Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#37501) euzsolt válasza Fecogame (#37461) üzenetére

euzsolt
(tag)

Hát ha abból indulok ki hogy tavaly márciusban még 120 giga 120 ezer volt és 60 giga 60 ezer, akkor 1 év alatt a negyedére estek az árak. Jövő ilyenkor tuti 20 alatt lesz a 120 gigás, csak kérdés, hogy érdemes-e várni 1 évet arra a 10 ezer forintra.

Annyira komoly a HDD-ről SSD-re váltás, hogy nem éri meg egy percet se várni vele :D

(#37502) schlecker

schlecker
(kvázi-tag)

Sziasztok.
Faterom notebookjában(Dell) ilyen értékek születtek:[L:/dl/upc/2012-05/203586_capture-20120526-111700.png](IMG:/dl/upc/2012-05/203586_capture-20120526-111700.thumb.png)(/IMG)[/L]
Ezek nem nagyon gyenge értékek?
PM45 chip.Legfrissebb IRST driver telepítve.

(#37503) schlecker

schlecker
(kvázi-tag)

(#37504) schlecker

schlecker
(kvázi-tag)

Egyébként OCZ Agility 3 60Gb.

(#37505) Fire/SOUL/CD válasza schlecker (#37502) üzenetére

Fire/SOUL/CD
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem gyenge értékek, tekintve, hogy laposról van szó, és amiben SATA2-es porton megy az Agility.

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#37506) schlecker válasza Fire/SOUL/CD (#37505) üzenetére

schlecker
(kvázi-tag)

Köszönöm.

(#37507) csucsu21

csucsu21
(kvázi-tag)

sziasztok
már írtam pár nappal ezelőtt meg is akartam rendelni a ocz vertex 3at csak nem volt raktáron
azt mondták 2-3 hét na de nem is ez a lényeg
meg láttam ott a vertex 4et ha jól láttom annak már nem SF vezérlője van ha nem Indlinix

mit tudtok erről ? ha ez a fajta vezérlő is jó rendel m azt drágáb de az ár annyira nem érdekel
előre is köszi

Asus P7P55D-E, Intel Core I7 860, 4gb Kingstone 1600 mhz CL9 , MSI Radeon hd 5850 Twin Frozr II

(#37508) Bodor válasza csucsu21 (#37507) üzenetére

Bodor
(senior tag)
LOGOUT blog

Annyi a különbség, hogy a Vertex 4 Indilinx vezérlője nem tömöríti az adatokat írás közben, ezért ha teszteled, akkor a reklámozott/megadott szekvenciális értéket kapod, mely nagyon jól mutat, de egyébként használat során semmivel sem fogod gyorsabbnak érezni a rendszered, mint egy Vertex 3-mal vagy akár egy Vertex 2-vel, csak vékonyabb lesz a pénztárcád...
Fogyasztói társadalom ugye....

Ha nem bízol abban, hogy jó választ kapsz, akkor inkább ne is kérdezz...

(#37509) Zotya21

Zotya21
(senior tag)

Sziasztok valaki tudna segíteni abban hogy miért iylen lassu az SSd-m ?

vettem tegnap egy OCZ Agility 3 mat 120 gigás sata 3 ugye
az allaplapom nemtudja a sata 3 mat
de van egy asus u3s6 os sata 3 meg usb 3 adapterem szóval elvileg kéne tudnia a sata 3 mat

a bios is AHCI módban van de mnodjuk ez nemsokat számít gondolom ha adaptert használok

de a sebessége általába ennyi :(((

nem tudjátok miért lehet ?

jah és nem felejtettem el az adapterbe dugni a vinyot :DDD

[ Szerkesztve ]

http://www.youtube.com/user/AdmSlayer1?feature=mhum Bf IGN: SlayerZotya

(#37510) csucsu21 válasza Bodor (#37508) üzenetére

csucsu21
(kvázi-tag)

Okés Köszönöm akkor meg várom a a vertex 3-at
vagy lehet egy agyliti 3at veszek

Asus P7P55D-E, Intel Core I7 860, 4gb Kingstone 1600 mhz CL9 , MSI Radeon hd 5850 Twin Frozr II

(#37511) csucsu21 válasza Zotya21 (#37509) üzenetére

csucsu21
(kvázi-tag)

szia
én is ien gondal szenvedtem néztem pár tesztet emg utána olvasgattam
el képzelhető hogy az adaptered a pci slotban csak 2,5 GB/s et kezel nálam is kb ez volt lehet ezért
lehet hülyeséget írok

(#37512) Zotya21 válasza csucsu21 (#37511) üzenetére

Zotya21
(senior tag)

egy 8x os pci express be van bedugva és elég neki a 4x es nemtom ezzel akkor nemnagyon lehet gond sztem

de kitudja sehol nemtom megnézni hogy mennyit kezel meg egyátalán sata 3 ba megy e vagy 2 be :F

(#37513) Maximum1 válasza Zotya21 (#37509) üzenetére

Maximum1
(senior tag)

Azon a cuccon Marvell vezérlő van, szerintem dugd az ssd-t a sima sata 2 portodra és mérj egyet ott is.
Sokkal nem lesz gyorsabb, talán SEQ-ban egy kicsit, de a 4k szerintem marad ott ahol most van.

[ Szerkesztve ]

(#37514) Zotya21 válasza Maximum1 (#37513) üzenetére

Zotya21
(senior tag)

szóval a marell vezérlő miatt ér kevesebbet a sata 3 mint a sata 2 ő és még pénzbe is kerül ? :(((

nah lemérem

amugy kinyomtam most az ahcit mert igy semire nemjó kb

igy mérek 360/207 es értékeket seq be ha 2 szer nézi nem 5 ször

(#37515) Zotya21 válasza Maximum1 (#37513) üzenetére

Zotya21
(senior tag)

háát ez sata 2 be még szánalmasabb lett :DD

(#37516) Maximum1 válasza Zotya21 (#37515) üzenetére

Maximum1
(senior tag)

Dobd fel ezt, ha nincs fent.

(#37517) Zotya21 válasza Maximum1 (#37516) üzenetére

Zotya21
(senior tag)

jaa akor megint visszadug és ahci is visszakapcsol :D:D
ok próba :D

(#37518) Zotya21 válasza Maximum1 (#37516) üzenetére

Zotya21
(senior tag)

hát ez mostis csak 250/210 körül mozog :(((

azért bosszantó hogy az ember vesz 30 ért egy ssd-t és nemhozza az 550/500 as sebességet közlse

a 15 ezres adapterrel mert maikor vettem még ennyi volt kb fél éve :(((

(#37519) Maximum1 válasza Zotya21 (#37518) üzenetére

Maximum1
(senior tag)

Nem láttam még hogy hozná, valami nasa gépen biztos hozza az adatokat. :DDD
Azért a winyónál jobb nem?

(#37520) Zotya21 válasza Maximum1 (#37519) üzenetére

Zotya21
(senior tag)

hát énse vártam tőle pont 550/500 at de azért 440/400 körülit igen :D

jah vinyonál sokkal jobb nem 80 megával ir meg olvas :DDD

de azért bosszantó hog a haverom sata 2 es ssd -je 260/240 et hoz :D

ezmeg ha épp ugy mérem akkor néha néha ennyi XD

még valaki nem tud valamit még plusszba ?:DDD
mondjuk kapcsoljam be a turbót rajt ?:DD

amúgy csak ennyivel jobb mint a HDD-m :DDD

[ Szerkesztve ]

(#37521) TeeJay válasza Zotya21 (#37520) üzenetére

TeeJay
(PH! kedvence)

mi lenne ha nem a Seq adatokra csorogna a nyálad hanem a 4K értékeket néznéd?
úgy őszintén hova kell neked az 500MB/sec sebesség lineárisan és folyamatosan?
mert ugye tudod hogy ez az érték csak a lineáris adatátvitelre vonatkozik?

netán 2 SSD-d van és egyikről a másikra ilyen sebességgel szeretnél másolgatni 10-20-30gigás fájlokat?

az SSD igazi előnye a 4K sebességben van ami rettentően nagy még a leggyorsabb merevlemezhez képest is ;)

Nikon D90 + AF-S DX VR 18-105mm + SB-900 + MB-D80 : http://href.hu/x/bl3a kedvenc fotózási témám :-) http://href.hu/x/cgxs

(#37522) deicide válasza TeeJay (#37521) üzenetére

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én speciel a második bekezdésben szereplő dolgot csinálom naponta jó párszor a két SSD-mmel... :DDD

When one person suffers from a delusion it is called insanity. When many people suffer from a delusion it is called religion.

(#37523) zetecR válasza deicide (#37522) üzenetére

zetecR
(őstag)

Pfff... :DDD

Aludni kell, anélkül meghalok.

(#37524) Jester01 válasza deicide (#37522) üzenetére

Jester01
(PH! addikt)

De biztos nem csupa nulla byte-ot :P

Jester

(#37525) euzsolt válasza TeeJay (#37521) üzenetére

euzsolt
(tag)

Elég nagy badarság a szekvenciális értékeken lovagolni. Főleg egy Agility SSD-vel. Egyértelmú, hogy egy majdnem fapados SSD csak a tesztkörnyezetben hozza a ráírtakat. De a többi is, csak minél drágább annál sanszosabb, hogy hozza is.

Egyébként a bővítő kártya is ótvar téma. Az Agility 350-400 körül tud egy jó alaplapban Sata 3-al. De, ha a gyári értékeket akarod, akkor válassz az OCZ oldaláról az SSD-hez tesztelt alaplapot :C Plusz procit is persze, meg mégegy SSD-t hogy kihasználd a szekvenciális fájlmozgatáshoz adott 500MB/sec-et.

[ Szerkesztve ]

(#37526) deicide válasza Jester01 (#37524) üzenetére

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem, ezért is írok a Samsung-ra és nem a Sandforce-osra, az jó szekvenciális írásban.. ;]

[ Szerkesztve ]

When one person suffers from a delusion it is called insanity. When many people suffer from a delusion it is called religion.

(#37527) deicide válasza euzsolt (#37525) üzenetére

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez nem az árától függ, hanem az alkalmazott vezérlő típusától, sokszor ki lett tárgyalva. Az indilinx-es SSD-k, az Intel-ek és a Samsungok nem tömörítenek, valósban tudják ezt (ilyen pl a Vertex4 is, amihez most jött ki új FW és 450 körül ír valós szekvenciálisban már a 256GB-s is). Míg a Sandforce vezérlősök tömörítenek, vagyis csak nullákkal vagy egyesekkel hozzák a ráírt adatokat, valós körülmények között jóval lassabbak. De ezt Te is biztosan tudod, csak gondoltam leírom, hátha valakinek újdonság lesz... :B

(#37528) Chaser

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Van egy samsung 830 ssd-m. Mennyire tolerálná ha xp lenne rajta a rendszer? Mintha valahol olvastam volna hogy nem érzékeny annyira ha nem megy rajta a trim. Van hozzá egy sw, esetleg az karban tartja, hasonlóan mint néhány kingstonnál a GC? Lényegében azért lenne xp mert 2GB ram van a gépben, emellett van pár sw-em ami csak xp-n megy, ha az ssd-ben nem tesz kárt inkább azt használnám mint a 7-et.

New world...old thinking...IBM T60;)

(#37529) Dark Archon válasza Chaser (#37528) üzenetére

Dark Archon
(őstag)
LOGOUT blog

Ha tényleg csak pár program miatt kell és elég erős a hardvered, használj virtuális gépet.

[ Szerkesztve ]

Dark Archon | i5-2500K - GTX 560 Ti - 8Gb - Vista x64 | BC2: DarkArchonHUN

(#37530) Chaser válasza Dark Archon (#37529) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Így is kevés a ram:) És nekem xp tökéletesen megfelelne, ráadásul ahhoz van is licenszem, 7-hez venni kéne. Ezért érdekel hosszabb távon lehet-e a gond a trim hiányából vagy sem ennél az ssd-nél.

(#37531) Coolmat válasza Chaser (#37530) üzenetére

Coolmat
(senior tag)
LOGOUT blog

Ezen táblázat alján van felsorolva 3 típus amikben jó beépített GC van.

(#37532) Dark Archon válasza Chaser (#37530) üzenetére

Dark Archon
(őstag)
LOGOUT blog

Hát nézd, én Vistával nyomatom, nem nagyon izgat a TRIM. Hogy lesz-e vele emiatt gond, az szvsz 10 év múlva derülne ki...

Dark Archon | i5-2500K - GTX 560 Ti - 8Gb - Vista x64 | BC2: DarkArchonHUN

(#37533) Chaser válasza Coolmat (#37531) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ezeket tudom is:) A kérdésem még mindig az van-e gyakorlati tapasztalata vkinek a samu 830-cal xp alatt, illetve mit okozhat a trim hiánya hosszú távon? Eredetileg T400-ba vettem 8GB ram mellé, ezért is lett a samu. De visszaváltottam T60-ra, abba max 3GB ramot lehet rakni, most 2 van és kevés, W7 nagyon eszi. Na meg ugye xp-s progikat buktam, vehetek W7 licenszet. Jó , vehetnék ramot is, csak sok minden szól ennél a gépnél az xp mellett.

Dark Archon: Ott is van trim nem? Lényegében az érdekelne, ha garidőn belül behalna kimutatnák-e/rá tudnák-e fogni, hogy azért volt mert nem trim-es os-en használtam? Az hogy 3 év után bedöglik már nem érdekes, addigra úgyse sokat érne:)

(#37534) Fire/SOUL/CD válasza Chaser (#37528) üzenetére

Fire/SOUL/CD
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

"Mennyire tolerálná ha xp lenne rajta a rendszer? Mintha valahol olvastam volna hogy nem érzékeny annyira ha nem megy rajta a trim."
Rossz forrásból származik az infód, épp ellenkezőleg, igénybevételtől függően (írás/törlés) nagy mértékben degradálódik a Samsung 830 (meg a 470-es is). Egyik sem javasolt XP/Vista alá. [link]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#37535) Maximum1 válasza Fire/SOUL/CD (#37312) üzenetére

Maximum1
(senior tag)

Na elkészültem, egész jó eredményeket produkál.
Végén felraktam az irst-t valahogy stabilabb vele és jobbak a számok.
Köszi még egyszer! :R

#37525) euzsolt [link] :U

(#37536) HIJ

HIJ
(senior tag)

sziasztok!

Van nekem egy Vertex3 -om, amin 2.15 FW van. Az lenne a kérdésem, hogy van e értelme frissíteni a 2.22 -re. Illetve hogy a legcélszerűbb frissíteni, ugyanis ezen van az OS...

Semmisenemvan!

(#37537) Maximum1 válasza HIJ (#37536) üzenetére

Maximum1
(senior tag)

Érdemes!
Így csináld.
Én a pendrájvos verziót csináltam, max 10 perc, ráolvasással.

(#37538) pethYeti

pethYeti
(őstag)

OCZ Agility-nél újra lehet valahogy húzni a firmware-t?

(#37539) Bodor válasza pethYeti (#37538) üzenetére

Bodor
(senior tag)
LOGOUT blog

Igen: ÍGY

(#37540) pethYeti válasza Bodor (#37539) üzenetére

pethYeti
(őstag)

Néztem ezt de linuxos boot esetén melyik opció ez? Secure Erase lenne :F , de az meg gondolom mindent legyalul.

(#37541) Bodor válasza pethYeti (#37540) üzenetére

Bodor
(senior tag)
LOGOUT blog

Linux-hoz nem értek, de egyébként is mindenképpen ajánlatos az adatokat elmenteni firmware frissítés előtt . Én Norton Ghost-ot szoktam használni, tökéletesen végzi a dolgát, de más program is jó lehet. LINK

CIKK

(#37542) Chaser válasza Fire/SOUL/CD (#37534) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Köszi:) Még annyi, hogy sata1 gépben van az ssd, szekvenciális lassulás annyira nem érintene. Az iops műveletek értéke is nagyon lecsökkenne? Amúgy lehet eladom és veszek kingston sv200p-t.

(#37543) HIJ válasza Maximum1 (#37537) üzenetére

HIJ
(senior tag)

Na meg is csináltam. Ezeket mértem. Kicsit talán kevés az írás nem?

Semmisenemvan!

(#37544) Fire/SOUL/CD válasza Chaser (#37542) üzenetére

Fire/SOUL/CD
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

SATA1-es a kütyü, gondolom akkor még az is előfordulhat(ha ennyire régi a masina), hogy AHCI üzemmód sincs...

Szerintem már most érint a sebességvesztés, érdemes lenne egyet mérned így, kíváncsi vagyok mennyit megy a Samsung 830 SATA1-en, AHCI nélkül...

Volt egy versenyző, aki kikérte a tanácsomat, hogy hasonlóan régi kütyübe érdemes-e venni Samsung 830-ast, mert hogy arról talán gyorsabban fog futni a játék, amivel játszik. Mondtam, hogy erre nem érdemes, persze ettől függetlenül megvette. Nem kellet sok idő, hogy újra hívjon, a következő kérdéssel:
"Az miért van, hogy 280-al szedem a jobbost, majd pár másodpercre megáll a kép, amikor meg visszajön, akkor fejjel lefelé nézek ki a rommá tört Ferrarimból és olvasom a szalagkorláton a reklámfeliratokat? Lehet, hogy az SSD mégsem segített?" :DDD

Válaszom: Lehet. (és letettem a telefont.)

[ Szerkesztve ]

(#37545) fudi2002 válasza HIJ (#37543) üzenetére

fudi2002
(tag)

Az olvasás sem teljesen okés. Intel porton van? Irst. fent? Ahci, trim?

"A felnőtt olyan személy, aki befejezte a növekedést mindkét végén és most középen növekszik."

(#37546) bogyo112 válasza Fire/SOUL/CD (#37544) üzenetére

bogyo112
(őstag)

"Az miért van, hogy 280-al szedem a jobbost, majd pár másodpercre megáll a kép, amikor meg visszajön, akkor fejjel lefelé nézek ki a rommá tört Ferrarimból és olvasom a szalagkorláton a reklámfeliratokat? Lehet, hogy az SSD mégsem segített?" :DDD

Ezen besírtam.... :))

(#37547) Chaser: Nem olyan rossz ez: nekem az "ősöreg" A-DATA S596T 64GB SATA2-őn nem megy ennyit.

[ Szerkesztve ]

Galilei halott! Már Einstein sem él !...és én is nagyon szarul érzem magam... Press any key! Csak a resetet ne!!!

(#37547) Chaser válasza Fire/SOUL/CD (#37544) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

:P
Egyébként volt gondom a trimmel, nem akart összejönni de sentinel (?) kollega megmutatta melyik driver kell nekem :R SSDlife lazán azt mondta megy a trim:) Szóval van AHCI, minden beállítva a nagy álmoskönyv szerint. Hogy mért vettem sata3 ssd-t sata1 gépbe? Mert T400-ba szántam ami sata2, és azért vettem sata3-mat mert sata2 ssd-k kb drágábbak voltak mint ez:D Meg ha eladni akarnám ez sokkal jobban el fog menni, mint egy "elavult" sata2 cucc. És azért samu mert úgy láttam hogy ez elég megbízható, nagyon nincs kedvem semmit visszahordani garba ha nem muszáj. Fogyasztása is jó, akkuidő nőtt fél órával. Pár éve kingston v100-am volt, ott még talán csökkent is az akkori gépem üzemideje hdd-hez képest. Ezért nem akartam kísérletezni a v200p-vel most.

szerk: rossz képet raktam be elsőre:)

szerk2: Mérek aműgy, melyik sw-rel? Hdtune, crystal? szekvenciális olvasás olyan 130-135MBps körül lehet.

[ Szerkesztve ]

(#37548) odrif válasza bogyo112 (#37546) üzenetére

odrif
(senior tag)
LOGOUT blog

Én is :C

Dell Vostro 3300

(#37549) Jhonny06 válasza Chaser (#37547) üzenetére

Jhonny06
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nekem is 99%-os a Samum. ;]

Eladó ASUS GT520 Silent 1GB GDDR3 full passzív! http://href.hu/x/huks

(#37550) Maximum1 válasza HIJ (#37543) üzenetére

Maximum1
(senior tag)

Mérj egyet All 0x00, 0 fill-ben.
Ez jó eredmény lesz, legalábbis a SEQ-ja biztos, a 4k-t meg majd mutatod.

(#37551) Fire/SOUL/CD válasza Chaser (#37547) üzenetére

Fire/SOUL/CD
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Oké, mérj Crystal-al (Samsung-ok meg egyes Intelek kondíciója 99%-ról indul)

A korábbi példánál az egy lapos volt, szóval nem lehetett vele kezdeni semmit, asztali gépnél viszont elképzelhető, hogy van lehetőség gyorsítani, ha a mérési eredmények annyira lehangolók lesznek esetleg. Jester01 egy ide-sata átalakítóval nagyon jó eredményeket kapott: [link] (és mint írva is vagyon, nem All 0x00 Fill módban lett mérve, azaz Agility 3 esetén még magasabb értékek lettek volna...)

[ Szerkesztve ]

(#37552) HIJ válasza Maximum1 (#37550) üzenetére

HIJ
(senior tag)

Így ezt hozta.

Semmisenemvan!

(#37553) Maximum1 válasza HIJ (#37552) üzenetére

Maximum1
(senior tag)

A 4k-ból arra következtetek hogy rossz csatiba dugtad.
Sajnos nem találok semmi infót róla, így vedd elő a kis könyvet.
A lapon van 2db Marvell és 2db Intel Sata 3-om, de nem találom melyik színű melyik.
Az intelesre dugt, ha nem ott lenne.
Ezt találtam még, valami turbó cucc, hiába a Giga mindent turbóz! :DDD

[ Szerkesztve ]

(#37554) FrozenThrone

FrozenThrone
(kvázi-tag)

Mennyi mondható elfogadható írt adatmennyiségnek egy napi átlag 8 órát használt gépnél? :U Teljesen átlagos felhasználás mellett, net, játék.

"Abban az egyetlen percben benne volt életem minden boldog pillanata."

(#37555) HIJ válasza Maximum1 (#37553) üzenetére

HIJ
(senior tag)

Az Intel -be van. A biosba meg nem turkálok, mert új a lap és vmi nem stimmel vele. Kikapcsoláskor nem kapcsol ki, csak pörög tovább minden és megpróbál újraindulni. Csak tápkapcsolóval tudom kikapcsolni utána meg minden BIOS beállítás fail safe, szóval majd visszaviszem és utána szórakozok csak a BIOS -al...

Semmisenemvan!

(#37556) Maximum1 válasza HIJ (#37555) üzenetére

Maximum1
(senior tag)

Hoppá!
Akkor jól láttam, csak nem mertem írni. :B
Azon a lapon BIOS-t kell frissíteni mivel Te egy IVY procit tettél bele.

(#37557) HIJ válasza Maximum1 (#37556) üzenetére

HIJ
(senior tag)

Természetesen azon túl vagyok, de nem segített. Mind az F11 BIOS -al, mind a legfrissebb F12 -el is csinálja. Az a fura, hogy amikor fail safe -ben indul, akkor F11 -es BIOS -t ír a post -nál... Sztem a lap hibás valahogy...

Semmisenemvan!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.