Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple MacBook
- Milyen egeret válasszak?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- A fogadás lezárult, elindult a hardvervágta
- Kompakt vízhűtés
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Google Chromecast topic
- ZIDOO médialejátszók
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nemdan
senior tag
Van egy MSI CR 500 notebook aminek alapból nagyon zajos az integrált hangkártyája. Hiába a földelés megszakítása, akkor is.
Múltkor vettem ugye egy Audio Wild-ot, meg van egy MB QuartPhone 45x fejesem (ezt már nem igazán bírja meghajtani). Na már most mind a kettő idegesítően zajos az integrált Realtek-el. Erre kellene valami normálisabb USB-s hangkártya.Továbbá van egy épített TDA-s 2x30 wattos erősítőm és egy olcsó Ibiza Sound végfokom.
Hangsugárzók: 4 db Tesla ARS 9204 (igaz régi, de szeretem a hangzását) és 2 db Fisher STE 993G.
Továbbá terve van véve egy Technics stereo erősítő beszerzése.
Olyan hangkártyára lenne szükségem ami javítana mind a fejesek, mind az erőlködők/dobozok hangzásán. ( ha javít egyáltalán
)
És pont ez lenne a fő kérdés, hogy mennyire lenne észrevehető a különbség az erősítők hangján?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #4097 üzenetére
... és mivel ezzel gyakrabban találkozok,én erre gondoltam,mikor irtad. nem arra,hogy sok kis cin egymás után végre szétvált.
-
SOAD19
addikt
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
bigmasterg #4021 üzenetére
Gyönyörű képek, a már megszokott remek minőségben.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #4091 üzenetére
Nem tudom megfigyelted-e (fölülről-oldalról volt alkalmam erre), de hangversenyen üstdobokat is gyakran "mesterségesen" szokták elhallgattatni/csillapítani, azaz nem hagyják tovább rezegni. A szóban forgó részben egész hirtelen hallgat el az egész zenekar egy nagyon dinamikus részt követően, valószínű a cintányért is lecsillapította az illető zenész.
Itt egy felvétel például. A 0:13:26 - II. Stürmisch rész.
Természetesen ahol hagyja a zenész rezegni a cint, ott hosszan rezeg nálam is, de eddig azok a hirtelen kis összecsapások nem voltak ilyen hirtelenek. -
törölt tag
Tegnap este visszakötöttem a 770-et a Xonar DG-re, beállítottam a 32 ohm-os impedanciának megfelelően, és ledöbbentem. A mélyen elsősorban. Egyáltalán nincs mélykiemelése így. Sőt én kissé mélyközéphiányosnak is érzem. Viszont ami van mély, az sokkal gyorsabb, feszesebb.
A vicc az, hogy Mahler egy szimfóniájában ahol összecsapják a cintányért, az is sokkal gyorsabban lecseng (így végre olyan gyors, mint hangfalon, amit ugyancsak a dynaco-ra kötök). De a legjobban egyik Bach hegedűverseny bőgőjén döbbentem le.
Ennek ellenére nem mondanám, hogy így jobb, mint külön rákötve a Dynaco-ra. Olyan érzés, mint amikor az ember nyugodt hangú állóhangfalakról kis monitorhangfalakra vált, csak épp ez jó mélyre lemegy. Viszont rettentő steril a hang, a hosszú távú hallgathatósága nem a legjobb. Mélysúlyosságnak nyoma sincs így, ez biztos. Ha a hangosabb kimenetre állítom a kártyát (azaz >64 ohm -ra), akkor már jobban hasonlít az eddig megszokott (külön erősítőre kötött) hangképre. Szóval rettentő erősítésfüggő a 770 hangja. Valószínűleg egyébként így simán a hangkártyára kötve állok közelebb a valósághoz (a fejhallgató valós hangjához mindenképp), de így sokkal inkább fejhallgatós a hangja, mint hangfalos. Precízebb, részletezőbb hang, de kevésbé szerethető. Ennek ellenére most ezzel edzem a fülem.
Komolyzenére amúgy így sokkal inkább alkalmas, mint könnyűre. Csak Sony felvételt nem szabad berakni... -
Topanka
aktív tag
Vannak különböző impedanciás fülesek.
Mi a jelentősége, Pl. a Beyer DT880 32 ohm, 250 ohm, 600 ohm.
Melyiket hova, illetve mi után érdemes használni? Mire figyeljen az ember ezen esetekben? -
nemdan
senior tag
Megéri a noti integrált Realtek hangkártyáját ASUS Xonar U3-ra cserélni? Nem csak a fejhallgató miatt, hanem a sztereó erősítő miatt is.
Ebből melyik nem érhető?
Azért itt tettem fel a kérdést mert aki ismeri az Asus Xonar U3-at az úgyis tudja, hogy mire képes. Ezt a fórumot olvasom rendszeresen, láttam már, hogy ajánlották az alábbi típust itt, ezért gondoltam, hogy lesz aki válaszol.
De akkor rákérdezek a másik topicban is, mert itt senki nem válaszolt eddig.
-
guppy
őstag
ha rendes számítógéphez lesz akkor én a helyedben PCI-os hangkártya után néznék, ha meg nem, akkor legalább egy fioo E10-re összedobnék, de még mindig nem mondtad meg (vagy csak nem találom) h mire és mihez használnád, későbbiegben tervezel e jobb hangkeltőt stb. de a hangkártyáknak és a fejes-erősítőknek is van külön topikja, oda kéne átfáradni/olvasgatni
-
donpe
aktív tag
válasz
#56474624 #4051 üzenetére
Én pont egy DT770-el hasonlítgattam a T70-et. Igaz, hogy 32 Ohmos 770-el. De véleményem szerint a T70 sokkal inkább közelebb áll a DT880-as beyerhez, mint a 770-hez. Hasonlóan kiegyenlített, mint a 880, csak sokkal részletesebb hangzással, pontosabb, kimértebb mélyekkel.
A 770-es beyer inkább hasonlít a 990-hez, csak kevésbé V alakú. Basszusban több benne a punch mint a T70-ben, de sokkal pontatlanabb is, sokkal inkább rányomja a mélyeket az egész hangképre. Ennek ellenére nagyon kellemes tere van és nagyon élvezhető vele a zenehallgatás akár egy Galaxy Tabról is. Én mobil eszköz mellé a 770-et ajánlanám, ha valaki tényleg jó hangzást szeretne.
A FiioE17 - 440-es Shure melóban zenehallgatós cuccomban elgondolkoztam a Shureról 770-re váltásban. Otthon, viszont a T70-el most nagyon boldog vagyok. -
nemdan
senior tag
Megéri a noti integrált Realtek hangkártyáját ASUS Xonar U3-ra cserélni? Nem csak a fejhallgató miatt, hanem a sztereó erősítő miatt is. Annál is érezhető/hallható lenne a különbség?
Vagy esetleg tudtok még egyéb USB-s megoldást 10000 Ft alatt?
-
Dave™
nagyúr
válasz
Deadzone41 #4071 üzenetére
Ajándékba kaptam benne valamit, Franciaországból, úgyhogy passz, de nem olyan különleges a dolog, majd csinálok róla képet. Láttam ilyet már máson is, itthon is. Szerintem számít az anyag.
-
törölt tag
válasz
stranger28 #4073 üzenetére
Feltettem azóta most kernel-t, ez nem szarakodott.
-
törölt tag
Ez a wasapi telepítés tényleg ilyen nehéz? A foobar (1.1.14a verzió) components mappában eddig is ott volt a wasapi.dll, mégsem jelent meg a kimenetek között. Letöltöttem a telepítőt innen, most meg ha ott van a wasapi.dll a components mappában, az a baja, ha nincs, akkor nem kötekszik, elvileg feltelepíti, gyakorlatilag ugyanúgy nincs ott a kimenetnél a wasapi.
Na most feltelepítettem úgy valahogy, hogy ott volt a mappában a dll, de így sincs wasapi kimenet, hiába indítom újra a foobar-t. Régebben nem szívtam ennyit ezzel a wasapi telepítéssel.
-
Deadzone41
őstag
pontosan milyen szatyor? hol lehet kapni? ^^
én mélyekkel kapcsolatban pont azt tapasztaltam, hogy zsepimoddal több van belőlük. akusztikai szempontból van szerinted lényege, hogy milyen anyagot raksz oda? mert pl a zsepi meg a szivacs biztosan elnyel, de egy tömör anyag már nem valószínű.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Deadzone41 #4069 üzenetére
Nem, másképpen. Sok mindennel kísérleteztem, és a zsepi nem a legjobb megoldás. Viszonylag gyorsan veszít a térfogatából, meg egyéb gondok is vannak vele. Nagyon sok felállást kipróbáltam már, és mostanra állapodtam meg, szerintem ez marad a végleges felállás: papírszatyor madzagszerű füleit használtam fel (tulajdonképpen egy szövet madzag), ezek fél centi átmérőjűek és tömör, hengeres kialakításúak, nem veszítenek a tárfogatukból. Ebből vettem két darabot, mindkét oldalra egyet, és csak félkörben, és csak függőlegesen, a hátsó oldalra. A koncepció az volt, hogy reprodukáljam a többi döntött driveres AT kivitelezését, és így sikerült. Ha mindkét oldalra teszek (tehát körben), akkor nagyobb lesz a tér, viszont távolabb is kerül minden (veszít a lendületéből és a közvetlenségéből), illetve a magasakat előtérbe helyezi, kicsit dominánsak lesznek utána. Ha túl vastag a helykitöltő anyag, az sem jó, eleinte lenyűgöz a tágas tér, de aztán jönnek vele negatívumok is. A fenti megoldással viszont elértem az arany középutat: még mindig közvetlen és energikus, de az alapállapotban érezhetően tágasabb és mélyebb a tér, és a magasakat sem bántja, legalábbis nincs szignifikáns változás. Minél nagyobb a belső tér (vagyis minél messzebb kerül a driver a füledtől) annál kevesebb lesz a mély és hangsúlyosabb a magas tartomány. Ha bedöntöd a füledre merőlegesre, elvileg az a legideálisabb állapot, legalábbis AD2000-rel erre jutottam.
A fenitek fényében nálad szerintem túl vastag a helykitöltő anyag, az elhelyezést nem látom egyértelműen, de ha hátul van félkörben, akkor szerintem ez a jó irány, csak vékonyabb és tömörebb anyaggal is érdemes lenne megpróbálnod.
-
Deadzone41
őstag
SOAD19 érdeklődött privibe az AT zsepimodról, csináltam pár képet, hogy én hogyan csinálom, hátha közérdekű a dolog. [link]
Egy egész zsepibe tettem még egy kis szalvétát, hogy még vastagabb legyen leghátul, úgy tekertem fel, majd fél kör alakba betömködtem a fejhallgató fül mögött lévő oldalára.Dave te is hasonlóan csinálod? Jó lenne valami kevésbé kókány megoldás, mondjuk habszivacsból kivágni, vagy hasonló.
-
_zsolti_
csendes tag
Sziasztok!
Fejhallgató vásárlás előtt állok, és a tanácsotokat szeretném kérni.
A fülest kizárólag otthon szeretném használni, zenekeverésre és felvételre.
Tehát legyen zárt, teljesen mindegy, hogy hogy néz ki, vagy mennyire strapabíró. Hangzásban a legfontosabb szempontom, hogy lehetőség szerint kiegyenlítetten szóljon minden tartományban.
Márkában a Sennheisert preferálom, de nézegettem AKG füleseket is.
Maximum 13 000 forintot tudnék rááldozni. Milyen modelt tanácsoltok nekem?
Nagyon szépen köszönöm előre is a segítségetek! -
attika89
senior tag
válasz
Geretnero #4062 üzenetére
Nézegettem egy darabig a simát. Olvasott tapasztalatok alapján:
Állítólag nagyon kényelmes. A közép tartomány kissé erőteljesebb, a magasai szépek, a basszust hiányolják kicsit mennyiségileg páran.
Abban nagy az egyetértés, hogy a 3 verzió közül a sima kábeles a legjobb hangzású, bár ez szinte borítékolható.
Páran panaszkodta arra, hogy nyekereg, de minimális szilikonnal orvosolható az is.
http://www.head-fi.org/t/625015/sony-has-new-headphones-mdr-1rBUÉK mindenkinek!
-
SOAD19
addikt
válasz
Pofásnak pofás, de nem hinném, hogy egy 880-as Beyernél jobb lenne.
A gyártók által megadott adatoknak meg ne higyj, ne foglalkozz vele.
És, ha már beírtam, akkor halkan megemlíteném, hogy lehet eladó lesz a Beyer 880-asom (250 ohm), ha valakit érdekelné esetleg, privátban nyugodtan jelezze.
-
Zoli133
addikt
válasz
Nincs vele tapasztalatom, de két észrevétel:
1., A kiírt frekvenciaadatoknagyjából jelentéktelen kategóriába tartoznak
2., Magyar pixmanian találtam csak olyna infot miszerint wireless, minden más oldal szerint csak van mikorfonos kábele i cuccokhoz és a kábel cserélhető.+1: Ebben az árban szerintem a többiek tudnak jobb fejhallgatókat ajánlani.
-
Geretnero
csendes tag
Sziasztok! Erről a fejesről mi a véleményetek?
Valaki használta már? Sony MDR-1RB
http://www.thomann.de/gb/sony_mdr_1rb.htm
Elvileg kábelesen és anélkül is használható és elég megdöbbentő frekvencia tartományt ír... -
Topanka
aktív tag
-
DBAtti
aktív tag
válasz
Topanka #4053 üzenetére
Szia!
Az ATH valószínűleg a legkényelmesebb lenne ami a pántot illeti (A500, A700). Árban meg általánosan ajánlott a Shure SRH 840 (nekem ő a favorit), és az Audiotechnika ATH M50, vagy M40, Beyerdynamic DT770 (sokféle létezik eltérő impedanciával és szorítóerővel!). Sennheisert nem erőltetném, jellemzően nem érik az árukat, bár meg kell hagyni az adott típusokkal még nem találkoztam, csak gonoszkodom.
-
Bodz
nagyúr
Szóval 5 perc egy Beyert összedobni.
-
Meghivott
addikt
Segítségeteket kérném vásárlásban:
- Lakásban, tv-be dugva
- filmre és játékra
- 10-12.000-ig
- Vezetékes (minél hosszabb, annál jobb)
- Zárt v nyitott…mindegy
- Mikrofon nem kell
Ilyen feltételek mellett keresem a legjobbat, legmegbízhatóbbat,
köszönöm. -
Topanka
aktív tag
Boldog Új Évet Kívánok Minden Fórumtársnak!
--
Fejhallgatót már tavalyelőtt szerettem volna venni, kár, hogy elmaradt, mert az árak szépen felmentek, de most már nagyon sürgős lett.
Milyen márkák, és milyen típusok jöhetnek szóba?
Itthonra kellene zene és film hallgatásra, úgy, hogy másokat ne zavarjon. Magas hangok ne legyenek túl erősek, és a mély, illetve basszus kell, de diszkréten, ne kapjak tőle szívrohamot.
Vagyis zárt circumarual lenne a jobb nekem.
Házimozi tervezése és kivitelezése alatt vagyok, a pénz diktálja az ütemét.
Ehhez megvan már a Pana 50GT50 plazma, tervezett erősítő:
Denon AVR 2113
Denon AVR 3312
Marantz SR5007
Marantz SR6007
Ez is pénzfüggő, hogy mire futja, persze ennek vonzata a hangfal árak is.
Jelenleg egy 20 éves Pioneer SX339-et használok Jumo DUET 90B hangfalakkal.
Lejátszó egyenlőre a PC-ém, de jön a HD Dune Duo, és lesz építve egy valószínűleg AMD Apu Trinity alapú HTPC.
Korábban kinéztem magamnak első fordulóban a Sennheiser HD 555, átalakítva 595-re akkor még 22 000 Ft-ért, de ez nyitott.
Másodjára lett kinézve az Audio Technica ATH-A700 akkor még 47.900 Ft-ért, most már 67 000 Ft-ért látok. Na ez megszabná a max árat is, már a 47 000 Ft körüli, és végül valami hasonló kellene, mondjuk Audio Technica ATH-A500 lenne a plafon 49 200 Ft, de jobb lenne valamivel olcsóbban.
Kinézettek voltak még a :
Sennheiser HD-380 PRO
Sennheiser HD 280 Silver
Miket tudnátok javasolni?
Ja a fülem nem tartozik a legkisebbek közé.
Használtban is gondolkodom, de nem tudom miket keressek.
Valami iránymutatót adjatok ebben a témában légyszi!
--
És még valami! Érdemes a kényelem miatt gondolkodni vezetéknélküli fejhallgatóban? -
kevepapa
aktív tag
Sziasztok!
Mindenkinek sikerekben gazdag, boldog új esztendőt kívánok!
Elsősorban otthonra szeretnék venni egy fejhallgatót, gyakorlatilag mindenes használatra (zene, tv, számítógépes játék). Nem vagyok vájtfülű, a kényelem a legfontosabb szempont. Épp ezért nem is pályáznék a 10K-s "belépőszint" felettiekre, hiszen nem is használnám gyakran.
Summa summarum: Milyen fejhallgatót vegyek, ha 5ezer forint körüli összeget szánok rá?
Előre is nagyon köszönöm a válasz(oka)t!
-
törölt tag
válasz
contaxg #4050 üzenetére
Egy oldalon olvasottak szerint pedig egy kigyúrt DT770/600.
The sound very similar to the 600Ohm DT770, but much more refined and resolving. They seem to have a fuller sounding signature and tighter bass. The treble is smoother and more detailed. In comparison to the DT770/600Ohm they are warmer sounding, more detailed, resolving, and have faster dynamics. They are a great improvement over the DT770/600Ohm and worth the money in every way. The dynamics are much improved and the bass is much quicker souding
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
bigmasterg #4047 üzenetére
BÚÉK minden tisztelt fórumtársnak!
-
eightykid
csendes tag
válasz
szakibá... #4034 üzenetére
Lenyűgöző előadás! (Mondjuk nincs min csodálkozni; kitűnő dal, kitűnő eladó.)
-
donpe
aktív tag
Úgy tűnik T70-es beyer tulaj lettem így az Óévre!
Már hallgatom néhány napja. Elsősorban M-DAC-ról, illetve bkercsó féle MomentDAC-Szimamp (24V) kombóról.
Elsőre nem igazán volt nagy szerelem. A felbontása, részletessége, pontossága letaglózott, de kevésnek találtam a basszusát és túlzottan zárt volt nekem.
Aztán többet hallgatva rájöttem, hogy ezek eddig az általam hallott legpontosabb, legdurvább mélyek, csak nem a mindent elnyomó dübörgő, hanem az igazán pontos, helyénvaló mélyek. Zártságát megszoktam, nem érzem hogy szűk lenne a tere, szerintem zárt fejesként nagyon jól elhelyezi a dolgokat. Valószínűleg az én fülem volt hozzászokva a sok nyitottsághoz (HD598,HD650,AKG K701).
Összességében ami az elején nem tetszett, pont az tetszett meg nagyon néhány nap alatt - a mélyei nagyon ott vannak. Felbontásban pedig emlékeim alapján nem sokban marad el a T1-től. Mindenesetre jóval erősebb mint az eddigi összes fejesem. Hihetetlen, de még mindig találok új részleteket a zenéimben.
Szóval hasonlóan Boldog Új Év Kezdést és További Minden Jót Kívánok Nektek!!!!
-
Gege00
csendes tag
Sony MDR-ZX600 megvan
nemsokára próbálok összehozni egy átfogó véleményt.
-
Geri8
tag
.
-
guppy
őstag
gondoltam bemásolom ide is, hátha vki nem tud róla és csatlakozni akar
BUÉK !
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bigmasterg #4035 üzenetére
Igen!
Buek a jofulueknek! -
bigmasterg
addikt
válasz
baluka26 #4027 üzenetére
Kinézetre és 'csomagolásra' is tényleg a D7000 a legszebb.
Csak nem a kinézetért vesz az ember fejest. Ha így lenne, akkor már az enyém lenne, plusz zárt ath-im lennének.
+(#4028) bajnokpityu:_köszi
Úgy tudom, hogy gyári.
A tiednek ilyen kábele van ? A kinézeten kívül van valamilyen különbség ?
Kicsit keresgélve, lehet, hogy mégsem gyári. Az összes képen szalag kábellel láttam, meg wikipedia szerint is
"Later variations, released in 1982, SR-5N and SR-5NB aka Gold had the same drivers as SR-X Mk3, 6 core ribbon cable and were black with gold trim."
Közben meg csak találtam ilyen kábellel szerelt goldot. Itt a csodás minőségű felső képen. Meg ez is. -
szakibá...
senior tag
Ma ezzel ébresztetem magam, egy öreg összeesett párnájú DT990-el a fejemen. Nincs több magasa, mint a HD600-nak, nem kell EQ sem. Nem érdemes új párnára költeni, azzal nagyon "V" lesz a hangja. Nem véletlenül varrtam le a párna első felét laposra már húsz évvel ezelőtt is (ez egy másik 990). A Head-Fi -n is erre jutottak páran.
-
baluka26
veterán
Úgy döntöttem itt az idő helyet csinálni LCD2-nek.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Nekem is nagyon tetszenek a képek!
Goldid kábele gyári? Tudom,hogy több féle kábel volt gyárilag is, enyém szalagkábeles.
-
baluka26
veterán
válasz
Csak a küllemet figyelembe véve az összes többi max jelenthet a D7000-nek
Eszméletlen jók a képeid.
-
i.attila
tag
Köszönöm. Megnézem őket.
Sennheiser vagy AKG típusból ebben a kategóriában van valami? -
krichd1
addikt
-
i.attila
tag
Sziasztok,
fejhallgatót keresek úgy 30.000-ig. Zártra gondoltam, jobbára rock meg akusztikus zene. Egy pioneer erősítőről lenne hajtva, csak belső használatra, utcára nem vinném ki. Fontos, hogy kényelmes legyen, a zenére akarok koncentrálni nem a fülfájásra. Ne brummogjon, de azért legyen benne mély is, jó lenne, ha hosszabb kábel lenne rajta (>=3m). Csak új érdekel, használt nem.
Köszönöm előre is.
A. -
fi:zi'k
nagyúr
válasz
Jók lettek.
-
krichd1
addikt
Először a Fischer FA-002W Master Series High Edition-re gondoltam, de nem az. Utána kell nézni, még nem láttam ezt, ebben nagyobb méretű a membrán amit linkeltél. Párnái is másak, ez vmi új high-end Yoga.
-
Bodz
nagyúr
válasz
attika89 #4010 üzenetére
Olvasd tovább is azt a topikot!
The HE-400 isn't so much an improved HE-4 as a different beast altogether. Same for the HE-500: it's not an improved HE-5, the HE-5LE is an improved HE-5. The single digit HiFiMen---the HE-4, HE-5LE, and HE-6---are much harder loads when it comes to amping, so they benefit from a fairly powerful audio chain feeding into them. The triple digit HiFiMan on the other hand---the HE-400 and HE-500---are engineered to be much easier to drive.
The HE-4 is rather unique in its respective lineup in that it has the most "U shaped" signature, basically the sort of headphone that for many people lends itself to hard rock and metal. Think stereotypical Grado in that regard, though I'm not sure if the HE-4 is that extreme; basically it boils down to boosted bass and treble with a somewhat recessed midrange. The HE-400 on the other hand is much more even-tempered, with a smoother and somewhat darker sound overall, possessing a bit of a bottom-end emphasis with a silky midrange and relaxed treble. In its respective price bracket it's a very sonically refined headphone, and I can't think of much off hand in this price range that really competes, let alone gives it a run for the money. At least new; used is a different story.
A kék nekem se tetszik igazán.
(#4009) krichd1:
-
attika89
senior tag
"HE-4 is a planar magnetic with magnets on one side. HE-400 has magnets on both sides. HE-500 improved on the HE-5 while supposedly HE-400 improves on the HE-4."
"HE4/5 were older renditions, not worth getting now that the newer HE-X00 series ones are out that have improved in every way possible, and are at the same price if not less "
from Head-Fi
szerk: bár szerintem a fekete szebb, mint ez a kék a HE-400-on
-
Bodz
nagyúr
Napi eldöntendő kérdés.
Hifiman HE-4 vagy HE-400? -
Deadzone41
őstag
válasz
Geretnero #4000 üzenetére
sok pont 1 fejhallgatóknak semmi értelme nincsen, egyszerű vakítás. két füled van, tehát elméletben két fülön lévő hangszóróval tökéletesen reprodukálhatónak kell lennie a 3D-s térnek. ez a gyakorlatban általában nem valósul meg, a binaural felvételeket kivéve, mivel minden zenét, filmet, játékot, hangfalakra kevernek. a sok.1-es fejhallgató mint olyan, nagyon sok sebből vérzik. kezdjük azzal, hogy hogyan működik az irányhallásunk? az egyik fülbe jutó hangot később halljuk mint a másikba jutót, ezen kívül még vannak egyéb dolgok is, de ez a legfontosabb támpontunk. mivel a fejhallgató két oldala teljesen el van szeparálva egymástól, és mint előbb említettem a legtöbb hanganyagot hangfalra keverik, ahol fizikailag lejátszáskor megvalósul a csatornák "áthallása", a fejhallgatóknál ez nem történik meg.
aztán ott van az, hogy sok.1 es fejhallgatónál az egy hangszóróra jutó anyag költség, a töredéke a sztereóénak, és ugyan akkora térbe kell bezsúfolniuk sok hangszórót. műszakilag és akusztikailag lehetetlen, hogy egy ilyen dolog jól szóljon.
vannak megoldások, amivel a hangfalakra kevert dolgok is térben hallhatóak egy sztereó fejhallgatón, pl dolby headphone. ezek úgy működnek, hogy a sokcsatornás hanganyagot equalizálják, valamit áthallást létesítenek a jobb és bal csatorna között. ezekkel a megoldásokkal elég élethűen és élvezhetően reprodukálhatók a sokpontegyre kevert felvételek egy fejhallgatón, az asus és a creative hangkártyái tudnak ilyet csinálni realtime hardveresen. [link]50 körül újonnan athm50, shure840
egyik kolega innen a fórumról pedzegeti, hogy eladja a beyer dt880-át, ez félnyitott, én arra csapnék le.kipróbálni őket: nomono, hangbarlang
-
p_adam
addikt
válasz
bigmasterg #3966 üzenetére
Itt van egy lengyel összehasonlítás a két fejhallgatóról Orpheus-al kiegészíve (de a Sennheiser erősítő a Stax-hoz nem igazán illik) és van még külön az Omegáról is (Google translate-el nagyjából érthető).
Sokat nem tudok hozzátenni, a K1000 egy külön élmény a hátrányai ellenére és jó volt hallani hogy egy ilyen viszonylag olcsó rendszerből is ennyire tisztán szépen és dinamikusan tud szólni. Más fejhallgatónál nem tapasztaltam hogy a zenének ennyire "ereje" lenne vagy hogy a virtuális térnek nem érezni a határait. Újfent kísértés, hogy majd egyszer legyen egy Sigma-m de valószínűleg nehéz lenne megszokni a legmélyebb és legmagasabb hangok hiányát.
Az SR5 Gold nem volt annyira lefogva az adapterrel és a CEC-vel mint ahogy azt gondoltam, a mélyek kicsit jobban ki voltak emelve de Stax-hoz képest meglepően ütősek voltak.
A Mytek jól passzolt mindkét fejhallgatóhoz, főleg a K1000-hez ami a Lavry-val már túl világos, nem könnyű eltalálni az egyensúlyt.
A nap későbbi részében még volt alkalmam összevetni a Lavry DA10-et a DA11-el (mindkettőt Halide-vel) és meglepő módon a DA11 jobb, tisztább volt némileg pedig csak a zajszint csökkent kicsit a gyártó szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Honda topik
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Melyik tápegységet vegyem?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple MacBook
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
- Apple iPhone 14 Plus 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával