Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple MacBook
- Milyen egeret válasszak?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- A fogadás lezárult, elindult a hardvervágta
- Kompakt vízhűtés
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Google Chromecast topic
- ZIDOO médialejátszók
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
4ndre
csendes tag
Több mint egy hete vettem a muzikeren egy Lewitz HP9800-at. Nem láttam még itt tapasztalatot, ezért pár szóban az enyémek:
Eddig a legjobb fülesem, az összehasonlítási alap: Superlux HD681, Lewitz HP8500, Omnitronic SHP600, ezek vannak most itthon, meg Beyer 235 amit nem használok, na meg egy nagy marék IEM.
Ami megdöbbentő, az az, hogy milyen mélyre megy, miközben hozza a közép és a magasak szempontjából is a többi színvonalát. És ez nem egy lompos felsőbasszus kiemelés, vagy ha igen, akkor 20 Hz-nél duplát emeltek. Egyszerűen vannak olyan hangok amik a többiben alig, csak leheletnyit hallhatók, ebben meg szinte masszírozza a fülemet.
(pl https://www.youtube.com/watch?v=D-h6MoF7HLA 20 mp körül)
A füles maga kényelmes, érzetre minőségi, a párna puha és hatalmas, szerintem méretre másfélszer akkora mint a HP8500, szóval hülyén nézek ki benne. A meghajtásra nem igényes, FX-Audio DacX6 és SB Play 3 simán erőlködés nélkül a fájdalomhatárig hajtja. Nyárra majd egy velúr párnát beszerzek hozzá. Neten semmi infó róla, valószínűleg egy Kurzweil HDS1 koppintás/OEM mert kinézetre meg specifikációban is ahhoz hasonlít. Amiről persze megint nincs sok infó -
Gzula[HUN]
addikt
Próbáld ki, ha tetszik, azt vedd meg.
A "sima" cloud egyébként jobb anyagból van, több benne a fém, mikrofonja cserélhető. A Cloud II-eshez adnak egy DAC-ot is. Hátránya mindegyiknek, hogy nem cserélhető a vezetékük. A Cloud Alphanak cserélhető, de kell is idővel, mert azon van a hangerő szabályzó, és idővel kontaktos lesz. Viszont azon jobb párna van a többinél.Ha a kereted engedi, érdemes még a Cooler Master 751-752-nek utána nézni. Azokat nem ismerem, de jókat olvasni róluk. Kiegyenlítettebb karakter, mint a Cloud vonal.
Mikrofonos fejhallgatók "ügyében" több segítség egyébként ITT van.
-
:AMF:
senior tag
válasz
bajnokpityu #94096 üzenetére
Elnézést, A/B osztályú.
Egyébként egy Basx A-100-ról van szó.
Ba cy lus: Valahogy úgy képzeld el, mint az óccsó lemezjátszó sistergős hangját. Csak ez nem folyamatos.
-
senior tag
-
senior tag
válasz
Molydeus #94083 üzenetére
Tudom, szoktam nézegetni az oldalukat. A múltkor az AAA One volt 149$-ra akciózva. Kár, hogy teszteken csak a mérési eredményeit dicsérik.
contaxg #93959 : Azt hiszem sikerült megoldani a Deva "szemcsés" problémáját. Az Emotiva helyett a Topping A50-be dugtam és így nem tapasztalom. Érdekes, vajon mi lehet az oka? Biztos megijedt a 20W körüli teljesítménytől.
-
wulfi
tag
Sziasztok!
Olyan fejhallgató vásárlásában szeretném a segítségetek kérni, mely rendelkezik mikrofonnal is.
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Kizárólag otthon.
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Csak játékra lenne, ( CoD, BF multi)
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
20 ezernél többet nem szeretnék rááldozni, ha megoldható.
4.) Új vagy használt?
Inkább új, de a használt elől sem zárkózok el, ha van még rá gari valamelyik megbízható belföldi bolttól.
5.) Circumaural vagy supraaural?
Circumaural
6.) Zárt vagy nyitott?
Zárt.
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
Legyen tiszta hangzása.
8.) Honnan vásárolnál?
belföld
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
PS 5-ről lenne használva.
2 modellt néztem ki: Pioneer Hi-Res (SE-MS5T), Kingston HyperX Cloud Stinger
Ezek közül melyik lenne a jobb szerintetek, illetve milyen más alternatívákban gondolkozhatok?
Előre is köszi a segítségeket. -
Dorien
veterán
válasz
Aureal #94082 üzenetére
A Philips gyárt a legótvarabb gagyiktól kezdve a nagyon eltalált Fidelio szériáig sok mindent. Az SHP9500-at is sokan szeretik, az elvileg semlegesebbre hangolt darab, mint a Fidelio X2.
30k ig ezeket ajánlanám: [link] [link] [link]
A két ATH semleges, inkább magasba húzó, míg a HE350 Focus A párnával dögös V karakter. -
Aureal
őstag
válasz
Gzula[HUN] #94080 üzenetére
Anyámnak egyszer vettünk egy 2500 Ft-os legalja Philipset. (nem lehetett kibontani meghallgatni, de mondta az eladó, hogy olyan áron a legűberfaszább - sejtettem mondjuk
Euronics)
Hát, úgy szól mint egy buditartály.Tök klausztrofóbikus, dunnyogós nyomott, folytott hangkép, mint ha egy párnán keresztül akarna zenét hallgatni az ember. De pár Philipset meghallgattam azóta pl. MM-ban. Azért is csodálkozok azon a "rács fenekű" 9500-on. Meghallgatnám!
-
Molydeus
őstag
Ha szerencsés vagy 45 szállítási költséggel együtt (ez 15$ - 10$, ha újként regisztrálsz), ha beleszaladsz a vám/ÁFA kezelésbe, akkor 60ezer Ft (mai középárfolyamon számolva) + utóbbi kezelési költsége.
Most nagyon rövid időt adtak meg, okt. 29-én adják fel a megrendeléseket, gondolom a kedvezmény miatt. Utána még kb 2 hét a kiszállítás, ha még mindig a DHL-lel szállíttatnak.
Volt, akinek a Posta vitte ki és ha ők végzik a vámügyintézést, az önmagában is több hét lehet.
Amikor én rendeltem meg ugyanezt a fejest február elején, akkor majd két hónap volt megadva a feladásig, de valamiért mégis 2 héttel hamarabb elküldték és ennyi idő alatt ide is ért. Akkor a DHL hozta házhoz, egy közbülső EU-n belüli átrakodással. Lehet emiatt úsztam meg a vámkezelés idejét (és költségét).Szóval, ha nagyon sürgős, akkor nem biztos, hogy ez a legjobb választás. Viszont egy kis szerencsével igen baráti áron tudsz hozzájutni és nem hosszabb idő alatt, mint mondjuk egy Alis rendeléssel.
M.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Aureal #94079 üzenetére
A 9600-as teljesen más karakter. Utóbbi mély kiemelt, sötét karakter. A 9500-as kiegyenlített, nagyon sok összehasonlító tesztje van Sennheiserekkel fent a Youtubon.
Fogalmam sincs, miért nem forgalmazzák Magyarországon a 9500-ast, de nincs egyedül a típus.
Garanciát valóban körülményesebb érvényesíteni. Mondjuk a 9500-as vezetéke nem fog megtörni, vagy ha igen, simán kicseréled egy másik szabvány 3,5-es jackesre. Fülpárnát is kapsz hozzá. Ha törik, úgy se tudod a garit érvényesíteni. Egyébként meg nem nagyon jellemző még a pár ezer Ft-os Philipsekre se a driver hiba. -
Aureal
őstag
válasz
Gzula[HUN] #94076 üzenetére
Kösz!
SHP9500 itthon miért nem elérhető? 9600-at meg látok (Alzanál).
Külföldi beszerzéssel szerintem az a nagy gáz, hogy ha valami gebasz van, hogy a túróba küldi vissza az ember meg érvényesíti a garanciát? -
p_adam
addikt
válasz
szakibá... #94071 üzenetére
Nem egészen, érdemes utánanézni hogy mégis ki ez a messziről jött ember, sok hangmérnöknek ismerősen cseng ennek a mastering mérnöknek neve...
De linkeltem korábban ezt is, ő meg klasszikus zenész és szvsz elég jókat ír, osztom a megfigyeléseit.
Még ha hiteles teszt volna, akkor se volna elég ha egyszer nem egyféle felvétel létezik...
Az teljesen normális ha valaki osztja azt a véleményt hogy a 007 Mk2 nem jó, vannak hátrányai, de hogy valaki ezt erre alapozza, az szvsz rettentő egydimenziós látásmód.
Tényleg nem csak a frekvenciameneten múlik minden, pl. a konkrétan a 007 Mk2 a "színes" hangjával sokkal-sokkal realisztikusabban adja elő egy zongora vagy adott ének hangját mint egy "színtelen" dinamikus. Mitől van ez, nem tudom (sok tényező összessége), csak azt mondom hogy érdemes minél többet tapasztalni, pár hónapig járatni egy kb. bármilyen elektrosztatikust és megfigyelni hogy mégis miben is jó.
Ha csak az ember ilyen véleményeket linkel és erre alapozva zár ki dolgokat, akkor csak saját magát fosztja meg a tapasztalás lehetőségétől, igazából csak ez zavar. -
bitrograde
senior tag
Tényleg arról megy itt a beszélgetés az utóbbi kb. nyolcvan hozzászólás többségében, hogy a tubuson ott van-e az igazság?
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Aureal #94075 üzenetére
A HD2000 zárt.
Omnitronic SHP-600, AT AVA-400, Sennheiser HD559. Ha mégis tudsz valakit, aki segít külföldről, akkor esetleg Philips SHP9500-as. A "félig nyitott" elég tág fogalom, nálam a teljesen nyitottra mondjuk egy AT AD500X, vagy egy random Hifiman jut eszembe.
-
Aureal
őstag
Félig nyitott, zártat nem, új legyen természetesen, nem ebayezek.
Hangkártya vagy media lejátszó etetné.
Nem 1 defacto típust várok, bár vizsgálgatva a fórumot, legtöbbször ebbe akadtam bele [link]Az összefoglaló ajánlásokat is elolvastam még mielőtt ez a vád érne,
csak éppen annyira nincs naprakész információ benne mára, hogy például az ajánlott teszt boltok közül is a friendly house is évek óta megszűnt!!!
Meg hát, telnek az évek, bővül a piac, jönnek az új fülesek is... -
szakibá...
senior tag
válasz
p_adam #94066 üzenetére
Ezen a csatornán belehallgattam egybe, hallottam három fülest, de nem tudom eldönteni, melyik a hitelesebb, mert nincs mellettük az eredeti felvétel, csak a fülesek hangja. Ez így nem mond semmit. A kifogásolt videóból viszont le lehet szűrni, hogy melyik füles hangja hasonlít jobban az eredeti felvételhez. Ez miért nem elég? A másik linked pedig csak szöveg, messziről jött ember azt mond, amit akar.
-
p_adam
addikt
válasz
szakibá... #94065 üzenetére
Csakis annyit "mutat" hogy az ő felvevő szettjével hogyan különbözik egy általa választott random felvételtől, amit ebben a beállításban az Elex gondolom jobban tolerál mint a 007 Mk2 ahol a szigetelés és a pozíció is eléggé pontos hangzás tekintetében, ezért nem olyan könnyű mérni (meg bizonyos erősítőkkel nem is szól olyan jól). Erre én nem támaszkodnék, de ymmv.
Itt pl. az Audeze-vel karöltve állt legközelebb a hangfalas referenciához, és ő a saját felvételeit is hallgatta velük... -
senior tag
Drop-on akciós a HD58X, 139$.
-
p_adam
addikt
válasz
Cathfaern #94064 üzenetére
Az rendben van, egy egyéni vélemény, ezt bármire le lehet vonni, de az hogy ebből a videóból bármit le lehet szűrni a hangjáról, az teljesen röhejes.
Ezen a csatornán is vannak "belehallgatások" és az összes teljesen vékonyan szól 0 térrel, 0 tranziensek, egyáltalán nem így szólnak ezek a fejhallgatók. -
szakibá...
senior tag
válasz
p_adam #94061 üzenetére
Nagyon jó a link, pont azt a gödröt hallani (nem hallani) a Staxnál, ami a görbéjén látszik és pl. a HD650-nél rendesen megvan. Önmagában hallgatva a hiány lehet, hogy nem feltűnő, mert nem tudhatod, hogyan kell szólnia a felvételnek, nincs összehasonlítási alapod. A pasas a videóban ezt a lehetőséget kínálja, és tök mindegy, milyen rendszeren hallgatod, a különbség, az eltérés az eredeti felvételhez képest jól hallható. Hogy a stúdióban milyen eszközök vannak, az a megrendelőknek is szól, drága cuccokkal könnyebb munkát szerezni.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
p_adam #94061 üzenetére
"ő pl. stúdióban használja ( Klein + Hummel O 300D hangfalak mellett) de biztos nem ért hozzá"
Lehet hogy rossz cikket nézek, de abban azt írja, hogy: "I decided to buy it not because I wanted to use it for audio work", illetve "The only luxury pair of headphones I have is the Stax, and the rest all serve practical purposes.".Illetve: "now when comparing the Stax rig to my other headphones, the Stax’s superiority isn’t nearly as significant or even objectively evident, which diminishes what should have been an ecstatic experience of finally owning the 007mk2. Sure, it is very refined and classy, with delicacy and elegance unlike any other headphone I’ve ever heard, and it’s the only headphone I’d use the word “ethereal” to describe, but in some ways I wonder if at over $3,000 the Stax rig is worth keeping."
Ami tulajdonképpen ugyanaz a konklúzió, mint a #94051-ben linkelt videóban... -
Cathfaern
nagyúr
válasz
alphamooncam #94060 üzenetére
Látszik a videón (meg el is mondja), a Stax a saját erősítőjéről fut, nem az iPhone-ról.
-
p_adam
addikt
válasz
szakibá... #94059 üzenetére
Teljesen máshogy szól egy már felvett hang pluszban másik rendszeren és teljesen eltűnik a karakterisztikája. Ha valakinek ez mérvadó bármilyen szinten...ok, volt 007-em többször is és kissé keveri a hangot, de nincs 'hiányzó tartománya', ő pl. stúdióban használja ( Klein + Hummel O 300D hangfalak mellett) de biztos nem ért hozzá
-
alphamooncam
őstag
válasz
szakibá... #94059 üzenetére
Azt írtam, hogy a pasas amit hall, az nem ugyanaz mint amit én hallok, mert amit a mikrofonja felvesz, a YT közvetít, az én rendszerem próbál megjeleníteni nem alkalmas eldönteni, hogy melyik a jobb.
Staxra meg úgy tudom van dedikált erősítője ami nem az amivel meghajtotta azt, így nyilvánvalóan nem futhatta ki magát.
Nem szeretném továbbgondolni.
Hallgassunk zenét [link]
-
szakibá...
senior tag
válasz
alphamooncam #94056 üzenetére
Nem tudom követni a logikátokat. Egy német hifi kereskedőnél nincs kiszolgálva a Stax és ettől hiányzik a néhány KHz-es tartománya??? A pasas legalább nem dumál ködöseket, rábízza a hallgatóra, hogy döntsön, hiszen ugyanazt halljuk, amit ő. Mi kell még?
-
alphamooncam
őstag
válasz
bajnokpityu #94055 üzenetére
Beelőztél.
-
válasz
HUNNIA1920 #94034 üzenetére
Ennyiért nagyon jó lett volna, de Pécsről nehéz megoldani. Közben el is vitték, innen sikerült valakinek?
-
alphamooncam
őstag
válasz
szakibá... #94051 üzenetére
"Szövegértési probléma. Nem különbséget akart csinálni, hanem egyezésre törekedett, mégpedig az eredei felvétellel! "
Nem volt itt semmiféle szövegértési probléma, pontosan értettem mit akartál mondani, és azért értettem úgy ahogy, hogy így fejezzem ki az egyet nem értésemet.Hmmm. Amikor megláttam a linket, azt gondoltam na ne, én nem akarok még egy videót megnézni erről a papasról, aztán meg csak rávettem magam.
Elkezdtem a Tascamok előtt, de amikor elkezdődtek az összahsonlítások, átmentem a gyerek szobájába és elkezdtem újrarézni a videót, mostmár JBL Control One-ok előtt, majd megismételtem a Koss fejessel is.
Azt kell hogy mondjam, hogy itt a YT elérte és meghaladta a korlátait, nem tartom alkalmasnak arra, hogy győztest lehessen hirdetni a két fejes között.
Természetesen hallottam a különbséget, és nekem is jobban tetszett a Focal, de azt is gondolom, hogy a Stax meg nem volt rendesen kiszolgálva.
A linkelt videó nem bizonyítja, hogy ért ahhoz amit csinál, csak azt hogy hozzáfér drága cuccokhoz.
Persze csak szerintem.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
szakibá... #94053 üzenetére
Vagy belakalkulalja...
-
contaxg
veterán
válasz
HUNNIA1920 #94047 üzenetére
Semmi gond! Egyébként ez a fejhallgató lett volna Tied!
-
szakibá...
senior tag
válasz
alphamooncam #94052 üzenetére
Dolgoztam vele eleget, utáltam, nem csak a hiányzó mély miatt, hanem a púp miatt 1KHz felett. A magassal nem volt baj, csak javítani nem lehettett a négyszögletes vezetékű cséve miatt, azt senki nem tudta kiváltani. Igenis a monitornak egyenletes átvitelűnek kell lennie, különben a hangmérnök az inverzét fogja keverni, mert úgy hallja jónak. Aztán semmilyen más hangszórón nem fog jól szólni.
-
alphamooncam
őstag
válasz
alphamooncam #94050 üzenetére
Frekvenciamenet elsődlegességéről még eszembe jutott egy történet.
A Yamaha NS10 referencia monitor, ami ipari szabvánnyá vált a profi stúdiókban, gyakorlatilag mindenhol ott volt. [link]
Nos róla elmondható, hogy olyannyira nem volt egyenletes a frekvenciamenete, hogy papírzsebkendőt, selyempapírt, akármit kellett a magassugárzója elé lógatni munka közben.
"Gyakran olvasok véleményeket az SOS-ről. A fórum azzal érvelt, hogy ahhoz, hogy a monitorok értékesek legyenek, „sima frekvencia-válaszra” van szükség, de számos olyan felvételt, amelyet sokan a zenei hangminőség aranykorának tartottak (a '60-as és '70-es évek) készítettek, olyan hangszórókon figyeltek, amelyek mindenhol helyet a frekvenciaválasz tekintetében – és nem tudom, miért hisznek úgy a hangrögzítő mérnökök olyan erősen, hogy a monitornak visszhangtalanul „laposnak” kell lennie, amikor annyi végterméki bizonyíték arra utal, hogy ez nem különösebben fontos." (3.oldal*)
-
szakibá...
senior tag
válasz
alphamooncam #94050 üzenetére
Szövegértési probléma. Nem különbséget akart csinálni, hanem egyezésre törekedett, mégpedig az eredei felvétellel! Ez jó közelítéssel sikerült neki. Itt egy másik videó a tesztelési módszeréről. Én az Elex-et választanám a Stax helyett. Biztos lesz, aki kapásból rávágja, hogy pedig a Stax jobb, hiába hallja, hogy nem.
-
alphamooncam
őstag
válasz
szakibá... #94038 üzenetére
" Nem a videó minősége a lényeg, hanem hogy mekkora a KÜLÖNBSÉG az eredetihez képest."
Bocsi, de elgurult a gyógyszerem.Szóval különbséget, nem nagy kunszt csinálni EQ-val, ez láthatóan sikerült a pasasnak, de hogy jobb lett-e?! Szerintem nem.
A lapos frekvenciaválasz elsődlegességéről, mint a legfőbb minőségi mutatóról meg megvan a saját kis véleményem, ami nyilvánvalóan nem egyezik a többségével sem, nem hogy a Tieddel.
Mindenesetre úgy látom, hogy a szakmabeliek, értsd hangmérnökök közt sincs minden kérdésben egyetértés, mondom ezt annak a fényében, hogy az általam linkelt tananyagot én legalábbis elolvastam, - és amiből egyértelműen kitűnik hogy a fejhallgató EQ-zása, saját képre hangolása nem megoldható azzal a módszerrel, amit a pasas ajánlgatott, és amit Te meg helyesnek ítéltél.
Minden esetre tudd, hogy nem sértésnek szántam a linket, csak nem számítottam arra, hogy ennyire nincs egyetértés még a hangmérnökök közt sem.
Na mindegy megint tanultam valamit.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
bajnokpityu #94037 üzenetére
Dinamikus fejesből planáros mélyet.
-
p_adam
addikt
válasz
szakibá... #94038 üzenetére
A realitás az, hogy mindenki mást gondol róla, mások a tapasztalatai. Nekem eddig egyetlenegy esetben vált be egy nagyon sima monitor hangú fejhallgató mélyeit kicsit feljebb húzni, de tényleg csak kicsit, 2dB, ennél több és túl sok negativ gain kell hozzá, és szétesik az egész, és így se kapcsolom be gyakran mert eleve nem azt hallgatom rajta, amihez ez szükséges. A másik gyengesége, hogy magasak egy ponton elfogynak benne, a kialakításából adódóan azt korrigálni nem lehet, csak használni arra, hogy így "tisztább" lesz a hangzás meg az analóg zajt stb. is csökkenti (egyébként sokkal jobban szól, mintha egy másik fejhallgatóra lenne rátéve egy zajcsökkentő EQ).
Ha majd egyszer úgy érzem, hogy tényleg mindent korrigáltam a láncban, csakis akkor fogom megnézni, hogy lehet-e még valami picit csiszolni EQ-val.
De mások pont homlokegyenest az ellenkező irányból közelítik meg és úgy gondolják, hogy ezzel más dolgokat megkerülhetnek, ez pedig egyáltalán nem igaz, ez az egyik fejhallgatóból másik fejhallgató hangot csinálunk drasztikus megoldás (nem olyan mikor a keverés során egy csatornára raknak valami viszonylag egyszerűbb EQ-t), ennek megfelelő mértékű hátrányokkal, ez a tapasztalatom. Több fejhallgatómhoz is létezik Harman görbe korrekció, és számomra egyáltalán nem szól jól, egyáltalán nem abba az irányba viszi a hangot amire én gondolnék.
Az egyetlen dolog ami tényleg működik az a Smyth Realiser, mert az közvetlen egy hallgató által választott hangfalas célhoz igazít valós időben, de megfizethetetlenül drága és ugyanúgy hallani rajta, hogy egy EQ, bármilyen jó, sokal inkább házimozira való, nem hifizésre.
Egyébként szvsz ASR oldal is pont egy ilyen vírus, tényleg elhiteti az emberekkel, hogy immáron a mérés számít nem pedig a hangzás (csk a Stax-okhoz értek valamennyire, nincsenek is jól lemérve és kb. annyi jön le belőle hogy ne vegyél csöves-tranzisztoros hibridet mert a tranzisztoros jobban mér, na ez hangban biztosan nem igaz egyáltalán), arra van szükségük hogy lássanak egy rangsort, mert így úgy gondolják, hogy könnyű választani.
Ehhez képest képest venni 20féle dolgot és kiválasztani melyik jó valóban sokkal nehezebb és pénztárcát emésztő tevékenység, az más kérdés, hogy a végeredmény sokkal jobb lehet még mielőtt az EQ-ról kezdene gondolkodni a user... -
contaxg
veterán
Szerintem van erre is megoldás de nem hiszem, hogy elsőre erre gondoltál.
-
alphamooncam
őstag
válasz
bajnokpityu #94039 üzenetére
+1
-
contaxg
veterán
válasz
HUNNIA1920 #94036 üzenetére
A győri eladó tiszta mint a patyolat, személyesen ismerem.
A hirdetett fejes is tiszta új, a forrást is jól ismerem.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Yodamest #94027 üzenetére
Ez ment egy időben a mozitopicban is. Bármi fosbol csodát csinált az egyik nagy hangú. Hangnyomasban elhiszem, de odavert a fazisnak. Ami még sokkal fontosabb. Pláne moziban... És hiába magyaráztam, hogy minden komoly szobaakusztikai szoftver a fázisal kezd, és csak másodlagos az eq... Meg magyarázta, hogy nem úgy van az...
-
szakibá...
senior tag
Rendben, feladom. Hiába próbálom a realitás talajára rángatni az egybegyűlteket, a hit kérdésében nem lehet vitatkozni. Köszönöm a szakmai képzésemre irányuló segítséget, de éppen 40 éve űzöm és tanulom a szakmát hangmérnökként napi átlag 10 órában. Szívesen abbahagynám, de nem hagyják. Ez a pasas legalább csinált valamit és nem lila, megfoghatatlan, nehezen értelmezhető fogalmakkal jellemez, mint a többi, az eredmény hallható. Nem a videó minősége a lényeg, hanem hogy mekkora a KÜLÖNBSÉG az eredetihez képest.
-
HUNNIA1920
őstag
válasz
contaxg #94035 üzenetére
Nekem az a kedvencem, amikor ugyanaz az ember hirdet két terméket, de az egyiket pl. Győrben, a másikat Szegeden. Ja és csak postával küldi, személyesen nem lehet átvenni.
Egyébként külföldön nem újdonság, hogy a csalók megcsinálnak egy weboldalt, vagy akár lemásolnak egy ismert weboldalt és így csalnak ki pénzt. Én olyat is tudok, aki még egy futár cég oldalt is csinált, hogy hitelesebb legyen.
-
contaxg
veterán
válasz
HUNNIA1920 #94034 üzenetére
Ugyanott van 200k-ért zsír új bontatlan is (full garis)
Mikor meglátom az EQ rövidítést, mindig az ElQurni jótt róla eszembe
-
HUNNIA1920
őstag
Budapestiek előnyben. Aki jó áron akar vennie egy Ananda-t, az a hazai legnépszerűbb hirdetési oldalon 140eFt-ért megteheti. Sajnos nekem eléggé megingott a bizalmam az ilyen hirdetések láttán, de aki helyi, az meg tudja nézni, hátha nem átverés a csábító ár és a friss regisztráció.
Szerk.: illetve van egy másik is, ami állítólag hazai beszerzés, de a kínai pecsét és címkék (illetve határ menti cím) megint csak gyanúra adnak okot.
-
Dave™
nagyúr
válasz
szakibá... #94022 üzenetére
"A pasassal egyetértek abban, hogy a legfontosabb paraméter az egyenletes frekvenciamenet, a többi csak messze ezután következik."
Ebben sokan egyetértenek vele, én is többek között, a gond nem ezzel van, hanem hogy megpróbálja eladni azt a hazguságot, hogy eq-val gyakorlatilag minden egyformán szól, pedig nem.
-
alphamooncam
őstag
Valamit tudnak a Koss-éknál...
Már a PortaPro sem volt rossz, de ez a titán driveres müa. játékszer, mert annak néz ki, rendesen odab*, és végre nem szétfolyós basszusbomba, mint a tesója, hanem rendes megfogott, felismerhető basszussal bír, amit nagyon tudok értékelni !
-
Dave™
nagyúr
válasz
alphamooncam #94012 üzenetére
Arról én is kifejezetten jókat olvastam, ár/értékben kiemelkedő. Tonalitásban sokkal jobb is, mint az AD900X.
-
Yodamest
veterán
válasz
Melorin #94028 üzenetére
nem, innen hallgasd meg: https://youtu.be/BRk_MwXMseQ?t=220
az EQ rész sokkal vékonyabb, nekem az nem bejövős
-
Yodamest
veterán
válasz
"sikerül neki a ZX110-ből közel HD600 hangzást kicsikarni."
Már ebből a mondatból tudom, hogy komolytalan az egész. Biztos, hogy nem sikerült.
A másik, 4 perc környékén belehallgattam ott felváltva van EQ nem EQ rész, de egy az, hogy ahogyan korábban is mondták már, eleve mindenki saját hangcuccról hallgatja egy amúgy is alacsony minőségű videón keresztül, ez így elég fals eredmény minden tekintetben. Továbbá, annyit csinál ott hogy eltünteti a basst és még talán a magasakon is tol, csinál egy mid-magas kiemelt hangzást ezáltal (nyilván) egy ilyen olcsó füles tisztábban fog szólni, mivel ki van véve a mid meg low bass tartomány. Viszont a non-EQ verzió nekem még így is jobban tetszik, szimplán testesebb az egész, azt a cicergést nem szeretem hiába "tisztább" olyan hangja van úgy mint egy teamspeak beszélgetésnek.
-
s4tch
veterán
válasz
Te hallottad is a Sonarworksöt? Milyen fejessel? Én próbáltam az Elearrel és a HP50-nel is, mindkettő hivatalosan támogatott, és mindkettőnek csak rontott a dinamikáján, illetve fura torzításokat hozott főleg a magas tartományba. Ráadásul nem is olcsó a Sonarworks. Nyilván mindenki tapasztalja meg, mit nyújt, és döntsön maga, mindenesetre nekem eszembe sem jutott a próbaidőszakok végén megvenni.
Az ízlést képtelenség kikapcsolni. Lehet ellene harcolni, lehet eltartott kisujjal lefitymálni azt, akinek van és hallgat rá (ha már bedobtad a sznobériát, mert szükségét érezted valamiért), még finomítani is lehet rajta, de teljesen fölösleges le- (vagy el)menni önjelölt kultúrrendőrnek, és magas lóról megmondani másoknak, mit és hogyan kellene hallgatniuk.
Szerintem itt senki nem utálja az EQ-t. Én azt tapasztaltam, hogy visszajátszáshoz nem jó. Illetve kicsit pontosabban fogalmazva: még nem hallottam jó szoftveres EQ-t, pedig nyitott vagyok rá.
Felvételkor nyilván használnak EQ-t, de azt hadd ne kelljen magyarázni, hogy az egy teljesen más folyamat, mint a visszajátszás. Reverbet vagy kompresszort sem használsz a fejhallgatóidhoz, pedig biztos lehetsz benne, hogy a stúdióban legalább az egyiket alkalmazták. Olvastam már erősebb érvet is az EQ mellett, mint azt, hogy felvételkor használják, úgyhogy akkor lejátszáshoz is jó kell, hogy legyen.
-
alphamooncam
őstag
válasz
Segíteni szeretnék, de komolyan...
Ha tényleg annyira érdekel a téma, akkor ne ilyen kóklerek videóit nézegesd, hanem szerezz alapokat, hogy legyen mire építkezni.
Ajánlok most neked tananyagot, amihez sok kitartást kívánok, mert készülj fel, hónapokig elleszel a tanulmányozásával, és ha megérted, kipróbálod az ott leírtakat, akkor nem fognak az erdőbe elvinni, holmi botcsinálta influenszerek, példának okaért az, akit Te most ajánlottál a figyelmünkbe azzal a meggyőződéssel, hogy ért hozzá, én meg egy videójának a megnézésből tudom, hogy nem.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Anélkül, hogy most meghallgattam volna. Lehet nem ilyen youtube videón, a hangot egy újabb láncon (a felvételi láncról már nem is beszélve) keresztül kergetve kellene ezeket a dolgokat megítélni, demonstrálni, hanem élőben, közvetlen a fülünkkel meghallgatva.
Persze arról nem lehet ilyen semmitmondó youtube videót készíten, ami igazából csak a tónusról árulkodik, amúgy mindenki a saját (nyilván perfekt) láncát hallgatja.
-
Gzula[HUN]
addikt
Ma kaptam értesítést, hogy feladták. Nem kapkodták el.
-
szakibá...
senior tag
Nem akarok sokat lovagolni az EQ témán, ezzel a hsz-el befejezem. Szerintem a lényeg ebben a hobbiban az, hogy minél hűségesebben hallgathassuk az eredeti felvételt. Itt a legtöbben nem arra kíváncsiak, hanem arra, hogy a saját ízlésük szerint szólaljon meg a zene, mindegy, hogy annak már kevés köze van a felvétel készítőjének ízléséhez. Ezért kérnek sokan zenei műfajtól függően ajánlásokat, ami ellentmond az eredeti felvétel hűséges visszaadásának elvével. Ez a "futóbolond" megpróbálja a hifi célját elérni, amihez egyedi módszert választott, a saját fülkagylójának megfelelő korrekciót használ. Ehhez tudni kell, hogy mit csinál és tudni kell mérni is. Ebben a videójában sikerül neki a ZX110-ből közel HD600 hangzást kicsikarni. A pláne az, hogy időnként bejátsza az eredeti felvételt direktben, ami nem járja be a füles-mikrofon-eq útvonalat. Mindenki eldöntheti, hogy az eq-zott hang, vagy a nyers füles hangja hasonlít-e jobban az eredetihez. A pasassal egyetértek abban, hogy a legfontosabb paraméter az egyenletes frekvenciamenet, a többi csak messze ezután következik. Ezt a kiegyenlítést pl. a Sonarworks is megteszi, amit meg lehet vásárolni, ebből is van ízelítő a videóban. A hályogkovács módjára való eq állítgatást én sem javaslom, mert a sikertelenség következménye lehet az, hogy hülyeség az egész, pedig a játékból is lehet tanulni. Lehet utálni az EQ-t, de jó, ha tudjátok, évtizedek óta nincs olyan felvétel, amiben ne lenne minden hang eq-zva, az egyéb processzorokról és effektekről nem is beszélve.
-
s4tch
veterán
válasz
Polllen #94019 üzenetére
+1
Ugyanígy vagyok vele. Az Elear és az Ananda lefedett nagyjából mindent, de én is túlzásnak tartottam volna mindkettőt megtartani, főleg úgy, hogy mostanában a hangfalak futnak, a fejesek pihennek. Most viszont baj van, mert néha hiányzik az Ananda, vagy valami más, hasonlóan tiszta hangú fejes. Ha meg az Eleart adtam volna el, akkor az hiányozna. Szóval nem jó ez sehogy.
Ja, és eq-val a büdös életben nem tekeri ki senki az Elear hangot az Anandából, és nyilván ez fordítva is igaz. Annyival több egy fejes hangja a frekimenetnél...
-
Peace
nagyúr
Filmnézésre keresnék olyan fejhallgatót, aminek jó a külső zajszűrése. A lehető legolcsóbban szeretném megúszni. Ezzel szemeztem: [link]
Tudtok ennél olcsóbb és jobb megoldást ajánlani? -
Polllen
nagyúr
válasz
Yodamest #94017 üzenetére
Én is annak tartottam, de használt cuccokból 300k-ig nem sikerült összeraknom olyan láncot, amivel a metál és szimfonikus zene ugyanolyan jól szól. 500k-t meg most nem teszek bele.
A metál zenéhez nekem kell a karcosság egy kicsit sötétebb hang, a komolyzenénél meg a tisztaság, a precizitás kiemelések nélkül. Ezeket nem egymás után hallgatom, nem kell a fejest számonként kapkodni. Hangulataim vannak, korszakokkal.
Volt HD600-m pár hétig sok-sok évvel ezelőtt. Nem tervezem, hogy újra vegyek.
-
alphamooncam
őstag
válasz
Cathfaern #94014 üzenetére
"De ha mondjuk mély kiemeltet akart, de a fejhallgató picit kiemel a felső végen egy freki sávban, akkor azt lehúzni EQ-val azért nem a világ vége."
A problémát abban látom, hogy a tüskék eltüntetését viszonylag szűk frekvencia sávon, nagy Q értékkel, és nagy amplitúdóval teszik meg.Ez nem így működik, az ellentét anakronisztikus.
Ha meg akarjuk tartani életet a zenében akkor kis Q értékkel, viszonylag nagy frekvencia átfogással, és kis amplitúdójú vágással tehetjük meg.Pl. 0,7Q és 3dB alatt.
Tehát a videóban látott 5Q 5,5kHz-nél meghallgatás nélkül is garantáltan szétcseszi a zenét.
Ugyanakkor, amit fent ajánlottam értékek meg nem alkalmasak a tüskék eltávolítására.
"A Q érték határozza meg, hogy milyen széles kúpot szeretnénk használni EQ-zásra. A Q a mélyebb tartományokban általában magas Q értékkel, tehát szűkebben, a magasabb tartományokban egyre kisebb Q értékkel, tehát szélesebben érdemes vágni. Minél szélesebb a kúp, annál óvatosabban kell vágnunk, hisz jóval nagyobb tartományt érintünk. Ezért látni sokszor mély, de igen szűk vágást, ami néhány problémás frekvenciát kezel (pl. sziszegésnél), de azt drasztikusan. Vannak esetek, amikor drasztikus EQ-zásra kényszerülünk, de azt javaslom ezt kerüljük, amikor csak lehet." [link]
-
Yodamest
veterán
válasz
Polllen #94015 üzenetére
Háát ezt a több fejhallgató tartást sem értem teljesen, nekem amikor több fajta volt, inkább arra törekedtem, hogy megszabaduljak attól, ami felesleges és a legjobbat megtartsam. Fene cserélgetné számonként.... Szerintem egyébként is ha van egy minőségi fejhallgatója az embernek és nem valami extra audiofil igénye van (top 1%) akkor az az 1 minőségi elég kell legyen minden zenére, műfajtól függetlenül. Most ha csak a HD600-at veszem, amit én használok, azon bitang jól szól a Josh Grobantól kezdve az Avenged Sevenfoldig minden....
-
Yodamest
veterán
válasz
"előfordulhat olyan, hogy valaki nem talál abban az árkategóriában amit megengedhet magának olyat ami 100% megfelelne neki"
De ebben az esetben az a cuccli EQ-val sem lesz inkább megfelelő, szóval ha kompromisszumos fülest vett az az is fog maradni EQ ide vagy oda. Meg persze nem a világvége nyilván, de értelmét sem látom. Lehet valaki azt hiszi, hogy neki több bass kell, de megcsapja a minőségi zenehallgatás élménye és rájön, hogy voltaképp tök jó amit vett, nem kell abba több bass, szóval simán rá is állhat a füle egy másfajta hangzásra, ezért mondom, hogy érdemes időt adni a megszokásnak, nem ész nélkül egyből nekiesni az EQ-nak.
-
Polllen
nagyúr
válasz
Így. Van benne logika, ha az ember kis módosítással eléri amit akar, ahelyett, hogy több fejhallgatót tartana, akkor miért ne?
Én pl. most adtam fel (lehet csak egy időre), hogy egy fejhallgatóval hallgassak mindent. Sokkal többet kellene költenem a láncra, hogy a komolyzene, a pop, a rock, a metál mind-mind hasonlóan élvezetes legyen 1 láncon.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Yodamest #94013 üzenetére
"Nyilván azért veszi azt vagy vette anno, mert tetszett neki az a hangzás, akkor nem értem miért kellene EQ-zni?"
Végtelen mennyiségű pénzt feltételezve ez igaz, de azért előfordulhat olyan, hogy valaki nem talál abban az árkategóriában amit megengedhet magának olyat ami 100% megfelelne neki (főleg, hogy nem kizárólag a hangzás számít, hanem pl. a kényelem is).Nyilván ha valaki megvesz egy magas kiemelt fejest, pedig ő mély kiemeltet akart, akkor simán rosszat vett, és azon EQ nem fog segíteni. De ha mondjuk mély kiemeltet akart, de a fejhallgató picit kiemel a felső végen egy freki sávban, akkor azt lehúzni EQ-val azért nem a világ vége.
Máshogy fogalmazva EQ-val átvariálni a fejhallgató hangképét hülyeség, és igen, csak rosszabb lesz az eredmény. De szerintem annak meg van a helye, hogy ha EQ-val csak igazítani kell a fejhallgató hibáin. Nyilván "objektív mérve" rosszabb lesz, de szubjektív lehet az ember szívesebben hallgatja úgy a fejhallgatót.
-
Yodamest
veterán
válasz
alphamooncam #94012 üzenetére
amúgy ezt az EQ-zást én sem értem:
1. Eleve mindenki aki itt van szerintem elég megfontoltan, tudatosan vásárol egy adott hangzással rendelkező fülest. Nyilván azért veszi azt vagy vette anno, mert tetszett neki az a hangzás, akkor nem értem miért kellene EQ-zni?
2. A hangzás EQ-val szerintem is csak rosszabb lehet, akkor már érdemes inkább alkalmazkodni a mérnökök által meghatározott gyári hangzáshoz és azt megszokni, mint megpróbálni át kókányolni a saját fülünkre. Ha egy fülesnek szúrósak a magasai, akkor nincs az az EQ, hogy az elfogadhatóvá váljon, úgy hogy közben elfogadhatóan is szóljon, ha kevesek a mélyek és ráhúzol, akkor bloated lesz az egész, elveszti a feszességét, részletességét, nem éri meg, alkalmazkodjunk inkább.
-
alphamooncam
őstag
válasz
szakibá... #94007 üzenetére
"Min hallgattad? Az elején ott volt, hogy fejhallgatóval érdemes hallgatni."
Módosított Tascam VL-S3.
Este már túl fáradt voltam, ezért ma a melóhelyen is megismételtem a "meghallgatást" egy módosított Koss KSC75-el ( megkapta a régi Koss PortaProm fejpántját )Ugyan "gépzene" amit hallhatunk, akusztikussal könnyebb lett volna a dolgom, de még így is csak megerősíteni tudom, amit tegnap este hallottam, az EQ-zott zenéböl kiveszett az élet.
Ugyan szorosan nem ide tartozik ,de ha már itt vagyok elmondom, hogy több mint egy hónapja használom a Koss KSC75-öt.
Koss KSC75 a PortaPro-val szemben - amit egyébként alapból egy nagyon jó ár/érték arányú fülesnek tartok - megfogott mélyekkel és rendkívül tiszta közepekkel és magasakkal rendelkezik.
KSC75-öt 8.600Ft-ért vettem az egyik webáruházból, és ilyen átalakított állapotában világbajnok, meg merem kockáztatni, hogy 50-100.000 Ft-os kategóriás nyitott fejes élményét tudja nyújtani.
Természetesen összehasonlítottam az aláírásomban szereplő rendszeremen az Audiotechnika AD-900X fejesem hangjával és minimum pariban van a minősége.
Persze csak szerintem.
-
contaxg
veterán
válasz
szakibá... #93999 üzenetére
Ez az ürge egy futóbolond
(egyébként tele van velük az internet) . Kerülném bármely videója alapján komoly vélemény kialakítását egy termékről.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
alphamooncam #94008 üzenetére
Engem is kísértetiesen emlékeztet ez a videó a saját EQ-zásos tapasztalataimra, mikor megpróbáltam kiegyenesíteni egy-egy cucc frekigörbéjét: rendszerint döglött lett. Ellenben az alapból neutrális cuccokat nem hallom sótlannak, következésképp az EQ-val van a baj.
-
Aureal
őstag
Üdv!
Pop/jazz hallgatáshoz 20-30 ezerig manapság mik volnának ajánlott jó fejhallgatók? (cirkum kivitel)
Köszi! -
alphamooncam
őstag
válasz
szakibá... #94007 üzenetére
Szerintem pont hogy az EQ-zott szólt úgy mint ha dobozból jönne, de ha neked ez tetszik, nem fogunk összeveszni.
Ha van kedved és van olyan felvételed ami van taps, ott lehet igazán hallani szerintem, mit csinál az EQ a tapssal.
Ráadást, ha te is tapsolsz összehasonlíthatod a felvételt az élővel, ha nem hallasz különbséget, akkor jó az EQ-d.
-
szakibá...
senior tag
válasz
alphamooncam #94006 üzenetére
Min hallgattad? Az elején ott volt, hogy fejhallgatóval érdemes hallgatni. Gratulálok, hogy külön tudod hallatni a tranzienseket. Én egy élvezhetetlen hangot hallottam, amiből eq-val csinált egy elfogadhatót. Sajnálom, ha neked abban a nazális, magaskiemelt hangban van az "élet". Ez pont arra példa, hogy ha szükséges, nem szégyen eq-zni, ezt a hifi sznobizmust el kéne már felejteni. Valóban kényelmesebb, ha nem kell ilyenekkel foglalkozni, de akkor nagyon mélyen kell a pénztárcába nyúlni.
-
alphamooncam
őstag
válasz
szakibá... #94005 üzenetére
Megnéztem ezt a csodálatos videót, mert felkeltette az érdeklődésemet a felvezetésed.
Annyit kell tudni, hogy rólam, hogy alapból nem nézek tesztvideókat, ez volt az első.
Végig szenvedtem.
Nem vettem fel a fülesem, de így is tökéletesen hallható volt hogy az EQ-zott résznél eltűntek a tranziensek, gyakorlatilag kiölte az EQ a zenéből az életet.
Sokkal inkább elviselem a magas tüskéket, ha mellette hallom a tranzienseket, számomra sokkal inkább hihetőbb így a zene.
Ez a videó tökéletes példája miért nem szabad EQ-ni.
Persze csak szerintem.
-
szakibá...
senior tag
válasz
Ba cy lus #94003 üzenetére
Ilyen általánosítva ez nem igaz, az EQ éppen javíthat is a tranziens átvitelen, valamint létezik lineáris fázisú EQ is. A HD600 egyenletes átvitelűnek mondható, mégis lehet rajta javítani, szerencsére enyhe korrekció is elég. Az más kérdés, hogy aki nem ért hozzá, az inkább ne próbálja, ha nem tudja, mit csinál.
-
Dave™
nagyúr
válasz
szakibá... #93999 üzenetére
Azt is mondta, hogy a tuningolt bluetooth fülese jobban szól a HD600-nál, meg gyakorlatilag minden másnál, amit hallott. Régebben jobb videói voltak, de mostanában már inkább egy primadonna szerintem, aki megtalálta a piaci rést a headphone reviewerek között azzal, hogy mindent agyon eq-zik és megpróbálja hihetően előadni, hogy jól beállítva egy olcsó és teljesen középszerű vacak is lehet zseniális.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Bikkrom #93997 üzenetére
Egyébként 2 fajta rózsaszín van belőle, a másik 1 fokkal emészhetőbb. Meg van lila és kék is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Honda topik
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Melyik tápegységet vegyem?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple MacBook
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56