-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Downsampling
senior tag
válasz
Zoliee #116848 üzenetére
Biztosan nem ugyanaz a liga az FT1 mint a Monolith M1060c. De kb. 50 ezer forintért (újonnan), hát nem hiszem, hogy sok ellenefele van, illetve azoknak, akiknek ez a fajta hangzás bejön (nekem bejön). Amúgy a Monolith M1060c-t nekem is ajánlották itt páran, és itt az Egyesült Királyságban el is postáztak volna egyet asszem kb. 175 fontért (kb. 80 ezer forint). De nem bántam meg, hogy hallgattam Dorienra, hogy először nézzem az FT1-et. Most legalább tudom, hogy mi a jó irány, illetve nem biztos hogy van olyan eszközöm, eősítőm, amivel kellően ki tudnék szolgálni egy planárt. És ebben tökéletesen igaza lehet - most már én is ezt érzem.
A másik pedig, hogy egyre inkább azt érzem, hogy a következő fejesem már nyitott lesz (mint a régi szép időkben), egyre kevésbé szempont az izoláció, ellenben sokkal jobb és többféle módon jobb hangzás érhető el nyitottban. De ezzel nem akarom azt állítani, hogy az FT1 a zárt fejesek netovábbja. Viszont az FT1 mutatta meg, hogy akár már egy Meze 99-hez képest is mennyivel több teret, zenei részletet kap az ember - amire viszont vevő lennék. -
Zoliee
senior tag
3 munkanap alatt meg is jött Franciaországból a Monolith m1060c: [kép]
Még ismerkedünk, de pár óra használat után: nekem nem nehéz, vagy kényelmetlen. A sok esetben kritizált összeszerelés- és anyagminőség nálam rendben. (vagy csak szerencsém volt ezzel a példányal)
Mondjuk nekem nagy fejem van, de a pánt maxra állítva éppen hogy jó, nincs tartalék benne.
A három amp-om közül így hirtelen, markáns különbséggel a Chord Mojo 2-vel zenél a legszerethetőbben.
A dobozból kivéve, "nyersen" is abszolút rendben van a hangja, tetszik, szóval boldogság van.
-
szaki58
aktív tag
válasz
-NoVa- #116843 üzenetére
Munkás volt elkészíteni, de darabonként 500.-Ft-ba került. Ezen kívül ennek a Grado-nak mások a méretei, mint a többinek. A G párnát is ollóznom kellett. Ezek az adapterek (főleg a 24 ezer forintos!!!) nem lettek volna jók hozzá. Valóban változik a hangja, talán egy picit puhább, nem annyira ütős, ez igaz, viszont tömegében több, és azért annyira nem puhul fel. Ez csak egy picike változás az attacban. Amúgy filmre (TV) vettem, és oda nagyon szuper! A zenére megmaradt az iBasso nagy megelégedésemre.
(ez csak neked: megérkezett a KZ-AZ20, és érkezik hozzá egy olcsó KZ ZAR agyba dugós is, szintén tv-re. Még kísérletezek. Erősen figyelem továbbra is az általad ajánlott SoftEARS RSV-t, és olvasgatom a teszteket. Előbb-utóbb, ahogyan ismerem magamat...) -
-NoVa-
addikt
-
btraven
őstag
Fürdőszivacsból lesz a legjobb párna.
-
szaki58
aktív tag
Én ezt bütyköltem össze a Grado-ra. A vezeték nélüliben már közzé tettem, de mivel vezetékes is, ide is beírom, hátha érdekel valakit. Az iBasso SR3-hoz két különböző garnitúra párnát adtak, így az egyik pár tengi-lengi volt. Hasznosítottam, és bizony sokat emelt a kényelmen és a hangon is.
Még a G párnánál is sokkal kényelmesebb, és nem éri el a fekvő párnát. -
Downsampling
senior tag
válasz
SoulReaver #116807 üzenetére
Na, nekem is megjött tegnap délután az FT1!
Ki is próbáltam - némileg. Egyelőre csak a gyári 4,4 mm-es kábellel iPhone-ról és a Questyle M15-tel. Teljesen egyet értek SoulReaverrel. Mély van bőven, de valahogy más és jobb mint a Meze 99-ben. Az még a Yagi párnával sem tudja ezt. Emellett tényleg nem megy a rovására a magas és közép tartománynak. A legteteje kicsit gyanús, de azért egyelőre nem bántó, de ott érzem azt, hogy nagyobb hangerőn lehet olyan zenei műfaj, amivel össze lehetne zavarni. Talán... De nem érdekel, mert szállítással együtt volt 110 font, ennyi pénzért pedig egyelőre eszembe sincs egy jó darabig lecserélni...
Az a legjobb szó rá, hogy kellően dinamikus, ahol meg vannak az apró részletek is. A kidolgozás minősége? Hm, nem egy AT, de nekem semmi bajom vele. A feleségem szerint jó nagy az egész, dudorodnak a nagy kagylók mindkét fülemen, de volt már rosszabb is, a kb. 2 percig hallgatható Hifiman RE9 (jól írtam?) azonnal az agyamra ment.
Ami majd még érdekes lesz, hogy milyen lesz a hangja a Pioneer N70-AE-n (ott nem tud segíteni a szimmetrikus kábel), illetve ami még izgalmas, hogy úgy tűnik, jó hozzá a Meze 4,4 mm-es kábele, amiből van egy 16 core-os Openheart. Kicsit furán néz ki bele dugva, de működik - bár még nem próbáltam ki. Ő lesz az első fejes, amivel összehasonlíthatom a gyári szimmetrikus kábelét egy másikkal.
Amúgy kábelek: szintem igen tartós, minőségi darabnak tűnnek. Kicsit merevek, de éppen ezért eléggé strapabírónak is tűnnek. És olyan minőségi érzete van az embernek, amikor hozzáér.
Rég voltam fejhallgatóval ennyire elégedett. Valami ilyen hangot kerestem. Ha ezt majd még egyszer lehet fokozni, hát hajrá, de egyelőre tökéletes. A Meze pedig biztos menni fog, semmi nem indokolja, hogy maradjon. Az FT1 agyonveri. Mindenben. -
:AMF:
senior tag
válasz
Dorien #116836 üzenetére
Az eredeti L és F párna (G-t nem próbáltam még) szendvics szerkezetű, de nem ragasztott. A fül felé eső rész és a hátoldal egy tömörebb réteg, a kettő között pedig puha. A kínai meg valóban egyszerű faragott szivacs.
Kétfajta kínai L párnám van az RS1X-hez, hangban közük nincs az eredetihez.
Ugyanaz a helyzet, mint a vintage DT880-al. Arra is csak 1 párna jó, a többi felejtős. -
Dorien
veterán
válasz
:AMF: #116835 üzenetére
"A többi Grado párnát még nem tudták lemásolni normális minőségben."
Itt a faragott fekete szivacsokra gondolsz, amire a Grado "párnaként" hivatkozik?
Mi a nehéz a lemásolásukban?Nekem van kínai G-Cushion az Alessandro MS-1-hez és semmi gond vele.
5 USD vs 50 USD / 65 EUR / 70 GBP -
:AMF:
senior tag
válasz
alaves #116830 üzenetére
+1 az SR60X-re. A gyári S párnával az on ear kialakítás ellenére is kényelmes, akár órákon át történő viselés esetén is. Az S párna olcsón pótolható Kínából, ha elhasználódik. A többi Grado párnát még nem tudták lemásolni normális minőségben.
Az újfajta, kígyóbőrös kábel vastag és strapabíró, viszont egy kicsit merev.
Az Extreme audioban szerintem meg tudod hallgatni vásárlás előtt.A Pokémonos Grado vagányabb, de az már 500 dollár.
-
Khaosz55
addikt
válasz
Gzula[HUN] #116813 üzenetére
Köszi a helpet, Takstar Pro82 vettem végül, ezt tuti kényelmes a páromnak feltételezve hogy kb ugyan aza mint a MH752 és hangja is tetszik neki, szóval nem kockáztatok.
-
alaves
addikt
válasz
Gzula[HUN] #116827 üzenetére
és stellaz, lowzor
Köszi srácok!
JBL kihúzva. Nem kiegészítőként kell, csak itthon használja, de a színes, rózsaszín fejhallgatót itthon sem szeretné. Egyszerű fekete, klasszikus forma, így a Koss is kiesik.
Így akkor: Grado SR60X > Sennheiser HD25 Light > Sony MDR-ZX310APB
Még van idő szülinapig, majd kialakul. Remélem másnak is segítség, aki hasonló szituációban van -
Gzula[HUN]
addikt
válasz
alaves #116820 üzenetére
A JBL-ről lebeszéllek, az minden sztereotípiát megtestesít, amitől félsz. Ha ezekből (értsd 10ezer HUF körül) kell választani, akkor inkább a Sony. Azok valamivel jobban bírják. Viszont egyet kell értsek Bodz-al, a lányt nem nagyon fogja érdekelni a fejhallgató hangja, inkább kiegészítőnek kell majd neki esetleg.
Ha meg kell valami minőségibb cucc, akkor csak 1-2ezerrel lóg ki a Grado SR60X. On ear is, csaj fején se bumszli. Max veszel/rendelsz hozzá egy G párnát, és lőn kényelem. -
alaves
addikt
és btraven
Az idegesít, hogy 2-3 hónap után vagy eltörik, vagy nem szól valamelyik oldal, pedig nem dobálja, nem ejti le, csak kínlódás az egész + szeretném hogy azért jobban, normálisabban szóljon a cucc. Makacsok ezek a lányokHátha sikerül rávennem, hogy meghallgassa az 560S-t és akkor talán... (ha meg elkéri magának, annál jobb
)
-
Bodz
nagyúr
válasz
alaves #116820 üzenetére
Igazából te magadnak akarsz venni egy fejhallgatót...
Ha nem érdekli a lányod a téma, nem értékeli, stb, akkor tök feleslegesen költöd a pénzed. Főleg ha fiatal és igazából a fejes kinézete fontosabb, mint a hangja. Én anyámmal játszottam kb ugyanezt, az ötöd annyiba kerülő dac-fejes párossal is ugyanolyan boldog volt, mint a mostanival...
-
Downsampling
senior tag
válasz
SoulReaver #116807 üzenetére
Huhh, de jó ezeket olvasni! Nekem elvileg ma szállítják ki az FT1-et (végül Dorienre hallgatva, nem rontottam neki a Dan Clark vagy a Monolith planároknak), ezek után már még jobban várom. Pláne a 4,4 mm-es kábelére leszek kiváncsi az M15 dongléval...
-
btraven
őstag
válasz
alaves #116820 üzenetére
De miért?
Azt mondják mind egyformán szól?
Ez olyan mint amikor megvettem a 3 dolcsis Vido-t. Mondom havernak hogy jobb mint a százezres fejhallgatóm. Erre azt mondja hogy na ugye már te se hallod a különbséget? Mondom neki, de hallom, pont az hogy a "bazárinak" jobb hangja van. -
alaves
addikt
Srácok, a lányom (és az anyukája) kiidegelnek ezekkel a tesco-s fejhallgatókkal
, nem akarják, hogy én vegyek egy jobbat. Mindegy is, szülinapra akkor is fogok venni egy jobbat a lányomnak. Paraméterek: vezetékes, on-ear (abból is a kisebb méretek), teló 3,5mm jackről.
Ezeket találtam:
-Sennheiser HD25 Light (ez már lehet hogy túlzás)
-Pioneer DJ HDJ-CUE1
-JBL Tune500
-Sony MDR-ZX310APB
Szerintetek melyik az "értelmesebb"? Esetleg valami ötlet 10-40 eFt kategóriában. -
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Khaosz55 #116816 üzenetére
"Tehát ha jól értem a Takstar Pro 82 az valójában MH751?"
Nem teljesen, de "egy kaptafára" készültek. a CM kagylói talán pár mm-el vastagabbak, van rajta (ugye) mikrofon, a Pro-82-es kagylóin meg van egy csúszka, amivel a bass mennyiségét tudod állítani. Cserélhető a vezetéke.
-
Khaosz55
addikt
válasz
Gzula[HUN] #116813 üzenetére
Tehát ha jól értem a Takstar Pro 82 az valójában MH751? Mert akkor ez teljesen megfelel. Ebben az árban még M30X van. Teszt [link] alapján is úgy látom hogy neutrálisabb a Takstar. Mindegyik jónak tűnik, de ha takstar és a MH751 viselésre és hangzásra ugyan az akkor nem kockáztatok.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Khaosz55 #116810 üzenetére
Takstar Pro 82. Itthonról, vagy Aliról. Utóbbi esetben olcsóbb, vagy benne van a táska is. A CM is ebből az alapból lett.
#116812Khaosz55: Az M-es AT-k (a 30-40-50 biztos), elég V hangzásúak, mélyük és magasuk emelt. Népszerűek, de vsz. sötétebb hangzásúnak érzed majd, mint a CM-t. A z M40X már cserélhető vezetékes, és adnak hozzá (asszem) 2 kábelt is. A 30-as még nem az, és a kagylók közötti "kis" vezeték sincs rejtve, az így elakadhat. Meg úgy általában a 40-es jobban összerakottnak érződik. Talán az M40X jobban szorít, passzentosabb.
Szerk.: CM után - ha tetszett - szerintem is inkább az AKG 361, ha nem a Takstar.
-
t.imi
addikt
Sok sok hónap szenvedés után jött egy flash + szembe jött egy HD 490 pro. Ma vettem át, kíváncsi vagyok milyen lesz. Első hallgatás után kicsit szélesebbnek tűnik mint a Hifiman 400se és 560s.
Jobban/másképp szorít mint a 560s, 400se kanyarban sincs.
Lehet kap pár óra IsoTek-et. -
Khaosz55
addikt
Sziasztok! A páromnak keresek zárt fejhallgatót a laptophoz és esetleg telefonhoz, otthon használná. Nekem van egy Cooler Master MH752 ami nagyon tetszik neki mert kényelmes és a hangzása is bőven megfelelő leni. Vettünk korábban egy JBL-t ami csak a fülkagylóra ül fel, de kényelmetlen hosszabb távon, tehát olyan kell ami körbe öleli a fülkagylót. Mikrofon stb nem kell, lényeg hogy viszonylag jó dinamikus hangzása legyen.
MH752 és 751 nem kapható sajnos, nem tudom mit tudnátok zártban ajánlani ami hajaz a a 751-re olyan 30K-ig.
-
btraven
őstag
Érdekes hogy a hardveraprón van egy AKG K912 csak 8 ezerért, miközben a K812 az félmillió forint.
-
SoulReaver
veterán
Meg is jött a FiiO FT1.
Végül az itthoni FiiO tól rendeltem.
Első benyomásaim:
Elég jól adja a mélyhangokat. Azt hittem a sundara -hoz képest gyengébb lesz, mivel az planar, de az én fülemnek jobb ez az FT1. Szépen hallhatók a magas és közép hangok is. Sok szép zenét meghallgattam amit a Sundaraval és a Dt 990 pro-val és bár mindegyikkel élvezetesen sok részlet volt, de az FT1 kellemesebb. FiiO k5 Pro-val kevesebb hangerőt kell neki adnom, mint a Sundaranak a DT 990 pronak meg sokat kellett..
Majd egyszer, vagy legközelebb az FT1 pro-ra is beruházok.
Kényelmesebb, nem nehéz egyáltalán. Nagyon jól tart és nem szorít. A vezetéke kicsit merev, mert szövettel van burkolva. A fülesbe nagyon jól csatlakoznak a jackek, nem lehet könnyen kirántani sem. A tartozékai ebben az árkategóriában szerintem tényleg bőségesek. A kis hordozója nagyon tetszik.
Köszi az ajánlást!
Pár kép.
-
magellan2600
tag
válasz
Gzula[HUN] #116804 üzenetére
Nagyon köszönöm a segítséget, szétnézek.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
magellan2600 #116803 üzenetére
Aliexpressen keressel rá "105mm earpads"-ra, és a vastagabbak között válogatsz. Például. Példa 2. Példa 3.
Annyi, hogy a párna csere változtatni fog a hangon. Textil lehet kényelmes lesz, de nagyon világos tud lenni tőle a hang. Némelyik fejesen be szokott jönni az a fajta, aminek az oldala műbőr, közepe plüss, de - többé-kevésbé - V karaktert csinál. (Alapban bőr/műbőr párnás fejhallgatóknál persze.) -
magellan2600
tag
válasz
Gzula[HUN] #116802 üzenetére
A legszélesebb ponton 10,3 cm.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
magellan2600 #116801 üzenetére
Tövénél. Műanyag peremtől műanyag peremig.
-
magellan2600
tag
válasz
Gzula[HUN] #116798 üzenetére
Sima 681. A fülpárnát hogy mérjem meg?
klacaca: azért köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Egérpad topik
- Mégsem lesz divat az atomerőműre kötött adatközpont?
- Formula-1
- Eredeti játékok OFF topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Napelem
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- ÚJJ !! 850.000 Ft helyett - M4 iPad Pro 13" 512 GB WIFI + Cellular - 90 Apple Garancia
- Apple Magic Keyboard iPad Pro 12,9" 2021 (6th Gen), fekete - HU / Apple Pencil 2
- Cooler Master ma824 stealth . D15 killer :D
- Utolsó darab - 1M helyett - MacBook Pro Retina 14 M4 - 10C CPU / 10C GPU / 24 GB RAM / 1 TB - MAGYAR
- Eladó XD Design Bobby Hero Spring, Yellow laptoptáska
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest