- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen széket vegyek?
- Platina besorolású tápcsaláddal bővült a be quiet! felhozatala
- Milyen processzort vegyek?
- Gaming notebook topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
_adaml21_
őstag
válasz Samtya #62596 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ!
Igen, én is felfedeztem, hogy a Retroval ez a baj, hogy egy kör alakú pánt mentén mozognak az earcupok, így aztán törvényszerűleg alul lép fel a szorítóhatás. Ezt a kiegyenesítést érdemes lenne megpróbálnom.
A balance tudom, hogy rendben kell, hogy legyen. Viszont érdekes volt, hogy rossz balance-ot éreztem a Hyperx-nél (több emberrel is végigpróbáltattam, hogy ők is érzik-e, és mindenki érezte). Elküldtem gariba, elvileg egy full újat kaptam (legalábbis fólia volt rajta, és annak tűnt) - mégis ugyanazt éreztem rajta, hogy a jobb vagy a bal oldal jobban szólt (már nem emlékszem melyik).
Gondoltam rá, hogy adjak még egy esélyt egy Cloudnak? Most Amazonon 62 euróért el lehetne hozni. -
_adaml21_
őstag
Sziasztok!
Régóta használok fejhallgatót, régebben leginkább játékra, de manapság már áthelyeződött a hangsúly a zenehallgatásra.
Zenei stílusban inkább az elektronikus zene a preferált, így mindenképpen szeretem a mély basszust, de kifejezetten utálom, ha annyira túltolt, hogy fájdalom egy filmet megnézni vele (vagyis Logitech 2.1-es borzadály hangrendszerek).Éveken kersztül egy low-end Phillips fejhallgatót használtam, aminek meglepő módon imádtam a hangszínét, és baromi kényelmes is volt: Phillips SHP 805. Évek alatt nagy megelégedéssel használtam, de a műanyag szerkezet nem túl tartós, nem nagyon marad már a beállított méreten, illetve amit nem szerettem benne, az a baromi hosszú kábel.
Aztán idén tavasszal tettem egy kitérőt egy Kingston HyperX Cloud 2 fülessel. Nagyon sokat vártam tőle a 30ezer forintért, de:
- Nem tetszett a hangszíne, szinte semmi mély nincs benne még bőr szivaccsal se, szövettel még az a kevés is teljesen eltűnt
- Baromi nehéz fejhallgató volt, 2-3 óra után fájdalmat okozott a fejem tetején
- Megjött, és rögtön feltűnt, hogy nincs meg a balance... Bal oldalra "húzott". Visszaküldtem gariba, küldtek egy újat, és annál is pontosan ugyanazt éreztem, hogy a balance eltolódott kicsit balra. Minden lehetséges forrással próbáltam, laptopok, telefonok, PC, a hozzáadott hangkártyával - egyszerűen nem volt kiegyenlített, még az is megfordult a fejemben, hogy süket vagyok az egyik fülemre....Tegnap jártam a Media Marktban, és megakadt a szemem a Maxell Retro DJ-n, mondom 2500 Ft, ennél nagyobb hülyeségre is költöttem már 10x ennyit is.
Hazahoztam, belehallgattam, és ledöbbentem: Újra megtaláltam a régóta keresett hangszínt! Persze lehetne erőteljesebb minden téren, de maga a hangkép az, amiről tudom, hogy kell: kicsivel a mély fele orientálva, de nem túlzóan. Ja, és a balance is jó, nem vagyok süket sem (ha nem lett volna ez a probléma a HyperX-nél mindkettőnél, talán még mai napig is meglenne, a többi hátránya ellenére).
Viszont! Ez a fejhallgató annyira összenyomja a fejemet a fülem alatt, hogy érzem, így nem lesz hosszú a barátságKérdés 1: Lehet-e valahogy mókolni a fejhallgatóval, hogy ne szorítsa össze a fejemet ennyire alul? Ha ezt a kényelmi kérdést ki lehetne küszöbölni, már meg is van a fejhallgatóm a következő évekre.
Kérdés 2: Tudtok-e olyan fejest ajánlani, ami esetleg megfelel mindezen szempontoknak:
- Phillipshez/Maxellhez hasonlító hangszín (mélyorientált)
- Ne legyen fél kiló, mint a HyperX
- Ne szorítsa így szét a fejemet, mint a Maxell (legyenek az earcup-ok forgathatóak fel-le irányba; oldalirányba nem szükséges, nem leszek DJ )
- Legyen rendben a balance!!
- és mondjuk úgy max. ~20ezer környékénKöszi előre is, hogy elolvassátok a regényt, és esetleg válaszoltok is!
[ Szerkesztve ]
-
_adaml21_
őstag
Sziasztok!
Körülbelül 5-6 éve nyúzok egy ilyen fejhallgatót:
http://download.p4c.philips.com/files/s/shp805_00/shp805_00_pss_hun.pdf
http://www.headphonereviews.org/headphone/Philips/SHP805
http://vr2xmq-stevesblog.blogspot.hu/2009/01/full-size-cans-philips-shp-805.htmlTudom, szinte hihetetlen, de ez idő alatt nagyon egymáshoz nőttünk, és egyáltalán nem éreztem annak szükségességét, hogy váltsak. Hogy mi miatt?
Nagyon kényelmes- a fülpárna körülöleli a fülemet, és nem összenyomja - ezért akár órákon keresztül is képes vagyok viselni. Hangszíne nekem tetszik, van benne basszus, hogy ha kell, és ezt eq-val elég jól lehet akár még növelni is, de más tartományokban is elég jól szól. Tartós- az évek alatt kapott már szinte mindent, esett le 2 méter magasból nem egyszer, rántottam már meg izomból a kábelét, és nem szakadt el - egyedül a szélességállító patentok lazultak ki, de ha felveszem azért megáll a helyén. Mindennek a tetején, baromi olcsó volt, azt hiszem a tescoban vettem kábé 7-8 ezer forintért - azt hiszem az évek alatt ezt az összeget bőven megszolgálta.Mivel állandóan ingázok, ezért most úgy hozta a sors, hogy szükségem lesz egy másik fejhallgatóra is. Ezt meghagyom itthonra, ezért szeretnék egy másikat venni.
Hasonló karakterű fejhallgatóra volna szükségem, 70% beltéri zenehallgatásra (leginkább elektronikus zene, house, és társai), 20% filmnézésre, és 10% játékra.
Első körben olyen 15ezerre gondoltam árban, de akár mehetünk is feljebb, ha megéri.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Melyik tápegységet vegyem?
- Magisk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Assassin's Creed Shadows - Íme a gépigény
- További aktív témák...
- AORUS Z370, i7-8700K, GTX 1660 GAMING 6GB, 32GB 3200Mhz, 480GB SSD, MasterLiquid ML240L RGB
- ROG STRIX B450-F GAMING, Ryzen 7 2700X, GTX 1660 6GB, 32GB 3200Mhz, 480GB SSD
- AORUS B550M, Ryzen 7 3700X, GTX 1080 TI 11GB, 32GB 3200Mhz, 512GB NVMe SSD, NZXT Kraken X62
- Ej-ha Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB /256GB FHD IPS
- Bontatlan Új Lenovo ThinkPad X13 G3 13.3" -50% AMD Ryzen 5 Pro 6650U Hexa-core 16GB 256GB WQXGA FHD+
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest