-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
krono.
tag
válasz Gzula[HUN] #115193 üzenetére
Ezek az SVSF** kódok most is vannak, én arra vettem. Persze nekem meghízott a kosaram mérete most, úgyhogy könnyen elértem a minimum árat hozzá.
-
krono.
tag
válasz Gzula[HUN] #115143 üzenetére
Köszi, be is rendeltem
-
krono.
tag
válasz Viharlovag #114209 üzenetére
Erre nem jön semmi rá (150 euró alatt benne van az árban az áfa alapból), de ha vársz pár napot, november 22-től emlékeim szerint 12 dollárt lehet még rajta kuponozni.
-
krono.
tag
válasz Polllen #113189 üzenetére
Én X2HR-t használok, nekem nem volt szükségem EQ-ra, bár elég limitált számú játékkal játszok.
Egyébként az átlag gamer fejes után már a Cloud Alpha is szokást igényel, onnan a hifi fejes nem akkora különbség már szerintem.Ugyanakkor a mikrofonos kábel helyett én egy asztali mikrofont javasolnék, pláne ha tervben van egy DAC+Amp is. Én egy használt Razer Seiren Mini-t újítottam be a mikrofonos kábel után.
#113191 Gzula[HUN] - a mosás is megoldás lehet, de én egy új Alis párnára szavaznék
-
krono.
tag
válasz Remus389 #113181 üzenetére
Hát ha Goods & Services-ben fizetsz, akkor valószínűleg igen. De a te fiókod is valószínűleg azért jött jól a csalóknak, mert volt már "történelme". Engem is régi, jól értékelt fiókkal próbáltak meg átverni kleinanzeigenen, nem postázta a terméket, és nem is válaszolt. Jól jött a Paypal védelme, szó nélkül utalták vissza a pénzt.
-
krono.
tag
válasz Albert.Tamas #113062 üzenetére
Egy gyors kereséssel találtál volna választ a kérdésedre, többször feljött már.
Ugyanakkor használata sem telefonról, sem a Macbookról nem ajánlott, kell neki a meghajtás, vagy egy PowerDAC, amit ajánlottak már párszor.
Mindemellett nyitottsága miatt nem biztos, hogy a legkézenfekvőbb választás utcai használatra.
Ha jó ajánlást szeretnél kapni, javasolt kitölteni az összefoglalóban található kérdéseket.
[ Szerkesztve ]
-
krono.
tag
válasz Gzula[HUN] #112555 üzenetére
Jelenleg is fut a Back to school kuponakció.
-
krono.
tag
válasz 5150head #112321 üzenetére
Ezzel a kritériumrendszerrel szerintem egy újabb Cloud-dal jársz legjobban. Én egy Cloud Alpha-t vennék a helyedben, akcióban ki lehet fogni 25 alatt, most ÁK 30-ra hozza. El lehetne még gondolkodni valami mikrofonnal nem rendelkező fejesen, amit mikrofonos kábellel használhatnál, de én megpróbáltam az X2HR-rel, végül vettem egy asztali mikrofont és nyugdíjaztam a mikrofonos kábelt.
-
krono.
tag
válasz Gzula[HUN] #112310 üzenetére
Sok az eladás, az tény, de amúgy egy éppen most 1 éves eladóról beszélünk. A business license amit felraktak sem valami hivatalosnak tűnik, emailnek is valami aliexpresses emailcímet adtak meg. Nem tudom jogilag amúgy megtehetik-e, hogy a Philips nevét használják. Összehasonlítva a Hifiman-nel, azért az lényegesen meggyőzőbb nekem.
Illetve például a második legeladottabb termékük, ez az SPA20 Bluetooth hangszóró, aminek a hátlapja tök máshogy néz ki, mint bármi amit én a neten találok róla, ráadásul egy kifutott termék, de rákeresve én nem látom nyomát, hogy ez bármikor létezett volna bluetooth hangszóróként (SPA2100 szintén). Ettől függetlenül lehet, hogy valami kínai belpiacos cucc, de mégis furcsállom a dolgot.
Az SPA3809-ről konkrétan semmit nem találok, ami ne aliexpresses vagy hasonszőrű kínai oldal lenne.
A képek inkább azt bizonyítják, hogy valami olyan kinézetű dolgot kapsz, nagyon durva minőségben tudnak másolni, van nekem olyan AirPods Pro replikám, amit nagyon kéne nézni átlag usernek, hogy lássa, hogy nem eredeti, ráadásul teljesen jól behazudja az iOS-nek, hogy egy létező termék, ugyanúgy kezeli, mintha Apple termék lenne.
Persze fenntartom a tévedés jogát, simán lehet, hogy ezek eredetiek, de nekem kicsit bűzlik ez az egész.
[ Szerkesztve ]
-
krono.
tag
válasz HELLAFLUSH #112308 üzenetére
Nekem is úgy tűnik, a kitakart branding a fotókon kicsit aggasztó. Más eladóknál ott van a logóval együtt, de egyébként a csomagolás minősége nagyon rossz, és köze sincs ahhoz amit youtubeon lát az ember.
Szerintem valami gyártó elkezdte koppintani, és most azt árulja mindenféle alis eladó.
Ilyen szempontból a korábban már linkelt alis Philips SHP9500-től is tartok kicsit. -
krono.
tag
válasz Gzula[HUN] #112089 üzenetére
+1
Hosszú évekig ilyene(i)m volt(ak), nap közben sokat használtam, munka során fel-le, zenehallgatás, gaming, minden nap felvettem vagy 10-szer és órákat volt rajtam, nekem semmi baja nem lett.
Az említett műanyag egyiken sem tört el, a műbőr kezd el halálozni, de nekem garin kívül is nagyon kedvesek voltak és többször is küldtek már cserét a HyperX-esek. Persze egy idő után már nem volt pofám kérni, és inkább aliról rendeltem, de 3 szett párnát kaptam ingyen összesen a két fejesemhez. Még anno a Cloud 1-nek kellett javítani egyszer a csatiját, de az is hosszú évek kínzása után csak.Nem mellesleg az elmúlt években ezek az Alphak rendszeresen voltak 20ezer Ft alatt kaphatók, ami fele a fent említett Eposnak (ami egyébként szerintem botrányosan néz ki, de ez csak személyes vélemény). Én is csak azért cseréltem le egy másikra, mert mikor 17000 Ft volt valamelyik karácsony előtt vettem tartalékba, aztán mikor a párna elkezdett lebomlani újfent lusta lettem volna megvárni az alit, és elkezdtem azt használni. Mondjuk most, hogy feljött a téma, lehet rendelek az egyikre egy új szett párnát és elpasszolom, a másik meg maradhat tartaléknak.
-
krono.
tag
válasz Dorien #111732 üzenetére
Nekem pár napja érkezett meg a HE400se, eléggé meg vagyok lepve. Azon az áron azért eléggé best buy kategória szerintem ha ki tudja hajtani az ember.
Számítottam rá, hogy nem lesz rossz, de hogy ennyire jó lesz, arra nem. Meg arra sem, hogy nem tudom konkluzívan kijelenteni, hogy melyik tetszik jobban (X2HR-rel szemben).
A mély egészen érdekes jelenség, néhol azt érzem, hogy kevés, néhol pedig pont tökéletes, zenéje válogatja. Minőségében a Hifiman mélyeit jobbnak érzem, de pont itt jön be az, hogy az X2HR inkább egy fun fejes, van, amikor a mennyiség is szükséges.
Nyilván ez néha a minőség kárára megy, úgy alapvetően talán egy kicsit jobban tetszik a hangja az egész tartományon.Amit lehetetlen elvenni a Philipstől, az a kényelem. Egész egyszerűen közelébe sem ér a Hifiman kemény fejpántja, de még a fülpárnák sem olyan jók, mint a Fidelio. Meg hát a Hifiman leakel mint az állat.
Ha kényelmi szempontból tudná hozni a Philips színvonalát, akkor szerintem azt választanám, így, mivel sokat van a fejemen, még mindig a Fideliot részesítem előnyben.
-
krono.
tag
válasz Dorien #111445 üzenetére
Ez nagyon jó.
#111451 zodo
Én is FPS vonalról érkezem, ha gamingről van szó, de egy zárt fejesben nekem sosem volt olyan az élmény, mint pl ezen. Nem is az iránya a megdöbbentő, hanem hogy nem azt érzem, hogy a fülembe van belenyomva a zene, hanem hogy ott van térben.Nem a fő vonalam az előadó, de van pár száma, ami kifejezetten tetszik, nem feltétlen ez, ezt csak a térhangzás miatt hoztam.
-
krono.
tag
Néha pedig egészen meg fog lepni a tere.
Nekem főleg amikor a zenében valami torzított/elnyomott effekt van a hangon, akkor kapkodtam, hogy jajj, a monitoron szól, nem is a fejemen.Hirtelen, ami ilyen és eszembe jutott az a Beton Hofi - SOFIA COPPOLA első 20 másodperce például.
-
krono.
tag
(kicsit félek mennyire lenne hangos a szomszéd szobában alvó páromnak)
Valószínűleg semennyire. Nem úgy kell elképzelni a nyitott fejhallgatót, mintha hangfalon hallgatnád. Számolj azzal mondjuk, hogy a befelé hallott hangerő max 60%-a megy kifelé, nem fog szobákon át zavaró hangerővel szólni.
-
krono.
tag
válasz Gzula[HUN] #110998 üzenetére
Az árhoz annyit, hogy május 1-től vannak kódok Aliexpresshez megint, úgy 69 dollárból lejön 8 (kivéve, ha addigra megdrágul a termék).
-
krono.
tag
válasz Gzula[HUN] #110880 üzenetére
Szoftveresen nincs nagy magic benne, ha az alaplapba megy.
Nálam a Fidelioba megy a Beyerdynamic mikrofonos kábel, majd egy ilyen adapterrel ketté választom. Fejes oldal megy a DAC-ba a 3.5 -> 6.3-mal, a másik oldal az alaplapba a mikorofon inputba. Ami nálam a probléma, hogy az alaplap árnyékolása nem túl jó, így mikor a két külön eszköz van bedugva, egy állandó statikus zaj van a fejesben, ami pl ethernettel, vagy egérmozgással együtt kicsit változtatja a hangját (és baromi idegesítő). Ezt elkerülendő, gondoltam az Apple DAC-ba dugom a mikrofon oldalt, akkor nincs zaj, viszont nagyon rosszul kezeli a rendszer szoftveresen, teljesen véletlenszerű, hogy működik vagy nem. Az biztos, hogy ez így nem túl jó, én kábelt cserélek/kihúzom a mikrofont, de így is egy katyvasz az egész, és fixen a hangminőség rovására (is) megy, éppen ezért gondolkodom valami kis kompakt asztali mikrofon beszerzésében, pl mint ez.
A legegyszerűbb megoldás, egy Schiit Fulla vagy Hel beszerzése lenne, mert azon van 3.5 mikrofon input is, de ez még nyilván nem oldja meg azt, hogy hogyan dug az ember boompro-t az 560S-be.
-
krono.
tag
válasz d@minator #110170 üzenetére
Kérdés, hogy biztosan szeretnék-e a csapattársak hallani a zenédet a játékban.
Egyébként talán a virtual audio cable nevű programmal lehet próbálkozni, illetve lehet itt nagyobb eséllyel válaszolnak.
-
krono.
tag
válasz Ba cy lus #110021 üzenetére
Ez mondjuk igaz, egy reviewra és ránézésre alapoztam a kijelentésemet, de elhiszem ha ettől függetlenül teljesen jó minőségű.
#110020 Gzula[HUN] - a mikrofonajánlásokat nagyon köszi, ezek mennyire állják meg a helyüket hangminőségben mondjuk a HyperX-hez képest? Kifejezetten a Behringer tetszik, ránézésre minőségibb mint bármely másik.
Illetve az X2HR-nek is utánanéztem kicsit, így kezdésnek kifejezetten tetszik amit olvastam róla. Ennek a megfelelő kihajtásához szükséges volna valami DAC (akár a híres apple usb-c-jack), vagy érdemi különbséget nem jelent?
-
krono.
tag
Sziasztok!
Meglévő HyperX Cloud Alpha-m helyére szeretnék valami kicsit komolyabb fejhallgatót venni.
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Otthoni felhasználás lenne a cél, nem utaznék vele.
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Zenehallgatás és gaming. (Lehető legideálisabb esetben rendelkezne mikrofonnal is, de mivel az a kínálat 95%-át kilövi, nem elvárás.)
Zene tekintetében elég vegyes a felhozatal, de leginkább dnb, jazz, bossa nova, rap megy, így ha van egy kis basszus azt nem bánom, de nem szeretném lerobbantani a fejem vele.
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
Csak a fejhallgatóra nem tudnék konkrétumot mondani, kb 100ezerbe szeretnék beleférni mindennel együtt, ha kell DAC, akkor az is, mikrofont talán nem számolnám bele mondjuk.
4.) Új vagy használt?
DAC-ból mindkettő játszik, fejhallgatónál már inkább az új felé hajlanék, de friss párnával rávehető vagyok a használtra is, ha annyival jobban megérné azt venni.
5.) Circumaural vagy supraaural?
Mindenképpen fül körülit szeretnék.
6.) Zárt vagy nyitott?
Ebben a kérdésben nem tudok választ adni, olvastam a nyitott előnyeit és hátrányait, előfordul, hogy beszélnek/léteznek emberek a háttérben, nem tudom mennyire zavarnának ők engem és fordítva, szeretem azért ha egyrészt izolál kicsit, másrészt én sem bömbölök kifelé, de semmi tapasztalatom nincs nyitottal.
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
Fentebb említettem miket hallgatok, némi V karakterisztika jöhet, de kiegyensúlyozottabb karakterisztikát várok inkább. A HyperXnél van 8700nál egy ugrás, ami pl. a DT 770 PRO-nál sokkal prominensebb. Előbbinél is kis szokást igényel (bár már egyáltalán nem zavar), de attól félek kicsit.
8.) Honnan vásárolnál?
Ahonnan megéri, és van lehetőség visszaküldeni.
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Perpill alaplap, illetve Macbook Pro. Igény esetén vehetek egy DAC-ot mint említettem.Amiket eddig néztem:
ATH-M50X-STS - ideális, mert lenne mikrofonja, viszont fix kábeles, ami negatívum, illetve a mikrofon is fix rajta, ami nem túl esztétikus amikor nem használom, illetve a hangolása miatt elvileg basszus van, csak túl magasan.
DT 770 PRO - az említett magasok miatt kérdéses, illetve hogy a 32/80/250 között hangban van különbség?
AKG K371 - kifejezetten jónak tűnik a hangzás leírások alapján, de a build quality elég gagyinak tűnik
Hifiman HE400SE - nyitottsága miatt kérdéses
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Diablo IV
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Path of Exile 2
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla