Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A fogadás lezárult, elindult a hardvervágta
- RAM topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pusihusi
addikt
válasz
Atomantiii #13898 üzenetére
Sziasztok olyan usb tunert szeretnék venni amellyel lehet fogni a Digi kábelcsatornáit! Köszi
-
Atomantiii
addikt
Azért ez is érdekes, hogy a 20 ezer forintos avermedia usb tunert nem ismeri az enigma 2-es beltéri, de a 2 és 6 ezer forintos kínai cuccokat meg alapból.
-
Dyrtyho
őstag
Sziasztok !
Laptophoz milyen tunert tudnátok ajánlani, olyan 3-4ezer forintért ? Előre is köszi a segitséget -
hegegabi80
addikt
-
Bozek
nagyúr
válasz
hegegabi80 #13890 üzenetére
Nem tudjuk, hogy hogyan jön koax-on a TV adás. Lehet analóg és digitális is. Ha az előbbi, akkor jó lehet a kártya, ha az utóbbi, akkor DVB-C kell.
-
hegegabi80
addikt
Hali!
Szeretnék venni egy tv-tuner kártyát. Leginkább meséket vennék fel a gyereknek, de lehet néha néznék is rajta rendes adást.
PR-telecom szolgáltató van, koax kábelen jön a net meg a kábeltv.
Gondolom ehhez egy PCI-os kari lenne a megfelelő, amin van koax csatlakozó.
Win7 oprendszerhez kellene, a lehető legolcsóbb megoldás.
Egyenlőre egy ilyet néztem Asus My Cinema P7131 egy kemény ezresért itt aprón.
Vagy ti melyiket ajánljátok? -
akela91
addikt
válasz
Atomantiii #13887 üzenetére
Csak Sony régi kézikamerás Video8-as kazikat rögzítettem eddig vele(mást nem is fogok). Teljesen jó minőségben vesz fel, VLC-ben beállítottam MPEG-2-re .TS kiterjesztésre, 2 órás kazi 9GB-ot foglal, teljesen korrekt minőséggel. Nem laggol, teszi a dolgát. Sima koax kábelen húzom át a képet a kamerából a recorderbe. A hangot egy külső hangkártyával oldottam meg, ha már van alapon.
Biztos van nála jobb recorder(ennyiért biztos nincs), de családi videók digitalizálásához szerintem tökéletes.
A saját szoftverét nem használtam inkább, elég gyér, vlc tökéletes volt nekem(felvevőeszközként felismeri, azzá konvertálod amivé akarod, miközben látod az élőképet), váltott sorokat is megszünteti ha akarod, tettem rá egy kis plusz szaturációt, élességet, majdhogynem jobb az eredmény mint kazettáról rögtön játszva.
-
akela91
addikt
válasz
Atomantiii #13854 üzenetére
Nos megérkezett a kicsike: [link]
1500Ft volt szállítással, 2 hét alatt ideért messziről. Kaptam hozzá minden tartozékot. win 8.1 x64-hez is van driver. Tökéletesen működik. A kis kazettákat digitalizálom vele, egy röccenés sincs, minden nagyon pöpec.
Ajánlott cucc, nevetséges áron.
-
thomasx
újonc
Sziasztok!
A Telekom már csak IPTV-t biztosít a lakcímemre ehhez viszont újra kellene kábeleznem az egész házat ami elég nehéz lenne. Helyette az áramvezetéket használó D-link DHP 309AV jelátvivőt javasolták a TV és az Internet jeltovábbításra is. A minden konnektor egykörön kapcsolat megoldott. Viszont a bejövő kábelüktől a felhasználásig 25 méternyi távolságot kellene áthidalni. Ennek ellenére min 2Mbit/sec gyorsaságot és kiváló képminőséget ígérnek. Van valakinek esetleg tapasztalata ezzel a rendszerrel? Segítséget előre is köszönöm!
-
Atomantiii
addikt
válasz
Avermedia_hu #13883 üzenetére
Kicsit más mint amikor interlace, deinterlace probléma van, de mindegy a leadteknél nincs ilyen probléma.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Atomantiii #13876 üzenetére
Ez interlace probléma lesz.
felbontásnál ezt "i" betüvel jelölik a felbontás érték után.Azt jelenti, hogy a rendszer a képernyőt csíkokra, sávokra osztja, és felváltva küldi a jelet a páros és páratlan sorokra. Így lehet duplázni az adott kábel átviteli sebességét, és az elérhető maximális felbontást a kijelzőn.
Ha ez digitális formát nyer, pixelek által lesz megjelenítve, az csúnya csíkos képet eredményez.
Erre találták ki a deinterlace funkciót, ami digitálisan javítja az interlace által keltett anomáliákat.De gyors mozgásnál lehetséges, hogy váltott képsávokat nem tudja a rendszer elég gyorsan feldolgozni.
Javulhat a helyzet, ha a VHS lejátszón át lehet állítani a videó kimenetet "i"-ről natívra. Tehát valós, osztatlan képre. Ezt általában csak számmal "i" nélkül, vagy "p"-vel jelölik. De a "p" a digitális világban jelent meg.
-
ph0nak
csendes tag
Üdv! Kapható olyan DVB-T set top box, ami rendelkezik RF modulátorral, azaz koaxon tudja továbbítani a képet ÉS van Conax kártyaolvasója is?
Szerk.: Bocsánat, előbb jobban körül kellett volna néznem, egyet találtam ami elvileg még kapható egy-két helyen: Pelso THD 2500 CX. Van ilyen valakinek, milyen?
-
sebijani1982
senior tag
válasz
Atomantiii #13880 üzenetére
Köszi a választ Neked és azbest-nek is!
-
Atomantiii
addikt
válasz
sebijani1982 #13877 üzenetére
Esetleg érdemesebb lenne egy normális antennába beruházni ha már van dvb-t tunered. Nem tudom merre laksz és milyen messze az adótoronytól, illetve milyenek arrafelé a vételi lehetőségek.
-
azbest
félisten
válasz
sebijani1982 #13877 üzenetére
Az stb-ből scart-on analóg jel jön ki. A hdmi kimenet értelem szerűen digitális.
"mivel korábban egy hagyományos képcsöves kis tévéhez volt kötve, koax-szal"
Nem tudom ez pontosan melyik típus, de a legtöbb stb nem ad ki képet koaxon keresztül, hanem az csak arra való, hogy egymás után fel tudj fűzni több készüléket is. A felfűzés olyan, mintha a készülékek elé lenne téve egy koax elosztó, tehát csak az antennán lévő jelet viszi tovább.
Persze volt néhány jellemzően kártyaolvasó nélküli stb, ami koaxon is ki tud adni képet.Ha az analóg tunereden van külön video bemenet, akkor a scartról megfelelő kábellel ráköthető az analóg kép. Ha csak koax csatlakozója van és tényleg kiadja a koaxra az stb a vett adást, akkor az működhet, de gyengébb lesz valamivel a minősége.
Legjobban akkor járnál szerintem, ha mégis dvb-t tunerrel oldanád meg a vételt, mert úgy nem romlik a minősége a sok átalakítás közben.
-
sebijani1982
senior tag
Sziasztok!
Mindig Tv-t szeretném rákötni a számítógépre.
Van egy alcor beltéri egység és lepke antenna (már digitális jelvevővel). A tunerem viszont analóg.Kérdésem: Jól gondolom, hogy az alcor set top box-ból analóg jel jön már ki, mivel korábban egy hagyományos képcsöves kis tévéhez volt kötve, koax-szal.
Így, akkor a tunert tudnám hozzá használni, mintha videó lejátszót kötnék rá. pl csatorna váltást nem a tuner végezné, hanem kizárólag az alcor.Remélem érthető, amit kérdezni szeretnék.
Van USB-s (szintén alcor) DVB-T tunerem is, csak annak gyenge a vétele az antennával. Ezért gondoltam a régebbi analóg tunerre.
-
Atomantiii
addikt
válasz
Avermedia_hu #13875 üzenetére
Vhs-re van rákötve, előnézeti képben tűnt fel, felvételt nem próbáltam vele mert nem volt értelme az előzmények alapján.
Interlace vagy natív nem tudom mire gondolsz, egy normál vhs kazettát szerettem volna digitalizálni. Hogy a render engedélyezve volt-e nem tudom, ha alapértelmezetten úgy volt akkor igen.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Atomantiii #13874 üzenetére
Mi pontosan a composite forrás?
Előnézeti képben, vagy felvételben lesz csíkos gyors mozgásnál?forrás felbontás interlace vagy natív?
Engedélyezve van a hardveres videó feldolgozás? (render) -
Atomantiii
addikt
válasz
Atomantiii #13873 üzenetére
Bár sokra nem megyek vele, mert a gyors mozgásoknál apró keresztcsíkossá válik a kép. Hiába az usb felület ezek szerinte ennyivel gyengébb a pci-tól, kár volt megvenni ennyi pénzért ezt az avermediát.
-
Atomantiii
addikt
Hú rájöttem hogy a fenébe lehet állítani a kontrasztot, világosságot stb composite bemenetnél az avermediánál.
-
Bozek
nagyúr
válasz
qsotre #13869 üzenetére
1. [link], de találhatsz olcsóbban is, csak nekem ez a link van meg, mivel innen rendeltem. Persze ez akkor megy, ha digitálisan kapod az adást, mert ezt a leírás alapján nem tudjuk.
2. DVBViewer-el és a hozzá tartozó Recording Service-el megoldható az időzített felvétel a háttérben (ha éppen nem makacsolja meg magát az RS, mint nekem ma este).
3. Windows-ban van a Displayswitch, amivel ki tudod terjeszteni az asztalt a másik monitorra. Ezután csak áthúzod oda a DVBViewer-t (ha már a felvételhez azt használod) és meg is van oldva. Ez nem tuner kérdése. -
qsotre
csendes tag
sziasztok. röviden szeretném vázolni a helyzetet mire keresek megoldást. a számítógép plusz nagy monitor kiköltözik a nappaliba és a monitor fogja betölteni a tv szerepét is. jelenleg DIGI előfizetésünk van és egy egyszerű tv tunert keresek ami képes időzített felvételre/felvételekre a háttérben úgy hogy nem az adás megy a monitoron. ez az elsődleges. illetve ha létezik olyan hogy az egyik monitorra kitudnám tenni a tv-t a másik kisebb monitoron pedig tudnék egyidőben dolgozni az mégjobb lenne
remélem tudtok javasolni valamit nekem,
előre is köszi
-
polfi
újonc
válasz
Avermedia_hu #13769 üzenetére
Üdv Avermedia_hu!
Az A757 DVB-T+C kártyához linkelt oldalon a legfrissebb program 2014.09.17-i.
Az a kérdésem, hogy lesz-e, vagy honnan lehet letölteni a javított változatot, ami már jól kezeli a Digi csatornáit. Ugyanis továbbra sem lehet fogni az M1 HD, M2 HD, Duna HD stb. adásokat. Az is megoldás lehetne, ha kézzel lehetne paraméterezni a csatorna beállításokat. Azt vettem észre, hogy minden csatornánál a szimbólum arányszám a rossz. Úgy tudom, hogy a Digi-nél 6900 és 6000 a jó érték.A válaszodat előre is köszönöm.
-
azbest
félisten
válasz
ChRiS_RS #13866 üzenetére
Lehet olyan, ami működik linux alatt [link]. Az számít, hogy milyen chipsetre épül.
Linux alatt praktikus a tvheadend backendnek és akkor frontendnek XBMC/Kodi vagy sima vlc (playlist linkkel) is lehet akár. Meg akár mobiltelóról is nézhető a műsor (android tvhguide, vagy vlc playlist link).
-
ChRiS_RS
aktív tag
Nagyon köszönöm mindkettőtöknek!
Korábban egy Alcor dtv-1000 volt használatban, amit a VLC-vel lehetett életre kelteni. Sajnálom, hogy a nevesebb gyártók darabjai (pl. AverMedia) nem jöhetnek számításba. -
azbest
félisten
válasz
ChRiS_RS #13863 üzenetére
Az Alcor DTV HS+ valamelyik realtek rtl2832 alapú tunernek tűnik, valószínűleg megy linux alatt különösebb bűvölés nélkül (ahhoz firmware fájlt sem kell felmásolni). Ezt a chipsetet onnan is felismerni, hogy dab+ rádió vételt is tud.
A Sencor SDB 522RT gyors keresés után úgy tűnik, hogy az is realtekes.
Mivel linux alól használod, így a win-hez kapott tévé néző programok nem sokat számítanak neked. Ha türelmes vagy, akkor kínából közvetlenül is vehető 2000 forint körül hasonló képességű tuner: realtekes vagy it9135 alapú.
Az ubuntu 14.04 alatt a legfrisebb kernellen valamit elcsesztek az it9135 kapcsán. Vissza kellett állítanom kicsit régebbire a kernelt frissítés után, hogy megint jól kezelje.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
ChRiS_RS #13863 üzenetére
Szia,
inkább chip alapján keress úgy, mit támogat az Ubuntu 14- illetve ahhoz a szoftverek.
Ritka, hogy direkt friss Ubuntu támogatást találj a tunerekhez.
Én pl. Ubuntu 14 alatt AVerMedia tunert még nem tudtam életre kelteni. Igaz nem is nagyon értek az Ubuntu rendszerhez, csak használgatom. Tehát nem biztos, hogy lehetetlen.
A keresést az Ubuntu fórumok irányából kezd, és úgy szűkíts arra, hogy mit tudsz itthon megvenni. Szerintem.
-
ChRiS_RS
aktív tag
Sziasztok!
Kérnék segítséget/ötletet, hogy Ubuntu (14.04 LTS) alá melyik USB-s DVB-T vevőt ajánlanátok. Nagyon jó lenne, ha távirányítóval együtt lehetne használni. Én is nézelődtem, sok eredményre azonban nem jutottam:
- Alcor DTV HS+ szimpatikusnak tűnik, de nem találok hozzá leírást, hogy miként lehetne beüzemelni, illetve
- a Sencor SDB 522RT típust láttam, de ebben a márkában nem annyira bízok.
Van-e valakinek konkrét tapasztalata a jelenleg kapható típusokkal kapcsolatosan?
Köszi, és üdv.
ChRiS -
Bozek
nagyúr
Én a 10-12 km-re lévő tornyot fogtam egy Thomson ANT1410-el. Viszont arra figyelj oda, hogy ezt minden hasonló frekvencián működő eszköz zavarja, tehát ha megszólal a szobában a mobil, akkor szétesik a kép.
-
Bozek
nagyúr
-
kozmy
őstag
Üdv!
Tudtok olyan USB digitális TV tuner javasolni ami szoba antenával meg kábelal is megy és támogatja a korszerü OP rendszert? Olyan 20-25e Ft-ig -
akela91
addikt
válasz
Atomantiii #13852 üzenetére
Megrendeltem, majd ha érdekel írhatok beszámolót.
1500Ft szállítással, ennyit megér egy próba.
-
akela91
addikt
válasz
Atomantiii #13848 üzenetére
A hangot megoldom, van audio interfacem, külön fel tudom venni, és alákeverni szerintem a videónak majd.
Itt azt írja kompatiblis win 8.1-ehz: [link]
-
Bozek
nagyúr
válasz
akela91 #13844 üzenetére
PCI-ost nagy valószínűséggel nem fogsz találni ezekre, legalábbis egyben biztos nem. Az IPTV-t már ugye kivetted a kritériumokból, de a többi se elérhető egyben. A kameráról digitalizálásra vagy digitalizáló kártya kell, vagy analóg TV tuner. A kábeles digitális adásokhoz meg DVB-C tuner. A hibrid megoldások sajnos az analóg mellett DVB-T-t tudnak, ami meg a földfelszíni digitális műsorsugárzás (MindigTV).
Múltkor itt írtam az USB-s Elgato EyeTV Hybrid-et, de almások megint átverik a népet, ahogy látom:
Apple Store: "Az EyeTV Hybrid egy sokoldalú tévétuner kulcs (Freeview, DVB-C, analóg TV, FM-rádió)".
Elgato: "Freeview HD, encrypted programs, analog television and/or DVB-T2 broadcasts are not supported". -
akela91
addikt
Sziasztok.
Tudnátok ajánlani egy PCI-os tunert ami erre a három kritériumra kéne megfeleljen(előre bocs, de nem értek hozzá):
1. régi sony kézikamera(hi8 kazettás) képét és hangját tudjam vele digitalizálni (működik a kamera, kompozit csatival jön ki a jel, gondolom kéne akkor valami svideo/kompozit input a karira) Illetve sima VHS kazettákat is szeretnék digitalizálni.
2. t-home IPTV boxból tudjam nézni a HD adásokat is. (HDMI output van a boxon)
3. otthon koaxon jön a kábeltévé, de digitálisan pár hónapja - sok HD csatornával.
Felvenni nem szeretném a tv adásokat, csak nézni ablakban, miközben netezek, csak a kazettákat akarom digitalizálni.
Árkategória: ár/értékben jó, alsó-középkategória. Nem tudom hogy extra igényeket szabtam-e ezekkel.
használtan is jó, ebayről is jó.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Atomantiii #13841 üzenetére
DVBViewer-t használok, DVB-T-hez és DVB-C-hez is. Az előbbihez amúgy egy Alcor DVT Duo stick-et. A műholdvevő meg DVB-S, amit ez a tuner nem tud.
Itt van róla cikk és tartozik hozzá topic is, szóval ha kérdésed van, akkor ott is felteheted. A DVBViewer-hez egyébként a hivatalos(?) oldalról kell feltenni egy BDA drivert, azzal fog működni rendesen.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Atomantiii #13839 üzenetére
Én a másodikat mondanám, nekem is olyan van, bár DVB-C-re használom. Mondjuk ránézésre az elsőhöz is ugyanaz a CD jár.
-
Atomantiii
addikt
Ebből a kettőből most melyiket válasszam?
http://www.ebay.com/itm/New-Latest-USB-DVB-T2-pc-receiver-compatible-DVB-T2-DVB-T-DVB-C-SDR-FM-DAB-/390977175629?pt=AU_Components&hash=item5b080e404d
http://www.ebay.com/itm/USB-Dongle-DVB-C-DVB-T-DVB-T2-DAB-FM-Digital-HDTV-Stick-Tuner-Receiver-Hot-/201180143394?pt=LH_DefaultDomain_2&hash=item2ed7455f22
Dvb viewerrel használnám elsősorban a külföldi DVB-T2-es csatornákra használnám + az itthoni DVB-T-re.
-
vankod
csendes tag
-
klaczi
aktív tag
BOZEK fórumtárs javasolta, hogy osszam meg veletek.
Delock ver1 rendesen működik!
Az alábbi bejegyzéseket találtam.DvbViewer
BDA 2875 DVB-C Tuner
BDA 2875 TVTuner
Ennyi...........Amelyiket kijelölöm azzal jól működik.Eszközkezelöben:
USB DVB-C/DVB-T Device.
Ez eléggé sommás és tovább matattam.Részletek-Harverazonosítók (innen érdekesebb)
USB\VID_1B80&PID_E1CC&REV0100
USB\VID_1B80&PID_E1CCA ver2 a tapasztalatok szerint szerint egyenlőre kuka.
-
Bozek
nagyúr
válasz
vankod #13833 üzenetére
Na, akkor a Delock innentől fogva szerintem a nem ajánlott tunerek közé tartozik... Én Tarr Kft. előfizetéssel próbáltam, de nekem se jött össze, úgyhogy ment vissza az eladónak a rendelkezésre álló 14 nap alatt.
A DVBViewer-hez BDA driver kell, ami a Delock esetében csak a Rev1-eshez van, Te valószínűleg Rev2-est kaptál. Esetleg próbáld meg a TotalMedia-n belül Finnországra vagy Svédországra állítani a keresést, ezt találtam a Digi Kábel TV topic-ban.
-
vankod
csendes tag
Sziasztok!
A héten vettem egy Delock USB DVB-T / DVB-C tunert, Diginél, kábelen érkező digitális adást szeretnék nézni vele. Mindent feltelepítettem, ahogy írta, gép újraindul, program elindít (TotalMedia 3.5), Magyarország kiválasztva, DVB-C kiválasztva, majd elkezdi keresni a csatornákat, de egyet sem talál.
Neten körülnéztem, DVBViewer nem enged kábelesen keresni (mintha csak a DVB-T-s részét látná), NextPVR pedig úgyszintén nem talál egyet sem.
Valakinek esetleg valamilyen ötlete, hogyan tudnám működésre bírni? (Win7, 64bit)
-
gurabli
őstag
Sziasztok!
Akinek egy kiváló, hibátlanul működő és minden idegesítő bugtól mentes DVB-S2 kártya kell, az keressen privátban!
-
breendonk
újonc
sziasztok,
talán sikerül új intellektuális mélységet elérnem a kérdésemmel, de ez van:
szeretném az analóg tv-mel az analóg tv-n a difitális adást nézni. digi tv-s rendszerben.
hogy lehet ilyen csinálni?
-
Killerlaca
senior tag
válasz
azbest #13828 üzenetére
Igen a tévé egy régebbi LCD tv ezért igen az analog adás.
A tuner ugy analog/digitális adást is tudja kezelni.
A lényeg az igen, hogy a jelszint csökkenés miatt akad a gépen a tv.
Ha lekapcsolom a tv vagy ki húzom belőle a koaxot akkor jó.Mit tudnék tenni, hogy jó legyen?
Köszi
-
azbest
félisten
válasz
Killerlaca #13827 üzenetére
Kicsit zavaros amit írsz. Ha a tévén hangyás az adás, akkor az analóg adás. A tuneren ha akad / kockásodik a kép, akkor az digitális adás.
Ha a tévé rákötésekor esik le a szint, akkor talán valami földhurok jött létre.
-
Killerlaca
senior tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni:
- miért lehet az, hogy kettéosztottam a TV-jelet 1TV 1USB TV tunner Cinergy HTC és a TV egyes adádok hangyásak lettek de a többin is látszik minőség romlás.Valamint a PC-n van h akad az adás mert leesik a jelszint. Ha marad az elosztás csak ki húzom a TV hátuljából a koaxot akkor egyből felugrik a jelerősség.
Ez normális, hogy a TV le vezs kb 10-12%-ot?
Egy elosztással simán jónak kéne lennie nem? Más tapasztalt ilyet?- milyen TV programot használtok?
Köszönöm
-
Bozek
nagyúr
válasz
trabirider19 #13825 üzenetére
Ezt olvasd el. Én nem próbáltam még ezt a típust se, a Delock DVB-C tunerem is csak szombaton jön meg (éljen a munkanap áthelyezés).
-
trabirider19
tag
áááh rögtön világosabb lett a dolog köszönöm
és esetleg tudsz ajánlani valami jó fajta ilyen DVB-C tunert?
ami persze nem túl drága és jól működhet?http://www.ebay.com/itm/USB-DVB-T2-HDTV-Digital-TV-Stick-Remote-Recorder-Receiver-DVB-C-DV-ESY1-FM-DAB-/201098267356?pt=US_Video_Capture_TV_Tuner_Cards&hash=item2ed2640adc
Pl erről mi a véleményed?
-
Bozek
nagyúr
válasz
trabirider19 #13823 üzenetére
Az AVerMedia AVerTV Volar HD PRO egy DVB-T tuner, tehát azzal nem fog menni. DVB-C kell hozzá, amit vagy rendelsz eBay-ről, vagy megelégszel a Delock féle hibriddel.
-
trabirider19
tag
Hello!
Apukámnak szeretnék egy ilyen USB-s TV tunert venni a laptopjához.
Nagyon új vagyok a témában.
Csak annyi érdekelne hogy DIGI-nél vagyunk KOAX kábelen jön be a TV adás
(nincs semmilyen menübox meg egyebek)
és egy ilyen AVerMedia AVerTV Volar HD PRO tuner-rel készülékkel például tudok-e úgy TV-t nézni a laptopon hogy ott ne akadjon az adás.Vagy ha van jobb ötletetek ebben az árkategóriában az is érdekelne.
Előre is köszönöm.
Üdv Dani
-
SZN
tag
válasz
Avermedia_hu #13817 üzenetére
Köszönöm a választ, de az általad ajánlott kártyát még használtan sem találtam, szóval érdekelne, hogy van-e valami alternatíva! Én közben kutakodtam, és találtam valami noname akármit: [link]!
-
Nwis86
aktív tag
Sziasztok!
Nem pont ide tartozik a kérdésem, de nem akartam ezért új topikot nyitni, és hátha van itt aki tudna segíteni. Van 1 Winfast tv2000 xp global tunerem, nem 1 mai darab, de nekem bőven megfelel.
A kérdésem az lenne hogy lehet -e valahogy streamelni a tv adást wifin keresztül a lakásba androidos kütyüre? Technológiailag ezt teljesen kivitelezhető dolognak tartom, de mégse találok 1 ilyen progit se, már napok óta keresgélek, VLC-vel próbálkoztam, elméletbe az tudna ilyet, de nem sikerült vele megoldanom, valaki esetleg tudna valami működő megoldást? -
Bozek
nagyúr
válasz
Avermedia_hu #13817 üzenetére
Jogos, nem tudjuk, de ezért írtam USB-s tunert: "milyen usb tv tunnert ajánlotok".
-
Avermedia_hu
senior tag
Az nem derült ki, hogy PC vagy notebook. (ha tudjuk bocsánat)
PC-hez van csak analóg: AVerMedia M798B
-
Bozek
nagyúr
Analóghoz ez nem jó, oda másféle tuner kell, amit már szimplán nem gyártanak, csak hibrid megoldásban. Például itt van ez: AverMedia H830 USB AVerTV Hybrid Volar HD TV tuner. Biztos van olcsóbb is, de analóg vételnél számít maga a tuner is, szóval inkább ismert márkát kell venni.
-
-
SZN
tag
válasz
Samott #13813 üzenetére
Egy kisebb szolgáltató (PR telekom), de tudomásom szerint nem, mivel a koax kábel jön be egyenesen a tv-be, így nincs semmiféle plusz kütyü. Ezért is kérdezem, hogy ilyenkor milyen tuner kell, de közben megtaláltam ezt: [link]! A kérdésem továbbra is, hogy ilyenre vagy ehhez hasonlóra van szükségem, a fent leírtakat figyelembe véve?
-
SZN
tag
Üdv!
Kérnék egy kis segítséget. Szeretném rákötni a kábel tv-t a géppel. Tehát ha jól értelmezem, akkor a kábelt simán behúzom a számítógép mellé és egy usb tv tunner-rel összekötöm, majd bele a gépbe (usb).
Ha jól gondolom, akkor milyen usb tv tunnert ajánlotok, mert nagy a szórás az árak között!A segítséget előre is köszönöm!
-
Remo
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis szívességet szeretnék kérni valakitől, aki tud az RTL-ről felvenni.
2014.12.29 (vasárnap) 0:40-től 2:30-ig az RTL leadja az Esküvőtől válóperig című színházi előadást, de mivel évente egyszer kell csak felvennem valamit, eddig nem gondokoztam valami ehhez szükséges ketyere beszerzésén.
RTL, 2014.12.29 (vasárnap) 0:40-től 2:30-ig
Link: http://port.hu/eskuvotol_valoperig/pls/fi/films.film_page?i_perf_id=44817143&i_topic_id=1Ha tudna valaki segíteni, kérem írjon egy privátot, vagy a publikus email-emre!
Köszi! Valahogy meghálálom!
-
azbest
félisten
Ha jól tudom abban valami smit chip van a kártyakezeléshez, ami leginkább csak a saját programjával működik. Más programmal valószínűleg ugyanúgy lehet használni, mint bármelyik csak kódolatlanra felkészített tunert: külső kártyaolvasóval. Bár látom a homesyst kínálja letöltésre a gyártó is, nem tudom abba került -e ilyen tunerhez külön támogatás.
(#13802) II.Démonlord:
pár éve csináltak vele tesztet a hwsw-n [link]. Sim kártya méretűre vágott előfizetői kártya fér bele. -
Bozek
nagyúr
válasz
II.Démonlord #13802 üzenetére
A saját alkalmazásával szerintem simán, másik programmal (pl. DVBViewer) meg gondolom ugyanúgy, mintha egy USB-s kártyaolvasód lenne.
Én egy Alcor DTV Duo-t használok, azon nincs Conax bemenet, de kártyaolvasós billentyűzettel ez is megoldható. -
II.Démonlord
tag
Ezzel a tunerrel kapcsolatban van valakinek tapasztalata:
Alcor DTV Conax dvb-t digitális vevőA MinDig TV Extra csatornáit hogy lehet vele fogni? Vagy bármilyen kódolt csatornát?
-
Bozek
nagyúr
válasz
Desmond0313 #13800 üzenetére
Ha analógban van az adás, akkor igen, de a digitális adásokat nem tudja nézni vele, ahhoz DVB-C kell.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari