- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Videószerkesztés
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kzkz
őstag
válasz
nagynorbi #10382 üzenetére
Ezt rendeltem, ezen külön van a P4-ATX csati:
1x ATX 20 pin (male)
1x P4-ATX (male)
1x SATA
1x floppy
1x PC molex IDE PowerA Dell csatiját vagy levágom, és összesodrom a 3 12V-os és 3 föld vezetéket, és erre teszek olyan csatit, ami jó a panelhez, vagy itt találtam egy ügyes megoldást, az alaplap táp csatiját vágta ketté, és az pont passzolt a téglához.
-
-
slashing
senior tag
válasz
nagynorbi #10353 üzenetére
ugyan ilyen gondolataim támadtak nekem is mikor megnéztem őket, a Q12 tök jó lenne ha lenne pci hely meg lehetne 3.5-ös vinyót rakni bele. Ott az a bazni nagy ház aztán 4 vinyo az is csak 2,5-ös nincs pci de van egy nagy táp(ami tuti sfx mert 88mm a ház szélessége) a ház fele üres lesz mert nincs mit bepakolni a vinyók fölé... Jah és tápból sem rakhatsz majd be akármit csak hátsó ventiset mert mind a két oldala zárt a háznak... abszolút ész nélküli tervezés. Csinálták volna 11cm szélesre és mehetne bele akár 10 hdd is, a tápot fektetve aztán simán odaférne két pci slot és még így sem lenne semmi szellőzése a tápnak.
Mondjuk nekem már megvan az új kedvencem amit talán nyáron valahogy be is újítok csak mocskosul drága még a drága házak terén is. Addigra elvileg kész lesz a szoba felújítás és bekerülhet a tv alá a cuccos. Zalman HD sorozat..
-
Otes
tag
válasz
nagynorbi #10309 üzenetére
A hétvégén kicsit méricskéltem a fogyasztást, és rájöttem hogy ez a szemét alaplap nem kapcsolja le a vinyót ha nem használja
ennek nem örülök :/ illetve hogy a táp is mindenképp kell cserélnem mert a Kikapcsolt állapotban mért 10Wos fogyasztás nem annyira nyerő :/ igaz nem is kapcsolom ki soha
de akkor mennyit ehet csak maga a táp bekapcsolva :/ ahh
O.
-
Otes
tag
válasz
nagynorbi #10232 üzenetére
Dehogy
3gépem van ebből 1 mindig szétszedve
meg 2évig SD-s is voltam, de már szerencsére túlléptem rajta szóval szerencsére kezdő nem vagyok, csak eddig soha nem volt szempont nálam a fogyasztás, ezért ez a sok hülye kérdésemIlletve most gondolkozok OS- cserén is. mindig van valami ami miatt lecserélem. Jelenleg windows server 2008 r2 van. előtte ubuntu volt. kb félévente változik. MS vizsga miatt lehet most meg kellene maradnom az ms mellett. :/ de sok gondom van
O.
-
-
Otes
tag
-
zotac56
csendes tag
válasz
nagynorbi #10139 üzenetére
LASSAN VISSZAMEGYÜNK AZ ŐSKORBA nem előre haladunk hanem vissza mert a fejlesztések nem előre mennek.
VGA KÁRTYA 200W ESZIK TE JÓ ISTEN??
MINEK 2 ÉV MÚLVA ELAVULT LESZ
NEM ÉRDEMES SOKAT költeni ezekre mert már 1 évben elavult és legújabb játékra édes kevés sajnos.
Meg kell venni 22-66w kategóriát még ha nem annyira erős .
Játékra meg ott van a xbox bár alternatíva lehet az xboxos ház ahogy nézem az árakat 30 40ezer és csak egy ház ennyiért érdemes már xboxot venni mert kiszerelve tökéletes van táp meg ház meg dvd.Sőt megmarad az alaplap amit el lehet adni.
Tápja sem gagyi de átalakítani kell.Jelzi ha rossz a hálózat stbEz csak személyes véleményem
-
user137
őstag
válasz
nagynorbi #10133 üzenetére
norbi uram, most akkor a Kühler merre figyel a gépben, a táp alatt, vagy az előlapi ventin (és kifelé vagy befelé fúj a cucc)?
Tapasztalataim szerint a tápba kergetett meleg megbosszulja magát (hangos lesz tőle a felpörgő tápventi).
asszem léghűtéssel én se fogom tudni megoldani a dolgot rendesen.
A VGA-ért nem kellett farigcsálni?? A 27,6cm az 10.8"
-
-
SQX_Barto
addikt
válasz
nagynorbi #10113 üzenetére
Köszi szépen, ha még eladó 50gurigáért az a proci, lehet megveszem...
És akkor a BOX/OEM kérdést a sorsra bízom, amelyik a srácnak van, azt veszem
Kell még azonkívül memória és VGA és első körben kész a gép. Vízhűtés (azonnal ha OEM a proci) és SSD még a terv későbbre.Hogy érted, hogy biosban maximalizáltad 95wattra? Nem alapban annyi?
Gyakorlati kérdésekben nem vagyok nagyon otthon, mert kb 8 éve nem volt asztali gépem... -
Pista0001
addikt
válasz
nagynorbi #10071 üzenetére
Szerintem a Tcase a processzor tokozás hőmérséklete lehet. De persze ez csak tipp
Ki fogom próbálni, de az még később lesz. Elég drága holmi, még egy kicsit rendbe kell szedni hozzá a költségvetést. Mellesleg a mostani házamban nem is lenne neki hely. Februárban pár országgal odébb költözök, majd akkor sorra kerül ez is.
-
Pista0001
addikt
válasz
nagynorbi #10067 üzenetére
Egy Intel procinak a 69 °C nem sok. Mostanában elég sokat hajtom a gépet, gyakran 60-65 °C körül van mind a 4 mag. Most már egyre jobban kíváncsi vagyok hogy egy ilyen kompakt vízhűtés mennyivel lenne jobb mint a mini Ninja. Ha a te adataidból indulok ki akkor nem túl rózsás a kép mert az én procim mellesleg 95 W-os. Amíg elöl volt a radi és rajta volt a 120-as venti addig hány fok volt a maximum?
-
Pista0001
addikt
válasz
nagynorbi #10049 üzenetére
A (majdnem) komplett sztori: egy magyar muki elkezdte annak idején az AIDA32-t, aztán a Lavalys fölvásárolta és lett belőle Everest, aztán a magyar muki visszavásárolta, csinált belőle 64 bitest, ez lett az AIDA64.
Van próbaverzió, de erősen korlátozott. Mindenképp teljes verzió kell.
Közben kipróbáltam, és két fájlt hoz létre. Az egyik egy log fájl (5 másodpercenként), a másik pedig statisztika (min, max, átlag).
-
Pista0001
addikt
válasz
nagynorbi #10042 üzenetére
Az AIDA64 tud naplózni html vagy csv fájlba (vagy akár mindkettőbe egyszerre). A Fájl -> Beállítások -> Naplózás menüpontban tudod beállítani. Nem csak hőmérsékletet tud hanem órajeleket, feszültségeket, kihasználtságot, stb is.
Én is boldog karácsonyt kívánok minden PH!-snak és főleg minden mini-ITX-esnek
-
SQX_Barto
addikt
válasz
nagynorbi #10044 üzenetére
Milyen igazad van, csak a használt ház hátulját kellett volna lemérni
Tápkábellel meg van még egy menetem az eladóval.Bár szerintem Őt is az szivatta meg, akitől ő vette/kapta.
Egyébként Kellemes Karácsonyi ünnepeket és Boldog új évet Neked és a többi ph fórumtársnak is!
-
SQX_Barto
addikt
válasz
nagynorbi #10042 üzenetére
Hogy a slotoknak a kivágásat alaplaphoz való viszonyát lássam. Kokira azt értettem, hogy bármi ami két slotos vga, akár szar, akár hűtés nélkül, csak a takarólemezei, meg a nyák csatlakozója meglegyen (az se baj ha meg van égve furkálva, vagdosva)
Köszi a véleményt, azértCorsairnek szidták a ventijét, azért is vettem már előre Arctic Cooling PWM-et. Bár két 80asat is vettem, azokból egyik lehet nem fog elférni sem, majd még kiderül...
Olyan létezik, hogy a Silverstone SFX táphoz nem adnak tápcsatit? Mert nem kaptam, eladó válasza, "Tudtommal nem jár hozzá tápkábel" -
SQX_Barto
addikt
-
SQX_Barto
addikt
válasz
nagynorbi #10003 üzenetére
Igazából még én sem vagyok biztos teljesen mindenben
1333 as ram akkor a legegyszerűbbb és jól van. VGA úgyis utoljára marad, azon még filózhatok. Vagy szivatom magam és beakrobatikázok egy 26 cm-es kártyát 27es helyre
Mondjuk 6950 is kisebb ha jól néztem. 25,5cm a HIS FAN verzió, gondolom más gyártókéi is hasonló méretűek.
Először kompatibilisre kell faragnom a házat...
Ha rendesen vágható a merev keret oldalt, akkor a 26cmes vga csisszre befér. Szerencsére a táp csati fent van, nem elől -
SQX_Barto
addikt
válasz
nagynorbi #10001 üzenetére
Akkor ebből sima i5 2500 lesz
Vannak merevítők, pont attól nem fér el... De lehet ki lesznek azon a részen vágva és akkor pöccre befér, A nem ref hűtős vga-kat passzolnám, főleg ezt a két ventis kialakítást, mert ha boritással együtt használom a gépet, kevés lyuk van ott. (És nem szeretnék furogatni/vágni az oldallapból.)
Memóriából 1333 vagy 1600 OC-ben?
Ja és a köszi a válaszokat mindkettőtöknek -
SQX_Barto
addikt
válasz
nagynorbi #9998 üzenetére
Igazából csak mert "sláger proci" azért választottam
Tuningolni igazán nem szeretnék, örülök, ha minden befér a házba és nem főnek meg
Időközben van mérőszalag, és kiderült, 6870-es felejtős. 26 cm hosszú a kártya és 27 cm hely van. Beférni befér, de hogy rakom be?
Szóval XFX 6850-es lesz. Annak mi teljesítményben és árban az nV párja?
Egyébként látom van pár fajta 2500-as a sima és a K között mi a különbség?
A többinél látom kisebb a tápfelvétel (gondolom a teljesítmény is) -
Pista0001
addikt
válasz
nagynorbi #9993 üzenetére
Ja, jól emlékszel, most már én is emlékszek.
Az eredményről van elképzelésem mert sokat kísérleteztem saját készítésű vízhűtéssel egy Athlon XP 2400+ (Tbred-B) procin. Megfelelő légáram nélkül terhelésen hamar felkúszna a víz hőmérséklete. Félreértés ne essék, nem akarlak elriasztani, pont ellenkezőleg
.
Amúgy a vinyó tartó külön van az ODD tartótól vagy egyben vannak?
-
mrbig25
őstag
válasz
nagynorbi #9985 üzenetére
A 6950 mellett milyen proci van, amit még bír a kis 300-as FSP?
Illetve a Zotac Z68-as lappal mennyire vagy elégedett?Amúgy grat hozzá, szépen kitölti a 6950 a házat
Viszont a gyári Intel hűtővel csinálj valamitkzkz
Tény és való, hogy mini-ITX méretben nincs tökéletes ház (közel tökéletes létezik, de vagy q*va drága vagy túl nagy mini-ITX-hez...), így mindenképp kénytelen az ember valamiféle kompromisszumot kötni. -
törölt tag
válasz
nagynorbi #9844 üzenetére
El akartam kerülni a szétbuherálást.
Köszönöm a "20 ft-os" kérdést. Éreztem, hogy vmi triviális dolgot hagyok kiA táp ventije eléggé zörög. van vmi alalcsonyfrekis kerregése is. Ez normális? (elemelve az asztallaptól is ilyen hangot ad, mintha a benne lévő venti nem lenne kiegyensúlyozva)
-
tronico
csendes tag
válasz
nagynorbi #9822 üzenetére
Köszi a linket! Ez valahogy elkerülte a figyelmemet, én mindig csak a szettet néztem ("téglával" együtt)
Lehet vajon csak a 12V-os ág által leadott áramerősséget mérni valahol a rendszerben? Vagy egyszerűen terheljem le, és ahol lekapcsol ott a vége?
#9823 Attas - Nincs mit, szívesen!
-
zodo
nagyúr
válasz
nagynorbi #9290 üzenetére
Nagyjából sejtettük.
FSP300-60GHS tesztjét párszor már linkeltük a "hitetleneknek".
Ezt meg most találtam amiben a 6950-es karikat nyúzzák épp Furmarkal.
Gr a géphez!
-
Pista0001
addikt
-
sagesz93
addikt
válasz
nagynorbi #8834 üzenetére
Szoktam használni az a helyzet, szóval inkább nem nélkülözném.
Igen, láttam hogy táp nincs benne, és így 21k, az meg sok. A magassága nem gond, csak ne legyen olyan széles. Eddig egy házzal sem volt ilyen jellegű gond.
Most egyre jobban érdekel a Llano, csak még várni kell itx-es lapra. De amíg eladom a gépem meg minden szerintem már kijön, és akkor lehet dönteni hogy intel vagy amd -
user137
őstag
válasz
nagynorbi #8411 üzenetére
nekem ez az egész máshogy esett le. te mondtál egy olyan árat a házakra, ami a magyar sztm piacon tarthatatlan, ennek adtam hangot. nekem a 2 ház sokkal olcsóbban hazajött, mint ahogy te mondtad annó, azóta már azt is tudom, h hogyan nem szabad rendelni Kínából.
ezennel akkor elnézést, megkövetlek, nem állt szándékomban senkit sem megbántani.ami az ITX2-t illeti, 39C-ről 57C fokra ment fel a hőmérséklet BIOSban, amikoris lekaptam a tetejét, kapott egy kis legyezést, majd kikapcsoltam. ugyanaz a baja, mint az LC12-nek, egyszerűen ezek a kis házak irányított légáramlat nélkül addig kavarják benn az egyre melegebbet, amíg besülnek. Kell beléjük a 4 centis mini kaze ultra, h kihúzza a meleget, csak akkor meg asszem lőttek a csendnek.
az i3-2100T coolere ( _BM_
) egyébként roppant csendes, egy WD Scorpion Blue messze elynomja(!) a hangját 2000rpm-ig. sztm egyébként ez az ITX2 egy brazos (llano??) htpc lesz a tévé alá. rossz esetben kivágom a hátlapját és kap egy 12-es szívóventit a tetejére az optika helyett.
a másik bajom a SATA kábelek lerövidítése, nem tudtok valakit aki ezt pikkpakk megoldja nekem? A molex csatit még csak-csak szétszedem, de a SATA annyira egyben van, h nincs szívem kettévágni... esetleg ha tudtok valahol egy ilyen kábel howto-t, örömmel venném.
holnap ITX7 teszt, egy Nexus RealSilent-el megtámogatva. A beépített Glacialtech venti sem rossz, de kézben fogva üt a tengelye... érdekes egyensúlyozása lehet
-
atom360
tag
válasz
nagynorbi #8303 üzenetére
Igen tudom, hogy fos az intel, de legalább nem kell itx-es házakat barkácsolni. Nekem sem kéne a sajátom helyett, mert gyenge a távirányitót fogadnám csak el. Bár épp most töltöttem le egy proit (aiwi) amivel iphone-val lehet az egeret vezérelni meg billentyüzni. Egyébként eladó ez a ház, mert kinőttem.
-
zodo
nagyúr
válasz
nagynorbi #8263 üzenetére
Én is úgy tudom , sőt úgy is használtam ha úgy alakult.
20-ról 24-re átalakító nagy ritkán kellhet (kb. az esetek 0.1%-nál) amúgy parasztvakítás de jó szolgálatot is tehet ha egy alsó tápos házba költöztetjük a konfigot és a régi táp kábele nem ér el a lap csatijához. -
ViZion
félisten
válasz
nagynorbi #8115 üzenetére
"magával a szabvánnyal vannak problémáid"
Igen! Lehetne végre egy szabvány csatlakozó az előlapi panelhez és a táphoz is valami modernebb, igényesebb formában. A sata erre jó példa, szépen váltotta a hatalmas, soktüskés ide szörnyeteget, csak a kábele lehetne kör keresztmetszetű, és hajlékonyabb...
Persze a rackes dolog nem ITX-nél lenne jó... Meg végre a retro csatlakozókat el kellene felejteni.semmi bajom, csak a költözéskor elgondolkodtam ezeken, mert a kábelek rettenetesek. +1: Remélem hamarosan az SSD-k miatt lesz majd vmi még kisebb szabvány méret is.
-
ViZion
félisten
válasz
nagynorbi #8111 üzenetére
Tucatnyi ATX és nagyobb házat szereltem, próbáltam... de sajnos Neked van igazad: tökéletes ház nincs... ITX méretben egyedit építgettem, na az sem az igazi... asztali konfigom egy Raidmax Smilodonba költöztettem, még az sem tökéletes.
Szerintem a legnagyobb problémák:
- Sata kábel merev, nehezen rejthető
- előlapi csatlakozók, kábelek: igénytelen többnyire a kábel, és nevetséges helyen van néhány alaplapnál a csatlakozó
- HDD, SSD, ODD gyárilag hotswap rackek kellenének, amiből már rejtve megy a vezeték a házban
- alaplapi tápcsatlakozó: igénytelen kusza kanócköteg, még minőségi, nem moduláris tápnál is többnyire, a légáramlatok útjában...
Több gondom nincs talán -
zodo
nagyúr
válasz
nagynorbi #8100 üzenetére
Nem egyszerű, Gratula hozzá.
Kisebbnek gondoltam ezt a házat.(#8103) akom
Ez is klassz. Jók voltak ezek a 4670-es kártyák.
(#8106) apeelme
1. Google.
60W-os a panel táp amik közt nincs nagy eltérés ezért kb. ennyit tudhat.
2.
3. Nem nagyon láttam még 60-as PWM ventit, esetleg szoftveresen próbáld meg vezérelni.
4. Hát PCI kártya és a HD lejátszás szerintem nem fog menni. Jobb választás lett volna ilyen jelegű igényhez az ASRock A330ION
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kingston KF560C32RSAK2-32 - DDR5-6000Mhz - DualChannel CL32 - 32GB - Led
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte GA-Z68A-D3-B3 LGA 1155 alaplap
- DDR4 Kingston és Corsair 2x16GB 3200MHz CL16
- Lenovo Legion Y540 Gamer Magyar Laptop i7 9750H 16GB DDR4 GTX 1650 Jó Akku!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest