- Új 2 és 4 nm-es node-ot fejleszt a Samsung
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Megérkezett a Phanteks új mikrotornya, akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házimozi haladó szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Hisense LCD és LED TV-k
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- droidic: YouTube videók és playlistek letöltése GUI-alkalmazással
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kodiak88
tag
Ha meglesz a VGA lövök párat. Jól szerelhető a ház, de ennyi mindent a kábelekkel együtt nem könnyű belegyömöszölni.
-
Kodiak88
tag
Sziasztok!
Végre átköltöztem az új házba, pár új alkatrészt is beszereztem.
A mostani konfig így áll össze:
- CM Elite 110 ház
- CM GM450 tápegység
- CM Masterliquid 120Lite
- i5 2310
- Asus P8-H61-I
- 8GB RAM 1333Ehhez tervezek még egy 1050Ti VGA-t.
Jelenlegi felállásban a házból kiszedtem a ventit, valamint a hűtőből is csak a radiátort raktam be, így normál használatnál 45 fokig megy fel a proci. Gondolom ha bent lesz a VGA is és valami jobban igénybe veszi ez bőven feljebb menne, de addig jó így, elég csendes.
Később ha a hőfokok megengedik, csak a ház ventillátorát raknám be, az valamivel csendesebb mint hűtőé.
Köszönöm a segítséget utólag is mindenkitől
-
Kodiak88
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy CM Elite 110 házba kellene nekem egy új táp+hűtő. A régi gyári i5 hűtőm pont nem fér be a táp alá, és ha már nekiállok akkor egy új tápot is beleraknék.
Ezekre gondoltam:
Tudnátok ezekről véleményt mondani?
Egy Asus P8H61-I lapban egy i5 2310 ketyegne benne, ezt tervezek egy 3570K-ra cserélni. VGA-t egy 1050TI szeretnék belerakni.
Köszönöm!
-
Kodiak88
tag
Üdv!
Az alábbi házba való átköltözéssel kapcsolatban kérnék segítséget:
Jelenleg ez a konfig ketyeg itthon:
- i5 2310 LGA1155
- 2x4GB DDR3 1333Mhz
- Gigabyte H67MA
- iArena GPA-500S
- HD6870
- 2x500GB HDD + 128GB SSDAlaplapot és VGA-t mindenképp váltanom kell, lapban erre gondoltam:
- P8H61-I
Külföldről rendelném, itthon eddig nem találtam M-ITX méretű 1155-ös lapot amibe sima RAM megy.
VGA-ból max 21cm-es férne be a házba, itt szeretnék kérni olyan kártyára amin elfutna az MK XL normálisan.
Nincs sajnos most keretem egy full gépcserére azért gondolkodom félmegoldáson, a ház mérete adja a mostani projektet.
Köszönöm a válaszokat előre is!
-
Kodiak88
tag
50x40 cm lenne kb a teteje annak amit kényelmesen bele tudnék rakni a bútorba, de amennyire lehet szeretném kompakktá tenni. A kinézet sem számít, de ha vmi kopott cuccot vennék lefújnám matt feketére. A kábeleket is rejtetten vezetném el, de 1-2 usb aljzatot tennék a bútorra.
-
Kodiak88
tag
Méretkorlát mégcsak részben van. Igazából a komód sincs még meg csak egy olyan koncepció, hogy egy az általad mutatt házhoz hasonló méretű, utólag is módosítható rendszert építsek. Jelenleg nincs asztali gépem, de szeretnék egy alapot építeni amire egy egész lakást rábízhatok.
Hálózaton keresztül erre szeretnék csatlakoztatni minden tv-t például (lejátszás és esetleg rögzítés), de ezt szeretném használni a nappaliban játékra is. Olyanban is gondolkodtam, hogy a jelenlegi (700TPRO) gépemnél combosabb teljesítményből egy normálisan kialakított (Cat6e behúzva mindenhova) hálózaton tudnék streamelni is magamnak.
Nincs tapasztalatom ilyen rendszerek kialakításában, főleg software téren, de igyekeztem az alapoktól kiindulni és átgondoltan kialaktani egy olyan szisztémát ami kicsit több a megszokott gép+monitor párosnál és hosszú távon kényelmesebben használható.
A gép kialaktásával kapcsolatban, csak annyi a megkötésem, hogy halk legyen és a falra szerelt max 30cm mély komódba elférjen A komódot asztalossal csináltatnám.
Nem zárkózóm el attól sem, ha valamilyen szinten építeni, vagy egy használt házat felújítani és módosítani kell.
Lehet kicsit hosszú lett a válasz de igazából most írtam le először azt amit amit szeretnék kiépíteni.
-
Kodiak88
tag
válasz
t72killer #37761 üzenetére
A NAS nincs benne, az hálózati eszközöket egy következő projektben szeretném beszerezni/frissíteni.
Igazából most csak egy kisméretű "asztali gépet" szeretnék összerakni, ami kiszolgálna játékra, irodai munkára (CAD,stb de ez viszonylag ritkábban kellene), valamint a későbbiekben lehessen fejleszteni majd a dolgokat ha amirt most berakok már gyenge lenne.
-
Kodiak88
tag
válasz
t72killer #37759 üzenetére
Próbálnék kisebb méretben maradni, nem vagyok nagy gamer de szeretném ha újabb játékok is értékelhetően futnának (worms, autós stb amiket kontorllerrel lehet irányítani) Mekkora költséget és méretet jelente a a jobb VGA?
A NAS futhatna a gépről is, de a méretkorlátok miatt gondolkodtam, hogy külön rakom.
-
Kodiak88
tag
Üdv!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Szeretnék építeni egy kisebb méretű gépet nappaliba (komódban történő elhelyezéssel).
Főként játékra szeretném használni de nem feltétlen szükséges, hogy erőmű legyen, inkább a kisebb méret hallkabb működés irányába szeretnék elmozdulni vele. Szeretnék külön NAS-t is hozzá, a filemeket sorozatokat erről szeretném nézni a TV-ken hálózaton keresztül.
Jeleneg csak a megjelenítők állnak rendelkezésemre, korábbi asztali gépeimből nem szeretnék átépíteni semmit.
Nagyságrendileg 150k HUF állna rendelkezésre a projectre.
Nézegettem az ASUS ROG GR8-t de annak elég borsos az ára és több hozzászólásban olvastam a teszt alatt, hogy hasonlót olcsóbban is ki lehetne hozni.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Linux kezdőknek
- Házimozi haladó szinten
- Xbox tulajok OFF topicja
- Filmvilág
- Renault, Dacia topik
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
- Okos Otthon / Smart Home
- Windows 11
- További aktív témák...
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest