Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Lacesz88

tag

Sziasztok!

Szeretnék egy itx rendszert összerakni és a következőket néztem ki:

- Asrock H370m itx/ac + i3 8100

- Asrock Fatal1ty Ab350 itx/ac + Ryzen 3 2200G

Ezek nagyjából egy szinten mozognak teljesítményben és árban, talán az intel kicsit erősebb de viszont későbbi fejleszthetőség terén az amd szerintem jobb, valamint a fatal1ty lap is komolyabbnak érződik nekem, ha bele akarnék tenni egy ryzen 7-et mondjuk, míg a másik oldalon egy i7-el már nem vagyok biztos benne, hogy elbírna a h370-es lap.

Kérnék egy megerősítést milyen irányba érdemes elindulnom, esetleg ha valakinek van tapasztalata hasonló összeállítással annak szívesen venném a véleményét. Egy 6. genes i5 rendszerem már van, így ehhez képest mire lehet számítani pl hőmérsékletekben mondjuk egy core v1-ben? lehet számottevő különbség? Jelenleg teljesen jó hőfokaim vannak.

ami még fontos lehet: jelenleg van egy 2133 mhz-es Kington hyperx savage cl13-as memóriám, ami tudom, hogy már egyik új rendszerhez sem ideális de mivel nagyon olcsó volt, így egyenlőre megtartanám ha ez opció és nem megy annyira a teljesítmény kárára. Főleg az amd-től félek, hogy egy ilyen memória nagyon visszafogja a proci teljesítményét?

Az alapvető felhasználás hobbijáték volna egy gtx 1060 6gb-al, az is alapvetően csak single, semmi multi.

ami még fő szempont lenne a stabilitás. kiindulva a 6. gen rendszerből azt összeraktam, bekapcsolom és használom. Kicsit félek, hogy az amd-nél ez nem megy ilyen zökkenőmentesen, legalábbis azok alapján amiket olvasok róla. Erre vonatkozóan van valami tapasztalat, kell ettől félni?

Alapvetően a ryzen felé húz a szívem, de félek tőle, volt amd rendszerem de nagyon nagyon régen még az athlon 64-es időkben :D

Köszönöm előre is mindenkinek a segítségét.

Új hozzászólás Aktív témák