Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
peti_s
addikt
Üdv. Hibrid TV-Tunert szeretnék venni, havonta pár műsor felvételére használnám, analóg kábeltv-ről és földfelszíni tvsugárzásról is. Az ASUS MyCinema P7131H-t néztem ki, de elég sok negatív hozzászólást hallottam róla, nem tudom meg merjem-e venni.
Korábban egy Leadtek PxDVR3200H kártyát használtam, csak kölcsönbe volt nálam, így elkerült tőlem, most néztem 24K-ba kerül (az ASUS meg a fele) ráadásul elég sok problémám is volt a szoftverével, leginkább az, hogy kb fél év után nem jött be semmi adás vele, csak a media centerrel, illetve túl nagy fájlokat csinált felvételkor, H264 esetén meg elméretezte a képarányt. A lényeg, h olyat semmiképp se szeretnék.
szerk: illetve még annyi, ha nagyságrendekkel olcsóbb lenne egy analóg használható Tv-tuner kártya akkor az is jó lenne, csak tényleg megbízhatóan, lehetőleg minél kevesebb gonddal működjön.Köszönöm a segítséget előre is
üdv. peti_s
-
BandiHUN
veterán
Kérdés:létezik olyan viszonylag egyszerű STB,ami adott esetben USB-vel a PC-hez úgy köthető,mint egy USB stickes?
Valami kicsi,kártyás kütyün gondolkodok,ami útközben használható esténként laptoppal is,esetleg tablettel is,bár ez utóbbinál megint csak nem tudom,hogy vajon OTG kábelre tehető vevő,amivel lehet tv-zni?
Dobozka verzió meg azért kellene,hogy pl.tudjon felvenni magában is otthon a PC nélkül,és lehessen tévézni a gépet terhelés nélkül is,vagyis eleve kártya+nagyobb tudás kéne,mint a pendrive-ok,viszont nem lenne hátrány,ha bevethető lenne bármilyen megjelenítőn.Esetleg még "B" kérdés:van olyan USB tuner,ami egyúttal Androidos cucc is,mint a HDMI-re dugható zsebkütyük?Mert ugye akkor talán a memkarira rögzítéssel meglenne a plusz tudás is,és netezni is lehetne...
Ok,tableten wifi,de most akkor 3G stick úgyis kéne,laptop dettó...viszont egy ilyen "mindentegyben" cucc varázsol médialejátszót szinte bármin,tévéstül.Vagy ez még ma extrém igény? -
Kernel
nagyúr
Gondolom, a régi, SCART-os box van nálatok, az annyit tud. A UPC mindig is "hencegett" vele, hogy az egy digitális box, holott csak vételi jelút szempontjából (kódolt DVB-C), míg a kimenet analóg PAL 576i. Marketing duma.
Van HDMI-kimenetes UPC-box is, amihez a digitális csomagra kell előfizetni, vagy újabban már mindenkinek azt adják, nem tudom. De azt sem tudod rögzíteni külső eszközzel. Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy a HDCP hiányát érzékelve a kimenet automatikusan átvált titkosítatlan, de SD-felbontásra.
-
Avermedia_hu
senior tag
A HDCP-vel védett HDMI jelet semmilyen digitalizálóval, grabberrel vagy Capture kártyával (jelen esetben szinonímák) sem tudod felvenni. Látod az előnézeti képet, de a felvétel fekete kép.
Az egyetlen lehetőséged, ha komponens (5xRCA) kábelen keresztül, HD analóg minőségben kapod el a jelet.
Magyarországon sajnos csak a STB-k 10%-a rendelkezik komponens kimenettel. (saját felmérésem, a használatban lévő darabszámokkal nem tudtam súlyozni. Tapasztalatom szerint inkább 10% alatt van az eredmény)
Ha tudsz, kérj olyan beltérit, amin van komponens.
-
b.vr
őstag
válasz
Kernel #12392 üzenetére
Köszi!
Gondoltam egyébként hogy ezt megkérdezem egy kimondottan UPC-topicban, mert kicsit gyanakodtam, bár az mégsem világos számomra, hogy ugyan nekem eddig ez nem tűnhetett fel (TV-t régóta nem újítottam, még mindig egy hagyomános slim CRT van, ami nem ad HD képet) de ha ez így van akkor mi értelme van a UPC HD-adásainak? Mármint manapság már tök elterjedtek a HD lcd-tv-k (lassan majd én is újítok)
Vagy akkor kellene kérnem egy új UPC set top boxot, amiben van olyan kimenet ami tudja a HD átvitelt?
(meg akkor persze egy olyan digitalizáló kell majd, ami ezt fogadja) -
Kernel
nagyúr
Természetes, hogy nem lesz HD, mert a szerkezet analóg kompozitjel digitalizálására való. A SCART, illetve RCA-kompozit, SVHS csatlakozókon kizárólag analóg SD-jel közlekedhet. PAL / NTSC szabvány szerint (576i / 480i), hogy egyébre (francia SECAM 576i például) most ne is térjek ki.
Az SD-jel szabadon másolható, rögzíthető, míg a HDMI-jelforrásokra kötelezően vonatkozik a HDCP-szabvány, vagyis titkosított jelet kapsz rajta, amire HDCP-kompatibilis monitor, TV köthető.
Az igaz, hogy számítógépen is lehet HDMI-kimenet, de a desktop-üzemmódokra nem vonatkozik a kötelező HDCP, csak a szabvány HD-jelekre (720, 1080 i/p).
-
b.vr
őstag
válasz
Victoryus94 #12390 üzenetére
Köszi a topicos tippet!
PS: eminent video grabber, 9 ezer volt. Csak ez az egy típus volt, és azonnal kellett, szóval ha előzetesen jobban utánanézek akkor se tudtam volna mást választani.
Egyszerűen telepíthető win7 alá, a driver is, a szoftverek is (van hozzá felvevő, egyszerű vágó, aztán persze konvertáló, stb) és utána teszi a dolgát becsülettel, de sajna számomra komoly hiányossága hogy nem tud HD-t... Tehát VHS digitalizálásra tök jó, meg a normál adásokhoz vagy ha mindegy, de a Sport1 az pl. HD-ban jön a UPC-nél.
Szóval most hogy tudom hogy nagy vonalakban mi ez, hogy működik, mire van szükségem, kicsit utána járok a kérdésnek (ezért is kérdeztem a topicot) -
Victoryus94
őstag
http://mobilarena.hu/tema/video_digitalizalas_tv_tuner/friss.html
Ezt a topikot látogatják, van még néhány, de ott síri csönd van néhány éve.Esetleg itt lehet még érdeklődni, olvasgatni (+a hozzá tartozó cikkből):
http://mobilarena.hu/tema/re_media-tech_video_digitalizalo_eszkoz/hsz_1-100.html#msg41Ui.: Milyen video grabbert vettél? (mennyiért?) Jól működik?
-
b.vr
őstag
Szia!
Messze nem vagyok profi a témában, de nekem is UPC digital van és mivel tegnap muszáj volt megoldanom egy hasonló problémát így leírom mire jutottam. Az én gondom az volt hogy a jégkorong-vb végképp betelítette a set top boxomat és ma van a döntő. Annyit derítettem ki hogy más megoldás nincs mint egy grabber (video digitalizáló) Mondjuk a választásomat nagyban megkönnyítette hogy mire utánajártam már csak a ... volt nyitva és csak egyféle volt
Lényegében a TV helyett erre az USB-stick méretű digitalizálóra kötöm a set top boxot, visszajátszom a felvett műsort és közben felveszem.
Ez egyben a Te kérdésedre is (egy) megoldás, hiszen ezzel persze nemcsak a felvett műsorokat, hanem az élő műsort is ki tudod tenni a laptopodra (tényleg TV-ként használva) Sőt (elvileg!) kábelekkel sem kell szórakozni mivel vannak wireless USB-továbbítók (de ezt persze ki kelene próbálni)
Viszont természetesen csak idefele jön a jel, tehát a laptopról nem tudod majd a set top boxot vezérelni (akár egy másik szobából), ahhoz muszáj a STB saját távirányítója.* * * * *
ami a saját kérdésem lenne: lehet hogy csak én voltam béna, de nem találtam digitalizálókról topicot (ez volt a legközelebbi, így találtam ide) Van ilyen topic? Mert lenne még ezzel kapcsolatosan pár kérdésem, de az itt off lenne,
-
Victoryus94
őstag
válasz
Victoryus94 #12386 üzenetére
Bocsi a helyesírásért.
Szívesen. -
Longhandd
tag
válasz
Victoryus94 #12386 üzenetére
köszi
-
Victoryus94
őstag
válasz
Longhandd #12384 üzenetére
A legfontosabb nem a tuner elsz, hanem az antenna. A MindigTV honlapján meg tudod keresni, a lakhelyeden milyen a jel erőség, milyen antennára van szükséged (szoba, tetó.. stb.).
Ha rossz a jel/antenna mindegy milyen az eszközöd, nagyon akadozni fog a kép (akár 5-10mp-et is), vagy lehet, hogy nem is talál csatornát.Ha ez megvan, akkor tudod, hogy antennás, vagy anélküli kell. (felesleges olyat vásárolni, amihez gagyi antennát kapsz, vagy vegyél olyat, amihez jót adnak, vagy olyat, amihez nem adnak, és veszel egy jobb/tetőantennát). Szóval először ennek nézz utána.
Ami még fontos, hogy milyen irányba van a torony. Mert ha tetőantenna, abba az irányba kell felszerelni. -
runner 125
nagyúr
válasz
runner 125 #12383 üzenetére
Megvan, ez kell nekem.
De, ahogy látom már újonnan szinte sehol nem kapni. -
Longhandd
tag
Sziasztok!
USB-n keresztül, mini antennával fogható a mindig TV 7 ingyenes adása?
Milyen eszközt javasoltok? Én ezt néztem ki: http://www.bestdigital.hu/dvb-tuner-usb-hdtv-p-229.html
De bármelyik általatok javasolt termék érdekelne. -
runner 125
nagyúr
Sziasztok,
Létezik notebook-ba, olyan ExpressCard 54 foglalatba való, analóg (kábeltv-hez) és DVB-T tuner-ral is rendelkező kártya, ami nem lóg ki a gép síkjából, hanem átalakítóval lehet rá csatlakozni?
llyet keresek.Köszi.
-
Fooler89
őstag
Valaki vásárolt már Ebay-ről tvtunert Digikábel Tv-hez? Szeretnék forma 1-et nézni a gépemen de nem tudom, milyen kártya kell hozzá. Nem akarok felvenni vagy semmi egyebet, csak jöjjön be az m1. Nem szánnék rá sokat, egyetlen kitétel lenne még, hogy win8-hoz legyen driver.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Fisherhun #12376 üzenetére
DVB-C szükséges és konkrétan a DigiTV kábeles szolgáltatása követi a szabványt, az üzletekben kapható DVB-C tuneres TV-kel is ezért működik. Így a hasonló boxokkal is.
Kivéve a kódolt csomag (HBO, DigiFilm), amihez a kártya is szükséges, azt hiába dugjuk a TV-be, ha jól tudom, mert a kártya csak a Digi saját dobozával megy.
Típus szerint közelebbről nem ismerem ezeket, de a biztonság kedvéért az eladónál is érdemes rákérdezni a kompatibilitásra, a szolgáltatód pontos megnevezésével, már amennyiben hazai cégtől vásárolsz. Így utólag joggal tudsz reklamálni is. További információkat találhatsz itt is, ha visszaolvasol a témában:
-
jety91
őstag
Köszi a választ!
Régebben volt valamilyen Pinnacle TV Tunerem, ami usb-s volt (külön volt egy usb-vel hozzákötve a géphez az eszköz), de a Windows 7 óta kb használhatatlan volt. Esetleg ilyen hasonló felépítésű eszközök vannak még a piacon?
Ilyesmit találtam. Gigabyte mennyire megbízható TV Tuner téren?
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
jety91 #12375 üzenetére
Szia,
csak analóg USB tunerről nem tudok. (ez nem jelenti azt, hogy nincs)
Hybrideket találsz, amikben analóg tuner is van.
Nem akarom elkiabálni, lehet, hogy nekünk lesz majd csak analóg USB tuner. De még sem a megjelenését, sem az árát nem ismerem. Lehet nyár vége lesz, mire itt lesz.
-
jety91
őstag
Sziasztok!
Analóg USB Stick Tunerben fordulok hozzátok. Mi az ami megbízható (illetve viszonylag olcsó) és Windows 8 támogatással rendelkezik? Laptop mellé lenne.
Válaszokat előre is köszönöm!
-
Avermedia_hu
senior tag
Elnézést kell kérjek, nem gondoltam végig, hogy a digitális csatornák mellett van analóg jel is a kábelen.
Ahhoz viszont csak egy analóg tuner kell. Bármilyen. Vagy valamilyen Hybrid (analóg+DVB-T) amiket mostanában könnyebb találni a piacon.
Természetesen csak azokat a csatornákat tudod nézni, és felvenni, amik az analóg kínálatban vannak.Bocs még egyszer!
-
sukui
csendes tag
válasz
Sanraith #12366 üzenetére
digitális UPC - s csomagom van, de abból is analóg jel jön ki nem? Mert van ez a video grabber nevű dolog. Ezzel nem lehetne megoldani? Fura, hogy egy ilyen (a mai világban egyszerűnek tűnő dolog, főleg hogy már a Holdon is jártunk) nem lenne megoldható...???!! Köszi
-
Sanraith
aktív tag
válasz
Avermedia_hu #12363 üzenetére
Gondolom a digitális kábeltévére vonatkozik az, amit írtál. Analóggal megy. (Nem láttam hogy írta volna, hogy digitális)
-
Fisherhun
tag
Valaki tud mondani erről a termékről pár infómorzsát mert nagyon szimpatizálok vele
[link]
A HD moncsimat szeretném rácsatlakoztatni
Gépbe tuner kártya nem jöhet szóba mert a vga és a hangkártya elvette a helyeket. :/
Jó márka?
a digi kábelt rálehet csatlakoztatni?
Előre is köszi -
Avermedia_hu
senior tag
-
sukui
csendes tag
válasz
Avermedia_hu #12361 üzenetére
ÓÓ nee!! Ez se: AVerMedia AVerTV Volar HD PRO?
Hogy - hogy? számos fórumon olvastam, hogy ilyen olyan tunerek jók erre a célra?
-
sukui
csendes tag
Hű egy kicsit megkavarodtam. Nekem egy egyszerű kérdésem lenne. A laptopomon szeretném nézni a UPC-s kábeltv-t. Ki akarom dobni a TV-met? Milyen tunert vegyek? Nem akarok semmi extrát csak a TV-t a laptopomon nézni. Köszi
-
azbest
félisten
válasz
róland #12355 üzenetére
Kicsit utánaolvastam és azt hiszem megvan a megoldás.
Eddig így mutattam a playlist alapú csatorna megadást:
#EXTM3U
#EXTINF:0,m1 HD
#EXTVLCOPT:dvb-frequency=786000000
#EXTVLCOPT:dvb-adapter=0
#EXTVLCOPT:dvb-srate=27500
#EXTVLCOPT:dvb-bandwidth=8
#EXTVLCOPT:program=100
dvb-t://Ezzel tényeleg csak a már megnyitott adó tartalmát adja hozzá a műsorújság menü tartalmához. Viszont ha egy picit módosítunk rajta:
#EXTM3U
#EXTINF:0,m1 HD
#EXTVLCOPT:dvb-frequency=786000000
#EXTVLCOPT:dvb-adapter=0
#EXTVLCOPT:dvb-srate=27500
#EXTVLCOPT:dvb-bandwidth=8
#EXTVLCOPT:programs=100
dvb-t://akkor máris a muxon elérhető valamennyi egp infót kiadja rögtön. Viszont a közszolgálati mux nem sugározza a kereskedelmi epg adatokat. A kereskedelmi muxokon jelen van a közszolgálati adás epg-je is
Tehát programs kell a program helyett és meglesz az elérhető teljes epg.
A három multiplexel az a bibi, hogy abból egy (B) teljesen kódolt, egy pedig (C) nagyrészt kódolt, szóval azokat nem tudod nézni. Legalábbis nem ismerek még olyan megoldást, amikor közvetlenül a vlc-vel lehetne előfizetést használni. (tvheadend backend segítségével már lehet, de az teljesen más megoldás)
-
róland
veterán
válasz
#65675776 #12354 üzenetére
Akkor csak én fogtam ki Windows 8-cal párban.
Viszont a kérdés még mindig adott: Hogyan lehetne VLC alatt együtt kezelni a három multiplexet? (Ha frekvenciára hangolok, akkor csak egy-egy multiplex megy, ha az adókat adom meg egy lejátszólistában, akkor pedig a műsorújság csak az adott adót látja.)
-
Victoryus94
őstag
válasz
Avermedia_hu #12352 üzenetére
Oké, köszi.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Victoryus94 #12350 üzenetére
Hello,
láttam kértél ticket-et a support oldalon.
Ott folytatjuk a hibakeresést.
-
Victoryus94
őstag
válasz
Victoryus94 #12348 üzenetére
http://www.youtube.com/watch?v=o9Ly7UeDur8&feature=youtu.be
Itt egy teszt video az analóg vétel minőségéről (hang pukkanás, video ugrálás.. stb.) esős idő van, ezért a minőség sem túl jó, az most nem számít, mint írtam ezek a problémák minden analóg forrásnál jelentkeznek. -
törölt tag
válasz
Avermedia_hu #12347 üzenetére
Az minden gyártónál így van. Tipikusan ki sem bontom a lemezt a borítékből, ott porladhat el felőlem az idők végezetével.
-
Victoryus94
őstag
válasz
Avermedia_hu #12337 üzenetére
Megvettem, kipróbáltam. A Digitális földfelszíni adás a saját "régi" szobaantennámmal 100% minőséget ír. A kép tényleg szép, de sokszor "akad", vagyis 1-2mp-ig áll a kép. Ez az antenna miatt van?
Más: Az analóg TV minősége viszont rosszabb. Az Svideo csatlakozót nem tudtam kipróbálni (nincs megfelelő csatlakozóm).
A kompozit csatlakozón keresztül viszont a tv-ről kivezetett jel is (és a vhs-ről is) elég gyenge, zavart (hasonlóan az analóg antennás tv adáshoz). Színes csíkok, négyzetek gyakoriak ( szinte folyamatosak), illetve normál PAL/NTSC/SECAM alatt is a video ugrál (fel-le) PAL-M-be nem, de mintha úgy meg romlana a minőség (másik programmal is hasonló a tapasztalat).
Emellett a hangfal nagyon gyakran "pukkan".Nem tudom, ezek közül melyik megoldható/kiküszöbölhető. Ha van megoldás bármelyikre, várom segítséged.
Ui.: A felvétel (rögzítés) nem tiszta még, eléggé akadozik (pl DVD), vagy a hang csúszik, vagy a video gyorsul.. stb. (a profilok között a normál avi-val jó volt, csak az meg 352x240-es felbontású. Érdekes, hogy ilyenkor a lejátszás is rossz(abb). (úgy érzem magam, mintha gagyi lenne a gépem, pedig nem hiszem hogy a 6 magos gépem megizzaszthatná)
Tudsz ajánlani egy normálisabb beállítást?
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
róland #12346 üzenetére
Ez rossz tipp volt, én soha nem javasolnám.
Avermedianál semmiképp.A dobozban lévő driver igen sokszor elavult már, mire a vevőhöz kerül.
Majdhogynem csak törvényi előírás miatt rakják a dobozba a gyártók. És egyre többször el is hagyják.
Inkább beírják a rendszer követelmények közé az internet kapcsolatot, hogy töltsd le. -
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Ch4r0n #12344 üzenetére
Igen-igen, sárga-piros pipával az ok.
De az AverTV ezek szerint mégsem látja.
Win8 alatt mennie kellene.Ezzel: [link] szedj le minden Avermedia telepítést, registry bejegyzésekkel és mindennel együtt.
Majd utána rakd fel ismét.
Lehet érdemes újra letölteni, lehet akkor sérült valami.Ha ezután sem lesz jó, írj közvetlenül emailt. Nyílvános a címem a PH profilon.
-
Ch4r0n
tag
válasz
Avermedia_hu #12343 üzenetére
Averquick nálam alapból szürke és egy kicsi szürke x van mellette, de amit bedugom a tunert az usb-re akkor sárga lesz a távirányító ikon és egy kicsi piros pipa lesz mellette. A jobb felső sarkában a sárga távirányító ikonnak van egy pici piros pötty is.
Az egész távirányító még nem volt sohasem teljesen piros, tehát gondolom driver gond van és nem sikerült rendesen a telepítés.
Az AverTV-ben nem tudok a csavarkulcsra sem kattintani mert ez is szürke a többi ikonnal együtt. Annyit ír csak, hogy az eszköz nem áll készen.
Próbálok még kicsit szenvedni a driverrel, hátha hoz valami eredményt.
Szerinted mi lehet ez? Lehet, hogy a Win8-at nem komálja? Pedig elvileg hitelesítve van a driver win8-ra is... Ezzel is próbáltam külön a csomag mellet: (InstalDrv_H830_Win8_x64_V10.2.64.72_120926) Hát nem értem... -
Avermedia_hu
senior tag
-
Ch4r0n
tag
Megvan az Avermedia Volar HD, de nem tudom egyszerűen beüzemelni.
A tv néző szoftvert azt írja az "eszköz nem kész" és emiatt semmit nem enged kattintani a szoftveren belül. Nem érek el semmi beállítást semmit.
Pedig telepítve van az Avermedia oldaláról a legújabb szoftvercsomag win8-as driver, meg tv néző program.
Ez konkrétan: H830(D)_AP_6.5.2.12062605_Drv_10.2.x.72_120919.
Mikor rádugom az usb-re látom is AVerQuick ikon sárgára vált és mellé tesz egy kis piros pipát a tálcán.
Meg az usb leválasztható eszközök között is megjelenik szépen. Beledugtam a kábel tv kábelt meg a hozzá kapott antennával is próbálkoztam, de olyan mintha a szoftver nem látná a kártyát...
Van ötlet mi lehet a baj? -
aAron_
őstag
válasz
Victoryus94 #12336 üzenetére
ezeket lehet közvetlenül monitorra kötni? ha nem voltam egyértelmű elnézést, nem laptoppal, vagy géppel lenne használva, ha jól látom csak USB-s csatlakozó felülete van mindkettőnek
-
flash-
veterán
ajánljatok már nekem kérlek távirányítós analóg(scart) tv tunert ami megbízható jó minőségű.(mindegy hogy usb vagy pci)
lehet használtat is.melyik az ajánlott?
-
róland
veterán
válasz
Victoryus94 #12338 üzenetére
VLC-vel is megy: [link].
S egy másik megoldás a VLC-hez: [link]. Én most ez alapján használom, a 3 multiplex frekvenciáját mentettem ki egy 3 elemű lejátszólistába. Multiplexeken belül a csatornák programja egyben elérhető.
(Tud valaki megoldást, hogy hogyan lehetne "összefésülni" a három multiplexet VLC-ben? Windows Media Centerben és egyéb lejátszóprogramokban alapból megoldott.)
-
Victoryus94
őstag
válasz
Avermedia_hu #12337 üzenetére
Köszönöm.
Antennára még nincs szükségem, de ez lett volna a következő kérdés (honnan tudjam, milyen erős kell, mivel nem pesti vagyok. Megfogadom a tanácsod, és erősítőset vásárlok majd)).
Az alkalmazásnak pedig örülök (le is szedem, mert holnap megyek a termékért), mert nincs media center alapból win 8 alatt.Ui.: még így is megéri a 6 ezer ft-t?
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Victoryus94 #12332 üzenetére
Sikerült utána járnom kicsit.
A Volar HX Starter Kit nem lett honosítva Magyarországon. Ez volt az oka, hogy nem is ismertem.
Már jó ideje kifutott termék. Valószínüleg a szomszédos országok egyikében beragadt pár darab.
Vagy PC konfigurációhoz adták, majd most külön értékesítik.A felszereltsége nagyon szegényes. Antenna nincs a csomagban ha jól látom. Érdemes erősítős antennát venni. Nekem ez van: [link] 10e Ft körül van az ára.
A következő hozzászólásodban nagyon rossz linket adtál meg. Nem azt veszed. De amiről nem tehetsz, a weboldalon nem a H830 Volar Hybrid HD fényképe van.
A Bluechipes vásárlás valóban jobb megoldás a garancia érvényesítése szempontjából.Amit Te veszel, annak itt az oldala: [link]
Minden információt megtalálsz és a friss drivert, TV néző alkalmazást is le tudod tölteni. -
Victoryus94
őstag
válasz
aAron_ #12335 üzenetére
DigiTv-nél kompozit kimeneten keresztül tudod a boxon keresztül összekötni az eszközzel. UPC-t nem ismerem.
Szerintem EZ tökéletes lehet a célra. (specifikációk, és vélemények alapján, de személyesen nem ismerem).EZ pedig egy kicsit drágább. Viszont én ilyet rendeltem antenna, és távirányító nélkül (mert én más célra használom).
Olvass utána, és döntsd el, megéri-e neked a drágább, vagy nem
-
aAron_
őstag
üdv!
milyen külső TV tunert lenne érdemes venni olyan max 15-20e ft körül? jó lenne hibrid (analóg/digitális), lehet digi TV-vel, upc-vel is lesz majd használva. legyen hozzá távirányító is. műsör felvétel és egyéb feature-ök nem olyan fontosak
átnéztem a topicot de ilyesmit nem találtam, köszönöm előre is
-
Ch4r0n
tag
válasz
Avermedia_hu #12330 üzenetére
Köszi a segítséget!
Pont jónak tűnik a Hybrid Volar HD H830MCE, úgy nézem mindent tud amire szükségem van. Ma szerintem meg is rendelem egyből. Amint nálam lesz el is kezdem kitapasztalgatni. -
Victoryus94
őstag
válasz
Avermedia_hu #12320 üzenetére
EZ mintha ugyanaz lenne, csak 24 hónap garanciát adnak hozzá. Azt hiszem, megrendelem.
Adnak hozzá programot, vagy a video szerkesztő programok felismerik?
Esetleg milyen antennát vegyek hozzá, ha szükségem lenne rá, és rossz a jel?Köszönöm aktív segítséged.
-
flash-
veterán
milyen tv tunert tudnátok ajánlani?
szempontok:
legyen rajta analóg bemenet
esetleg legyen hozzá távirányító vagy androidos alkalmazás amivel tudom távirányitani,stb..ötlet?
-
-
Ch4r0n
tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném mert a tv tunerekhez egyáltalán nem értek. Tv-ből szeretnék felvenni a számítógép merevlemezére meg régi VHS kazettákat digitalizálni. USB-s kellene mert a gépbe már egyáltalán nem fér be.
Az USB-sek is vannak olyan jók mint a beépített kártyák vagy valamiben hátrányt szenvednek?
A Tv-t a csepeli net-tv szolgáltatja analóg kábel tv-re vagyunk előfizetve. Koax kábel megy a tv-be közvetlenül. Remélem megírtam mindent ami kell a választáshoz.
Fő szempontom a jó képminőség és nem tudom mennyiben bonyolítja a kérdést ha egy későbbi átállás során digitális adásra váltunk.
Esetleg tudtok kettőt javasolni? 1-et a mostani felálláshoz egyet meg ha esetleg valamikor a jövőben képbe kerül valami digitális adás is, hogy le tudja kezelni a jövőben mert hosszú távra tervezem venni. Bár ezt nem tudom felárban mennyi pluszt jelent...
Avermediat preferálom van egy live gamer hd-m amivel teljesen meg vagyok elégedve és jó a supportjuk is szerintem. Tudtok tőlük javasolni? Persze más márka is szóba jöhet csak nálam az Aver már bizonyított.
Köszi! -
->Raizen<-
veterán
válasz
->Raizen<- #12326 üzenetére
Megoldodott win 8al hibatlan a cucc.
-
Avermedia_hu
senior tag
A kábeles analóg adás még sokáig nem fog megszűnni.
Ne keverd a TV-ben reklámozott antennával fogható digitális TV-vel.Az IPTV tudtommal digitális minden esetben (nem merek határozottan fogalmazni).
De a digitális minden esetben szebb, tisztább, mint az analóg, viszont a DigiTV kivételével védett.Ha az a kérdés, hogy számítógéphez melyik TV szolgáltatót válaszd, akkor azt, amelyik nem beltéri egységet használ.
Az pedig csak analóg lesz, ismerve a rendszereket.Ha van ilyen lehetőséged, vegyél egy analóg tunert, vagy egy Hybridet. (analóg+DVB-T)
-
->Raizen<-
veterán
Üdv valakinek megy az asus mycinema 7131h tunerje hibátlanul win8 alatt? Az enyémnek nincs hangja xp alatt win7 alatt meg a távirányítót nyomkodva bsod-zik a gép.
-
Kasya
nagyúr
válasz
Victoryus94 #12324 üzenetére
Köszönöm!
Mivel net elofizetessel lenne a tv, igy majdhogynem mindegy, hogy TV vagy anelkul kerem.Tehat akkor egy analog/DVB-T bemenetes TV tuner kellene, vagy van a boxnak esetleg valami extra kimenete, pl HDMI?
-
Victoryus94
őstag
Vagy veszel egy tv tunert+antennát (nem kell box), és akkor mindigtv-zel.. (9 csatorna ingyen, ha jól tudom).
De egy olcsóbb tv tuner is elég, ha van (t-s, vagy inviteles) előfizetés + boxod.ui.: Mivel full HD-s tv adás nincs, nem a tuner minőségétől függ, milyen lesz az adásod.
Vagy a vételen (pl mindigtv), vagy csak simán a sugárzott csatorna felbontásától. -
Kasya
nagyúr
Szeretnen beköttetni a tv-t a lakasomba. Na most az Invitel és T az elerheto. Az Invitel analog, a T IPTV-t adna. Gondolom a T lenne celszeru, mert a kesobbiekben nem akarok antennakkal szorakozni a valtas miatt...vagy en ertem rosszul ezt az egesz digitalis valtast? TV-m viszont nincs es nem is terveznem a vetelet. Kerdesem az lenne, hogy asztali gephez (esetlegesen laptophoz) milyen TV tunert ajanlanatok, ami jo minoseget tud?
Anno - ugy 8-10 eve - volt egy Leadtek-em, de azert az nem volt egy igazi TV minoseg, max egy bizonyos tavolsagbol...gondolom azota tortent elorelepes.
-
Rx
aktív tag
válasz
Avermedia_hu #12316 üzenetére
Szia!
Köszönöm a segítséget!
Még gondolkodom rajta...ilyen hdmi elosztót kellene rákötni egy külső tv tunerre (igaz akkor 2db távirányítót kell használni) és orvosolható a "problémám". -
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Victoryus94 #12318 üzenetére
Az első linkben, a scart tuner csak digitális, ha jól látom. És nincs AV bemenete. És géphez sem csatlakozik. Szóval digitalizálásra teljesen alkalmatlan.
A második Volar HX kifutott.
De utána néztem és találtam egy használtat:
http://www.grando.hu/avermedia-avertv-hybrid-volar-hx-win7-starter-kit-szamitastechnika-tv-tuner-1542248226Magyar forgalomban 3 éve biztos nincs. De 3 hónap garanciát adnak rá.
Ahogy néztem, még a Windows 8 driverek is neten vannak.6200 Ft-ért szerintem jól jársz ezzel, minden elvárásod teljesíti.
[link]A tunerekhez általában van antenna is. (más kérdés elég-e a jó vételhez)
Jelen esetben nem vagyok biztos, hogy a linkelt tunerhez van-e. A weboldalunk nem írja. -
Sanraith
aktív tag
válasz
Sanraith #12304 üzenetére
Időközben megoldottam a problémám, és vettem egy ilyet. Eddig meg vagyok vele elégedve. Érdekes, hogy amíg a tesztekben azt olvastam, hogy a mellékelt kis antennák semmire se jók, az M1-M2t bárhol bejött vele a szobámban, a TV2, RTL, stb. pedig az ablakba téve. Mondjuk mindegy, úgy is kábelen jön amit nézek.
-
Victoryus94
őstag
válasz
Avermedia_hu #12317 üzenetére
Ez a két termék úgy tűnik, megfelel a leírásodnak. (RCA=>SCART csatlakoztatóm van).
Bár nem világos, hogy akkor ezekhez még kellene antenna? Meg nem tudom, milyen minőséget lehet velük elérni, és a szoftver mennyire fair.Lehet, hogy egy ilyet veszek inkább: http://digitalizalo-kartya.arukereso.hu/gigabyte/gt-vcatch-p137505274/ és nem foglalkozok a tv-vel
Sajnos nem tudom, hogy működik ez az analóg jel digitalizálása, csak annyit hogy mit jelent a két fogalom.
A legfontosabb nekem az lenne, hogy a régi vhs-ek a lehető legjobb minőségben minél olcsóbban nézhetők legyenek pc-n keresztül.
Esetleg ha 15 ezer alatt/környékén van ilyen eszköz, amit ajánlasz, és mindkét célnak megfelelne, küldenél linket? -
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Victoryus94 #12314 üzenetére
Szia,
én a használt analóg tunerek között néznék szét.Hybrid tuner (Analog+DVB-T) lenne neked tökéletes, azok mind rendelkeznek AV bemenettel is.
Újonnan az ár viszont jelentősen magasabb, mint a meghatározott kereted.De használtan van esély rá, hogy találsz 8e Ft körül.
-
Avermedia_hu
senior tag
Hello,
az elképzelésed kíváló és logikus. A megvalósítás már nehezebb lesz.
Igazából, ami neked jó lenne (szerintem) egy olyan HDMI elosztó, ami távirányítható. Tehát váltható a bemeneti HDMI jel. Viszont ilyet még életemben nem láttam.
De az internet szerint létezik: [link]
A TV adás:
vagy beltérit használsz HDMI csatlakozással, és az jó lehet UPC vagy bármely szolgáltató eseténvagy a notebookra keresel USB DVB-C tunert. Ilyenből ismerek egyet, a Delockot. Ha még létezik. Persze lehet van más féle is. De ez csak a Digivel lesz kompatibilis.
-
Rx
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Egy kis segítségért fordulnék hozátok.
Adott egy 23" Samsung LED monitor illetve egy hagyományos 55cm-es tv.
A tv-t ki szeretném rakni és helyette a monitort szeretném használni mindenre.
Amire használom:
- tv nézés (milyen érdekes..)
- laptopot szoktam összekötni vele (filmnézés, illetve játék de az ritkán)
- egy xbox360-at szoktam tolni rajta
* illetve van egy dvd lejátszóm amin a jó öreg klasszikus filmeket szoktam nézni
Na szóval ezeket szeretném rákötni egyszerre és egy távirányítóval kapcsolgatni az eszközök között.
Nem tudom, hogy mennyire fontos, de learom ezeket: UPC kábeltévém van (lehetséges, hogy digire váltok)Ezeknek a tudatában tudtok ajánlani nekem külső tv tunert?
Árban sajnos nem tudom milyen kategóriákban mozognak a jobb fajták, de remélem 15ezer forint körül már lehet kapni...
Előre is köszönöm minden hozzászóló segítségét! -
Victoryus94
őstag
Sziasztok, én elsősorban VHS digitalizálására alkalmas tv tunert keresek. Composit (piros, sárga, fehér csatis) vagy antenna bemenettel.
Vettem egy analóg digitalizáló eszközt, de sajnos egy hamisítványhoz sikerült hozzájutnom, így a pénzt utólag visszaszolgáltatták a mai nap.
Véletlenül találkoztam egy termékkel, ami viszont emellett tud tv adást is fogni, és analóg jelet is digitalizál. Mivel nagy a választék, és nincs kedvem ismét csalódni, segítséget kérnék.
8 ezer forint alatt keresek olyan eszközt, ami külső (vhs lejátszóból érkező) analóg jelet normális minőségben tud digitalizálni (vagyis hasonló minőséget lehet elérni, mintha tv-n nézném)!
Emellett örülnék neki, ha TV-t is tudnék digitális műsort fogni, és nézni vele gépen.
De ha utóbbi kérésem, az analóg jel minőségének rovására menne, vagy az árat nagyon növeli, lemondok a tv-nézésről (a tv készülékem is ritkán kapcsolom be). -
BeriHampeR
aktív tag
Hello
Dell U2312HM monitoron szeretnék tévézni, ehez milyen tuner ajánlott?
Helyi Kábel szolgáltató.
Lehetőleg a HDban sugárzott adásokat HD ban jelenítse meg. -
gisss
csendes tag
Üdv! USB-s tuner vásárlásán gondolkodom. Az lenne a kérdésem hogy mondjuk egy AverMedia Green HD-val és földi antennával képes lehetek-e már a digitális földi sugárzást fogni a gépemen. Tehát helyettesíti-e a set top boxot? Ha nagyon blama kérdés akkor bocsi, olvastam hogy DVB-T és Mpeg 4 kell hozzá, de gondoltam biztosra megyek és rákérdezek
-
havri1
félisten
válasz
#65675776 #12308 üzenetére
Egy Pinaccle PCTV Pro volt. 40 percet működött nálam összesen, azóta agyhalott.
Igen tudom, hogy nem hw-es, csak a Dscale miatt írtam, mivel azt írtad, a nem expert/global kártyákon ellenjavalt.
Nem nagy felvevésre kell ám, pár mese, 1-2 esküvő VHS-ről..Csak jó lenne, ha ezért nem kellene xp-t visszapakolnom. -
-
Sanraith
aktív tag
válasz
havri1 #12303 üzenetére
Most vettem hardvert majd' kétszázezerért, nem ezen fog múlni. Nem szeretem az ügyeskedést, mert azt vonja maga után hogy valami baja mindig lesz (nem érintkezik rendesen, stb.). De mint írtam, a szoftvere se ment rendesen Win8 alatt (Win7 alatt se volt tökéletes, de ott még csak a felvétellel volt gond, azt meg nem nagyon használtam). Örülnék ha találnék valami olcsó cuccot, ami egyszerűen csak működik.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD