- iPad topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Bluetooth hangszórók
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Androidos fejegységek
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Computex 2025: új VGA-k és CPU-k az AMD előadásán
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ribi
nagyúr
válasz
velizare #40397 üzenetére
Érdekes mert itt írnak ECC és non-ECC memót is. Mitől függhet, hogy milyen kell bele?
Szerintem sima procival nem kell ennek ECC.
Főleg nem lenne ennyire népszerű, ha kötelező bele ECC.
A 8G-s szerintem azért drága, mert Xeon is van benne nem? (Bár ahogy nézem az 220) Vagy csak valaki elárazta. -
törölt tag
válasz
Goose-T #40394 üzenetére
Igazad van.
Kérdés számomra, hogy ezen a bakplate-en kondenzátorok nélkül meg lesz-e békében 2db SAS SSD.
És a frontlapi USB mennyire szabványos kivitel, lehet-e upgradelni a verzióját.(#40396) Seep: 4 lemezes NAS már van, ez egy future-proof WS lenne, aminek 5 évet ki kellene húznia teljes újratervezés nélkül.
-
HookR
addikt
Az RX550-esek jónak tűnnek bele:
- HIS RX550 4GB GREEN Slim-iCooler OC
- XFX RX550 4GB Core Edition OCEllenben a single slot-os GTX1050 Ti-k végén legalább 3mm-t le kell reszelni a műanyagból (208,5 vs 211mm), hogy beférjen.
- ELSA GTX1050 Ti 4GB SP
- Inno3D GTX1050 Ti (1-Slot Edition) (Mintha ez utóbbi lenne benne a gyári képen is) -
nézted már, mennyire drága az unbuffered ecc ram, amivel ez a kicsike működik? a 4gb-s verziót még megkapod most 65ért az emagtól, de amit már 8gb-vel szerelnek (freenasnak kell legalább ennyi) az 115, az ajánlott 16gb meg 135.
nézegettem én is sokat, úgy, hogy betoltam volna rá egy 1050ti-t, vagy hasonlót kodi miatt, de egy épített géppel még úgy is jobban járok, hogy rohadt drágán számolom a saját óradíjamat.
-
hegegabi80
addikt
Azt a billentyűzetet én is néztem, nekem is tetszik. Most akarok én is egyet venni, de a feketék valahogy nem jönnek be, a fehéreket jobban szeretem legalább is ha a gomb fehér. Jobban látom rajta a betűket este is.
Ez meg fekete kávás fehér gombos.(#40390) HookR Nagyon jó kis gépecske, nekem pont tökéletes lenne az asztalra egy GTX 1050-el, de még a jelenlegi RX550-el is.
Komolyan mondom nem fogom többet ezt a itx-es fórumot olvasni, mert mindig kedvet kapok a moddingra/cserére. -
törölt tag
három nap vajúdás után ezekben látok fantáziát, hogy - némi átalakítás után - beleférhet egy komolyabb CPU teljesítményű WS, amit lakókörnyezethez mérten minimális hangerő mellett tudnék üzemeltetni... ők maradtak versenyben:
Chenbro SR30169 200x270x310 16,74L ~7Kg
Silverstone CS01S 210x322x210 14,24L ~4Kg
Árban nincs differencia köztük, még könnyebb lesz dönteni.
-
Erre gondolsz?
Nem rossz, de ezek szerint a fémrács alatt van még porszűrőd?
Jó a billentyűzeted!Gondolkodtam azon, hogy a moddolt rács alá még mehetne 2db SST szűrő, vagy tekercselt filter... vagy hagyom az egészet, és simán csak a linkelt módszert választom 2db alu szűrővel.
Még így is lehet, hogy új Metis-t kell beszereznem, mert a mostani ventihelyet nem megfelelő helyre vágtam a 2 ventis fedélhez...(#40390) HookR
Nagyon tetszik ez a koncepció, egy slim GT1030-al, vagy GTX1050-nel simán jó lehetne.
Váltanék is rá, ha...
- 2db 80mm-es venti lenne a tetejében a két 60mm-es helyett;
- 2db 2.5-ös HDD-t lehetne benne elhelyezni az M.2-es slot mellett.Bár 70k HUF nem kevés pénz, de ebben benne van a minőségi alaplap + ház + táp + külső adapter + ventik.
-
asus rog strix x370-i gaming +
asus rog strix b350-i gaming.
spec nincs, kép nincs. talán két hét múlva majd lesz (soon ™). -
-
Azt csak negyedévente szeretném a gépházon belül tudni, és nem állandó jelleggel, vili?
(#40378) cinemazealot
Bezony, úgyhogy hess-hess!(#40381) jokeph
Ja, és kb. tudásban is csak annyival lesz előrébb, hogy támogatja a Coffee Lake-et.
Az 5XX-es lapokig szvsz fél lábon ki lehet húzni Skylake-el...(#40376) HookR
Köszi szépen, szép gyűjtés, de nekem porszűrősen kellenének.
A 3-as Phobya még lehet hogy jó lesz egy moddingra... -
HookR
addikt
ASRock Z370M-ITX/ac képek - videocardz.com / imgur.com (az alsó)
-
mpierre
veterán
válasz
AxBattler #40372 üzenetére
Valóban jól néz ki, ellenben a kivágás keskeny. Ez pedig szélzajt fog generálni, mert a ventik kb 1-1 cm takarásban dolgoznak. Ez tapasztalat. Corsair 750d előlapja mögött 120-as ventinek van kivágott felület, de 140-es is felrögzíthető. Pont 1-1 cm-t takar ki a fémlemez a kopterekből. Meg is van a székzaj.
-
HookR
addikt
válasz
AxBattler #40372 üzenetére
- Phobya Radiator Blende Dual (240) Black
- Phobya hármas hűtőrács - Gazdaságosnak tűnik, de méretre kell vágni.
- watercool.de - Itt van mindenféle méretben.
- Custom Honeycomb 240mm radiator grill
- frozencpu.com
- coldzero.eu -
Nézegettem kicsit a Metis modokat, és feltűnt egy egyszerű, de nagyszerű módszer a tetőlemez kivágására:
Kérdés:
- hol lehet ilyen műanyag / gumi profilt venni az élek elrejtéséhez?
- létezik olyan hosszabb, utángyártott rács, ami elfedné mindkét ventit, mint a Styx tetején?
- és legfőképpen hogyan lehetséges, hogy a második képen a ház oldalsó lemeze nem rácsos, hanem teli? Ilyet még egyetlen Metis változaton sem láttam, mindegyiken ott volt a fúrt rácsozat. -
hegegabi80
addikt
válasz
Mercutio_ #40358 üzenetére
Igen valóban egyén függő.
Nekem is asztalon lesz a gép. A korábbi cube házban (természetesen asztalon) pl Arctic F12 PWM PST ventim volt 600-1000 között járattam, de én azzal is elégedett voltam, pedig Grózi a ventis topikban utálja. Na de nem vagyunk egyformák, én pl nem vagyok annyira érzékeny a kisebb zajokra. -
HookR
addikt
válasz
#16939776 #40367 üzenetére
Az 5-ös előtt az betű, nem szám: Lian Li PC-O5
(#40368) Duracellm...: "AC-DC ~120x80x40mm"
Akkor SFX táp helyére kényelmesen elfér. Akár még ventivel is a tetején. -
Vertigo18
addikt
válasz
Peterhappy #40365 üzenetére
Van ilyen!
-
törölt tag
válasz
Vertigo18 #40360 üzenetére
inkabb ugy fogalmaznek, hogy az is egyfajta teljesitese az itx altal tamasztott kihivasoknak.
nem muszaj ganyolni, de sokszor az a leghatekonyabb. van, amikor nincs szem elott, viszont tokeletesen ellatja a feladatat, az rendben van.ugyanakkor ebben a topikban ugyanugy fellelhetoek az esztetika irant fogekony es arra igenyes kollegak is, akik szeretnek dolgokat a 'szemnek kedves' modon megoldani, akar extra eroforrasok aran is.
akik adott esetben ugyanugy ganyolnak, ha azt kivanja az erdekszoval jo kis topik ez
-
Vertigo18
addikt
válasz
AusWolf #40359 üzenetére
Most csak így egymás között...
Itx topikban vagyunk, szinte mindennapos a gányolás, testvértopikunk a gányoló topik. Mivel kicsi helyre akarunk betolni átlagos méretű dolgokat (mint a tiniszexnél), ezért mindennapos számunkra egy kis hajlítgatás, kis flexelgetés. Az ember megszokja. Főleg, ha Metis-tulaj, akkor meg kötelező. Szerintem lesz majd olyan promo, ahol a Metis Plushoz adnak egy flexet ajándékba!
Mennyi ideig tart otthon flexelni egy Atx-Sfx adaptert?
Fél óra kb.?
-
AusWolf
őstag
SFX tápnál vigyázni kell. Bizonyos házakba csak ATX adapterrel lehet beszerelni. Én is gondolkozok, hogy lecseréljem az enyémet SFX-re, mert a vízhűtésem csövei nagyon erősen hajlanak a hosszú táp miatt, csak nem tudom, érdemes-e rászánni a pénzt és az energiát. Ez az első vízhűtésem, nem tudom, mennyire kell tartani a hajlítgatástól.
Merevlemezt illetően szerintem nem vészes a 3,5"-es 7200 rpm-es meghajtó. Ha csend van, akkor kicsit hangos, de nálam is úgy van beállítva, hogy egy idő után lekapcsolja magát (mondjuk van, hogy valamilyen háttérfolyamat visszakapcsolja, amit jó lenne kiszűrni valahogy). Nekem azért kell ez, mert erre van telepítve a játékaim nagy része, és nem mindegy, mennyit kell várjak egy-egy pálya betöltésére. Volt 5400 rpm-es laptop vinyóm is, azzal néha kínszenvedés volt. Arról nem is beszélve, hogy a kis HGST-t nem érdekelték a Windows energiagazdálkodási beállításai, ő minden esetben lekapcsolta magát 5 másodperc (!) tétlenség után. Ez eredményezett olyan szépségeket, hogy pl. Mass Effectben gyakran késtek, és/vagy akadoztak a dialógusok - merthogy ott a beszédet a háttértárról streameli a játék. Ezek után azt mondom, inkább legyen egy hangyányit nagyobb zaj. Játék közben úgysem hallom, üresjáratban meg lekapcsol.
-
Mercutio_
félisten
válasz
hegegabi80 #40342 üzenetére
Ez elég egyénfüggő szerintem.
Nekem swift2 ventivel leszabályozva is hangos volt, DE nálam az asztalon van közvetlenül a billentyűzet mögött = előttem, ha távolabb vagy oldalt/alul lenne biztos kevésbé hallanám. -
Balupapa
senior tag
hasznal valaki innen in win chopin hazban kulon gput?
mondjuk 1050ti-t? -
Peterhappy
őstag
Köszi. Akkor elég egyértelmű, hogy SFX-re van szükségem.
Döbbenet számomra, mennyivel kisebb a Corsair (100mm x 63mm x 125mm), mint a Pure Power (160 x 150 x 86). Viszont az Corsair SF450 450W full moduláris, úgyhogy e tekintetben lehet, hogy lesz még vele bajom.
Hogy igazán őszinte legyek, ma akadt a kezembe egy vonalzó és most kezdett el összeállni a fejemben, mekkora is lesz az egész gép (190×277×254 mm).
Így belegondolva tényleg milliméter és tényleg minden plusz kábel számít.HDD: Zene szinte mindig szól, ha be van kapcsolva a gép. Akkor lehet, hogy a 3,5" kiesik. Köszönöm.
-
HookR
addikt
válasz
Peterhappy #40346 üzenetére
"A Corsair táp győzött. És ha jól értem, azzal, hogy az csak 125mm, nyertem 25 mm-t és azáltal befér a Giga videókártya, ami 172 mm hosszú."
Az SFX táp szélessége 125mm, mélysége 100mm.
Az SFX-L esetén a mélység változik 130mm-re.
ATX tápoknál a szélesség 150mm, mélységben meg nagy a szórás: 140 - 225+mm...Ehhez jön még hozzá a kábelezés hátul. Modulárisnál nagyobb mélységgel kell számolni, mert ott csak a műanyag csatlakozó után tudod a vezetékeket elhajlítani. Míg a sima kábelezést rögtön a táp burkolatától, egy kötegben, így mindkettőnek megvan a maga előnye és hátránya.
Utóbbi például pont a Metis Plus-nál jöhet jól, mert egy max 150mm mély táp elé a VGA nyákja még elnyúlhat egészen a kábelkötegig."Még azon is morfondírozok, hogy a 2,5"-ös 2TB-s vinyó helyett mégis egy 3,5"-ös WD RED 3TB kerüljön, de szerintem ezt is el fogom hessegetni."
Ha a felhasználói szokásaiddal összeegyeztethető, hogy a HDD x perc elteltével leálljon, mert csak ritkán lenne irányába adatmozgás és az idő döntő többségében csak az SSD lenne használva, akkor nyugodtan vedd az 5400rpm-es 3,5"-est a nagyobb kapacitással. Legalábbis ha csak a csendesség és ár/érték arány felől közelítjük a kérdést. -
válasz
Peterhappy #40352 üzenetére
Hmm... most olvasom tesztet, és valóban jó lehet:,
"The Ryzen 3 processor fits squarely into the 70W category. Even a simple aluminum block doesn’t have a hard time dealing with this level of waste heat. Depending on your motherboard and fan profile, the cooler should only generate between 33 to 36 dB(A). This is a solid result; it's not loud at all."
Kb. akkora a bordája, mint a 65W-os Intel procikhoz adott gyári hűtőé, a rá szerelt ventilátor viszont izmosabbnak tűnik.
-
törölt tag
válasz
hegegabi80 #40350 üzenetére
Erre megoldás lehet egy SFX táp ATX adapterrel, Most lesz levegő a vga-nak az alatta lévő rácson keresztül, Később ha lecseréli a házat kisebbre akkor is kényelmesebb lesz a kisebb táp.
-
hegegabi80
addikt
Nem kell a mini-ITX-től félni nem harap az. Ha egyszer belekóstol az ember, nem akar többet nagy házat.
Csak jól kell megválasztani a konfigot.
Szerintem jó lenne így, de majd jönnek a jobban hozzáértők és megmondják. Talán vga-ból 2 ventis jobb lenne, ugyan is a táp fölött közvetlen helyezkedik el a vga, nagyon betakarna az egy ventisnek. -
Devas
őstag
Szevasztok!
Mit gondoltok, egy PHANTEKS Enthoo Evolv ITX házban mennyire érezné magát kényelmetlenül egy Ryzen 5 1500X (gyári Spire hűtővel), egy GIGABYTE GV-N1060IXOC-3GD GeForce GTX 1060 3GB GDDR5 Mini ITX OC PCIE társaságában?
Alaplapnak mondjuk egy GIGABYTE GA-AB350N-Gaming WIFI-re gondoltam.
Memóriának lehetne a G.SKILL 16GB Ripjaws V DDR4 3000MHz CL15 KIT F4-3000C15D-16GVGB az ára miatt, nem tudom elférne-e.
Tápnak az FSP Hyper M 500-ra gondoltam.
SSD-nek lenne mondjuk a SAMSUNG 500GB 850 EVO SATA3 2.5" MZ-75E500B/EU.
Kuckóba még kéne talán venni azért 1-2 propellert, de lövésem sincs milyet.
Mit gondoltok erről? Félek a Mini-ITX-től, hogy rosszul választok meg valamit.
Játékra lenne, stream-re, néha vágni videókat ilyesmik.
Köszöntem! -
válasz
Peterhappy #40346 üzenetére
Hát, talán a gyári helyett valamilyen utángyártott AM4-es hűtő nem lenne rossz, de ezekkel nem vagyok képben... lehet hogy az AMD-s is megfelel.
-
Peterhappy
őstag
válasz
AxBattler #40343 üzenetére
Épp azon agyaltam, hogy napok óta itt tipródok és "játszom" az idiótát. Ha viszont nem mertem volna többször írni, jó pár hülyeséget elkövettem volna már és az biztos, hogy jó pár okot adtam volna magamnak, hogy verjem a fejem a falba. Így inkább kérem még két-három üzenetnyi türelmeteket, viszont cserébe olyan gépet tudok összepakolni, amire mindig jó érzés lesz ránézni. ÉS amiben az érdemeitek elvitathatatlanok lesznek.
A Corsair táp győzött. És ha jól értem, azzal, hogy az csak 125mm, nyertem 25 mm-t és azáltal befér a Giga videókártya, ami 172 mm hosszú.
Azon gondolkodnom kell még, megéri-e a 1050Ti a 1030-hoz képesti kb. +25K-t. Alszom rá egyet.
(az biztos, hogy akkor ahhoz évekig nem nyúlnék, nem váltanék egy-két év múlva 1060-ra)Tippre úgy 20-22K-ért tudom elpasszolni a mostani SSD-t, szintén kérdés, az megér-e +10K-t, hogy legyen egy ugyanakkora és ugyanolyan gyors M2-es SSD-m (vagy kb. +20K-ért egy kétszer akkora)
Most amondó vagyok, inkább várok pár évet és akkor bekerül a kockába egy 500GB+-os M2-es.
De holnap reggel tuti megint máshogy fogom látni. Általában estére lehiggadok.Így állok most:
ASROCK Fatal1ty AB350 Gaming-ITX/ac
AMD Ryzen 3 1300X 3.50GHz AM4 BOX
(ha visszaesik 60K-ig az ára akkor AMD Ryzen 5 1600 3.20GHz AM4 BOX)
G.SKILL 16GB Ripjaws V DDR4 3200MHz CL16 KIT F4-3200C16D-16GVKB
MSI GeForce GT 1030 2GH OC 2GB GDDR5 OC PCIE
(vagy GIGABYTE GeForce GTX 1050 Ti D5 4GB GDDR5 128bit)
A-DATA SP920 256 GB-s SSD (ez már meg van)
Seagate 2.5" 2TB SATA 3 (ST2000LM007)
Raijintek Metis PLUS -Fekete, plexis
Corsair SF450
+ 2db LEPA LPBOL12P
+ Akasa AK-CBFA04-15Kimaradt még valami?
Ha magam szeretném összeállítani a gépet, mire lehet még szükségem? (pl. paszta)Sokat haladtunk ma, nagyon köszönöm a segítségeteket! Már tényleg nem sokáig kell elviselnetek
Még azon is morfondírozok, hogy a 2,5"-ös 2TB-s vinyó helyett mégis egy 3,5"-ös WD RED 3TB kerüljön, de szerintem ezt is el fogom hessegetni.
@Seep: neked is köszönöm! Egyelőre elképzelni sem tudom, mennyire lesz a gép csendes és hűs és szükséges lenne-e a további két kábeltől megszabadulni.
Jó éjszakát kívánok!
-
hegegabi80
addikt
válasz
hegegabi80 #40342 üzenetére
-
Seep
senior tag
válasz
Peterhappy #40341 üzenetére
M2 esetén a mínusz két kábel per diszk szinten nem elhanyagolható. Én a két sata Ssd-m cseréltem le egy M2 re. Jobb lett a levegő áramlás a gépben a négy kábel nélkül.
-
válasz
Peterhappy #40341 üzenetére
Sokszor jönnek mesélni a topikokba a friss tulajok, az ilyen-olyan új hardvereikről, meg az azokkal kapcsolatos problémáikról, és hogy ugye azért jót vettek? (Nem.)
Na, az a ciki.Igen, akkor a gyári venti pihenőre kerül.
M.2-ről én nem feltétlenül beszélnélek le, aprón jó áron mennek a SATA-s NGFF modulok, de Te tudod.
SFX tápból, ha a drágábbak közül válogatsz, akkor Zalman ZM-450FX, vagy a Corsair SF450 ajánlott nálam.
VGA-ból meg attól függ: ha a ház tetejében lévő HDD-keretet akarod használni, akkor rövid, egy ventis kártyára lesz szükséged.
Giga 1050Ti D5 (ez félpasszív), Zalman 1050Ti Mini -
hegegabi80
addikt
válasz
Mercutio_ #40294 üzenetére
Nos Alpenföhn WB 2 Plus ventivel leteszteltem gyorsba, és maxon (kb 1500 rpm) valóban van rendesen szélzaj. De nem mondanám vészesnek 1100 körül meg nagyon is barátságos. Majd ha zavar nagyobbítok a lyukakon.
Amúgy milyen érdekes ez is, a korábbi Spire Powercube 712 háznál hátul a kifújó ventinél méhsejt alakó vágat volt, annál ugyan ezzel a ventivel sokkal csendesebb volt.
Valaki linkelt is korábban erről egy tesztet, mármint hogy alakul a szélzaj különböző nyílásokon. -
Peterhappy
őstag
válasz
AxBattler #40337 üzenetére
OK felfogtam mi az a Akasa AK-CBFA04-15. Nem ciki, hogy nem tudtam. Biztosan nem ciki. (Ugye nem ciki?)
Akkor két darab LEPA LPBOL12P-t veszek még. Az egyiket a gyári venti helyére kell tennem?
M2-ről meggyőztetek, letettem róla végérvényesen.
Utánajártam közben az SFX tápnak is, ahogy nézem, a legtöbben a Corsair SF450 450W (CP-9020104-EU)-t ajánlották.
full moduláris, 80+ Gold hatásfok, halk, 7 év garancia, félpasszív. (nem kapcsolható)
/vagy Chieftec Smart 500W (SFX-500GD-C)/Ez elég lenne ehhez a konfighoz? És ezek szerint jobb választás lenne, mint a BE QUIET! Pure Power 10 500W CM? (árban belefér)
Nagyon köszönöm a türelmet és a segítséget!
Már megint/még mindig. -
Peterhappy
őstag
válasz
AxBattler #40337 üzenetére
Nem fontos, a lenyeg hogy csendes legyen. Ugy gondoltam kb 2 ev mulva cserelnem a 1030-t 1060-ra, de eljatszottam a gondolattal hogy most egy 1050 4gb-s es akkor hosszabb tavon marad.
Megnezem a ventiket ha gep ele jutok, koszonom. Akkor csereljem a gyarit es plusz ket venti bele?
Akkor viszont lesz olyan husi, hogy a vinyo megis pl egy 3TB-s WD Red legyen, jol gondolom?Francba, a tap kiment a fejembol. Akkor utananezek mi az az SFX, ha mar vegre tudom, mi a CM es a PWM
Nagyon koszonom a turelmet es a segitseget. En meg mar azt hittem kesz vagyok...
-
válasz
Peterhappy #40332 üzenetére
VGA-nál mennyire számít, hogy teljesen passzív legyen? GTX1060-at is emlegettél a későbbiekre...
SFX tápokat nem néztél?
Manual-t nézegetve a lapod PWM és feszültségalapú szabályozásra is képes, szóval mindegy milyen ventiket veszel:
1db Akasa AK-CBFA04-15 + 2db ugyanolyan 120mm-es ventit ajánlanék a listából. -
AusWolf
őstag
válasz
Peterhappy #40335 üzenetére
Bocs, a méretét nem néztem.
Ez egy meglehetősen rövid darab, bár nem tudom, az EVGA-k mostanában milyenek (utoljára 750 Ti-m volt tőlük, azzal nem volt gond).
M.2-es SSD-n szerintem gondolkodni is felesleges (főleg az ADATA-d mellé). Otthoni körülmények között lehetetlen kihasználni az előnyeit.
-
AusWolf
őstag
válasz
Peterhappy #40332 üzenetére
Én csak annyit fűznék hozzá, hogy a GT 1030 és a GTX 1050 Ti között ég és föld a különbség. Ha tervezel új játékokkal játszani, akkor nem kérdés az 1050 Ti előnye (vagy akár csak a sima 1050-é). Ilyet találtam belőle, ha mindenképpen passzív hűtéses kell, bár én a helyedben nem félnék az aktívtól sem. Nekem pl. egy egyventis MSI 1060 Aero ITX-em van, és még egyszer nem sikerült hallanom a hangját, pedig eleinte füleltem nagyon.
-
Peterhappy
őstag
Sziasztok,
Így nézne ki végül a konfig, egy-két héten belül venném meg.
A javasataitok alapján igyekeztem frissíteni, itt-ott drótozni-foltozniASROCK Fatal1ty AB350 Gaming-ITX/ac
AMD Ryzen 3 1300X 3.50GHz AM4 BOX
(ha visszaesik 60K-ig az ára akkor AMD Ryzen 5 1600 3.20GHz AM4 BOX)
G.SKILL 16GB Ripjaws V DDR4 3200MHz CL16 KIT F4-3200C16D-16GVKB
MSI GeForce GT 1030 2GH OC GeForece GT 1030 2GB GDDR5 OC PCIE
(esetleg egy GT 1050TI 4GB, de abból nem láttam olcsón passzív hűtésest és méricskélni sem méricskéltem)
A-DATA SP920 256 GB-s SSD (ez már meg van)TOSHIBA P300 2TB 7200 rpm 64 MB SATA3 HDWD120UZSVA
helyette: Seagate 2.5" 2TB SATA 3 (ST2000LM007)FRACTAL DESIGN Define Mini C ablakos fekete
helyette: Raijintek Metis PLUS -Fekete, plexis
BE QUIET! Pure Power 10 500W CM
+ LEPA LPBOL12PÉs ha nagyon zajos a gyári venti, akkor azt is cserélem még egy LEPA LPBOL12P-ra.
Tudnátok véleményezni? Előre is nagyon köszönöm
Péter -
shteer
titán
válasz
Peterhappy #40329 üzenetére
Vagy a csillámfaszláma
-
cinemazealot
addikt
-
Nixon18
senior tag
Elnézést, kifutottam a szerkesztési időből, mire ránéztem újra a topicra.
Köszönöm az alaplap ajánlást. Ez elkerülte a figyelmemet, de tökéletesen megfelel ez a lap is.
Utólag már én is 2,5" HDD-kre gondoltam, de akkor lehet hogy azt is az előző hozzászólásomban említett felállásban.
jokeph: köszönöm, akkor már ezen sem kell aggódnom!
Talán lassan összeáll a koncepcióm!
-
jokeph
nagyúr
válasz
cinemazealot #40316 üzenetére
Üdv.
270-es vezérlőhíddal szerelt alaplapoknál nem kellene hogy gondot okozzon a kaby lake CPU használata, persze ha van rá lehetőség, akkor jobb a lapot a legfrissebb BIOS-al kérni.
-
Nixon18
senior tag
válasz
cinemazealot #40316 üzenetére
A h270 chipset nem direkt a kaby lakehez van?
De egyébként van skylakebprocim, szóval nem lenne gond a biosfrissítés. Lehet, hogy ha ezt bevállalom, akkor lenne olcsóbb lap is h170-es lapkakészlettel.
Amit nem tudok még, hogy ezek a kis pentiumok mennyire bírják a 24/7 terhelést.
A node 304-ben valóban több 3,5" HDD hely van, mint a metisben. De akkor is szétválasztanám a felhőt és a médiatárat. Esetleg két 2 lemezes raid-tömbre (raid 1 és raid 0). A médiatárra amúgy is csak később kerülne sor megjelenítő hiányában. -
jokeph
nagyúr
válasz
Nixon18 #40303 üzenetére
Üdv!
Ha tudod biztosítani minimálisan a ház keresztszellőzését, akkor szerintem nem kell T-s CPU.
Alaplapból nem hiszem, hogy egy HTPC-be érdemes lenne betenni a Asus ROG Strix H270I Gaming-et, főleg hogy mint írtad is, nem olcsó, nem is volnál vele előrébb multimédiás felhasználásnál semmivel se, mint a Asrock H270M-ITX/ac-val...
Nekem Asrock Z270M-ITX/ac lap + G4560 Pentium CPU páros van, 2*8 GB DDR4 3000 MHZ G.Skill Rip Jaws V ram kit-tel.
Ha nem terveztem volna később "K"-s Core i5/7-re váltani, nekem is elég lett volna az Asrock H270M-ITX/ac.
16 GB RAM is csak a játék miatt van, amúgy elég a 8 GB is multimédiás tartalmakhoz.
16 Gb vagy több RAM akkor kellhetne, ha olyan szoftverekkel dolgoznál (pl. video, kép vágó és szerkesztő), amikhez szükséges.
A G4560 Pentium integrált HD VGA-ja FHD-ig bizonyosan elég, amennyiben a játék (nem a pasziánszra gondoltam, rendesre pl SC2, GTA5, DOOM 2016, stb.) nem cél.
Nekem a kis Pentiumon a gyári aprócska hűtő van, játék alatt sem lépi meg az 55 fokot (igaz nekem AeroCool Xpredator Cube házban van, a jó szellőzés ebben az mATX házban adott, és gyárilag két potival is tudom szabályozni az első 200mm-es és a hátsó 140mm-es ventit).
Elképzelhető, hogy szükséged lehet egy hatékonyabb hűtőre, de ezt majd a rutinos METIS felhasználók elmondják.
A háttértárak ezzel a leosztással szerintem OK.
Tápon meg nem spórolunk, jó a minőségi, meg kell is. Mondjuk azzal a táppal, a későbbiekben gond nélkül bővítheted dVGA-val, pl: RX 550, RX460, 1050, 1050 Ti, sőt szerintem kiszolgálna még egy GTX 1060-at is.
Dióhéjban ennyi.
-
cinemazealot
addikt
válasz
Nixon18 #40303 üzenetére
Csak néhány gondolat, de hallgass meg másokat is:
A CPU+alaplap teljesen jó lesz szerver feladatokra és Full HD videó lejátszáshoz. Nekem i3-6100-am van, amiben egy HD530 iGP ketyeg, és remekül visz minden Full HD anyagot. A G4560T-ben HD610, a G4600(T)-ben pedig már HD630 van, nem lesz velük gond, dedikált VGA-ra nem lesz szükséged. Viszont ezek már Kaby Lake-ek, nem kizárt, hogy csak BIOS frissített alaplapokba fogod tudni őket beletenni, erre majd figyelj oda.
A 2 TB méretű 2,5"-es merevlemezek tartósságáról és megbízhatóságáról nem tudok nyilatkozni, én ilyen méretben inkább 3,5"-es darabokat választanék, viszont azok már nem biztos, hogy beférnek a Metis-be (ezt a többiek majd megmondják). Azt viszont megfontolnám, hogy adatbiztonság és adatsebesség szempontjából nem érné-e meg inkább több HDD-t RAID-be kötni. Nem szerverbe szánt SSD-t én nem feltétlenül alkalmaznék médiatár célra.
Azt csak zárójelben jegyzem meg, hogy ha szervert építek, akkor nálam a küllem (SSD megjelenése, színe) sokadlagos szempont. Ráadásul ha tényleg szerverként (tehát 24/7-ben) fog üzemelni a vas, talán nem szükséges M.2 SSD-t rakni az OS alá, hiszen ideális esetben egyszer (esetleg a komolyabb frissítések alkalmával) fog be-boot-olni egész életében.
-
dugo_
veterán
Hogyan nem költöztem be a Jonsbo V6-ba. Tragikomédia egy felvonásban.
A múltkori impulzusvásárlás után most jött el az idő, háromnegyed kettőkor, hogy az ágyból kipattanva átépítsem a Node 202 konfigot ebbe a kockaházba, mondván micsoda értékes időtöltés lesz ez, az álmatlan forgolódás helyett.
Mivel a gépet nem kapcsoltam már vissza holmi specifikációk csekkolása miatt, ezért egyből a szétszereléssel kezdtem. Rutinosabbak itt már sejthetik a hatalmas buktát.
A dög leterítve, minden alkatrész pedáns rendben sorakozik az asztalon, por letörölve mindenhonnan, a ház csavarjai visszacsavarozva, bezacskózva, kábelek összekötegelőzve várják a dobozolást, amikor a szemem a viszonylag rövid, ámde két ventilátorral szerelt Asus Expedition 1050 Ti-re téved. Aztán a Jonsbo házra. Aztán vissza a kártyára. Gyűlnek a fellegek, gyorsan megszabadítom a V6-ot a HDD-tartó keresztmerevítőktől, itt még kicsit reménykedve, hogy átlósan beleügyeskedhető. Akárhogy forgattam, sajnos minden igyekezetem ellenére még az üres házban sem tudtam belegyömöszölni a PCI sínekbe. Alaplapostól végképp lehetetlen lett volna. 12 milliméteren múlt...
Öröm az ürömben, hogy ilyen tiszta még sosem volt a gép a februári építés óta, illetve az előlapi USB- és hangkábeleknek is sikerült kicsit szebb elvezetést találni a meghajtók mögött, ha egyáltalán egy ilyen házban lehet kábelmenedzsmentről beszélni.
-
picur10
aktív tag
Épphogy, de befér a Q03-ba a két slotos 1050 is. Kb. 4.5 cm van a nyák és az alsó lemez között, oda még pont befér a vga. Igaz csak 1 cm marad, de talán elég lenne a szellőzésre.
Viszont láttam olyan kártyát (msi, palit, gigabyte) ahol az összes csatlakozó egy slot-ban van, a másik csak szellőzés miatt van. Ha egy ilyen kártyát találok olcsón, akkor csak a másik slot rögzítő fülét kellene meghajtanom, hogy a házon belülre kerüljön. Szerintem működne. -
törölt tag
válasz
Pista0001 #40305 üzenetére
raadasul flexelessel beteheto a dupla slotos is, mert hely van, csak kialakitva nincs
a wifi antennak helyeit en nem hasznalom, mert van az alaplap hatoldalan, a betapot pedig atkoltoztettem az egyik soros csatlakozohelyre.
mod: egyedul a gyari dc-dc, ami eleg kornyadt, a kulso kockaval egyutt. azt muszaj lecserelni jo esellyel, akar a minosege, akar a teljesitmenye miatt. -
Pista0001
addikt
válasz
#16939776 #40269 üzenetére
Nálam ez a menő LP videókártyához
Csak akkor tetszene még jobban, ha nem lenne ODD nyílás, de amúgy szerintem mindent tud, ami napjainkban kell
-
Seep
senior tag
-
Nixon18
senior tag
Sziasztok!
Elterveztem, hogy építek magamnak linux alapon. itx méretben egy home server/felhő, htpc gépeskét.
A következőkre jutottam eddig a többi topicos segítségek és az itt olvasottak alapján.
Erről szeretném véleményeteket kérni.Egy metis plusba vagy node 304-be építeném a gépet (a metis nyerőbb egyelőre a mérete miatt)
CPU: Intel G4600/G4600T/G4560T
Itt kérdés, hogy kell-e a T vagy sem, mert 27/7-be menne és nehéz lenne beszerezni a G4600T-t, ezért van felsorolva a G4560T.
Alaplap: Asrock H270M-ITX/ac/Asus ROG Strix H270I Gaming
Utóbbi szebb, és takarva van az M.2 foglalat. Viszont az ára majdnem a CPU duplája.
RAM: 2x4 GB 2400MHz
SSD: 120GB kb és jó lenne M.2 (Samsung 850 EVO, ami zöld és ablakos házban nem szép. 950 PRO fekete, de elég drága)
HDD: 2x2TB 2,5" HDD
1 a NAS/felhőnek, 1 a médiatárnak, aminek lehet, hogy jobb lenne SSD?
Táp: EVGA B3 450W
Tudom, hogy overkill, de ez a legkisebb általam ismert és megbízhatónak ítélt moduláris táp. Valószínűleg saját kábelezést kapna, úgyis meg akarom csinálni a másik gépemet is.
VGA: ez egy nyitott kérdés számomra. Elméletileg fHD tartalmakhoz nem szükséges, mert elég az igp is.Köszönöm a javaslataitok és tanácsaitokat előre is!
-
Nerazim
őstag
válasz
energy4ever #40300 üzenetére
Ezen is filozgattam, de nem jutottam elorebb. Sztem a Metis mernokei a fantaziankra bizzak hogy oldjak meg a felhasznalok. Komolyra forditva, ha talalgatnom kellene akkor azt mondanam, hogy inkabb a kisebbik rosszat valasztottak. Ha befele fujna akkor a tapon es alkatreszein kereaztul nem tul olyan hatekonyan tavozni a meleg levego mintha csak egyszeruen kiszivja a hazbol. Csak talalgatok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte GA-H81M-S1 1150 alaplap eladó kedvező áron!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus M5A99FX PRO R2.0 990FX chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Vadiúj SSD-k!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest