Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DaemonX
HÁZIGAZDA
Beyerdynamic DT 1770 Pro | Aeon Closed X
Fejhallgató tapasztalatok trance zenei műfaj (1992-2006) kapcsánA mai nap számomra egy újabb fontos emlékeztető arra vonatkozólag, hogy a puding próbája az evés, azaz hiába méltatnak X fejhallgatót, és Y hangprofilt széles körben, attól még nem biztos, hogy az egyéni véleményünk ezekkel megegyező (vagy akár csak ezekhez közelítő) lesz. Röviden megosztanám a tapasztalataimat, hátha másnak segítségére lesz, és tanulságokkal gazdagodik belőle.
Egy Dekoni bőrpárnákkal felszerelt Beyerdynamic DT1770 Pro-t használok egy Topping DX3 Pro+ AMP/DAC párossal napi szinten, 99%-ban trance (1992-2006) zenék hallgatására. A zárt fejhallgatókat kedvelem az intimebb, fókuszáltabb, immerzívebb jellegük miatt, és szerintem jobban működnek elektronikus zenével.
A mai nap vásároltam egy Aeon Closed X-et, amit sokan a zárt fejesek végjátékának tartanak, ahonnan felfelé érdemben már nem nagyon lehet lépni. Korábban már volt alkalmam ránézni erre a modellre, de csak most szántam rá magam, hogy beruházzak egyre, hogy huzamosabb időm legyen kitapasztalni, mit is tud.
1. Az egyetlen érdemi előnye az AEON-nak az volt, hogy alapbeállítások mellett némileg természetesebbnek hallatszik benne a basszus, míg a Beyernél ez kicsit aggresszívabb. Ellenben az AEON hangja meglehetősen sterilnek és élettelenek érződött az 1770 Próhoz képest.
2. Most használtam először EQ-t (az előző tapasztalatokat követően). Hiába azonban a Harman Kardon cél, a sokak által bizonyára ismert Oratory1990 fejhallgatóspecifikus beállításait alkalmazva a fejesek hangzása nem lett jobb. Annyi változott, hogy a háttér és támogató dallamok jobban előtérbe kerültek. Ez megteremtette annak a hamis érzetét, hogy kevésbé tompa lett a szám, de valójában vesztettek a zenék a dinamikájukból és meg lettek fosztva attól a ködös/misztikus/álomszerű hangzástól, ami olyannyira jellemző a műfaj alkotásaira.
3. Hiába nagy kedvenc az elektronikus zenei közegben a V-alakú hangprofil és hiába ajánlják ezt sok fórumon, én abszolút más beállításokkal értem el (az AEON-nal szórakozva), hogy az alapnál messzemenően jobb hangzást hozzon ki magából. Rövidre fogva: a basszus óvatos emelésével élettel telibbé vált a szám (a basszus mindkét fejesben visszafogott alapból), de úgy, hogy közben ne legyen túlnyomó erejű. Eközben pedig emeltem a középtartományon, így kompenzálva a basszust, és megőrizve a részletességét, de közben úgy, hogy továbbra se váljanak a számok túlzóan részletessé, analitikussá (így a finom részletek kivételéhez továbbra is odafigyelés és a számban való elmélyülés szükségeltetik). A végeredmény pedig egy élettel teli, melegebb, testesebb zenei élmény lett.
TL;DR:
A legjobb zárt fejes az AEON Closed X? Lehet, de pl. elektronikus zenére lehet, hogy abszolút nem. A legjobb a V-alakú hangprofil elektronikus zenéhez? Hát, én teljesen mást tapasztaltam. Érdemes a Harman Kardon célt belőni általánosságban? Max akkor, ha az alap hangzást akarjuk picit finomhangolni, és mindenféle dologra akarjuk a fejest használni, máskülönben viszont vannak jobb, specializált opciók.
UI:
Azért még egy másik AMP/DAC párossal ránézek majd az AEON-ra, mert nem a Topping volt alatta, amikor anno kipróbáltam, és azzal emlékeim szerint jobban szólt, csak a típusra nem emlékszem már.
UI2:
A Beyerről tulajdonképpen szót se nagyon ejtettem (mivel azt amúgy is használom minden nap, és most az új jövevényt, az AEON-t teszteltem inkább). Amit tudni kell róla, hogy nagyon jó.
-
btraven
őstag
Fejhallgató burn-in [link]
Csak az a baj hogy egyedül a frekvenciamenet változást nézi. Más nem is fontos? -
-
stellaz
veterán
válasz
Lali-213 #114287 üzenetére
Esetleg egy jó earbud? Van olyan, ami szerintem megfelelne a célra. Másik (füles) topikban a fórumtárs most egy akár 391 forintért (nem elírás, új alis reggel ennyi) is beszerezhető earbud miatt lelkendezik őszintén, hogy ezzel jött el a rockzenei kánaán, kár volt eddig százezreket költenie fejesekre
. Nekem is van itthon a 20 dollarostól Nova fórumtárs által épített Phoenixig, amit sok drága fejessel pariba lehetne tenni. (Meg jön a Traceless 391 forintért
).
-
stellaz
veterán
Zárt fejesekből melyikek szigeteknek befelé is elfogadhatóan?
-
Polllen
nagyúr
válasz
Lali-213 #114287 üzenetére
Ne vesd el a többi ajánlatot se, ha szereted azokat a hangzásokat.
Nekem a V1 volt, semmi baja nem volt a kábelnek, kicsit kényelmetlen volt, hogy alapból 6,3-mal szerelték és adapter volt a 3,5-hez, de ennyi. A V2 már rövidebb kábellel jön és 3,5-s alapból.
Ebben a kategóriában nem a kábel a szűk keresztmetszet, balanced kábel is max azért kellhet, mert ilyen a forrásod. Én kábelt 100k alatti fejesen csak azért cseréltem, mert kellett mikrofon és azt így a legegyszerűbb/olcsóbb megoldani. -
Lali-213
senior tag
-
Polllen
nagyúr
válasz
Lali-213 #114283 üzenetére
Értem, köszi.
A felvételeknél arra gondoltam, hogy rock zenénél sokszor találkozom olyan felvételekkel, ahol a dinamika tartomány nagyon kicsi, a felvétel is mosott. Az egy 560S-n nekem nagyon vérszegény tud lenni, míg a HD650-nel szódával elmegy.30-35k körül könnyen hajtható nyitott fejesből - szerintem - nem nagyon kapsz jobbat, csak mást, mint az 560S.
Ennyiért viszont az a kockázat vállalható, hogy nem tetszik, mert el is tudod adni. -
fehér_ember
addikt
Az általad említett 3-ra gondoltam. Ezeknél vannak eléggé vélemény ütközések, de akár bevehetjük már a 620-asat is a megosztók közé. Nekem pl. hd 600 még soha nem tetszett és a 620-assal is valószínű így leszek :-) A 650 és 660-at viszont ajánlom. Akkor most hogy döntse el Norbi hogy melyik is a jó? Mondjuk én pop, dance, jazz kb. ilyesmiket hallgatok.
Aztán persze lehet jó párosításokat nézni, de lehet tényleg műfaj függő is a dolog. -
Lali-213
senior tag
válasz
Polllen #114282 üzenetére
Köszönöm, hogy rászántad az idődet egy átfogóbb hozzászólás megírására.
Nagyon kevés tapasztalatom van a fejhallgatók terén, korábban írtam, hogy per pillanat egy Audio Technica ATH-SR50BT-m van, amit leggyakrabban kábellel használok. Ennek úgy tudom elég semleges hangzása van. Alapvetően az a cél, hogy egy színezetlen és természetes hangzást hozzon a következő fejhallgató is. Sokat használtam egy Sony WH-1000XM3-at, de a V hangzást mellőzném.
A HD560S-t használtan venném, 30-35 körüli összeget szánnék rá, többet amatőrként nem látom indokoltnak, mert nem biztos hogy egy 5x drágább fejhallgató hangját ki tudnám használni és kiélvezni. Ha "kinövöm", akkor jöhet a drágább kategória.
A zene forrása Apple Music, ahol minumum 16bit/44.1kHz minőségű zenéket hallgatok. Ennél rosszabbat nem igazán találtam. A stúdiófelvétel minőségére gondolhattál/gondolhattatok, amikor a rossz minőség szóba jött? Az ismertebb, nagyobb költségvetéssel készült felvételek gondolom nem ebbe a kategóriába esnek. -
Polllen
nagyúr
válasz
Lali-213 #114265 üzenetére
Annyiban bonyolítja a dolgot, hogy - lehet elsiklottam felette - de nem tudom, hogy milyen hangzást szeretsz. Itt már volt V (X2HR), lineáris/analitikus (560S), lineáris, de a legjobb közepű (HD600), a HD600-hoz képest kicsit sötétebb, kicsit több mély, kerekebb magas (HD650/6XX), mélyben erős, bugis (225X) fejes ajánlások, de végülis te mit szeretnél? Meg mi a keret? Ha nem tudod, akkor az ajánlóban vannak boltok, ahol lehet hallgatózni.
Ha azt szeretnéd, hogy a komolyzene a legélethűbb legyen és a metál se legyen unalmas, akkor én ebből választanék:
- Grado 225x (technikailag elmarad a HD650 alatt, pl. nem megy annyira mélyre, de ha nem akarsz sokat költeni dac-ampra, akkor a különbség amúgy sem lenne nagy, telefonról, notiról is tud jól szólni)
- HD650, de itt egy dedikált erősítőt vegyél hozzá, sokszor téma volt, hogy drágább cuccokkal jól skálázódik, de ez nem kötelező
- HD600 dac-amp + csöves erősítő -> diszkrét erősítővel komolyzene, csöves erősítővel rock/metálAz 560S-t én imádtam, de ahogy más is írta, könnyen lehet unalmas. Ha a felvétel pocsék, akkor ezt fogod visszahallani.
X2HR -> én nem szeretem annyira a V karaktert, ezért nem ajánlom, de attól még jó fejes a 560S-sel egy kategóriába tenném, ízlés szerint válasz közöttük
A 225x szerintem az előző kettő és következő kettő (3) HD600/650=6XX közötti szint, de közelebb van a HD 6-s szériához. Ez az egyetlen fülre ülő fejes és a hangja nagyban változik ahhoz képest, hogy hogyan teszed fel a füledre. Meg nyilván ez tud a legkényelmetlenebb lenni. Ő nem tud úgy skálázódni felfelé, mint a HD6-s széria.Ha mégis 560S lenne, csak használtan vagy a sennheiser outletből vedd meg. Ez utóbbiban most már 50k, de ennél többet nem ér. Ha többet költesz, akkor már ott a Grado meg a Senni-k.
Ezt a "nem olyan gazdag, hogy olcsó dolgokat vegyen." ajánlást szerintem felejtsd el a hifiben. A belépő szintű eszközök is remek élményt tudnak nyújtani és ha ez elegendő, felesleges többet költeni.
Emellett a népszerű modelleknek van használt piaca, nullával vagy kis bukóval ki lehet szállni. A fenti ajánlások nem nagyon romlanak el.
Mivel nem tudod, hogy pontosan mit szeretsz, így az egzotikus modelleket kerüld el messzire, nem is kaptál ajánlást ilyenre, de ne is keresgélj ilyet, mert attól nehéz lehet megszabadulni.
Szóval szerintem hallgatózásra fel. -
btraven
őstag
válasz
Lali-213 #114265 üzenetére
Nagyon megbonyolítja. Komolyzene meg metál két külön dolog. De metálon belül is mit szeretsz? Sokan csak a basszusra figyelnek. Én meg csak a szóló/ritmusgitárokra.
Vegyük például a HD600-at. Komolyzenére szuper volt, Deicide-re meg pocsék. Annál még a HD555 is jobb.
HD6xx se jó thrash/black/death metál zenére. -
-
Dorien
veterán
válasz
Viharlovag #114251 üzenetére
Az a K3s (220mW balanced) sokkal gyengébb, mint a K5 Pro (1500mW) erősítő része. Én az AKM verziót venném, de persze lehet, hogy valakinek az ESS tetszik jobban. A K371-et nem hallottam, de szerintem először hallgasd meg, hogy mit tud a Cloud Alpha jól meghajtva...
-
Beri
addikt
válasz
Lali-213 #114256 üzenetére
Régen volt egy wackond nevű srác carstylingon. Autóhifizett, jól is csinálta, rengeteg pénze is állt benne. Ő mondta mindig, hogy nem olyan gazdag, hogy olcsó dolgokat vegyen. Most neked ugyanazt tudom javasolni.
Én nem vennék 560s-t, ha lehet 6xx-et kapni dropon 200 dolcsi alatt. Hidd el, rengetegen hallgatják macbookról, kis, hordozható ampdacokról (dropon veszik hozzá a q5k-t veszettül, pedig szegénynek single-ended kimeneten jártányi ereje sincs). A következő lépcső sokkal több pénzbe kerül és kisebb a minőségbeli ugrás.Azt döntsd el szerintem, hogy sennheiser hangot akarsz-e, vagy mást.
-
Xelo
addikt
válasz
fehér_ember #114270 üzenetére
jaja. más rendszerrel hallgatózunk, más a fej/fül/hallójáratunk formája mérete, nem egyezik a hallásunk és lehet más az ízlésünk is..
a téma zárható!
-
-
M5Norbi
őstag
válasz
bitrograde #114263 üzenetére
Hát az a Neumann nagyon tetszik kész műtárgy
Ba cy lus: és a 660S2 sem?
-
Lali-213
senior tag
válasz
Gzula[HUN] #114262 üzenetére
Köszönöm a linket, elolvastam az összehasonlítást, hasznos volt. A Sennheiser valamiért szimpatikusabb, a komfort fontos szempont.
Kedvelem a komolyzenét (nagyon amatőr szinten), de a legtöbbször hard rock és metál zenét hallgatok (a kezdetektől napjainkig). Nem tudom ez mennyire bonyolítja a dolgot. -
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Lali-213 #114261 üzenetére
560S-esem nem volt még. De volt olyan fórumtárs, akinek volt mind a kettő. Az X2HR-rel kapcsolatos jellemzése a fórmtársnak egyébként megegyezik az én tapasztalatommal. Én zenére már ritkán használom, de film nézésre nem tudok jobbat egyelőre.
Kicsit túl van ez a dolog misztifikálva egyébként. Válaszd, amelyik szimpatikusabb olyan helyről, ahová vissza tudod küldeni. Max nem jön be, és visszaküldöd. Olyan ez, mint a szex. Attól nem leszel okosabb, ha más elmondja, hogy milyen jó. Ki kell próbálni!
Meg aztán mivan, ha egy olcsóbb fejes jön be. Nem a fórutársaknak kell megfelelni, hanem magadnak.
-
Lali-213
senior tag
válasz
Gzula[HUN] #114258 üzenetére
X2HR vs HD560S? Van esetleg személyes tapasztalat miben más a két fejhallgató hangzása?
-
JBeniiii
csendes újonc
Rendben, köszi! Akkor még nézelődök, a HyperX jónak tűnik, a gond az, hogy nincs rá garancia, ami nélkül nem nagyon mernék venni, ez már 2. fejhallgató itthon ami szétesik, pedig vigyázva volt rá.
-
M5Norbi
őstag
válasz
Ba cy lus #114255 üzenetére
Hiszek neked én amatőr vagyok és akkor elnézést nem linkelem többet
Én csak a HD569.-et ismerem az nem rossz."Na meg a HD660S mint feljebb lépés a high-end irányába, pfff."
Ez miért akkora hülyeség? Persze nem high-end azt vágom de ez felett már csak a 800.- asok vannak. Egyébként azt hallottam nekem tetszett csak kereten felüli meg kevés hozzá az Ifi Zen dac v2.-m.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Lali-213 #114256 üzenetére
Az 559-esre én nem mondanám, hogy szar, mert nem az. De a jó se ilyen. Sötét hangzása van, szinte csak mély van (nem ütős, de mindenre ráül), a közép és magas hangok fátylasak. Nekem nem tetszett, de jó áron vettem (15ezer) használtan, és annyiért el is tudtam adni pár nap múlva. Egy olcsó basshead fejes után pl. akár jó választás is tud lenni, de a telefonhoz nem legjobb választás a vezetéke miatt, mert 6,3-as, amit nem a fejesbe dugsz. Fidelio X2HR egy jobb választás tud lenni helyette minden szempontból. Azt meg most érdemes rendelni amazonról (79,99€ + apró). Ennél olcsóbb vsz. nem lesz már újban. Ennél jobb ár/értékű fejest meg nem fogsz találni. Max használtban.
#114257JBeniiii: Ebben a fórumban szerintem ember nem lesz, aki Razert fog ajánlani. Ha ezek közül akarsz dönteni, akkor legyen Stinger, de HyperX Cloudból én az II-es vagy Alpha alá nem mennék. Aprón van most ennél az eladónál mind a kettő. (Spoiler, az Alpha jobb!)
Itt tudok ajánlani zártban Oneodio Monitor 40-eset, VE Supernovát, esetleg Cloud X-et, ha az ár ennyire számít. Amennyiben a gamer stílus követelmény, az esetben ITT többet tudnak segíteni.
-
JBeniiii
csendes újonc
Sziasztok! Sajnos mostani fejhallgatóm feladta a szolgálatot, így fejhallgató vásárlás előtt állok, és ebben szeretném segítségeteket kérni.
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót? Otthon.
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni? Játékok, zene hallgatás.
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg? Nagyon maximum 20.000Ft, de jó lenne 15 körül megúszni inkább.
4.) Új vagy használt? Új
5.) Circumaural vagy supraaural? Circumaural
6.) Zárt vagy nyitott? Mindegy.
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar? Igazából mindegy, csak jól szóljon.
8.) Honnan vásárolnál? Itthoni webshopok.
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)? PC, telefon.
Illetve én ezeket néztem, nem tudom van-e valami tapasztalat ezekről.
-HyperX Cloud Stinger 2 Core
-Razer - Blackshark V2 X
-Razer Kaira X
-Razer Kraken X Lite
Köszönöm előre is! -
Ba cy lus
addikt
válasz
M5Norbi #114254 üzenetére
Szerintem nem különösebben hozzáértő, a HD650 azért nem az az eset, amit itt sugallt, hogy megveszed, rádugod egy random erősítőre, és egyértelműen a HD600 felett van (amiről mellesleg azt nyilatkozta ki, hogy mosott a mélye). Na meg a HD660S mint feljebb lépés a high-end irányába, pfff.
-
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Viharlovag #114251 üzenetére
1./ Alpha után vsz. egy 371-essel jobban járnál, az dögösebb hangzású, a 361-es valamivel kiegyenlítettebb. Én nem kapkodnék az Alpha eladásával. Kapsz érte max 10-15ezer Ft-ot.
2./ AVX-en van fent egy AKG K550-es. Igaz, arra ráfér egy új párna, de néhányunk már újított fel (pár ezer ft egy párna és fejpánt készlet - én INNEN rendeltem -, és nem is biztos, hogy célszerű cserélni a fejpántot), és úgy vsz. tartósabb lesz bármilyen 361-371-esnél. Amellé viszont kellene egy Ifi Zen Air Dac az x+bass miatt. Az egy ifi zen dac v1-es lényegében balaced kivezetés nélkül (úgyse kellene egyikhez se) műanyag házban. Azzal használható lenne +bass nélkül az Alpha, +bassal meg az AKG. És utóbbi megmaradna gamer célokra is, ha kellene.
Remélem most jól összezavartalak!
-
válasz
Dorien #114214 üzenetére
Agyaltam az elmúlt két napban és újabb kérdésekkel tértem vissza
Ali-n 46 ezer forint lesz holnaptól az ESS verzió, aprós ér annyival többet?
Valamint a Gzula által említett AKG K371-et megtaláltam itt aprón és egyszerre árulja dSERiES egy Fiio K3s-el, a füles 43 ezer plusz 35 ezer a K3s. Ezzel túllövök a kitűzött büdzsén, de ha jobban megérné ez a kombó, akkor meglépném, az Alpha-t meg eladnám.
-
Polllen
nagyúr
válasz
Ba cy lus #114242 üzenetére
Én egy kicsit sem éreztem természetellenesnek. Nincs meg benne az a 6-s szériás melegség, de ettől ez még középen elég élethű. A treble peak lehet véleményes, de engem szerencsémre nem zavart.
A kép innen van.
Összességében a 6-s széria nyilván jobb, de 40-50k-ért ez nagyon jó vétel annak, aki azt akarja hallani, amit a lánc tud.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Lali-213 #114238 üzenetére
Fura annak a fejhallgatónak a közepe. Hasonlítottam itt HE560-nal, HD650-nel, DT880-nal, melyek mind elég különböző karakterek, mégis ezek alapvetően egy irányba mutattak középtartományban, énekhangokban, a HD560S nagyon külön úton járt tőlük. Ettől még lehet élvezetes, de hogy van valami nagyon természetellenes a hangjában, az fix.
-
Polllen
nagyúr
válasz
Lali-213 #114238 üzenetére
Az egyik legszínezetetlenebb fejhallgató a piacon, én szerettem mindennel, de így nem is basshead. Az összes olyan zene, amiben jó a sok basszus, másról élvezetesebb lehet. Az sem előny, amikor a felvétel nem túl jó, mert nincs kiemelés, szinezés.
Jó felvételekkel viszont remek.
-
zoltanz
nagyúr
Pioneer Se-m531 fejes összevetve egy Zero Audio - Carbo Tenore-ral, Pio fejes élvezetesebb a mély alsó taktusában, (dob) de a felsőben (basszusgitár) meglepően nagyon dögösen adja a Zero füles. Össesítve 1:1 állás. Most az élethűséget hagyjuk.
-
Lali-213
senior tag
Abban tudtok kicsit segíteni, hogy a HD560S milyen zenei stílusokban erős (és melyekhez nem ajánlott)?
-
Brada:D
tag
válasz
Gzula[HUN] #114232 üzenetére
Köszi, akkor lehet rápróbálok az aprós-ra
-
Gzula[HUN]
addikt
-
ZOLL30
tag
Sziasztok, használ valaki Dali Io6-t vagy Bowers & Wilkins PX7 S2e-t.
Teszteket olvastam, de érdekelne személyes vélemény is.Köszönöm!
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Brada:D #114230 üzenetére
Kb. tavaly Black Fridaykor vásárolhatta. Már, ha nem több darabot, és azokat árulja. De nagyjából azóta fent van a hirdetés. Amazon.fr odalon van fent 1 db 98,17€ + postáért-ért, azonban így jelen € árfolyam mellett nem biztos, hogy jobb üzlet, mint az aprós.
Szerk.: Az amazonos használt. -
lapalapa
senior tag
válasz
energomatt #114229 üzenetére
Nem értem miért rugózol ezen a fejhallgató kábel témán. Ha eljutottál a láncod fejlesztésében odáig, hogy végül kábelekkel akarod finomhangolni, akkor nem kérdés, a kérdés. Ha még nem jutottál el eddig, akkor meg felesleges a kérdés...
Nem? -
energomatt
őstag
válasz
bitrograde #114228 üzenetére
Nincs felháborodás, viszont én nem mondanám azt más ismeretlenekre, hogy nem elég jó a fülük, annak alapján, hogy más a véleményük a fejhallgató kábelek körüli mizériáról.
-
bitrograde
senior tag
válasz
energomatt #114227 üzenetére
Nincs itt semmiféle gyakorlat. Itt senki nem ajánlott többezer dollárba kerülő kábelt, ahogyan azt sem mondta senki, hogy nem a rendszer összeállítását kell figyelembe venni akkor, ha bármiféle fejlesztést akarna az emberfia-lánya. Éppen ellenkezőleg.
Ami a jobb fület illeti: kétségtelen tény, hogy helyenként nagyon eltérően hallunk, s ennek oka is számtalan: anatómia, kor, ízlés, tapasztalat, pszichoakusztika, stb. Az igényeink is mások. Nem igazán értem, miért az általad teljességgel random módon ideráncigált téma alapján a műfelháborodás. -
energomatt
őstag
válasz
nobela #114224 üzenetére
Nincs itt semmiféle elmélet, csak gyakorlat van. Sok helyen lehet beavatkozni a lejátszó rendszerekbe, (más helyen lehet nagyobb eredménnyel) mindenki döntse el maga, hogy megéri-e egy bizonyos összegnél nagyobbat költenie fejhallgató kábelre, főleg kipróbálási lehetőség nélkül. Aki pedig úgy ajánl ilyet másnak, hogy ezt nem teszi hozzá, az felelőtlen. Aki meg úgy gondolja, hogy jobb a füle mint másnak, előbb ellenőrizze, hátha téved!
-
btraven
őstag
válasz
Gzula[HUN] #114222 üzenetére
Az problémás ha a 4000 dollárost kábelt rágja el a cica.
-
nobela
senior tag
válasz
allnickused #114155 üzenetére
Aha, ide jössz tapasztalat nélkül megmondani a tutit.
Aztán pl. én is leírtam hogy az olcsóbb kábelem a 650-nel jobban tetszik mint a drága.
Na akkor ilyenkor mi van, borul az elméleted?
Attól hogy nincs füled és/vagy normális cuccod, még nem kell nagy mellénnyel kioktatni azt akinek van.
-
Remus389
veterán
válasz
Remus389 #114202 üzenetére
Úgy tűnik meglesz a fejes, két részletben fogom fizetni, elutaltam az első részletet, december első hétvégéjén fogom tudni elhozni. Addig nála marad. Persze amíg konkrétan nincs nálam, addig ugye semmi se biztos, viszont nagyon jók az eladó értékelései, így megbízom benne.
Köszi Dorien a tippért
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Zoli bácsi #114220 üzenetére
Törpenyúl nálunk is rágott már el kábelt korábban, a mostani szerencsére nem szereti a műanyagot. Azért az ördög nem alszik, ami nem kerül elé, az tuti nem lesz elrágva.
Szerintem se lenne egyébként probléma a mostanival, ha van USB dugalj a gépen, vélhetően működni is fog a fejes.
-
Dorien
veterán
válasz
Zoli bácsi #114203 üzenetére
Szerintem működni fog, Windows 7/8/10-et ír a manual.
Ha visszaviszed, akkor ez a Superlux HD-661 pl. cserélhető kábeles. Jó hangja is van ennyiért.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
Gzula[HUN] #114217 üzenetére
Köszi!
Megvan a cica, nem a 230V-os kábelt rágta el.
Itt még ép a kábel.Nyúlról már hallottam, hogy elrág kábelt, macskánk még ilyen nem volt.
-
Dorien
veterán
válasz
Remus389 #114216 üzenetére
1996 - Greg itt még 31 éves volt.
Ebben az évben ismertem meg őket a gimi végén, pont amikor a "The Gray Race" album kijött.
-
btraven
őstag
válasz
Gzula[HUN] #114217 üzenetére
Ekkora vétek után, nem hiszem
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Zoli bácsi #114203 üzenetére
ITT lesz az a fórum, ahol többet tudnak segíteni. Esetleg érdemes volna olyat vásárolni, ami cserélhető vezetékes. Feltételezem a macska még megvan.
-
Remus389
veterán
-
Remus389
veterán
-
Dorien
veterán
válasz
Viharlovag #114209 üzenetére
Ilyen 1,5W körüli teljesítményt nem nagyon tudnak az olcsóbb DAC/AMP-ok.
Én is inkább az AKM verziót venném apróról, nem az ESS chip-eset.Ha valami olcsóság kell, akkor mondjuk Fiio KA11 14e Ft-ért. 245mW, nincs RCA, nincs hangerőszabályzó. A kettő között elég nagy a senki földje, de talán majd valaki ír valami okosat...
-
stellaz
veterán
válasz
Nézd meg hifigo.com -on, vagy még inkább a német fiio oldalon is
-
ginola
addikt
Már nagyon várom a fidelio x2hr-t black fridaykor.
-
-NoVa-
veterán
válasz
Az ESS előtti az AKM DAC-os, jobb. Csak akkoriban égett le az AKM gyár, és az újraépítésig / újraindulásig nagyon nyomta a FiiO az ESS dolgokat, rengeteg fizetős reviewerrel dícsértetve. Nem ég és föld a különbség, de többen szeretik az AKM-est.
-
krono.
tag
válasz
Erre nem jön semmi rá (150 euró alatt benne van az árban az áfa alapból), de ha vársz pár napot, november 22-től emlékeim szerint 12 dollárt lehet még rajta kuponozni.
-
-
Remus389
veterán
válasz
lapalapa #114207 üzenetére
Amúgy azt mondta, hogy egy ADX5000-rest cserélt le erre, úgy hogy egymás mellett hallgatta az AKG-val. Az ADX5000 lehet egy kicsit részletesebb, de az AKG teresebb, "holografikusabb". Meg talán kevésbé világos az AKG (ami jó). Valahogy így, szerintem is. AVX-en kicsit rákeresve a régebbi hirdetéseire, valóban hirdetett nemrég egy ADX5000-est (most nem fogom belinkelni az embert, akibe szorult egy kis fortély az már úgyis megtalálta).
Azelőtt HD800S-e is volt. Tehát hasonló utat járt be mint én, sőt szinte ugyanolyat. (HD800S-->ADX5000--->AKG K812)Most meg Susvarája van, de ezt csak sustorogva merem kimondani.
-
-
Zoli bácsi
őstag
Üdv!
Elnézést, ha nagyon láma kérdéssel jövök....
Én 55 éves vagyok, és tegnap a 79 éves anyámnak vettem egy mikrofonos fejhallgatót PC-hez, hogy tudjon az unokával messengeren beszélni. Egy egyszerű volt neki, tegnapra macska elrágta a vezetéket.
Zárás előtt futottam be Euronicsba, nem nagyon volt választék, mondtam, valami masszívabb kellene, aminek vastag a zsinórja. Ezt adták: [link]
Nem lett kibontva, most nézem, USB csatolós. Na, erre nem gondoltam, hogy nem 3,5 mm-es jack van rajta.
Anyámnál a 2012-ben vett Intel I5 4440-cpu-s asztali gép van, neki netezni bőven jó.
Működhetne, vagy próbáljam blokkal kicserélni jack csatlakozósra..?
Köszi szépen! -
Remus389
veterán
AKG K812 beszámoló [képek]
Bevezető: Dorien fórumtárs felhívta a figyelmem hogy van egy eladó példány a közelben. Írtam az eladónak hogy érdekel és kipróbálnám.
Odaérve kevés időt kaptam hallgatni és nem is az eladó legjobb cuccáról, mert mint kiderült van már rá egy komoly érdeklődő, aki másnap vinné.
Design: nekem tetszik, sokkal jobban mint a HD800S, és egyenlő nálam sőt talán jobban tetszik mint az ADX5000.Kényelem: Nagyon jó, elfér a fülem benne és bár érezni hogy van egy kis súlya, de a remek súlyelosztás ezt feledteti.
Olyan mintha a fejemre tervezték volna.
Körülbelül olyan jó a kényelmi szintje mint a HD800S-é, és szerintem jobb mint az ADX5000-é.
Utóbbinál valahogy mindig is egy kicsit fura érzésem volt, hiába cseréltem le a párnát és hiába az a legkönnyebb.
Nem passzol valahogy olyan jól a fejemre, mint a német fejesek.
Szerintem azért mert ázsiai fejekre és nem európai fejekre tervezték.Anyaghasználat: megfelelő, egyértelműen jobb mint HD800S, de talán kevésbé egzotikus anyagokból épül fel mint az ADX5000.
Hangminőség:
Forrás: "félmilliós Sony DAP" és gyári kábel.
Először egy régi Metallica dal-t indítottunk el (ezt konkrétan nem ismertem), feszesen szólt a basszusgitár, minden olyan tágas-teres volt mint a HD800S-nál, minőséginek találtam az énekhangot is és részletesen szólt. Teljesen rendben volt, nagyon tetszett.
Utána egy Tina Turner dalt indítottunk, a "We don't need another hero"-t, ezt a dalt nem komálom különösebben, de legalább ismerem. Részletesen, teresen, szépen-precízen szólt az AKG K812. Majd a Snap - Rhythm is a dancer-t indítottuk, ezt is ismerem, ugyanazt mondhatom el mint a Tina Turner dalnál. Remekül szólt.
Összességében nagyon tetszett nekem az AKG K812, jól néz ki és jó az anyaghasználat, kényelmes, nem túl drága (használtan), és igen jól szól. -
Dorien
veterán
válasz
Viharlovag #114199 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Panasonic Toughbook CF-MX4-1 12.5" Érintős- - Akár 8-10 órás akkuval
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest