-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz M5Norbi #115082 üzenetére
Az Audirvana messze a legjobb az általam próbált lejátszók között (pl. jRiver, Foobar), csak nem mindenki akar közel 60 ezret kifizetni érte (vagy havonta apránként sokkal többet), mert bár hangra nem éri el a Foobar az Audirvana szintjét, viszont az ingyenesnél nincs olcsóbb. Érdemes kipróbálni a próba verziót, azonnal hallható a különbség, nem kell keresni.
"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
nubreed
veterán
válasz Gzula[HUN] #115097 üzenetére
Köszi, mindenképp elfogok menni szakboltba meghallgatni néhány példányt, tanultam a hibámból, többet nem veszek fejest anélkül, hogy meghallgatnám vásárlás előtt.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
Beri
addikt
válasz Gzula[HUN] #115093 üzenetére
van úgy, hogy egy kiegyenlített/világos fejes truebassal pont jó, vagy jobb, mint egy V karakter, anélkül
Tudom, miről beszélsz, nem vennék semmit peq nélkül.nubreed: Planárhoz erősítőt vegyél, ne zendacot. Ahhoz külön árulják, kannában
[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
Köszi az ajánlásokat! Amúgy a Hifiman Sundara (closed-back) mennyire ismert és/vagy ajánlott?
-
őstag
Mi a gyárival használjuk jelenleg a 660-ast Igazából most csak a kíváncsiság hajtott, hogy mi fog változni Ezt rendeltük: [link]
-
Gzula[HUN]
addikt
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz nubreed #115090 üzenetére
Bocs, benéztem Ha szeretsz bütykölni, és jó a használt is, akkor pl. EZ. Felújításához meg párna esetleg fejpánt INNEN (már rendeltem korábban). Monjuk én a fejpántját nem cseréltem ki, hanem teljesen megkopasztottam, és kimostam. Korábban "látványosabban " az Alpha-n csináltam ilyet, az AKG-n hasonlóan jó eredménnyel jártam. Mondjuk raktam rá egy cipáras fejpánt védőt is idő közben.
Fiio FT1-et szerintem korábban már említettük, az egy könnyen hajtható fejes, megbír vele az Ifi (nem kell truebass se). Én a Sundara CB-ről se beszéllek le, de annak azért egy combosabb cucc nem ártana (ide se kell truebass ).
Nekem hirtelen most ennyi jut eszembe, de nem kizárólagos ajánlások. Több fül többet hall.
#115091fojtviki: Nekem egyszer sikerült egy Openheart és egy LuXor kábelt összehasonlítani, én nem hallottam különbséget. De itt szerintem én, vagyik az én fülem volt már a szűk keresztmetszet.
#115092Beri: Pont emiatt nem terveztem én se, de van úgy, hogy egy kiegyenlített/világos fejes truebassal pont jó, vagy jobb, mint egy V karakter, anélkül. Pl. Én a Fidelio X2HR-hez jobbnak tartom a Loxjie D10-est, de arról most a TV "szól". Szóval inkább a szintergián van részemről a hangsúly.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Gzula[HUN] #115089 üzenetére
Írtad ezt az openheart-ot, rendeltem egyet a 660S2-höz. Majd kiderül milyen lesz. Köszi
-
nubreed
veterán
válasz Gzula[HUN] #115089 üzenetére
Elírtam volna? Én pont, hogy zártra kértem ajánlatot amúgy.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz nubreed #115088 üzenetére
Amúgy nekem az AT TAD-500-ason kívül a Hifiman HE400SE (v1) meg az AKG K612pro is tetszett ifiről, ha már nyitottra kérsz tippet. A HE400SE mellé erősen ajánlott egy balaced kábel (pl. egy Openheart). Utóbbi lehet meghálálna egy jobb erősítőt, nekem ifiről is tetszett. Viszont AKG-ból akkor inkább egy alacsonyabb ellenállású/érzékenyebb fejest választanék, aminek cserélhető a kábele (K702? 712? csak tipp), csak ezek még nem "jöttek szembe".
[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
válasz stellaz #115085 üzenetére
Értem és köszi!
#115086 Gzula[HUN]
Na ezt is köszi nagyon, ez azért elég fontos érv. Nem is gondoltam erre eddig, hogy sem a Toppingon, sem FIIO-n nincs true bass. Ennek tudatában nézelődök akkor.We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
Polllen
nagyúr
válasz Gzula[HUN] #115086 üzenetére
Így így, a true bass-tól nagyon messze van annak a két dac mélye.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz nubreed #115081 üzenetére
Pont a truebass miatt próba nélkül inkább egyiket se. Vagy maradnék az ifi vonalon, és azon lépnék feljebb, vagy ha váltasz DAC-ot, akkor fejest is. Ez nem azt jelenti, hogy egyik DAC/AMP sz@r, a másik meg nem, csak ugrik a szinergia. Én próbáltam a "truebassos" fejeseimet SMSL DO400-ason is, azokról is mélyszegény volt (nekem). Vagy (horrible dictu) EQ.
[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
válasz nubreed #115081 üzenetére
Nem hallottam egyiket sem. Gondolkoztam mind a kettőn, a K7-re azt mondták, hogy kicsit száraz, a DX3-ra pedig, hogy elég világos, ezért azt az SMSL-SU1-ből kiindulva hezitáltam rajta, ahogy az egész SMSL és TOPPING vonalat. Az iFi mardhatott volna DAC-nak, csak nekem kellett a digitális bemenet és/vagy a minőségi bluetooth, Amin meg van iFI-ből, az meg baromi drága.
A K9 AKM-et viszont meghallgattam és az közel áll az iFi GoBluhoz, csak még jobban csinál mindent, plusz a bluetooth is patentul szól rajta, aztán inkább az mellett döntöttem, mint biztos választás, apróból volt egy jó vétel.
De amúgy egyik sem tűnik rossznak, nálam mind a kettő benne volt a kalapban és ha nem jön egy használt K9, akkor a kettő közöl lett volna valamelyik. Német fiio shop és a hifigo.com ahol tudsz jobb árakat találni, ha újat akarsz. -
-
nubreed
veterán
válasz Gzula[HUN] #115079 üzenetére
Igen, nekem az A700 -hoz kell a true bass. Az én fülemnek pont így ideális. Viszont minden más, a közép és a magas teljesen rendben van default -ban, semmi EQ-zás nem kell (mármint a lejátszó programban, foobar, musicbee).
Stellaz: köszi! Esetleg Fiio K7 vagy Topping DX3 Pro+?
-
stellaz
veterán
válasz Gzula[HUN] #115079 üzenetére
Jah, az jó dolog rajta, bár nem olyan szofisztikált, mint a GoBlun. A ZenCan lehet még megoldás a továbblépésre esetleg, azon is van XBass (vagy Truebass). Apróban néha van jó áron.
[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz nubreed #115072 üzenetére
Truebassal hallgatod?
#115074nLali: Nem azt mondom, hogy tök ugyanolyan, de egy kávéház. Pár héttel ez előttről már ugyan halványodak az emlékeim.
#115077stellaz: Nem egyszerű, mert én pl. az AT TAD-500-ast meg az AKG K550mk3-at is truebassal hallgatom, minden másról "meh". Ifivel meg passzol. Akkor keresgélnék valami mást, erősebbet, ha "alap" beállítással jönne be valamelyik fejes, vagy ha valamelyik kiegyenlítettebb hangzású firmwire van rátelepítve, és jön be jobban, mert az alap firmwire melegebb hangzású.
-
:AMF:
senior tag
válasz stellaz #115073 üzenetére
A Fiio subreddit alatt nem egy FT1 beszámoló volt az elmúlt hetekben, amiben arról írnak (osztanak meg fotót), hogy a kagyló és a pánt csatlakozásánál található csavar szétesik, eĺtörik. Nyilván sokat adtak el belőle, azért lehet ennyi hibás darab, illetve házilag javítható a hiba, de hát akkor is.
-
stellaz
veterán
válasz nubreed #115076 üzenetére
Az az igazság, hogy itt vannak olyanok, akik sokkal több erősítőt hallottak mint én, inkább őket kérdezd. Nekem, ami nagy ugrás volt az az MFA2-volt (MicroFluentAmp2) a ZenDacra kötve, (ezt bkercso fórumtárs készítette, apróban is felbukkan néha egy-egy példány), illetve a FIIO K9, de az egybe DAC/AMP és árban is egy jó nagy ugrás (bár használtan nem volt eget rengető a különbség a Zendac+amp+kábelhez képest, és így a lienáris táp kérdése sem merül fel, mert az van beépítve a K9-be).
TOPPING, SMSL erősítők népszerűek, meg van még más egyéb is, de ezekről majd azt tud írni, akinek van vele tapasztalata. Vagy ott van az iFi zencan erősítő, mondjuk az sem az olcsóbbak között van, de azon is van mélykiemelés (ZenDac-on ez csak preamp módban megy line outon, de akkor jóval ergyább lesz a hangja, mert valahogy a saját erősítőjét használja hozzá).
Egy másik fejes vásárlása előtt én kipróbálnám valamelyiket, mert tényleg nagy volt a minőségi ugrás. A DAC része az teljesen okés (kivétel, hogy usb-n kívül nincs más bemenet rajta, ami néha azért fájó lehet, én is azért cseréltem végül) az erősítő része hümmögős.[ Szerkesztve ]
-
nLali
őstag
válasz Gzula[HUN] #115071 üzenetére
Érdekes, hogy. Sundarára bőven olvasni rossz véleményt, míg a Fiio FT1 egy sokat dícsert darab. Közben meg közel vannak egymáshoz.
Nekem a Sundra CB hangja nagyon tetszik. Meghallgatnám azt az FT1-et.Bérelhető reklámfelület
-
stellaz
veterán
válasz Polllen #115070 üzenetére
Játszani én a semleges hangot kedvelem, zenében meg inkább a kicsit mélykiemeltet. A Sundara CB egyébként elég jól hozza a planáros, minőségi mélyeket, hogy kicsit visszafogottabb dac/erősítő karakter esetén se legyen hiányérzet zenénél.
FT1-et azért én megnézném közelebbről, volt aki írta, hogy nyekereg, nyiszog, az összeszerelése nem valami kiemelkedő. A Sundara CB ilyen szempontból szerintem patent volt.
-
nubreed
veterán
Ha már szóba kerül az, hogy milyen hangzást kedvel az ember, hadd kérdezzek én is. Ifi Zen DAC V2 és Audio Technica ATH-A700 kombinációt én nagyon szeretem, számomra nagyon jól működik együtt a kettő. Ha fejhallgatóban szeretnék egy picit feljebb lépni (zárt fejes) mondjuk max. 100-120 k-ig, akkor a fentit figyelembe véve mi jöhetne szóba?
-
4264adam
veterán
válasz Polllen #115068 üzenetére
Sajnos tényleg elrontottam, mert nem akartam a semmi igényemmel kérdezni, hogy kiváltanám az alaplapi realtek-et amikor egy komolyabb fejest vennék (Ez lenne a Sundara).
40k-ért megvettem az L30-at a linkelt teszt eredmények miatt és utána jutott eszembe a DAC résszel kellett volna kezdeni. (Ennyire tudatlan vagyok)
Holnap kerül csomagfeladásra az L30. DAC-ra pedig szintén ezt a 30-40k-t szánom. Eleve nem is akartam eddig elmenni, de ha már vétettem akkor nem kihátrálok az üzlet elől hanem költök még rá.
Annyit tudok, hogy 2021-es vásárlás és hirdetés alatt áll a HA-n.
E30-ra még nem kaptam választ hogy vehetem így az változhat itteni ajánlás alatt hogy mi legyen. -
Polllen
nagyúr
válasz 4264adam #115063 üzenetére
A kereted gondolom az 50-70k között van, itt a Fiio FT1 kvázi kötelező ajánlás, nézd meg azt is.
Itt találsz freki mérést a két fejhallgatóhoz, ahogy látod az FT1-ben a mély több lesz és azért a közép és magas tartomány sem ugyanaz.
Ha érdekel, ebben a tesztben van egy ábra, ami ad egy fajta magyarázatot, hogy mit minek érzékel az ember.
[ Szerkesztve ]
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
stellaz
veterán
válasz 4264adam #115063 üzenetére
Ez csak erősítő, egy dac szerintem sokat dobna az alaplain még, de tekintve, hogy nem hallottam az alaplai kimenetet, ez csak tipp.
Mindenképpen zártat vegyél, téged is kevésbé zavar a tv hangja. Sundara CB az jó választás lehet, kényelmes, jó hangú cucc és nem igényel brutális erősítő teljesítményt.
-
4264adam
veterán
Sziasztok!
Végre sikerül hozzájutnom első generációs Topping L30-hoz. [Review] ez alapján vált nagyon szimpatkussá az alaplapi Realtek ALC892 kiváltását szeretném vele meglépni.
Remélem nem hoztam rossz döntést ebben a felállásban:Motherboard ALC892--> RCA Topping L30 input --> Innen megy tovább RCA Edifier R200DB és 6.3mmto3.5mm HyperX CLoud 2-re.
Igény: Egyszeűen a kíváncsiság az alaplapi helyett, és olvastam hogy a Cyberpunk 2077 zenei világa sokat tud előre lépni már a Hifiman HE400SE + Aiyima DAC A2 kombó is.
1.kérdés:
Topping L30 DAC-nak számít vagy rossz döntést hoztam és DAC-t kellett volna keresnem ami az alaplapi kimenet helyett USB-n kommunikál a PC-n?2.kérdés:
Ha már megvan az L30 akkor a hyperx helyett milyen fejhallgató javasolt amivel nem zavarom a panel nappalliban páromat ha TV-t néz én pedig 2m-re ülök tőle a PC előtt?
Nem tudom nézelődhetek-e ebben az esetben nyitott fejhallgatók után vagy maradjak a zártaknál.
Zártnak a hifiman sundara closed-t néztem ki, esetleg más ajánlás vagy más Ohm értékű fejes ehhez az L30-hoz? -
stellaz
veterán
válasz Gzula[HUN] #115061 üzenetére
A Zen Can 3 támogatja az xMEMS technológiát. Ez azért még érdekes lehet a közeljövőben.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz Dorien #115060 üzenetére
Ha egyszer rászánom magam, akkor is maradnék az Ifi vonalon, Ifi Zen Can lesz majd egyszer. De nem fogom elkapkodni. Kijött abból is a V3-as, aztán meg akarom várni, hogy még drágább legyen a $ . (szarkazmus veszély) Ok, az Ifi Can Air amazonról most sincs észveszejtő áron.
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz Gzula[HUN] #115055 üzenetére
De itt nem a hangerőről van szó. Kis teljesítménnyel a dinamikát veszted el, amit ez a fejes valójában tud. A K612 Pro-nak alsó hangon kell egy ilyesmi erősítő: JDS LABS Atom Ez 545mW-ot tud 150 ohm terheléssel.
Dobok privit.
[ Szerkesztve ]
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
Gzula[HUN]
addikt
Köszi, de először inkább eladnám, amire már nincs szükség. Nem fogok fejhallgató nélkül maradni, ha ez a kettő elmegy, akkor is marad legalább egy tucat.
[ Szerkesztve ]
-
Beri
addikt
válasz Gzula[HUN] #115057 üzenetére
Ha nem akarsz a dropshoppal szívni... [link]
-
Gzula[HUN]
addikt
Bogyó bá'-nak olyan 95ezer HUF-ba jött ki pár hónappal ez előtt, amikor (asszem) 180$ volt Drop-on. Ment rá 27% ÁFA, 7500.- Ft (150€ felett az is van) vámkezelési díj, meg az apró. És akkor a 350-hez közelebb volt a $, mint a 400 HUF-hoz.
560S azért jóval konszolidáltabb áron kapható újonnan.
[ Szerkesztve ]
-
Beri
addikt
válasz Gzula[HUN] #115055 üzenetére
Pont ez az, hogy egy 560s áráért majdnem megkapod a 6xx-et. Nagyon nagy deal.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz Dorien #115053 üzenetére
Köszi! Rád gondoltam elsősorban!
Power match + truebassal szerintem tök jó. Amúgy csalós, mert az Oneodio Monitor 80-ast könnyebb volt meghajtani, pedig elvileg az lett volna a kényesebb erre (100 db vs. 101 db., 120 Ohm vs. 250 Ohm). Olyan 10-11 óra állásnál nem kell jobban feltekernem úgy (12-nél lenne a "fél" hangerő). Planárokat nem keverem inkább ide.
Más gondom van vele, többek közt a pántján van egy hiba, és én inkább nem mókolok vele. Nem volt drága, de a leírásban nem szerepelt. Emellett nekem már hosszú a gyári kábele, és nem vágnék belőle, mert amúgy meg jó.
Hogy jót is mondjak, a 6,3 -> 3,5 adaptere elég jó, és újszerű amit a Senn-hez kaptam. Olyanból csak egy szutyok alis volt (nem az vele a gond, hogy alis, hanem az, hogy sz@r), az maradni fog.
#115054Beri: HD6XX-et már hallottam rendes erősítőről. Én már az, vagy 650-es alá nem megyek szerintem. Vagy nem Sennheiser lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Beri
addikt
válasz Gzula[HUN] #115052 üzenetére
Az 558-559 tényleg elég meh, de az 560s tök jó, meg az 598-at is nagyon szeretem, de azt csak amiatt, amilyen kényelmes. Az árukat viszont elég nehéz megmagyarázni a mai chi-fi világban.
-
Dorien
veterán
válasz Gzula[HUN] #115052 üzenetére
A K612-höz sajna kevés a Zen DAC V2 saját erősítője. Főleg SE módban.
Nekem a K712 nagyon nem jött be, pedig két példány is volt nálam.
A K7XX lenne a tippem, esetleg a Q701 Quincy Jones.[ Szerkesztve ]
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
Gzula[HUN]
addikt
Kicsit megcsúszva, de ugyanannyira nem túl jó szájízzel érkezett a Jézuska egy Sennheiser HD558-al, meg egy AKG K612 pro-val. A "hibátlan" állapotú 558 szétszakadt párnával jött, az AKG se volt azért újszerű. Áruk legalább ennek megfelelő volt, nem, vagy nem sok bukta lesz rajtuk.
Lényeg: Párnától függetlenül nekem nagyon világos az 558-as. Mintha a gyökeres ellentéte lenne utódjának, az 559-nek. Igazából egyik se jött be, de a többi 5XX-as szériástól legalább elment a kedvem. Kb. örökre.
A K612 hangja - Ifi Zen Dac V2-vel - nagyon bejön. Többektől érdeklődöm, hogy ehhez hasonló, vagy legközelebb álló, DE! cserélhető vezetékes verzió melyik?
[ Szerkesztve ]
-
kiralytom
aktív tag
válasz Dorien #115048 üzenetére
az a baj a hangszórót fedő vászon elmállott. ehhez meg nincs lefotózva, hogy adnának
egyébként megkérdeztem erről a chat gpt-t , szerinte jó a 668B-he.
írok a muzikernek, hátha megválaszolja valaki hétvégén
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz kiralytom #115045 üzenetére
Mivel se a Superlux HD668B kagyló átmőjének méretét nem tudom, se a HD660-asét, így méret alapján nem tudom; mivel ez egy hártyás bőrős párna, a HD668B-é meg nem ilyen, így én nem merném megrendelni.
Ha máshogy nem találsz, aliexpressen méret alapján tudsz rendelni akkorát, amekkora kell. És még olcsóbb is.
-
nubreed
veterán
Igaz. Most így néhány óra tesztelés után sem lett jobb a véleményem. Hallgattam zenét, mindenfélét, járattam önmagában is, illetve játszottam. Ami a legjobban zavaró, az iszonyú doboz hangzása (főleg emberi beszédnél nagyon szembeötlő ez). AT -tól ez nagyon furcsa, több AT fejesem és fülesem volt, egyiknél sem tapasztaltam ezt. Jövő héten megy vissza ahonnan rendeltem.
-
kiralytom
aktív tag
válasz Gzula[HUN] #115033 üzenetére
Ha már megrendelném a fülest (Lewitz 8500) , akkor egyúttal a Superlux HD668B-hez pót fülpárnának ez jó lenne tőlük? Gondoltam azt is helyrehozom. Vagy van ettől jóbb választás ami passzolna rá?
-
Dorien
veterán
válasz nubreed #115042 üzenetére
Szia!
Valamennyit változhat a hang a bejáratással, de az inkább várható, hogy idővel hozzászoksz az új hanghoz.
Esetleg EQ, vagy fülpárnát cserélsz (plüss, hibrid vagy perforált műbőr), vagy fejhallgatót.
-
nubreed
veterán
Sziasztok!
Beszereztem egy Audio-Tehcnica ATH-A990Z fejhallgatót. (A régi fejesem egy ATH-A700 aminek nagyon szeretem a hangzását). Nos, szóval itt ez a 990Z minden létező angol és magyar forumon azt olvastam, hogy abszolút feljebb lépést kéne, hogy jelentsen az A700 -hoz képest. Egyelőre nem vagyunk barátok, mondjuk, hogy szokjuk egymást. Ennyire kell neki a burn-in, bejáratás? Egy Ifi Zen DAC V2 -ről hajtom (Monolith usb kábellel csatlakoztatva a géphez) és Foobar 2000/MusicBee -t használok zene hallgatásra.
Mély hangok terén nagyon egyértelmű az előrelépés, az már most hallatszik, teltebbek, érettebbek a mélyek. Viszont ami a bajom, hogy a magas hangok nagyon hiányoznak az A700 -hoz képest. Szerintetek várható, hogy x idő bejáratás után "kitisztul" a hangzása?
-
Dorien
veterán
válasz szaki58 #115040 üzenetére
Hajrá! És köszi szépen az eddigieket!
A napi limitet ne lépd túl:
"A fiókból akár napi 7GB is letölthető. A limit be nem tartása a fiók zárolását vonja maga után."[ Szerkesztve ]
-
szaki58
aktív tag
Nekem újdonság, van akinek nem az, de azért megosztom. Lejárt a Turbobit előfizetésem, de azért szeretek minőségben letölteni jó zenéket, és ezt találtam: [link]
Kb. egy hónap áráért négy hónapot kapsz! Mire nem jó az Allegro?! -
stellaz
veterán
A DJ fejhallgatók miben másak a hifi fejhallgatóhoz képest? Nézem az aprót, azokat nem is a fejesek között hirdetik, hanem a DJ cuccok között.
-
Dorien
veterán
válasz kiralytom #115031 üzenetére
Omnitronic SHP-600 [link]
Lehet, hogy kicsit le kell venni EQ-val a magasokból, de ezt leszámítva jó cucc."Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
SsPL711
őstag
válasz kiralytom #115031 üzenetére
Tudom, hogy itt nem HeadSet-ekről diskurálunk, ezért OFF-ba is rakom.
De, ha egy viszonylag jót akarsz akkor tudom ajánlani a Beyerdynamic MMX 150-est.
Ez biztos nem olyan mint a Razer, meg társai.Honor M6P, Garmin Venu 2, Garmin Instinct Solar, Garmin Fénix 7x Pro Solar Sapphire
-
-
kiralytom
aktív tag
válasz Gzula[HUN] #115022 üzenetére
Superlux HD668B helyett kell valami játékra ami
- szépen szól
- kényelmesA Superlux amúgy különösebben nem volt az sajna sosem. A gamer fülesek meg nekem mindig pocsékbak tűntek. Tavasszal mikor öcsémnek vettünk végül a G PRO X meg Razer Barracuda és társai bődületesen leszerepeltek. Számomra az ipari hulladék szintjét hozták. Borzalom. Az Alpha volt az egyetlen a három közül ami elfogadható volt de hnyatt attól sem estem. Te pedig azt mondtad a Lewitz kafa. Szóval még mindig kafa?
-
gabross
tag
válasz woldy #115027 üzenetére
én ezt használom he400se-hez: Tripowin GranVia
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz woldy #115027 üzenetére
Én alin nézegetnék Openheart kábelt, de AKG K550mk3-hoz valami ehhez hasonló 16eres fonott kábelem van, és teljesen jó. Nyilván ez csak 1 ötlet, többieknek is lehet tippjük.
[ Szerkesztve ]
-
woldy
csendes tag
Sziasztok!
Hifiman He400i 2020 kábele, elöregedett, megtört. Milyen alternatívát tudnátok ajánlani hozzá?
Most eegy meze kábellel helyettesítettem ideiglenesen, de érezhető, hogy nem az igazi.
Előre is köszönöm a segítségeteket. -
Remus389
veterán
-
-
kiralytom
aktív tag
válasz Gzula[HUN] #115022 üzenetére
Cloud Alpha csak járt a kezeim között DE a mostani Superluxhoz képest az sem tetszett annyira. És engem nem zavar a 8500 kinézete, egyáltalán+meggyőzött mindaz amit a 8500 mellett felhoztál annak idején , a kiegyenlítettebb hangzás , a kényelem.
-
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz kiralytom #115013 üzenetére
Azzal kezdeném, hogy BUÉK mindenkinek!
Volt az már ISK MDH8500 is.
Korábban viszont az írtad, hogy a Cloud Alpha hangja tetszett. Akkor a 8500-as nem biztos, hogy be fog jönni, mert az Alpha V hangzású, a 8500-as meg inkább kiegyenlített. Meg méretben se biztos, hogy ugyanakkorák, általában szoktak a méretben "kicsinyíteni". Az ISK HF2010 is kisebb, mint az Alpha, meg a gyerekeim nyúznak egy EKSA E900pro-t, az is kisebb. Utóbbin már nem csak a méreten spóroltak.
Szóval, ha egy Alpha alternatívát keresel, akkor egyik se lesz, max hasonlítanak rá. Akkor inkább egy jó állapotú használt Cloudot keress.
Újban esetleg az Oneodio Monitor 40-es felé irányítanálak, főleg, hogy ahhoz adnak 2 kábelt, egyiken van mikrofon is. Ha meg nem jön be, tudsz hozzá rendelni gyári száj elé hajlós kanócot. Elvileg van olcsóbban a Pro szériában is mikrofonos fejhallgató, de a Monitor széria sokkal jobban bírja. Tapasztalat.
[ Szerkesztve ]
-
nLali
őstag
BUÉK!
Kérlek adjatok tippet 3.5 hagyományos-4.4 balanced adapterre. A fejhallgató csatlakozója balanced, az erősítő hagyományos 3.5mm. 5-25e Ft között találtam, de inkább 2 ezer körül szánnék rá.
Köszönöm előre.Bérelhető reklámfelület
-
stellaz
veterán
-
kiralytom
aktív tag
sziasztok
korábban ajánlottátok a lewitz hp 8500-at, ugye jól gondolom, hogy az már Revoltage HP8500 néven szerepel? kísértetiesen hasonlít a képe muziker-en. szeretném megrendelni játékra (fps), mert fél éve nagyon ajánlottátok.
a másik amivel nagyon szemeztem még az az Philips SHP9500 de az más (ár)kategória -
Dorien
veterán
Fejhallgatókban és zenékben gazdag BUÉK!
Dekoni párnákkal van valakinek tapasztalata Sennheiser HD580/600/650 stb. fejesekhez?
Most egész normális áron lehet a Muzikernél Dekoni Velour-t venni: [link]Érdemes vele kísérletezni vagy inkább maradjak a gyárinál?
Köszi![ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Dorien
veterán
válasz Lali-213 #115007 üzenetére
Az is van: [link] 14e Ft az lópikula manapság egy DAC/AMP-ért. Főleg olyanért, ami 200mW @ 32 ohm teljesítményt tud 3.5mm kimeneten. Döntsd el te: [link] [link]
szaki58: Biztos jó a DC07, de 87e Ft és kell hozzá 4.4mm balanced kábel a 430mW @ 32 ohm-hoz. Különben 3,5mm SE kimeneten csak 118mW @ 32ohm a kimeneti teljesítmény.
Fidelio X2HR-hez én biztos nem venném meg az utóbbit, nekem a régi Gibson-féle X2 nagyobb élmény volt, kevésbé volt "loudness-szerű" a hangja. A HD560S-t nem hallottam.
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
-
SsPL711
őstag
válasz sgery #115002 üzenetére
Bocs, amit példának küldtem Fiio-t, lehet, hogy nem túl friss termék és lehet, hogy nincs is benne Bluetooth.
Egy biztos, nekem van egy "Topping DX3 Pro+", de azt nem ajánlanám, alig használtam és gajra ment.
Egyik oldala halkabb lett.
A nagyobb impedanciájú fejhallgatómnak kellene a nagyobb erősítés, amit belehet kapcsolni ezen, de akkor elszáll az egész DAC.Nézegetni kell teszteken, hogy mit ajánlanak, de a Fiio szerintem is jó kiindulópont.
Szerintem ha ide bedobod, amit kiszemeltél, biztos, hogy segítenek a többiek is, hogy megfelelne-e annak amire szeretnéd használni.
De ITT biztos segítenek, ez a fejhallgató erősítős Topic.
[ Szerkesztve ]
Honor M6P, Garmin Venu 2, Garmin Instinct Solar, Garmin Fénix 7x Pro Solar Sapphire
-
sgery
őstag
válasz SsPL711 #115001 üzenetére
Köszi.
Én is a Fiio-kat néztem, de agybaj a weblapjuk. Van egy rahedli termékük és egyszerűen nem lehet rájönni melyik miben jó, mire mit kell venni.
ez az 50-60e körüli keret szerintem jó. Egyrészt ez a fejhallgató sem egy csúcs és nem tervezek mostanában komolyat venni, főleg ha erre ott a drága hifim. Oda pl. kell a qobuz előfizetés is, mert ott a spoty már gyenge - de a fidelen nem hiszem, hogy kihallanám.FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
SsPL711
őstag
válasz sgery #115000 üzenetére
Attól függ mekkora a keret.
De, egy 30 Ohm-os fejest, amit írtál, viszonylag könnyen meglehet hajtani.
Az alaplapi hangkártyától szinte bármilyen BT-os, akár "mobil" DAC/AMP is jobb.
De, azok is kb. 40-50ezer-től kezdődnek, amit érdemes megvenni.Mondjuk egy FiiO KA5, bár én ezt nem ismerem.
Meg kell nézni pár tesztet, olyan DAC/AMP-okról, ami belefér a keretbe.De, szerintem van ilyen Topic is itt a PH-n ahol tudnak ajánlani fejhallgató erősítőt.
[ Szerkesztve ]
Honor M6P, Garmin Venu 2, Garmin Instinct Solar, Garmin Fénix 7x Pro Solar Sapphire
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Logitech G305 2év garancia.
- ASUS Zenbook 14X UM5401QA-L7208W használt garanciás notebook
- X box one s all digital