Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Melyik tápegységet vegyem?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A fogadás lezárult, elindult a hardvervágta
- RAM topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Maxell014
senior tag
válasz
Avermedia_hu #13498 üzenetére
kábel tv van és a szolgáltató Röszkekábeltv és olyanra vagyunk előfizetve amiben digitális is meg minden adó van
-
makoss
veterán
válasz
Avermedia_hu #13497 üzenetére
Köszi szépen a sok lehetséges dolgokat már csak az a kérdésem, te miként választanál?
A HDMI-s változat jobban érdekel csak kéne még hozzá egy jó hosszú HDMI kábel, kb 10 méterAmúgy a tuner nélkülin én is elagyaltam mivel a boxon kijövő jele már szerintem mindegy hova megy (plazma, LCD, LED, vagy PC)
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
makoss #13495 üzenetére
Neked nem tuner kell, tunernek már ott a beltéri.
Arra a video bemenetre van szükséged, ami tunerekre is rá van építve.
Ez nyit kaput a PC felé a videó jelnek. Így "TV kijelzőt" csinál a számítógépből.Az RCA (analóg- vagy másnéven AV) bemenet az analóg tunerekre van építve. És a Hybridekre, mert azokban is van analóg tuner rész. Nem feltétlenül minden tuneren van AV bemenet, nézd meg a specifikációt, mielőtt választasz.
A HDMI bemenet ugyanúgy viselkedik, mint az RCA. Csak sokkal nagyobb felbontásban, digitálisan.
Tudtommal tunerek közül csak az AVerMedia H727-en van HDMI bemenet. (és AV bemenetek is, ezzel minden lehetőséget ki tudsz próbálni)
De használhatsz bármilyen HDMI rögzítő eszközt (capture kártya). Pl ilyet: [link] Amint látod, ennek már semmi köze nincs egy tunerhez.Ha a beltériből kiérkező HDMI jel védett, akkor nézni tudod. A felvételt blokkolja. Ennek járj utánna, mielőtt vásárolsz HDMI-s kártyát.
A HDMI-t el lehet osztani splitterrel, de a végeredmény és a siker nem garantált. Elég érzékeny rendszer, sokszor nem működik a dolog. Vagy az egyik splitterrel működik, a másikkal nem. Szerencsés esetben jó sorrendben kísérletezel.
-
Maxell014
senior tag
Sziasztok
A segítségeteket szeretném kérni, hogy milyen tv tuner kártyát kellene venni számítógépbe ? -
makoss
veterán
válasz
azbest #13492 üzenetére
Okés de akkor ha analóg milyen eszközzel és persze a részletek, hova mivel, meg a szoftverek már ha van valamilyen?
Avermedia_hu: Lehetséges úgy (máár ha létezik ilyen), hogy a beltériből kijövő HDMI-t elosztóval "kettészedni", úgy, hogy az egyik kábel megy a tévébe a másik meg a tunerkártyába?
No meg nállad is a kérdés, hogy milyen tunerrel? -
Avermedia_hu
senior tag
válasz
makoss #13491 üzenetére
Lehetséges, hogy neked ajánlott a nagyker H727 kártyát.
A tuner részt UPC esetén inkább el kell felejteni.
HDMI-n kell átvezetni a kártyára a videó jelet (nem TV-jelet, hanem video jelet, amit a TV készülék is megkap a beltériből), és ha ez nem védett HDCP-vel, akkor HD felbontásban fel lehet venni.
Ha védett a HDMI, akkor marad az RCA kábel. Nem HD-ben. De ezt már kiveséztétek.
-
makoss
veterán
válasz
azbest #13490 üzenetére
Ezt a CI+ kártyát inkább mellőzném ha lehet, rca-val nem lehetne valahogy? Vagy más alternatíva?
Persze van felvevős box a UPC Direct-nél + pénzért de épp ezt szeretném elkerülni ha lehet!
1× kifizetnék egy tunert és nézném, felvennék csak nem értek az ilyen tuneres masinákhoz, azért kérdem tőletek hogyan lehetne ezt megoldani -
azbest
félisten
válasz
makoss #13489 üzenetére
Ha jól tudom, akkor ci+ kártyát adnak. Azt hiszem pécés dvb-s2 tuner nincsen még ci+ slottal. Azt nem tudom, hogy a sima kártyaolvasós cam emulátoros megoldás képes-e kezelni ci+ kártyát. Ha jól tudom a direct csomagoknál saját eszközt is lehet használni, de nem vagyok benne biztos.
-
makoss
veterán
Üdv!
Érdeklődnék, ha számítógépen szeretnék tévét nézni illetve rögzíteni, milyen tuner kártyát ajánlotok digitális adáshoz és HD adáshoz egyaránt?
UPC Direct+ van 3 beltérivel
Sajnos keretet nem tudok mondani mivel korábban még nem foglalkoztam tuner kártyákkal, de lehetőleg ne legyen már 30.000Ft-tól drágább...
Köszönöm előre is! -
modflow
veterán
Sziasztok!
Villámcsapás miatt tönkrement a TV tuner kártyám.
Egy Leadtek WinFast PXDVR3200 H kártyám volt.Most venni szeretnék egy újat. Tudnátok olyat ajánlani jó áron, amivel tudom fogni a kábelen a HD adást is? Tehát gondolom DVB-C tuneres kellene.
-
fenixke
tag
Sziasztok!
Olyan USB-s TV tunert keresnék, aminek kis beltéri antennája van, lehet vele fogni a digitális adókat (ingyenest és esetleg később fizetőst is), valamint lehet használni videó digitalizálásra is, régi felvételekhez.
Ha létezik ilyen kombó egyáltalán, melyik lenne az? Több árkategória is érdekel!
Most van nálam egy AverMedia AVerTV Hybrid Volar HD kölcsönbe, amivel kipróbáltam a TV tuner részt és tökéletes képet kapok, minden szuperül megy. Ezekhez az USD-s tunerekhez alapból jár beltéri antenna?
Köszi a válaszokat!
Dani -
DFB
tag
válasz
azbest #13482 üzenetére
Le is töltöttem a 6.3-at,de nem települ.
A kábelt meglátjuk.
Hátha van valami gyári.
3 vezeték jön ki belöle amin eddig működött a régi alaplappal.Hogyezt, hogy lehet összevariálni egy jack dugóval amiből egy pár vezeték jön ki azt nem tudom.
Amig nem megy asw, addig felesleges is. -
azbest
félisten
-
DFB
tag
Sziasztok
Lehet nem ide kéne írnom, de jobbat nem találtam.
Gépcserém volt.
Eddig XP-vel használtam, most W7 lenne Asus Z97-A alaplapon.A tuner Pinnacle PCTV 110i.
Feladata az lenne, hogy a UPC kábelen jövő analog adást meg lehessen nézni a monitoron.
(Nincs set top box, CI+ kártya van a tv-ben).Aprobléma:
1.) az, hogy a W7 felismeri a kártyatípust.
Az eredeti meghajtócd-t nem lehet felrakni (XP-re van).
Ahogy guberáltam, mintha lenne még W8-ra is driver,de a wizzard nem fut le.
Elötte minden régi erre vonatkozó sw-t leszedtem.
Megolgható-e ez valahogy.2.)Nem találok az alaplapon olyan helyet ahová a kártya hangját rá lehetne kötni.
Egyedül valami digital audio connector (4-1 pinSPDIF OUT) lenne.
Nem tudom ez jó-e, és az edigi kábel nem is passol hozzá, ugyan kivzetésileg stimmel csak a csatlakozó nem.
Egyáltalán jó-e ehhez a laphoz?3.)Ha kiderül, hogy jelen feltételek mellett nem megy akkor mi lenne helyette?
Köszönöm
-
angnaas
újonc
Sziasztok!
Mennyire kell ehhez (AVerTV Volar HD PRO) nagyobb jelszint, mint egy normál beltérihez?
Először azt gondoltam, rossz a tetőantennám, de elvittem olyan helyekre, ahol volt beltéri (szintén tetőantennával), és működött is kiváló jelszinttel, de az az USB-s kütyü semmi jelet nem fogott. Teljesen 0 volt ott, ahol a hagyományos beltéri kiváló jelet fogott.
Köszi előre is!
Üdv! -
törölt tag
Deleted.
-
Dr. Student
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék venni a TV(m)hez egy okosítót.
A lényeg, hogy Youtube és DLNA szeretném használni főleg.
Tudtok ajánlani valamit ? -
Levwi
aktív tag
Hellosztok segítséget szeretnék kérni tőletek van egy medion philips 7134-es tv-tuner kártyám szépen működik egy dolog kivételével hogy nem tudok rá hangot varázsolni megköszönném ha valaki ellátna egy kis segítséggel mert már ott tartok hogy kihajítom. Ja és a tv-tuner kártyát össze kell kötni hangkártyával vagy anélkül is mennie kéne hangnak?
Köszi a segítséget előre is. -
he7edik.
addikt
válasz
Avermedia_hu #13470 üzenetére
Köszi a segítséget
-
Avermedia_hu
senior tag
-
he7edik.
addikt
Sziasztok!
Remélem jó helyen teszem fel a kérdést.
Szeretnék olyan (androidos?) tv tunert/setup boxot vásárolni amivel tudok digitális (DVB-C) adást rögzíteni. A szolgáltatom nem ad külön setup box-ot hanem a koax közvetlenül a tévébe csatlakozik. Tudnátok segíteni hogy pontosan milyen eszközt is kell keresnem. -
jeni
félisten
Üdv
Van akinek sikerült a Leadtek Px PVR-2200H TV kártyát működésre bírni Win 8.1 alatt? Próbáltam kompatibilis módban feltenni, de azzal se ment. Win 7 alatt hibátlanul működik. -
Eduardo89
aktív tag
válasz
Avermedia_hu #13466 üzenetére
Nem tudom, hogy mondd-e valamit de a jelenlegi szolgáltatóm a Micro-Wave.
Köszi szépen a segítséget
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Eduardo89 #13465 üzenetére
Nem írtad, ki a mostani szolgáltatód.
Egyedül a Digi TV az kábelesen, amit lehet fogni kódkártya nélkül. De valószínű, hogy neked nem Digi TV kábeles analógod van.
Egyébként 20e Ft körül már tudsz venni DVB-C tunert, csak nincs értelme, ha nem Digi a szolgáltató.A szolgáltatód már most is tudja a digitális jelet is adni neked (valószínűleg), ha arra fizetsz elő.
Szóval most maradjunk az analóg témakörnél, mivel neked az van. És ezt tudod nézni PC-n.Az említett MindigTV-t egy sima antennával tudod fogni most is. Az analóg mellett is. Ott néhány csatorna HD lesz. Ez plusz opció, ha Hybrid tunered van.
A Leadtek 3200-as és az AVerMedia H727 is jó neked. Dönts belátásod szerint.
Az pedig régi (USB1-es) történet, hogy a stick gyengébb lenne egy PC kártyánál. Felejtsd el.
-
Eduardo89
aktív tag
Uff akkor tulajdon képpen mindegy, hogy most milyet veszek később ismét váltanom kell ?
Vagy mivel jelenleg analóg kábeles Tv-m van vegyek egy sima olcsóbb analóg képes tunert és majd ha átáll a szolgáltató teljes körű digitális adásra ahhoz vegyek majd egy megfelelő karit ? -
Eduardo89
aktív tag
Hát nem analógot. Egyenlőre van csak analóg kábelem, nem hiszem hogy éveket kell még várni a digitális tv-re full hd-ben.
Szóval a lényeg, hogy nem kifejezetten érdemes 26K-t áldozni az Avermedia-ra elég lehet az a Leadtek is ?
Nem nagyon vagyok képben a Tv tunerekkel mostanság...
Köszi !Avermedia_hu: Köszi neked is !
-
Eduardo89
aktív tag
Üdv!
Nos a problémám a következő:
Meg kell válnom a jó öreg de a mai napig kiválóan működő WinFast PVR XP2000 Tv tuneremtől konfig váltás miatt. A bemenő jelet egyenlőre kábel tv szolgáltatón keresztül kapom.
Az alaplap amiben üzemelni fog egy Asus Maximus VII Ranger, tehát mindenképpen PCIe 1X-es csatoló felületű tuner kellene.
Ha már újat veszek akkor olyat szeretnék amivel a Digitális adást is lehet majd nézni a későbbiekben.
Ahogy néztem a WinFast már nem nagyon gyárt ilyen korszerű hybrid megoldásokat.
Felvenni nem sűrűn fogok vele inkább a Full HD felbontás és a kiváló hang az ami többet nyomna a latba.A kérdésem az lenne, hogy milyen gyártótól és melyik modellt lenne érdemes megvennem.
A minőség és a hosszú élettartam a leg fontosabb mivel hosszú távra tervezek vele.Első körben ezt néztem ki : AVERMEDIA AVer3D CaptureHD
Vélemény? Egyéb alternatívákat is szívesen megnézek!
Köszönöm!
-
Bozek
nagyúr
válasz
Avermedia_hu #13454 üzenetére
Én inkább az Xmedia Recode-ot ajánlanám. Sokkal jobb, mint a Freemake, bár hosszú ideig azt használtam.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
#92891904 #13453 üzenetére
Ha csak annyi a probléma, hogy a formátum nem stimmel, akkor ajánlom a Freemake Video convertert.
Egyszerű, és eddig nekem tökéletesen megfelelt. Bár nem voltak magas igényeim. FreemakeAkkor viszont már komolyabb a gond, ha az STB saját formátumot használ, hogy más ne tudja lejátszani. Akkor ez lehet, hogy zsákutca.
-
törölt tag
válasz
Avermedia_hu #13451 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a kimeritő választ!
Igazából felvenni szeretnék,azért gondoltam hogy pc-n talán egyszerübb lenne.Mert amit stb-n felveszek pendrive-ra és utánna átrakom gépre na akkor mindig arra kér hogy formázzam,és más nem történik.Én csinálok valamit rosszul?Vagy ez ennél bonyolultabb?Ebben is tudnál segiteni hogy a felvett műsort le lehessen játszani szgépen is?Stb-n tökéletesen működik,ott semmi gond.
-
atilla100
tag
Sziasztok!
Tv-ből sorozatokat szeretnék felvenni a gépemre. Milyen tuner ajánlotok nekem? Sajnos nagyon nem ismerem a tunereket.
Köszönöm előre is.
Üdv.:Attila -
Avermedia_hu
senior tag
válasz
#92891904 #13450 üzenetére
Szia!
Az STB már tuner. Nem kell hozzá másik tuner, és nem is lehet használni másik tunert ezzel együtt.
Ha az STB-t szolgáltatótól kaptad, akkor a kódkártya kezelésből következően számítógépen fogni a kódolt digitális kábelTV-t nem lehet. Vagy elég bonyolultan, ha mégis.Nem tudom mi a célod. Ha csak nézni szeretnéd PC képernyőjén a TV-t, akkor HDMI capture kártyával jársz a legjobban. Ez kvázi TV kijelzőt csinál a PC monitorból. Ad egy HDMI bemenetet. (ott felvenni nem tudsz, ha védi az STB a HDMI jelet) De van PVR funkció, ezért gondolom, hogy nem a felvétel miatt akarod PC-re rakni a TV jelet. Talán a legolcsóbb HDMI-s capture megoldás a mienk, legalábbis elérhető közelségben: LGP Lite
Használhatsz S-video csatlakozást is, kb. fél árban analóg PC bemenettel, de a kép minőség sokkal rosszabb lesz.
Az STB-ről találtam részletes magyar leírást itt.
Ha más a célod és terved, a fentiekben nem kaptál választ a kérdésedre, akkor kérlek írd körül pontosan milyen TV forrásból mit szeretnél.
-
törölt tag
Sziasztok!Segitséget szeretnék kérni usb-s tv kártya ügyben hogy ehhez a set top box-hoz milyent kellene vennem? http://www.youtube.com/watch?v=229NOmKvdRo Előre is köszönök minden nemü segitséget!
-
sebijani1982
senior tag
válasz
hardeejay #13445 üzenetére
Ezt ugyanúgy kell gondolni, mint amikor a netet veszed tőlük és megérdezd, hogy ha a másik helyiségbe egy másik routert rakok és azzal wi-fin megosztom a netet egy másik SSID-vel, akkor azt milyen routerrel lehet?
Azt fogják mondani, hogy az alap router után azt kötsz be amit akarsz, de ők arra már nem vállalnak felelősséget, hogy megfelelően fog működni.Itt is ez a helyzet, ő beviszi a lakásba a tv adást, ráköti a tv-dre, aztán, hogy te hogyan osztod tovább esetleg, az már nem az ő gondja. Ezért a minden plusz adástovábbítási gond a te gondod.
Ha hagyományos - normál kábeltévé megy a lakásba, akkor az analóg jelet fog adni tehát analóg tuner kártyára/usb-s kütyüre lesz szükséged. Annyit kell tenned, hogy egy antenna elosztóval elvezetsz a gép/laptop felé egy kábelt. A tunerrel simán végig pásztázod a frekvenciatartományt (Nem mindig elég, ha megadod, hogy Magyarország, ezért ajánlom a teljes frekvencia tartomány szkennelést)
Ha végzett, onnantól meg úgy rendezed a csatornákat ahogy neked jobban megfelel.Ha beltéris a kábeltévéd, arra a többiek tudnak majd segítséget mondani. Azt sajnos nem ismerem.
-
hardeejay
újonc
sziasztok!
Olvasgattam a fórumot, és elég negatívnak tűnt a lehetőség, hogy UPC tv-t bambuljak számítógépen keresztül. (win7)
írtam emiatt nekik egy levelet, hogy elképzelhető-e egyáltalán, hogy igénybe vegyem a szolgáltatásukat. a válasz levelüket ugyanakkor nem tudom értelmezni. Kérlek segítsetek, hogy mégis mi a helyzet most akkor...
Én gépen keresztül nézném, lakótársam meg normálisan tv-n..."2014.06.19-én érkezett megkeresése alapján tájékoztatjuk, hogy kábeltelevízió szolgáltatásunkat van lehetősége TV tunerrel számítógépen nézni.
Különböző tunerek érhetőek el az analóg valamint a digitális adás vételéhez, konkrét típust vagy márkát nem tudunk Önnek ajánlani, mivel az ilyen típusú adástovábbítást cégunk nem támogatja.
Minden további kérdésével kapcsolatban szívesen fogadjuk megkeresését a www.upc.hu/email oldalunkon, vagy a 1221-es számon."
csak nekem tűnik ellentmondásosnak a két bekezdés??
-
x_o_n
veterán
válasz
mclaren777 #13443 üzenetére
ha az svideo nem fontos,akkor szivből ajnlom:hauppague wintv ministick se- dvb-t tuner
nekem 13 csatornát tű élesen befogott most,hang kép szuper,eps,txt stb,távirányitó.
és az ára is korrekt,a progDVB-t használom hozzá,azt leltem hirtelen -
mclaren777
senior tag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy TV-tunerre ami fogná a MindigTV földfelszíni (DVB-T) adásait. Csatoló lehet PCI/Pcie/USB is. De inkább USB. Távirányító is lehet hozzá, de nélkülözhető.
Ezenkívül jó lenne egy S-Video (vagy ezzel kompatibilis) bemenet is digitalizálásra (régi kameráról, videomagnóról).Melyik most az ajánlott típus? Köszi a tippeket előre is!
-
x_o_n
veterán
Üdv
tv tuner programban tudna valaki segiteni?
vettem egy hauppague wintv ministick se- dvb-t tunert,a notimban nincs dvd igy a lemzt nem tudom használni,a weboldalrol letöltött program meg serialt kér...azt irja a lemezen ott van,na ott semmi nincs
tudnáto ajánlani valami jó programot ami használható lenne? -
sebijani1982
senior tag
válasz
Avermedia_hu #13436 üzenetére
Köszönöm!
-
thisisnotsou
csendes tag
válasz
thisisnotsou #13439 üzenetére
Illetve miért javulna meg a jelminőség, a a hardveres gyorsítást ki/bekapcsolom?
-
thisisnotsou
csendes tag
válasz
Avermedia_hu #13438 üzenetére
Hogyan tudnám a jel minőségét ellenőrizni (spektrumanalizátor nélkül)? Mindig 100%-ot ír, ha kihúzom az antennát akkor 0...
A video drivert múlt héten frissítettem.
Egyébként szerintem is valami pufferelési probléma, az egyenletes mozgás szabályos szinuszosnak tűnő ingadozást mutat.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
thisisnotsou #13437 üzenetére
Valoban renderelés gyanús.
Avertv video beállitásai között próbálgasd ki a lehetőségeket.
Esetleg a videoval kapcsolatos drivereket frissítsd vagy rakd ujra.
olyan mintha a stream puffer rosszul kezelné az időkorrekciót.
A 100% jel nem biztos, hogy stabilan jo. -
thisisnotsou
csendes tag
Sziasztok! (a posztot már elküldtem a TV tuner problémák topicba, de ott eléggé áll a víz ahogy nézem)
Vettem egy Avermedia Volar Green HD-t, Lenovo T400-zal (Intel Core 2 Duo P8600 (3M Cache,2x 2.4 GHz, 1066 MHz FSB; 4GB DDR3-1066; Intel GM45; Ati mobility radeon hd 3470 (512Mb); Conexant Cx20561 HD Audio), külső full HD monitorral, tetőantennával használom. Jel minősége 100%, szépen megy is. Egy darabig.
1-1,5 óra lejátszás után elkezd ugrálni, pontosabban a lejátszás sebessége kb. 1-2 mp-es ciklusokban gyorsul-lassul. (a focisták ugrálnak mint a bakkecske).
Ha engedélyezem vagy letiltom (mindegy melyik csak változzon) a hardveres gyorsítás opciót újraindul, és ismét jó lesz egy darabig. Egyéb beállítások gyári alapértéken.
HDD-ről fullHD filmek lejátszása tökéletesen megy.Na ez most mitől van?
Fogom még tesztelni egy HP Probook 4740s-sel is (i5 2450M, 6 G ram, intel HD3000 és Ati radeon 7650M), ha lesz időm, majd updatelem az eredményt.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
sebijani1982 #13433 üzenetére
Hello,
keress a neten Hybrid USB tunerekre. Azok 99%-ban analog+DVB-T hybridek.
Pl ezek: [link] A sárga dobozosak jók neked.Leírásod alapján a UPC valóban analóg. A MindigTV-t közvetlenül tudod a tunerrel fogni, nem a beltérin keresztül.
-
Najz
tag
Sziasztok!
Szeretném kikérni a segítségeteket.
A tervem az lenne hogy tv adást szeretnék nézni a számítógépemen(hardvert az adatlapon találtok monitor 24" full hd ) esetleg laptopon is de ez nemfontos.
Szolgáltatóm : Digi és kábelen jön a tv adás semmi box stb.
A kérdésem az lenne erre a célra mit ajánlatotok nekem ? nem szeretnék erre a történetre sokat költeni nagy igényeim nincsenek . csak legyen élvezhető a képminőség és esetleg egy-egy adást rögzíteni is tudjak de utobbi nem kritérium.
segítségeteket előre is köszönöm -
klaczi
aktív tag
válasz
#59070464 #13429 üzenetére
A szoftverben két párhuzamos beállításra lenne szükséged.
Az első a képméretarány. 4:3-16:9 stb........van még, de az most nem érdekes. Ha ez helyes akkor nem torz a kép.
A második a kép nagyítása (zoom) itt beállítod, kitöltse a kérnyőt. Tehát addig nagyítod míg a fekete sávok eltünnek. Természetesen több kevesebb tartalom vasztéssel jár.
Vagy képes erre az az általad használt program, vagy nem. Akármelyik hiánya esetén nem tudod a képet rendesen beállítani.
A tévéken szintén van ilyesmi, de (legalábbis a miénk) kombinálják a két beállítást. Tulajdonképpen a biztonság kedvéért kicsit erősebben zoomolnak.
A Diginél egyes csatornák többször eltévesztik a képarányt.
A DvbViewer például megjegyzi az adott képaránynál az utolsó beállítást. Egy billentyű hozzárendelésével pedig négy előre definiált képkivágás közül lehet választani.
Az Avermediánál nem emlékszem pontosan, de a képarányt biztosan be lehetett állítani. Akkoriban CRT monitorom vol és az analóg részét használtam. Persze adott esetben fent és lent fekete sávval.
Szintén Avermedia kütyüvel a Mindig tévét próbáltam a WMC-vel. A tévékhez hasonlóan lehetett beállítani a képet.
Ez hosszú lett és remélem nem tévedtem tú sokat. -
sebijani1982
senior tag
Sziasztok!
Nem kaptam még választ sajnos, így újra feltenném:
Dell Inspiron 3537-es laptop Win 7-el, ehhez keresek olyan Tunert, amely itt Pesten sima hagyományos UPC kábel tv-re, odahaza pedig Mindig TV beltérire csatlakozna.
A UPC-hez nincsen se beltéri se semmi egyéb csak a kábel jön be. Ez elvileg analóg még, ugye?
A Mindig TV-s pedig DVB-T-s?Nagyon maximum 20-25 ezer Ft-ot költenék rá.
A UPC-s vétel lenne a fontosabb, az kb. a kihasználtság 90-95%-a.Régebben egy Pinnacle PCTV 50e-bár mostanában PCTV USB2-nek ismerte fel a win7- volt használva, de az kb. fél éve rakoncátlankodik, illetve az a Mindig TV-hez nem jó. Ezért cserélnék.
Viszont, ha csak analógot tudtok mondani az sem gond!
A segítséget és a linkeket előre is köszönöm!
-
modflow
veterán
Van egy Leadtek WinFast PXDVR3200 H tunerem a gépben. Windows 8.1-es oprendszert használok.
És az a bajom, hogy valami hiba van a PVR2-vel - ez a hivatalos lejátszója -, mert sokszor kékhalált okoz a program.
Van valami más program a PVR2-n kívül, amivel lehet nézni a tv-t? -
törölt tag
válasz
Avermedia_hu #13428 üzenetére
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
#59070464 #13427 üzenetére
Nem a tuner a felelős, hanem a szoftver.
Esetleg kipróbálhatod a másik Avermedia szoftvert is, a media centert.
Más is belefutott hasonló problémába mint Te, és az AVerMediaCenterrel be tudott zoomolni a képbe.
Pl ezen az oldalon van link hozzá: [link]Van driver nélküli link is, neked csak az AP kell.
-
azbest
félisten
válasz
#59070464 #13425 üzenetére
A tévék eleve belenagyítanak kicsit a képbe, hogy ne látszódjon a kép szélén lévő hibás tartalom (zavaró fehér villódzó szinkronjel, következő képsor már fut a háttérben vágás előtt...).
Analóg (és néha még digitális rendszerben) is megesik, hogy a 16:9-es képsort 4:3-ban adják le. Ilyenkor a képen rajta van alul felül a fekete csík, amivel a normál 4:3 tévén kitöltik a helyet. A képarány miatt pedig a szélesvásznú tévé oldalra is tesz fekete csíkokat. A zoom az jó megoldás lehet, hogy kitöltse a képernyőt.Ezt valamelyik kábelszolgáltató lehet, direkt csinálja, hogy az ügyfeleket a digitális csomagra váltásra ösztönözzék.
Pécén az ilyen zoom vagy levágás a tévénéző programon múlik, hogy támogatja-e.
-
-
törölt tag
válasz
Avermedia_hu #13421 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Avermedia_hu #13421 üzenetére
Ezt tettem fel: AVerTV 6.5.2, Driver v2.2.X.96. Kesobb megnezem, de elvileg nem lattam ilyet. Ha en vagyok a vak, akkor elnezest.
-
sebijani1982
senior tag
Köszönöm a választ azért!
-
Bozek
nagyúr
válasz
sebijani1982 #13415 üzenetére
Hibrid tunerből én a Leadtek Winfast PxDVR3200H-t tudom ajánlani: [link]. Nem a legújabb fejlesztés, de szerintem az egyik legjobb a kategóriájában.
-
sebijani1982
senior tag
Sziasztok!
Dell Inspiron 3537-es laptop Win 7-el, ehhez keresek olyan Tunert, amely itt Pesten sima hagyományos UPC kábel tv-re, odahaza pedig Mindig TV beltérire csatlakozna.
A UPC-hez nincsen se beltéri se semmi egyéb csak a kábel jön be. Ez elvileg analóg még, ugye?
A Mindig TV-s pedig DVB-T-s.Nagyon maximum 20-25 ezer Ft-ot költenék rá.
A UPC-s vétel lenne a fontosabb, az kb. a kihasználtság 90-95%-a.Régebben egy Pinnacle PCTV 50e-bár mostanában PCTV USB2-nek ismerte fel a win7- volt használva, de az kb. fél éve rakoncátlankodik, illetve az a Mindig TV-hez nem jó. Ezért cserélnék.
A segítséget és a linkeket előre is köszönöm!
-
soultrapp
senior tag
hello!
milyen dvb-t tunert tudnátok ajánlani laptophoz 5-10ezer körül??
gondolom ezzel jön az m1,m2,rtl,tv2 stb....vb nèzès miatt kellene főleg,azt gondolom az m1 közvetîti majd
-
franconero
csendes tag
A brazil VB-hez közeledve döntésre kellett jutnom tuner ügyben, ezt vettem az Amazonról:
[Terratec H7]Windows7 64 bithez és DVB-C-hez kellett, és USB-s megoldást kerestem. Ez drága, 135 euró körül van (szállítással 150 euró volt), de nem ér véget a drivertámogatás a Win7-nél, van Win8-as driver is.
Sok időt még nem tudtam rászánni, csak installáltam, kerestettem adókat, talált kellően sokat, bár néhány még mintha hiányozna, meg kell nézzem még a csatornakeresést bővebben.
A standard minőségű digitális adók mellett pár bejön HD-ben is, ill. rádióadók is bejönnek. A kép és hangminőség szuper, főleg a HD adások nagyon szépek. Egyes adók többnyelvűek, itt ki lehet választani, melyiken nyelven nézem, ill. van olyan is, aminél lehet feliratot bekapcsolni.
Készítettem egy tesztfelvételt merevlemezre, egy .TS fájl íródott, amit prímán le tudtam játszani. Időzített felvételt még nem próbáltam.
Van hozzá távirányító, a csatornaváltást és a hangerőt próbáltam eddig ki, azok működtek.
Egyelőre jó vételnek tűnik.A projektorom a tuner beüzemelésekor nem a grafikus kártyára, hanem a Core i7 3770K HD4000-es IGP-jére volt kötve. Fura módon kb. 5 másodpercenként ugrott a kép tévézés közben, miközben a monitoron meg jó volt. Miután átdugtam a projektor HDMI kábelét a grafikus kártyába, onnantól megjavult a kép. Azaz úgy tűnik, az IGP ereje valahogy kevés hozzá, ami azért meglepő, mert a 1080p-s filmeket simán vitte, a tévé meg szerintem csak 720p.
-
BeeNiTTo
tag
Sziasztok inviteles kabeltv-t szeretnék nézni a gépen milyen tunert kellene vennem ?néztem a neten olyan 5-10k ig de nemértek hozza nemtudom hogy jolenne-e az ilyen árban lévő!
-
Zoli1222
addikt
Avermedia_hu: ment privát!
-
Zoli1222
addikt
Sziasztok!
Műholdas upc-t szeretnék rákötni laptopra. Milyen tuner kell hozzá? Konkrét típust linket megköszönöm!
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
k.dora0223 #13406 üzenetére
Szia,
tunert ne keressetek.
DVB-S rendszeretek van, amihez alig van tuner, mert mint a tietek is a beltérivel védett.
A számítógép nem tudja átvenni a beltéri helyét.Az A833 vagy bármely analóg vagy hybrid tuner, aminek van AV (S-video, kompozit) bemenete arra jó, hogy a számítógépből TV-kijelzőt csináljon. (ugyanúgy megjelenik a kép, mintha TV-re kötnéd)
Más variáció a notebook-szatelit tv kombinációban nincs is. -
k.dora0223
újonc
Sziasztok!
Már mindenféle weblapot elolvastam, többek között itt is jó pár oldalt, de még mindig bizonytalan vagyok. Kinéztünk egy tv-tunert, de nem vagyok benne biztos, hogy az valóban megfelelő e. Igazából laptophoz (ACER Extensa 5620, win7 op.rendszerrel) szeretnénk használni, beltéri egységgel és parabolával rendelkezünk. Mindezt egy kamion fedélzetén szeretnénk megoldani, mely Mo-tól nyugati irányban fekvő országokban vándorol.
Az általunk kiszemelt tv-tuner:
AVerTV Volar GO A833 (http://www.avermedia.eu/avertv/HU/Product/ProductDetail.aspx?Id=495)De felmerült, ha már veszünk jó lenne olyan ami digitális csatornákat is fog. Itt megint elbizonytalanodtunk, hogy akkor mégis melyik lenne a meglévő technikai háttérhez megfelelő?
Köszönettel:
Dóri -
törölt tag
AVERMEDIA AVerTV Volar GO A833-t vagy a HAUPPAUGE WinTV-Aero-t ajánjátok? Áruk egyezik, ~10k körül. Mik a főbb különbségek köztük?
Dell 2713HM monitoron használnám, legtöbbször kis ablakban. Jelenleg egy coax kábel csatlakozik a még meglévő TV-be (nincs se kártya, se set top box és ez valószínűleg a közeljövőben sem fog változni).
Köszi.
-
-
törölt tag
válasz
Avermedia_hu #13402 üzenetére
Ja, úgy legalább vissza sem tudod ellenőrizni, hogy vajon hogy jelenik meg. Majd a következő kiadásnál.
-
törölt tag
válasz
Avermedia_hu #13400 üzenetére
Melyik része a lényeg egyébként? A dll vagy az lng? Vagy a káosz kedvéért össze-vissza van a kettőben a sokaság?
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Zalman N4 EVGA 450W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - i7-10GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!