Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Speeedfire #10198 üzenetére
Analog vételhez nem DVB-C tuner kell.
-
Speeedfire
félisten
válasz
adidas4death #10196 üzenetére
Neked is valami régebbi DVB-C kártya kell, mint nekem.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
adidas4death #10196 üzenetére
Ha jól sejtem analóg tunert szeretnél, de nem egészen tiszta nekem.
Azon kívül bármely egyéb szabvány valamilyen DVB-s valamiféle.
-
adidas4death
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
SZeretnék asztali PC-hez egy jó TV tuner kártyát, de nem ezt a DVB-s mindenfélét, hanem azt a jó öreg koax kábeles dolgot.
Tudtok esetleg valami jót ajánlani??
ELőre is köszönöm.
Üdv.: adidas4death
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Speeedfire #10194 üzenetére
némileg kevesebb a Set Top Box mánia miatt érthető, hogy kevesebb fogy belőle, de akad azért.
-
azbest
félisten
válasz
Speeedfire #10192 üzenetére
Nem, a kábeltévé az dvb-C. A dvb-t adáshoz normál antenna kell, ha rosszabbul lefedett helyen vagy akkor komolyabb tetőantenna, ha jó helyen akkor meg egy 12 centis botantenna vagy szobaantenna is megteszi.
Ezzel alapból csak ingyenes adásokat nézhetsz, de tetszőleges smartkártya olvasóval ami az oprendszered alá beüzemelhető megolható a mindigtv előfizetői kártya használata is (csak akkor alternatív program kell hozzá, pl homesys vagy smartdvb hogy pár ingyeneset említsek).
-
azbest
félisten
válasz
Speeedfire #10190 üzenetére
teljesen átlagos dvb-t vevő, ha minden igaz ite af9015 chipsetes tuner. Van rendes táviránítója, média centerrel is megy.
Hasonlót rendes szoftver és távirányító nélkül kínából 2000 körül kapni, plusz 1500at szerintem megér a körítés ami jár hozzá.Windows és linux is felismeri és kezeli.
[ Módosította: #65675776 ]
-
Speeedfire
félisten
Még mindig ez iránt érdeklődnék. Valaki valami infót tudna róla írni? Relatív olcsó használtban, gondoltam beruháznék rá.
-
törölt tag
válasz
Core2duo6600 #10180 üzenetére
HVR-2200 - DVB-T/PAL/SECAM (európai)
HVR-2250 - ATSC/NTSC/Clear-QAM (amerikai)
HVR-2210 - DVB-T/PAL (távol-keleti)Igen, az amerikai változat tud kábelest is, az európai nem. A Hauppauge.com az amerikai oldal, szóval nem csoda, hogy nincs rajta európai termék.
Avermedia_hu: A HVR-5500-on csak a helye van meg a CI csatlakozójának. Ami a PCB tetején van, az a másodlagos AV bemenetek csatlakozója.
Felépítésre meg teljesen más az A717-tel összevetve.
-Utóbbi NXP az analog/DVB-T/C részen és Montage Technology/Afatech DVB-S(2) részről. (Altera CPLD felel a CI részért.) És az egészet egy NXP SAA7160ET ülteti a PCI-E-re.
-A HVR-5500-on az egész mindenséget egy Conexant CX23888 (a képen annak lehet olvasni) fogja össze, mint broadcast decoder/buszillesztő. Az analog/DVB-T/C tuner és demodulátor NXP, a DVB-S(2) a képen nem tisztán kivehető gyártmányú.Egyébként nem értem a gyártók mi a túróért titkolják az oldalukon, hogy mit is raknak a kártyáikra. A Leadtek mindig is kiírta a specifikációnál. A többieknek ez miért nem megy?
-
Core2duo6600
veterán
Minden hardverhez kell egy szoftver is.
Softvware nlkül a hardver mindössze ocskavas.
Ez a szoftver lehet, a windows ba beépített Windows Media Center, lehet a kártya gyártója által készített alkalmazás, lehet 3 ik fél által fejlesztett cucc is.A drivert minden esetben biztosítja a gyártó.
És igen a tv tuner arra való, hogy TV ét csináljon a gépre.
De ha Te a C64 el a minitoron akarsz játszani, lehet, hogy egy külső dolog kell, ami a géptől független.(#10185) Flashget
Jahh, és még nem is dual tuneres -
Core2duo6600
veterán
válasz
Avermedia_hu #10184 üzenetére
Milyen modul ?
Jahh, hát lehet, hogy közösen érdemes fejleszteni a dolgokat.
De akkor miben tud többet a Hauppauge, hogy 2 szer annyiba kerül, mert ekkora különbség marketing miatt nem lehet, ill. lehet, csak nem éri meg -
Flashget
félisten
válasz
Avermedia_hu #10184 üzenetére
és elég húzós ára van
-
Kelát
csendes tag
válasz
Core2duo6600 #10177 üzenetére
Az a baj hogy ezt meg nem tudom elképzelni.
És mi lesz amikor bedugom? Egyszer csak megjelenik egy kép amin a c64 felülete van? Vagy kell valami szoftver is?
-
sunpower
tag
válasz
Core2duo6600 #10180 üzenetére
Ahogy elnézem, a legalul belinkelt tuner megegyezik az Aver A717-el.
Csak egy bibi van vele, hogy majdnem kétszer annyiba kerül........
-
Core2duo6600
veterán
Bizonyára sokatoknál volt olyan, hogy kiírta a Windows Media Center, hogy Low bitrata, és nem hozta be a képet.
Kiadtak egy frissitést, amit fel kell tenni, és állításuk szerint ezután valószínű, hogy jó lesz.Ezt a 2 öt kell levakarni, és telepíteni.
KB 981130
KB 981129 -
Core2duo6600
veterán
válasz
sunpower #10179 üzenetére
Eleve a CL foglalat hiánya miatt nagyon sok kiesik, sőt én még nem láttam olyat, hogy benne lett volna a kártyahely kifejezetten, mint ahogyan páran emllítették, kártyaolvasóval lehet megoldani, ha egyaltalán meglehet
Más :
Mi a különbség a Hauppauge HVR 2200 és 2250 között ?
A Hauppauge.com csak a 2250 est ismeriEzzel vajon lehet venni a T-home digitális kábelét ?
AMúgy ez is egy elég érdekes tunerecske : [link]
-
sunpower
tag
Csak egy kérdés!
Tud valaki olyan tunerről, ami:
-DVB-C (esetleg még DVB-T is)
-analóg
-USB
-CI kártyafoglalat van benneEbből általában 2-3 kritérium szokott teljesülni.
Csak érdekelne, hogy egyáltalán létezik-e ilyen?sun
-
Core2duo6600
veterán
Az pedig szabvány maga a csatlakozó biztosan, hiszen a Commodore monitorokra, és azokra az Orion / Videoton TV kre, amik rendelkeztek ilyen bemenettel, egy szabvány kábellel össze lehetett közni.
De mivel a linkelt oldalon megvan a kiosztás is, simán le tudod gyártani a kábelt hozzá.
Neked ugye a Composite video out, audio out, gnd kell !látható, hogy 2 féle csatit használtak fel a 5 pines, és 8 pinest, de mind a 2 ben ugyanazok vannak bekötve.
Egyik stereo a másik meg mono csatlakozó amúgy.
Sőt az IBM PC is a ps2 elött ezt használta a tasztatura csatolónak, hogy miért azt nem tudom, lehet volt egy halom belőle, és így el tudták sütni.Tehát összesen 3 eret fogsz használni.
Lehet kapni ilyen kábelszetteket, de én nem adnék érte annyit, hanem vennék kábellt, meg csatlakozókat, és egy forrasztópáka kell csupán, és 10 perc alatt megvan az egész.
Ha nincs forrasztód, akkor már árnyaltabb a kép, mert csak ezért nem érdemes venni.
És így fillérekből megvan az olyan kábel amit szeretnél.Arra készülj fel, hogy elég otvar lesz a kép, hiszen a Commodore gépek még egyértelműen a katodsugárcsoves megjelenítőre lettek tervezve és még azoknak sem használja ki a képességét.
(#10176) McSico
Én a Windows Media Centert használam vele, nincs semmi gond, a gyári progit csak digizlshez használtam. -
Avermedia_hu
senior tag
válasz
szabomihaly2 #10174 üzenetére
Hol van Satgate?????
Tegnap beszéltem a Csehországi kollégával, ő már nem tudott biztosat mondani készlettel kapcsolatban. (bár arra sem vett vérget, hogy nincs)
-
szabomihaly2
csendes tag
Ja és találtam AverTV Satgate-et, ha érdekel valakit
[ Módosította: #65675776 ]
-
Kelát
csendes tag
válasz
Core2duo6600 #10172 üzenetére
Hmm értem. Köszönöm a kifejtést! Hát szerintem veszek egy tuner kártyát. És ha nem vagyok vele megelégedve akkor amúgy is vissza kell hogy vegyék.
Amúgy itt vannak a csatlakozások, de nem hinném hogy szabvány lenne. (nem annyira értek hozzá)
[link]Ha nem ismered azt a két tunert, akkor ajánlsz nekem egyet? Én csak annyit értek hozzá hogy analóg kell.
-
Core2duo6600
veterán
Nem is a monitort kell rátenni, a Commodore monitort kellett oda dugni.
Egyik linkelt tuner kártyát sem ismerem, így nem tudok érdemben hozzászólni, de annyi bizonyos, hogy Analóg tuner kell,
Ellenörízd, hogy PAL szabványú-e a C64 ?
Létezett belőle NTSC rendszerű is, és ennek megfelelően kell a tuner karit megválasztani, bár tönnyire multisystemesekAzt mondtam, hogy a tv tuner video IN jére kötve a C64 es monitor csatiját jobb képet kapsz, mint ha a tunerre behangolod.
Igazság szerint video capture eszköz kell neked, ha tv ét nem akarsz a gépen nézbi.A Commodore gépek az UHF 40 körül adnak, amikor megjelent az első cél volt, hogy minden tv alkalmas legyen rá, de ne zavarja egyik adás sem, akkor még ugye csak földfelszini analóg adások voltak.
Most vagy célzottan azt mondod a tunernek, hogy uhf 40, de lehet finomhangolni kell, ez kevésbé megoldott a különböző tuner kezelő progikban vagy automatán végigkeresteted vele az egész sávot, elsőnek ezt javaslom.
-
Speeedfire
félisten
Ennek a tunernek hol van az infra vevő része? Magában az usb házban?
-
Kelát
csendes tag
válasz
Core2duo6600 #10169 üzenetére
De a monitort nem tudom rádugni. Egy széles felbontású LCD monitorom van. Abban nincs ilyen régi bemenet. Ja és hangot meg képet is rögzítenék.
Ahhoz meg gondolom pláne ez kell. És gondolom csak analóg jó.
Mennyiért éri meg egy ilyen? Két félét találtam eddig ami alaplapra tehető. Az egyik 7000 a másik 10000 pénz volt. Lehúzás ennyiért?És még egy kérdés: Nehéz behangolni? Vagy mivel ez nem tv adás gyorsan meglesz? Mert ahogy látom itt főként az a baj hogy nem akar semmi se bejönni...
-
Core2duo6600
veterán
Igen, a C16-C64 -ről a video jel is kijön a monitorok mind ezeket fogadták.
Az RF csati mellett van. Hang is jön rajta, szabvány DIN csatlakozó.
Azt kell a neked megfelelőre átalakítani.
Már nem emlékszem, hogy a TV tunerbe vagy hova akarod vezetni, de megoldható.
Mert az, hogy a tunerre behangold, attól nagyságrendekkel jobb.
Kb olyan különbség van, mintha a VHS-t antennán, vagy Scart on nézzük.
Úgy is szokták mondani, hogy ég és föld.Egy din csatlakozón a RF melett kijön rajta a komponens jel is, és azt kell a tuner video in ére tenni.
-
Flashget
félisten
válasz
Avermedia_hu #10167 üzenetére
nagy probléma nincs mert idén valamikor úgyis átakartam állni 1155-ös platformra és a lap már úgy lesz véve eleve, hogy ezt figyelembe vegyem, illetve a dvd író miatt legyen pata is (ez már nehezebb) csak az árak menjenek kicsit lejjebb..
-
Flashget
félisten
válasz
Avermedia_hu #10142 üzenetére
ó basszus nem figyeltem eddig...PCI-E csatolós a 717...hiába van 2db ilyen a lapomon a 6870 vga hűtője elveszi mindkettőt
-
Kelát
csendes tag
válasz
Core2duo6600 #10161 üzenetére
Gépből kijövő videó jel? Hmm? Most a c64es jelre gondolsz? És hova bedugni? Olyan hogy a videókártyába dugom olyat nézetem, és olyan kábel nincsen. Csak átalakítók sok sok pénzért.
-
törölt tag
Hw encoderes kártyát újonnan már szinte senki sem fejleszt. A legtöbb cégnél nem látják értelmét, azt hangoztatják, amit sok helyen is olvasni: a mai processzorok elég erősek. Erről már kifejtettem valamelyik topicban a véleményem, ha megtalálom belinkelem.
Az A717-en nincs hw encoder, de az úgyis csak az analog felvételnél lehetne szempont. Mivel a kártya tud DVB-C-t, ezért szerintem egy normális szolgáltató esetén ez nem szempont, érdemesebb a DVB-C-ről felvenni.
Az analog és DVB-T részét a PVR2 simán kezelte, szóval nem hiszem, hogy nagyon problémás lenne más alkalmazásokkal. (MCE-vel nem néztem, csak ennyi miatt nem raktam vissza, és nem is áll szándékomban ezzel szennyezni a rendszert.) TotalMedia nem volt fent, mikor nálam volt a tuner, szóval az is passz.
Hogy miért nem tudják beszerezni a PxDVR3200 H-t, azt meg pár napja írtam.
Avermedia_hu: Digi.
McSico: Compro E900F, Hauppauge HVR-2200. Mind a kettő hw encoderes, hasonló felépítéssel. Utóbbi Mo-on is beszerezhető, 35k körüli áron.
-
Kelát
csendes tag
Sziasztok!
Nekem az lenne a kérdésem, hogy ha veszek egy TV tuner kártyát, abba be tudok dugni egy commodore 64et? (C64Cs) És ha ez működő dolog akkor milyen kártyát vegyek pontosan?
-
zichie
senior tag
válasz
Avermedia_hu #10145 üzenetére
Az A717 a népszerű dvb programokkal együtt működik? Pl.: DVBviewer, ProgDVB, SmartDVB, AltDVB, TSReader, DVBDream... stb. Mik a tapasztalatok?
-
zichie
senior tag
Az, hogy a UPC-t nem lehet dvb-c tunerrel nézni az nem a tunerek hibája, hanem a szolgáltatóé. Értelemszerűen a szolgáltatót kell lecserélni.
UPC kábel esetében - már korábban többször volt róla szó - csak az m2 sd változatát lehet nézni, mert a UPC volt olyan nagylelkű és ezt az egy csatornát nem kódolja, ezzel támogatja a dvb-c tunerrel rendelkezőket. Én a kedves UPC ezen nagylelkű ajándékát nem fogadtam el és szolgáltatót váltottam, amint lehetett. Nem mindegy, hogy szettopboksztévé vagy digitális tévé.
-
Core2duo6600
veterán
Kb. olyan képet, mint egy gyári dvd film.
Érdekes mód, HD adás esetén, ami scarton ugy csak sd ben megy be a tv be, mégis jobb valamivel a kép, mint sd adásnál.Egy ideig kénytelen voltam az stb ét scarton használni, mert nem jelent meg a tv én hdmi vel, aztán kijött egy fw frissités, és már ment a hdmi-n.
(#10154) McSico
Compro E900F, ha be tudod szerezni, ez mindenben megfelel annnak amit szeretnél -
sunpower
tag
Nem én vagyok a legkompetensebb a témában, de a fórumokon végzett "előtanulmányaim" alapján a UPC csak a saját STB-jét fogadja el valamiért és mindent kódol.
Tehát saját tuneren nem tudod nézni, még kártyával sem.Ebben a topicban érdemes körbenézni, mert itt volt róla szó: http://prohardver.hu/tema/dvb-t_dvb-s_dvb-c_kartyak_usb_pci/hsz_1-50.html
Valahol a vége felé.......
-
McSico
senior tag
Üdv!
Tudnátok ajánlani valami dupla tuneres hybrid kártyát? Csak PCI-E jöhet szóba.
Valami olyasmire gondolok mint az AVerTV Duo Hybrid PCI-E II. Vagyis a két tunernek két független antenna bemenete legyen. -
Csybe
csendes tag
Egyébiránt mit lehet tudni ennek az A717-nek a hardveres felépítéséről?
Hardveres enkóder van rajta, ugye? MCE és egyéb 3rd party megoldások (Mediaportal és egyéb XBMC plugin-ek) várhatóan vinni fogják rendesen?
Ja, és low profile bracket biztosan lesz hozzá, ugye?
-
Csybe
csendes tag
válasz
Avermedia_hu #10149 üzenetére
Köszönöm, de egyelőre analóg kábelem van, csak szeretnék minél időtállóbb megoldást választani
Viszont ha UPC-s DVB-C-nél megúsznám a set top box használatot, az príma lenne.
-
Avermedia_hu
senior tag
Nagyjából arról van szó, hogy a kifutott termékek még a neten vannak. Kezdeményeztem a frissítést.
M039R kifutott modell
A827 mindkét változatban szintén egy régi termék, a H830 leváltotta
A H830 MCE a piacon van. A csomagban kapsz egy MCE távirányítót. Így ár/érték arányban nagyon versenyképes.a DVD Easymaker 7 és Easymaker gold futó termékek, de nem tunerek.
Capture, videó digitalizáló eszközök. -
ManY
senior tag
válasz
Avermedia_hu #10148 üzenetére
megtudnad irni hogy ezek kozul a modellek kozul melyik mivel tud tobbet a masiknal?
mert tudasban es kinezetben is hasonlo mind
szoftveres korites valtozik csak?
vagy esetleg a felvett hang kep minosege is ?
ugy latom mintha az ultra kulso aramforrast hasznalna nem usb t ...
ez pl elvileg javithat a kep minosegen...AVerTV Hybrid Ultra USB
[link]AVerTV Hybrid Volar HX
[link]AVerTV Hybrid Volar HD - Windows Media Center Kit
[link]DVD EZMaker 7
[link]DVD EZMaker USB Gold
[link] -
Avermedia_hu
senior tag
Mindig azt kérem hiba esetén, hogy a support oldalon fusson be.
Ha hardver hiba van kiderül. Csere 2 éven belül.
Ha driver probléma van, frissítenek a mérnökök.De arra soha nem hivatkozhatok a mérnököknek, hogy a végfelhasználók "panaszkodnak" valamire.
Tehát, ha veszel egy Avermedia terméket, számíthatsz rá, hogy az megfelelően fog működni. Előbb vagy utóbb. Az értékesítés utáni támogatásunk véleményem szerint profi. (és ez nem a személyemnek köszönhető)
-
Csybe
csendes tag
válasz
Avermedia_hu #10145 üzenetére
Bocs, ha ez már elhangzott kérdés, de az UPC digiális kábel szolgáltatását set top box nélkül veszi ez a tuner, vagy a DVB-C része magyarországon nem használható?
-
ManY
senior tag
válasz
Core2duo6600 #10140 üzenetére
sajnos en meg nem vagyok tisztaba a dekoderem mit produkal analog forrasbol
mert a kep most hdmi n jon a hang pedig toslink en es atmegy meg egy dac on
szoval igy most kiraly nagyonde majd kiderul hogy mi tortenik analog on
elore felek tole hogy a kep csikozni fog a hang pedig zugni (ezt dac al kikerulhetem)
jofele foldhurok... (szerintem akik az aver hibajarol szamoltak be is csak egy foldhurokkal talalkoztak) bar meg a halozati szurommel valamit tudok rajta javitani ha nem is lesz tokeletes,
de forras teren akkor is minden nagyon korrekt vagy legalabbis egy atlagos felhasznalo kornyezetenel baratsagosabb tisztabb... -
Avermedia_hu
senior tag
Megteszek mindent, hogy hamar itt legyen a tuner.
pénteken számomra ismeretlen okból nem került fel a repülőre a szállítmány.
A vámolást is beleszámolva, most úgy néz ki jövő hét elején, esetleg közepén lesz a boltokban az A717.Vannak döccenők, de ha végig gondolom, hogy alig több mint 1 hete rendeltünk, szerintem jók vagyunk.
Ha kérdés van, engem elértek.
-
ManY
senior tag
válasz
Avermedia_hu #10139 üzenetére
hello
ezt nem en irtam csak ideztem egy vevo tapasztalatat
de akkor valoszinuleg ez nem alap esetleg szoftveres problema hanem meghibasodas
bar 2 en is irtak ugyan ezt a hibat -
Csybe
csendes tag
válasz
Avermedia_hu #10142 üzenetére
A PC Land-nál két hete rendeltem egy DVR3200H-t, azt mondták 1 hónap és nem biztos, hogy megjön. Kértem, ha biztossá válik, hogy egyáltalán lehetséges-e a beszerzés, hívjanak. Azóta is hívnak
Bocs, de ezt nem bírtam kihagyni.
-
Avermedia_hu
senior tag
Sziasztok!
Érkezett privát kérdés az A717 Aver3D Quadro HD megvételével kapcsolatban.
Gondoltam megosztom mindenkivel a friss információkat.A Bestbyte üzletekben már előrendelés lehetséges.
De amíg nincs készleten a termék, nem tudják gépen foglalni, csak feljegyezni.
Gyakorlatilag országos a lefedettség.
BestbyteTovábbi partnerek:
Budapesten:
- Ipon Computer Kft.
www.ipon.hu- PC Land Kft.
www.pcland.hu- PCX Hungary Kft.
www.pcx.hu- A4 Team Kft.
www.a4teamkft.hu- Demand Kft.
www.demand.huElnézést, hogy nem "linkeztem", csak másoltam a listát.
Ui: az argep.hu -n már első alkalommal elírták a nevet, "quatro"-nak. ha kerestek a neten, erre figyeljetek.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Avermedia_hu #10139 üzenetére
És kérek szépen egy dxdiag filet is a géped hardver felépítéséröl.
Start menü- futtatás- dxdiag.exe- majd a file mentése, és küldés.
Köszönöm!
-
Avermedia_hu
senior tag
Many,
mikor írtál?
Vártam a napokban egy ilyen problémával kapcsolatos bejelentést, de a Support oldalon nem jelent meg.
Tudnád megint küldeni?
Mindenképpen megoldjuk a problémádat.
Kérlek ezt a felületet használd: (magyar nyelven)
Avermedia supportKérlek mindenképp küldj minta anyagot is, a mérnökök szerint hardver hiba lehet. Akkor pedig csere.
-
ManY
senior tag
válasz
Avermedia_hu #10136 üzenetére
en is ezt neztem ki...
"Nekem is az a gondom van, hogy iszonyat hangosan sípol. Ezt vmelyest orvosolni tudtam úgy, hogy a hangkártya beállításainál a magas hangszínt lejjebb vettem, de azért engem is érdekelne, hogy mi okozza ezt. Én már írtam a szervíz csapatnak, de ők sem tudtak vele sok mindent kezdeni..."
de nem sok joval biztatnak az ehhez hasonlo tapasztalatok
-
Avermedia_hu
senior tag
Hello!
Ha csak SD (kompozit) felvételről van szó, akkor Avermedianál ezt érdemes megnézned:
-
ManY
senior tag
válasz
Core2duo6600 #10132 üzenetére
hello
t home sat tv rol rogzitenek, most hdmi t hasznalok kepforrasnak
de rogzitesre mivel nem a hd csatornakat akarom egyenlore rogziteni jo lenne egy
sima cucc is ami sd be digitalizal (ebben az esetben a stb kompozitjat sarga csatit hasznalnam forrasnak nem a hdmi t)
egyebkent avernek a hdmi s pci-e s kartyajat raminal 20ert kinaljak
akkor mar innkabb azt valasztanam de sajnos nekem most annal surgosebben kene
konkretan 2 nap mulva mar hasznalnom kene...
azert bekulnek ki egy usb s el egyenlore es tudnam hasznalni kesobb a netbookomhoz ha mar
megvan az aver... -
törölt tag
válasz
Core2duo6600 #10130 üzenetére
Az enyém még közvetlenül a gyártótól van, mindenféle közbenső réteg nélkül. A kezdés ugyan az volt nálam is, csak akkor még senki sem foglalkozott vele az országban semmilyen szinten. Volt egy próbálkozás, úgy jutottál hozzá Te.
(Letakarva a címzés és a fináncok címkéje van.)
sunpower: Hivatalosan egyelőre nem igazán oszthatok meg semmit. Nem mintha lett volna vele rossz tapasztalatom, a már korábban írt rasszizmusát leszámítva. Mondjuk a mellé nem próbáltam berakni az E900F-et, szóval nem tudom azzal hogy viselkedett volna. A legfőbb problémám az AVeR MediaCenter volt, számomra alapvető és fontos beállítások hiányoznak belőle. Az AVeRTV meg nem tud DVB-C-t hangolni. Ettől függetlenül jól használható volt, stabilitási problémám semmi nem volt vele, ahogy minőségi sem. A DVB-C hangolást már írtam korábban. Jól összerakott kártya. A sw-rel sincs baj igazából szokás kérdése. Számomra a frontendek minden formában kényelmetlenek, az AMC meg igen erősen távirányítóra optimalizált. Billentyűzettel/egérrel sokszor feleslegesen sok műveletet igényel bizonyos dolgok beállítása. De ez igazából minden frontendre igaz, ugyan ezt tapasztaltam a TotalMedia-val és a WMC-rel is. Nekem ez nem kényelmes.
Egyébként az analog és a DVB-C-t használtam. Műholdas vételem semmilyen sincs.
-
Csybe
csendes tag
Erről mi a fenét lehet tudni?
http://ipon.hu/webshop/product/x3m_hpce2100/136030
-
Core2duo6600
veterán
Mit kötnél rá ?
Van a Pinnacle nek, egy kagyló formáju cucca a Pinnale studio val működik, kifejezett vhs mód is van rajta, viszÉn azt a kagylót használtam, legelső link, a vhs müdnak köszönhetően azok is viszonylag normálisan néztek ki.
Asszem csak a pinnacle studio progival működik, a másik 2 link, az már egy ujabb termék, azt nem imserem.
-
ManY
senior tag
válasz
Core2duo6600 #10124 üzenetére
enis a hangkartya line in jere kotnem csak val a behringerre nem a realtekre
mivel sokkal jobb felveteleket produkal mint az integralta kerdes az lett volna hogy tudnatok e ajanlani valamit ami digitalizal kompozitrol
(sarga vegu cuccrol) ezt viszonylag jo minosegbe vegzi, usb s es nem irjak rola mindenhol hogy zug a hang zajos a kep vagy nem lehet telepiteni
szoval olyan cuccot keresek amit bedugok az usb be es minden flottul megy win 7 alattezt a valamit amit ajanlotok val az elkovetkezendo par napba beszereznem
es ezutan jonne az a kerdes hogy a behringeren vagy az usb s digitalizalon tuneren amit ajanlotok rogzitsem e a hangot
bar ezt valoszinuleg majd probalgatom es kiderul.... -
Core2duo6600
veterán
Írtam egy e-mailt a hivatalos oldalra, elég tört angollal, amiben kb annyi volt, hogy szeretnék venni egy ilyen kárrtyát magyarországon.
Majd pár nap mulva jött angolul egy válasz, hogy továbbitották a sales re, gondolom kereskedőknek vagy valami ilyesmi .
Majd ismét egy pár napra rá, megint jött egy már magyarul, hogy XY vagyok.
És halottam, hogy ..... elmondtam neki, hogy mit szeretnék, és innentől kezdve már a szokványos webshop jelleggel utaltam a zsetont, és pár nap mulva hozta a postás a tunert, úgy tudom, hogy ez a beszerzés jelenleg már nem megy, de egy próbát megér.Nem tudom, hogy az ország melyik részén laksz, de ha határközelében,akkor a szomszédban is érdemes próbát tenni.
Ill. Bp-en a moddingcomputer talán válalja, hogy beszerzi neked, ott vettem amúgy a Hauppauge pvr 500 ast is, ami akkor is szinte beszerezhetetlen volt, de legalább volt olyan cég az országban aki foglalkozott vele.Akkor is úgy tünt, és most is így van, ahogy itt olvasom hogy igazán nincs lefedve itthon a félprofi - profi tunerek piaca, sok helyen csak a "tesco gazdaságos" okat árulják ami olcsó.
De amint a példa mutatja, ha egy kicsit is speciális helyzet van, már bajban vagyunk.Közben eszembe jutott még valami, valamikor talán itt a ph án lehetett olvasni egy olyan cégről aki HTPC re szakosodott, és efféle szolgáltatásokat csinált, mint epg, akkoriban magamnak csináltam, csak elszállt a hdd így b***hatom a heállításokat ki kell kisérletezni újra ...
Talán ők is ha segíteni nem is, de legalább annyit megtudnak csinálni, hogy merre indulj.
Ha csak el nem vitte a céget ez a válságnak nevezett valami, mert az tény, hogy HTPC ét nem vesznek minden nap, pedig igény lenne rá !Nem tudom elhinni, hogy a 21 sz-ban egy létező terméket ne lehessen beszerezni akár közvetlen a gyártotól is.
-
Gsx-rr
veterán
Köszönöm a gyors választ. Az lesz az!!!
-
Gsx-rr
veterán
Sziasztok!
Ma vettem egy gépet amiben van Dvb-t tuner. Viszont olyan a bemenet amilyet még eddig nem is láttam. Gondolom azért valami szabvány.
Hogyan tudok én erre kábeltévét kötni. Létezik valami átalakító coax-ra?
-
ManY
senior tag
hellosztok
milyen olcso usb s cuccot ajanlanatok digitalizalni s video, kompozit forrasbol?
win 7 hez es lehetoleg ne kelljen vele tul sokat tokolni es minnel jobb minosegu legyen a kep es a hang...illetve meg egy kerdes...
digitalizalaskor ha a thome dekoderem a forras es rca n jon a hang
erdemes egy ilyen usb s cuccra bizni a hang rogzitest vagy ha van egy behringer uca 202 esem [link]
akkor inkabb ra bizzam ? -
Csybe
csendes tag
válasz
Core2duo6600 #10117 üzenetére
Köszi, neked E900F van ezek szerint? Honnan szerezted?
Még ebay-en sem találtam...
-
Sza_Sa
senior tag
válasz
Avermedia_hu #10118 üzenetére
Én is örülnék ha nem kellene átmennem, de sajnos a magyar kereskedők mindent megtesznek hogy így legyen.
Még megvárom hogy mennyi lesz az a717, ha 30 felett akkor esélytelen, ha alatta de nem 29990Ft akkor még meggondolom -
tarnagy
aktív tag
Vettem jó pár éve egy Prodigy Hybrid USB tv-tunert, amely analóg és digitális vételre is alkalmas. Anno Win XP-n használtam, aztán különféle okok miatt félretettem. Azóta a Win 7 van a gépemen, s most újra előszedtem, feltelepült a régi telepítőről a tuner maga - DE: nem hajlandó az USB audio-t használni. (XP-n megy)
Az a különös, hogy megjelenik az eszközök között (USB audioeszköz) a tulajdonságainál azt írja ki, hogy a megfelelő illesztőprogrammal rendelkezik - de "Az eszköz nem indítható el (Kód 10)".Érdekes módon, amikor a WIN XP-re telepítettem a CD-ről, akkor együtt rakta föl a tuner video és audio részét is. Most csak a videó megy, azzal nincs baj, a DIGI műholdas egység kábelét rácsatlakozva kiválóan vesz, a csatornák válthatók stb. (Kétkártyás az egység, két kábellel, két távirányítóval...)
Van-e valakinek ötlete vagy javaslata, hol keressem a gond megoldását???? Nagyon megköszönném. Mert egyébként csak az marad, hogy telepítenem kell egy XP-t is a gépre
(A képfeltöltés jó ideje nem megy - mi van vele???? - itt egy kép) -
törölt tag
Az E900F egy faék egyszerűségű felépítésileg: két ugyan olyan tuner, két ugyan olyan demodulátor és egy broadcast decoder/hw encoder SoC. Ráadásul mind ugyan attól a gyártótól (NXP). Szóval driver szinten egyszerű.
Ezzel szemben a szimpla analog tuner PVR3000 Deluxe-on van egy CAN tuner, egy NEC broadcast decoder, ami a képért felel, egy Micronas broadcast decoder, ami a hangért felel és egy Conexant hw encoder. Szóval összetettségben messze felülmúlja az E900F-et.
-
-
Csybe
csendes tag
Tyű, ez az E900F elég jónak tűnik, kérdés, hol szerezhető be, mennyiért, illetve BDA driverei vannak-e Win7 alatt (bár az NXP alapok miatt gondolom igen).
Szerk.: DVB-T/Analog TV signal input x 2 (I-type)
Kell
-
törölt tag
Ja, azt hittem az E900F-ről van szó még mindig.
DVB-S(2) már csak ilyen. Teljesen külön tuner- és demodulátorchip kell hozzá. Szóval ha két analog vagy DVB-T/C csatornát akarnál nézni még mellette, akkor összesen három tuner kellene a kártyára.
zhagyma: Az igen, 54k tréfa nélkül...
-
zhagyma
őstag
Ha nem sajnálod a pénzt és az időtállóság is fontos érdemes lenne utána nézni ennek a tunernek ( DVB-T/DVB-T2/DVB-C/DVB-S/DVB-S2/Analog, dual tuner): Blackgold BGT3600
Csak a DVB-C2 (új kábeles) szabvány-t nem ismeri. Ez nem is csoda mivel még nem nagyon tudnak költséghatékonyan DVB-C2 demodulátort gyártani.
-
Csybe
csendes tag
válasz
#65675776 #10103 üzenetére
Azt nem tudom, hogy miért, de kétszer is utalnak rá:
"Flexible TV viewing options
- Watch DVB-S and DVB-T TV at the same time
- Watch DVB-S and analog TV at the same time""Users can choose watching DVB-S and DVB-T or DVB-S and analog TV at the same time."
http://www.comprousa.com/en/product/s800f/s800f.html
-
Csybe
csendes tag
válasz
Sza_Sa #10095 üzenetére
Köszönöm szépen! Bár kezdek teljesen elveszni a kérdésben, hogy milyen kártya lenne a legjobb döntés, de a Compro szimpi, mind az adottságai, mind az ára terén. Bár a két tuneres változat a honlap szerint nem tud egyszerre analóg + DVB-T üzemmódban működni, és a HTPC-mben persze, hogy 1db PCI-E x1 slot van
Új hozzászólás Aktív témák
- PS Plus előfizetések
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)