Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mzx
senior tag
Kezdő vagyok az elektronikus eszközök felhasználása terén.
Érdekel, pontosan mi mindenre használható egy lcd tv "component", illetőleg "av" csatlakozói, és mit jelent e két elnevezés (av, component)?Az is érdekel, hogyan tudok tv adást fogni kábeltv nélkül? Hiába indítom el az automatikus tv adás keresést, nem talál semmit, pedig antennát is dugtam bele, és anélkül is elindítottam a keresést...
Állítólag ezek ingyenes földfelszíni sugárzású digitális adók, ugye? (Egy részük aanlóg módon is fogható tudtommal)
m1, m2, Duna, Duna2, TV2, RTL Klub, Euronews -
törölt tag
DVBViewer EPG megvalósítása szerintem nagyon rossz. A Leadtek PVR2 vagy a Terratec HomeCinema ezerszer különb nála.
Szaggatásra: nézd meg mire van állítva a renderer. LEgyen EVR-en (Enhanced Video Renderer), akkor a GPU-t használja dekódolásra. Bár ha az adatlapodon levő gépen használod, annak bizony CPU erőből is szaggatásmentesen kellene megjelenítenie.
-
nokri
csendes tag
válasz
nemtabo #12164 üzenetére
na ma megkaptam a delock 2.0 USB DVB-T/C és beüzemeltem
adnak hozzá kis antenna + távirányító + elem + driver/software
én nem a saját antennáját, hanem a DIGI koax kábelemet dugtam rá.
a mellékelt progi az Arcsoft Total Media 3.5 ez 46 adást fog be a digiről szépen viszi
felraktam a DVBViewer-t az már 85 csatornát hoz be, de ott szaggat (ezen még dolgozom)EPG nagyon állat mindkettőn...
-
róland
veterán
válasz
Avermedia_hu #12190 üzenetére
Szerintem meg menet közben nem nézi, hanem vezet.
-
róland
veterán
válasz
Core2duo6600 #12188 üzenetére
Szerinted miért írtam, hogy wifi? (Amúgy SPB TV kifejezetten érzékeny a wifi/mobilnet különbözőségére. Wifivel szépen működik, mobilneten meg leginkább sehogy.)
-
azbest
félisten
válasz
#79136000 #12182 üzenetére
Úgy tudom a UPC direct-nek és talán a Hello Hd esetén lehet saját beltérivel vagy tunerrel közvetlenül használni az előfizetői kártyát.
Ha valahogy a digis beltérit be tudod üzemelni a kamionban, akkor vagy egy kis tévével, vagy például analóg videóbemenetes tunerrel... vagy a nemrég beszélt külső hdmi felvelős előnézetes [link] megoldással lehet esélyes
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
#79136000 #12182 üzenetére
Szia!
Ez a lehetetlen határát súrolja.
Tuner nincs, mert ha lenne, akkor sem lehet a Digi kódkártyáját használni csak a Digis beltériben.A video jelet be lehet vinni a notebookba, Capture kártyával.
De ez nem kezeli a TV csatornákat, csak megjeleníti a képet, mint egy TV.PCIe kártyák kiesnek. USB vagy Express kártya lehet.
Olcsó megoldás csak kis felbontással van. A képminőség köszönő viszonyban sem lesz a digitális HD jellel. PL ilyen: DVD Ezmaker
Mivel a felvétel és video szerkesztés talán nem fontos, így nyugodtan lehet választani noname kábelt is. És azt használni valamilyen ingyenes megjelenítő alkalmazással. Már 3-4e Ft-ért is van ilyen. A hozzá adott szoftver általában kuka. A driverre azért figyelni kell, kompatibilis legyen az operációs rendszerrel.Express card HDMI capture kártyát egyet láttam eddig, 60e Ft-os fogy áron. Ennyit szerintem nem ér.
És ha védett a beltéri HDMI kimenete, felvenni nem is lehet vele.Szóval lehet olcsóbb és jobb venni egy kis TV-t.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Djuree #12181 üzenetére
Hello,
ha DVB-T tuner megfelelő (mindigtv-hez), akkor jó lehet a legegyszerűbb Green vagy a testvére az AverTV Volar Pro. A Pro-t akkor érdemes megvenni, ha várhatóan jó a lefedettség, és nem kell külön erősítős antennát venned. A Pro antennája erősebb, dupole.
Ha kicsit többet rá tudsz költeni, akkor az MCE távirányító miatt megérheti a Nano.
A távirányítója a teljes MC-t vezérli.Ha analóg vétel is szükséges, akkor Hybrideket találsz a piacon. Jellemzően 15e körül indulnak az árak.
Pl ezek: Hybrid tunerekMinden felsorolt tuner Win8-ig jó.
-
törölt tag
Sziasztok!
Digi műholdas tv-m van,laptopon szeretném nézni(kamionozok). Milyen tv-tunert javasoltok amit érdemes hozzá megvenni? Választ előre is köszi! -
Djuree
félisten
és akkor milyen alap tv tunert ajánlotok ami megy rendesen win7 64 bit alatt és lehetőleg olcsó?
-
Djuree
félisten
üdv!
van egy tv tuner karim, ezer éves, azt sem tudom pontosan milyen tipus, honnan tudnék ehhez 64bites win7-höz progit letölteni, van-e egyáltalán?
vmi alap pinnacle tuner, asszem pinnacle pctv pro, de drivert nem találok.
van egy olyan hogy dscaler, több helyen olvastam. ez jó lehet? megy win7 64 bit alatt? de gondolom vmi driver akkor is kéne előbb.
conexant fusion 878A chip van rajta.
[link eltávolítva][ Módosította: radi8tor ]
-
Dumdudum
csendes tag
válasz
Avermedia_hu #12174 üzenetére
Köszönöm a válaszod !
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Dumdudum #12173 üzenetére
Sziasztok,
sajnos olyan külső capture box egyáltalán nincs, ami VGA monitorra dobná a jelet.
Ha bármilyen Capture kártya (vagy box) fogadja a HDMI/egyéb videó jelet, azt a PC már gond nélkül a VGA monitorra küldi. Mivel nem is hagyományos értelemben vett TV vételről van szó.azbest nagyon jól írta (köszönet a segítségért!), hogy capture box nincs VGA kimenettel.
Már az is ritka, ha VGA bemenet van. Nem jellemző, hogy analógra butítsanak vissza jelet.De az USB csatlakozás az nem akadály, ha hardveresen dolgozik a capture eszköz. Ilyen volt a C874 Darkcrystal Station, de az kifutott. A magyar weboldalról már eltávolítottam.
Simán lehet majd használni a Live Gamer Portablet is. [link]
Megjelenés Április közepén várható.Ha az van beállítva, hogy másik gép vagy komponens eszköz jelét veszed, akkor előnézeti ablakot ad.
Az pedig nálam is VGA monitoron jelent meg a teszt során. (mivel mint írtam nincs jelentősége)
Ha keresztül vezeted az eszközön a jelet, akkor feltétel a HDMI/DVI csatlakozás a kijelzőn.Ugyan az eszköz játék felvételre lett optimalizálva, ettől függetlenül úgy gondolom, komoly lehetőségeket kínál TV felvételre is.
Itt van egy ismertető a RECentral alkalmazásról, bele tudtok nézni, mi minden állítható benne: RECentral. Gyakorlatilag mindent paraméterezhettek.Elnézést, ha kicsit off topicra sikerült a bejegyzésem.
-
azbest
félisten
válasz
Dumdudum #12167 üzenetére
Jól értem, hogy te egy olyan set-top-box-ot szeretnél, ami dvb-t és dvb-s(2) vételt tud és ráköthető a vga bemenetes monitorodra? Tehát számítógép nélkül gondolod?
Nem nagyon tudok olyan set-top-box-ról, ami vga kimenetes. Ellenben hdmi kimenetest kapni ilyesmit, például: [link]
Előfordul olyan hdmi-vga aktív átalakító, aminek van saját tápegysége és a hangot is leválasztja a hdmi-ről. Például: [link]
Előfordul olyan átalakító is, aminek nincsen saját tápegysége, hanem a box hdmi kimenetéről lopja az áramot. Ez működhet, viszont nem erre van kitalálva a hdmi csatlakozó és tönkre is teheti a készüléket. A hang leválasztását sem tudja mindegyik átalakító. Esetleg a set-top-box analóg hangkimenetéről is le lehet venni a hangot, ha kiadja oda a hdmi mellett is.
-
Dumdudum
csendes tag
Azt szeretném megkérdezni,hogy van-e olyan TV tuner,amivel a Mindig TV-t valamint a müholdvevőt HDMI-n keresztül egy VGA kimeneten át közvetlen egy LCD monitoron lehet nézni,aminek csak VGA bemenete van.Remélem érthető ez a szép magyar "tőmondat".
-
törölt tag
válasz
superg #12165 üzenetére
DVBViewerben vannak post process filterek, amik alapból le vannak tiltva. Ezek között van a Deinterlace is.
Nem csak a Leadtek Conexant chipes tunerei fűrészeltek, hanem mindegyik. Bár kérdés milyen fűrészelésre gondolsz. A függőleges a Conexant chipek feature-e, a vízszintes deinterlace hiba.
-
superg
senior tag
nemtabo:Volt már itt aki vett ilyet [link]
Az én usb-s technisat -omhoz egyébként dvb viewer butitott változatát adják és hát elég szar.Pixelesedik mozgásnál,fűrészfogas mint a conexant csipes leadtek tunerek.Nem tudom ez mitől van.
Vegyem meg drágán a tunert meg hozzá vegyek egy szoftvert is.Hát inkább letorrentezek egy jobbat.Vagy ott van a SmartDVB az ingyenes talán,és majdnem ugyanaz mint a DVB Dream ami meg kb 50 dollár,érdekes. -
Avermedia_hu
senior tag
válasz
OP-ToTo #12150 üzenetére
Nálad gyenge az a multiplex. próbálhatsz erősebb antennát, vagy változtatni az antenna helyzetén.
Valószínű, hogy nálad sem lesz soha stabíl az RTL TV2 páros.
Érdekes, hogy ha esik a hó, akkor nálam ezek bejönnek (úgy ahogy), de gyengül a közszolgálati rész.
Ha erős szél fúj, semmi sem normális. Olyankor jobb nem nézni a TV-t.Ez sajnos egy ilyen műfaj. Lassan beletörődöm.
-
nemtabo
aktív tag
Hello!
Azt hiszem pont őt néztem ki én is. Iszonyú árak, gondoltam 5.000-ből megoldom, és egy vagyonba kerül a tévézés a gépen.
néha amilyen pechen tud lenni már csak az hiányozna, ha a digi kitalálna valami conax a kártyás elérést.
Ha lehet akkor holnapután keresnélek, hogy milyen. -
nemtabo
aktív tag
Helló!
Keresnék digi digitális szolgálatatású adásának gépen történő nézéséhez, felvételéhez tunert. Lehet külső v belső is, lehetőleg jó ár-érték arányos. EPG jó lenne.
Kicsit tartok tőle, mert ahogy nézelődtem a saját tudásommal 16.000.-körüli árben találtam feltehetően nekem megfelelőt. Kevesebbre számítottam. Win7 64-et használok ha fontos.
Előre is köszönöm a segítséget. -
Core2duo6600
veterán
Hello !
Olyan megoldást keresek, hogy tudjak a gépen tv ét nézni, és szülség esetén felvenni.
Nem lenne hátrány, ha a mindig tv extra is lehetőség lenne !Van jelenleg 2 tunerem, egy dal hybrid és egy Dual analóg.
Ezeken felül keresek valami megoldást, hogy az említett 2 gép (egy gépben nem müködnek normálisan) - től független is lehessen nézni valamit, mert ugye ha a böngésző van fent a monitoron, akkor nem fér el a tv képe !Mivel jelenleg van még analóg kábel tv, mindenképp valami hybrid kellene, a legjobb az lenne, ha egy digitális és egy analóg bemenettel rendelkezne, hogy ne kelljen az antennát cserélgetni.
És akár 2 öt is betennék a gépbe, hogy meglegyen a dual jelleg.
Idpzítésre is használnám, hogy ne kelljen a 2 erős gépet járva hagyni, (Egyszerre egyet).Tehát ennek a gépnek / Intel Core2duo, 2 gb ram,/ csak a tv-, esetleg rögzítés lenne a feladata, ha a Windows Media centerrel, megoldható lenne az lenne talán a legjobb !
Egy tuner még is olcsóbb mint egy rendes tv ...
Melyik tunert válasszam ?
-
azbest
félisten
válasz
OP-ToTo #12156 üzenetére
Windows alatt a legegyszerűbben smartkártya (bankkártya) olvasó és például a homesys program segítségével oldható meg. Ezt a programot már nem fejlesztik tovább, nem tudom mennyi ideig használható. Esetleg még a smartdvb + oscam windowsos változat és persze az előfizetői kártya kell hozzá. Így a mostani tuneredet használhatod továbbra is. A media centerrel így nem lehet összehozni.
-
OP-ToTo
aktív tag
-
OP-ToTo
aktív tag
Rákötöttem a kábelt ami kijön a falból, hogy megnézzem az analóg adásokat. Véletlen digitálisan hangoltam
De gyönyörű a kép. Megtalált vagy 120 csatornát (na persze mindent többször) Gyönyörű az RTL és a TV2 is, tuti, hogy digitálisan fogtam be. A tetőn lévő antennát dugtam rá magyarul
-
OP-ToTo
aktív tag
Felragasztottam az antennát a falra bluetechel. Tökéletesen működik akadás nélkül az m1, m2, duna, duna world meg pár rádió. Csak a közszolgálati csatornákat érem el. Windows Media centerrel próbálkozom.
Miért nincs tv2, rtl? A neten külön táblázatban is jelenítik meg őket. Valami b multiplex. De ingyenesek.
-
nokri
csendes tag
ugye jól gondolom hogyha veszek egy Delock USB 2.0 DVB-T / DVB-C 61959-et és a hátuljára nem a saját antennáját hanem a digitv-s koax kábelt dugom akkor fogom az analóg és a digitális kábelt tv-t? van aki így csinálja/használja win7 64bit alatt?
-
törölt tag
A PVR2 nem is fogja a rádiókat. Maga a sw csak a TV vételre van fejlesztve. Leadtek-nél a rádió külön programra van bízva (WinFast FM), az meg nem támogat DVB-T rádiót. Illetve van mostmár egy DAB vételre szolgáló program is a csomagban, az meg csak a két DAB kompatibilis tunerrel működik természetesen.
-
Bozek
nagyúr
válasz
OP-ToTo #12143 üzenetére
A szerkezet típusa leginkább analóg adás esetén érdekes, DVB-T-nél a hozzá használt szoftver számít igazán. Próbáld ki a SmartDVB-t, én azt használom és egész jó. Például a gyári PVR2 a tuneremhez (Leadtek PxDVR3200H) nem fogta a rádiókat, az említett program pedig igen.
Az RTL Klub és a TV2 vételéhez meg valószínűleg az antenna nem elég. -
OP-ToTo
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Gigabyte U8300 hibrid tunerem. Évek óta ott lapul a szekrényem alján. Felmerült bennem, hogy eladjam, mert nem sokat tudok róla, de most kipróbáltam. Nagyon tetszett, hogy egy kicsi pár centis antennával amit hozzá adtak, be tudtam fogni az M1-HD csatornát. Igazán szép volt a kép. Olvasgattam ezt a Mindig-TV dolgot, de nekem az RTL és TV2 pl nem jött be. Mire képes ez a szerkezet? Mely csatornákat tudom ingyen nézni vele? A gyári program amit adtak hozzá, szerintem eléggé használhatatlan. Mit tudnék letölteni hozzá? Van esetleg valakinek kegy átfogó leírása ehhez? Kerestem neten, de nem nagyon találtam. Köszönöm a válaszokat előre is.
-
Csövy
tag
Sziasztok,
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Olyan TV-tunert keresek amivel fogni tudom a T-home analóg adását ami koaxon jön, és rá tudom kötni a régi videót s-videóval hogy a régi vhs-eimet digitalizálni tudjam. Jó lenne ha hardveresen tudna felvenni és nem a gép cpu-ját használná konvertálásra.Az árakat nem tudom mostanság de max 25-30k-ig mennék el.
Köszönöm a segítséget.
-
taticsg
csendes tag
válasz
Avermedia_hu #12140 üzenetére
Köszönöm a választ! Utána nézek a megadott kártyáknak.
taticsg
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
taticsg #12139 üzenetére
Szia!
Igen létezik, de nem tunernek hívják, hanem inkább Capture kártyának, vagy régi hagyományokra tekintettel digitalizáló kártyának magyarul.
Két példa:
Avermedia C027
Avermedia H727A HDCP védett tartalmat valóban nem fogják a kártyák rögzíteni.
-
taticsg
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy létezik e olyan tv tuner kártya vagy usb-s külső tuner amelyiknek van HDMI bemenete, hogy a STB adását ne S-videon nézzem, hanem ki tudjam használni a STB HDMI jelét. Felvétel nem érdekes csak nézni szeretném az adást.Előre is köszönöm a választ!
taticsg
-
-
azbest
félisten
upc digital-nak van olyan csomagja, amihez nem adnak készülékeket, ilyennel mennie kell ssaját eszköznek is. CI slotos usb tuner biztosan van (az okozhat problémát, hogy a kártya melyik rendszerű amit a szolgáltatáshoz adnak, mert úgy tudom kétféle is van és lehet hogy van amelyikhez ci+ cam modul kellene. Esetleg még sima kártyaolvasó + oscam szoftver lehet esélyes). Ezen a fórumon még nem láttam olyat, aki saját tapasztalatból írta volna le, hogy számítógépen upc digitalt használna.
-
Raypapa
tag
Sziasztok!
Végül úgy döntöttem nem vacakolok a DVB-C tunerrer (DIGI), hanem elég lesz egy használt olcsóbb analóg is.
Segítenétek hogy milyen pontos típust keressek, ami biztosan megy win7x86 alatt is? (félek, hogy kifogok valami régi inkompatibilis kacatot...)
A Haupauge, AverMedia, Leadtek márkákat hallottam megbízhatónak.Köszi!
-
azbest
félisten
válasz
DeathAdder #12132 üzenetére
Létezik olyan hdmi-vga aktív átalakító, ami a hangot is leválasztja a hdmi-ről és az beköthető valamilyen analóg bemenetre. Tápcsatlakozója is legyen az átalakítónak, mert van amelyik a hdmi-ről lopja az áramot, ami tönkreteheti az eszköz hdmi kimenetét. Az viszont kérdéses, hogy a tévé 852x480-as felbontásával hogy boldogul az átalakító és az androidos kütyü, meg egyáltalán a vga bemenete mit támogat.
-
Remélem jó topikot választottam a kérdésemmel kapcsolatban, amennyiben nem előre is elnézést kérek
Szóval a Panasonic TH-42PA30 -asból szeretnék smart tv-t csinálni, bár nem tudom ez kivitelezhető volna-e.
pl egy Mini PC MK802 -őt ha vásárolnék nem tudom, hogy használni tudnám-eA probléma ugyanis az, hogy ugye ezek a "mini pc" -k hdmi-n keresztül csatlakoztathatók a TV-hez, az én TV-men viszont csak egy D-Sub bemenet csücsül
Parasztlogikám szerint ez nem kivitelezhető, mert ha a képet át is játszhatom valamilyen csodakábellel, a hangot már nem fogja tudni kezelni az analóg bemeneten. Nem tudom jól gondolom-e?
Megoldható ez a probléma, vagy inkább ne foglalkozzak vele?
Köszi előre is -
törölt tag
válasz
superg #12126 üzenetére
A PxDTV2300 H az NXP (leánykori nevén Philips) chipes. Ha akarsz lassú csatornaváltást analogban, akkor NXP chipes tunert vegyél.
A DVBViewer szerintem nagyon ótvar. Alig van beállítási lehetőség, a felület tré. A hangolás beállítási lehetőségei meg... A Terratec a HomeCinema-t nagyon szépen rendberakta, erre leálltak a fejlesztésével. Pedig minden szempontból jobb, mint a DVBViewer.
A sok programban alkalmazott idióta csatornakeresési rendszert, a gyakorlatilag nem létező teljesen szabad paraméterezhetőséggel kifejezetten utálom.
-
m3gtr
senior tag
sziasztok
Elég kezdő vagyok a témában, ezért szeretném a segítségetek kérni. Laptophoz keresek DVB-T, DVB-S vevőt. Létezik olyan ami tudja egyben mind a kettőt, és kell hozzá külön antenna?
Előre is köszönöm. -
superg
senior tag
válasz
#65675776 #12124 üzenetére
Ja igen,csak azért irtam hogy figyelsz e
3200-as az philips chip-es verzió.
A digitálishoz melyik szoftver a legjobb szerinted?Jelenleg a DVB Dream-et használom ,ez jobban tetszik mint a DVBviewer.
Egyébként én CableStar Combo HD CI-t vettem.
A legolcsóbb a PCI-os Tecnisat cablestar HD2,vagy a Delock USB 2.0 DVB-T / DVB-C de látom hogy itthon ez is kifogyott [link] -
Safranek
aktív tag
Köszönöm superg és Avermedia_hu a választ.
Úgytűnik a Leadtek vonal lesz a nyerő. -
superg
senior tag
válasz
Safranek #12120 üzenetére
Láttam itt az aprón leadtek 3000 deLuxot,szerintem azzal jársz a legjobban,minőség terén.Vagy 3200-as,az hibrid (analóg+dvb-T) első 5-6,második 10K használtan az "irányár"Újat én már nem vennék.
Más:
Nekem Leadtek 2100 van,ez állítólag ugyanaz mint a 3200 csak dvb-T nélkül.UPC-m volt remek volt a képe analóghoz képest.Váltottam digire és kissé szarabb lett az analóg.Beszereztem egy dvb-c tunert.Minőségileg persze szebb képe van de baromi lassú a csatorna váltás.Ahogy érdeklődtem minden dvb-c tuner ilyen.Úgyhogy én még az analógot se dobtam ki,használom azt is ha "szörfözn"i akarok a csatornákon.
Raypapa: a szolgáltató nagyon is számít.Nálad is az a helyzet, van C tunerrel fogható digitálisod(tuner 16 e-től kezdődik)vagy analóg(lásd fentebb) -
Raypapa
tag
Sziasztok!
A profiktól szeretném megkérdezni, hogy tudnátok e kábeltv-hez tv tuner kártyát ajánlani?
A gép elég modern de azért nem csúcs (AMD 785G Chipset-es alaplap, AthlonIIX2-240 proc., 2GBDDR3, Radeon HD5750 1Gb videok.), W7 op.rendszerű, a monitor dell 4:3 TFT 19".
Nincs semmilyen extra elvárás, csak annyi, hogy legyen a kártyához olyan szoftverkörítés, amivel normálisan lehet TV-zni a PC monitorán. A kábelszolgáltatónk DIGI, bár gondolom ez nem számít.Köszönöm szépen előre is a hasznos tanácsokat!
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Safranek #12120 üzenetére
Hello,
vagy keresel (főleg használtan) sima analóg tunert,
vagy USB Hybrid tunert választasz. Esetleg PCIe csatlakozásút, de abból is inkább hybridet fogsz találni.Új analóg tuner már alig-alig van.
argép vagy árukereső megadja a lehetőségeket árakkal.
Egyedül ez a kártyánk nem jelenik meg, mert furcsa szerzet: [H727]
tuner kulcsszóval nem tudtam előhívni. -
Safranek
aktív tag
Sziasztok ,
Asztal gépen szeretnék (igazából az asszony
) tv-t nézni , upc analóg kábel a forrás.
Milyen tuner lenne erre alkalmas? Mondjuk max 20e ft-ból?
Köszönöm -
azbest
félisten
Milyen usb csatlakozós analóg tunert ismertek, ami tud hardveres mpeg2 enkódolást is? Eddig ezeket sikerült találnom:
WinTV-HVR-1900, AVerTV Hybrid Ultra USB.Elgondolkodtam, hogy az analóg kábeltévé géphez kötésénél, streameléshez hasznos lehet egy ilyen. Igaz kicsit sokallom a 30 ezres árakat, amiket ezeknél látni.
-
overland
aktív tag
köszi
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
overland #12114 üzenetére
Lehet neked valamelyik olcsóbb sat TV lenne a megoldás.
Van olyan szolgáltató, amelyik kifejezett nyaralókra kínál csomagot.De notebookkal nem fog menni, vagy legalábbis nagyon drága lenne a tuner+CAM modul.
Egyszerűbb lehet egy olcsó, esetleg hordozható TV-t használni.
-
overland
aktív tag
köszi!!
akkor ennek nem sok értelme van sport és ismeretterjesztő csatornák nélkül... -
-
overland
aktív tag
sziasztok, kis segítséget kérnék.
Eléggé láma vagyok a dologban, ha veszek a laptopba egy pendrive méretű tunert azon mit és hogyan tudok nézni?
Van olyan oldal ahol kicsit utána lehet nézni? -
grunge
addikt
válasz
Avermedia_hu #12107 üzenetére
Felvétel nem játszik bőven elég ha meg tudom nézni az adásokat. Megváro ma tekit és meglátjuk milyen box lesz a dologból. Ahhoz mérten akkor választok kártyát. végülis a hd capture kari tud földfelszinit és analóg jelet is kezelni, tehát talán még egyéb haszna is lehet.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
grunge #12106 üzenetére
igen, de vezérelni továbbra is a beltérivel tudsz.
úgy értem csatornát váltani pl. a gép csak megjelenít.
ha felvenni akarsz, és van komponens kimenet a beltérin (és komponens bemenet a TV-n), akkor még szóba jöhet ez:
[link]
Még nincs az országban.Vagy ez is tudja vezérelni a beltérit (IR blaster), van is itthon, de kifutó, a készletek erejéig:
[link]Természetesen bármilyen komponenst használhatsz, ha HD-t akarsz. De IR hosszabbításról nem nagyon tudok máshol. (nem saját találmány, de nem tudom ki használja még)
Persze a komponens soha nem lesz olyan tiszta, mint a digitális HD. -
grunge
addikt
válasz
Avermedia_hu #12105 üzenetére
Szia!
Igen van a monitoron HDMI csatlakozó is. Akkor már csak a hang lesz a kérdéses...
By the way. Ha jól értem egy hd capture kártyára kötöm a beltérit akkor tudom nézni a gépen az adást? Etz a levédést meg...
Költséghatékony megoldások is léteznek?
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
grunge #12104 üzenetére
Szia,
PC tunerrel megoldani nem lehet.
DVB-C tuner + CI kártya olvasó kellene, de a UPC kártyát nem tudod használni, csak a kapott STB-ben.Ha a HDMI kimenete az STB-nek nem védett, akkor HDMI Capture kártyával át tudod vinni a jelet a gépedre.
Illetve akkor fel is tudod venni. Nézni a védett jelet is lehet.A legjobb, ha van a monitorodnak HDMI bemenete, és azzal kötöd össze a beltérit. HDMI-t DVI-ra is könnyen alakíthatod. Ekkor a hangot vagy RCA-n, vagy optikain kell kihoznod a STB-ból. Már ha van rajta ilyen kimenet. És engedi a hang kimenet leválasztását a HDMI-ről.
-
grunge
addikt
Sziasztok! UPC digitális tv kerül a lakásba egy akcio keretein belül. Az lenne a kérdésem hogy milyen kari kell ehhez ha gépen szeretném nézni a dolgot? Valamilyen box is fog majd érkezni, az a kérdésem hogy ahhoz is kell-e tuner vagy valami más. Esetleg lehet-e olyat hogy az upc box-ot rákötöm a monitorra és valahogy kiviszem a hang jelet a hangfalakra?
Üdv!
-
TibChee
tag
Üdv!
Kérdésem roppant egyszerű lenne: van egy T-s (koax) kábel, ezen jön analógban a TV adás. Ezt az adást szeretném én a PC-m monitorján nézni.
Tehát keresek egy OLCSÓ, PCI-os (vagy USB-s; ezek vannak) eszközt (lehetőleg távirányítóval, de éppen egérrel is meg tudom oldani a dolgot, lévén, hogy wireless), ami ezt tudja.Felvétel, PIP, meg ilyen extrák nem kellenek.
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- DOOM - The Dark Ages
- Parfüm topik
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nintendo Switch 2
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel