Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorien
veterán
válasz
CoroStar86 #116567 üzenetére
Én ezen nem szoktam rugózni, mert az emberi idegrendszer, hallás, látás, egyéb érzékelés állapota is hullámzik. Ami meg sz@r, az mindig sz@r marad.
No meg 30-35 éves vintage Beyereknél és Sennheisereknél talán már annyira nem téma a bejáratás... Mostanában ezekre vagyok rákattanva.
-
Dorien
veterán
válasz
magyargyerek #116508 üzenetére
"Érdekes hogy az a fejes még mindíg szoros, szorítja kicsit a fejemet,ebből eredően nem szeretem, kényelmetlen egy idő után fent, már akartam kimerevíteni valami kalaptartóra kifeszítem hogy a pánt acélossága rugóereje csökkenjen már, fáradjon már ki a rugó mert ennyi év és szoros még ugyanúgy mint új korában. Nincs ilyenre megoldás vajon?"
A fejpánt borítása alatt feltehetőleg csak egy rugóacél van, amit finoman szét lehet feszíteni, ha túl szoros. Én a fejpánt közepénél állnék neki, egymástól kb. 5 cm-re fogva a fejpántot. Finom, határozott, ismétlődő mozdulatokkal. Kb. 5 ismétlés után tesztelném, hogy elég laza-e már. (Nekem csak ez működött anno az ATH-A1000Z-nél, a szétfeszítve könyvekre rakás éjszakára semmit sem használt.) Ugyanezt lehet fém fejpántos Beyerekkel, Sennheiserekkel, stb. is csinálni, természetesen csak saját felelősségre. Ezeknél a procedúra előtt a legtágabbra kell állítani a fejpántot. -
Dorien
veterán
válasz
Psychopeti #116487 üzenetére
-
Dorien
veterán
válasz
Floydman #116434 üzenetére
Finoman lehúzod a fejhallgatóról és kimosod. Lehet mosózsákban géppel a többi ruhával, de kézzel, langyos mosószeres vízzel is oké. Ha nagyon zsíros, és langyos vízzel nem jön ki belőle, akkor mehet rá bőven folyékony mosószer meg 60 fokos víz. Öblítés, szárítás után mehet vissza a fejesre.
-
Dorien
veterán
válasz
Newbie9 #116415 üzenetére
Szívesen. Szerintem sem az évszázad üzlete az a Sony. Persze alkudni mindig lehet, max. nem sikerül... Ebben az aktív zajszűrős kategóriában a Bose QuietComfort 15, 25, 35 szokott ajánlott lenni. Ha ilyet találsz használtan jó állapotban, az jó vétel lehet.
Tippek sima zárt, vezetékes fejesre:
Brainwavz HM5 [link] 20k
Audio-Technica ATH-A550Z [link] 35kUtóbbi volt nekem. Elég jól rácuppan az ember fülére a puha párnáival, mélye is van elég, könnyű, kényelmes. A semleges karakterű xDuoo X2 DAP-ról tök jó hangot adott.
-
Dorien
veterán
válasz
-NoVa- #116197 üzenetére
Kell rá egy olcsó kínai G-Cushion és máris circum lesz.
Nyitottnak nyitott, az igaz...
-
Dorien
veterán
-
Dorien
veterán
válasz
Yodamest #116165 üzenetére
Szerintem a Yamaha MT7 nem egy túl kifinomult hangú fejes. Populáris, dögös, sokan szeretik, viszont nálam a Denon D5200 minimum 1 de inkább 2 kategóriával magasabb szinten űzte ezt a dögös, mélyben erős megszólalást. Ahogy nyitottban is van a Philips Fidelio X2HR-nél jóval pontosabb, felnőttebb, kifinomultabb hang hasonló tónussal. (régi HiFiman HE400 + Focuspad A, iBasso SR3)
-
Dorien
veterán
válasz
fattyu #115954 üzenetére
Revidiálom magam:
A Sundara Closed-Back tónusa a Shanling Q1 DAP-ról (80mW) nagyon kellemes, de azért érezhető, hogy így nincs rendesen meghajtva. Valami olyasmivel hallgatnám meg, mint a CanAmp, Sense V1, Monolith Liquid Spark, stb. Illetve az előzőekben említett iFi Zen DAC, Universal Audio Volt 1 interfész.
-
Dorien
veterán
-
Dorien
veterán
Acoustic music in its finest:
Sean Blackman In Transit Quartet - Yerazner (Dreams) -
Dorien
veterán
válasz
fattyu #115948 üzenetére
Te most ugyanabba az utcába mész be, mint Yodamest meg Beri fórumtársak...
Az egyik AVX-es tag nyomott használtpiaci áron is bőven félmillás McIntosh MHP1000 + MHA50 láncot cserélt le egy Sundara CB + Universal Audio Volt 1-re (volt Quad ERA-1 is neki) és szerinte előrelépés volt. Shanling Q1 DAP-ról is nagyon kellemes volt, CompositeAmp-ról meg rakás kaki.. Ez egy finnyás fejes, ez van. A HD650 is tud (egész) jól szólni meg nagyon szarul is.
-
Dorien
veterán
válasz
lapalapa #115848 üzenetére
"Nagyon nem mindegy milyen láncra dugva hallgattad, illetve az, hogy neked nem tetszett az másnak még bejöhet..."
Pontosan!
Egy fejes szólhat szenzációs jól egy hozzá passzoló láncról és borzalmasan egy másikról. Az egyéni preferencia, hallás, anatómia, hallgatott stílusok meg még ott vannak pluszban. Ja meg még ott van a "unit variation" is, ami azt jelenti, hogy két példány másképp szól egy ugyanolyan típusú fejhallgatóból.Azt meg lehet érteni, hogy valaki rajong egy fejhallgatóért - és a FiiO FT1-et nagyon sokan szeretik - de amikor ez átmegy erőszakos vallásos térítésbe, az nagyon nem oké...
-
Dorien
veterán
válasz
bitrograde #115805 üzenetére
Jaj, ne viccelj már, ha neked zárt kell, akkor FiiO FT1-et kell venned. E felett már nem szabad gondolkodni zártban, mert mindent tud 90%-ban, ami elvárható egy zárt fejestől. Ja és hogy tudd, ezek tények, valid állítások.
-
Dorien
veterán
-
Dorien
veterán
Jellemzően minél távolabb kerül a füled a drivertől, annál több lesz a hangban a mély és főleg a magas. Nagyon durván el tud menni V-karakterbe a hangkép. Damping filterekkel tudsz a magasakon csökkenteni, de ez meg részleteket takar ki a hangból. Ennek ellenére lehet találni jó párnákat, csak sokat kell bújni a head-fi fórumokat ill. a szöveges termék visszajelzéseket.
-
Dorien
veterán
Mikori az a DT880? Mert, ha már lapult a gyári párna, akkor én a gyári EDT 990 VB fekete plüss párnát javaslom. Kicsit visszavesz a magasokból, ami kb. az összes DT880/DT990-nek jót tesz. Ha újkorában sem volt kényelmes, akkor kell keresni mást. (Így a hangzás is más lesz.)
-
Dorien
veterán
válasz
Downsampling #115753 üzenetére
Nekem a Focal Spirit One S volt a kedvenc repülős fejhallgatóm, de a Focal Spirit Professional, Spirit Classic vagy Focal Listen is hasonlóan jól szigetel passzívan.
Commercial-free eclectic radio --- www.radioparadise.com
-
Dorien
veterán
válasz
#22680583 #115634 üzenetére
Nagyon finnyás a forrásra, a hozzá passzoló DAC-ra, erősítőre. Én Shanling Q1 DAP-ról nagyon szerettem, meg állítólag ez az interfész is baromi jó vele: Universal Audio Volt 1
(SZVSZ inkább Head-Fi beszámolókat olvass, ne Reddit huszárokat.)
-
Dorien
veterán
-
Dorien
veterán
válasz
bszilvagyi #115616 üzenetére
Gratula!
Gyönyörű fejes a D7200, azt meg kell hagyni...
-
Dorien
veterán
Egy kis éjjeli görög örömködés:
-
Dorien
veterán
Szerintem a HE400se-ből nem lesz HE400, bár tény, hogy azon nem cserélgettem a párnákat, csak gyári állapotban hallgattam... Az én módosított HE400-asom ilyen, csak most már a kábele is más:
Igen, HE400se-nél a v1 a bilateral, a v2 a stealth magnet. Nálam csak a v1 járt.
Stealth = lopakodó, invisible = láthatatlan, szóval ugyanarra gondolhatott a költő. -
Dorien
veterán
válasz
bitrograde #115586 üzenetére
Így van. Nem is akarom sem kritizálni, sem dicsérni a teljesen szimmetrikus láncokat, mivel még 1db-ot sem hallottam. Csak az A30 Pro praktikusságára - hatalmas teljesítmény mindegyik kimeneten - akartam felhívni a figyelmet ezzel a mondattal.
-
Dorien
veterán
válasz
stellaz #115584 üzenetére
Ezt nem tudom biztosan.
A HE400se állítólag az E1DA PowerDAC-kal is jól szól, pedig az "csak" valami 600mW. Az A90 esetén csak egy balanced kábel kell hozzá (pl. OpenHeart 4.4mm > 2 x 3.5mm), így nem kerül sokba kipróbálni.Én a régi HE400-at hajtottam sokáig a CompositeAmpról (300mW @ 32 Ω), és amikor nálam járt egy Schiit Magni 3+ (2400mW @ 32 Ω), egyből érezhető volt a nagyobb dinamika, feszesebb előadásmód, gyorsabb lecsengés. A Magni 3+ viszont az akkori kedvencemhez (Denon D5200) kevésbé passzolt a CompositeAmp-nál, így inkább eladtam. A Topping A30 Pro (5500mW @ 32 Ω) viszont instant szerelem volt: a HE400, a D5200 is a legjobbját adta, nem volt kérdés, hogy a CompositeAmp megy az apróra. Ráadásul az A30 Pro-nál nem kell sz@rakodni különféle balanced kábelekkel, mindhárom kimenet ugyanolyan erős, így lényegében mindegy, hogy 3,5mm / 6,35mm / 4,4mm / XLR csatlakozós kábel van az adott fejeshez. Ez egy óriási pozitívum az én szememben.
-
Dorien
veterán
Végre a Beyer DT990 Black Edition 600 ohm is kapott egy vadiúj EDT 990 VB párnát, már ideje volt. A chAMP még mindig egy világbajnok erősítő vele, soha nem adom el.
Ezt az albumot régebben szerettem, de csak most hallottam igazán jó minőségben:
Kings of Convenience - 2009 - Declaration of Dependence
Besza-behu... A dallamok, a hangszerelés, az előadás, a felvétel, mind 10/10.
Ha valaki szereti a nyugis, akusztikus zenéket, az ne hagyja ki. -
Dorien
veterán
válasz
Gzula[HUN] #115570 üzenetére
Pontosan.
-
Dorien
veterán
válasz
bszilvagyi #115545 üzenetére
Nem igazán.
Az iFi Zen Air DAC 280mW @ 32Ω SE teljesítményt tud, D7200-hoz ez igazából bőven elég. -
Dorien
veterán
válasz
bszilvagyi #115529 üzenetére
Bodz (ex-házigazda) ettől a kis donglétól van elájulva újabban: Kuang Pai Player 3
"Van pár igazán sokkoló élményem ezekkel a mütyürökkel, hogy mennyire jól szólnak. Az említett Kuang Pai a legnagyobb sokk ever eddig
"
A 4,4mm balanced kimenete meglepően erős: 430mW @ 32Ω
Ő már hallott 1-2 dolgot, szóval annyira nem lehet rossz...Persze megértem, ha inkább valami tekerentyűs asztali cuccot szeretnél inkább.
Pl. iFi Zen DAC V1-2-3, FiiO K5 Pro, Topping DX3Pro+, stb.Amúgy D7200-hoz bass boost? Nincs benne épp elég mély?
-
Dorien
veterán
-
Dorien
veterán
válasz
gabikiraly2 #115457 üzenetére
Tipp kültérre is:
AKG K361, K371Ezek meg inkább csak otthonra:
Audio-Technica ATH-M40x
Beyerdynamic DT770 Pro 80 ohm
HiFiMAN Sundara Closed-Back - ez egy nagyon jó zárt fejes szerintem
Shure SRH440A, SRH840A
Yamaha HPH-MT5 -
-
Dorien
veterán
válasz
acronka #115439 üzenetére
Nyugodtan veheted az olcsóbb V1 (bilateral magnet) változatot is a HE400se-ből, az is egy kiváló fejhallgató. Viszont valami komolyabb fejhallgató erősítő az kell neki, hogy ténylegesen megmutassa, hogy mit tud. Deva / Deva Pro nem járt nálam, de talán azok könnyebben hajthatóak.
-
Dorien
veterán
válasz
bszilvagyi #115434 üzenetére
Van még egy fejes, ami hasonló hangú, mélyben erős karakterrel, sok rajongóval:
Fostex TH-X00 vagy TR-X00 (utóbbi cserélhető vezetékes)
3 féle fa kupakkal gyártották ezeket: purpleheart, mahogany, ebonyNem éppen olcsók, én anno a CoVid előtt hezitálás miatt lecsúsztam egy jóáras EU-s purpleheart-ról, azóta is bánom...
Ja, hogy ez nem Denon? A D2000, 5000, 7000 széria is Fostex drivereket használt.
-
Dorien
veterán
válasz
bszilvagyi #115383 üzenetére
Hivatalos Denon szerviz: [link]
Amúgy megértelek, nagyon lehet szeretni a Denon fejeseket. Zártban nekem a D2000, D5200 a kedvenceim között volt.
-
Dorien
veterán
válasz
Grampy #115426 üzenetére
A 4 tűs XLR meg a 4.4mm pentaconn ugye balanced csatlakozó, tudtommal ezekhez szerelt kábel kell. Olyan adapterhez volt már szerencsém, ami 4.4mm-t alakított át 6.35mm-re (iBasso SR3), az gond nélkül működött mindkét porttal az A30 Prón:
Amúgy minek akarsz egyszerre több fejhallgatót bedugni az erősítőbe? 2 fejed van?
-
Dorien
veterán
válasz
Grampy #115424 üzenetére
HE400se: Van belőle V2 (stealth magnet) változat is, de elvileg csak a magas több benne valamivel, kb. ugyanaz a két hang. Nálam csak a V1 (bilateral magnet járt), az nagyon jó.
A30 Pro: Elvileg mindhárom kimenetre megy ki a jel egyszerre, csak a bemeneteknél kell választani. Most nincs se XLR, se 4.4mm csatis fejesem, így kipróbálni nem tudom. Viszont mindegyik kimenet tudja ezt a böszme (5500mW@32 ohm, 840mW@300 ohm, 420mW@600 ohm) teljesítményt, így nem kell nagyon variálni.
-
Dorien
veterán
válasz
Grampy #115419 üzenetére
Ali-ról 84 USD a HE400se V1 (bilateral magnet) [link] , én ezt ajánlom.
Meghajtás az tényleg kell neki...EDT 990 VB - Ez a fekete plüss párna, amivel kevésbé húz magasba a Beyerek hangja.
Erősítőnek részemről Topping A30 Pro, ez a kis- és nagyimpedanciás fejeseket is nagy magabiztossággal hajtja mindhárom kimenetén. [link] [link]
-
Dorien
veterán
válasz
Grampy #115414 üzenetére
Rengeteg plüss párnás nyitott fejes ajánlható 100k alatt, ha van megfelelő meghajtás.
Ezek az én tippjeim:AKG K612 Pro
Audio-Technica ATH-AD900X
Beyerdynamic DT880 Edition 600 ohm (+ EDT 990 VB fülpárna)
Beyerdynamic DT990 Edition 600 ohm (+ EDT 990 VB fülpárna)
HiFiMAN HE400se - AliExpress-ről, ár/érték arányban ez mindent visz
HiFiMAN Edition XS - használtan
Sennheiser HD600 - használtan
Sennheiser HD650 / HD6XX - használtanSzerintem a Philips Fidelio X2HR kicsivel ezek alatt van hangminőségben, de nagyon sokan szeretik a populáris hangzását és a kényelmét, masszív anyaghasználatát.
-
Dorien
veterán
válasz
s4tch #115410 üzenetére
Szerintem is a D5200 a jobb a kettő közül. A D7200-zal nem csak a több mély volt a probléma, hanem eltűnt a mélyekből a feszesség, a magasokból meg az enyhe emelés, ami miatt uncsi lett a hangzás egésze, leszámítva a gyönyörű közepeket. A DCA Aeon Flow Open X hasonló karaktert ad, de (nekem) jóval izgalmasabb, technikásabb módon.
Aztán ez is egyénfüggő, volt olyan ismerősöm, akinek meg a D7200 lett az egyik kedvenc fejhallgatója (és előtte volt már D5200-asa).
Bszilvagyi: D5200 van az aprón jó árban: [link] Ha a fülpárnáknak nincs baja, akkor csak a fejpántra kell dobni valami olcsó védőhuzatot. Nekem ez még mindig egy etalon hang zártban.
-
Dorien
veterán
válasz
bszilvagyi #115400 üzenetére
Azért azt a hajszálat próbáld meg leszedni a membránról, mielőtt kukáznád a fejest.
Általában ez a hibajelenség.
-
Dorien
veterán
válasz
bszilvagyi #115383 üzenetére
Nekem D2000-esem volt, ami egy feszesebb, kevesebb méllyel rendelkező darab a Fostex driveres szériából. A D5200-at egy mélyben erősebb, de nagyon élvezetes darabként éltem meg, amit otthoni láncról szívesebben hallgattam. Sajna valamivel kevesebb hely van a fülnek a gyári párnájában, mint a D2000-nek, de nekem nem volt kényelmetlen.
A D7200 nekem inkább visszalépés volt hangban. Még több mély, mint a D5200-ban, de sajna nem olyan feszesek, ütősek, a magas tartományban pedig nincs kiemelés, ezért unalmasabb, sötétebb hangzás a végeredmény. A közepeibe nem tudtam belekötni, azok gyönyörűek.
allnickused: A te munkásságod ebben a topikban kb. a 0-val egyenlő, szóval akár csendben is maradhatsz...
-
Dorien
veterán
Ez meg egy kis keleties hangulat:
Chris Spheeris - 1999 - Dancing with The Muse (full album) -
Dorien
veterán
Egy kis akusztikus, nyugis zene így vasárnap estére:
Jonathan Coulton - Now I Am an Arsonist (feat. Suzanne Vega) -
Dorien
veterán
válasz
nubreed #115368 üzenetére
"1. Az elállást nem kell indokolni
Internetes vásárlás esetén a fogyasztót megilleti a 14 naptári napos elállási jog. Ez azt jelenti, hogy amennyiben a szerződéskötést követően a szerződéstől bármely okból – tehát akkor is, ha a termék egyébként megfelelően működik, nincsen semmi baja, de például mégsem tetszik – a fogyasztó vissza akar lépni, úgy ezt indokolás nélkül megteheti, és a megrendelt termék árát visszakérheti.2. Ki minősül fogyasztónak?
A Polgári Törvénykönyv és a 45/2014. (II. 26. ) kormányrendelet alapján csak a magánszemélyek (természetes személyek) minősülnek fogyasztónak. Csak a fogyasztókat illetik meg internetes vásárlás esetén a fogyasztói jogok (így az indokolás nélküli elállás joga is).3. Ha felbontottuk a csomagolást
A fogyasztó főszabályként jogosult indokolás nélkül elállni a szerződéstől akkor is, ha az átvett termék csomagolását kibontotta. Nem gyakorolhatja azonban a fogyasztó a csomagolás felbontása esetén az elállás jogát a 45/2014. sz. kormányrendelet 29. §-ában meghatározott esetekben, így pl. lezárt csomagolású higiéniai termékek, illetve lezárt csomagolású CD, DVD, vagy szoftver esetében.4. A termék kipróbálása és használata
A 45/2014. kormányrendelet 25. §-a alapján a fogyasztó a "termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért felel." A termék kicsomagolása után tehát jogunk van kipróbálni azt, és megállapítani, hogy a termék tetszik-e, és a rendeltetésszerű használatra alkalmas-e. Ha a használat során kárt teszünk a termékben, azért felelősséggel tartozunk. A Fogyasztóvédelmi Hatóság e kérdésben egyértelműen fogalmaz: "Fontos tudni . . . hogy ha a terméket nem csak kipróbáltuk, hanem ezen felül is használtuk, akkor a termék ebből fakadó értékcsökkenésért felelősséggel tartozunk a vállalkozás felé. " [link] -
Dorien
veterán
válasz
Gzula[HUN] #115339 üzenetére
Ja hát ilyen meghajtással a 681 EVO meg pl. a HiFiMan HE400se nem egy kávéház.
-
Dorien
veterán
válasz
andrás47 #115330 üzenetére
681 EVO: Olyan helyen vedd, ahol írják, hogy a csomag tartalmazza a plüss párnát is.
Visszafogottabb magasok, sötétebb, de még mindig enyhén V karakterű hangzás telt mélyekkel. Kisebb szorítóerő, de a gumi fejpánt el tud szakadni pár év után, ha nagyon feszül. Kis vagy normál fejre OK. Én egy xDuoo X2 DAP-ról hallgattam sokat EQ nélkül és nagyon élvezetes volt. A Fiio E10K is passzol hozzá hangzásban. [link]A régiből volt 681, 681B és 681F. Én ezeket nem erőltetném, amióta létezik az EVO a plüss párnájával.
-
Dorien
veterán
-
Dorien
veterán
válasz
bitrograde #115291 üzenetére
Király.
Van Szkülla is? Ja, látom az egy balanced fejes erősítő laza 6000 Euróért. [link]
Nem lóg ki a sorból, jó randa az is... -
-
Dorien
veterán
válasz
Dorien #115260 üzenetére
Áhh, nagyon jó ez a flannel párna.
Így a K612 Pro hangja a Gibson-féle Fidelio X2-re hajaz, csak szerintem audiofilebb minőségben. Kellemesen telt mélyek, amelyek nem telepednek rá számottevően a közepekre, a magasok pedig egy csipetnyit visszább szorulnak. Aki a kiegyenlített hangzást preferálja a maximális részletek mellett, az persze maradjon a gyári párnánál.
-
Dorien
veterán
válasz
Dorien #115236 üzenetére
Ali-s AKG (K701 / K702 / Q701 / K601 / K612 Pro / K712 Pro / K7XX) fülpárna update:
AKG K612 Pro-ra rendeltem black flannel, mesh, velvet párnákat innen. Az árukért kifogástalan darabok: jó anyaghasználat, nem büdösek, nem irritálják a fület, fejet. Eltér valamelyest a hangjuk a kicsit lapult gyári párnától, de mindhárom bőven a hallgatható kategória, mind megérik az árukat. Igazából azt sem tudom most, hogy melyiket hagyjam rajta a fejesen - a bőség zavara...
Talán az aszimmetrikus velvet egy kicsit V karakterűbb, mélyben és magasban kiemeltebb megszólalást ad, de itt is lehet játszani azzal, hogy a keskenyebb első vagy a vastagabb hátsó rész felé toljuk a fülünkön. Ez tisztára olyan, mint a K702 / Q701 vastag, mély gyári párnája.
-
Dorien
veterán
válasz
fojtviki #115247 üzenetére
Ha nem ront a hangon a gyári kábelhez képest, és olcsó, az már minimum fél siker.
Én a GuCraftsman-féle 6N ezüst kábelt hallottam jobbnak a gyári HiFiman Edition XS kábelhez képest. Nekem kicsit túl rövid volt, mégis minduntalan azzal hallgattam, mert finomabb, teltebb volt a hang. Pedig régebben én sem hallottam különbséget a nálam járt fejeskábelek között... Interconnect-eknél ez még hangsúlyosabb lehet, mert utána jön csak az erősítés. -
Dorien
veterán
Jó reggelt!
Néhány új zene a Radio Paradise -ról:
J. S. Ondara [link]
Rodrigo Gallardo [link]
Mich Gerber [link] -
Dorien
veterán
válasz
bitrograde #115237 üzenetére
Subtotal $59.99
Shipping $35.00
Route Shipping Protection $1.50
Total $96.49
Frankó, ennyiből inkább komplett DT770 / 880 / 990 -et veszek. -
Dorien
veterán
Nemrég rendeltem az AKG K612 Pro-ra Ali-s párnákat (flannel, mesh, velvet), kíváncsi vagyok mit adnak a gyári hanghoz képest. FYI: Az AKG nem párban, hanem darabonként árulja a gyári párnákat, nem éppen olcsón. Ilyennel még egyetlen gyártónál sem találkoztam...
Szerencsére a gyári párnát nagyon intenzív áztatással (mosogatószer + 80 fokos forróvíz) meg utána folyékony mosószeres mosással sikerült megszabadítanom a beleivódott zsírtól. Nagyjából az eredeti formáját és a gyári hangot is visszanyerte így. Ne hagyjátok ennyire elhasználódni a plüss fülpárnákat
, legalább 1-2 évente illik kimosni őket.
-
Dorien
veterán
válasz
bitrograde #115234 üzenetére
Köszi!
Ja, hát ha ennyire elkeserítő az első tapasztalat az aktuális forrásokról, akkor én sem szoktam tovább ragozni a témát. Van épp elég fejes a piacon, és lehet, hogy ami nekem csalódást keltő, az másnak meg maga az audio nirvána. Más a fejünk, fülünk, hallásunk, preferenciánk, a fejes előtti komplett láncunk, a hallgatott zenei stílusokról, kedvencekről meg ne is beszéljünk, hogy mennyire eltérőek lehetnek...
Audeze EL-8 volt nálam, hát az a példás megépítésétől, kényelmétől eltekintve nekem volt egy totál "meh" élmény hangilag. sNk77 fórumtárssal cseréltem egy HiFiman HE560 + Focuspad A kombóra, amit meg imádtam. Ő meg pont fordítva élte meg őket, nála az EL-8 volt a nyerő. Ugyanez volt velünk a helyzet az iBasso SR3-mal kapcsolatban is, neki az már egy túlzottan mélyerős hang, nekem meg kb. optimális a hangképe.
-
Dorien
veterán
válasz
bitrograde #115232 üzenetére
LCD2 Classic: Ez ugye már egy Dekoni Elite Velour párnás változat volt, ami nemrég az aprón járt jó áron, plusz a fejpánt is le lett cserélve bőrre. A súly mellett az volt elrettentő nekem, hogy többen is nagyon középhiányos, sötét hangnak írták le, én pedig a DCA Aeon Open X-nél sötétebb hangzást már szerintem nem tolerálnék. Nem sírok miatta...
Te hogy írnád le a hangját? Mihez hasonlított?
-
Dorien
veterán
válasz
bitrograde #115229 üzenetére
Nyilván ha rajtad van, akkor nem látod.
Audeze LCD2 Classic-ra hajaz kicsit a design, amin gondolkoztam sokáig, de nem tudom hogyan toleráltam volna a 500g+ súlyát. Nem nehéz a Phobos a 690 grammal?
-
Dorien
veterán
válasz
bitrograde #115224 üzenetére
Mindenki annyit költ erre a hobbira, amennyit akar / tud.
Nekem még sokszor ezek a 100k+ árú fejhallgatók is a túlzás kategóriát képviselik, amikor tudom, hogy egy HE400 / K612 Pro / DT990 600 ohm mire képes mellettük. A DCA Aeon Open X-et mondjuk nem bánom, az egy példásan megépített, könnyű, szép és jó hangú planár fejes, ami még belefér az értékrendembe. Az Erzetich Phobos biztosan nagyon jó hangú, de én max. üzleti megfontolásból venném meg, mert számomra (főleg ennyiért) egy esztétikai rettenet...
-
Dorien
veterán
válasz
fojtviki #115220 üzenetére
Örülök neki!
Az, hogy én néha "kemény" hangzásnak éltem meg, simán lehetett az épp aktuális lelki / idegrendszeri állapotom miatt is.Technikailag egy kiváló fejes a 660S2. Meg lehet, hogy a te láncodhoz, ízlésedhez jobban is passzol, mint a DCA Aeon Flow Open X fejesem.
SZVSZ ez felett már csak nüanszok meg preferenciák vannak. Lehet, hogy egy 5x-10x-20x annyiba kerülő fejes valamivel jobb hangot adna, de a hangminőség növekedés jó eséllyel köszönőviszonyban sem lenne az árkülönbséggel...
csƵ: A K702 egy hidegebb, magaskiemeltebb és teresebb hang, mint a K612 Pro. Technikailag kiváló, de "melegíteni" kell valamivel. Vagy EQ.
-
Dorien
veterán
A zártak között inkább cserélődtek le a könnyen hajtható, 100k alatt ajánlott típusok (Fiio FT1, HiFiman Sundara Closed-Back). Pl. a NAD Viso HP50, Denon D1200, Sony MDR-1AM2 már nem is kapható.
A nyitottaknál a HiFiman és a Sennheiser is csinált új best buy fejeseket, de ott is inkább a 100k feletti szegmensre koncentráltak. Ja igen, van még a HiFiman Deva Pro illetve a Sennheiser HD560S, de ez utóbbit azért mindenki a HD600/650 alá teszi hangban.
-
Dorien
veterán
A K612 Pro-nak kell egy komoly erősítő, ahogy pl. a HiFiman HE400se-nek is. Anélkül a töredékét mutatja meg a tudásának.
Anélkül vagy a már említett Fidelio X2HR (enyhén loudness-es hang), vagy
ATH-AD900 / ATH-AD700X [link]
Grado SR225x [link] (on-ear) - G-Cushion párnával over-ear lesz, de módosul a hang.Beyerdynamic DT880 Pro / Edition, Sennheiser HD600, HiFiman Edition XS - ezek is megfelelőek lehetnek, de nyilván ezek is erősítőről fognak igazán jól szólni.
-
Dorien
veterán
válasz
Gzula[HUN] #115172 üzenetére
A Hi-X15 szerintem egy borzalmasan U karakterű fejhallgató. Annyira mesterkélt hangzást még talán a HD559-től sem hallottam... A felsőbb típusokat nem ismerem, de szinte egy életre elment a kedvem az Austrian Audio márkától. Ez a mostani AKG K612 nemhogy más kategória, egy másik univerzum. Ez valahogy azt adja vissza, ami a felvételen van.
-
Dorien
veterán
válasz
Newbie9 #115135 üzenetére
A mikrofont írtad, hogy kéne a fejesen / fejes kábelén, és mostanában az audiofil headset ritka, mint a fehér holló... Ez a két utóbbi ajánlás erre vonatkozott. (Denon, HyperX)
A Fiio KA11-nek elméletileg sokat kéne javítani az alaplapi hangon. Ha nem javít, el kell állni a vásárlástól...
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Okos Otthon / Smart Home
- Formula-1
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Eska E1000 vez.nélküli gamer fejhallgató új 6hó jótállással!
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest