- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- Relatíve kompakt, "platinás" tápszörnyekkel gyarapodott az ASUS kínálata
- Valós időben generálhatja a jövőben a GPU a fákat
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- Új headsettel gyarapodik a Razer Hammerhead termékcsaládja
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
Pisztillus #8999 üzenetére
Nem pont a teljesítmény miatt mondtam. Gyakorlatilag árából kaphatsz új cuccot, ami modernebb, sztem fogyasztása is korrektebb. De te tudod
-
Chaser
legenda
Megvettem a codegen mx31 házikót, cardreader + remote control verzió, ezek nélküli most nem volt. Elég korrekt, tápról nem tudok nyilatkozni, csak addig láttam amíg fogtam a házat hogy a srác könnyebben ki tudja belőle csavarozni
szerk: Pisztillus: Lapot+procit kb annyiért el tudod adni amennyiért vehetsz újan 1155-ös asrock usb3 itx lapot meg egy 2.4G-s dual celeront. Neve ne tévesszen meg, elég emberes tudása van neki
Gondolom ddr2 ram van benne, annak árából meg 1x2GB ddr3 újan is kijön, használtan még lehet 2x2 is.
szerk: #8998 Nekem se kellett
, és nagyon jó áron leszámolta a boltos ismerős srác, ezúton is respect neki
-
Pisztillus
senior tag
No visszajött gariból a Modecom Feel 202 házam, a hiányzó alkatrésszel együtt.
Beszereltem az alkatrészeket: Intel DG41MJ alaplap, C2D E7200 proci, 2x1 GB Kingston RAM, 160GB Seagate HDD, LG GT40N slim SATA DVD-író. A procira a Thermaltake Slim X3 hűtő került fel, szépen belefért a házba. Melegnek meleg a gép (kb. 40 °C), de még nem néztem meg pontosan, épp csak az oprendszer telepítéséig jutottam el. Jövő héten folytatom - az a lényeg, hogy már működik.
-
user137
őstag
az AsRock Vision 3D HM55 chipsetre és mobil 1156-os procikra épül => kár.
valszeg nem is 3Ft lesz, de szép a custom build nagyon.
-
csƵ
addikt
Srácok, lehet eladó lesz a konfigom!
-
se4ever2
aktív tag
Új gép vásárlása előtt állok de sajnos nem igazán tudom mi legyen... Mindenképp itxben gondolkozom. A gép internetezésre, játékra lenne használva (játék alatt nem a crysis 2-t értem full hdban!
) Két variáció lenne. Az egyik lga 1155 alapú, core i3 2100, 4 gb dual 1333 ram, 500 gb 7200 samsung f3, msi hd 5670 (1 slotos) codegen mx-31 és chicony hipro 430W. A másik pedig ugyanez lenne csak amd e-350-es apuval.Ezzel az a probléma hogy nemtudom h például a játékoknál sokkal lassabb? Mert ha nem igazából jobb lenne ez mivel a z így megtakarított pénzből kijönne még egy ssd is.. Melyiket ajánlanátok?
-
z00li
senior tag
Üdv!
Tesóméknak G620-as procival raktam össze gépet. Próbaképpen megnéztem egy HD videót MPCHC-val. Gond nélkül vitte, elvileg volt DXVA is (MPCHC ki is írta, feltéve hogy ez azt jelenti
) De ha gondolod bármikor ki tudom próbálni, hogy megnézzem milyen órajelen, milyen procihasználattal megy a dolog.
Z
-
Chaser
legenda
válasz
kisza25 #8976 üzenetére
Ezeket tudom, azt nem tudom a dxva-t támogatja-e, mi lenne a megnevezése intelnél. De ha nem támogatja éppen az se nagy gond, jelenlegi cuccom se támogatja, de cpu erővel elviszi. Néztem teszteket a 2.6 körüli pentiumról, hozza egy E8400 tudását majdnem, a kis cerka se sokkal maradhat le. És ha jól sejtem atom kicsi fogyasztása van, főleg ha egy kicsit alul is lehet feszelni.
-
kisza25
félisten
annyit tudok, hogy a harmadszintű gyorsítótár G5xx-ben 2MB a G6xx ben már 3MB,
az IGP 850Mhz turbóval 1000Mhz, G6xx nél 850 turbóval 1100Mhz,
a G5xx/G6xx 1066Mhz memóriát támogatják hivatalosan,
a G8xx 1333Mhz-et, a komolyabb különbségek az i3-2100-nál kezdődnek ebben már van HT
és a grafikai képességekben van jelentősebb különbség,
az órajelek megegyeznek, de ez a következőket támogatja amiket az előzőek nem:
Intel® Quick Sync Video
Intel® InTru™ 3D Technology
Intel® Insider™
ennyi -
Chaser
legenda
Vagy celeronnal?
Jól tudom ezekből a dxva gyorsítást kihagyták? Elég ktsg hatékony itx megoldás lenne az asrock lappal...
-
Chaser
legenda
Aztán lehet ez lesz a llanoból egy kis dual pentiummal
Am3 alá van értelmes itx lap most? amit anno nézegettem asus deluxe drágább mint tavaly. Minél olcsóbb annál jobb jeligére kellene valami. -
-
zodo
nagyúr
Direkt nem írtam le a Wesena -t mert ennyi erővel bármi más is lehetne.
,de szép kuckó.(#8951) kisza25
Jól teszed, sokat nem vesztesz rajta.
Én már csak tudom.(#8953) toldy
Hát ezek a Vaiko-k még mindig a toppon vannak.
Profi ötlet profi megvalósítással ami ház szerelhetőség, kinézetét és variálhatóságát illeti.
Kár hogy mi felénk nem kapni.Amúgy pont ilyen fincsi gép kellene nekem is max. kicsivel magasabb pl. 8 centis mint a Leap 80 csak előlapi Usb + Audio aljzatokkal.
-
Chaser
legenda
Nagyon nem praktikus, most én is rákényszerülök, van dvi meg hdmi, de am3 lapoknál 1xre nem működik a 2. Végül úgy döntöttem inkább a monitor megy dsub-ról, legalább cserélgetni nem kell. Tv-t csak hdmi-re tudom rakni, azon nincs dsub v dvi. Lehet nevetni fogtok, de Q3-nál is érzem mit vesztek a dsub miatt a pva paneltől. Remélem a llano-.ban már dvi-hdmi 1xre is működik, úgy tudom szandikánál még nem, hiába is lenne kivezetve.
-
csƵ
addikt
Gigabyte MSH61DI, nem vitték túlzásba.
-
HookR
addikt
Rendben, akkor mutatom.
ASRock Vision 3D vs. Wesena ITX2 belülről.
-
kisza25
félisten
köszi, de egy aerocool qs-200-at tervezek
-
toldy
őstag
Ja, ha már ilyen picipécéket mutogatunk akkor ezzel mi lesz? Viako Mini Letter ML-45 LEAP E-350
csƵ: ismerős a ház? Ilyesmit akartunk newegről, habey.
szacsee: a lap kapható itthon, ~30k.
Más, ma megyek az asus gtx 560ért. és megrendeltem a q11-et is.
kisza25: nem szokásom más portékéját ajánlgatni, de szerintem ez a lian li v351 szép, és jó áron van. Ha nem lennék ennyire háklis hogy csak itx, ezt választanám. Egyedül annyi hogy a tápnál egy kicsit ki kell vágni, mert a normál táp ahogy elnézem továbbra is befér, csak a rögzítés kicsi ( sfx).
-
kisza25
félisten
na azt hiszem srácok, micro atx házba költöztetem a mini-ITX-em, mert egyszerűen nem találok az igényeimnek megfelelő házat normális áron, de csak 2-3hét múlva mikor végre otthon leszek
-
nagynorbi
aktív tag
Szerintem ez nem az amire gondolsz, csak hasonló. Viszont nézd meg ezt.
Üdv.:
-
csƵ
addikt
-
akom
őstag
válasz
se4ever2 #8945 üzenetére
Nekem olyan tápom van aminek fent van fentije.
Úgy van kialakítva a ház, hogy fizikailag simán elfér még a táp cooler védő rácsa is. (Felülről)
Ami negatív lehet az az, hogyha fölötte egy HDD van akkor melegebb levegőt szív be.
De én a ház hátsó résznél tartom a HDDt így nincs gond.2 cooleres tápról nem tudok nyilatkozni.
-
kisza25
félisten
-
se4ever2
aktív tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni hogy van valakinek Codegen mx-31-es kuckója? Ha van akkor az lenne a kérdésem, hogy ha nem az eredeti táp van benne, hanem egy olyan aminek az alján(tetején) van a venti, azt hogyan kell elhelyezni? Mert ugye ha felfelé néz a ventilátor akkor ott van az útjában a vinyó rekesze, ha lefelé akkor meg már a ház alja.. Vagy esetleg az alján is van lyukacsos rész? Igényelne plusz hűtést? Remélem érthető mit kérdezek csak így estefelé már nehezen megy a fogalmazás
Esetleges válaszaitokat előre is köszönöm! -
törölt tag
Köszönöm mindenkinek, Codegen házat veszek távirányítóval és hozzá slim DVD-t.
Amennyit spórolnék egy sima DVD-n elfizetném más ház árába. -
zodo
nagyúr
Jelenleg egy darabot sem látok az apróban de mindegy is mert ahogy nézem talán még az is kevés lenne ha jól gondolom ezen teszt alapján.
(#8938) PeachMan
Nem igazán adnak távirányítót a házakhoz vagy ha igen akkor az nagyon drága múlatság.
Codegen mx31-nek volt egy szériája amihez volt de már rég láttam boltot ahol lenne még belőle. Amúgy így nézne ki.
Szerintem jobban jársz ha magad veszel hozzá pár ezresét pl. az apróban van pár hirdetés és beszereled. -
törölt tag
Tudnátok mini-ITX házat ajánlani, ami megfelel a következő elvárásoknak?
- normál méretű tápegység hely
- normál méretű Optikai hely
- 2db HDD hely
- esetleg távirányító -
Chaser
legenda
válasz
Mercutio_ #8931 üzenetére
Nekem van itt egy zsák gép, szóval várok. Amíg el nem fogy a türelmem
zodo: Ha HD3000 van az i5 mellett akkor amd-ben HD5470 alatt vmivel vana tudása, ha csak HD2000 akkor sokkal elmarad. Notebook és K desktop cpu-ban van előbbi, utóbbi meg a legtöbb desktopban, pár kivétel kap HD3000-et.
-
zodo
nagyúr
Nem sürgős csak gondoltam a mai (kapható) hardverekből is kihozható ez a szerény teljesítmény. Konkrétan az Intel-es Cpu-ba ágyazott Gpu-k teljesítményéről nincs semmilyen infóm mert sosem érdekelt.
Ha nem megy full integráltba akkor marad a low profile kártyás kiegészítés.Néztem pár Brazos tesztet de hát gyengék még a játékhoz pedig szimpi lenne.
-
Chaser
legenda
-
zodo
nagyúr
Ha már Intel akkor mit ajánlanátok egy mini pc-hez?
Terv a következő:1680x1050-en full graffal elmenjen az rFactor (gépigény) és ne kelljen (ha megoldható) diszkrét vga-t tennem a gépbe. Ha mégis kell a diszkrét kari akkor csak is low provile, de abból melyiket?
Szerk: Mostani lapom int.vga-ja (hd4250) csak minimal graffal játszható. maxon kb. 30 fps alatt van offline de nekem online kellene hogy stabil 60 fölött menjen.
-
szacsee
nagyúr
Ha egyszer sok pénzem lesz, lehet veszek egy ilyen konfigot.
E-350-et veri idle fogyasztásban... -
Steve1207
veterán
válasz
kisza25 #8903 üzenetére
Már felkerült a newegg-re az Asrock A75M-ITX. Nagyon remélem mostantól haladnak és érkezik a hó közepére kis hazánkba is. Európában pedig már láttam egy belga és egy német oldalon is pár napja.
A proci már megvan, de az nem járja, hogy itt áll lassan két hete...Szerk.: közben látom az angliai linket. Innentől számolva akkor remélem bejön a max 2-3 hét
-
Mercutio_
félisten
válasz
kisza25 #8907 üzenetére
Kompatibilis, AM2+-os lapon használt Shuriken Rev.B-t simán átraktam az FM1-es AM75-re
Most azon agyalok, hogy ha megjelenik végre az ITX változat a Kingston HyperX hűtőbordás memók mellett/felett el fog-e férni a scythe (mATX-ben üresen hagytam a közelebbi memóslotokat a jobb levegőáramlás miatt.Angoloknál már raktáron van, máshol nem látom az au-ban
-
HookR
addikt
válasz
kisza25 #8895 üzenetére
"egy kérdés 2slotos 25cm-es vga-hoz még mindig csak a lianli Q08 és silverstone sg05/06/07 a befutó, vagy van valami újdonság?"
A Lian Li PC-Q25 -
kisza25
félisten
az AC-k rámennek, de nem az összes,
bár tudtommal az AM2/AM3/FM1 kompatibilis, de javítsatok ki, ha tévedek -
kisza25
félisten
most néztem még Ausztria/Németeknél sincsen, de az ottani árgépen a termék már ismert
-
Tomix24
addikt
válasz
Mercutio_ #8899 üzenetére
Nem tudom miért húzzák halasztják. Az EU-s piacon hivatalosan 0 féle Mini-itx-es FM1-es alaplap kapható. De még az árlistákon sincs fent. A korlátozott processzorgyártás miatt pedig a 65W-os A8-4800,A6-3600, és a három magos A6-3500 is csak érkezőben van, 2013-as dátummal... Vagyis ismeretlenek mind.. (Ezeket a nagyker árlistából néztem)
Bezzeg ATX és MicroATX lapokkal tele vagyunk. De hogy mit tegyek bele??
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i7-2760QM I 8GB I 256SSD I Nvidia I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest