Hirdetés
- MWC 2025: A ThinkPad notebookokról sem feledkezett meg Lenovo
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Dell notebook topic
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Leszámol a fekete képernyős hibákkal a GeForce driver gyorsjavítása
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED TV topic
- A beágyazott rendszerek területére is jön az új EPYC generáció
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
klacaca #115797 üzenetére
Anyagminőségre, összerakottság érzésre a D5200-as jobb, mint az FT1-es. Már, ameddig nem kezd lemálni róla minden. Első kiadású FT1-esekkel volt is probléma. Hangra szerintem nagyjából 1 polc, kérdés kinek melyik fele a polcon. A többi DAC/AMP meg hit kérdése.
Azt teljesen kizárnak tartom, hogy ne lenne jobb fejhallgató az FT1-nél árának többszörösésért, de nem is állítottam az ellenkezőjét, és nem is fogom.
-
fattyu
veterán
válasz
fattyu #115796 üzenetére
amugy most így hirtelen felindulásból.
Fent kereső: megválaszolt hsz. beírod a saját neved.
Olvasgass. A te hszeidre adott válaszok.Van az a régi vicc. Bemondták a rádióban hogy egy idióta szemben megy a forgalommal az autópályán.
-egy?! az összes.nem nálam gurul. sokakból kiváltod
[ Szerkesztve ]
-
klacaca
tag
válasz
klacaca #115768 üzenetére
Huhhh, nem akartam ekkora vitát generálni.
Zártat keresek, mert sokszor a család TV-zése mellett/helyett szeretnék inkább zenét hallgatni.
Az Ant hangja egyrészt tetszik, másrészt ajándékba kaptam jubileumra, így mindenképpen megtartanám. A DAC mehet, biztosan van tőle jelentősen jobb is.
A Fiio-kkal eddig nem voltak jó tapasztalataink, több BT-os fülhallgató és a nyakpántja sem bírta túl sokáig. Persze, ha az FT1 jobb minőségű, túllépek ezeken.
Azt pedig nem gondoltam, hogy ennyire szűk a kínálat ezen a területen. -
fattyu
veterán
válasz
Yodamest #115795 üzenetére
Látod megint. Nem könnyen gurul el. Van pár ember aki ügyesen kiváltja.
Mert:
A lekesedéssel párosult hülyeségre sajnos ugrok, igen.Nem érted
Ft1
meg egy márka alsóközépkategória és egy hírhedten nem jó felsőpolcosa.ENNYI tapasztalattal leírod, hogy az ft1nél nincs zárt, ami megérné amennyivel többe kerül.
És nem szabad többet költeni, mert a zárt ennyit tud max más lesz, de nem jobb.
Th900mkII, aoen noire, argon, 1060c lyric.
Mind feltörli a padlót a d9200al, d5200al.
Nem más (avagy ahogy te sugallod másképp rossz ), hanem másik galaxis.
Én elhiszem hogy jó az ft1. Nem hallottam.
De NEM IGAZ, hogy efelett már csak pénzkidobás.
Van az a szint, ahol már tényleg csak preferenciák, döntenek nem objektíven jobb meg rosszabb. De ez nem itt van.
az egy teljesen egyéni pref: hogy kinek hol van az anyagi fájdalom küszöb.
Teljesen érthető hogy ebben a sávban keresi a legjobbat. De azt mondani hogy a nekem kényelmes ársáv legjobbja van olyan jó hogy a drágákat hülye aki megveszi. egész sok szó jut eszembe. nem sok pozitív van benne.Ezzel az erővel, aki azt mondja, hogy a sony 1000xm4 nél fölösleges a jobb fejhallgató, ezt is vegyük valóságnak és olyan tanácsnak ami álljon itt leírva, hogy bárki elolvassa és elhiggye???
Azt is készséggel elhiszem, hogy bajnok ebben az árkategóriában. De ez nem azt jelenti hogy nincs jobb feljebb. Nem kicsit meg más. Hanem IGENIS JOBB
Ahogy pl egy powerdac 400se kombóra is azt írtam, hogy ebben a párosításban ezen az áron nincs jobb szerintem. Totál hallgatható zenél öröm. Csak eszembe nem jutna azt mondani, hogy egy focal clear vagy egy stax vagy empyrian totál felesleges és hülye aki többet költ.
Ezt fogd fel.
[ Szerkesztve ]
-
Yodamest
veterán
válasz
fattyu #115793 üzenetére
Mr. Fattyú Úrnál mindig könnyen elgurul a gyógyszer.
Akármilyen hihetetlen én is tapasztalatokat írok le, nem szánékom senkit megtéveszteni, rossz, káros tanácsot senkinek sem adtam még itt szerintem. Aki megfogadja amit tanácsolok, szerintem csak jól járhat, persze vannak más utak is, de ha valami működik és bevált, akkor minek cifrázzam azzal, hogy "jaj de nem biztos, hogy nekem kell hinned" stb., nem fogok ilyen álszerénykedésbe, PC-be átmenni.
Már amikor az FT1 megjelent, írtam itt, hogy ezzel a fejessel senki sem fog rosszul járni, na most aki megvette, az vajon átkoz engem? Nem hinném. D9200-t plíz ne vegyen senki, mert nem ér annyit. Aki nem hisz nekem, próbálja ki aztán beszélünk. A D5200 NEM magasabb kategória hangban, mint az FT1, miért kellene elkenegetnem és azt mondanom, hogy "de ha neked a Denon tetszik vedd azt", ebben a relációban nem jó vétel, szóval nem fogom azt ajánlani. Ezek tények, valid állítások. Jöhetsz mindig azzal, hogy te végigpróbáltad már a mindent is, de itt most egy szűk csoportról beszélünk, amiket én is próbáltam, szóval ebben a buborékban ugyanakkora tapasztalatom van és tök irreleváns, hogy mondjuk a Meze Liricet nem próbáltam, de ha úgy is lett volna, van egy sanda gyanúm, hogy nem ér kereken 10X összeget az FT1-hez képest.
-
Xelo
addikt
válasz
fattyu #115793 üzenetére
ja lehet velem van a baj, én semelyik kommentet se kezelem tényként tök8 kitől származik, az övét se. arra meg figyelek hogy ha véleményezek akkor oda biggyesztem hogy szerintem, a tapasztalataim alapján, stb hogy ebből ne legyen probléma.
és igen, egy kicsit finomabban is fogalmazhatna, az a "nem szabad" tényleg úgy hangzik mintha ő mindenkinél is jobban tudná és megértem hogy csípi a csőröd a dolog. én a zenével-kapcsolatos diskurzusokat nem veszem 100% komolyan mert a zenehallgatásnak van egy erős érzelmi töltete, az érzelmek meg nem feltétlenül a logika irányába terelik a gondolatokat illetve az érzelmek nem igazán meggyőzhetőek.
sose szerettem a fanatikus embereket, akár egy adott tárgyba, akár egy márkába (vagy énekesbe, filmsztárba akit nem ismer személyesen, stb) "szerelmes" - szerintem tévúton jár.
-
fattyu
veterán
NEM!
Oltári különbség van aközött hogy valaki leírja az élményeit hogy szerinte miben jó valami vagy miben nem jó egy termék.
Meg aközött kijelent axiómaként egy ilyet:Fiio FT1-nél nem szabad feljebb gondolkodni zártban!!!!!
Nincs szerintem. nincs ott hogy amugy egy Drága zárt fejest hallottam (ami híresen közismerten nem a legjobb, megosztó nem jó ár érték )
Ez így félrevezetés hazugság tévedés. És leír egy ilyet egyedi avatárral veterán cimkével. Nem számít hogy ha valaki idetéved kevés (még nála is kevesebb, pedig az se sok ) tapasztalattal akkor csont nélkül elhiszi.
Már akkor is keményen hülyeségeket beszélt amikor egy darab d5200 tapasztalata volt, már osztotta az észt mit tud meg mit nem tud egy zárt fejes.
Akkor se hagytam szó nélkül. Most se tudom. Szakmai fórum. Ne asszisztáljunk már ostoba téves hibás vélemények TÉNYKÉNT beállításához.
-
Xelo
addikt
válasz
fattyu #115788 üzenetére
már alapból az hiteltelen lehet hogy az érzékszerveink által megélt élmények alapján véleményezünk fejeseket, már ha belevesszük hogy különböző emberek vagyunk és különbözik az érzékelésünk, a preferenciákról nem is beszélve (+ kinél mi hajtja a fejest).
más ember máshogy hall, máshogy kezeli az információt az agya, simán lehet hogy mindkettőtöknek igaza van a saját érzék-, értékrendszereteket illetve preferenciátok szerint, de ez a ti igazatok nem AZ igazság. szerintem rendben van az ft1 de azért sajnálom hogy a senni hd620s-t nem tartottam meg. én úgy gondolom hogy a sennheiser outletből a 620s 92 pénzért simán van olyan jó vétel mint az ft1 70-ért, főleg ha az ember gamingre is használná a fejest.
[ Szerkesztve ]
-
Yodamest
veterán
Nem plafon, de e fölött már inkább csak olyan eltérések vannak, hogy ez melegebb az neutrálisabb, ez laid back az nyomulós stb. Szerintem pénzkidobás egy nagyon jó 70E forintos fejes helyett egy 250E forintost venni (mondjuk D7200), amikor az nem lesz egyértelműen jobb, nem upgrade csak sidegrade. Sőt hát pl. kényelemben a Fiio egész biztosan jobb, a Denonoknak iszonyat hot spotja van a fejbúbnál, illetve a fülpárnák sem ennyire nagyok.
-
Yodamest
veterán
válasz
fattyu #115788 üzenetére
Mi ebben a hiteltelen? Akkor is leírtam, amit most, hogy egész kicsi a különbség és inkább "hogyan" jellegű, mint sokkal jobb vagy sokkal rosszabb. Látod, ment is vissza, egy percig nem bánom. És igen, semmi tere nem volt, még annyi sem mint a D5200-nak, mert nagyon előretolt volt a felsőközép tartomány.
Meg nem azt mondom, hogy szar, akkor sem és most sem, de az árát nem éri meg. Persze baromi jó, ahogyan az FT1 is baromi jó, csak van kettejük között egy laza 400E forint.
[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
válasz
Yodamest #115783 üzenetére
Érdekes milyen szar lett a 9200 azóta
egész hiteltelen vagy. mondjuk az hogy semmi tere, az meg konkrétan nem igaz és már akkor sem volt az amikor ezt leírtad. Semmi tere a Celesteenek van. ahhoz képest a 9200 egy galaxis szélesség.
[ Szerkesztve ]
-
Beri
addikt
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Dorien #115784 üzenetére
Bala6120-nál nagyjából az volt a zárt fejesek "evolúciója", hogy Denon D5200 -> D7200 -> Sundara CB -> Fiio FT1. Ezek közül a D7200-ast nem hallottam (sajnos), de az én véleményem is nagyjából ebben a sorredben lenne. Annyi, hogy neki egy rendes rendszere van (arról is hallottam), nem csak egy alsóközépkategóriás Hifi. Meg kell jegyeznem azért, hogy szó sincs bazi nagy különbségről, szerintem nagyon közel áll egymáshoz a 3 fejes hangja. Talán a Sundara CB-t meg a Fiio-t picit melegebb hangnak éreztem, mint a D5200-ast.
"Ez akkor is egy nagyon szubjektív dolog."
Egyértelmű, ez nem jelenti azt, hogy mindenkinek be kell jöjjön az FT1. Sőt, tök uncsi volna, ha mindenkinek olyan volna.Más. Megjött egy Hifiman HE-R9-es. Mélyben nincs hiány. Nemtom volt-e már ennyire basshead fejesem. Talán még annó a Pioneer M290-esem. A Sony MDR-1A világosnak tűnik utána (1-2-zök velük
).
-
Dorien
veterán
-
Yodamest
veterán
válasz
klacaca #115774 üzenetére
És akkor jövök én megint, hogy ne legyen egyszerű: zártban teljesen felesleges vagyonokat költeni, maga a konstrukció limitál. Nem fog jobban szólni a Denonnàl egy 3x drágább zárt sem, csak meg fogod bànni és azt fogod érezni, hogy +10% hangért fizettél százezreket… lásd èn és a D9200 esete.
Fiio FT1-nél nem szabad feljebb gondolkodni zártban, az mindent tud 90%-ban, ami elvárható egy zárt fejestől. Mellé egy Fiio K7 asztali ampdac és kész is vagy. Még kábelt sem kell venned, hacsak nem a hossza miatt, mert nagyon jó az FT1 gyári kábele. -
Dorien
veterán
Jellemzően minél távolabb kerül a füled a drivertől, annál több lesz a hangban a mély és főleg a magas. Nagyon durván el tud menni V-karakterbe a hangkép. Damping filterekkel tudsz a magasakon csökkenteni, de ez meg részleteket takar ki a hangból. Ennek ellenére lehet találni jó párnákat, csak sokat kell bújni a head-fi fórumokat ill. a szöveges termék visszajelzéseket.
-
Dorien
veterán
Mikori az a DT880? Mert, ha már lapult a gyári párna, akkor én a gyári EDT 990 VB fekete plüss párnát javaslom. Kicsit visszavesz a magasokból, ami kb. az összes DT880/DT990-nek jót tesz. Ha újkorában sem volt kényelmes, akkor kell keresni mást. (Így a hangzás is más lesz.)
-
stellaz
veterán
Nem teljesen értem azon gyártókat, akik úgy építenek fejeset, hogy egyrészt viszonylag hamar lerohad, másrészt cserélhetetlen dolgok rohadnak le rajta.
A következő fejese ez esetben elég ritka esetben ugyanaz a felhasználónak, de legalább a pótalkatrésznek árát sem tudják bevasalni.
Sennheiser ilyen szempontból sokkal szimpatikusabb gyártó. -
klacaca
tag
válasz
Ear001 #115772 üzenetére
Igen, szerintem is jó a Denon (bár nagy összehasonlítási alapom nincs), igazából csak annyi vele a lentieken túl a probléma, ha ezt annak lehet mondani, hogy túl érzékeny az Ant-hoz, a PC-n kell csökkenteni a hangerőn. Magáért ezért azonban nem cserélném le.
Lindy táp: ez lehet, sajna még a sajátról megy. A többi talán nem a legrosszabb, PC-ben külön USB kártya a hangnak, Supra USB és QED RCA kábelek, a TMP-hez kaptam külön gyártottat.
@ #115770 Beri : Köszönöm, nézem. -
Laby
őstag
Sziasztok!
Beyerdynamic DT 880-hoz (250ohm) próbálta már valaki Brainwavz XL Hybrid vagy Misodiko fülpárnák közül valamelyiket?Fülem hozzáér a driverhez és kicsit a fülpárnák belső átmérője is kicsi és ezért az amúgy nagyon kényelmes fejhallgató kényelmetlenné válik, de amúgy nagyon szeretem a fejhallgatót így nem szeretném lecserélni, ha nem muszáj.
Az a parám hogy elköltök még egyszer annyi pénzt párnák próbálgatására, mint amennyi a fejhallgató volt, aztán a szekrényben fognak pimpósodni feleslegesen.
A gyári hangzáshoz legközelebbit (nincs basszus hiányom sem) keresném, ami mégis kényelmesebbé teszi a fülemnek a fejhallgatót, de nem rontja/módosítja jelentősen a hangzást.
Bármilyen mikro információnak is örülök ami segíthet. -
Ear001
addikt
válasz
klacaca #115771 üzenetére
Én hagynám a fenébe a Fiio-t.
A Denon upgrade nehéz eset, mert marha jó fejes, van karaktere, jó karaktere van és ha ezt szeretném megtartani, csak az összhatás legyen jobb, az nehéz eset.
Én mondanám a Focalokat, s4tch kollégának mélyrehatóbb ismeretei vannak velük, na meg volt Denonja is, Ant-ot is látott már, szerintem tudna neked segíteni.A másik tipp a Grando Hemp, aminek a karakterében van valami mélyen hasonló zenélni szeretés. csak sokkal nagyszabásúbban adja elő.
A kis basszuskiemelést, vagy inkább jobb basszustartás meg abban a rendszerben egy kábelcserével, a Lindy elé egy jó táppal szerintem megvalósítható. Ha meg nagyobb belenyúlás kell, az ANT nagyon sokféleképpen fejleszthető és persze a Lindynél is van jobb, de én elsőre biztos nem ebben az irányba mennék.
-
klacaca
tag
válasz
Gzula[HUN] #115769 üzenetére
Uánanézek a Fiio-nak, köszönöm az ötletet.
Milyen fejlesztésre gondoltál? DAC vagy erősítő? -
Gzula[HUN]
addikt
válasz
klacaca #115768 üzenetére
Fiio FT1. Maradékból meg valami zajkeltő update. És még így is marad sörre.
Denon fejpánjára meg valami cipzáras borítót érdemes nézni, de előtte azért lehet lekopasztanám textilig.
-
klacaca
tag
Sziasztok!
Rendszeresen olvasgatom a fórumot, de nem igazán tudom, merre tovább. Denon AH-D5200-at használok jelenleg, de sajnos egyre csúnyábban néz ki, kopik-foszlik a borítása mindenütt, a fülpárnát tartó keret sem marad már meg a helyén. Hangja tetszik, de felmerült bennem, hogy nem felújítanám, hanem egy kicsit feljebb lépnék, de nem tudom merrefelé lenne érdemes keresgetni.
A részletek: leginkább zenehallgatásra, otthon használnám. A Denon most kb. 190e Ft, a keret így legyen 300e. Leginkább újra gondoltam, de nem zárom ki a használtat sem. Circumaural zártat vagy félig zártat szeretnék. Forrás: PC (Tidal vagy Foobar) -> Lindy LDAC Pro -> Tmp Ant. Főként kiegyenlített hangzást keresek, esetleg egy kis basszuskiemelés belefér még. Amit nem szeretek, azok az éles magas hangok. Külföldi vásárlás sem riaszt el.
Ha esetleg volna bármi tippetek, mi lehet az utód ezek alapján, annak nagyon örülnék. -
OPiiPO
veterán
válasz
bszilvagyi #115766 üzenetére
Jól néznek ki
-
bszilvagyi
csendes tag
Zen mode...
-
juhiimi
aktív tag
válasz
Gzula[HUN] #115764 üzenetére
Koszi ,ez boven sok
Donteni meg nem sikerult...de meg olvasgatok. Meghallgatni jelenleg nincs lehetosegem sajna... -
Gzula[HUN]
addikt
válasz
juhiimi #115763 üzenetére
Most sarokba lettem szorítva, mert ezek közül csak az X2HR-t ismerem. LOL (Pedig eskü iparkodok minél többet meghallgatni
) Meg elég nehéz egyébként is egy zárt fejhallgatót egy nyitottal összehasonlítani.
Sennheiser 5-ös sorozatból a 558-559-569-es volt nálam, SZERINTEM azoknál az X2HR jobb (az 569 kakukktojás, mert az zárt), 560S vs. x2hr-hez meg találsz összehasonlítást mástól. Azok közül, amit hallottam, az 559-es volt a legmelegebb hangzású egyébként. Ott volt elég sok mély, de én úgy éreztem, hogy rátelepedik a közép hangokra meg a magasakra is. Ha meleg hangzású Sennheisert keresel, az az. Van a fórumon, akinek nagyon nem jön be az 559-es, én utólag már azt mondom, hogy hallottam már rosszabbat is. De valakinek meg tetszik. Eddigi tapasztalatom az, hogy az 5-ös sorozat nagyon kényes a jó párnára. Ha kívülről tök jó állapotúnak nézhet ki, a belső felén lehet, hogy a műbőr már el kezd leválni. Akkor el kezd visítani, jönnek a szúrós magasak.
X3 ki fog maradni, pedig lett volna hozzá ingerenciám. Anyagminőségben nem lett előrelépés, és a mély és magas kiemelésből csak a magas kiemelés maradt. Előre lépés lett volna az, hogy balaced módban is lehet használni az X3-ast, de azt is úgy oldották meg, hogy oldalanként más-más pin kiosztással oldották meg, szóval speckó vezeték kell hozzá. A gyári balanced vezetéke meg 2,5mm-es dugóval szerelték, szóval ahhoz meg jellemzően kell egy adapter. Ennél jobban nem tudták volna elcseszni.
X2HR-hez meg kapsz mindenféle utángyártott párnát, de pl. én eredeti fejpántot is találtam és rendeltem is hozzá. Bár valaki már jelezte, hogy ő vsz. egy QC-n fennakadt példányt kapott belőle.
Bocs, de csak ennyit tudtam segíteni.
[ Szerkesztve ]
-
juhiimi
aktív tag
válasz
Gzula[HUN] #115755 üzenetére
A HD599-rol olvasom meg hogy melegebb hangzasu mint a HD560s. Ezek kb hogyan hasonlithatok a Shure Srh840-hez? Marmint: hd560s, hd599 illetve a fidelio x2hr.
A fidelio x3 jobb valasztas mint az x2hr ha hasonlo arban megkapom?
-
Remus389
veterán
Ha nehéz volt a mai napod.
-
Yodamest
veterán
válasz
Teasüti #115758 üzenetére
Igen, de most akkor eleve egy kényelmes fejhallgatót használsz. Egy fél kilós vagy több Audezet lehet már nem viselnél ilyen jól. A bukó megint más, ott eleve nem a kényelemre koncentrál az ember, más az amikor hasítasz az utakon és tök nem arra koncentrálsz mi van a fejeden és más az amikor otthon ülsz és próbálsz ellazulni. Nem is az általános súly az ami a legzavaróbb ilyenkor, hanem, hogy nyomáspontok alakulnak ki, tehát a fejed búbját a fejpánt eszméletlen elkezdi nyomni egy pontban a súly miatt, az téged is zavarna hiába erős a nyakad meg ilyenek.
-
Dorien
veterán
válasz
Downsampling #115753 üzenetére
Nekem a Focal Spirit One S volt a kedvenc repülős fejhallgatóm, de a Focal Spirit Professional, Spirit Classic vagy Focal Listen is hasonlóan jól szigetel passzívan.
Commercial-free eclectic radio --- www.radioparadise.com
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Yodamest #115757 üzenetére
Full off, de motoros bukósisak kapcsán koma csinált ebből problémát, hogy az egyik 1700 gramm, a másik csak 1500 gramm. Én meg néztem rá értetlenül. Sose fájt a nyakam, semmi. Bicikli ugyanez, csak még felfelé nézel folyamat a testtartás miatt. Zéró kényelmetlenség a bukó miatt. Még vezetékes sisaklámpát is szereltem rá éjjeli tekeréshez.
Fejhallgató jelenleg egy Sennheiser van, ami összehasonlítások alapján az egyik legkényelmesebb márka, szóval innen nézve valóban könnyen beszélek. De ezt is reggel felrakom és este leveszem. Egyedül az zavar, ha párnára dőlök és az hozzáér.
Volt régen Samsung Gear VR szemüvegem is, amibe a nem tudom hány grammos telefonodat kellett beletenni. Zéró panaszom volt a viselésére. Legalább 100 órát volt a fejemen mielőtt meguntam.[ Szerkesztve ]
-
Yodamest
veterán
válasz
Teasüti #115750 üzenetére
Neeem, hát ilyen, hogy bírod, kifejezetten kedveled, hogy nehéz egy fejes, na ilyen nincs. Legfeljebb pont valami olyat kifogtál, amivel nem származott ebből különösebb kényelmetlenség a szorítóerő vagy bármi miatt, de ez ritka együttállás. Az extra súly mindig hátrány, ugyanúgy mint az egereknèl is: egereknél is csak az mond olyat, hogy “nekem kell a nagy súly, hogy érezzem az egeret” aki nyilvánvalóan soha nem használt még 60g környékén lévőt. Fejhallgatóból is, ha könnyen lehetne mondjuk 50-100g-at csinálni, akkor hidd el nem lennének többé ennél nehezebb holmik.
[ Szerkesztve ]
-
juhiimi
aktív tag
Sziasztok!
A Koss Porta Pro-hoz hasonlo melegebb hangzast keresek magasabb arkategoriaban tobb reszletesseggel. Kb. a Sennheiser 560s araig mennek el.
Most adom el a a Shure Srh840-em, nem tetszett foleg a kenyelme miatt, de a hangja is tul neutralis volt, valami zenelobbet keresek es nyitott kialakitast.
Jo lenne ha telos erosito is elbirna vele (tobbe-kevesbe) -fiio ka1.
Nem tudom az 560s mennyire felel meg szerintetek az elvarasaimnak?Koszi elore is!
-
Downsampling
senior tag
válasz
Teasüti #115750 üzenetére
Teljesen egyetértek. Nem hiszem, hogy repülőn ülve, 10-12 ezer méter magasan (és akármennyire is fura, itt a magasság is számít - ugyanis a kb. 3000-4000 méternek megfelelő a kabinnyomás, tehát jóval ritkább a levegő a gép belsejében is ahhoz képest, amit megszoktunk, így főleg a hajszálerek vérellátása lesz gyengébb - lásd sok zsibbadásos végtagrobléma, rosszullétek. Hajszálerek pedig vannak bőven az agyban is és a fülben is - tehát a fül többszörösen érintett ezügyben) ne lenne konstans 80 dB zaj, abból is a legrosszabb fajta (mondjuk ez részben szubjektív).
Oké, ilyen helyzetkere tényleg spéci fejes vagy füles a megoldás - ha zenét akarunk hallagtani, vagy csak egy film hangját értelmezni. Minőségi zenehallgatás egy ATH1000Z-vel sem lesz olyan, mindha otthon a viszonylag csendes nappaliban tennénk.
Én nem is ennyire durván izoláló fejesre vágyom, mert a repülést leszámítva nem is használom ilyen körülmények között. Ahogy autót sem reggeli közben, a konyhaasztoln szoktunk, mindennek megvan a helye és ideje. De egy Meze99 vagy Denon 5200 elégtelen szigetelése akkor is zavar, ha a hálószobában egyedül hallgatok zenét, mert a hang jó része nem befelé, nekem szól. A Meze emellett még rezeg is, ezt pedig a fejemen keresztül is érzem, ami szintén nem komfortos. Ráadásul olyan közel vannak a meghajtók a fülemhez a túl vkony és puha párnáknak köszönhetően, hogy az szintén zavar. -
Beri
addikt
válasz
Teasüti #115743 üzenetére
Zárt hangdobozoknál pl. nem az az építés egyik szempontja, hogy minél "több anyag" legyen a dobozban?
Nem, mert túl is lehet tolni.Zárt fejhallgatóból a DCA closed x olyan süketszobás. Olyan, mintha egy túlcsillapított stúdióban ülnél. Nekem ez baromira tetszik, nyilván ez is ízlés dolga. Plusz a párnái is jól zárnak, annyi, hogy nem cuppan, amikor leveszem a fejemről
Nyilván mindenkinek más a fejformája, a hallása, meg az ízlése, ezért is érdemes legalább egy csöppet kipróbálni egy fejhallgatót vétel előtt, mert máshogy soha nem derül ki, hogy neked kényelmes-e, vagy tetszik-e a hangja. -
Teasüti
nagyúr
válasz
Downsampling #115748 üzenetére
Én csak azt tudom mondani, amit tapasztaltam és amit objektíven mérni lehet.
Amikor 80+ dB zajban utazik az ember - karakterisztikától és a jármű típusától függetlenül -, az sehogy se lesz jó. Itt már füldugó használata javasolt. De még a 70 dB is rengeteg szerintem, ha órákig ki vagy téve a zajnak. Persze ezt mondjuk egy autóban ülve nem annyira érzi az ember - gondolom "beletompul" a hallásunk az állandó zajba -, meg a sebességfüggő hangerő elnyomja neked valamennyire. Cserébe üvölteni fog a füledbe. Ez közel sem ideális állapot. Az ideális az lenne, ha a háttérzaj 60 dB alatt maradna. Én most 40 decibelben ülök éppen a szobámban és ez is sok, ha tényleg csendet szeretne az ember maga körül. A fülesnek olyan 10 dB-t kéne tompítania majd a teljes tartományon, hogy érjen is vmit az izoláció. Egy jobb füldugó a 30 dB csillapítást karcolja. A legjobbak a mélytartományban is csillapítanak. Szerintem az a 10 dB nem egy nagy elvárás, vagy igen?
Cloud Alpha a közép tartományban ~5 dB-t tompít. Majdnem mintha ott sem lenne.#115747Yodamest
Érthető. Én mondjuk pont bírom a dolgot. Mikor emberek panaszkodnak a másfél kilós bukósisakra, stb. Nekem azzal sincs semmi problémám hosszútávon se. Ne szorítsa a fülemet, de a súlya felőlem lehet bármekkora biztonságos határokon belül.[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
válasz
Yodamest #115746 üzenetére
Az egyszeri vagy tartós zajterhelésnél még mindig a mérték és az egyéni tűrőképesség számít.
Én azért sem vagyok híve a minél durvább teljesítménnyel hajtsunk meg fejeseket, mert a HD6 széria így nálam bármilyen zárthoz képest lényegesen jobban fárasztja a hallásom, lényegében olyan érzés mintha a dob a dobhártyám püfölné, kis hangerőn is. Ez az egyéni tűrés.
Persze ha van statisztikád, ami alapján használod a "tipikusan" jelzőt, akkor beszéljenek a számok.Addig meg maradjunk az orvostudomány jelenlegi állásánál, hogy egyéni tűrőképesség alapján még mindig a mérték számít, nem az, hogy zárt, nyitott vagy sztereó lánc.
-
Downsampling
senior tag
válasz
Teasüti #115745 üzenetére
Repülője válogatja... (mivel majdnem teljesen az életem részévé vált korábban a repülés - elkezdtem a pilótaképzést, de betegség miatt nem folytathattam - így jelenleg csak a kispadról tapasztalom a repüléssel kapcsolatos mindenféle dolgot - sokszor tévhiteket és alaptalan szóbeszédekre felülő butaságokat. Szóval, mivel van hozzá némi közöm, pontosan tudom, mik milyen zajok forrásai egy repülőút során. Itt, ahol élek, kb. 3 kilométerre van tőlünk az Edinburgh-i reptér futópályájának egyik vége, így mindennaposan tudom tesztelni magam: nem kell felnéznem az égre, hogy tudjam, milyen gép száll éppen fel - Airbus, Boeing, sőt, ezen belül a típusok, de főleg az életkoruk az, amit 95 százalékos pontosságal megmondok)
Manapság szinte mindegy, hogy a Wizzair Airbus-a az alany, vagy a Ryanair B737-ese, ahogy régebben is, csupán 3-4 hajtóműtípus szolgál mindegyik gépen, márkától függetlenül. Az újabbak csendesebbek (pár százalékkal), és kevésbé sivítanak, ellenben mélyebb, morgó hangjuk van (a jóval magasabb kétáramúság miatt, a hidegkör nagyobb szerepet kap, lényegében úgy működnek ezek a hajtóművek, mint a légcsavaros gépek - némi túlzással, az üzemanyagfogyasztás csökkentése miatt).
Ellenben ez a mély, morgó hang az, ami nagyon zavaró utazás közben, még ha halkabbak is ezek a gépek, mint mondjuk a 20 évvel ezelőtti konstrukciók. Sajnos nem annyival halkabbak, illetve a zaj egy olyan tartományban esik, ami a legtöbb embernek elfogadhatóbb (főleg kintről, pl. városban élve hallgatva őket), ugyanakkor a mély morgás lényegében kioltja a fejesek (fülesek) mély hangjait. Ebből a szempontból teljesen mindegy, hogy valamelyik fapadoson ül az ember, vagy mondjuk a Qatar biznisz osztályán, pontosan ugyanannyi a hangszigetelés (nem sok, mert egyszerűen nem lehet több). -
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Downsampling #115744 üzenetére
Repülője válogatja. Volt szerencsém olyan Wizzair járaton is ülni egyszer, aminél úgy bejött a hajtómű hangja, hogy rosszabb élmény volt, mint - egy nem hangszigetelt - autóban ülni autópályás tempó mellett. Konkrétan fájt a fejem 2 óra után.
Szerencsére ez csak egy rossz példa volt, de a háttérzaj egy jobb repülőn is a városi autózás szintjén van. Erre rájön még a gyereksírás...[ Szerkesztve ]
-
Downsampling
senior tag
válasz
Yodamest #115738 üzenetére
Hm, repültél - pláne mostanában?
A repülés mióta csendes dolog? Nagyon nem az. Nem is a többi utas általi hangoskodásra gondolok, hanem azokra a viszonylag mély, vibráló hangokra (hajtómű, és egyéb konstans zajok), amik pl. a teljes mélytartományt kiírtják. Hallom a zenét, de olyan, mintha a kb 250 Hz alatti hangoktól megfosztanák a muzsikát.
A repüléshez képest a legszakadékabb vonatozás is megváltás zaj szempontjából.Bőven elég egy akármilyen zárt fejes izolációja? Pont a Denon 5200-es volt az első a sorban, ami megmutatta, hogy mennyire nem elég az az izoláció. De ugyanilyen problémám az ATH1000Z-vel (az MSR7-tel meg pláne) nem volt. De, ez a szűk keresztmetszet. Nekem biztosan.
De ahogy írtam, várhatóan - ha teljesen nem is - de a repülés már nem lesz az életem része, ezek ellenére vannak olyan helyzetek, amikor jól jönne egy MSR7-hez hasonló izolációjú, de minőségi zenét nyújtó fejes.
Amúgy pedig utcán, séta, vagy futás közben sosem hallgattam még zenét, illetve semmi. Azt még megértem, hogy sokan így futnak (én nem tudok), sportolnak, de pl. sétálni, netán kutyát sétáltatni. Jellemzően a kutyasétáltatós telefont nyomohgató fülhallgatósokkal van a legtöbb baj.
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Yodamest #115740 üzenetére
Zárt hangdobozoknál pl. nem az az építés egyik szempontja, hogy minél "több anyag" legyen a dobozban? Néha egészen egzotikus irányokat véve, mint mondjuk a beton, mint kitöltő. Flare Audio füldugók óta tudjuk, hogy a nagy anyagsűrűség jól szigetel.
Szóval zárt fejesre visszatérve nincs vmi olyan a piacon, ami vaskos és nehéz?
Oké, nem lesz 250 gramm, de talán a zaj se jön át rajta olyan könnyen. -
Downsampling
senior tag
válasz
Gzula[HUN] #115734 üzenetére
Igen, az is mállik erősen, illetve már a második fülpárnagarnitúra van rajta, de lassan ezek is cserére érnek meg... Valszeg, sosem fogom eladni, mert amire kell, azt bőven tudja, még ha pici komprumisszummal is. Nyilván nem a "leghájendebb" fejes, de én valahol zseniálisnak tartom, bőven megérte a pénzt (még újonnan vettem, szerintem bő tíz éve).
-
Polllen
nagyúr
válasz
Yodamest #115740 üzenetére
A tinnitus egy rossz példa. Tinnitusod a nagy hangerővel tartósan hallgatott hangoktól lesz. Legyen az zene/játék/környezet. A "nagy hangerő" egyénenként változó, de az orvostudománynak van egy általános ajánlása erre. Szóval nyitott fejhallgatótól ugyanúgy lehet, mint egy IEM-től.
[ Szerkesztve ]
-
Yodamest
veterán
válasz
Teasüti #115739 üzenetére
Akusztikailag nagyon nem mindegy a kialakítás milyensége, egy zárt fejesnél. A munkavédelmi sisak nem kell hangot kiadjon, nincs benne membrán, ott egy szempontnak kell csak megfelelni, így persze, hogy azt az adott feladatot jobban el tudja làtni. A fejhallgató legfontosabb feladata, hogy jól szóljon, ez ellendolgozik a hangszigetelésnek.
IEM-et ilyen egész napos viselésre nem ajánlom, egyáltalán nem szellőzik a füled, betegségeket okozhat. (tinnitus meg hasonlók)
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Yodamest #115736 üzenetére
Nálam pl. a fejes/füles az egyetlen zajkeltő PC mellett. Nincs rajt hangszóró. Van vízhűtés ugyan, de első építés után jöttem rá, hogy a csendesnek tartott D5 pumpa számomra rettentő zavaró egy olyan frekvencián, ami akadálymentesen átjön a fejesen. Jobban jártam volna, ha maradok léghűtés mellett. Na mindegy. Szóval a fejes folyamatosan rajtam van. Akkor is, ha nem szól benne semmi. Az ablak mindig résnyire nyitva van, így a kocsik hangja is bejön. Van egy hűtő is a szobámban ami bár nem annyira hangos, de ha csendben ülsz akkor azért hallani fejesen keresztül. Persze ha tartalmat fogyasztok vagy játszok, akkor ezek nem mérvadók igazán. De szeretem a csendet is: kizárni a környezetemet.
Most jelenleg az IEM-mel kísérletezek. A viselése kellemetlenebb, mint egy fejesé. Csikálni kezdi a fülem egy idő után. De a szigetelése olyan mint egy munkavédelmi füldugóé és nincs fülledés se.Szóval ilyen szintű izolációt gondolom nem fogok kapni, de azért egy munkavédelmi fülvédő szintje szerintem nem annyira nagy elvárás, vagy igen? Ha meg tudják csinálni egy filléres műanyag felszerelésben, akkor mi akadálya van egy hifi fejhallgatóban két nagyságrenddel drágábban és jobb anyaghasználat mellett?
-
Yodamest
veterán
válasz
Ba cy lus #115737 üzenetére
Jó értem, én se hallgatok ilyen elborult dolgokat, de nagyon forgalmas helyen kell akkor lenni, hogy ennyire zavaró legyen. Biztos van ilyen, de én nem tudok ilyen élethelyzetet elképzelni. Pl. repülés volt említve, ott aztán tényleg nincs zajongás, bőven elég egy akármilyen zárt fejes izoláció szempontból, nem az a szűk keresztmetszet, hogy nem izolál eléggé.
-
Yodamest
veterán
válasz
Downsampling #115733 üzenetére
Igen, hát nálam a kifelé szűrődés ami lényeges, mert befelé amúgy sem jön zaj annyira. De mondjuk nem értem, ha szól a zene egy közepes hangerőn, akkor hogy tudnak a külső zajok zavarni? Én semmit nem hallok ha megy a zene, persze mondjuk egy porszívózást hallok, hogy megy a porszívó, de ennyi azért szerintem kell az utcán is, hogy ne üssenek el stb. egy kis környezeti érzékelés azért jó ha megmarad. Nem tudnék teljesen vákuumban sétálni az utcán, tökre zavarna, hogy nem hallok semmit és veszélyes is.
A wireless jó tud lenni, de wireless alatt én most szigorúan a wifis cuccokat értem, amikhez saját usb-dongle van, a bluetooth sokkal rosszabb, azt én sem bírnám.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Downsampling #115733 üzenetére
"MSR7 kicsit viharverten, de még megvan..."
Fejpántról lemálott a cuccos?
FT1 egy tök jó fejes szerintem is.
[ Szerkesztve ]
-
Downsampling
senior tag
válasz
Yodamest #115731 üzenetére
Szia!
" Számomra, alapvető létszükséglet esi órákra a zárt fejes (fő a békesség
)"
Nos, leírtad a lényeget!(és ebben Ba cy lus-sal egyet is értek)
De abban is van igazság, amit utána írsz. Bár nálam kicsit hangsúlyosabb, hogy az én fejhallgatómból hang ne igazán szűrődjön ki, ami itt is fontosabb, hogy be ne jöjjön semmi.
Nyáron sokat repkedtem, amikor éppen Magyarországon voltam, szinte mindig vettem egy-egy számomra még új fejest, lényegében mindegyik megbukott a következő repülő úton, az egyik legrosszabb pont a Denon volt. Az út végére szinte mindig az MSR7 volt a fejemen.Mostanság már kevesebbet repkedek, talán ez így is marad egy ideig. Éppen ezért kezdtem feladni a zárt füles keresést - ha nagyon kell majd, akkor az MSR7 kicsit viharverten, de még megvan...
Az FiiO FT1-re azért neveznék be, mert pont olyan dolgokban dicsérték, amik nekem fontosak - ehhez képest a kb 130 fontos ára elég baráti (úgy tűnik, itt Skóciában az Aliról a legegyszerűbb beszerezni, onnan kb. ennyiért lenne meg). Ennyiért kipróbálnám.
Lehet, hogy valaki megint tudatlannak tart, de a wireless megoldásoktól távol tartom magam (nem hoz annyit kényelemben, mint amennyi elmegy minőségben) - persze a feleségem fejesei és fülesei jóvoltából azért van velük tapasztalatom. De pont ezért. Ahogy a zenei ízlésünk sem nagyon egyezik, a fejesek-fülesek területén sem igazán.Örülök, hogy leírtad róla is a tapasztalatod...
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Yodamest
veterán
válasz
Downsampling #115716 üzenetére
"Nyilván nem ennyire fekete-fehéár a dolog, de ha egy zárt fejes nem izolál rendesen (nem, nem kell annyira, mint egy AT MSR7 vagy MX50 - de olyan elégtelenül sem oké, mint a Meze99 vagy a Denon 5200), akkor nem igazán értem a létjogosultságukat."
Nagyon túl van lihegve ez az izoláció dolog: Számomra, alapvető létszükséglet esi órákra a zárt fejes (fő a békesség
), így volt már a repertoáromban: Yamaha MT220, Yamaha MT7, HD559, Denon 5200, Denon 9200, gamer fejesek, és jelenleg ezt a szerepet a Fiio FT1, illetve wireless vonalon az Asus Delta II látja el. Az izolációval egyik esetben sem volt probléma.Tőlem 1m-re tud aludni asszony, én meg mozi hatással tudok filmet nézni, zenét hallgatni, ez mindegyik zárt fejessel így volt. Szóval kifelé semmi sem hallatszik, befelé pedig, ha nem szól semmi és picit emelkedett hangerőn mondja akkor jól értem, de ehhez néma csend kell legyen a fejhallgatóban. Szóval erről ennyit.
A D9200-tól óva intenék mindenkit, rengeteget olvastam róla, majd végül berendeltem thomanról, de azért a pénzért hatalmas csalódás. Egy zárt fejhallgató nem ér annyit, semmi nagy magic nincs benne, tere zéró, tényleg semmi extra, szépnek szép és ennyi.
A Fiio FT1 őszintén mondom, tudja ugyan azt. Ráadásul már a yoke problémát is kiküszöbölték egy erősebb csavarral, szóval aki most rendeli az már jó eséllyel a fixált verziót fogja kapni.
Tudom "gamer" headset, de ha zárt kell ÉS a wireless is egy előny, akkor jó szívvel tudom ajánlani az Asus ROG Delta II-t is, többet van rajtam mint az FT1. Rettentő jól szól, nem kell hozzá szoftver és a mikrofon is lecsatolható teljesen, abszolút megállja a helyét hi-fi fejhallgatóként. Ja és iszonyat kényelmes, komolyan mondom, nem túlzok ha azt mondom: a legkényelmesebb fejes, amit valaha használtam. Emiatt sokszor inkább ezért nyúlok már, bár nem mintha az FT1 kényelmetlen lenne, az is baromi kényelmes, lehet a vezeték is az oka, sokszor jól jön ez a vezeték nélküli szabadság.
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz
-NoVa- #115727 üzenetére
Aha, értem amit írsz, csak fel nem foghatom.
Élőzenénél sem vagyok "ennyire jelen", mint amiről itt megy a diskurzus.
Én elhiszem ha csupán hangból, mint érzékszervből megmondja vki, hogy mit művelt az előadó a hangszer mögött és milyen ruha volt rajta, de számomra ez Daredevil kategória.
Képregénybe illő képesség.
Elhiszem, hogy ilyen létezik. Vannak dokumentált esetek, ahol vakoknál annyira ki tud finomodni a hallás, hogy konkrétan echo lokációt használnak. Láttam már vak emberről videót, miközben MTB-n szaggatott le a hegyről és csattogó hanggal tájékozódott. Illetve az állatvilágban ez működik tudjuk jól.
De, hogy átlag embereknél ez így megy. Na mindegy.
Felteszem alapkövetelmény, hogy zeneileg művelt legyen vki. Az se baj, ha zenész az illető.[ Szerkesztve ]
-
-NoVa-
addikt
válasz
Teasüti #115726 üzenetére
Nem, az előadás élvezetéről. Egy szintig egy felvételt hallgatsz, aztán már inkább előadást élvezel.
Pusztán a nyitottságból nem jön a nagy, jó tér. Egy nyitott, jól hangolt fejes, jó driverrel, jól hajtva az már más világ, egy 100mm-es nagyplanar driverrel simán jönnek több szobával odébbról is hihető hangok.
Esetemben a Hemp-el egy számomra kényelmes kompromisszumban hallgatom a zenét, van távolsága, mérete, súlya a hangszereknek, érzelmi töltete és ereje az éneknek, feszessége a hangszereknek, fizikai visszajelzés érzetét adja ott, ahol kell. Nem tudja azon a szinten, ami pedig a felvételen még megvan, azaz egy valóban jittermentes, analóg, csöves láncon kompromisszummentesen megszólaló Meze Empyrean. Ott a zenészek testének, ruhájának a diffúz hatása miatt csukott szemmel hallottam az embereket a hangszer mögött, ahogy a valóságban is megvan az a jelenlétérzet. Már amikor épp jó minőségben rögzített élő előadás szól, ugyanezt pl egy Master Boot Record számtól nem várhatom el, az legyen éles, feszes, 8 bites digitális, de akkor már karcoljon az a négyszögjel rendesen.
-
-NoVa-
addikt
válasz
Teasüti #115724 üzenetére
Értelmezzük. Az EQ ott torzít, amit nem mérnek, nem feltűnő elsőre tudatosan, de észreveszed egy adott szint felett. Azaz ha csak rákapcsolom a DAC saját PEQ moduljá az asztali szettemre, aminél a szűrt/órázott USB - AK4191+ AK4499EX DAC + 3W Class-A erősítő + Grado Hemp láncon szól a zene, pusztán ennyitől a hangszerek helye, mérete, a hangtér, falak távolsága, visszhangok iránya, mind behatárolhatatlanabb lesz. De rakhatok a forrásoldalon is EQ-t, azzal sem lesz jobb. Még a HiBy Darwin moduljának a fáziskompenzált PEQ varázslásai fájnak a legkevésbé, csak egy jól megválasztott párosításnál az is fölösleges.
És ezzel nem azt mondom, hogy mindenütt az ördögtől való, azt mondom, hogy egy szint fölött már fölösleges, és többet ront, mint használ. Egy HE400SE pl az ifi Gryphon XBass-ával teljesen rendben volt, csak többet ki lehetett hozni némi rendesebb átépítéssel abból a driverből, mint pusztán színezéssel.
-
Teasüti
nagyúr
Látom megy itt rendesen a bit perfect irányelv.
Oszt mi a helyzet a hallás vizsgálaton alapuló EQ-val, ami kompenzál oldalanként? Először Samsung telefonon találkoztam ezzel, majd PC-n is találtam rá megoldást. Mióta szolgálatban van, azóta legalább az 50% L-R balansz az valóban középen van. Pedig nincs is olyan rossz hallásom, alig 5-10 dB hiányzik csak itt-ott. Kornak megfelelő... Gondolom itt mindenkinek denevér hallása van.
[ Szerkesztve ]
-
Downsampling
senior tag
válasz
Gzula[HUN] #115693 üzenetére
Alapvetően tökéletesen igazad van!
Valahol ezért is maradt meg a mai napig az első szériás MSR7 (már a második garnitúra fülpárnát nyúzom vele)... nyilván nem a legjobb hangzásban, de cserélhető kábele és van hozzá gyári szimmetrikus kábel, amivel azért egész jó. Ha nagyon nagy a gáz (pl. repülőgép), akkor ha nem is zenét, de pl. filmet tudok vele nézni, hallagtani (mindig az utazós hátizsákomban van).
Ellenben otthon is akad olyan helyzet, amikor zavarom pl. a páromat (még a zenei ízlésünk sem egyforma), ezért is megy zene nagyon-nagyon ritkán hangfalakról (pedig az az igazi).
Így viszont tényleg be kell látnom, hogy egyszerűbb a dolgom, ha egy nyitottat keresek (akár olyat, ami már volt is és szerettem). Vagy visszatérek pl. az AT 1000Z-hez (amit viszont mélyben kicsit kevésnek éreztem), vagy valami máshoz, ami kényelmes és minőségileg zenél. -
Teasüti
nagyúr
Az általánosan igaz, hogy nyitott fülessel a sztereó hangtér előtted lesz, nem pedig a két füled között? Ha ez adott, akkor ez miképpen befolyásolja a virtuális surround hangzást - mint a binaural és az erre alapuló technikákat (Dolby Atmos, Windows Sonic, CMSS-3D - aki még emlékszik rá)?
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Gzula[HUN] #115707 üzenetére
Egy átlag IEM-et meg se közelít a szigetelése a 461-nek. Pont most poroltam le egy Soundmagic E80-at. Már el is felejtettem milyen fülest használni. Ahogy elnézem az Rtings méréseit zajban (mély, közép, magas hangokat hány decibellel tompítja), úgy a 461 is hasonlóan siralmas e tekintetben. Eddig ez nem tudatosult bennem, csak megütötte a szemem az oldalon lévő összehasonlítás. Szóval ezekhez képest akár kipróbálhatnék egy nyitott fejest is, azzal se lennék nagyobb hátrányban igazán. Vagy IEM, ha tényleg csendben szeretnék ücsörögni. Bár kissé ortodoxnak tűnik otthoni használatra.
[ Szerkesztve ]
-
M5Norbi
őstag
válasz
Gzula[HUN] #115709 üzenetére
Persze ezt vágom. Ez talán az egyetlen topic ahol leginkább ez számít.
Vagyis kaphat az ember jó tanácsokat de a saját füle hallhat egész másképpen.
De pár általánosan "jó" fejest azért már leszűrtem.
Többen szeretik és vagy többször visszatértek már pl a Philips X2HR-hez. Tehát ez általánosan jó. Ezt hallottam annál akitől az Ifi-t vettem tényleg kellemes.
Vagy a Sennheiser 660S2 is többször kapott elismerést.
Meg talán a Hifiman Sundara CB is általában tetszett több embernek. -
Gzula[HUN]
addikt
válasz
M5Norbi #115708 üzenetére
"De hiszek neked nyilván profibb vagy meg ezerszer több fejest hallottál
"
Köszi, de ez azért erős túlzás. Itt is max egy "alsó-közép kategóriás okoskodó vagyok" pl. a drágább cuccok közt azért erős hiányosságaim vannak. De iparkodom.
Meg nem nekem, meg más fórumtársnak kell hinni, hanem a saját fülednek. Nem csak az 569 vonatkozásában, hanem általában. -
M5Norbi
őstag
válasz
Gzula[HUN] #115707 üzenetére
A párna nagyon el tudja rontani ahogy elhasználódik. Vettem hozzá egy utángyártott plüsst a Temuról. Na azzal fele lett a mély bár kicsit olyan kevésbé fátyolos a többi hang.
Amúgy meg ha szorosabb lenne a pánt még jobb lenne a mély.
De hiszek neked nyilván profibb vagy meg ezerszer több fejest hallottál
Nekem az Ifi Zen Dac V2-vel bejön. Ami részben nyilván abból is adódik hogy én meg nem hallottam még túl sokat.
A borzasztó párnája miatt legközelebb ilyen borításút biztos nem veszek. -
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Teasüti #115705 üzenetére
Van itthon Alpha meg Alpha S is. Az Alpha már látott egyet-smást, eléggé tág a fejpántja, nem szorít, de ott se érzem, hogy hűde gáz lenne a szigetelése, a S-es meg szerintem tök jó. Elég jól szorít, új párna van rajta. Nem mondom, hogy húde jól szigetelnek, de egy tök átlag szintet hoz. Pl. az AKG K550mk3-am jobban szigetel ezeknél, de van olyan ANC-s fejhallgatóm (Oneodio A30), ami ANC nélkül semmivel se jobb, mint az Alpha S. Szóval magam részéről egy tök átlag értékelés az Alpha szigetelésére vonatkozóan. Fogalamam sincs, hogy a Sennheiser HD 461 egyébként mennyire szigetel, szóval én nem fogom megmondani, hogy annál jobb-e "szigetelés" szempontból, vagy rosszabb.
#115706M5Norbi: Mint említettem, nálam elég gáz párnával volt. De az 569-es 50ezer körüli új árát én irreálisan túlárazottnak tartom. Ennyiből már találni sokkal jobb új fejhallgatót is. Ez az én véleményem. Ettől függetlenül elismerem, hogy másnak ettől még egy tök jó fejhallgató lehet. Vagy jó áron jutott hozzá. Azt is el kell ismerni, hogy nem kényelmetlen az 5-ös sorozat, bár újonnan itt-ott azért még szoríthat esetenként. Meg tartós is, és lehet hozzá alkatrészt kapni. Ez mind szempont lehet, a hang ezekből csak 1.
[ Szerkesztve ]
-
M5Norbi
őstag
válasz
Gzula[HUN] #115698 üzenetére
Érdekes szerintem az enyém ennyire nem rossz. Persze én nagyon nem vagyok annyira képben mint ti.Meg nyilván egyéni preferencia, láttam olyan videót ahol a sorozatban ezt emelték ki jónak.Ezen sem jó már a párna sajnos (az a bevonat katasztrófa teljesen igazad van én lemostam róla) és laposabb is már de a mélyeket pl pont elég jól adja.
Egy ideje keresem az utódot de közben mindig akadt fontosabb. (a 620S meg a 660 S2 nagyon tetszett) -
Teasüti
nagyúr
válasz
Gzula[HUN] #115703 üzenetére
A kérdésem arra vonatkozik, hogy általában a zárt fejhallgatók szigetelése ennyire gyenge, mint a Cloud Alpha, vagy vannak ennél halkabb vezetékes megoldások is?
-
csƵ
addikt
Ez így elég ütős kombó mindössze 65 ezer forintért.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Gzula[HUN] #115700 üzenetére
A méréseik és a szóbeli értékeléseik szerintem rendben vannak. Nem azon fog múlni, hogy az egyik 8.1 a másik meg 7.6 értékelést kap.
A zaj szigetelése a Cloud Alpha-nak viszont elég gyenge. Ahogy elnézegettem az értékeléseket, ennél jobban csak a vezetéknélküli (felteszem ANC-vel) megoldások szerepelnek. Ez a kategória sajátossága, vagy vannak ennél jobban szigetelő hagyományos fejhallgatók is? -
ajaxon
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Rendeltem botor módon japánból egy pár Yaxi fülpárnát, megfeledkezve a vám procedúráról.
Fedextől meg is jött a beadandó dokuk listáját, ami több, számomra értelmezhetetlen, illetve ismeretlen infót tartalmaz.
Kérdésem csak annyi, hogy ha 5 nap után nem reagálok és visszaküldik a csomagot, kérhetik-e a 2 nap után belengetett kb. 7000 Ft/nap tárolási díjat? Az másodlagos hogy egyáltalán tudom-e refundolni majd a paypal fizetést?
Vagy esetleg , akár privátban is, tud segíteni valaki átlendülni ezen a szarkupacon.
Azon a tényen hogy a áfa + kezelés majdnem eléri a termék árát már túl lendültem.
(aki hülye haljon meg).
Köszönet.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Autós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- MWC 2025: A ThinkPad notebookokról sem feledkezett meg Lenovo
- Vicces képek
- Windows 11
- További aktív témák...
- Yongnuo 85mm 1.8 (legújabb modell) - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Yoga Gen1 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Meike 55mm 1.8 Pro objektív - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i7-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Gen2 - i7-1165G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest