- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Hobby elektronika
- Apple notebookok
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ntomka
nagyúr
válasz vodkaboy22 #78608 üzenetére
Meg fül és fül között is van különbség, még egy adott fejen lévő fülek között is.
ツ Headphones on - World off
-
ntomka
nagyúr
Jogos, csak utána okos az ember (egyébként én is egyből erre gondoltam, miután meghallottam a hangját, csak épp az eredeti csati már egy nagy kukában hever valahol, így már nem tudok mit mérni).
Egyébként nem hiszem, hogy az eredeti csati olyan fene jó lett volna. Sima bevonatos valami, már az aranyozott szín rég lekopott róla.
[ Szerkesztve ]
-
ntomka
nagyúr
A DT 1350-em kábeléről egy ideje szépen lefoszlott a műanyag borítás. Kábelt nem akartam cserélni, így a hétvégén jutottam végre el arra a pontra, hogy valamennyire felújítsam. Csak csatlakozó lett cserélve, hogy tudjak ráhúzni első körben egy műanyag spirál borítást merevítésnek, majd arra nylon szövet hálót. Két végén zsugorcsővel eldolgozva. Viszont most meglepődve tapasztalom, hogy mennyire megváltozott a hangja. Gondolom az egyetlen kicserélt alkatrész, a csatlakozó az oka (meg gondolom a másmilyen, nem gyári forrasztóanyag is befolyásolja). Picit szélesedett a tér, kiegyenlítettebb (a közép-mély nem ül rá a fentebb lévő hangokra és tisztább lett a hang. A gyári csatlakozó ilyen rossz minőségű lenne (amit kétlek, mert nem egy drága csatlakozót vettem hozzá), vagy épp az új csatinak lett kisebb az ellenállása és az egész fejhallgató impedanciájának egy részét a csatlakozó adná? (Most csak találgatok, ilyen szinten nem értek már hozzá.) Vagy inkább pont fordítva, megnöveltem az ellenállást?
-
ntomka
nagyúr
Rég jártam erre.
EDT 1350 N párnát szeretnék venni DT 1350 fejeshez. Tudna valaki segíteni hol keressem? Google nem a barátom.
-
ntomka
nagyúr
-
ntomka
nagyúr
-
ntomka
nagyúr
-
ntomka
nagyúr
válasz Djsaba #19788 üzenetére
Jó volt a maga idejében, korát felülmúlta a hangkártyák között, de már több, mint 10 éves technológiáról beszélünk. Eljárt fölötte az idő. Azt leszámítva, hogy még mindig kevésbé zajos tud lenni, mint sok mai alaplapi, technikailag a modern alaplapik is jobban muzsikálnak.
-
ntomka
nagyúr
-
ntomka
nagyúr
-
ntomka
nagyúr
-
ntomka
nagyúr
-
ntomka
nagyúr
válasz dudika10 #14736 üzenetére
Ha vesz az ember egy rendes fejhallgatót, akkor abban meg gond nélkül lehet akárhányszor cserélni... (persze nem is törik meg egykönnyen).
A Gradot a rendesek közé tenném, de hogy gond nélkül lehetne cserélni a kábelét, ráadásul akárhányszor, azt nem mondanám. Igaz legalább, hogy olyan batár, hogy biztosan nem törik.
[ Szerkesztve ]
-
ntomka
nagyúr
Kis grado valakinek?
-
ntomka
nagyúr
válasz stranger28 #14379 üzenetére
Mivel?
(#14392) stranger28: Grado HF2-n elég jó. ...bár elég beteg "zene".
[ Szerkesztve ]
-
ntomka
nagyúr
-
ntomka
nagyúr
-
ntomka
nagyúr
válasz vodkaboy22 #13138 üzenetére
Azokkal a kernelekkel az a baj, hogy nincsenek a tárolóban, a támogatásuk szűkösebb, pl. egy fglrx vagy nvidia zárt meghajtó nem nagyon fog vele működni. Szóval azt is mérlegelni kell mire használod a rendszert. Csak zenehallgatásra, vagy munkára, általános dolgokra is.
[ Szerkesztve ]
-
ntomka
nagyúr
válasz #56474624 #13130 üzenetére
A deadbeef-et írják, de szerintem majdnem mindegy, hisz a legtöbb linux lejátszóban alap funkció a kimeneti plugin és a puffer állítás.
(#13131) chrisnagy13: Átment egy hormonzavaros kisfiúba. Agresszív akart lenni, de "ránézel" és csak egy ártatlan gyereket látsz lányosan szelíd hanggal. De ezen nincs miért meglepődni. Nem titkoltan egyéni ízlésre, adott fejhallgató(k)hoz lett tervezve az az erősítő.
(#13132) contaxg: Biztosan van benne valami, mert csak pislogok itt, hogy ez így az én láncomról?
[ Szerkesztve ]
-
ntomka
nagyúr
Még az is lehet. Lett kézzel fogható tere, még ha Gradosan szűk is. Kitisztultak a magasak kegyetlenül. És összességében gyorsabb, részletesebb lett a hang. Kb olyan, mintha visszafogtam volna eddig az AMB láncot egy kézifékkel.
Még olvasgatok, hátha van beállítás, amit egyszerűen meg tudok csinálni így a rendszeren.
(#13127) Ba cy lus: Egy partíciót megér próbára.
[ Szerkesztve ]
-
ntomka
nagyúr
A legegyszerűbb feldobni egy ubuntu alapú rendszert ott meg a tárolóból a lowlatency kernelt. Plusz a pulseaudiot a dac-odnak megfelelően konfigurálni. Mind egyszerű.
Vagy ott ez a disztribúció, amit linkeltem. Az se kéne bonyolult legyen, hisz mint debianra épül, ami szintén faék egyszerűségű valami.
[ Szerkesztve ]
-
ntomka
nagyúr
Bodz a talin fejet ütött a szögembe az audiphile linux-szal, így olvasgattam a témában mitől is jó. Gyorsan fel is dobtam a kubuntum alá a tárolóban is megtalálható low latency kernelt. Ez adja a trükk nagy részét.
Eddig sem panaszkodtam a hangminőségre (winhez képest főleg), de kottázni lehet a különbséget...
[ Szerkesztve ]
-
ntomka
nagyúr
Találkozó
Úgy mentem oda, hogy társaság lesz és pont elég, a fejesek már annyira nem kötnek le, de ha már ott az ember ugye...
Bodz új Takstar fejese lenyűgözött. A második olyan fejes, ami a talin a legtöbbet volt a fejemen. Én mondom, ennél a márkánál a név a baj, semmi más. Ennyire kínai névvel nehéz versenybe szállni a nemzetközi porondon, pedig messze jobb, hallgathatóbb fejesei vannak, mint a superluxnak (amik egyébként az árukért egyébként szintén remek fejesek). Ez az új Takstar fejes kiegyenlített, minden tartományban azonosan jelenlévő hangú modell. A közepe nekem kifejezetten tetszett, a tere néhány zenénél érdekesen kezd azonban viselkedni. De komolyan, ~12k-s fejesnél van aki erre az egy dologra tudna panaszkodni? Mert ugyan poszt-szocis a megjelenése, de baromi kényelmes és a hangja ajándék ennyiért.Meghallgattam az új AT-kat. Az A900x-re rámozdultam a szép emlékek miatt az A900-zal. De ez teljesen más fejes. Nyitott AT akar lenni, de nem lehet az, nem tud. A hangképe egyébként rendben van, technikailag baromi sokat fejlődött, gyors és tiszta. Nekem a párnája visszafejlődés, kemény, hiába "rendes" bőr. A harisnyás puha nekem jobban bejött.
Az A500X kellemes meglepetés. Simán túlnőtt a kategóriáján, szintén kiegyenlített, szép hangú fejes. AT-s közepek, viszonylag gyors hang.
A2000X--szel az ára a bajom. Ennyi hallgatás után technikailag nem éreztem az 1000-től jobbnak, csak más hangúnak. A kettő között leginkább annyi a különbség, hogy az 1000 világos, szárazabb hangú, a 2000 mélyebb, kissé sötétebb hangú. Az utóbbi ezáltal populárisabb lehet. Mindkét modellcsalád technikailag rendben van, dinamikusban szerintem ettől feljebb nem igazán van út, max seni HD 800, de az már egy ipari szörnyeteg.
Az AT-kkal nekem még mindig a mechanikájuk a legnagyobb bajom. Oké, hogy szabadalmaztatott űrtechnikás 3D szárnyai vannak, de horizontális csuklója miért nincs? Függőleges irányban így nem illeszkedik a fejemhez, hanem (mivel vékonyabb a fejem) nyomja a fülem alatt és folyamatosan olyan érzésem van, ami le akar csúszni. Értem én, hogy meg lehet hajlítani a pántot, de komolyan ennyi pénzért ez jár?
A beyerek nem hagytak bennem mély nyomot, nem nyilatkozok róluk. Nekem még mindig karcol a hangjuk (a DT 1350-em üdítő kivétel).
Az LCD-2-ről még mindig az a véleményem, hogy jellegtelen a közepe. Tiszta és szép magas, mély, az utóbbi ütős, de középen semmi, unalmas.
Az LCD-3-tól nem vártam semmit, a legtöbben itt ugye lehordták. Azonban feltettem és nem értettem miért. Nagyon sokat volt a fejemen és azt mondtam, hogy ez az A fejhallgató. Egyszerűen minden zeném adta rajta. A 2-höz képest pont azokat javították, amik abban zavartak: természetes, teljes középtartomány közvetlenséggel. A magas megmaradt, a mély természetesen a közép kiteljesedése miatt visszafogottabb lett, de még mindig előbújik, ha szükség van rá, és nem is akárhogy. Viszont a felár a 2-höz képest? Nos, technikailag egy és ugyanazon a szinten van a két fejhallgató, csak máshogy szólnak. Nem tartom indokoltnak így a felárat. Úgyis az emberek egyéni ízlése dönthet aközött, hogy melyiket preferálja. Ez így olyan, mint egy kategóriában lévő két különböző autó, azonos áron: azt veszed amelyik jobban tetszik. Csak itt az ár épp a duplája a másiknak.
contaxg és még mások is azon a véleményen voltak, hogy rock zenére jobb a 2. Szerintem meg nemtom hogy lehet középtartomány nélkül hallgatni rock zenét (meg általában bármit is).Így offba a sennheiser és a fejhallgató vs hangdoboz/fal téma, mert szigorúan magánvélemény. A talin is kérdeztük egymástól, hogy sennheiser hogy-hogy nincs? Nos, mivel alapvetően nem voltunk olyan kevesen (tehát az esélye magas volt, hogy egy ilyen társaságban legalább előforduljon), én azt mondtam, hogy ez jellemzi a márkát keményen. Nem kötött ebbe bele senki. Mindenki elismeri, hogy vannak jó és remek fejhallgatói, de valahogy a legtöbben elpártolnak a márkától egy idő után, ez itt a fórumon erősen megfigyelhető.
A fejhallgató meg sosem lesz pótolható hangfallal és fordítva. Teljesen más a kettő, és más élmény. Pont.Szintén offba írok egy erősítőről magánvéleményt, plusz nem is ide tartozik szigorúan véve. Sokat olvashattunk már róla itt, sokan is ajánlják. bajnokpityu champjáról van szó. Technikailag tényleg olyan jó, mint olvashatjuk. Szép, egyenletes hangú, nem vág, nem erőlködik, nem változtat a hangon... teljesen. Ugyanis annyira nyugodt a hangja, hogy altatáshoz használnám. Aki komolyzenét, lágyabb hangévtelű dolgokat, vokálos zenéket hallgat, vegye-vigye. De rockhoz nem tudnám ajánlani. A Grado hangképét kinyírta, ami azért nagy szó, mert Donpe még csövesről is élvezte, pedig azzal aztán nem tudom elképzelni. Az SRH940 viszont tetszett róla, szóval stranger nem fogott mellé.
Az SRH940 még mindig király fejes.
-
ntomka
nagyúr
Az A900 volt a legkényelmesebb AT fejesem. Az is csak azért, mert annak volt normális mechanikája, a többinek nincs.
-
ntomka
nagyúr
-
ntomka
nagyúr
Nagyon régen nem ültem le fejessel rendesen zenét hallgatni a láncomon. Az AMB lánc és a HF2 csak úgy simogatja a füleimet.
-
ntomka
nagyúr
De rég jártam erre. Nem sok időm van, termelitek a hozzászólásokat.
-
ntomka
nagyúr
-
ntomka
nagyúr
válasz chrisnagy13 #10298 üzenetére
Az avx-es ár jó ár, ha még tudsz is alkudni belőle kicsit, akkor főleg.
-
ntomka
nagyúr
-
ntomka
nagyúr
-
ntomka
nagyúr
válasz baluka26 #10181 üzenetére
Ejtsd már le azt a fél tégládat, nézzük meg mit bír ki.
Egyébként ez akusztikusban is király!
[ Szerkesztve ]
-
ntomka
nagyúr
-
ntomka
nagyúr
-
ntomka
nagyúr
-
ntomka
nagyúr
válasz Ati1979 #9903 üzenetére
Dehogy, ezek is azok, csak finomabban, letisztultabbak. A GS1000 elég megosztó, tenyészlónak tűnik. Ahogy olvasgatom vagy szereti valaki, vagy nagyon nem. Nem sok közteset olvastam. A PS1000 közelebb járhat az igazsághoz. Jó lenne őket hallani.
-
ntomka
nagyúr
válasz Ati1979 #9899 üzenetére
Csapjatok le rá, HF2 mellé felesleges lenne megvennem.
Agresszív, arcba mászós hang. Főleg rock vonalon produkálnak a legjobban, bár a nagy Gradok ha minden igaz több stílusban is megállják a helyüket, bárki számára emészthetőbb hanggal. Sajnos csak a HF2-t hallottam nagy Gradok közül, de görbék alapján a HF2 egy módosított RS1-nek tűnik (gondolom annyi a módosítás, hogy teljes fa ház helyett félig fém, félig fa a ház ).
[ Szerkesztve ]
-
ntomka
nagyúr
W3000ANV-t szokták emlegetni. Én még nem hallottam mondjuk.
(#9892) Ati1979: 325 ha jó állapotú annyiért nagyon megéri. Amúgy Gradora születni kell. Elég réteg termék.
(#9891) baluka26: Alapvetően rendben van, de inkább neutrálisnak mondanám a közepét, szigorúan véve. Az említett hármas mind mutat olyat ebben a tartományban, amit egyik másik sem képes. Ráadásul nem feltétlenül kell arra gondolni, hogy szétszínezi azt.
(#9889) chrisnagy13: A HF2-t nem fogom adni, akárhogy fogod kérni!
[ Szerkesztve ]
-
ntomka
nagyúr
válasz chrisnagy13 #9889 üzenetére
Középen a Shure - AT - Grado hármas a legjobb.
-
ntomka
nagyúr
-
ntomka
nagyúr
AD1000 in da ház.
-
ntomka
nagyúr
válasz chrisnagy13 #9851 üzenetére
Vastag, nehéz, rugalmatlan. Amúgy sem a kényelméről híresek a Gradok, de ez duplán ront rajta.
(#9849) guppy: Nem tudom elképzelni, hogy roncsolás nélkül szétszedje ezt bárki is.
[ Szerkesztve ]
-
ntomka
nagyúr
Helyre raktam a HF2-t. Már majdnem el is felejtettem mennyire jól szól. De jó lenne valahogy megoldani ezt a kábel cserét...
-
ntomka
nagyúr
Egyszerű de nagyszerű. Amúgy ha jól gondolom, az az 1440 volt (tudtommal fiziknek az van csak). Az 1840 meg aztán repülőfém meg ilyenek, nem egyszerű az.
Egyelőre igényfelmérés szintjén: a K551-em (K601 kábelezett) érdekelne valakit?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- CNC Fémmegmunkálás és AWI, MIG hegesztés
- Akció! Dell Latitude E6320 laptop (14/i5-G2/8GB/320HDD) - 1 év garancia, 27 % számla
- CNC Forgácsolás / 3D tervezés / Műszaki rajzolás / CNC program készítése, modernizálást
- 256GB 2400T (8x32GB) SAMSUNG DDR4 RDIMM ECC memória - 10e Ft / modul!
- 3D Nyomtatás, 3D tervezést - PETG, PLA, TPU, ABS, PC,