Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért

A Focal Utopia különleges, limitált szériás változatát még arannyal is lefújták, hogy szebb legyen.

Mi történik, amikor egy prémium audiotermékeket, illetve ékszereket gyártó vállalat összefog, hogy közösen alkossanak valamit? Hát persze, hogy olyasmi születik meg, ami az abszolút luxuskategóriát képviseli.

Focal Utopia by Tournaire
Focal Utopia by Tournaire [+]

Ez történt konkrétan, amikor a minőségi, és meglehetősen drága hangeszközeiről ismert Focal az Utopia fantázianevű fejhallgatójából készített egy speciális változatot Philippe és Mathieu Tournaire, a Tournaire ékszerház két vezetője és fő tervezője. A múlt, a jelen és a jövő összekapcsolására hivatott, 18 karátos arannyal lefújt, és összesen 6,5 karátnyi gyémánttal díszített Utopia by Tournaire nevű termékből összesen 8 darab készült, és aki szeretne egy ilyet, annak 100 000 eurót, azaz 30,8 millió forintot kell érte kifizetni.

Focal Utopia by Tournaire
Focal Utopia by Tournaire [+]

A 40 mm-es, berillium membrános hangszórókkal felszerelt fejhallgató impedanciája 80 ohm, az érzékenység 104 dB, a frekvenciaátvitel 5 Hz - 50 kHz. Cserélhető kábelének végén egy 6,35 mm-es Neutrik sztereó jack csatlakozó található, tömege pedig biztos meghaladja a fél kilót, hiszen már az alapmodell 490 grammot nyom.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés