Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laybee
őstag
Sziasztok! Nem tudom jó helyen járok-e. Szeretnék egy csendes, lehetőleg néma gépet. Netezésre használnám és szeretném ha fullhd zökkenőmentesen menne rajta. Erről mi a vélemény: GIGABYTE MIB T3140. Köszi előre is.
[ Szerkesztve ]
-
Pista0001
addikt
A DFI már csak ipari cuccokat gyárt, így a P55-öst szerintem csak apróban tudod megszerezni. Amúgy nyugodtan beleteheted H55-ösbe (pl Gigabyte), hibátlanul fog menni, csak a hátlapon kevesebb csatit tudsz használni. Mondjuk annyira a P55-ös DFI sincs eleresztve ezen a téren...
Ezen a képen jól látszik hogy a digitális hangkimenetek és a bill/egér csatik között semmi sincs (na jó a BIOS reset gombján kívül
[ Szerkesztve ]
-
EyEsOnU
tag
helló, szerintem ha nem akarod használni a sandy bridge-k beépített gpu-ját, akkor fölösleges leváltanod a 750-et! Ha kijön az ivy bridge, arra talán megéri, a kisebb csíkszélesség miatt. ház témában még nem tudok nyilatkozni, épp várom h megérkezzen a silverstone sg05b-m.. viszont a codegen-nek is van itx háza amibe ha jól tudom normál atx táp kell, viszont csak 1slotos vga-t tud fogadni.
[ Szerkesztve ]
-
tomimo
csendes tag
Halihó!
Szeretnék áttérni a mini-ITX-re, de elég nehezen megy a döntéshozatal pár kérdésben. Jelenleg egy intel i5 750-es cpu-m van (lga1156), ehhez szeretnék mITX lapot. Vagy hagyjam ezt és térjek át az lga1155-re ?
A másik dolog, hogy még házat se sikerült választanom. Van egy Corsair hx650w-es tápom, de a kiszemelt kuckókba ez nem fér be (Silverstone SG05, Fractal Design Array R2, kiézetre ehhez hasonlóak tetszenek). Néztem a Lian Li PC-Q08-t, PC-Q11-t ezek se rosszak, de a laposabbak szimpatikusabbak.Üdv, Tom
-
Mercutio_
félisten
válasz pity-putty #9791 üzenetére
Erre a jelenlegi Asrock ION 3D 152D-m sajnos nem képes
Akkor ott valami beállítási probléma lehet, nálam szintén ION-os alaplap de csak 1magos proci volt és akadás nélkül vitte az 1080p-s 300 BD-rip-et
Keríts egy dxwebsetup.exe-t frissítsd a DirectX-edet vele aztán rakd fel a Mediaplayer Classic - Home Cinema programot és azzal próbáld.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
pity-putty
tag
Sziasztok!
Egy miniITX-es HTPC-t szeretnék összeállítani, ebben szeretném a segítségeteket kérni.
Full Hd LCD TV-n szeretnék full HD-s filmeket nézni, és erre kellene valamilyen jó kis célgép.
Ne okozzon neki problémát a full HD-s (és esetleg a 3D Blu-rayek) lejátszása sem.
Szakadás mentesen játszon le minden full HD-s, 720p-s és HDTV-s anyagot.
(Erre a jelenlegi Asrock ION 3D 152D-m sajnos nem képes.)Szóval ezt szeretném kiváltani valami jobbal.
Ami még lényeges, hogy keveset fogyasszon és halk legyen. Az sem baj ha teljesen passzív.
BD-ROM is mehet bele, de nem feltétel.
Billentyűzet és egér nem kell, sem megjelenítő.
Ezt kellene összerakni a legjobb ár/érték arányban.Előre is köszönöm a segítséget!
-
HuTi.HUN
tag
55cm hosszúak az ST50F-P kábelei, de szerintem a Q11-ben és a hasonló méretű házakban elég jól el lehet rendezni. Persze beletelik egy kis időbe, de a Q25 még nagyobb, szerintem ott bőven lenne neki hely.
Én a SATA kábeleket egyébként teljesen átszabtam, így csak annyi szabad kábel van a gépben, amennyi feltétlen szükséges. Szerencsére a Silverstone kábeleken bontható, áthelyezhető csatlakozók vannak, de így is pepecs munka. Csak a vastag, 24pin-es kábelt problémás elhelyezni, mert elég makacs, merev anyagból van.
-
toldy
őstag
válasz zed1983 #9783 üzenetére
Szia, pista0001-nek ilyenje van, és nekem is.
Ő nem panaszkodik rá, ahogyan én sem. kellemes súlya van, érzésre is jóminőségűnek tűnik, a harisnyázás is okés rajta. Hangben nem tudok nyilatkozni mert a ház és a gyári intel hűtő elnyomja, sőt mosmár a gtx is.Az élet nem habostorta.
-
zed1983
őstag
Sziasztok!
Be Quiet SFX Ilyen tápja van itt valakinek? Tapasztalatok?
YouTube Tech csatornám : https://www.youtube.com/channel/UCXIipIK2bjjaB38G1zKNi_w
-
toldy
őstag
Ha jól emlékszem akkor ilyen gtx 570- amd 6950 kategóriában gondolkodtál igaz? ( idővel)
Igazat megvalva nyugodtan vehetsz egy 400-450w adata, corsair, fsp, xfx tápot, de ezeknek a kábelei fixek, sok van és hosszúak. Egy ekkora házban nagyon sok fejfájást okznak (mind elhelyezés, szerelhetőség, légáramlás -> hőmérséklet).
Ha belefér akkor a silverston ajánlom mert a kábelei cserélhetőek , így tényleg csak azt dugod rá ami kell is, illetve lehet venni rövid kábel készletet ami nem 60 cm hanem csak 35cm ( ha jól emlékszem).
[ Szerkesztve ]
Az élet nem habostorta.
-
Sesy
aktív tag
Lian Li PC-Q25B
ASrock Z68M-ITX/HT
INTEL Core i5-2500K 3.30GHz 1155 BOX
KINGMAX 8Gb DDR3 1333Mhz memóriamodul (DUAL KIT)
OCZ Vertex 3 120 GB 2,5” SATA 6G SSD – 120 GB vagy
KINGSTON 96GB SATA2 SSD 2,5" SSDNow V+100 SVP100S2B/96GR
SAMSUNG 1000GB F3 EcoGreen 5400rpm 32MB SATA2 HD105SIkorábban (pár hete) ezt a tápot: Silverstone SST-ST50F-P Strider Plus - 500 Watt ajánlottad ehez a konfighoz. Csodálkoztam az 500W-on (később ugyan tennék bele valami komolyabb VGA-t) de rendben lévőnek tűnik a dolog
esetleg valami más (olcsóbb) ajánlat lenne (lényeg, hogy halk legyen
ha nincs, holnap rendelem a cuccot...köszi
g.Born stupid... Try again!
-
fero02
nagyúr
A mobilitás nekem nem követelmény. Meguntam a nagy dögöket. Végigjártam anno mindent. Nagy szerverház, villogós neonok, világítós venti, stb. Meguntam. Játék nem téma, mint írtam is, így fölöslegesen plusz teljesítményért nem fizetek. Egyre inkább törpültek a konfigjaim. A mostanit megnézheted az adatlapomon. Amikor ezt a gépet megcsináltam, akkor a kicsi méret és a közepes teljesítmény kellett. Aztán a Zen (azt 3k-ért vettem rosszként, megcsináltam magamnak és azóta is megy) adott egy sugallatot, h teljesen passzív legyen a gép. Az is megvolt. Most jött ez a ház, most az a sugallat, h legyen még kisebb.
Laptop nem kell (még, meg ugye ott a hangkártya téma is). Jó nekem a kis asztali is. Külső USB-s házam is van. Tápok is ki vannak már nézve. Eladom a mostani lapot+cpu+hűtőt és már vissza is jött az Asrock cucc ára. Kicsi, halk, nem zabál sokat, és elég a teljesítménye. Jelenleg ez az elképzelésem.
Külső szemlélőnek lehet úgy tűnik, h olyan vagyok, mint egy hülye picsa, de ha már megcsíptem ezt a házat, akkor szeretném is belakni és használni.
-
Mercutio_
félisten
Amíg nem jön rád a játszhatnék, addig minek videókártyát venni, amiben csak áll a pénz, és folyamatosan csökken az értéke?
Ha csak ritkán játszol szvsz bőven elég egy Radeon 5750 aminek kisebb a fogyasztása, és ha épp nem játszol, akkor csak 18W-ot fogyaszt a gépbenEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
toldy
őstag
fero02: esetleg egy ilyen táp, még beleférne, mert nem rossz és elég is lenne.
Máté94: Nem tudom, mennyire vagy nyitot a dolgokra, esetleg egy ilyen?
[ Szerkesztve ]
Az élet nem habostorta.
-
toldy
őstag
Igen neked, csak nem tudtam éppen hogy állsz a dolgokkal.
Akkor miért nem adtál el mindnt és vettél egy laptopot/netbookot? A vincsit meg berakod egy usb-s házba és csókolom.
Vagy miaz ami van, mit szeretnél és mennyi a keret? Így mi is többet tudunk segíteni.
( ha jól értem, akkor lényegében egy táp kellene minnél olcsóbban?)Máté94: sok kicsi sokra megy Teljesen megértelek. Ez esetben vagy a házzal fogsz/fogunk szenvedni, vagy engedsz a vga-ból és szóbajöhetnek egy slottosak is.
[ Szerkesztve ]
Az élet nem habostorta.
-
fero02
nagyúr
Ez most nekem?
Ha igen, akkor:
Az Aopen házat 4k-ért vettem, amiben volt ugye a dög táp, egy dög lappal és benne egy 3 Ghz-es 478-as Intel Pentium cpu. Ha ez jó és sikerül eladnom, akkor a ház ára már szinte vissza is jött. Arról nem is beszélve, h tetszik. Ehhez képest a linkelt házak több, mint 10k-val drágábbak alaphangon (a Chieftech ráadásul ritka ronda).
Ami a teljesítményt illet: játék nuku (na jó hazudok, néha Mahjong-ozni szoktam ), csak net, zene és msn megy. Erre gyakorlatilag egy okos telefon is elég lenne, csak abba nehéz beletenni egy terrás vinyót. Ehhez még a dupla magos Atom is sok.
-
toldy
őstag
És ha alap mellé veszel egy Chieftec BT-02B vagy Thermaltake Element Q házat?
Ezek mind kis házak, bennük táppal, a TT elvileg 200w passzív sfx míg a chifinek 180w. Ezek nem olyan vészesen nagyok a géphez képest, valamint van normális kártya hely is illetve maradhat a hangkártya, ram, odd, hdd. A többit pedig szépen el lehet adni aprón. Egyébként biztos elég lesz az atom?Máté94: aham, nem baj, szeressük a kíhívásokat. ( különben nem itx-eznénk).
Szóval os x. A kkor azt mondod a ram marad, egyébként lapból a gigának is van h61, pár ezerrel olcsóbb, de mostanában mondjuk nem nagyon látom a "polcokon", nézz utána. A vga-n attól még lehet faragni, szerintem az a sapphire nem rossz és 5kval olcsóbb. Azért bátorkodtam a q11-et nézni mert abba 2+2 db hdd fér, normál odd és normál táp valamint 2 slottos vga. Procit hol nézted hogy olcsóbb a 2120 mint a 2100 mert eddig mindenhol ahol láttam 1-2k difi volt a 2100 javára.[ Szerkesztve ]
Az élet nem habostorta.
-
Máté94
addikt
Nem, látom, hogy nem lesz jó...
Nem titkolt szándékom ebből a gépből Hackintosh-t csinálni, oda meg csak a Gigabyte lapjai jók/vannak támogatva. A RAM-ból se szeretnék engedni, a mostani gépemnél engedtem, 4 helyett 2, de most nem szeretnék. A 2120 meg még olcsóbb is, mint a 2100.Ez így 130e lenne, habár az is igaz, hogy úgy tudok vásárolni, hogy van kedvezményem, de csak úgy, ha kifizetem a teljes árat, és utána kapok vissza valamennyit.
Nehéz eset, nem de?
-
fero02
nagyúr
Na itt vmi zavar van.
Nekem most egy midi tornyom van. Az Aopen házat vettem. Első körben azt szerettem volna, h veszek egy olyan lapot, amibe mindent át tudok tenni (cpu, ram és hangkártya), de mivel drágább lenne jóval, mint egy komplett Atom-os lap, így letettem róla.
Ezért venném most a már többször linkelt Asrock lapot, amibe átteszem a 2 memóriámat és a hangkártyámat, veszek rá vmi értelmes hűtőt meg egy mATX tápot belefaragok a házba és csókolom.Pico PSU-ról letettem, nekem annyit nem ér meg.
Teccikérteni?
-
zodo
nagyúr
Nem, nem tudok más lapot.
Viszont ha nagyobb mATX házba kötözteted a gépet akkor miért veszel ilyen lapot?
Úgy értem talán olcsóbban kijössz plusz nagyobb teljesítményt kapsz mATX-ben és még válogathatsz is a lapok közt.(#9764) Máté94
Eddig szó nem volt a 6850-ről.
Az eddigi házak, tápok nem jöhetnek számításba, felejtsd el azokat!
toldy ajánlása a nyerő. -
toldy
őstag
És ha egy kicsit változtatunk a konfigon?
Lian li q11- 28k
Asus P8H61-I- 21,5k
i3-2100- 29,5k
Kingston 4gb modul- 6k ( egy db így késöbb csak beraksz mégegyet)
Sapphire 6850- 40kEz kb 125k. A tápod maradhat, odd maradhat, 2 db hdd szintén maradhat, esetleg még azzal lehet kicsit faragni hogy procit, vga-t apróról ( nekem is onnan vannak).
Az alaplap pedig tökéletesen elegendő ez is, amennyiben nem kell raid.
Ha a mostanit eladod és kicsit sporolgatsz addig talán az árak is normalizálódhatnak.[ Szerkesztve ]
Az élet nem habostorta.
-
Máté94
addikt
Ami meg van... DVD író+2db HDD. Meg itt sok minden lóg a levegőben, lehet a tápot is megtartanám.
A mostani gépemet eladnám, és még gyűjtenék hozzá addig. 100-120e-re gondoltam, de 120 az már nagyon a határ. 1680*1050-ben szoktam játszani, igaz, hogy csak elvétve, de nem merek nem videokártyás gépet összerakni, mi van ha megint rám jön a játszhatnék...
[ Szerkesztve ]
-
toldy
őstag
Pedig van, Silverstone sfx 450w, igaz 22k.
Egyébként meg milyen procit szeretnél a 6850 mellé? Mert az kb egy szinten van a gtx 460al ( talán kicsit gyorsabb, de takarékosabb). Nekem a 350w bequiet gond nélkül viszi az i3-at és a 460at, éppen hogy 200w körül van a csúcs ( alulfeszelve), de normál feszen sem haladja meg a 250wt. Szerintem egy 2500k is mehet mellé, csak ez esetben a tuningot nem ajánlom.
Az élet nem habostorta.
-
Máté94
addikt
Hát... mármint úgy fordítani, hogy a ventilátor ne a ház alja felé álljon, hanem pont fordítva.
Csak az a baj a Antler-rel, hogy nem vagyok benne biztos, hogy elbírja a 6850-et. Tudtommal nincs 400-500W-os SFX tápok. Vagy nagyon drágák. Legalábbis én csak a be Quiet! 300-350W-os tápjait találtam meg. Azok meg drágábbak, mint egy slim DVD. Lehet marad a Codegen, vagy egyéb ötlet?
-
SVLaller
senior tag
ez olcsóbb, mint az Intel D525MW, vagy miért ez? az Intelnek passzív bordája van, venti nélkül megy.
mindenki jó valamire, ha másnak nem elrettentő példának :-)
-
fero02
nagyúr
Nem, azt az Asrock lapot akarom megvenni (ITX-es) ami linkeltem korábban, csak maga a ház mATX szabványú (vagyis flexo ATX pontosabban). Néztem én mATX-es lapot is, de ebben a méretben nem találtam. Ha esetleg ismersz ilyet, akkor mondd nyugodtan.
Táp: egyelőre jóval drágább lenne a paneltáp, szóval sztem maradok a hagyományosnál. Ha megtetszik ez a világ, akkor max később cserélek majd.
-
Mercutio_
félisten
SSD szaktopic, jobba fent a keresőt javaslom használni
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
zodo
nagyúr
"Elvileg meg lehet fordítani a tápot, nem?"
Nem értem, hova akarod forgatni a tápot.
3,5" helyre elvileg be tudod rakni a 2. hdd-t igaz nem láttam még olyan képet ahol ez a rész jól látható hogy milyen felfogatási lehetőségeket rejt de biztosan megoldható.
Antler és (hasonszőrű csak más néven futó) házakba csak SFX táp fér.
Ha csak a slim dvd és a 2 hdd elhelyezése a gond akkor javaslom neked a Spire PowerCube SPM210-300W házat.
(#9744) HuTi.HUN
Barátságosabb hőfokok.
Nekem ez a bajom kezdetektől fogva ezekkel a Q-s házakkal hogy szinte lehetetlen jó ház/vga szellőzést kialakítani bennük. Viszont egy kis tervezői odafigyeléssel már rég kihozhatták volna a tuti házat. -
HuTi.HUN
tag
Kösz
Nincs mit, örülök, ha valakinek hasznosak az adatok.Közben egy kis alulfeszeléssel sikerült pár fokot nyerni.
Most Furmark alatt 82C a maximum GPU hőmérséklet, Kombustor alatt 74C.
Egy órája fut a Prime95, a CPU eddig 68C-ig emelkedett.A VGA 0.950V-on megy, a CPU pedig 1.120V-on.
-
Máté94
addikt
Huh, eszembe se jutott. Elvileg meg lehet fordítani a tápot, nem?
Akkor most átgondolom, mert én 2 db HDD-t szeretnék benne tárolni, azt látom, hogy van egy kialakított hely egynek, és szerintem a DVD alatti rekeszbe bele lehet tenni a másikat, tehát elvileg azzal sem nem lehet gond?
A másik ház ami jó lenne, az a Antler Supercase MI-008/100, DE fogalmam sincs, hogy az SFX táp helyére lehet e ATX-es tápot rakni? Mert ha lehetne megoldódna DVD gond, mert az van ugye...
-
Máté94
addikt
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a Codegen MX-31-A11-ba bele lehet tenni ATX-es tápot? Jó lenne, csak eddig nem tudtam igazán rájönni.
Valamint, hogy csak slim-DVD írót lehet beletenni?[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
Hát kis méretű/teljesítményű gépet tuti csak ezzel tudsz építeni még az SFX mérettel sem tudsz mit kezdeni hiába tűnik kicsinek a normál tesóihoz képest.
Ennek bizony ára van és ez ennyi.Viszont ha jól olvastam akkor mATX lapod lesz így a ház sem lehet már olyan mini ezért az SFX tápra voksolnék mindenképp.
Speciel régóta tervezgetem az egész kis méretű gépet az asztalomra amibe csakis panel táp lehetne de még drágállom az árát mert nem tudnék olyan konfigot köré építeni amilyet szeretnék így nekem nem éri meg még ha meg is tudnám venni.
HuTi.HUN
Jó kis gép, gratulálok.
Külön köszönet a mellékelt hőfokokért. -
HuTi.HUN
tag
Ha lesz benne VGA, akkor olyan hűtőt vegyél, ami nem lóg rá a foglalatra.
A Big Shuriken például sok alaplapon takarja a PCIe slotot.Nálam a Shuriken teteje és a táp között még legalább két centi van ránézésre, bár nem mértem.
Ha konkrét típust kéne ajánlani, akkor én a Prolimatech Samuel 17-et ajánlanám.
SSD-ből nem mernék OCZ-t venni, bár papíron jól néz ki. Lehet, hogy gyakorlatban is, de túl sok rosszat hallani róla. Az enyémben egy 120-as Corsair Force 3 lesz, ha megérkezik.
-
Sesy
aktív tag
válasz HuTi.HUN #9723 üzenetére
Lian Li PC-Q25B
Silverstone SST-ST50F-P Strider Plus - 500 Watt
ASrock Z68M-ITX/HT
INTEL Core i5-2500K 3.30GHz 1155 BOX
KINGMAX 8Gb DDR3 1333Mhz memóriamodul (DUAL KIT)
OCZ Vertex 3 120 GB 2,5” SATA 6G SSD – 120 GB vagy
KINGSTON 96GB SATA2 SSD 2,5" SSDNow V+100 SVP100S2B/96GR
SAMSUNG 1000GB F3 EcoGreen 5400rpm 32MB SATA2 HD105SIegy hűtőt ajánlhatnátok hozzá, olyat ami be is fér a házba
nem tudom a két ssd közül melyiket (sata2 vs sata3)
dedikált vga majd később megy beleBorn stupid... Try again!
-
fero02
nagyúr
válasz Pista0001 #9734 üzenetére
Ez eddig szép. 80-160W-ig lehet kapni. De árban több közel duplája, mint egy hagyományos mATX táp. Ok, h passzív teljesen, meg nagyon jó a hatásfoka, de ez megéri a közel dupla árat? Tudom, h ezt nekem kell eldönteni, csak érdekelne mások véleménye is.
Amúgy honnét tudhatom meg, h kb mennyit ennének az eszközeim a gépben?
-
HuTi.HUN
tag
válasz kisza25 #9725 üzenetére
Igazság szerint ez a Q11 nem erre a konfigra lett kitalálva, de hát én akartam mindenáron mini ITX-ben gondolkodni.
A táp és a kábelek takarják a befújt levegő útját, így az inkább keringteti a meleget.
VGA nélkül 73 foknál nem tudtam magasabbra tornászni.A VGA-val az a helyzet, hogy ami befér a gépbe, annak nem túl acélos a hűtője. Ez a Gainward normál méretű házban sem épp a hőmérsékletéről híres, itt meg van körülötte 1-2 centi minden irányban.
Pár fokot még lehet hozni, ha a ház és a Shuriken ventijét is kicserélem valami normálisabb darabra, de ezek szerintem a körülményekhez képest nem olyan rosszak az adatok.
-
toldy
őstag
Na, méregettem kicsit a fogyasztást.
A gép, H55N-usb3, I3-530 ( alapon@0,975v), 2x2gb ddr3 ( 1333mhz), 120gb 2,5" hdd, Be Quiet 350w sfx táp, 14cm venti és Evga gtx 460 ( 765mhz@0,937v).Így alakult:
-off: 3w
-bios: 68w
-boot: 65w
-idle: 50-55w
-net: 95-105w
-fullHD: 65-70w
-cpu 100%: 80-82w
-gpu 100%: 180-182w
-cpu + gpu 100%: 200-205w
-gta 4: 165-180wÍgy használom a gépet, majd ha lesz normális hűtés akkor nézek tuningos fogyasztást is.
Az élet nem habostorta.
-
Pista0001
addikt
Ha (relatív) kis fogyasztású a géped akkor panel/pico táppal jobban járhatsz. Arra figyelj hogy a 12 V-os ágon megfelelő teljesítményt tudjon leadni. A paneltápok nagy része csak 4 A-t (48 W) tud, ez kevés lehet. Pico tápból gyakoribb a 12 V-on nagyobb ampert leadni tudó (huhh micsoda mondat )
Fejlett nyugati kultúrákban elterjedt megoldás nagy fogyasztású konfighoz a következő:
Panel vagy pico tápra kötik az alaplap fő tápcsatiját meg a vinyókat (odd-t), az alaplap kiegészítő tápját (ami ugye csak 12 V, erről megy a proci) és a VGA-(ka)t (ami szintén csak 12 V-ot kap) egy külön kockára kötik. Ez a külön kocka általában 203 W-os x-box táp.[ Szerkesztve ]
-
fero02
nagyúr
Ez milyen szabványú táp? Ilyen volt a házban, de elpukkant. link 1, 2
Mit lenne érdemes venni helyette?
Ebay-on lenne egy közel 7k magasságában, de hátha van jobb ennyiért.
[ Szerkesztve ]
-
HuTi.HUN
tag
Sziasztok!
Csatlakoznék a Mini ITX klubba
Lian Li Q11a
Zotac Z68-ITX Wifi
Core i7-2600 / Shuriken Rev.B
GW GTX560Ti
Silverstone SST-ST50F-PCPU idle: 35C
CPU max: 77C (3 óra Prime95)
GPU idle: 34C
GPU max: 87C (Furmark)
Szobahőmérséklet: 21CHa valaki hasonló házat vagy konfigot tervez, nyugodtan kérdezzen, hátha tudok segíteni.
Üdv
-
csƵ
addikt
-
fero02
nagyúr
Az ITX alaplapok 4 felfogató csavarjainak a helye megegyezik az ATX, mATX szabványú lapok furatainak (értelemszerűen ugyanaz a 4 furat) a helyével?
-
kisza25
félisten
ezt láttátok? low profile HD 6670 :
Alacsony profilú, karcsú Sapphire HD6670 szűkös konfigurációkba[ Szerkesztve ]
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
Nagytalp
senior tag
Tudtok olyan üzletet vagy eladót ahol lehet olcsón venni Intel DG41AN vagy DG41MJ lapot?
Leginkább az MJ érdekelne de jelenleg nem találok üzletet a neten ahol lenne. Kb. 1 hónapja még 13k magasságában lehetett venni.
Nvidia RTX és AMD RX videókártyák raktárról!
-
igi
aktív tag
A ház már eldőlt, Q07 lesz. Főleg, hogy mrbig25 kollégának köszönhetően megoldódni látszik az SFX-es gondom.
Én is a csatikat írtam az Asus javára. A monitorom DVI-s, de ezt elintéztem azzal, hogy úgyis kártyáról megy.
Mondjuk a 4 hátsó USB tényleg kicsit kevésnek tűnik:
Billentyűzet + Egér + Wifi + Nyomtató, az már 4, és kártyaolvasót/esetleges külső vinyót még nem is raktam rá...A Giga viszont minőségibbnek tűnik.
No, ezen agyalok még egy sort, a többi tiszta.
csƵ:
Mgnéztem - habár egy kicsit nehéz a nevedre keresni
Szép cucc, csak mivel főnök cége veszi a gépet, minden újonnan és számlásan, lehetőleg egyben kell...
De azért hajrá!üdv:igi
this is the beginning of a beautiful friendship
-
Imike_80
aktív tag
-
Imike_80
aktív tag
A Tablettel 3 bajom van: nincs rajta RJ45-ös csati és néha kellene, amikor távolról érném el a gépet, meg az otthoni hálózatot. Mivel tablet, nem tudok rárakni Win OP.rendszert. Linuxot használok többnyire, csak a LogMeIn tudtommal nem megy Linux alatt, így nem tudnám távmenedzselni. A harmadik pedig, hogy nem tudok rárakni billentyűzetet, egeret. És ha gépelnék, akkor azért az kéne.
Amúgy a többiben tök igazad van TV-zés közben nem kéne Neteznem, értelmetlen az egész...Bejött most még valami a képbe. A Foxconn nt535.
Erről vélemény? Ezt nyilván a Zotac ellenfelének szántam.Üdv.
-
-
kisza25
félisten
válasz szacsee #9705 üzenetére
Az a baj, hogy lehet el sem indulna azzal a procival a lap(túl nagy terhelés miatt, ha biosig eljut vele akkor már van remény), meg azt nehéz belőni, hogy mikor is enne annyit maxban, mint egy 95W-os, persze kísérletezni azt lehet,
az is igaz, hogy én az i7-870-et egyszer megküldtem 4Ghz-en és lefutott a lapban a 3Dmark11, de igen furcsa hangok jöttek alaplap/tápból
szóval, ha tud pontos órajel/feszültséget a 95W fogyira akkor belevághat, mert végül is azokkal is csak ennyit csinálnak
helyesen: nem tud-e
mrbig25:erre való a privi[ Szerkesztve ]
-
mrbig25
őstag
Hali!
Nekem van egy ilyen SFX -> ATX beépítő keretem. Csavarokkal, mindennel, egyszer sem volt használva.
Ha kell, írj rám....
-
szacsee
nagyúr
válasz kisza25 #9703 üzenetére
Alúlfeszelve talán elboldogulna vele a deszka, viszont a jól szellőző ház 65W feletti TDP-nél alapkövetelmény. Ráadásul most jóval hidegebb van mint nyáron, így lehet elfogadható hőfokokat kapna, de ha megjön jövőre a kánikula küzdeni fog vele.
Az a biztos szerintem is, ha 95W-ost keres, vagy apróban felad egy hírdetést.... esetleg Herr-Z-t megkérdi nem-e tud szerezni... -
Osibaa
senior tag
-
kisza25
félisten
válasz D-LAN|FuRioN #9700 üzenetére
ne tegyél bele 120W TDP-st egyrészt nem bírná a lap árammal ellátni, másrészt nem tudnád lehűteni abban a kis házban, mert arra kellene egy méretesebb hűtő
-
zodo
nagyúr
Úgy tudom hogy az ASRock A330GC vagy a GIGABYTE GA-D525TUD lapok voltak az ajánlott vételek de kérdezz rá az Atom klub vagy Építsünk HTPC-t topikban.
(#9696) igi
Melyiket választanám az jó kérdés.
pl. kérdés milyen házba teszem, útban lesz a 24-es tápcsati a légáramlatnak?
Komolyra fordítva amelyik az igényeidnek megfelel.Nekem pl. jobban testszene az Asus mert több Usb kivezetése van ami nekem fontos.
HDMI-s, e-Sata-s cuccom nincs ezért ez is a Giga ellen szól.Szóval mindkettő jó lap de neked kell döntened a jelenlegi vagy jövőbeli felhasználása szerint melyik lenne az ideális.
-
Nagytalp
senior tag
válasz D-LAN|FuRioN #9700 üzenetére
1055T vagy 1045T előfordul néha és elég jó áron az apróhirdetésekben.
Nvidia RTX és AMD RX videókártyák raktárról!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! GIGABYTE Z270X Ultra GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS Z97-AR Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI Z370 GAMING M5 Z370 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 16GB DDR4 memória (RAM) modulok (több típus)
- G.SKILL Trident Z DDR4-4400 CL19-19-19-39 1.40V 32GB (4x8GB)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest