-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ringman
félisten
válasz
8nemesis8 #43276 üzenetére
amazon.de-ről rendeltem egy silverstone sfx-atx adaptert, mondjuk akkor még 0€ szállítási díj volt a 39€ feletti rendelések esetén - rendeltem mást is.
meg akkor 7€ volt talán az ára, nem 10
-
Ringman
félisten
BlackSilent Pro 40mm pm-1 vrm-bordát hűti, semmi hangja terheletlenül, terhelve a rendszert meg hangosabb a cpu-fan.
pont annyit hoz stresstest közben, hogy ne legyen throttling ott sem. lehet renderelni kellene pár órát majd nyáron venti nélkül, aztán ha bírja, kikötni. (prime95-nél volt throttling)ja konfiggal adós vagyok:
ascrock B360M-ITXac
i5 8400
msi 1050 ti low profile
cm hyper 212+
ventik:
2 × Lepa BOL.Quiet 120mm PWM
1 × BlackSilent Pro 40mm pm-1szerk:
egy Scythe Kabuto 3 jobb lett volna, de a hyper 212 és a 40mm-es venti az már megvolt (használaton kívül) -
Ringman
félisten
válasz
hegegabi80 #43192 üzenetére
köszi
vsz a hűtőtől is elférne, de nem akartam a légmozgást korlátozni
ha a felső lemezt nem tettem be akkor nyaklott a ház (ellenkező esetben az sem lenne benne). az ssd-t közvetlenül az előlapot+hátlapot összekötő U-acélra is fel tudtam volna csavarozni. -
Ringman
félisten
szerencsére nekem mind a két hűtő polcon pihent. az intelnél meg a 27k-s lap sem számít drágának
z370-es itx meg 40 felett kezdődik, uh az ki is lőttem
vrm-ek miatt a top-flow jobb lett volna, de szerintem az i5-8400-nak elég lesz a toronyhűtő légmozgása is, mivel a munkahelyi gépbe vett 1050 ti meg időközben kiderült, hogy nem elég, így az fog belemenni. már csak a cpu+ram amit még be kell szerezni (+win10), a többi így adott.
-
Ringman
félisten
túlságosan a felső sarokban van a cpu ezen a lapon, na meg a grand kama kross alapterülete 177×140
ha meg elfordítom akkor talán elfér, de akkor a hátsó házventi ami útban lesz.a kama cross meg nincs takarítva, azt nézzétek el
szerk: na meg van az eredménye, hogy otthon valaki elpakolta a cpu-hűtőt, el van csavarodva... mondjuk hűtési teljesítményt nem befolyásolja vsz. -
Ringman
félisten
na ez már egy értelmes árú coffee lake lap, mondjuk vrm-ek nem hűtöttek, így kb az i5 8×00-as a max, ami menne benne turbo órajeleken.
giga B360N WIFI - 24k
-
Ringman
félisten
válasz
mpierre #42821 üzenetére
hát nem tudom mire nem lesz elég egy 8700k mondjuk 2 év múlva.
főleg, hogy azok meg mennek 4.8ghz-n, ha le tudod hűteni persze (vagy delid és könnyebb dolgod van)mellesleg soha nem cseréltem cpu-t egyik gépemben sem (egész gép volt cserélve, ált. a ram is - majdnem - duplázódott), a ph nem reprezentatív, de szerintem még az épített gépek nagy részén sem történik cpu-csere.
-
Ringman
félisten
40,5k az asrock z370 fatal1ty itx lap most éppen [link], ha valaki minierőművet szeretne építeni
-
Ringman
félisten
válasz
Neil Watts #42789 üzenetére
10k-val nem ér többet szerintem a 8400-nál a 8500, 100mhz-cel nagyobbak a turbo órajelei, mint a kisebbiknek
[link] -
Ringman
félisten
cpu tápkábeléhez szükséges 4pin -> 8pin átalakítót milyet érdemes venni?
vettem egy be quiet sfx 300w-os tápot (csom. sérült, 6 hó gar, bruttó 8,8k, nem tudtam otthagyni), de coffee lake-es lapok nagy részén 8 pines csati van -
Ringman
félisten
ezeken a gyengébb 8.gen lapokon a turbo boost órajelek hogy alakulnak?
-
Ringman
félisten
ha sfx tápot raknék a kolink satelite minibe, akkor ez a lap beleférne szerintetek? (ha lesz időm mondjuk úgyis kiszerkesztem)
max levágom az atx -> sfx átalakító egyik sarkát.
nekem nagyon úgy tűnik, hogy igen a képek alapjánpapíron 22.6×18 cm-es lap fér bele, ez meg 22.6×19.3 cm
-
Ringman
félisten
-
Ringman
félisten
válasz
kisza25 #42411 üzenetére
taobao-s 300×193×285, az általad linkelt meg 210×360×335 mm
a kínai 193-as szélességébe a 160mm-es cpu-hűtő elég neccesnek tűnik elsőre.
-
Ringman
félisten
válasz
choco01 #42400 üzenetére
az elején 1-2 alkalommal újraindítás után a sambát kézzel kellett elindítani, ami bosszantó volt, de aztán elmúlt.
nem egy pilótavizsgás soft, az biztosbtrfs a fájlrendszer, centosra épül. leírás itt: [link]
korábban már írtam a topikban, hogy több hónapos uptime-jaim is voltak vele. én csak a samba share-t és a transmissiont használtam, más feature-t nem. nem frissítettem egyébként.
amikor feltettem, akkor előtte az OpenMediaVaulttal volt vmi gebasz, ami miatt nem akart működni, így azt dobtam, helyette lett a rockstor.
ingyenes, de stable release-re való frissítés nem az, csak a testingre (van subscription - 40$/3 év - régebben olcsóbb volt)
Testing channel is free, but access to Stable channel requires a small subscription fee. See Update Channels for more information. -
Ringman
félisten
válasz
choco01 #42396 üzenetére
rockstorral emlékeim szerint tudtam kb 80-90MB/sec-kel másolni ssd-re nasról, és az egy sima 2 magos atom volt
-
-
Ringman
félisten
hogy ontopik is legyek (valamennyire)
a legolcsóbban nem használtan (ramot kivéve) egy 1151-es konfigot ugye így tudok összerakni majdnem itx méretben, ha kolink satellite, cpu-hűtő, fsp apn300 80+, samsung 840 250gb ssd adott?
- BIOSTAR H110MHV3 (+ bios frissítés)
- 2×8gb ddr3 apróról
- g4560
- valamilyen vga - igazából a laptopom nvs 5200m-jénél nem nehéz jobbat találniés szükség esetén még cpu-ban tudok feljebb lépni később.
köv lépcső az asrock b250m-hdv, de ahhoz már ddr4-es ram kell, akkor meg lassan a z370-ig is eljutunk...
-
Ringman
félisten
válasz
#16939776 #42326 üzenetére
nekem egy mezei asus lapom volt (pontosabban meg van még, de egy szekrényben), kapott a tetejére egy 120 mm-es ventit, egy silicon image pci-bővítőkártyával használtam - több hónapos uptime-okkal, csak amikor elutazáskor kikapcsoltam akkor volt újraindítva.
csak hát a nas 207 x 164 x 123 mm-es méretét figyelembe véve nem volt versenyképes.
természetesen a share 3,5 TB volt
-
-
Ringman
félisten
válasz
DiceBlade #42303 üzenetére
mire nem elég az i3 2100, amire meg pont elég az i5-3470T, vagy a 3. gen igp-je több mindent támogat medialejátszás terén?
a kettő közötti fogyasztáskülönbség üresjáratban meg elég kevés lesz.egyébként le is lehetne korlátozni az i3-2100-at, mind fesz, mind órajel tekintetében.
-
Ringman
félisten
bestbuy topikból kiindulva:
bitfenix prodigy és PHANTEKS Enthoo Evolv ITX is 15 forint -
Ringman
félisten
válasz
energy4ever #42044 üzenetére
(vekony 3.5-ost gyartanak meg mindig?
az 1TB-s 20mm vastag - ennél vékonyabb szerintem nincs.
-
Ringman
félisten
válasz
AxBattler #42040 üzenetére
El kellene döntened, hogy mi a fontosabb: az igényeidnek megfelelő konfig, vagy a már meglévő alkatrészek felhasználása.
ebben igazad van
előtte gondoltam körbejárom, h egyáltalán mennyire van szükségem erőgépre, ill. mi az amit fel tudok használni a meglévő, de használaton kívüli cuccaimból. -
Ringman
félisten
válasz
Mercutio_ #42038 üzenetére
árgépen 22-25k között van
vagy MSI B250I PRO ez már 25-30k
GIGABYTE GA-H110N - 23-25k
egyébként vsz lecsúsztatott satás ssd lesz benne, mert az irodai gépbe akarok egy 960 evo 500gb-sat venni.
-
Ringman
félisten
válasz
AxBattler #42033 üzenetére
az útban lévő tápkábel az a ház része, a hosszabbító ami a táptól a ház külső burkolatáig vezet.
kicsit abban is elbizonytalanodtam, hogy kell-e otthonra ryzen, vagy elég egy g4560+hozzá való lap, meg van hozzá egy jelenleg használaton kívüli gtx 750 ti-m is. max ha nem elég a g4560, akkor mehet bele nagyobb cpu is.
így egyből nem kell egy 35-40k-s lapot vennem, meg a fiókban lévő hyper 212 plus és scythe samurai zz is felhasználható lenne intel lapokhoz.
a z370-et megint kizárnám, mert horror áron van hozzá lap. -
Ringman
félisten
válasz
AxBattler #42031 üzenetére
ha rászánom magam a vásárlásra, akkor egy kolink satellite itx házba menne (ami már megvan, egy nem üzemelő home server van benne), ott nem lenne ezzel gond, ha nem rakom rá az oldalsó hdd-tartót.
a házzal a belső tápkábel lesz a gond, vagy csak nagyon-nagyon szűkösen fér el a cpu-hűtő. -
Ringman
félisten
válasz
Pista0001 #41990 üzenetére
igazad van, annak is írja plusz megjegyzés nélkül: [link]
és a gyári kerethez kell a leszorítót rögzíteni. - linkelt oldalon a beágyazott youtubevideón látszik is.
na már csak mérni kell párat és ha befér a házba/lapra, akkor lehet hogy táp-hűtő-ház trióra nem is kell költenem. -
Ringman
félisten
igen, azt olvastam, de elvileg ehhez ingyenes (bár végülis mindegy is, nem azon a 4€-n múlik)
Discontinued models compatible to AM4:
Kabuto, Kabuto 2, Mugen 1 (SCINF-1000), Samurai ZZ (Rev.B), Grand Kama Cross (Rev.B), Yasya, Rasetsu, BIG Shuriken(SCBSK-1000), Ninja Mini (Rev. B), Kama Angle (Rev. B), Ninja 2 (Rev.B), Ninja Mini(Rev.B), Zipang, Zipang 2, Kama Cross (SCKC-1000), Katana 2, Mine Rev. B, Orochi(SCORC-1000), Ninja Plus Rev.B, Ninja CU.Scythe EU GmbH offers the AM4 upgrade kit firstly for Mugen 5, which is based on the latest HPMS II mounting system. In order to receive one of the free AM4 upgrade kits, users just need to contact the Scythe EU GmbH Support Team and to supply the invoice of the purchased Mugen 5 along with proof of purchase of an AM4 motherboard or the Ryzen™ CPU. The HPMS II AM4 upgrade kits are ready to be shipped to customers from Europe.
de lehet hogy én értelmeztem félre a fenti bekezdést (a revB az hpms ii) és a free csak a mugen 5-re vonatkozik
-
Ringman
félisten
válasz
#16939776 #41970 üzenetére
köszi a választ, majd megnézem.
persze nem akarok gombhoz kabátot, ha már egy lap+proci (+esetleges vga, ha nem a 2400g lesz a befutó) +16gb ram + nvme ssd beruházás lesz, akkor nem a meglévő ház lesz majd a szűk keresztmetszet.
hdd meg vsz. nem fog belekerülni, van nas is otthon.most nézem (legalább is rendelési info szerint, mert épp nincs nálam), hogy grand kama cross rev B-m van: SCKC-2100 - 2012-ben vettem o.O - az meg elvileg am4 kompatibilis
ennek eléggé nagy alapterülete van: [link]
-
Ringman
félisten
sziasztok!
ryzen alá - vagy r5 1600x + vga vagy csak egy 2400g proci lesz, milyen lap ajánlott?
jó lenne 40k alatt maradni, ott a biostar x370gtn, GIGABYTE GA-AB350N és a ASROCK Fatal1ty AB350 Gaming-ITX/ac hármas van.
tápból van egy régebbi fsp 300 apn-em, házból meg egy cm elite 120-am és egy kolink satellite minim - jó lenne az utóbbiba beleférni, mert az kisebb.
egy sytche grand kama cross 2 is van valahol, de az nyilván vga mellé nem opció, meg új lefogató is kell hozzá.köszi a választ!
-
Ringman
félisten
köszi a válaszokat
most már csak meg kell győznöm magam, hogy szükséges még egy számítógépház vásárlása
-
Ringman
félisten
A lian-li PC-Q07-ből az alsó hdd-tartót ki lehet szedni? alulról csavarral rögzített?
gondolom úgy már beleférne egy 2 slot-os kártya, 1 slot-os hátlappal.
-
Ringman
félisten
hello!
milyen halk tápot ajánlotok, ami ezt elviszi:
G530+H61-es lap+hd 5550 (max 40-50W-ot fogyaszthat +2hdd?A vga 2 slot-ot foglal, a procin meg egy cm hyper 212+ borda lesz, ha módosítok a rögzítésén. ezzel minden lehetőséget kilőttem, ami házvásárlást illeti, uh magamnak kell valamit összerakni, ehhez meg minél kisebb térfogatú táp lenne jó.
most egy fsp 300-apn-em van, ez nyilván elviszi, csak nagy
-
Ringman
félisten
-
Ringman
félisten
válasz
Mercutio_ #10471 üzenetére
passz
nekem egy sapphire H61-em van /alulfeszt nem próbáltam/, csak épp nincsen összerakva
miután megvettem, rá egy hétre vettem az apról egy komplett atom gépet, amiből később home szerver lett - 4hdd-vel - egy codegen mx-31-es házban
így a gépből hiányzik még egy gpu, egy hdd és egy ház
akkor az érte meg nekem, 20k-ért, ha a vásárláskor lett volna 26-ért az asrock z68, akkor azt veszem meg
-
-
Ringman
félisten
válasz
Pista0001 #10456 üzenetére
kb így nézne ki a gép
- itx alaplap+proc+samurai zz - ez megvan
- 2 slot vga - valószínű ez
- 1 ssd
- 2.5 hdd - megvan
- van egy 300w-os fsp-300-apn - ez megvan - de ha találnék házat, akkor cserélném
- mindenféle ventikha már barkácsolni kell, lehet 0-ról indulnék, van már pár ötletem, csak ahhoz még munkaeszközök is kellenek, meg egy csomó idő.
-
Ringman
félisten
vám szerintem nincs rá - pontosabban 0% - csak az áfa, ami (idén) 27%(-ra csökkent
)
elvileg 200eur, ill usd alatt még átcsúszhat, de fölötte kb 100%, hogy fennakad.szerl - hogy on is legyen:
létezik olcsó ház, 2 teljes magasságú bővítőhellyel rendelkezik, és belefér egy samurai zz (94 mm magas) hűtő?
átl mAtx házak nagyon hosszúak -
Ringman
félisten
válasz
Mercutio_ #10360 üzenetére
nincs benne táp, csak 1 venti+1 slim dvd, szimplán nagyon drága.
nekem sapphire h61 lapom van, szerintem elég jól felszerelt (hdmi, dp, d-sub, dvi, bluetooth, minipci-e x1 port), de nincs sata3 (4db sata2 van) és nem minden cpu-hűtő megy rá (#10349) - ezt 20-ért vettem.
a G530 csak 1066-ig kezeli a memóriát - a SB platform 1,5V-ig engedélyezi a max ram-feszt. - teszt, hogy mit tud. - itt G540 és G850 összehasonlítás is van.
-
Ringman
félisten
van még Psile ami hasonlít rá szintén nem túl baráti áron
-
Ringman
félisten
lehet, hogy már volt:
sapphire H61-re nem megy fel a CM 212+ hátlapja, mert az alaplap hátoldalán nincs elegendő üres felület, hogy felfeküdjön a tartólemez.
szerintem más cpu-hűtő-hátlapnál is gond lehet ebből, biztosan csak a push-pin felfogatású hűtők mennek rá.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 4690K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- DELL Precision 7530 - Intel Core i7-8750H 16GB 512GB SSD NVIDIA Quadro P2000 (ELKELT)
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest