- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Androidos tablet topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SSD kibeszélő
- CPU léghűtés kibeszélő
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SOAD19
addikt
válasz #16820480 #54610 üzenetére
Köszönöm uraim a megerősítést. Jól sejtettem, hogy továbbra se változott sokat a helyzet. Nem tervezek vezeték nélküli hangerőt venni, csupán érdekelt a dolog. Vezeték nélküli megoldást max. otthonon kívüli használatra tudnám elképzelni (pl. sport, vagy esetemben bicajozáshoz).
-
SOAD19
addikt
Sziasztok!
Ma láttam egy műsort a királyi tv egyik csatornáján, amiben fej- és fülhallgatókról beszéltek, ezek közül is a vezeték nélküliekről. Állítólag mára már nem olyan rossz a hangminőségük, mint régebben, és egyes esetekben már a vezetékes fejesek felé nőnek. Mi a véleményetek, 1-2 éve, mikor még jobban követtem a topikot, akkor nem igazán volt jó vélemény a vezeték nélküliekről, egy-két kivételtől eltekintve (Sennheisernek van/volt anno 80-90k környékén vezeték nélküli fejese, ami az elmegy kategória volt).
Gondolom a gyengébb vezetékes fejesekhez viszonyították a modernebb vezeték nélkülieket?! Vagy ennyit fejlődött volna a vezeték nélüli technológia, mióta nem követem a témát?[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
válasz #16820480 #49122 üzenetére
Az eredeti párna 10k felett van, amit még lehet rá is áldoznék. Viszont valami strapabíróbb párnát szeretnék venni, mert ez az eredeti elég gyengus. Egy vékony szövetréteg van a párnán, ami 1-1,5 év alatt elkezd szétfoszlani. Velúr párna lenne a legjobb, az jóval tartósabb lenne szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
Sziasztok!
Van nekem egy AD1000-esem, aminek a gyári párnája igencsak viseltes már. Nem tudjátok, velúr párna létezik rá, hirtelen ezt találtam, igaz ezt az X-es verziójúhoz ajánlják, de szerintem méretben talán jó lehet az enyémre is. [link]
Mondjuk ár alapján nem tudom, hogy jó lehet-e?!
-
SOAD19
addikt
Amit linkeltem az kb. annyiba is kerül, mint amit most megadtál: [link]
Ha jól rémlik, akkor hangban se olyan vészes, de várd meg a többiek véleményét is. Ha az adott oldalról akarnál rendelni, akkor van egy topik, ahol csoportos rendeléseket szerveznek, hogy a szállítási ktg. ne legyen olyan húzós.
[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
Manapság senki nem akar kicsit egyedi lenni, hogy "mindenkinek" Beats kell, ami szerintem még szépnek se szép.
Bocs, nem szántam sértésnek, csak kikívánkozott. Írd meg, hogy mennyit szánnátok rá, hátha tudnak a srácok ajánlani valami más fejest színes kivitelben, ami hangban is nyújt valamit, nem úgy mint a Beats.Akkor már inkább egy Superlux, pl.: [link]
[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
Én mind a HD600-assal, DT880-assal, és most az AD1000-essel is jól elvoltam/elvagyok az ST-mel, nyilván jobb is lehetne az összkép egy külső dac+amp-pal, de így is vállalható, amit az ST nyújt. Később, ha nem kell másra pénz, akkor lehet lecserélem.
Szerintem az Audio Technika nyitott fejeseit is érdemes lenne megfülelned, főleg, mert eléggé könnyen hajtható fejesek. -
SOAD19
addikt
válasz lezso6 #28208 üzenetére
Ebben van igazság. Anno CX300-asom volt, aztán jöttek a fejesek, a fülest meg nem használtam már utcán se.Eltelt 1-2 év, aztán kíváncsiságból kipróbáltam a fülest, és mintha be lett volna dugulva a fülem, nagyon sok mély, borzasztó volt, gyorsan kaptam is ki a fülemből. Vagy az lehetséges, hogy álltában a membrán megmerevedett, és be kellett volna járatni, vagy csak simán a komolyabb fejesekhez képest ennyire borzasztó?!
-
SOAD19
addikt
Teljesen elcsábultam:
Hifi – stereo mp3-as fejhallgató – vezetékek nélkül Prémium minőség – hihetetlen áron, hangzásgaranciával![ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
-
SOAD19
addikt
Hmm, de pofás, imádom a szál csiszolt felületeket. És most találtam akciós árban is, talán, ha fekete lenne még el is gondolkoznék a megvételén.
-
SOAD19
addikt
Tudod, a kedv... Egy normális rendszer nem két ft. Még egy Essence one is jóval 100k felett lenne. De, amúgy, elég jól elvagyok a mostani felállással is. Persze, ha nagyon nem lenne mire elkölteni a pénzem, akkor nyilván néznék valamit, már csak kíváncsiságból is. De, jelenleg nem áll fenn, ez a helyzet.
-
SOAD19
addikt
válasz szentkuti11 #26675 üzenetére
Pont ezért van továbbra is, csak hangkártyám. Dehogy veszek külön dac-ot, erősítőt, és közéjük kábeleket is, ki tudja hova vezetne... Kösz a megerősítést!
-
SOAD19
addikt
válasz vodkaboy22 #26193 üzenetére
A kellő darabszám már meg is lenne hozzá, bőven.
-
SOAD19
addikt
Köszi a kiegészítést, pontosítást!
Lehet, majd még meglátogatlak egyszer, mert több időt érdemelne a két nagy planár. Illetve az a nagy, egész fejet körülölelő fejest is megfülelném, tudod, amire mondtam, hogy biztos súlyos darab lehet, aztán kézbe fogva pehelykönnyű volt. -
SOAD19
addikt
Pár nappal ezelőtt vendégül látott jippa fórumtárs, egy kis hallgatózásra. Sajna, csak kevés időm volt, úgyhogy csak pár fejest próbáltam ki egy-két szám erejéig. Elsősorban, azért mentem, hogy végre megfülelhessek már planár fejeseket is. Sansui SS-100-ast, NAD RP 18-ast, egy kisebb supra planárt, DT990 600 ohm, Sennheiser 540-eseket, illetve HD250 Linearba (vagy Linear II ) hallgattam bele.
Nagy részletes bezsámolóval nem szolgálhatok, főleg, hogy csak 2-3 percig volt rajtam egy fejes. A Sennheiserek egytől egyig tetszettek, viszont a DT990-es nekem túl sötét, kicsit brummogós is volt. A Sansui SS100-as, és a NAD is nagyon kellemes fejes, és talán a NAD összeségében jobban is tetszett kicsit, amire ráerősített az is, hogy egy fokkal kényelmesebb is volt a Sansui-nál. A kis méretű supra planár, aminek a nevét nem tudom, is túl sötét volt nekem, illetve nekem túlságosan zárt volt a hangja.
Úgy tűnik, hogy nekem a világosabb, nagyobb térrel rendelkező hangú fejesek tetszenek jobban, nem is nagyon volt melegebb hangú fejesem eddig (HD600, Beyer DT880 250 ohm, AD1000).
Anno a W1000x-et is nagyon sötétnek éreztem, a T70-est pedig túl zártnak. A leírtak alapján, azt hittem, hogy nekem a DT990-es tetszene, de tévedtem.
Amúgy kicsit ledöbbentem jippa gyűjteményét meglátva. Ezúton is köszönöm a lehetőséget, és külön köszönet jár, hogy hazafuvarozott, és így nem kellett esőben hazatekernem.[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
Az imént próbálgattam, hogy hogy lehetne levenni az AD1000-esem párnáját, mert lassan ki kellene takarítani. Elkezdem finoman a szövetet megfogva húzni le a házról a párnát/ műbőr peremet, és hirtelen a szövet elszakadt.
Akinek ilyen, vagy hasonló AT fejese van, annak azt tanácsolom, hogy ha le akarja venni a párnát, akkor a membrán felől a párna alá nyúlva próbálkozzon, valószínűleg ez lett volna a módja. Csak korábban a Beyeremnél a szivacs párnánál így csináltam, és az persze bírta, de ez a vékony szövet, elég gyengus.
Nem először fordult elő, hogy először cselekedtem, gondolkodás helyett. -
SOAD19
addikt
válasz Pingvin1985 #22657 üzenetére
Próbáld meg azt a modot, amit az At-knél is szoktak csinálni. Fogsz egy papírzsepit, amit félbevágsz, hogy ne legyen olyan nagy, és feltekered kis tekercsre. Majd, ezt a fejes párnája alá rakod a hátsó részébe.
Valahogy így: [link] -
SOAD19
addikt
válasz RetepNyaraB #22577 üzenetére
Szemüveges vagyok én is, talán átlagos fülmérettel, és az AD1000-esem ilyen szempontból abszolút kényelmes hosszú távon is. Elég puha a párnája, lehet ezért, mert amúgy nem olyan nagy a belső átmérője.Nem szóltam, most esett le, hogy csak zárt játszik.
[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
válasz csokoládé13 #22209 üzenetére
Lehet, hogy a sors keze van a dologban! Ha, tényleg nem tudjátok olcsóbban kihozni 4k-tól, akkor lehet érdemes lenne elgondolkozni egy új fejes vételén. Talán a Maxell Retro DJ-nek még jobb is a hangja a 201-esnél, és már 5-6k-ért beszerezhető. [link]
[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
válasz lugosi #21695 üzenetére
Hát nem tudom. Anno az mp3-as lejátszók topikjában nem nagyon ajánlgatták, túlárazottnak írták. Mondjuk nekem magáról az apple termékekről az ugrik be, hogy nem igazán érik meg az árukat a termékeik.
(#21703) Freeman007
A félig nyitott közelebb áll a nyitotthoz, mint a zárthoz. Ha tömegközlekedésen is lenbne használva, akkor csakis zárt jöhet szóba szerintem.[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
Ma láttam egy leányzón egy világító fejest (maga a kagyló világított), mik vannak?!
-
-
SOAD19
addikt
válasz izomhod #21306 üzenetére
Igen, meglehetősen ajánlottak 10k alatt, és felett is. Az Összefoglalóban van egy link, amiben nagyobb árkategóriánként fel van sorolva sok fejes, és mindegyikhez van egy kis mini összefoglaló, hogy milyen hangzásbeli tulajdonságokkal bír az adott fejes. Van pár Superlux is köztük: [link]
[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
válasz Gorillaz90 #21303 üzenetére
Komolyabb fejest nem fogsz kapni kihúzható kábellel. Esetleg az nem alternatíva, hogy ha légitározni támad kedved, akkor egy mp3-ast veszel elő, és abba dugod bele a fejest. A kábelt összefogod a kezedben, és mehet a zúzás.
Fejesekre, majd a többiek mondanak valamit. Azt még írd meg, hogy miről hajtanád a fejest (integrált hangkártya, vagy külön hangkártya, esetleg dac+amp) -
SOAD19
addikt
válasz lugosi #21134 üzenetére
Esetleg egy AD1000-esnek is utánaolvashatnál. Könnyű meghajtani, és elég tűrhető fejes szerintem. Komolyzenéhez, és jazzhez még jó is szerintem. Nem rég még, egyik régi itteni tagunk (ntomka) próbálta eladni az övét jó áron, nem tudom végül sikerült-e, bár az adatlapján még ott szerepel, úgyhogy valószínű még meg van neki.
[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
De, akár a szemüveg lecserélése kontaktlencsére is tudná orvosolni a helyzetet. Jobbnál-jobb ötleteket kapsz.
[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
válasz contaxg #20673 üzenetére
és egy zúzósabb verzsön:
Superbutt - A hetedik -
SOAD19
addikt
válasz krisztianAMG #20232 üzenetére
Szerintem fejest lenne célszerűbb hamarább beszerezni, ha csak nincs más fejesed. Mert, ha megveszed a lejátszót, akkor egy darabig, csak hagyod porosodni?!
-
SOAD19
addikt
válasz Ear001 #20111 üzenetére
De szerintem a fejesezők nagy része, pont, hogy hifis hangzást szeretne kapni a fejestől is , mert az otthoni hifi nem alternatíva valamilyen okból kifolyólag. Én is panelben lakok, így marad a fejes. De, ha kertesben laknék, akkor valószínűleg eladnám a fejest, és vennék két hangszórót helyette.
[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
válasz Ati1979 #20084 üzenetére
Nem tudom melyikre gondolsz, de a Halestorm esetén az album verzió számomra elég lagymatag, erőtlen. Legalábbis az éneket tekintve biztos, a mutatott live verzióhoz képest, de maga az album hangzása se túlzottan bejövős. Erről az albumukról írtam: [link]
Gondolom sejted, hogy melyik tetszik nekem jobban.
Befejeztem az offolást!
[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
válasz Tekmen #20081 üzenetére
Irónia akart volna lenni. Zenélni nem nagyon szoktam, inkább még, csak zajongani. De, rajta vagyok az ügyön, hogy ne így legyen. Igaz, a dob nem dallamhangszer... De legalább, egyszer talán elmondhatom majd magamról, hogy a zenész legjobb barátja vagyok. ("a dobos a zenész legjobb barátja")
(#20082) Ati1979
Egy kis zeneajánló, csak Neked (persze nem csak Neked ), csak most! Az utóbbi napokban napi rendszerességgel megnézem ezt a live-ot (n-tomka által korábban mutatott Halestormról van szó): [link]
Mumford and Sons-ékat ajánlom még figyelmedbe, ha esetleg nem ismernéd őket, bár nem valószínű.
[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
válasz fi:zi'k #20076 üzenetére
Így van!
Itt egy videó is, ahol egy szintén divatfejes látható, és a viselője arca mindent elárul a fejesről.
[link]Vagy, talán rosszul értelmezem a mimikáit?! Pl.: ennél a résznél, szabályszerűen szenved, attól amit hall, de biztos, csak én értelmezem félre.
[ Szerkesztve ]
-
-
SOAD19
addikt
aimp3-at is megnézheted, hátha tetszik.
-
SOAD19
addikt
válasz szakibá... #16250 üzenetére
Nem rossz, köszönjük!
-
SOAD19
addikt
válasz adammkaa #15935 üzenetére
Lehet, tényleg az lesz a probléma oka, hogy hozzászokott a füled a T70-hez, és azután lehet tényleg gyengus a vett Beyer. Nekem a Sennheiser cx300-zal volt ez, mikor egy-két év fejhallgatózás után újra kipróbáltam. Nem akartam elhinni, amit hallottam, bár még a mai napig se tudom, lehet tényleg elromlott állás közben, vagy csak simán annyira gyenge a komolyabb fejesekhez képest. Mindjárt elő is keresem, és belehallgatok, hogy tudjam értékelni a mostani fejesem, upgréditisz előújuláskor is, ezt teszem majd.
[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
Hali!
Nem túlzottan közkedvelt itt a Beats... Olvasd el az első hsz.-t/összefoglalót, és az ottaniak alapján kérdezz újra, hogy mit ajánljanak a többiek. Persze, ha ruhakiegészítőként gondoltad megvenni, akkor akár meg is veheted a Betaset. De, akkor meg vedd meg a legolcsóbbat, az eredeti se túl jó anyaghasználat terén.
-
SOAD19
addikt
válasz szakibá... #13766 üzenetére
A majom éve van?! Nem, most nézem, hogy 2016-ban lesz, ezt benézték.
[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
válasz schawo #12175 üzenetére
Erre írtam a hsz.-em: "Vagy fejhallgatóhoz abszolute külön erősítő javasolt?"
Ha, valaki viszonylag olcsón akarja megúszni a dolgot, akkor egy alternatíva lehet egy ilyen is, bár nem sokkal drágábban már lehet venni külső dac+amp kombót is. Vagy a pityu fél champ + egy dac se sokkal többe jönne ki, mint az Essence. Igaz, jó hogy nincs két plusz porfogó az asztalomon.
-
SOAD19
addikt
Csak kíváncsiságból...
Kb. a Retro DJ árában van olyan fejes, ami nála sokkal jobban szigetel, és lehetőleg nem supra ? -
SOAD19
addikt
Beats témához: Lehet rosszul emlékszek, de úgy rémlik az elmondásaitok alapján, hogy az eredeti se túl jó anyaghasználat, és hangügyileg se. Ha így van, akkor végül is nem mindegy, hogy milyet vesz, pl. a mostani érdeklődő is?! Láthatóan, őt se a fejes hangja érdekli, hanem a fejes kinézete (ruházati kiegészítőként venné), és szerintem a hamisítványok is többé-kevésbé ugyanúgy nézhetnek ki, mint az eredeti.
[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
válasz schawo #11481 üzenetére
Az említett AT van, és marad is szerintem jó darabig. A Beyer is több, mint egy évig bírta nálam. Igazából, nem is tudnám most hirtelen, hogy mire is cserélném le. Főleg, hogy könnyen hajtható fejesek játszanak csak, mivel még mindig, csak az Essence kártyám van forrásként, de tűrhető az AD-vel. Tudom, csak, míg nem hallok jobbat.
[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
válasz contaxg #11479 üzenetére
Zsepi moddal tényleg eléggé kényelmes az AD1000-es, de nélküle, nagyon nem. Speciel nekem még zsepi mod előtt törte a fülkagylóm, mert a drivernél lévő fém kupak, vagy mi nyomta.
Az ex Beyer DT880-as, ami most új gazdánál landolt (használd egészséggel hm74 kolléga ), alap állapotban is pazar, kényelem szempontjából. De, csatlakozok balukához, a HD800 szerintem is az egyik legkényelmesebb fejes. Bár, a T1 se volt rossz kényelem terén.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Óra topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Diablo IV
- Nők, nőügyek (18+)
- Elektromos cigaretta 🔞
- Nintendo Switch
- További aktív témák...
- CNC Fémmegmunkálás és AWI, MIG hegesztés
- Akció! Dell Latitude E6320 laptop (14/i5-G2/8GB/320HDD) - 1 év garancia, 27 % számla
- CNC Forgácsolás / 3D tervezés / Műszaki rajzolás / CNC program készítése, modernizálást
- 256GB 2400T (8x32GB) SAMSUNG DDR4 RDIMM ECC memória - 10e Ft / modul!
- 3D Nyomtatás, 3D tervezést - PETG, PLA, TPU, ABS, PC,