-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
toldy
őstag
Ha jól emlékszem akkor ilyen gtx 570- amd 6950 kategóriában gondolkodtál igaz? ( idővel)
Igazat megvalva nyugodtan vehetsz egy 400-450w adata, corsair, fsp, xfx tápot, de ezeknek a kábelei fixek, sok van és hosszúak. Egy ekkora házban nagyon sok fejfájást okznak (mind elhelyezés, szerelhetőség, légáramlás -> hőmérséklet).
Ha belefér akkor a silverston ajánlom mert a kábelei cserélhetőek , így tényleg csak azt dugod rá ami kell is, illetve lehet venni rövid kábel készletet ami nem 60 cm hanem csak 35cm ( ha jól emlékszem).
-
Mercutio_
félisten
SSD szaktopic, jobba fent a keresőt javaslom használni
-
HuTi.HUN
tag
Ha lesz benne VGA, akkor olyan hűtőt vegyél, ami nem lóg rá a foglalatra.
A Big Shuriken például sok alaplapon takarja a PCIe slotot.Nálam a Shuriken teteje és a táp között még legalább két centi van ránézésre, bár nem mértem.
Ha konkrét típust kéne ajánlani, akkor én a Prolimatech Samuel 17-et ajánlanám.
SSD-ből nem mernék OCZ-t venni, bár papíron jól néz ki. Lehet, hogy gyakorlatban is, de túl sok rosszat hallani róla. Az enyémben egy 120-as Corsair Force 3 lesz, ha megérkezik.
-
zodo
nagyúr
"az sfx és moduláris táp mit jelent?"
Tápegységeknek is vannak típus jelöléseik mint pl. az alaplapoknak.
Ezen a képen bal oldalt az SFX méretű és akkor moduláris egy táp ha a kábelei nincsenek fixen beépítve hanem csatlakozók segítségével bővíthetőek az igényeknek megfelelően."corsair h60 ez vizes rendszer?"
Igen az ha egyáltalán befér abba a házba.
"Scythe Kozuti CPU-Cooler SCKZT-1000
Scythe Big Shuriken 2
ezek közül valamelyik jó lehet?"
"a táp és a hűtő belefér a Lianli pc-q25-ös házba?"Igen, sőt valami hasonló hűtőben kell gondolkodj mert ebben a házba nem igen fér el magasabb hűtő ha normál méretű tápegységet teszel bele.
"másik fórumon az okosok azt írták, hogy hagyjam a minitx-et, mert ez a konfig megfő benne... szerinted?"
Nem fő meg, megfelelő ház szellőzés mellett de elgondolkodnék hogy a vga is megfelelő szellőzést kap majd terhelés alatt is vagy sem a ház alján keresztül.
-
toldy
őstag
Az itx-es összeállítás szerintem, tökéletes, tápügyben mindenképpen vagy sfx vagy egy moduláris ( én a full moduláris tápot előnyben részesítem) tápot javaslok. Írtad hogy késöbb lesz egy min: gtx 560 így min 400w szerintem elkell ( azért mert a min 560 lehet hogy egy 570 lesz, nem tudom, csak így értem). Szerintem egy Silverstone SST-ST50F-P Strider Plus ( br 22k) jó választás lehet. Ez egy 560tól nagyobb kártyát is elbír egy esetleges proci és vga tuningal együtt, valamint ehhez lehet venni short kábel szettet, ami egy ilyen kisméretű házban hatalmas előny, mind kezelhetőség mind hűtést figyelembe véve. Hűtőből egy corsair h60at tennék bele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 13Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest