általad említett évek technikáját viszont viszont kis túlzással ismerem. Hobbiból többek között OTL fejhallgató erősítőket építek és a csöves technológia a 60-as években volt a csúcson. Igen többen nevezik torzítónak őket, meg színezőgépnek, de azért ezekből is ki lehet hozni szép hangot. Általában a mérésfanatikusok szólják le a régebbi technológiájú készülékeket. Én nem szoktam részt venni a méréses vitákban, de mérni viszont szoktam. Igaz hogy analóg igaz ,hogy régi,de pontos a 80-as évek végétől használom. [kép] Erősítőknél a szinusz jellel való mérésnek amúgy sincs sok értelme. Ha valaki félre értené a következő képeket nem reklámnak szánom csak,hogy bizonyítsam hogy nem a levegőbe beszélek.
Az elmúlt egy évben készültek. [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] -
Gzula[HUN]
addikt
válasz #56474624 #83907 üzenetére
Nyilván én sem úgy értettem, hogy ez nem lehetséges, de azért szerencsére nem általános. Sokkal hamarabb jön szembe egy érintkezési hiba vagy a vezeték megtörése, stb. Itt egy egyébként tök jó állapotú fejhallgató volt a diagnózis tárgya, még a fülpárna is gyakorlatilag újszerű volt, és simán meghalt a driver. Mélyebben nem mentem bele, hogy miért, de nem szólt és ennyi.
Kaptam még egy rossz Videoton fejest is, még arra is kell időt szakítanom.
-
darvinya
titán
válasz #56474624 #83907 üzenetére
Nincs örök életű driver, talán a kapacitív.
Elég egy rossz tekercs vezető ragasztás, az használattól elszakadt.
Legjobb ami nálam járt, ezt a vezetőt 2cm-re kihúzták, és ott volt csatlakoztatva.
Ezt a 2cm-t semmi nem fedte, tehát hajszál vékony vezetők csak úgy lifegtek.
Ha jól emlékszem S, vagy AT volt a márkája.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
fericske
addikt
válasz #56474624 #83852 üzenetére
Nekem nem szokott gondom lenni fejhallgatókkal kényelem szempontjából.
Szóval nekem nem igazán számít, hogy supra vagy circum.
Eddig össz-vissz a Sonus Faber Pryma fejes volt kényelmetlen abból a nem kevésből ami a fejemen volt.
Na de a fülhallgatók!
Ott igencsak alulról súrolom az átlagot kényelmi gondok szempontjából. -
Remus389
veterán
válasz #56474624 #83825 üzenetére
"megint provokálni" ez azért túlzás, nem én írtam ilyeneket hogy no-rounder
Véleményt formáltam a Stax-ról. Különben, javaslom a kecskeméti boltot és akkor te is jobban tudod véleményezni. De egyébként könnyen otthagy az ember 1 millió forintot, talán jobb is ha nem hallgatod meg rendesen.
Nekem a Hifiman meghallgatása is akkor nyerő csak, ha nem tetszik eléggé/igazán, akkor kielégül a kiváncsiságom is és a pénzem is megmarad.
[ Szerkesztve ]
-
ribizly
veterán
válasz #56474624 #83815 üzenetére
Ez a kiszolgálás és az igények kérdése. A HD800 kiszolgálása igen költséges mulatság, amit én nem akartam meglépni.
Ellenben már engem is zavar, hogy megy a szapulása. Nem véletlen sem a pozíciója sem az ára.
Technológiailag, kényelemben és design-band sincs ok a panaszra. A külsejével kapcsolatos problémázás is unalmas is már. Akinek volt már a kezében tudja, hogy messze nem annyira gagyi, mint a képeken tűnik.
A fókusza szerintem teljesen más egy HD800-nak, mint a többi fejesnek a piacon.Ha lesz lehetőségem, akkor meghallgatom az Audeze planárokat és a Stax-okat, mert jónéhány kimaradt, de nem várok már csodát. Sok esetben az igényeimet 100%-ban kielégíti egy HD6xx.
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
Remus389
veterán
válasz #56474624 #83815 üzenetére
Ezért vettem 800S-t, ami egy kicsit finomított változata a HD800-nak.
Mindenesetre sikeres termék, fényévekkel sikeresebb mint az L700 amiről annyira áradozol. Ezt mivel magyarázod?
Az ebay-en egy szem használt 800S-t találtam tegnapelőtt néztem, úgyhogy ennyit arról hogy megválnak tőle az emberek.
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
válasz #56474624 #83809 üzenetére
Miközben, ami az Ő ízlésének megfelel, ott hajlamos nem tudomást venni a negatívumokról.
Most itt rám gondoltál? Miféle negatívumokat tudsz felsorolni egy részletező, jó térábrázolású, semleges hangzást produkáló fejesnél, amilyen az Ayra, a 800S vagy Audio-Technica ADX5000
Kétségtelen vannak ezeknek is negatívumai, de közel sem olyan prominens mint az elektrostat-ek harmatos basszusa, amiről mindenki beszámol, még a HE-1 esetén is!
A basszus a zene szívdobbanása, ne felejtsd.
Jó legyen ízlés kérdése, mindenesetre kétségtelen all-rounder-ebb a fent említett 3 fejes mint egy elektrostat.
Az elektrostat egy különleges, drága, technikai csemege, de nem mindenevő. Szerintem egy széles zenei ízlésű embernek nem felel meg, pláne egy "olcsóbb" fajta. Hallgass rajta EDM-et.
Egy kiegészítésnek viszont jó lehet, akinek vaskos a pénztárcája. Előnye főleg a magas hangoknál érzékelhatő, ehet ez fog meg téged. Meg a gyorsasága. Szóval van értelme.
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
válasz #56474624 #83802 üzenetére
Még mindig bölcsebb dolog teszteket megnézni aki kielemzik a fejest, mint megvenni 1 milláért és magad kipróbálni.
Az hogy valami zajos kiállításon 10 percig hallgatod, az nálam nem játszik, esetleg beoltani az eladókat hogy potenciális vevő vagy és elmenni egy boltba 1-1,5 órás nyugodt hallgatásra, talán.
De én leírom a Stax-et, ha jóval gyengébb a basszusa mint a 800S-emnek (ami közepesen basszusos szerintem, talán pont így jó), akkor ez azt jelenti, hogy főleg klasszikusokra, jazz-re lehet jó, de én minden műfajt hallgatok, ezért nálam a 800S játszik, de az Ayra planárra még kiváncsi vagyok, ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
válasz #56474624 #83794 üzenetére
Nem szabadna egy high-end fejhallgatónak kompromisszumosnak lenni.
Illetve ezt minimalizálni kell, ennek a legegyszerűbb módja a tökéletesen neutrális frekvencia görbe, jó részletesség is számít, vagy térábrázolás. No meg azért legyen tisztességesen megépítve ennyi pénzért, khöm-khöm.
Nos a Stax L700 pont nem ilyen. Furcsa görbéje van, gyenge basszussal, itt-ott fura kiugrásokkal, lehet EQ-zni. Persze előnye is van.
--------------------
"utána vesz a halandó egy olcsó elektrosztaikust" Ezt honnan veszed? Szerintem te abban a tévedésben vagy hogy az egy valamiféle felsőbbrendű technológia, hát nem.
Lehet hogy valakinek bejön a dolog és elkölt egy millát az említett Stax-re, van akinek nagyon bejön az elektrosztatikusok hangja, szerintem neked is, de ahogy a tesztelők is mondják, természetellenesen szól és nem mindenkinek való.
Mindenki arra költi a pénzét amire akarja, az olcsóbb stax-ek, pl L300 nagyon le vannak szólva, érdemes akkor már az L700-zat megvenni egy tisztességes energizerrel. kb 1 millával számolj
Túl sokat olvastál Stax-es fórumokat, ott aztán jól beoltják az embert.
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
válasz #56474624 #83788 üzenetére
Almát a körtével.
Szerintem nézd meg a teszteket, és egyáltalán nem meggyőző a vélemény.
Szerintem ha elmegy valaki egy ilyen boltba hallgatózni, persze beraknak olyan zenéket, ami nagyon fekszik ennek típusnak, hogy eldobja a potenciális vásárló az agyát. De nem egy jó all-rounder sajnos. Én nem ajánlanám senkinek se. Pláne amennyire törékeny.
A HE-1-ra gondolsz szerintem, az se biztos hogy egy jó all-rounder, vannak show-k, ahol bemutatják és mindenki eldobja az agyát tőle, de nem biztos hogy hosszú távon szerethető. Az egy technológiai demonstrator lényegében, hogy utána megvegye az egyszerű ember a 800S-t. Marketing.
Úgy ahogy ha a Ferrari nyeri az F1-et, akkor több "sima" Ferrari Maranello fogy.
[ Szerkesztve ]
-
-Skylake-
addikt
-
-Skylake-
addikt
válasz #56474624 #83776 üzenetére
"A választott nő felé alap a szexuális vonzalom, ami nem az igazi, ha közben csúnyának tartod."
És azt el tudod fogadni, hogy nekem egy fejhallgató irányában is alap a vonzalom ? Mert az.
"Olyan, mintha korpásodás/zsírosodás elleni sampont nem az alapján választanál elsődlegesen, hogy mennyire hatékony, hanem hogy hogy néz ki a doboza."
Nem , egyáltalán nem olyan.
[ Szerkesztve ]
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
-Skylake-
addikt
válasz #56474624 #83773 üzenetére
Nezd, akkor maradjunk annyiba hogy en nem verbeli hifis vagyok, hanem olyan ember aki szereti a minoseget epp ugy hifiben mint butorokban, monitorban , muzliben , ruhaban meg funyiroban. Nekem semmi gondom azzal, ha valaki (jelenleg Te) mindent alarendel egyetlen tulajdonsagnak es mindemt megbocsajt egyetlen elony miatt, en egy osszkepet vasarolok nem egy hangot. A Te peldadban a "verbeli hifis" mar semmiben nem kulonbozik attol aki "verbeli vallasos" , ha igy nezzuk en nem is szeretnek ebbe a csoportba tartozni. Megvan a lehetosegem es megvan az igenyem is arra, hogy az altalanosan elerheto kategoria felett vasaroljak, de nem fogok megvenni egy olyan cipot ami tuti soha nem azik be, ha kozben meg sem kozeliti az izlesemet hanem keresek olyan cipot ami nem azik be es tetszik is. Te a leheto legprecizebb hangra vagysz en meg a leheto legjobb minosegre es nem a leheto legjobb hangminosegre. Olyan fejhallgatot akarok ami amellett, hogy jol szol, kenyelmes, szep, izlesesen van talalva. Nekem szamit a doboza is, a fejhallgato doboza is egy indikatora annak, hogy mit szeretne eladni a gyarto. Sajnalom azt, aki ezt nem erzi.
Tipikusan olyan mint a nok. Senki sem csinos de buta es senki sem okos de ronda not szeretne maga melle, mindenki okos ES szep not szeretne. Ez a Stax fules az okos de ronda no es ha valaki ezzel megelgszik azzal az egvilagon semmi gond, csak ne Te nezd le azokat akik ennel tobbre vagynak...
Az pedig, hogy annyi funkcioja van hogy szoljon es ennyi, az egyszeruen csak nem igaz. Egy etkezoasztalnak sem csak annyi funkcioja van, hogy megratja a tanyert, egy lampanak sem csak annyi funkcioja van, hogy fenyt ad es egy csapnak sem csak annyi funkcioja van, hogy folyik belole a viz. Az etkezoasztalod meg fog hatarozni egy komplett helyseget. A legtobb (foleg atlag feletti) termek igenis komoly esztetikai ertekkel bir, akkor is ha te ezt ignoralod. Ha nem erzed az esztetikai kulonbseget egy IKEA forgoszek es egy Herman Miller kozott azt nem azt jelenti , hogy nincs. Az csak azt jelenti, hogy Te nem latod.[ Szerkesztve ]
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
-Skylake-
addikt
válasz #56474624 #83767 üzenetére
"Miért kéne egy otthoni zenehallgatásra való fejhallgatónak jól kinéznie?"
Azért, mert egy termék nem csak és kizárólag a funkció betöltéséről szól, főleg nem ha valami high end szegmensről van szó ( nem csak fejhallgatóra értem). Igenis elvárom, hogy mikor lerakok több százezer forintot egy fejhallgatóért , akkor azon lássam azt, hogy a külsején meg a dobozán épp ugyan úgy dolgoztak , mint a hangján. A high end nem a hangminőséget jelöli hanem a szemléletet. Azt, hogy nyújtsuk a lehető legjobbat. Ebbe pedig bizonyos dolgok nem férnek bele, ahogy pl részemről az említett Stax fejhallgató designja sem. Ha felvenném és nagyon tetszene a hangja sem venném meg soha, mert azt érezném , hogy leszarták azt , hogy olyat gyártsanak ami a szememet is kényezteti nem csak a fülemet. Ferrariba is lehetne Alcantara helyett szövet mert pont ugyan olyan gyors lenne , meg ugyan olyan lenne a motorhang is. Azért nincs benne , mert abban az árban az már egyszerűen nem fér bele. Az említett fejesre szerintem ez részemről hatványozottan igaz. Ha ennyi pénzt elköltök , akkor már rég nem csak a hangról van szó , épp ezért néznek ki úgy a komoly fejesek (pl Empyrean / Utopia / Stellia / HD820 / LCD24 / Thror ) hogy azok ugyan azt a minőséget sugározzák kívülről mint belülről. Nincs baj azzal, hogy téged nem érdekel a hangon kívül semmi, de azzal se legyen baj ha mást nagyon is. Én személy szerint minden , de minden terméket (nem csak audió) úgy keresek , hogy először megnézem melyik tetszik és akkor elkezdem nézegetni, hogy azok közül melyik milyen szintet képvisel. Olyat fogok vásárolni amire már ránézésre is vágyok , amire nem az teljesen mindegy mit produkál.
[ Szerkesztve ]
-
zatom
tag
válasz #56474624 #83767 üzenetére
Egyetértek.
Sokáig én is előítélettel viseltettem a Staxok iránt kinézet tekintetében, aztán túltettem magam ezen.Már nem tartom csúnyának sem, de egyébként sem nézegetem, hanem hallgatom.A komfortja is rendben van.Azt gondolom, hogy mindent okkal csináltak olyanra, amilyen lett. -
alphamooncam
őstag
válasz #56474624 #83741 üzenetére
Még mindíg azt mondom, hogy egy FR diagramm önmagában nem alkalmas egy fejes megítélésére.
Egy vízesés és/vagy spektrum több mindent elárul!
A füled a legjobb.
Egy referenciával történő öszzehasonlítás ott, és akkor.
Annál jobb nincs, mi emberek ebben jók vagyunk.Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
Ear001
addikt
válasz #56474624 #83726 üzenetére
Nincs benne logika.
A sztatikusok gyenge basszusa a membránkitéréssel függ össze. Amíg a dinamikus hangszóró elég szabadon grasszál a légrésben előre hátra, a sztatikusok membránja csak kicsit tud előre hátra mozdulni kontrollált körülmények között. Ezért szokták a membránfelüetet növelni, hogyha előre hátra nem megy, akkor legalább ez meglegyen, de ez drága, több mágnes, pontosabb kivitelezés, tökösebb drágább meghajtó elektronika kell hozz- kell hozzá stb. Én inkább azt mondanám, hogy a sztatikusoknak is lehet jó basszusa, csak drágábban és nagyobb méretben.
-
törölt tag
válasz #56474624 #83729 üzenetére
Fontos a lecsengés, de nem csak a lecsengése szokott jobb lenni a planároknak (sztatikusé, orthodinamikusé egyaránt). A mélyátviteli linearitásuk is. Mélyre mennek, miközben az SPL lefelé sík tud maradni, mint az alföldi rónaság. A dinamikusaknál meg lefelé haladva létre kell hozni 100Hz irányába egy dombot-hegyet, hogy a 100Hz alatti lejtőből még 40Hz körül is maradjon valami.
Zordon Kárpátok vadregényes tája versus lenn az Alföld tengersík vidéke.
Majdnem mindegyik dinamikus lekonyul 100Hz-50Hz alatt, ezért kiemelik a 100Hz környékét. Ezt a kiemelést alkalmasint még markánsabban lehet hallani, mint a 300-200Hz alatti lusta lecsengésüket - illetve össze is függ a kettő, mert nem csak a membrán lassú lecsengéséről van szó, hanem az akusztikai kialakításéról is.[ Szerkesztve ]
-
alphamooncam
őstag
válasz #56474624 #83729 üzenetére
Mostmár értem, hogy mire gondoltál, de szerintem a vízesés diagrammnak nem sok köze van a helyes válaszhoz.
Mondom.
Az ember, és a zongora is ki tud adni egy normál zenei Á hangot.
Szintetizáltan ez egy szinusz hullám, felhangok nélkül. Az ember az által tudja megkülönböztetni az emberi hangot, meg a zongora hangját, hogy milyen és mennyi felhang keveredik hozzá.Azt gondolom, hogy egy hang mélységérzetét alapjaiban határozza meg a hozzá keveredő felhangok, mennyisége és minősége.
Felteszem ha két különböző tipusú fejhallgatóra, ugyanolyan hullámhosszú színuszhullámot küldenénk, nem lehetne különbséget megállapítani a mélységérzetben.
Ebből következően azt gondolom, hogy az elektrosztatikus "basszusgyengesége" abból adódik, hogy pontosabban adja vissza zenét, kevesebb felharmónikust kever hozzá a zenéhez.
Ez ugye lehet jó is meg rossz, is mert vannak kellemes torzítások a fülnek, amik zeneiséget kölcsönöznek a műnek, és amitől azt szívesebben hallgatjuk, mint a torzítatlant.
Szerintem.
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
Sinesol
veterán
Mint korábban is mondtam, az AKG pl. arra jutott, hogy egyszerűen a dinamikus driverek a leghatékonyabbak a mélyhangok előállításában. Ráadásul ezt még akkor állították, amikor még igencsak jó pénzeket szórtak el kutatásra, volt elektrosztatikus fejesük, kvadrophon fejesük, stb. Emiatt került anno K1000-be dinamikus driver, az a fejes meg nem volt épp olcsó sem, szal nem hinném, hogy pénz kérdése volt a dolog. Valószínűleg amúgy a sokszázezres vagy milliós mélyládákban sem véletlen van dinamikus driver.
Persze nem zárható ki az sem, hogy túl gyors a lecsengés és azért nincs meg az impact, ez is logikus lehetne. De ott vannak a Focal csúcsfejesei, vagy 1-2 egzotikus dinamikus fejes ujdonság, azok is elég gyorsak, mégis erőteljes, ütős marad a mély. Meg amugyis még ha gyors is a lecsengés, attól még egy erőteljesebb dobnak ütősnek kellene lennie.
Na meg az is érdekes lehet még, hogy egyáltalán mit értünk sebesség alatt, mivel vannak olyan vélemények is, hogy értelmezhetetlen a fogalom és általánosságban véve a legtöbben csak a világos hangképet értik sebesség alatt.
[ Szerkesztve ]
-
alphamooncam
őstag
Valami nem kerek szerintem, a dinamikusnak is le kell tudnia követni a hangot, különben nem lehetne keverni, különösen nem maszterelni rajta.
Szóval rendszerint az Attack ( felfutás ) a gyorsabb (10-50ms -nél nem állítok be gyorsabbat mert levágja hangot, oda az ütősség), és nagy baj van, ha a ( realese) lecsengés gyorsabb (akár 300-500ms is lehet)...
Szerintem a basszus érzet inkább a forrástól - harmónikus torzítás mennyiségétől - függ, nem a fejhallgató tipusától, legalábbis itthon a (virtuális stúdiómunkák során) ezt tapasztaltam.
-
törölt tag
válasz #56474624 #83694 üzenetére
Valóban nem teljesen semleges, de volt egy rakat fejhallgatóm idegesítően V és U karakterrel és mindenféle agyament kiemeléssel, pl olcsóbb KZ IEM-ok, ezekhez képest az M50x egy megváltás lett. Az fontos lenne számomra hogy ne kelljen moddolgatni és javítgatni, ez az m50x 4 éve megvan és úgy néz ki mint amikor kivettem a dobozból pár kisebb kopást leszámítva. Minél pontosabban szeretném azt hallani amit a lemezre felvettek, viszont az ilyen durván konstrukcióhibás fejesek ellenében mint a shure 840 inkább veszek egy olyat ami kicsit színezi a hangot. Az előbb Tulka ajánlotta a Sennheiser momemntumot, az tetszetős, majd valamikor kipróbálom ha alkalmam nyílik rá.
-
addikt
válasz #56474624 #83700 üzenetére
Igen, még az van. Elvileg van ebben egy állítólag elég jó beépített fejhallgató-erősítő. Hogy egy külön dac mellett mennyire veszi fel a versenyt, azt nem tudom, de más hangkártyákhoz képest jó.
Szóval megérné egy dac?Akkor meg is ragadom a témát egy kérdéssel: Milyen lenne jó ehhez? És miben venném észre a különbséget?
Lehet hogy rosszul tudom, de ha egy magasabb impedanciájú fejhallgatót valami nem bírja meghajtani, azt onnan tudjuk, hogy a hangerő kevés, nem? Mert a PC-men 15/100-on áll a hangerő, ennyivel több kakaót lehetne még neki adni, de nem akarok megsüketülni.
[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
-
Frogged
aktív tag
válasz #56474624 #83666 üzenetére
Az a baj a fájl alapu zene hallgatással hogy sok féle verzió van fent különböző minőségekben a neten, részben ezért is lehet annyi féle vélemény ugyan arrol az albumról.
Meg vallom öszintén olyan zenekarokat amiket ritkán hallgatok mert nem akkora kedvencek inkább a torrent kölcsönzőből lekapom a legnagyobb felbontásu verziót nem varjálomtúl.
Lehet télleg van olyan verziója a Kill Em All-nak ami korrektül szól.Nálam nem a gitár hangolásal van baj csak szimplán kicsit koszos a felvétel ami tipikusan jellemző sok kezdő rock zenekar első albumára a gyengébb körülmények miatt.
Persze vanak olyan albumok amik szimplán azért nem szolnak jól számomra mert nem elég vastag a gitár nem elég sulyos a dob pl Metalica: Ride the lightning vagy Slayer: Word Painted Blood de ez egyéni prefenencia ez nem a készítők hibája.
-
darvinya
titán
válasz #56474624 #83666 üzenetére
Vagy inkább kihallja az ember.
Pl: nekem nagyon bejön Cannibal C. 2/3 albumja, főleg basszg.
De ott a Nirvana aminek trükkös mind a gitár és basszg., összeségben az egész.
Metallica -tól Load /Re, Magnetic ami valami borzalom, a többit szeretem.
Vagy R.Size New Form, Stb.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Frogged
aktív tag
válasz #56474624 #83608 üzenetére
Kicsit gyorsan ráfüleltem a 80as évekre mert utoljára kb fél éve hallgatam a régi metallica és testament albumokat még a régi daccal.
Igazából az első testament album ami elég gyenge a többi már nem anyira rossz bár nem is jó.
A metallicanál is az első album ami nem az igazi hangzásra , a 2ik az határ eset, a pupets meg már télleg rendben van.
A raining blood alapból nem volt rossz, a vinyl Conflict újra kiadást én katasztrófának éreztem .
De pl a Higres audion van fent pár újra kiadott régi slayer album azok nekem jobban tetszenek mint az eredeti kiadás.A painkiller a Teac Ud503al visítos volt pedig nem mély hiányos dac a P6ban sincs több mély de levegősebb és több a dinamika meg valahogy az egész meg szolalás élőbb vele.
Mióta meg van azóta kezdtem el újra hallgatni a painkillert meg a Zepelin számokat.Def Leppard - High 'n' dry, GnR - Appetite nálam is szépen szól:)
Szerintem szimplán nem egyszerű olyan rendszert össze dobni amin jól szól a rock és a metál mint hogy annyira hallgathatatlanok lenének a felvételek.
Na de mára ki offoltam magam
-
-
törölt tag
válasz #56474624 #83607 üzenetére
Amit még nagyon kedvelek hangzás szempontjából, az a Def Leppard - High 'n' dry, GnR - Appetite, és különösen Mötley Crüe - Girls, Girls, Girls. Utóbbi azért volt érdekes, mert CD-n kifejezetten szarnak tartottam (mondjuk a másik kettőtt is), aztán beszereztem LP-n (rendes LP-n, nem LP rip), az akkor nagyon tetszett a CD-hez képest. Utána, ahogy fejlődött a rendszerem, a CD-s verzió szép lassan lelépte az LP-st, bár az is igaz, hogy az analóg forrásomon volna mit javítani, de az nem olcsó.
[ Szerkesztve ]
-
ribizly
veterán
válasz #56474624 #83601 üzenetére
Igen kevés az az előadó, aki részt vesz ma már az utómunkában, esetleg zenei hozzáértéssel rendelkezik (esetleg játszik valamilyen hangszeren legalább), így nem is csoda, hogy nem kerül ki annyi minőségi munka. Jackson még a koreográfiát is maga találta ki sok esetben. Nem csoda, ha emlékezetes maradt.
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
Tulku
veterán
válasz #56474624 #83589 üzenetére
Tokéletesen egyetértek...aki pedig valóban tudni szeretné ilyen eszközök mellett, szinte biztosan betéved olyan fórumokra, szakboltokba, ahol segítenek neki...aki pedig találomra vesz 4000 dolláros fejest telefonhoz....nos az a világ bármely táján felettébb érdekes elmeállapotú egyén látszatát kelti...
Mivel az értőbb zenehallgatók között is számtalan kisebb nagyobb - az egyén habitusából, hallásából, lelki ozzáállásából eredő - különbség van (gondoljunk csak a parttalan H800- Audeze LCD vitákra) egy külső - un dilettáns, teát nagyjábó átlag - "tesztelő" bevonása semmi egyéb eredménnyel nem járna, mint kiterjesztené e polémiát még randomabb feltétel rendszerrel....vagyis ő ugyan nem releváns de tetszik, vagy nem tetszi neki amit hallott (még az is lehet, hogy maga a zene írtóztatja)...épp ezért szól egy bizonyos minőség fölött a minőségi polémia egy szűk kör hóbortjáról.... -
Zoliee
senior tag
válasz #56474624 #83550 üzenetére
Szerintem meg pont lényegtelen mit mond az "átlagember". Főleg akkor, amikor számtalanszor le lett írva/tapasztaljuk, hogy az "igényes" zenehallgatást egyre vékonyabb réteg gyakorolja.
A "referencia" jelző is hivatkozás/ajánlás, de ha nincs összehasonlítási alapod, akkor nehéz adni annak a véleményére.
És persze még itt jön a korábban számtalanszor leírt egyéni preferencia/ízlés, milyen láncban zenél, vagy pl a "csordaszellem", ami szintén fel-feltör, majd elül, vagy kihátrálnak halkan a résztvevők :) -
Gzula[HUN]
addikt
válasz #56474624 #83537 üzenetére
Elsősorban abban bízom, hogy a mosás meghozza az eredményt, és pár hónapot csúszik az a párna csere program.
Párnacseréről:
Nyitottaknál tapasztaltam, hogy csak rontani lehet igazából a párna cserével, "javításra" kicsi az esély. Mondjuk a Pionner A1000-es annyiban kivétel, hogy ott is bazi nagy, 10,5 vagy 11 cm külső átmérőjű a párna, és elég gáz is a minősége. Viszont a belső átmérő is nagy, és úgy kiszökik a hang, mint a huzat. Kísérletképpen ráerőszakoltam egy 10cm-eset, gyárihoz közeli minőségű textil párnát, és a hangzás alapvetően nem változott, viszont kevesebb hang szökött ki, és egy árnyalatnyit jobb lett az összkép. Bohóckodtam többfajtával is, rendeltem hozzá a korábban linkelt bundás hibridet, elé raktam műbőrt is, többfajta textilt, de itt a gyári, vagy ahhoz nagyon közeli megoldás tűnt igazinak.
Hasonlóan jártam a TAD-500-al, de egy (akkor) 5 éves, leamortizált fejhallgatóra nem akartam költeni. Lepasszoltam kisebb fiamnak, neki meg annyira tetszik, hogy csak azt viseli el magán. (Nem a hang, inkább a kényelem neki az elsődleges szempont 7 évesen.)
A Fidelio szerencsére messze van a párnacserétől, de annak meg annyira egyedi párnája van, hogy ott tuti bajban leszek, ha előjön ez a probléma.Itt jegyzem meg, hogy (#83536) -Skylake- abban van elég mély. Nem úgy, mint egy M40X-ben, hanem egy MDR-1A után sem hiányzik belőle.
Zártaknál viszont szerintem van helye párnacserével bohóckodni, bejött az OneOdionál, a rádiós Sonymnál és az MDR-1A-nál is. Mondjuk változó volt, hogy mi jött be.
Az Oneodionál és a Sonynál már annyit csereberéltem a párnákat, hogy már nekem volt mókás (vagy beteg). Mindkettőnek vagy egy bemélyedése, ahová "bekasztva" könnyen fel lehet helyezni a párnát, csak forgatni kell, és ráhúzza saját magát. Ha a két olcsó Philips (szintén 95mm-es) párnáit, meg az eddig ki nem dobott Pioneer M290 párnáit is beleszámítom, akkor 5 vagy 6 féle textil, 2 (csupán méretben eltérő) hibrid, és egy memória párnás bőr/műbőr párnát cseréltem rajtuk, volt úgy, hogy egymás után többször is. Szóval ezeknél nem csak az volt, hogy megjött az új párna, és "ó, ez sokkal jobb, mint a gyári".
[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
válasz #56474624 #83496 üzenetére
Technikailag lehet sok mindenben jobb, de ettöl még nem feltetlen lesz jobb a hangjuk, föleg a mai top hagyomanyos dinamikus / orthodinamikus fejesekkel összehasonlitva egy 70-es evek beli Stax nem egy liga. A leragadas sem veletlen, az AKG kapcsan olvastam, hogy ök pl. azert döntöttek a hagyomanyos dinamikus mellett, mert ez a leghatekonyabb technologia a mélyfrekvenciak reprodukalasaban, gondolom masoknal is elöjöhetett ez a dolog. Fejlödes meg azert van böven, eleg csak a Focal-ra vagy a ZMF-re gondolni, plusz mellettuk is van még több erdekes technologia. Csak mert a nagyobb cegek többsége bealudt, az nem jelenti azt, hogy ne lenne olyan, aki fejleszt. Remenykedjünk, hogy a Focal térnyerése cselekvésre készteti a Sennheisert, Beyer-t, AudioTechnika-t, mert nekik azert böven lenne eröforrasuk fejlesztesre.
[ Szerkesztve ]
-
alphamooncam
őstag
válasz #56474624 #83415 üzenetére
Ez a lejátszási oldalam. Amint látod Foobar.
Eddig még sohasem Mixeltem, de nem is érdekel annyira, inkább a Masterelés áll közelebb hozzám.
Amit látsz, az a lejátszó programon belül, egyfajta finiselés a lánc hardveres részének saját képre formálása úgy, hogy a zene érintetlen marad, merthogy a feldolgozás realtime történik.
Ez ugyanúgy vonatkozik akár egy fejes lánc finiselésére, akár egy hangszóróséra, és csak egy kattintás előhívni a presetet, ha már egyszer sikerült berállítani.
-
alphamooncam
őstag
válasz #56474624 #83406 üzenetére
"Olcsó házi mozi rendszernek igen, zenehallgatáshoz nem árt a harmónia sem, mikor egységes egészként szólalnak meg a részletek."
Az egységes egészt a hangmérnökök kompresszorral csinálják, és Glue-nak hívják.
Az egyik leginkább használt technika amit a maszter buszon alkalmaznak, az úgynevezett Glue. Aki szokott Youtube tutorialokat nézni a témában, az erről talán már hallott is. Ez magyarul annyit jelent, ragasztó. Pontosan ezt is teszi, a különálló részeket gyakorlatilag összeragasztja, és egy egységes hangzást ad. Ezt persze nem csak és kizárólag magának a kompressziónak köszönhetjük, hanem sok esetben az adott busz-kompresszor egyéb jótékony hatásainak is, pl. a nemlineáris viselkedés, torzítás, vagyis szaturáció. Glue névvel legtöbbször konkrétan az SSL G-Compressor-t illetik.
-
contaxg
veterán
válasz #56474624 #83406 üzenetére
Így van! Bármely hangtartomány minőségi ill mennyiségi gyengesége problémákat vett fel és jobb ezeket kerülni.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
contaxg
veterán
válasz #56474624 #83402 üzenetére
Aha, de ha egy hangmérnök minden hangszert egyenként közel mikrofonoz, majd a keverőpulton újra összerakja a zenekart akkor nem hivatkozhatsz élő hangverseny hangzásra. Egyébként ha vmi magasban fedett ott miért nem csökken a felbontás?? Hiszen nem hallok hangszereket, hangokat rendesen...
Szóval a magas hiány az nem csak tonálisan viszi el a hangképet, hanem információ hiányt is szül... szerintem. Éppen most hallgatok egy mono Toscanini felvételt az 1940-es évekből (Chord Dave+Meze Empyrean) és ez sem a felbontása miatt jó de a lényeg, hogy bár alapzajos és néha torz, de tonálisan rendben van... de főleg zeneileg OKA jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Hack3er
őstag
válasz #56474624 #83342 üzenetére
A eredeti vintage dt550 párnája is úgy néz ki mint a dt880-é, Szerintem ugyan az lehet.
Méret szempontjából megegyezik a régi és az új párna, de az új sokkal keményebb, a régi olyan puha mint a vaj.
Hogy van e előre lépés a régi javára, azt én nem tudom megmondani.
Kíváncsi lettem hogy milyen mostani szintet képviselhet a régi DT880 a gyári és új párnákkal.
Majd ha vége lesz ennek a koronás helyzetnek biztos lesz szervezve egy fejhallgató találkozó,
akkor én viszem a gyári párnásat KisTücsök meg az új párnásat.A DT440 és az 550-ed az régi párnásak?
(#83359) KisTücsök
Érdekes teszt lehetne az is, hogy miben különbözik hangilag a velúr a műbőr bevonattól ha egyáltalán van különbség.[ Szerkesztve ]
-
alphamooncam
őstag
válasz #56474624 #83356 üzenetére
Nincs most kanalam mindet végigbogarászni, meg nem is érdekel annyira, de ha megadod pontosan melyik szabvány foglalkozik a korrekciós görbékkel istenúccse nekidurálom magam és elolvasom.
"Saját maguk sem tudják pontosan leírni, hogy mi hogy működik, de nem is ez a lényeg, hanem az hogy a cikk írásakor, öt éve még nem volt ipari szabvány a korrekciós görbére. "
P.ontosításra szorul.Ők írták , (vagy rosszul fordította a gugli,) hogy nincs szabvány...
-
törölt tag
válasz #56474624 #83355 üzenetére
http://www.hifimagazin.hu/HFMCD/HFM/CIKKEK/HFM2410.HTM
DIN45581 és 45582 pedig a méréstechnikával foglalkozik. (A nemzetközi IEC ajánlásban is találunk hasonló tárgyú anyagokat.) -
Dave™
nagyúr
válasz #56474624 #83352 üzenetére
Nem kell ahhoz Lidl kategóriában lennie, van jó pár drágább fejhallgató ami lineáris mégis vagy elég mesterséges, vagy szimplán túl száraz. A mostani ízlésemmel azt mondom, hogy számomra a legjobban a lineáristól picit izgalmasabbra hangolt karakter jön be a legjobban, akár kicsit melegebb irányba (HP-50, R70x), akár kicsit analitikusabb irányba (MSR7), de valami fűszer kell bele, mert egyébként unalmas. Ez azt is jelenti, hogy ami régebben tetszett kiemelés itt-ott, azok már zavarnak, mert túl mesterségesnek hatnak bizonyos stílusokkal. Még az is simán elképzelhető az AT esetében amit kammerer mond, hogy van benne egy jó adag random faktor (mi hogy sikerül), mert vannak azért ellentmondások bőven a termékportfólión belül, jóval több mint más gyártóknál. De a legszebb és legizgalmasabb fejeseket azért még mindig az AT készíti
-
alphamooncam
őstag
válasz #56474624 #83347 üzenetére
Ezt mondom én is! Meg kéne nézni, nekem mostanában nem volt időm, hogy az érvényes szabványok mint mondanak a korrekciózásról, ill. már ha van ilyen előírás, és annak a mértékéről. Meg ha már lúd, akkor a simításról is kéne vmi. info.
Én továbbra is azt mondom, mindenki azt vegye ami neki jobban tetszik. A neten feltalálható mérésekre való támaszkodni szvsz nem megalapozott továbbra sem.
Mint ahogy etalonnak kikiáltani bármit ugyanezen alapon, mert hogy az "lineáris" aztán kiderül, hogy más kordináta rendszerben meg már nemannyira. ...
-
alphamooncam
őstag
válasz #56474624 #83335 üzenetére
Úgy látom Neked se sikerült az AD900X diagrammját beilleszteni.
Ha már annyit volt savazva általad szegény AD900X, akkor engedd már meg hogy felhívjam a figyelmedet a Sennheiser HD650 kompenzálás nélküli ( szürke ) frekvenciaválaszára !
Magamtól sosem kerestem volna rá, de ha már ilyen szépen felhívtad rá a figyelmemet, hogy bizony ez minden csak éppen nem kiegyenlített.
Természetesen léteznek szabvány előírások a stúdió monitor fejhallgatók hangminőségére is! Ilyen pl. az ITU-R BS.708, aminek használatát az EBU (Európai műsorszolgáltatók szövetsége) is előírja.
Ahhoz, hogy egy fejhallgató megfeleljen a szabványnak, a következő elvárásoknak kell eleget tennie:
- A frekvenciamenete legyen lineáris az 500-4000 Hz közötti frekvenciákon, a megengedett eltérés +/- 1,5 dB. Az ez alatti frekvenciák esetében, 50-500 Hz között a linearitás megengedett eltérése max. +/-2 dB az alacsonyabb frekvenciák felé nagyobb eltéréssel. A magas frekvenciák esetében 4000-16000 Hz-ig +/- 4 dB, a magasabb frekvenciák felé nagyobb eltérést engedélyezve.
- A jobb és a bal hangszóró frekvenciamenete nem térhet el egymástól jobban, mint 1 dB a 100-8000 Hz tartományban, és 2 dB a 10000-16000 Hz tartományban."
Akkor hogy is van ez a Sennheiser etalonnal!?
10dB-es középtartomány kiemelés már nagyon sok, az előírt max 3dB-hez képest, és itt ugye középtartományról beszélünk, amíg szerencsétlen AT-nél kifogásolt kiemelési tartománynál, pedig a szabvány több mint kétszeres (8dB) hangerő különbséget is megenged, amiből az következik hogy utóbbi tehát az AT a kiegyenlítettebb. ( Amíg nem lesz két egyforma feltételekkel készített mérés Szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #56474624 #83337 üzenetére
"És a mai kompenzációs görbéket is eleve előszeretettel módosítják ebbe az irányba a közízlésnek engedelmeskedve"
Ezért (is) mondom, hogy érdemesebb a korrigálatlan görbéket nézni.
Torzítás ügyben az A900X innerfidelity-s THD+N méréseiből (és egyebeiből) indultam ki most. Anno hasonlítgatva az AD900X és az A900X például goldenears-es vízesésdiagramjait (lásd a 10kHz környéki rezonanciára utalás), frekvenciameneteit illetve burstjeit (mélyviselkedésben), az látszott, hogy természetesen ugyanarról a rendszerről van szó, a szokásos kisebb eltérésekkel a nyitottságból-zártságból adódóan - a 10kHz-es tüske tekintetében inkább az A, lecsengési megfogottságban-rezonánsságban emlékeim szerint inkább az AD enyhe előnyével itt-ott (engem egyébként a zárt érdekelt, mert az szokott).
Érdekesek például a Reference Audio Analyzer Pro mérései is AT zárt és nyitott változatok összehasonlítgatására. Az még működik. A Pro méréseket érdemes nézni, nem az egyszerűsítetteket.
Egyébként persze fej-/fülhallgató esetében ahány mérés annyiféle, még azonos mérőhelyen is. -
Hack3er
őstag
válasz #56474624 #83323 üzenetére
2 fejes volt. Az első szerzemény a műbőr EDT 770S párnával volt.
Meg jött az eredeti párnás.Én a kettő tapasztalatlan újonc szatyor fülemmel azt hallottam hogy az EDT-s párnás megoldással a magasakat picit megemelte.
Jó lett volna egy tapasztalt fülű személlyel meghallgattatni mind kettőt.
"Teszteltem" frekvencia átmenetet, nem tudom hogy ez mennyire lett pontos.
A görgék így festenek: -
törölt tag
válasz #56474624 #83335 üzenetére
A Goldenears mérésén a perceived kitétel azt jelenti, hogy korrigált-kompenzált görbe. (Kicsit eltért a korrigálásuk jellege-mértéke, mint például az Innerfidelityé.) A Goldenears korrigáltakon nagyjából ehhez az AD900X-eshez hasonló szokott lenni a fejhallgatók-fülhallgatók többsége a 10kHz körül (is) - bár az AD900X egy kicsit magasabb ott az "átlagosnál", de nem kirívó, az igazán prezenszesek erősebben kiemeltek ott (is és kicsit lejjebb is), a lineáris-szerűek korrigált görbéje kb. a fekete szaggatotton vagy kicsit felette szokott lenni. De például a kifejezetten basshead B&W C5-ömnek is kb ugyanilyen a 10kHz-es tüskéje, csak annak jóval magasabban van a mélye. Szóval, általában nem az 1kHz-hez képest mérvadó a fej-fülhallgatók sávszéle, hanem a sávszélek egymáshoz képest mérvadóak, merthogy szinte mindig többé-kevésbé eltérnek a sávszélek az 1kHz szintjétől.
Az általad nézett Innerfidelity mérésen ellenben a zárt A900X van, annak egy kicsit tompább a 10kHz-es tüskéje, mint a nyitott AD900X-nek - tehát az AD900X egy kicsit csúnyább lenne az Innerfidelity mérésen. (De az A900X is se nagyon hasonlít a HD650-hez, eléggé eltérnek.)
Én egyébként az Innerfidelityn (is) a korrigálatlan-kompenzálatlan görbéket szoktam inkább nézni, lásd a szürke görbehalmazt, mert az reálisabb, mint a korrigált - a prezenszsáv 2-8kHz közti részén különben is túl irreálisan korrigál az Innerfidelity, a legerősebben korrigált intervallumban 15dB-t.(Fej-fülhallgató mérésén 5dB-es tüskéken nem nagyon szabad meglepődni, 15-20dB-nyi sávban szokott hullámozni a görbe 20Hz és 15000Hz között, hasonló jelleggel, mint az AD900X - amely mondom, kicsit rondább tüskéjű, mint az Innerfidelity A900X-e.)
Az bizony nagyon szomorú, hogy a Goldenears már nem érhető el, a jelek szerint már a koreai se.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok