Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A fogadás lezárult, elindult a hardvervágta
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kutga
félisten
Sziasztok!
Kaptam egy Leadtek Palmtop TV-t ajándékba, de nincs meg a távirányítója.
Lehet valahogy pótolni?
-
pocokxx
Közösségépítő
válasz
Avermedia_hu #11195 üzenetére
Köszönöm a gyors válaszokat. Mondjuk egy ilyesmi jó is lenne?
szabonagyur: Pontos méreteket tudnál adni? (hossz és magasság számít a leginkább)
-
pocokxx
Közösségépítő
válasz
Avermedia_hu #11193 üzenetére
Analóg jel (kábel tv)
-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
Arra gondoltam most az EB közben, hogy jól jönne egy TV tuner. De teljesen tanácstalan vagyok, hogy milyet vegyek. Sajnos a gépem belsejében nincs hely, mert a VGA kitakar egy pci slotot, a legalsóba meg talán csak egy rövidke férhet be, mivel a winyó is ott van mögötte. Szóval a legjobb egy usb s lenne, talán hosszabbítóval még a koaxig is elér. (A koax megosztáshoz egyébként elég egy ilyesmi ?)
Nagy különbség van egy belső és egy külső tuner között? Egyáltalán milyet érdemes venni? Digitalizálni nem szeretnék, egyszerűen csak gépen tvzni, ha éppen olyan megy, ami érdekel. Esetleg konkrét típust márkát tudnátok ajánlani? Árban nem szeretnék nagyon elszállni, kb olyan 5 körül, de lehet használt is.
-
azbest
félisten
válasz
#65675776 #11188 üzenetére
"Az szereti magához láncolni az eszközöket, onnantól kezdve mással lehet nem fogod tudni használni ugyan azon OS alatt."
Ennek sajnos ilyen a működése, a háttérben futó szolgáltatás az időzített felvételek lehetősége miatt fogja a tunert. A programok hozzáadása / eltávolítása részen a windows összetevők közül ki lehet venni a media centert, így nem fog a háttérben futni és a tunert fogni. Ha később mégis kellene, akkor ugyanott vissza is rakható
-
-
kazan23
aktív tag
Nekem egyetlen csatornát sem talál a Winfast PVR2 (20346).
Hogyan lehetne megtalálni őket?
Ország: Hungary
Város: Anywhere
Érzékenység: "Lassú (Nagy érzékenység)"-re állítva is nullaLeadtek Winfast DTV Dongle Gold-om van, a Windows Media Center 36 csatornát talált vele, a HD-k várakozáson felüliek.
Persze onnan meg nem bírom streamelni az O!Play-nek
Ezért gondoltam, hogy megpróbálom a saját sw-vel, de ez meg egy Jacques Fos... pfff
Ötlet? -
fo_di
őstag
válasz
somasz #11182 üzenetére
itt az aprón is van néhány, a reklám igénye nélkül, meg vaterán is
Leadtek TV Pro 1920 -
azbest
félisten
válasz
somasz #11180 üzenetére
Nem tudok olyan eszközről, ami analóg és dvb-t jelet monitorra kötve kezelne. Ezt szerintem csak egy monitor-tv tudhatja, ami olyan monitor, aminek van analóg és dvb-t tunere is. Például ez a példány, de léteznek talán olcsóbbak is.
A dvb-t hez 10eft körül kapni set top boxokat, de azok nem kezelik az analóg adást. Az analóg adáshoz régebben lehetett kapni tv boxokat, ami vga kimeneten kiadta monitorra az adást.
-
somasz
addikt
válasz
somasz #11045 üzenetére
Üdv!
Na, pontos igények: kollégiumban fogható analóg adás vételére legyen alkalmas, valamint mindigtv-t is tudjon fogni, ez eddig valamilyen hybrid-tuner lesz. Azonban egy fontos szempont, hogy számítógép nélkül is működjön, tehát nélküle is kitegye a képet a monitorra.
Tudnátok egy ilyet mondani, ajánlani? (lehet, hogy ez már nem is tuner néven fut)
-
Avermedia_hu
senior tag
-
Sly0007
csendes tag
Ami miatt kicsit azért aggódok, hogy a monitor a 3d megjelenítést eddig csak a saját szoft-jával sikerült elérnem. (meg a powerdvd-vel) és a monitor szoftverje nem játszik le tvtuner adást mint forrást. Szal a tvtuner softjának kell összeférnie a monitorral (mint ahogy a power dvd összefér) vagy mondjuk hdmi kábelen kell adnia 3d adást amit a monitor érzékel és engedi aktiválni a 3d megjelenítést. (legalábbis jelenleg így gondolom, de teszt tapasztalatom 3d adás és 3d tuner hiányában nincs sajna...)
A dvb T,C,S felvilágosítást köszönöm végre tudom mit jelentenek a betűjelek... -
Bozek
nagyúr
válasz
Sly0007 #11175 üzenetére
Nem kell aggódni, a földfelszíni adás mindig is DVB-T (Terrestrial) marad. A DVB-C a kábeles (Cable), a DVB-S pedig a műholdas (Satellite) digitális adás.
A monitorral bármelyik együtt tud dolgozni, hiszen a TV tuner a gépben van, a monitor meg a videókártyáról kapja a jelet, tehát közük nem sok van egymáshoz. Esetleg ugye az általad említett TV Box-nál lehetne másként a helyzet, de ott sincs szerintem.
Konkrétan én egy Winfast PxDVR3200H-t használok, ez belső, PCI-Express-es tuner. Nekem tökéletesen megfelel. -
Sly0007
csendes tag
Hi mindenki!
Először is bocsi, de nem tudok ennyi hozzászólást végigolvasni amennyi itt már összegyűlt a témában így kérdeznék ha nem gond:
Van egy monitorom: LG_D2342P_23_Cinema_3D_LED_Monitor
Passzív polarizált 3d. de tv tuner nélkül. (Így utólag fogom a fejem miért nem tunerest vettem 20-al drágábban.)
Ehhez próbálnék megoldást találni, hogy megfelelő felbontásban és lehetőleg 3d-ben tudjak majd tv-t nézni. (bár ma olvastam, hogy csak budapest körzetében lesz 3 adás, de azért remélem hogy lassacskán majd elterjed) Jelenlegi tv tunerem még a sima digitális adás vételével is eléggé szenved, nem akarja azt a sávot megtalálni amin az adás jön (itt 818 MHz), és ami bejön azt se rakja ki rendesen fullscreenben, hanem hagy alul felül csíkot. (vlc player behozza szépen, és fullscreenben, de az meg gyakran összeomlik.)
Nézegetem ezt a AverMedia_Aver3D_Volar_Mini_DVB-T_TV_tuner Erről kéne nekem egy kis infó, ha valakinek lenne, hogy ez együtt dolgozhat-e a monitorommal, eyáltalán mennyire jól működik, stb. Esetleg ajánlat más 3d tv tunerre, akár olyanra ami számítógép nélkül is vesz (ilyen tv box szerű csak menjen a monitorommal együtt)
Másodlagos kérdésem: alapvetően földfelszini műsorszórást, és webtv-ket nézek. főldfelszini adótornyoknál eddig a dvbt adásokat láttam jelölve de tunereknél látok dvbs meg c meg mittommég milyen betűket. Lehet tudni valamit arról, ha most veszek egy dvbt-st nem kell-e két hónap mulva lecserélnem mert változni fog az adás, csak én nemtudok róla?
Remélem a kérdéseim többé kevésbé érthetőek voltak, és lesz aki tud nekem válaszolni rájuk.
Előre is köszi fáradozásotokat, és bocsi a helyesírásért sose volt erősségem
Sly -
fo_di
őstag
valaki esetleg tud valamit a következő tunerről?
nem sokat mindent találok róla, valami kínai csoda és néhol "sku 80105" néven emlegetik
elvileg hibrid lenne, nem túl drágán
valaki esetleg hallott már róla valamit? legalább, hogy milyen chipset megy alatta? (linux alá érdekelne)
kép1
kép2Ekkora képeket nem illik közvetlenül beilleszteni.
[ Módosította: #65675776 ]
-
radeon86
csendes tag
SEGITSÉG KELLENE : van egy analog tv tunerem LEADTEK - WINFAST TV 2000 XP GLOBÁL JÓL MUKÖDIK CSAK AZ A baj hógy késik felvételen a hang elég rendesen és akárhogy álitom nem jó BEÁLITÁST TUDNA VALAKI MONDANI VAGY KÉPET KÜLDENI RÓLA HOGY VAN JÓL BE ÁLLITVA HOGY NE KÉSEN A HANG
-
Stirbi
addikt
válasz
albinolynx #11170 üzenetére
Jobb választás lenne egy Hybrid tuner a jövő szempontjából.
-
albinolynx
senior tag
válasz
albinolynx #11157 üzenetére
Egyszerűsödött a helyzet. Csak analóg jelhez kell tuner.
Így melyiket/milyet ajánlanátok? -
Flashget
félisten
válasz
norbi0604 #11168 üzenetére
nem értesz.
az Alcor egy magyar cég gyártatta kinában infopatika kft akik ellen csőd eljárás van április óta.
a boltot a lambdára értettem..most nincs náluk olcsóbb avermedia..DVB-T -hez ezek vannak árgépen:
Volar Green HD
HD Volar
Volar HD Pro -
norbi0604
aktív tag
Sziasztok!
Erről a tunerről (usb-s) mi a vélemény? (figyelembe véve a kedvező árat/teljesítmény téren)
-
törölt tag
válasz
albinolynx #11162 üzenetére
AVeRTV-ben nincs, AVeR MediaCenter-ben van.
-
azbest
félisten
válasz
albinolynx #11159 üzenetére
Ha jól sejtem 16:9-es monitorod van.
A szolgáltató a szélesvásznú filmet 4:3-as képaránnyal, alul-felül fekete csíkkal (letterbox) adja. Tehát valójában alul és felül is a monitor széléig ér a kép, csak a szolgáltató oda fekete csíkot rakott.A 4:3 -as kép ugye alul felül kiér a monitor széléig, de ha nem akarod hogy lapított legyen a kép, akkor balról és jobbról fekete sáv lesz mellette.
Na most rakd össze a két dolgot és megkapod, hogy miért van minden oldalról fekete sáv. Erre jó ha bele lehet zoom-olni a képbe. Ezt a tuner programjának kell tudni.
-
törölt tag
válasz
albinolynx #11159 üzenetére
Ha a kép egy olyan letterboxban van, aminek minden irányban orbitális méretű keretei vannak, akkor nem is tudod majd nyújtani a kijelzőre. Illetve kinyújtja neked a program, de mivel a keret a kép része, és azzal együtt lesz mondjuk 720x576, ezért úgy tűnik, mintha kisebb lenne a kép. A hasznos része tényleg kisebb mondjuk.
Szóval ez ellen semmilyen nyújtás nem ér semmit, bármilyen tuner és sw is legyen. Ehhez levágás, nagyítás, vagy jobb esetben OverScan kell (az Aver sw-ei egyébként emlékezetem szerint tudnak ilyet. Megnéztem, az Aver MediaCenter tud).
-
albinolynx
senior tag
Nem ilyen jelenség volt. Úgy kell elképzelni, mintha egy 1024 x 768px desktopon 320 x 240px ablakban látnád a videót. Körülötte pedig vastag fekete keret. Tehát a képi anyagot nem lehetett a projektor/laptop monitor felbontására "nyújtani".
Régebben volt zöld kártyás pci pinnacle tunerem. Az is csak dvd felbontást tudott, de azt lehetett nyújtani akár 1600 x 1200px felbontásra is. Képminőség persze olyan volt amilyen, de távolról nézhető. -
Bozek
nagyúr
válasz
albinolynx #11157 üzenetére
A fekete keretet nem a tuner okozza. Ez sokkal inkább az adás hibája. Elég megnézni egy F1-es közvetítést, ahol a különböző kameraállások is másként viselkednek.
Például itt van ez a két kép:
Kamera a pálya mellett
Belső kameraDe láttam már a SportTV-ken olyan közvetítést is, amikor az összes kamera képén máshol helyezkedett el a fekete csík.
-
albinolynx
senior tag
Sziasztok!
Tunert szeretnék vásárolni, most adtam el az avertv volar HX-em. Nem tudom mi miatt egyszerűen egy bizonyos méret fölé nem nyújtotta a képet. Nagyon zavaró volt a vetítővászon szélén a majd fél méteres fekete sáv körben. Ez mi miatt lehetett? Nem tudom jobban megfogalmazni "alacsony volt a felbontása" a tunernak?
Az új tuner usb-s csatlakozású kellene legyen. Gondolom szoftveresen prociból dolgozna. Ezért fontos lenne, hogy egy netbook proci (intel atom 1.6GHz ) is képes legyen kiszolgálni.
Egyelőre még analóg jel van nálam, viszont szoktam vinni olyan helyre ahol upc box-ok vannak. Illetve nyaralás alkalmával nem lenne hátrány, ha valami jobbféle antennával lehetne fogni az ingyenes csatornákat. Tehát az analóg az fix, a DVB nem tudom milyen részét rátok bíznám, mert nem értek hozzá.
Felvenni különösebben nem szeretnék. Legyen minél nagyobb felbontása, ne legyen körbe fekete keret.Igen, ami még fontos lenne: nem tudom milyen bementet igényel, de lehessen rákötni játékkonzolt. Egy SNES-ről van szó. Van rajta egy RCA kimenet, ami koax-ban végződik. Viszont ezt rádugtam a régi avert-re, végig scanneltettem vele a frekvenciatartományt és nem találta meg. Emiatt gondolom, hogy valami RCA -> RCA megoldás kellene.
Mit ajánlanátok?
Túl sokat nem szeretnék költeni rá, nem vagyok tv függő. F1, néha foci, discovery. -
Flashget
félisten
DVB-C kapcsán Digikábelhez most találtam rá egy asztali tuner és médialejátszóra!
Alkalmas szabad és Conax kódolású(csak a DIGI kábel TV-hez,
T-kábel és UPC kábelhez nem!!!) müsorvételre különböző más kábelhálózatokhoz.
Alma C2200 néven.
Full HD Digital Cable Receiver & Media Player - Conax Embedded
Árgép -
Flashget
félisten
ingyenes Digi TV adás nincs (digikabel.hu vagy digi.hu)
olyan van hogy mindigtv (mindigtv.hu) ami az Antenna Hungaria adása és 7db free csatornát ad...elképzelhető ha olyan jó a vétel és jelarány 100% 0 bithiba mellett 40cm-en csupaszított koaxal is lehet venni pl. szekrénysor tetejére dobva
-
kutga
félisten
Most nekem lenne kérdésem. Vettem végül egy USB-s Leadtek Dongle H Plust, amit eddig analóg adással használtam de lakást váltottunk és az újban egyelőre még nincs bekötve semmi, viszont van két szobánk amik között át van húzva vagy 15 méter koax kábel amiből jó négy méter a lakáson kívül megy (mindkét vége szabadon van).
Elképzelhető hogy ezzel az 'antennával' bejön az ingyenes Digi TV adás?
-
kutga
félisten
válasz
gulliver123 #11149 üzenetére
Ezt nézted?
-
gulliver123
csendes tag
Sziasztok!
Digitalizálni szeretnék analóg videokazettákat, videolejátszó már van csak egy jó digitalizáló kártya kéne videojel gépbe való beviteléhez. Milyen kártyát ajánlotok, mi mostanság a best by
Win7 64 hez kéne, linux támogatás se árt
Segítségeteket előre köszi!
-
fo_di
őstag
lehet, hogy kicsit off, de azért megkérdezem, hátha tudjátok a választ
van barátnőmnél a tetőn egy ehhez hasonló antenna (kb 70-100 centi hosszú), torony felé fordítva jó jelszinttel (toronytól 2-3 kilométer, nincsenek panelházak az útban)
elbír egy ilyen 3 digitális beltérit, vagy már kéne mellé egy erősítő is? (az antenna konkrét adatairól semmit sem tudok)
köszi -
Bozek
nagyúr
Ha meg PCI Express-es kell, akkor ezt, árban ugyanaz:
Leadtek PxDVR3200HNekem ilyen van, tökéletesen működik. Sima analógot szerintem felesleges venni, bár tény, hogy olcsóbb.
-
kutga
félisten
Ez szerintem mindent tud, hibrid és 7-esen is megy:
Én anno ilyet használtam, igaz erre azt írják nem viszi W7, nálam mégis működött:
Ez csak analóg, mondjuk nekem nem voltak nagy igényeim szóval ez is tökéletes volt, és kb fele a másiknak.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Killerlaca #11142 üzenetére
Olvasd el ezt. Ez megy, meg még a DivX AAC Decoder, amit sikerült működésre bírnom, de az előbbi ingyenes.
-
fo_di
őstag
válasz
Killerlaca #11139 üzenetére
itt van egy leírás, hogyan lehet növelni a media center tárhelyét a timeshifthez
esetleg mindent 0-ra állítva le lehetne kapcsolni -
Bozek
nagyúr
válasz
Killerlaca #11139 üzenetére
Én a SmartDVB-t használom még a PVR2 (a TV tuner saját programja) mellett, mivel az nem találja meg a rádiókat.
-
azbest
félisten
válasz
Killerlaca #11136 üzenetére
Olyan programmal nézni, ami támogatja a dxva-t (már ha az aláírásodban lévő géppel nézed). Nameg ha lehet választani a kimenet módját, akkor evr legyen. A windows media center például ki tudja használni a videokártya hardveres gyorsítását és néhány %ot terhel úgy.
-
Killerlaca
senior tag
válasz
Killerlaca #11123 üzenetére
Sziasztok
Köszi a válaszokat a Timeshift volt a ludas..
Lenne még egy kérdésem, hogy lehet az m1-et nem hd ben nézni(DVB-T)?
100% körül húzza a procit itt a cégben....
Vagy lehet csökkenteni a proci igényt valahogy?Köszönöm
-
alef
csendes tag
Sziasztok! Tanácsot kérek. Belső (PCI, vagy PCIe-x1) TV-tunert keresek az asztali gépembe (volt egy régi Avermediám, de mikor a Win XP-t Win7-re cseréltem, kiderült, hogy azzal nem kompatibilis..).
Egyszerűen csak TV-t nézni, illetve adott esetben felvenni szeretnék, pl. avi-ba, meg rádiót hallgatni, esetleg PiP funkciót használni a számítógépes munka mellett. Win7 (32bit) operációs rendszerem van, UPC a szolgáltatóm (sajnos), és bár "digitális" előfizetésünk van, a számítógéphez az analóg adás (simán a koax kábel) jön. Olyan tunert ajánljatok (2-3-nál nem kell több, nem akarok nagyon bogarászni), ami ezeknek a paramétereknek megfelel, megbízható, jó minőségű, nem túl drága, és adnak hozzá könnyen telepíthető és könnyen kezelhető jó minőségű TV-néző programot is (vagy ha van ilyen ingyenes program a neten, azt is ajánlhattok hozzá). Esetleg bónuszként ajánlhattok egy-két olyan hibrid kártyát is, ami az analóg mellett a mindigtv-t is tudja fogni.
Biztos én vagyok a sokadik, aki kb. ugyanezt a kérdést teszi fel, ezért ha valami linket, vagy korábbi hozzászólást ajánlotok csak, akkor az is kitűnően megfelel, csak nem akartam az egész fórumot átnyálazni. Köszi! -
törölt tag
válasz
Flashget #11128 üzenetére
De off, mert ez a topic a vásárlásról szól. Ha már általános tunerproblémás topic kell, akkor olyan is van. TV tuner problémák
-
Zull
senior tag
válasz
Avermedia_hu #11127 üzenetére
Szia!
Szerencsére pár gép restart megoldotta a problémát, jelenleg több mint fél óra óta nem jelenetkezett (eddig kb 4-5 percenként csinálta), szóval szerintem már nem is fog, mindenesetre érdekes volt.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Ezt találtam egy másik fórumon:
"TV kártya videobementén (Pinnacle kártyák) csúszik a hang. De van egy primitiv megoldás, mely nálam bejött. Egyszerűen antennán keresztül - mint a régi szép időkben mikor még nem nagyon volt AV - kiváló minőségben jön a kép és hang is. Eddig 6 filmet dolgoztam fel és irtam ki utána DVD-re hangcsúszás nélkül."Szerintem arra gondolt, hogy ne S-Video-n keresztül kösd a gépre, hanem koax-al. De ez nem biztos.
De a fő kérdés az, hogy a hang és a kép ugyanabba az eszközbe megy?
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Őszinte leszek, jelenleg lövésem nincs, mi lehet ez a hang probléma.
A tunerünkkel kapcsolatban most hallom először.
Ilyenkor nagy kár, hogy nincs előttem a gép...
Mindenesetre, lehet érdemes lenne minden drivert és TV alkalmazást leszedni és újra rakni.
Windowsnál ez sok mindent megold, csak nem tudjuk meg, mi okozta a galibát.De rákérdezek kint is, hátha hasznos infót kapok.
-
Flashget
félisten
válasz
Avermedia_hu #11127 üzenetére
nem off mert tuner topic és lehet másnál is lesz ilyen hiba legalább tudjuk mi a megoldás rá, ha van.
hanggal kapcsolatban olyan gondom volt, hogy VHS-ről másoltam be PC-re a felvételt hogy kiírjam DVD-re..de a hang sajna elcsúszott..Pinnacle PCTVPRO a tuner.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Nincs bekapcsolva a Timeshift? vagy felvétel?
-
Zull
senior tag
Sziasztok!
Tud valaki valami magyarázatot arra, hogy az AverTV Volar Green HD-m olyat csinál, hogy elindításkor van egy adott hangerő, majd egy teljesen random idő múlva egyik pillanatról a másikra felére/harmadára leesik a hangerő. (A hangerőszabályzó szintje viszont ugyan annyi marad mint eddig). Semmit nem állítottam át, egyszercsak magától elkezdte csinálni.
Köszi előre is a helpet!
-
Bozek
nagyúr
válasz
Mivel nézed?
-
Killerlaca
senior tag
Sziasztok
Azt szeretném kérdezni hogy tudjátok-e mitől lehet, hogy nézem az m1hd-t és folyamatosan fogy a hely a gépemről.
Köszönöm
-
bokorugró
tag
Esetleg van valaki a 13. kerből, akinek van beltéri antennája? Milyen a vétel?
-
bokorugró
tag
válasz
Stirbi #11082 üzenetére
Sziasztok. Megvettem a tunert (Leadtek Winfast PxDVR3200 H). Mondjuk kicsit meglepődtem rajta, hogy nem adtak hozzá egy minimális vasdarabot sem antenna gyanánt
Úgyhogy most itt állok antenna nélkül. Tudtok ajánlani hozzá valamilyet? A mindigtv lefedettségi térképe szerint jó vagyok (13. ker), csak nem tudom mennyire kell komoly antenna hozzá. Beltériket néztem, pl. ezt a kettőt:
[link]
[link]
Vélemény? -
janman
csendes tag
Nem én raktam össze így, hanem az antennaszerelő. Én csak a felhasználó vagyok, csak próbálom megérteni a rendszer működését. Tegnap, mikor nézegettem mi hogy van összekötve, bennem is ez a kérdés merült fel. Úgy fogom átvariálni egyébként ahogyan írtad. Kidobom a fenébe azt a közösítőt. Ma azt csináltam, hogy a lepkeantennát direktbe kötöttem azzal a szobába lejövő ággal, ahol az Aver Green HD-t próbálgatom, és láss csodát!! Minden jelem ok az Avernél, minden csatorna 100% minőséggel megy, úgyhogy a Lengyel-orosz meccset már HD-ben sasolom. Egyszóval siker van! Köszönöm a hozzászólásokat!
-
fo_di
őstag
válasz
gabesszg #11109 üzenetére
a konkrét típusajánlást a többiekre bízom, abban nem vagyok túlzottan otthon
annyi, hogy valószínű, hogy tetőantennát (vagy legalább egy normálisabb szobaantennát) kell beszerezned, mert a tunerekhez adott botantenna általában kevésjanman: akkor próbálkozz esetleg az antenna jobb pozícionálásával a torony felé vagy egy nagyobb antennával
-
janman
csendes tag
válasz
Avermedia_hu #11107 üzenetére
Én is erre a problémára gondolok. Próbálkozok, próbálkozok... Időnként minimálisan bejön az m1. Nem rossz HD-ben a foci
Szóval jó lenne ha menne a HD.
-
fo_di
őstag
válasz
gabesszg #11105 üzenetére
hát ha antennával fogható adást akarsz csak nézni rajta, akkor a dvb-t képes tuner szerintem jobb választás, mert ugyanaz fogható rajta ingyen mint az analógon, plusz még néhány és jobb minőségben is
persze az lényeges, hogy van-e hozzá lefedettség ott, ahol ezt használni akarod
digitális tunert már néhány ezer forinttól lehet kapni, analógot már ritkábban -
gabesszg
aktív tag
Sziasztok! Szeretnék egy tv-tunert vásárolni az irodai pcm-be. Jelenleg ott nem "fogható/előfizethető" egyik fajta jel se.Monoron lenne ez az egész és digitális adást ott lehet fogni, vagy hogy kezdjek hozzá a nézelődésnek, milyen tv-tunert érdemes venni.Néha használnánk mert egyenlőre még a tv-t nem vinnénk ki helyhiány miatt, de szüleim szeretnének néha tv-zni. Esetleg ha valaki tippet tudna mondani, hogy digitálist vagy analógot érdemes e venni, és azokon belül melyiket?Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
Flashget
félisten
-
janman
csendes tag
válasz
Avermedia_hu #11090 üzenetére
Szia! Na megjött a tuner. Tetszik, bár van egy kis gondom.
Rádugtam a ház antennarendszerére és rengeteg csatornát megtalált, többek közt az osztrák szabadon fogható adókat is. Vas megyének a nyugati felében lakom. Rtl és tv2 OK, minőség 100%. Viszont a HD-s adók, az m1, m2, DunaTV nagyon akad. Minőség is 10% körül van, gyakorlatilag nézhetetlen. Küzdök még, de jelenleg tanácstalan vagyok. A noti új, Dell N5110, Inter Core i3-2310, 4GB Ram, HD3000 videóvezérlő.
A botantennával semmi nem jön, csak az osztrák adók, persze azok még úgy is tökéletesek.Van valami ötleted?
Üdv: janman -
janman
csendes tag
válasz
Avermedia_hu #11090 üzenetére
Szia!
Köszönöm a válaszod. Próbálkozni fogok, ha megjön a tuner. Viszont tegnap az antennarendszert átnézve találtam egy "passzív közösítő" nevű dolgot, konkrét csatornamegjelölésekkel a házán, ebből arra gondolok, hogy a körzetünkben a Kabhegyről fogható 64-es csatornát (MUX A) lehet mégsem tudom majd fogni. Kicsit aggódok, de majd meglátjuk..
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- iPhone topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Gumi és felni topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus B360M i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB ZALMAN N4 600W
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra