Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
brodarics
tag
Sziasztok!
Hordozható fejhallgatót keresek max 25 ezerig, de inkább 20. Főként zenehallgatásra, utazásnál, otthon, IOS rendszerrel lenne használva, jó lenne ha vezérlő működhetne hozzá, de nem kizáró ok ha nem. Néztem 2-3 darabot, kérnék szépen egy véleményt róluk, konkurencia javaslatot szívesen veszek. Zenei stílus: amit főként hallgatok: hip-hop, rap, elektronikus zenék.
Ők volnának: AKG Q460 25 ezer, MARLEY (EM-FH023-HA) STIR IT UP HARVEST 20 ezer, AKG K619 egy demó verziót találtam 15-ért. Egyáltalán érdemes demót verziót nézni?
-
.DLL
veterán
válasz
aram01 #40092 üzenetére
A 407 nem rossz, bár én MM-ben 4,99K-ért láttam, de a Retro DJ tisztább hangú. Amúgy jah, kényelemben nem remekel, inkább kis fülűeknek ajánlott.
PX30-at még nem hallottam, de ez a széria is úgy tudom túlárazott, ami viszont nem rossz az a Panasonic RP HT-010, és kb. a negyedébe kerül! -
PrinceHerceg
őstag
válasz
Gzula[HUN] #40085 üzenetére
Szia!
Okés... de azt már most leszögezném, hogy mérföldekkel jobb mint a 290/390 párosnál, mivel egyfelől rohadt jól izolál a köritől na és a csati szeparációja is sokat fejlődött, vagy csak én szoktam el ettől a jelenlegi fejesemben... pluszban kicsit azért csiszoltak a karosszérián is, lévén, hogy nagyobb reflex portot kapott, hogy jobban tudjon "lélegezni" és hát ez be is jött... továbbá a nagyobb frekihatárokban is lehet valami mert rettenet szépen szólt első meghallgatásra, de majd még ma okosabb leszek!
-
Radomer
aktív tag
válasz
Bargyu #40084 üzenetére
Talin lcd2 szokott lenni. Staxok azon verziói biztos nem.
Staxok azért jobbak mert a membránjuk kisebb tömegű (Elektrosztatikus működési elv), és ezért könnyebben mozgatható ami magával hozza a részletes,dinamikus, kristálytiszta, neutrális hangot. Sajnos speciális meghajtást is igényelnek ezért annyira drágák.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
PrinceHerceg #40073 üzenetére
Túl sok minőségi különbség szerintem nem lesz a 390-eshez képest. Nekem 2db M290-esem volt/van, az elsőt kb. 8 éve vettem. A 2-at használtan kici óccóé innen. Igaz, elsősorban alkatrésznek kellett. 3-5 évnél nem jósolok neki többet, hamar törik, mind ugyanott (a 2 "glória" tövénél). A gumi is nyúlik, és "macskásodik". Ez utóbbit megoldottam úgy, hogy ha már egyébként is szét kellett szedni, hogy össze ragasszam, akkor állítottam a gumin is. Annó kb. 5500 HUF volt, annyit simán megért. 10ezer+ ért körülnéznék, hogy nincs-e jobb vétel, de részemről ez inkább a minőségi hiányosságok miatt van, az összhatása bejön. Jelenleg is megvan még az (a 2.) M290-es tartaléknak.
Figyelembe véve, hogy a "karosszérián" szinte semmit nem változtattak, szerintem az egyik legkényelmesebb füles ebben az árban. Totál a fül köré simul a párnája. Állítólag az M390-nek vékonyabb, mint az M290-nek, így kényelmetlenebb a párnája. Érdemes utána nézni, hogy melyikét "örökölte".
Ha teszteled, engem azért érdekelne, hogy milyen.
-
Bargyu
tag
Ízlések és pofonok. Az Lcd2/Lcd3-at kiprobalnam. Nehany napra, egy nagyon magasra ertekelt (ertsd draga, mert francia pecsetje van) vorosborral halalnam meg, ha valaki kolcsonadna (mondjuk letet mellett). A head-fi.org-on termeszetesen hitvita, melyik a jobb, a Stax 007/009 amelyikrol altalaban ugy irnak mint ami egy magasabb kategoria, de ez ugye araban is rendkivuli. Fejes talalkozon elofordul valamelyik?
-
.DLL
veterán
válasz
kismikis #40082 üzenetére
Igen, talán a 668B-hez állhat közelebb, annak nem olyan erősek a magasai. A HD681 tényleg elsőre le akar nyűgözni, meg a tere is ennek a legjobb, de hosszabb távon fárasztó mod nélkül.
Ha a tied plüss párnával sem túl világos hangú az nagyon jó! Persze kinek mi a világos hang, ugye. -
kismikis
tag
HD681 kék díszekkel piros helyett + magas ár.
Az SR850-et tv, dvd és rádió hallgatáshoz vettem, sajnálom a K501-et naponta nyüstölni. Kíváncsiságból kipróbáltam a Samsont cd forrással is. Ttiszta, részletező, gyors hangú, de nem gyilkolnak a magasai, mod nélkül is élvezhető. Kényelmes (gyárilag plüss párnák!), 10eFt alatti ár és a személyes átvétel lehetőség Dél-Budán. Nekem így best buy.
A rockgrotto fórumában boncolgatják az SR850 - HD681 - HD668 összefüggéseket és szerintük "Now how about the most important thing ... the sound. Well they are definitely not the same." Talán nem a matricától.
-
manokaa
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Ajándékba szeretnék venni egy fejhallgatót zenehallgatás céljából, utcai használatra. Nagyjából 25.000 Ft körül szeretnék rá szánni +- pár ezer forint. Nem igazán vagyok kompetens a témában, így a véleményeteket szeretném kérni, hogy mit érdemes venni ilyen áron. Telefonhoz használná, 920-as Lumiához, ha ez esetleg szükséges adat a megfelelő tanácshoz.
Segítségeteket előre is köszönöm! -
Golota
aktív tag
Ha teheted, próbálj ki egy V-Jayst is. Sokkal erőteljesebb a középtartomány, mint a Sennheiser PX 100-200 vonalon. Ulta-portablek közül nekem ez jött be legjobban. Árban hasonló, nagyon kényelmes, a kábelezése elnyűhetetlen, nem olyan gagyi, mint a Senné. A basszusa ütős, de nem olyan mélyhangsúlyos a fejes, mint a Sennhesier.
-
laceb
tag
Sziasztok!
Kb. hat éve van egy Sennheiser PX 200 fejhallgatóm.Már igencsak le van amortizálva,szivacsa "elfogyott" jack része kétszer volt már cserélve.
Most láttam, hogy a PX 200-II akciós az edigitálnál14.900.-
Lehet lecserélem,mert nem szoktam látni ilyen jó akciót.
Ugyanazt várhatom tőle mint az elődjétől?Illetve valami alternatívát is ajánlhattok,ha van valami tutijó!
Főleg klasszikus zenét hallgatok,FLAC formátumban,tömegközlekedésen.A lejátszó Sandisk Sansa Clip Zip rockbox-szal.Köszi
-
brodarics
tag
Üdvözletem!
Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Otthon, utazásnál. Jó lenne ha utcai lenne, hogy könnyen vihető legyen.
Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Elsősorban zenére, néha film és játék, de ezek másodlagosak.
Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
20-25 ezer, jobb lenne az olcsóbb (feltaláltam a spanyolviaszt ezzel
)
Vezetékes vagy vezeték nélküli?
VezetékesCircumaural vagy supraaural?
circumaural, ha már ez a kényelmesebb
Zárt vagy nyitott?
A zárt jobb lenne, de ez részemről nem döntő szempont
Mikrofonos vagy mikrofon nélküli?
Nem kell mikrofon.
Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az ami zavar?
Szeretem a mélyet, de valami kiegyensúlyozott lenne a legjobb talán, mivel széles skálán mozog a zenei ízlésem
Mire figyeljünk oda, honnan vásároljunk?
Jöhet külföldről is, nincs vele gond.
Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Laptop,tablet, teló, meg ugye néha játék ps4-el. Előny volna ha IOS-el lenne kompatibilis.
Köszönöm a segítséget előre is.
-
assemble
addikt
-
PrinceHerceg
őstag
Hali!
Halljátok... tegnap aztán tényleg érdemes volt betérni a WestEND-i MM-ba, mert ott volt kitéve egy Pioneer SE-M531-es fejes a megfelelő soron!
Apám de jól is szólt... már el is felejtettem anno az SE-M390-esem is, hogy ilyen jók, pedig csak mobiltelóról hajtottam meg kicsit, de sebaj, holnap viszem a jelenlegi SONY dögömet is egy jó kis side by side tesztre és amelyik győz az lesz a trónörökös!
Szerintetek, mi a vélemény róla?
-
Tufa_
aktív tag
a momentum 2.0 on eart 130 fonttért találtam legolcsóbban, míg az első szériából kék és ivory előfordul akár 70 fontért is itt. A reptereken elég olcsón vannak amúgy, de más márkák is.. Pl egy B&O H6 amikor mindenhol 300 font körül mozgott, ott 149ért volt (az egyetlen hibája, hogy zöld..)
-
.DLL
veterán
Az tény, hogy az említett felsőbb kategóriás fejesek nem olyan basszus orientáltak, mint a M. On-ear. Az is vállaható csak kérdés mennyiért. Eredeti ára túlzó, de ha ez a karakter jön be, akkor már csak egy jó akciót vagy leértékelést kell kifogni. Egyébként az Amperior és a HD25 Aluminum, amiket hallottam, nem fukarkodnak a basszussal sem, és kényelmesnek is mondhatók, bár valóban nem annyira, mint a M. On-ear, az tényleg egy puha párna.
(#40063) assemble: Takstar Pro-80, Beyer DT770, ATH A900X, Shure 840, pl. mind nagyok, kényelmesek, zártak. csak néhány példa
-
törölt tag
válasz
assemble #40063 üzenetére
Szerintem az az oka, hogy aki zárt fejest vesz, az inkább út közben használná, ezért kicsi kell legyen. Az over-ear fejeseket jelelmzően otthon használja az ember, így élvezetesebb a nyitott, illetve kényelmesebb is.
Amúgy elég nagy választék van azért circum zártakból is, csak legfeljebb nem a legolcsóbb kategóriában.
-
assemble
addikt
Egyebkent mi az oka annak, hogy majd az osszes igazan kenyelmes, over-ear fejhallgato nyitott, es a legtobb zart on-ear, es ami zart over-ear, az is altalaban kisebb/kenyelmetlenebb. On-earben ennyivel konnyebb megoldani a szigetelest, hogy zart maradjon?
-
törölt tag
IEM-ből érdemes lehetne olyat megpróbálni, amin szivacs illeszték van, azok könnyebben megmaradnak a fülben, illetve jobban hangszigetelnek, de nincs meg az a teljes vízalatti érzés, mint a szilikonnal.
A Momentum fejesek elég kényelmesek valóban, de az on-ear elég vacakul szól, az over-ear jobb, de nem annyiért. Ott van a Bose AE2, ami hasonló hangkarakter szerintem, csak olcsóbb, és kisebb (igaz, hogy over-ear, de nagyon kicsi ahhoz képest). Illetve még az Onkyo HF300, ami egy nagyobb on-ear fejes lényegében.
-
Tufa_
aktív tag
válasz
#16820480 #40059 üzenetére
In eart használok most is. Volt/van már belőle több félém is, de az "agybadugós" verziók nekem nem maradnak bent, és hiába próbálgatok drágábbakat (van egy B&O i3-am is..), a legkényelmesebb, legnormálisabb hangja az 5ös szériás iphoneok gyári fülesének van, de sehol nincs egy on-earhez képest, számomra. A forrás egyébként egy Xperia Z1, nem Hi-fi, tudom...
Egy reptéren volt lehetőségem letesztelni a "drágább" kategóriás fejeseket, pl a DT1350et és a P5öt is, de nekem a hangjuk ugyanarról a forrásról sokkal kevésbé voltak kellemesek mint az akkori momentum, vagy szimplán a kényelem volt rosszabb..Itt Londonban vicc hogy nincs egy olyan üzlet ahol kilehet próbálni több féle fejest. Mindenhol a Dre-t nyomják.. Van egy hi-fi üzlet, ahol lehet különleges, ritkább, audiofil márkákat tesztelni, de a legolcsóbb in ear kb 300 fonttól indul, on és over earek meg úgy kb 1000 fonttól..
-
zsocy
őstag
És még mindig ugyanaz a kérdés? Hogy érdemes-e este fejhallgatót használnod? Mert azt igazából csak a körülményeid befolyásolják, ha nem zavar senkit a zene a közeledben akkor szerintem ezzel a sztereó lánccal már elég komoly fejes rendszer tud csak lépést tartani.
Annyira sajnos nem ismerem ezt az erősítőt hogy tudjam hogy jól fog-e szólni fejeskimeneten is, de az szinte biztos hogy a dedikált fejeserősítő - dac kombó jobban szólhat.Azért próbáld ki!
-
törölt tag
Szerintem akkor próbálj ki egy fejhallgatót is, ne csak divatcikkeket. Az MSR7 sokkal jobb hangú a Momentumnál (első generációs), de ott a K545 is, vagy akár Sony MDR1R. Egyébként nem olyan vészesen nagyok ezek, sokat látom utcán emebreken a Sony-t, nem néz ki szerintem hülyén nagy fejen sem.
-
Janika-1982
tag
válasz
pulutodurumo #40034 üzenetére
Szia,ugye nem viccelsz,mert így guglizza ki-teszefoszán:[link]
Valahogy nincsen ídőm,több tízezer hozzászólást elolvasni,mert hiányosan vannak kiemelve.
Pl:39861-dik hozzászólás,majd egyből utána a 39998-dik jön,furcsa az egész. -
Bodz
nagyúr
válasz
akkójóva #40005 üzenetére
Letépi a fejed a hangerő a 250 ohmossal is. DE nyilván ettől még nem az E1 az ideális erősítő hozzá. Gondolom feltűnt már, hogy az aprócska méret ellenére egész jó erőben van.
Hová tűnt a Philips X2 tulaj?
sting2, mesélj! Na milyen? Vagy csak lemaradtam a véleményről?
-
Tufa_
aktív tag
válasz
pulutodurumo #40047 üzenetére
Elvileg 160ért már megtudom venni. Megnézem élőben ha tudom, köszi
szerk.: valóban, csak on eart keresek.. Az over ear bután néz ki a kosárlabda méretű fejemen
-
Tufa_
aktív tag
Momentum 2.0 on eart hallgatott már valaki?
Anno pár fejhallgató közül az első szériás momentum hangja, mérete jött be a legjobban (drágább fejesekkel összehasonlítva, B&W, Bose, Bang & Olufsen pl), de akkor nem vettem meg. Most hogy itt a 2.0, ismét gondolkozóba estem.
Előző héten hallgattam egy Bang & Olufsen H8at, de számomra nagyon eltúlzott volt már a basszus, és ugyanez volt korábban a H6 on earrel is. Ahhoz képest közel fele annyiért a momentum hangja sokkal lazább, élethűbb volt.. Kb mint a H6 over ear hangja, csak még jobb..
Itt Angliában 130 fonttért megtudom venni a momentum 2.0-t. Ennyiért van hasonló, kevésbé felkapott márka, amit érdemes lenne kipróbálni? -
Ati1979
veterán
Audeze el 8 [link]
Elég jó értékelést kapott! -
Dave™
nagyúr
válasz
Bargyu #40038 üzenetére
Anno az első dac vásárlásnál mondta az eladó, hogy jó a 600-as, ameddig nem hallgatom meg a 800-ast.
A 800-as meg addig jó, ameddig meg nem hallgatod az LCD3-at, az meg amíg valami komolyabb Staxot és így tovább. Mivel 3x annyiba kerül a HD800, mint a 600-as, szerintem nem túl reális javaslat, ha ez is beleférne nyilván jelezte volna. 300k-ért meg már van sok alternatíva a HD800 mellett is, ugye.
-
DEJVID
őstag
válasz
CheGhost #40037 üzenetére
Az hogy nálunk drágábbra jön ki az a vám, áfa és a szállítás áldásos hatása, ami az értékhez ugyebár semmit nem ad hozzá. És korábban itt valami olyasmi vélekedés volt, hogy 1:1:1 arányban érdemes a forrásra, erősítőre és fejhallgatóra költeni. Nálad ez 1:1:2 lenne. Persze ahogy érzed, ártani biztos nem fog, csak kérdéses, hogy megéri-e. Ha használtan vennéd, tuti lenne a dolog.
-
Persze Amp-os Dacra gondoltam ami meghajtja a fejest.
Változás annyi, hogy a kis fehér hangszórók helyett van még 2db Yamaha stereora.
Bal oldal stereo: Yamaha Natural sound stereo receiver RX-10 Pure Direct-es. Erre kötném a fejest.
Jobb oldal: Yamaha Natural sound Av receiver Rx-10 mk2
A stereonal a Dac szerepét egy Asus Xonar U1 tölti be.
A Hm.-nél meg egy Creative DTS dekóder. -
.DLL
veterán
válasz
Murkesz #40039 üzenetére
Szia! Nagyon jó, hogy a HD202 tönkrement, áldd a napot. Nekem ily ilyen volt, sokáig javítgattam, aztán elegem lett belőle, és vettem egy másik fejest: kinyílt a világ, hogy mennyi minden részlet és tér van a zenében, hangokban, amiről addig nem is tudtam; pedig az is csak egy 8k-s fejes volt. (Philips SHP-5401)
Ársorrendben a következőket ajánlom
- Superlux HD681
- Maxell HP6000
- Takstar Hi2050
- Takstar Pro-80
Elvileg mindegyik beszerezhető Bp-en, mind kényelmes. A Hi2050 világosabb karakter, komolyzenére jó, mozifilmeknél nem fog igazán dübörögni, de hát ez a két cél ugye ellentétes egymással, de a többinél sem olyan erős a mély hogy rátelepedjen a hangképre. -
Murkesz
csendes tag
Sziasztok!
Meghalt a Seinnheiser HD 202-m, és szeretnék egy új fejhallgatóba beruházni. Tudnátok tanácsot adni? 30ezres keretet gondoltam, de nem igazán vagyok tisztában az ár/minőség aránnyal.
Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Otthon. Nyitott ablaknál tud elég hangos lenni a beszűrűdő kültéri zaj, de igazából eddig is becsuktam az ablakot, ha nagyon nem hallottam a filmet, amit néztem.
Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Sorozatok, filmek nézése, játék (nem FPS), zenehallgatás. Kb. ebben a sorrendben. Leginkább klasszikus zenét (nagyzenekar) hallgatok, amihez egy semleges karakterisztika jó volna, de a prioritás inkább az lenne, hogy filmeknek/sorozatoknak legyen egy értelmes hangzása. Filmekhez meg, ha jól tudom, inkább V karakterisztikát szoktak ajánlani. Igazából csak olvasgattam... épp ezért kérdezem meg itt, mert nem értek hozzá.
Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
30ezer forint. Budapesten venném.
Vezetékes vagy vezeték nélküli?
Vezetékes. De ha lehet, ne fél méter kábele legyen, mert asztali gépet használok.
Circumaural vagy supraaural?
Az eddigi fejhallgatóval elégedett voltam kényelem szempontjából. Én ránézrésre azt mondtam volna, hogy a mostani fejhallgatóm (Seinheser HD 202) supraaural, de neten meg azt írták, hogy circumaural. Szóval valószínűleg az utobbi. Azt nem szeretem, ha vörös a fülem, mikor leveszem a fejhallgatót, és ennél nem is volt ilyen gond.
Zárt vagy nyitott?
Azt nem tudom, hogy itt a zártságtól/nyitottságtól függ-e az, hogy mennyire fülled be a fülem. Az olyan fejhallgatók szoktak zavarni, aminél ez megtörténik.
Az viszont nem zavar, ha kihallatszik, amit hallgatok. Úgyis otthonra veszem a kütyüt. Szóval lehet nyitott. (Persze ott van a másik érv, hogy végülis mégiscsak belvárosi lakásban lakom, ahova azért szűrődnek be külső zajok... )
Mikrofonos vagy mikrofon nélküli?
Nincs szükségem mikrofonra.
Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az ami zavar?
Sajnos fogalmam sincs. Moziba sokat járok, és elsősorban talán az lenne a fontos, hogy a hangzás megfeleljen sorozat és filmnézéshez. Zenehallgatás már talán másodlagos. Itt viszont klasszikus zenéhez semleges karakterisztikát szoktak ajánlani. Te tényleg inkább a mozi-élmény legyen meg.
Mire figyeljünk oda, honnan vásároljunk?
Újat szeretnék, és mindenképpen olyat, ami néhány nap alatt Budapesten beszerezhető.
Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Tervben van stúdiómonitor (semleges karakterisztika) és egy hozzá ajánlott hangkártya vásárlása. Sajnos még nem tudom, hogy milyen típus lesz. Valószínűleg olyan hangkártyát szeretnék, amin van külső hangerőszabályozásra lehetőség, és könnyedén válthatom a kimenetet fejhallgató és hangfal között. De még nem választottam ki a pontos típust.
Jelenleg alaplapi integrált hangkártyát használok: Asrock b75 pro3. Ennek ez van a specifikációjában:
7.1 CH HD Audio with Content Protection (Realtek ALC892 Audio Codec)Köszi előre is a tanácsokat!
Üdv,
Murkesz -
Bargyu
tag
Lehet, én telefon/tablet/laptop/pc mellé is inkább a 800-ast venném. Általában itt nem értenek egyet velem, nem is írogatok, néha bedobom, hogy hallgassa meg az ingyen van mielőtt vásárol. Anno az első dac vásárlásnál mondta az eladó, hogy jó a 600-as, ameddig nem hallgatom meg a 800-ast. Biztos van még sok másik fejes, itt sokan sokkal többfélét ismernek, de pont azért gondoltam írok, mert nekem ez volt a tapasztalat. Egy vélemény, semmi több.
-
CheGhost
aktív tag
válasz
CheGhost #40018 üzenetére
Köszönöm srácok! Azt a néhány típust, amit ajánlotatok, előbb-utóbb megpróbálom meghallgatni.
(#40023) DEJVID: Az alap változatok 100$/125€-osak, ebben igazad van, de a nagyobb változatokat szereztem be, ahogy .DLL is írta. Így viszont 2×174€, már eléggé közel esik ehhez az árhoz.
(#40021) zsocy (illetve a DAC topikban is)
A hétvégén sajnos mással elment az időm, de persze a rendes fejessel van értelme egy beszámolónak. -
zsocy
őstag
Lehet picit kevered a dolgokat. A DAC a forrás az erősítő számára, magában nem hajt az semmit, ami igen az már egybeépített DAC/AMP.
Persze többnyire egy külön DAC és erősítő kombó jobban szól mint ha simán a HM erősítőt használnád, de kéne tudni milyen cuccaid vannak.
Azt meg hogy este mit lenne érdemes használnod végképp nem tudhatja senki
-
Sziasztok! Semmi extra csak az érdekelne, hogy érdemes lenne használnom az erőlködőm fejes kimenetét esténként? Vagy egy dac-al jobban járnék? Még nincs fejesem csak elgondolkodtam rajta.
-
pulutodurumo
őstag
válasz
Janika-1982 #40032 üzenetére
Ha beírtad volna a fórum keresőjébe hogy Takstar Pro 80 lett volna néhány találat. Ejnye-bejnye...
-
HoaryFox
őstag
válasz
Janika-1982 #40032 üzenetére
Van nekem is, szvsz abszolút megéri minden egyes forintját, best buy
-
Janika-1982
tag
Sziasztok,érdekelne a véleményetek,hogy milyen fejhallgatót ajánlanátok max:30-ezer lenne.Laptophoz-telefonhoz-házimozihoz is használnám,zárt legyen,könnyen meghajtható is fontos lenne,zenéket-klippeket-filmeket hallgatnék vele.Minőségi legyen,jó tudom az nem ennyiért van sajnos.
Én ezt találtam:[link]
Sok jót írnak róla+meglepő a minősége is minden téren.De leírhatjátok a véleményeteket róla-akinek volt már ilyen fejhallgatója.
De nyugodtan ajánlhattok mást is ha az jobb!
Segítséget előre is köszönöm! -
Froclee
őstag
hali, rendeltem 681EVO-t, de most írtak mailt hogy jó 1 hónapig még nem lesz raktáron, de válasszak másikat (muziker- innen). barátnőmnek lenne a laptopjához és a két legfontosabb szempont hogy félnyitott legyen (szomszéd szobájában húga alszik és baromi vékony a fal) és hogy akár órák után se legyen annyira kényelmetlen. néztem még a Beyer DTX710-et, de az sajna nyitott kialakítású. viszont nagyon szimpatikus. nagyon kihallatszik? más alternatívát tudnátok ajánlani a fentebbi oldalról?
'Lux HD330-al pedig az a baj, hogy a bőrpárnák miatt azt írják, hogy kényelmetlen.
-
Dave™
nagyúr
válasz
A HD600 jó, de az új árát szerintem nem éri meg, avx.hu-n az aprók között rendszeresen vannak tökéletes, vagy akár újszerű állapotú példányok 45-55 körül, az már sokkal reálisabb ár érte. Ezzel nagyon mellényúlni nem lehet, mindent elég jól csinál ahhoz, hogy ne zavarjon, ha meg idővel továbblépnél vagy más irányba kalandoznál, nagyon jól tartja (a használtpiaci!) értékét ahhoz, hogy ne vagy csak minimálisat bukj rajta.
-
zsocy
őstag
válasz
Ha eddig is szeretted a Sennheiser hangját akkor HD600 vagy esetleg HD650, bár ez kicsit jobban megtolja a mélyeket. Vagy HD580 jubilee ha találsz valahol. Használtan egész jó áron is hozzá lehet már ezekhez jutni szerintem, szerencse kérdése.
Ha meglesz a hozzávaló fejes írj majd a Schiitekről pár szót légyszi!
-
.DLL
veterán
válasz
A HD600 valóban jó fejes, de nem tudom a Magni2 milyen karakter, mennyire illik hozzá. Viszon jó Sennheiserhez méltóan kissé drága újonnan
a Beyer DT szériájának teteje kb. ugyanazt a tudást nyújtja olcsóbban (viszont jóval kiemelősebbek). DT880 még elég egyenletes frekimenetű egész a magasakig, ott van egy kiemelkedés, ha pedig aszerint tartjuk szinten a hangerőt, akkor az alja tűnhet kicsit száraznak, de megfelelő forrással ezen is lehet javítani, (nem beszélve a Bass Mod-ról, de akkor már V karakterű lesz, viszont sokkal lágyabb és barátságosabb, mint a DT990)
Aztán amiket még hallgass meg: Hifiman HE400i, Audiotechnica AD900X (közvetlen japánból), Philips Fidelio X2, stb. -
assemble
addikt
válasz
Sztem a HD 600 ma is az egyik legjobb vetel abban a kategoriaban, es arra, amire keresel. A legkiegyensulyozattabb fejesek egyikenek szoktak mondani azok kozul, amik meg nem robbantanak bankot.
De ilyen kategoriaban mar nem szokas vakon, csak masok velemenye alapjan vasarolgatni dolgokat, ugyis erdemes meghallgatni elotte, mas fulesekkel is amik szoba johetnek meg. -
CheGhost
aktív tag
Sziasztok!
Nemrég szereztem be a Schiit belépő modelljeit, ehhez szeretnék egy megfelelő fejest beszerezni, hogy többet ki lehessen hozni a rendszerből. A jelenlegi fejeseim (Sennheiser HD485; AKG K518; TDK ST750) úgy gondolom erre nem alkalmasak.
Lassan 10 éve, amikor a HD485-öt vettem, belehallgattam csak 1-2 percre a Sen. HD600-asba, akkor egyből lehetett hallani a különbséget, hogy mennyivel tisztább, sokkal részletesebb, nem mos össze (így emlékszem, de régen volt, talán igaz sem volt). A forrás szerintem ugyanaz volt a MM-ben, de akkor kezdő egyetemistaként a 10×-es, kb. 100k-s ár eléggé elérhetetlennek tűnt. Azóta 1-2 éve az egyik fejestalálkozón volt alkalmam, azt hiszem, a K701-et hallgatni, de ez ugyanakkora szakadéknyi mély nyomott nem hagyott bennem, de kifejezetten jobb volt, mint a HD485 (persze ez nem csoda).
Szóval néhány ajánlatot szeretnék kérni, amit érdemes lehetne meghallgatni.
Egyébként szerintem nem sokan hallották még az ST750-et, egy dolog kijelenthető róla, hogy nincs mély kiemelése, elsőre nagyon furcsa volt. De hogy mennyire kiegyensúlyozott, vagy egyáltalán az-e, azt én nem tudom eldönteni.
A kérdőív:
Hol szeretnéd használni a fejhallgatót? otthonMilyen célra szeretnéd elsősorban használni? Elsődlegesen zenehallgatás. Játékra, filmre a régi mély hangsúlyos fejesek megfelelnek.
Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg? A dac-hoz mértem kb. hasonló, azaz nagyjából 100ezer HUF környékén.
Vezetékes vagy vezeték nélküli? vezetékes
Circumaural vagy supraaural? Elsődlegesen circumaural, de a supraarualt megfelelő ajánlatnál nem zárnám ki.
Zárt vagy nyitott? Ez mindegy, jelenleg nem kell síri csendben gubbasztanom.
Mikrofonos vagy mikrofon nélküli? Nélküli
Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az ami zavar? Ez jó kérdés. Lehetőleg egyenletes, kiegyensúlyozott talán jó lenne, de ilyet még nem hallottam. A túlzott kiemeléseket viszont kerülném.
Mire figyeljünk oda, honnan vásároljunk? Itthoni és netes vásárlás is megfelel nekem, de persze ilyen árkategóriában az itthoni vásárlás után nagyobb a biztonság.
Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)? Jelenleg a nemrég beszerzett Schiit Magni 2 Uber + Schiit Magni 2 Uber pároshoz lenne. Arról még fogalmam sincs, hogy meddig marad nálam.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
szakibá... #39970 üzenetére
Mármint mi lógott a nyakadban, a csaj?
Nos, megvan a DT 770 Pro 250 ohm, egyelőre jobb híján egy ASUS Xonar DGX a hangforrás.
Én nem érzem mélytúlsúlyosnak, ahogy sokan írták, viszont a részletgazdagsága szerintem kiemelkedő.
-
HevonenKulli
tag
Hali!
Vettem egy SH pc320-at. (tudom headset de nem ez a lényeg)
Elég gyengusnak érzem (halk) az alaplapi hangkártyával, a kérdésem az lenne valami hangkártyát tudnátok ajánlani ami kicsit meghajtaná? -
Dave™
nagyúr
válasz
FarkasT #40011 üzenetére
Szerintem jól választottál, volt már egy rakat AT fejesem, szerettem is őket kivétel nélkül, de a K550 is megmaradt mint kiváló zárt fejes. Érdemes belülre egy kis csillapítást tenni a driver mögé, mert a magasak alapból elég harsányak tudnak lenni csillapítás hiányában, de ez könnyen orvosolható, más baja szerintem nemigen van. Az M40X meg nem tudom milyen lehet, de az M50 szerintem nagyon gyenge eresztés, legalábbis eléggé kilóg a többi AT fejes közül (igaz, másik széria is), így túl sokat nem várnék tőle látatlanban, szerintem a K550 mindenképpen jobb választás. Ha már hordozható, esetleg a K545 lehetett volna még alternatíva, az egy kis K550, direkt hordozni.
-
FarkasT
csendes tag
válasz
Bobrooney #40012 üzenetére
Köszi, de már leadtam a rendelést egy fekete K550-re.
Nehéz a képek alapján rendesen megítélni, de nekem kevésbbé szimpatikus a K551 vékonyabbnak látszó kábele és a mikrofonra sincs szükségem.
Az, hogy rövidebb, az rendben van, az 550-nél kénytelen leszek feltekerni majd.
-
FarkasT
csendes tag
válasz
#16820480 #40009 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Szimpatikus nagyon a K550, de árban eléggé súrolja a jelenlegi plafont. Most az M40x valamivel olcsóbb, cserélhető a kábele és jobban összecsukható. Szerintem teszek vele egy próbát, nem árt, ha hallok más karakterű fejest is, aztán majd meglátom, ha mégsem jön be még lehet belőle K550.
Audio-Technica-ból eddig úgyis csak az AD900x-et hallottam, ami egész más kategória.
-
törölt tag
válasz
FarkasT #40000 üzenetére
Ha otthonra 712Pro van, akkor szerintem az 550/551 hangja be fog jönni, csak az a kérdés, hogy utcára mennyire lenne praktikus. Méretben elvileg azonosak a 712-vel, de mivel az 550/551 zárt, így az illeszkedés fontosabb, főleg, mivel amúgy sem emelik ki a mélyeket, és utcán ezek a hangok könnyebben elvesznek. Még ott az 545, ami utcára jó lehet, de árban csak használtan férhet bele a keretedbe.
-
HUNRobar
tag
Helló!
Volt valakinek tapasztalata Pro 80 rendelésével kapcsolatban az Aliexpressen? Tényleg eredeti, új kofferes változatot küldenek 50 USD-ért? Plusz költségekre kell számítani? Tudom már felmerült néhányszor a kérdés de arra lennék kiváncsi aki már tényleg rendelt és meg is kapta.
-
akkójóva
tag
Üdv!
Egyelőre egy Soundblaster E1-gyel rendelkezem , és olyan kérdésem lenne , hogy ehhez hány ohm-os Beyerdynamic DT770 pro-t ajánlanátok? Esetleg az E1-gyel elképzelhető , hogy mondjuk a 250 ohmosat elviszi a telefonom?
Előre is köszönöm a választ! -
Dave™
nagyúr
válasz
sting2 #40003 üzenetére
Szerintem annak eléggé speciális hangja van, középmagas kiemelésekkel, mesterségesen túlrészletezett, szép feszes mélyekkel, AT-san légies hanggal. Nem hiszem, hogy nagyon közelit találnál, vetélytársa ettől még akadhat bőven, csak azok másmilyenek lesznek. Az AD1000 (nem X) talán ami nincs messze, de itthon max. használtan, nagy szerencsével.
-
sting2
addikt
"Azonosság "
Szerintetek, hangban :
ATH AD 900X párja/vetélytársa mi lehet, amit nálunk is lehet kapni/meghallgatni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Dell 14 Latitude 9410 FHD IPS 2in1 Touch i7-10610U 4.9Ghz 16GB 512GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Új Asus 14 Zenbook WQXGA IPS Retina i9-12900H 5.0Ghz 14mag 32GB 1TB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával