Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pedrotakax
csendes tag
Hi!
Tudnátok nekem segíteni, hogy a Christv nevű progit honnan tudnám leszedni?
Előre is köszi. -
JohnnyX
őstag
Az alairasomban szereplo tuner tulajdonosa vagyok. Meg vagyok elegedve 100%-ban, jobb a kepe mint az elotte levo pro-nak (nem csikos, a mostani philips csipes).
Viszont az a kerdesem, hogy a kartyat lehet taviranyitoval hasznalni? Eredeti pinnacle taviranyitot sikerult beszereznem, de az itthoni kacatok kozott talalt infravevonek 3,5os jack a csatlakozoja, ami a kartyamon nincsen.
Ha jol emlexem akkor a pinnacle pro-nak soros portra kotheto vevoje volt. Ha ilyet beszerzek akkor mennyi az esely hogy mukodni fog az eredeti pinnacle tavszabalyzoval egyutt es soros vevovel a kartyam?
Epito valaszokat priviben (is) kerek szepen. -
gigitt
csendes tag
válasz
wassermann #2097 üzenetére
Köszi a segítséget, végül az analóg mellett döntöttem, nagyon elégedett vok a Leadtek kártyámmal
(a rádióból én sem tudok feltenni de feltételezem hogy azért mert az nem is az aux csatornán át szól, ugyanis a hangerőszabájzásra sem reagál, nem kísérleteztem még vele hogy melyik csatornán jön, ha sikerül megoldanom akkor írok ha érdekel valakit)
-
wassermann
addikt
Több lehetséges megoldás szóba jön.
1. analóg tuner még min.5évig bárhol jó ésa legtöbb honi csat. ezzel akár kábelről is fogható
2. ha Bp. vagy Kabhegy környékén laksz akkor a DVB-T hibrid a jó (analóg+földi digit)
3. ha van műhold tányérod, akkor viszont műholdas vagy DVB-S vevő kártya -
gigitt
csendes tag
hali!
Szerintetek érdemes már beruházni a DVB-T-s tunerekbe vagy még inkább az analógot érdemesebb megvenni?
analógban a Leadtek tv2000 xp expert ben gondolkozom, DVB-t-s kártyában a TechniSat AirStar2 ben -
CarrGomm
aktív tag
...most hogy így mondod!!! Tényleg!
De hülye vagyok. Biztos megártott a meleg.
A külsők ezekszerint szarabbak?
Ja tényleg, azt elfelejtettem, h akkor kikapcsolt gép mellet is tudnám nézni! Ez maradt le az előző hsz-emből, hogy nem kéne akkor a gépet mindenáron benyomni, ha tv-zni akarnék. Mert ez is egy szempont lenne.
És a video képét tudnám fogni a tunerrel gondolom... -
CarrGomm
aktív tag
Gondolkodtam ezen a tuner-témán és az jutott eszembe, hogy ha külső tunert vennék, akkor arra rá tudnék tenni egy videot, nem? Vagyis a videoból menne a tunerre az adás. Ezt lehet, nem? Mert én nem látom akadályát... Csak azt nem tudom, hogy akkor a videot tudnám-e nézni a monitoron?
Szal ilyen külső-tuner tapasztalatok vannak? Mert most akkor már csak az számít, h jó legyen a képminőség és ne legyen nagyon drága + megbízható legyen. Ha meg fel akarnék vmit venni, akkor videoval megoldanám.
Tud vki ajánlani külső tunert (ha lehetséges az, amit fent írtam)? -
nemtommi
senior tag
válasz
wassermann #1793 üzenetére
Az a parám, hogy egy 1,2GHzes Pentium III M (Tualatin), illetve egy 1,4GHzes Celeron M (Dothan) mellé kellene. MPEG-2-höz ezek kevesek gondolom.
-
nemtommi
senior tag
Tudtok mondani USB2 csatis digitális és analóg tv tunert? Nem ártana a hardveres mpeg2 tömörítés, a távirányító, és a teletext megléte sem
(Persze a képminőség sem elhanyagolható, de én már az előzőeknek is örülnék) -
Pizzafutar
aktív tag
Végignyálaztam az internetet, de sehol sem találtam tesztet róla.
A leg érdekesebb infó ez volt:
1st generation
WinTV PVR PCI - original PVR card (not recommended)
WinTV PVR-USB - external PVR unit
2nd generation
PVR250 (Retail) - the replacement for the WinTV PVR
PVR250MCE (OEM) - as PVR250 but with FM radio (no remote)
PVR350 (Retail) - high-end version of PVR250 with TV-Out and FM radio
PVR-USB2 (Retail) - replacement for WinTV PVR-USB2
3rd generation
PVR150 (Retail) - replacement for PVR250, comes with IR Blaster
PVR150MCE (OEM) - as PVR150 but with FM radio (no remote)
PVR500MCE (OEM) - dual PVR150 on one card
HVR1100 (OEM) - SoftPVR with DVB-T
HVR1300 (OEM) - PVR150 with DVB-T
*HVR1300 - as far as I can tell from the Toms Hardware page
The quality of the PVR150 and PVR500 are supposedly slightly improved over the older PVR250/350 cards, but is likely to be unnoticeable unless you have a PVR150 and PVR250 side-by-side capturing the same image.
Vajon a dvb-t vétel mukodik egy panel lakásban, vagy a falak árnyékolnak?
Ami még érdekes lehet számomra, ad ez olyan minőségű kepet, hogy az egy 21'-es wide lcd-n megfelelő full screenben? Mármint az analóg rész.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
bzoley
veterán
-
Balázs33
csendes tag
Olvasok is, és hidd el már jojózik a szemem...
Abban bíztam, hogy valakinek talán kézzel fogható tapasztalata is lesz ezekkel kapcsolatban és megosztja velünk, de sajna úgy tűnik egyelőre nem sokan próbálkoznak.
Amúgy az Antenna Hungária honlapján a lefedettségi térképet tanulmányozva rájöttem, hogy hiába a nagy pezsgés, mivel szerintük nálunk nincs vétel.
Így letettem az egészről és beruháztam egy tv2000 xp expert-be, de szerintem ezt már olvashattad abban a topic-ban.
Azért köszi az infot.
Peace -
bzoley
veterán
válasz
Balázs33 #2079 üzenetére
Te olvasol is, vagy csak írsz
Vagy csak kevés az infó(#2060)
Ha biztosra akarsz menni és nem akarod, hogy véletlenül is hangelcsúszás, vagy hasonló hibák előforduljanak, akkor vegyél hardveres tuner-t, de nem lenne szabad, hogy gondot okozzon ilyen géppel. Viszont, ha divx-be akarsz rögzíteni mindenképp a proci fog dolgozni. Ja, és ideális esetben elég egy darab koax is antennának. -
gigitt
csendes tag
Hali!
Nem igazán ismerem a Tv kártyákat, a meglévő gépembe szeretnék 20ezer alatt 1 analóg belső tv kártyát venni ami lehetőleg szép képet ad (az nem számít ha leterheli kicsit a procit remélem hogy a 2,6+os AMD-k már jól bírják a strapát).
Mit tudnátok javasolni? (végeredményben azt sem bánnám nagyon ha a unixok körében is lenne támogatása és hozzá való driver, de 1enlőre xp alól használnám) (elsősorban tv nézésre kell csak, lent van külső egység amivel tudok digitalizálni illetve felvenni az adást). -
Balázs33
csendes tag
válasz
Balázs33 #2056 üzenetére
Sziasztok!
Senkinél semmi info ezekről???
Kicsit tovább olvasva és az árból következtetve:
Leadtek Winfast DTV2000 H szoftveres 17.600+fa
Hauppauge WinTV-HVR-1300 hardveres 23.700+fa
Egy P4-es 3Gh-es 1,5Gb ramos géphez kell a hardveres? (nem szoktam játszani a felvétel közben, általában azért veszem fel a programot mert nem vagyok otthon)
Üdv -
pandor
tag
Sziasztok, újra feldobnám a témát
Eladó egy év eleji ASUS MyCinema P7131 kártya új állapotban.
Ár: 6000 Ft
Email: pandor kukac dpg pont hu (Bp) -
balu2
csendes tag
Plextor Convert PX-TV 402 u külső tunerem van ani digitalizál is
minden oké régio német igy minden hang megvan
DE TELETEXT nincs ötlet segitség nagyon szivesen fogadom köszi előre is
nevem MAZSOLA -
bzoley
veterán
Jótól kérdezed, fogalmam sincs
A tunert nem ismerem, a DScaler-t az első próba után gyorsan elfelejtettem, mert meghülyítette a default PVR-progit. Ez valami újabb típus lehet, nem? Ha tudod, hogy milyen chip van rajta, megnézheted szerepel-e a DScaler listájában. Lehet, hogy nem is támogatja? -
bzoley
veterán
válasz
CarrGomm #2063 üzenetére
Igen, az. Pedig szokott lenni. Az Airstar2 csak digitális tuner. Gyakorlatilag m1, m2, Duna(if available). Ha analóg is lenne(hibrid), akkor Leadtek DTV2000 H lenne a neve és olyan 18e-t kéne fizetni érte. Sajnos az sincs, pedig a multkor csak azért kanyarodtam arra.
Megnézheted használtba is. 6-8e körül már lehet találni itt-ott és a hallottak alapján(nem biztos) a régebbi szériákkal kevesebb lehet a gond.
Eszembe se jutott eddig a képminőség
Pedig elég fontos tényező.
Azt hittem, hogy azért az bármilyen kártyával lenne olyan, mint egy átlagos tv-n. Vagy ez se teljesen így van?
Nem feltétlenül zavaró a különbség, de lehet még kapni egyszerűbb felépítésű, esetleg régebbi chip-pel szerelt kártyát, amik tudásban, képfeldolgozásban, vagy a szűrők alkalmazásában elmaradnak a ma kapható, jellemzően 10e fölötti kártyáktól. Ez azért többé-kevésbé meglátszik a képminőségen is. Némelyik típus a nem elégséges árnyékolás miatt fogékonyabb lehet a gépből érkező ''zajokra'', amik szintén tudnak kellemetlenséget okozi.
A fent említett tuner, ezért a pénzért ilyen szempontból szinte kiválónak tekinthető, és az olyan apróságok, hogy két gombnyomással el tudom intézni, hogy vegyen fel egy sok nap múlva kezdődő filmet, vagy csak szóljon, hogy ''kezdődik a filmed, amire egész héten vártál'', csak hab a tortán.
-
Detonator
aktív tag
Csak van valakinek egy Pinnacle tunere!
-
CarrGomm
aktív tag
Eszembe se jutott eddig a képminőség. Azt hittem, hogy azért az bármilyen kártyával lenne olyan, mint egy átlagos tv-n. Vagy ez se teljesen így van?
Néztem aqua-n ezt a leadtek-et. Ez az, amit pont nem lehet kapni, igaz? Hardwerfutáron van, csak 14-ért.
Van aqua-n egy ilyen: TechniSat AirStar2 PCI, DVB-T TV+Rádió Tuner. Ha jól nézem, akkor ez tud digitálisat és analógot is. 12e kb. Nem tom ez milyen lehet...
De ha jól belegondolok, akkor ebben a témában is nagyon meg kell fontolni, hogy milyet vegyek, mert sok gondom lehet vele. Úgyhogy lehet marad inkább a tv+gép kombó. Pénzbe se kerül. Mert úgy látom, azért egy jó tv-tuner belekerülne egy min. 15-20e Ft-ba... Azt hittem, hogy olcsóbban is meg lehetne úszni.
Azért kösz a segítséget! Még megfontolom. -
bzoley
veterán
válasz
Balázs33 #2056 üzenetére
A másik tunert nem ismerem, és most nincs is időm utánnanézni, de a Leadtek-nek
-valszeg normálisan működő driver-e és szoftvere lesz(a program már most is fullos és Magyar nyelvű)
-felvenni szoftveresen lehet 768*576-ig minden telepített codec-kel(digitális adás esetén a műsor lementését csak maga az adás fogja meghatározni, de támogatja az 1080-as HD-t is némi DXWA segítséggel.)
Kissé negatív dolog, hogy csak ritkán lehet kapni, még én sem tudtam szerezni.
Amit még én sem tudok, és egy kicsit visszatart a vásárlástól, hogy jelen tuner esetében használhatom-e az XMLTV-t, vagy mivel érzékeli a digitális részét is, ezért csak a ''sima'' EPG-t engedélyezi-e. Keverni a kettőt biztos nem lehet. -
bzoley
veterán
válasz
CarrGomm #2057 üzenetére
Azért azt a tunerek különösebb ismerete nélkül is el tudnád dönteni, hogy számít-e a képminőség, de eddig nem is nagyon említetted.
~12e-ért jó vétel lehet a Leadtek WinFast 2000XP Expert
-ideális körülmények között szinte kiválónak mondható képminőség
-sztereó tv és rádió
-fm rádió
-távirányító
-felvétel 768*576-ig szoftveresen minden telepített codec-kel
-ütemezett felvétel
-műsorfüzet
-videofájl és tv egyidejű megjelenítése PIP/POP/PAP
stb.
A hardveres kártyák úgy egy tizessel drágábbak, bár állítólag van egy tízezer körül(neve nem ugrik be, valami 1001) -
canniball
nagyúr
válasz
CarrGomm #2058 üzenetére
''Attól függetlenül, hogy kétértelmű volt a kérdés (bár ha jobban belegondolunk akkor mégsem, max akkor ha vki hülyének nézi a másikat), nem olyan válaszokra számítottam, hogy ''Pl. hogy minden bent van-e a dobozban. Vagy hogy pontosan adtak-e vissza.''''
Ne haragudj, de a ''mire kell figyelni vásárláskor?'' kérdés számomra elég egyértelműen azt jelenti, hogy mire kell ügyelned az átvágások elkerülése végett onnantól hogy beléptél a boltba odáig, hogy kilépsz onnan. Pláne az után, hogy feltetted a ''milyet érdemes venni?'' kérdést is. Részemről semmi hülyének nézés nem volt a dologban.
De ha kérhetem tegyünk túl magunkat ezen és foglalkozzunk azzal, amiről a topik szól.
''Digitális adás létezik már Mo-n?''
Budapesten és környékén egy-két adót már sugároznak digitálisan, földfelszínin. (Ez a kérdés egyébként csak azért volt, mert volt aki pl. UPC Directhez akart tunert venni, ami felesleges kiadás lett volna.)
''Egyébként mire jó még egy tvtuner, azon kívül, hogy tv-t tudok nézni gép segítségével?''
Pl. videokazik digizésére, is alkalmas lehet.
''azt kérdeztétek, hogy mire akarom használni a kártyát...''
Ezt a következőképp kell érteni:
-milyen erős a géped (erre már válaszoltál)
-kell-e rádió
-mennyire fontos a felvétel/kell-e hardveres dekóder (ezeken a kártyákon van egy külön chip, ami elvégzi az adás tömörítését, tehermentesítve ezzel a CPU-t; amelyiken nincs ilyen azzal is tudsz rögzíteni, de akkor a proci végzi a kódolást és felvétel közben nem ajánlott egyéb dolgokkal terhelni a gépet, valamint -ha ''nincs minden rendben''- előfordulhatnak olyan hibák, mint pl. kép-hang csúszás)
-esetleg HTPC-be kell vagy ''csak'' tunerként akarod használni (ha jól értem nálad utóbbi a helyzet).
''(nem lenne rossz, ha ezt a 2 dolgot meg lehetne oldani egy tuner-rel: felvétel vinyóra, kikapcsolt gép mellett működik. De ha jól látom, ez nem fog összejönni.)''
Tudtommal ilyet nem lehet, mert mint írtam a gép nélküli tv-zésre alkalmas tunerek nincsenek kapcsolatban a géppel, csak a monitorral (vagy azzal a megjelenítővel, ahova a jelet küldik). Esetleg ha ezen készülékek között van olyan, ami pl. kompoziton is ki tudja adni a jelet és van a gépedben ennek fogadására alkalmas eszköz (pl. VIVO-s videokártya), akkor mindkettő megoldható. (Még egyszer megelíteném, hogy én sem vagyok guru a témában, lehet hogy tévedek, akkor (bízom benne, hogy) a többiek kijavítanak.)
[Szerkesztve] -
Detonator
aktív tag
Sziasztok!
Elnézést, hogy ebbe a topic-ba írok de nagy szükségem lenne egy Pinnacle 110i tuner driver CD-jére, mert vettem egyet, de az eladó nem tette be a dobozba, a telóját meg jellemtelen módon kikapcsolta, így nem tudom elérni! Külön rá is kérdeztem, hogy mi a helyzet a driverrel, de azt mondta, hogy a dobozban van, én meg elhittem!Légyszi segítsen valaki!!!!
-
CarrGomm
aktív tag
válasz
canniball #2055 üzenetére
Így már mindjárt más!
Analóg kell (Digitális adás létezik már Mo-n?). Az hogy rögzíteni tudjak műsorokat talán fontosabb, mint az hogy kikapcsolt gép mellett tudjak tvzni. Ezekből kiindulva úgy nézem, hogy belsőre lenne szükségem.
Igen, az adataimnál levő gépbe kerülne és nem szeretnék drágát. Ahogy körülnéztem már ár-témában, úgy 10pénzt szánnék rá. De ha van vmi nagyon ajánlott, ami pár ezerrel drágább csak, akkor az is belefér még.
Egyébként mire jó még egy tvtuner, azon kívül, hogy tv-t tudok nézni gép segítségével? Csak azért kérdem, mert azt kérdeztétek, hogy mire akarom használni a kártyát...
Thx!
(nem lenne rossz, ha ezt a 2 dolgot meg lehetne oldani egy tuner-rel: felvétel vinyóra, kikapcsolt gép mellett működik. De ha jól látom, ez nem fog összejönni.)
[Szerkesztve] -
CarrGomm
aktív tag
Lehet nem volt teljesen egyértelmű a kérdés (ezt így utólag elismerem), de azért nem kell teljesen hülyének nézni az embert...
Hogyan mérlegeljem én a szempontokat addig, amíg azt sem tudom milyen szempontok léteznek.
Nehezen hiszem, hogy te végigolvasol 5000 hsz-t, mivel még az enyémet se olvastad végig, hiszen akkor láttad volna, hogy kb mit akarok megtudni...
Nekem, mint laikusnak, arról szól a tv-tuner, hogy tvzni tudok a szgépen. Épp ezért kértem, hogy írjatok pár alapdolgot(!!!) róla, és nem azt, hogy ''minden lehetőséget, variációt felsoroljatok nekem''.
Attól függetlenül, hogy kétértelmű volt a kérdés (bár ha jobban belegondolunk akkor mégsem, max akkor ha vki hülyének nézi a másikat), nem olyan válaszokra számítottam, hogy ''Pl. hogy minden bent van-e a dobozban. Vagy hogy pontosan adtak-e vissza.''
Bocs hogy nem igazán örültem az ilyen ''jó'' tanácsoknak... -
Balázs33
csendes tag
válasz
canniball #2055 üzenetére
Sziasztok!
Nekem is aktuális lett egy TV-tuner vásárlása, ehhez szeretnék egy kis segítséget kérni.
Odáig eljutottam már, hogy sikerült letisztáznom, hogy kb. mit is szeretnék, és sikerült két kártyára szűkíteni a kört.
Szóval (először úgy gondoltam, hogy jó lesz nekem egy Leadtek Winfast TV2000XP Expert), de aztán olvasgattam tovább és kezdtem rákapni az ízére.
Most ott tartok, hogy ha már lúd legyen kövérés ezek maradtak:
Leadtek Winfast DTV2000 H
Hauppauge WinTV-HVR-1300
Mindkettő hibrid, analóg és digitális.
A kérdésem az lenne, hogy honnan lehet megtudni, hogy milyen felbontásban és hogy SW vagy HW lehet felvenni. (lehet, hogy béna vagyok, de ezeket nem találtam a gyártó honlapján)
Esetleg van már valakinek valamelyik?
Konkrét tapasztalatok?
Esetleg ismer valaki valakit aki már látott ilyet és tud róla valamit??
Ja, és a digitális adások vételéhez tényleg elég egy kis 10cm-es antenna? (az antenna hungáriás linkben olvastam valami ilyesmit)
Előre is köszi a segítséget! -
canniball
nagyúr
válasz
CarrGomm #2053 üzenetére
''Ezt a ''mire kell figyelni vásárláskor'' kérdést nem így értettem , hanem hogy milyen szempontokat mérlegeljünk a vétel előtt...''
Akkor miért nem így kérdezted?
Pár kérdés, hogy a válaszok alapján tudjunk segíteni:
Analóg tuner kell vagy digitális? Mennyire fontos, hogy gép nélkül tudj tv-zni? Mennyire fontos, hogy rögzíteni is tudj? (Tudtommal a kettő együtt nem megy, melyik fontosabb?) Lényeges-e számodra, hogy külső (USB-s vagy gép nékül működő) vagy belső tuner? Az adataidnál található gépbe lesz vagy másikba? Mennyit szánsz rá?
Én sem vágom tökéletesen a témát, így amit írok nem kell szentírásnak venni, de azért valami alapot próbálok adni. -
bzoley
veterán
válasz
CarrGomm #2053 üzenetére
Ezt a ''mire kell figyelni vásárláskor'' kérdést nem így értettem
A végén még meg is sértődsz, mert segíteni akart?
hanem hogy milyen szempontokat mérlegeljünk a vétel előtt...
A szempontokat neked kell mérlegelned, és ha már tudod, hogy mire akarod használni a kártyát, akkor megkérdezed, hogy ''erre és erre szeretném használni a tunert, ajánljatok valami jót, esetleg megbízhatót. Olcsót, vagy drágát''. De hogy minden lehetőséget, variációt felsoroljunk neked... tisztelet a vállalkozónak. Ahogy írtad, az egész topic erről szól. Ja, hogy nincs kedved végigolvasni a topic-ot?! Pl. én is végigolvastam már 5000-et mert sok mindent meg akartam tudni egy témáról, de gyanítom nem vagyok vele egyedül.
Ha nincs kedved(nem időd), akkor annyira nem is fontos, gondolom. -
CarrGomm
aktív tag
válasz
canniball #2052 üzenetére
Vágom hogy az egész topic erről szól, de nézd el nekem hogy nincs kedvem végigolvasni 2000 akárhány hsz-t. Vmi olyan kéne, ami összefoglalja a fontossabbakat. Ezt a ''mire kell figyelni vásárláskor'' kérdést nem így értettem
, hanem hogy milyen szempontokat mérlegeljünk a vétel előtt... Lehet, h nem vmi túl bonyolult dolog egy tv-tuner, de pont ezért kérdezem, hogy van-e ekkora jelentősége, vagy pedig tökmindegy mit veszek, nem lesz vele gond. Ugyanis tv-tuner-hez még nem sok közöm volt...
Nemsokára költözök és nem akarok tv-t is, meg szgépet is vinni, hanem egyben meg akarom oldani a dolgot, vagyis a gépen tv-znék ha úgy adódna és nem lenne rossz, ha ezt-azt tudnék rögzíteni is.
Remélem így már világosabb, hogy miket is akartam az előbb megtudni!?
(ha vmit kérdeznek majd a boltban, nem akarok nézni, mint a moziban...)
[Szerkesztve] -
canniball
nagyúr
válasz
CarrGomm #2051 üzenetére
''Tud vki olyan oldalt, ahol tv-tunerekről általánosan lehet olvasni?''
Az egész topik erről szól.
''Péel. hogy mire kell figyelni vásárláskor''
Pl. hogy minden bent van-e a dobozban. Vagy hogy pontosan adtak-e vissza.
''...milyet érdemes venni...
Attól függ mire kell.
''...létezik-e olyan tvtuner, ami a kikapcsolt szgép mellett is működik.''
Létezik.
''És lehet-e műsorokról felvételt készíteni vinyóra?''
A kikapcsolt gép mellett működőkkel tudtommal nem. Ezek ha jól tudom csak annyit csinálnak, hogy a kábelen érkező jelet a monitorra küldik, a géppel nincsenek kapcsolatban. -
CarrGomm
aktív tag
Tud vki olyan oldalt, ahol tv-tunerekről általánosan lehet olvasni? Péel. hogy mire kell figyelni vásárláskor, hogy milyet érdemes venni, meg az alap dolgok, amikkel nem árt tisztában lenni...
Most akarok majd venni egyet (ha megéri) és be akarok gyűjteni némi infot róla.
Olyanokra is kíváncsi lennék, h létezik-e olyan tvtuner, ami a kikapcsolt szgép mellett is működik. És lehet-e műsorokról felvételt készíteni vinyóra?
[Szerkesztve] -
JohnnyX
őstag
válasz
#65675776 #2035 üzenetére
Tudom sokan szidjak a Pinnacle-t, nekem ez a masodik kartyam, legeloszor egy Pixelview tvpro volt, csak kellett a zse surgosen valamire s el kellett adnom ugy, hogy szinte ki se tapasztaltam.
Errol a mostani kartyamrol is csak a sajat tapasztalatomat tudom elmondani, hogy egy 2 eves winxp ala siman belotte magat, es tisztan latom hogy az elotte levo pctv pro-nal szebb a kepe. Lehet hogy a nem connexant csipnek koszonheto.
Az mpeg2 aktivalasahoz is csak a sajat tapasztalatomat tudom mondani, hogy a pro-hoz nekem sikerult ingyen regisztralni, de meg nem tudom mar mondani hogy hogyan. -
gomezzz
csendes tag
Van egy Leadtek Palmtop tv-m,de működése nem kifogástalan:
egy-két perc után hangkimaradások vannak és kis idő után a kép is beszaggat,sőt van amikor már meg is áll...pedig 2 gigás procim van,van memória is meg minden,mi lehet a probléma??a képminőség nagyjából elfogadható,persze amikor nem szaggat be... -
Magnat
veterán
Kompatibilitási problémák tekintetében vannak nem javasolt típusok? Csak azért kérdezem, mert van egy Pixelwiev kártyám, amit ki kell venni xp installnál, mert totál befagy tőle a gép, és utána is rendszeresen kifexik vmitől, aztán már nem műxik, csak reinstall után (nem hiszem, h a kártya rossz, haveromnak is volt hasonló tünet)
-
Magnat
veterán
válasz
Pizzafutar #2043 üzenetére
Köszi, és merre lehet ilyet venni mennyiért? Depon nincs és magyar oldalon csak 1 találat van rá, ahol azt ztaglalja vki, h ha használja, fagyik tőle a gépe.
-
Magnat
veterán
válasz
Pizzafutar #2041 üzenetére
És annak van digitális tunere is?
-
bzoley
veterán
Ott azért egy kicsit másról volt szó. Konkrétan a felvétel biztonságáról, aminek egyik ajánlott fetétele, hogy nem játszunk közben. Egyébként nem tud hw-ből mpeg2-t tömöríteni, az analóg része tulajdonképp megfelel egy Exert-nek. A digitáls rész az más ott nem kell tömöríteni.
-
Magnat
veterán
Sziasztok, #1873-ban elhangzott, h a Leadtek DTV2000 H mellett nem nagyon lehet játszani, max aknakereső ... de előtte meg azt olvastam, h hardveresen tömöreít, akkor miért fogja ennyire a rendszert? Létezik még ezen a kártyán kívül másik hibrid 1ébként? Melyik ajánlott megvételre és hol?
Thanx! -
bzoley
veterán
válasz
Aquamaniac #2036 üzenetére
A topic-ban olvasni is lehet, nemrég hármat is felsoroltak:[link]
-
Aquamaniac
csendes tag
Létezik olyan tuner, ami anlkul is vegzi a dolgat, hogy a szamitogep be legyen kapcsolva?
Vagyis sima LCD monitoron szeretnem a TV-t nezni anelkul hogy zugjon a PC ventilatora a fulembe. A valaszt elore is koszonom. -
törölt tag
válasz
murphy27 #2034 üzenetére
Ahhoz két analóg tuner, vagy (legalább) egy digitális tuner kell.
JohnnyX: Ez is csak azt bizonyítja, hogy a Pinnacle támogatás táján elég gyenge. Egy kártya többféle chippel is létezik, az egyik sw ingyér tartalmazza az MPEG2-t, a másiknál fizetni kell érte...
Egyébként ha tartozék az MPEG2 codec, akkor mi a bánatért kell neki külön regszám???
[Szerkesztve] -
murphy27
tag
Üdv! Van valakinek olyan tv tunere amellyel két csatornát lehet nézni egyidőben (PIP, PAP, POP)? Megosztaná a tapasztalatait vele? Előre is köszönöm.
[Szerkesztve] -
TudorVigyor
aktív tag
válasz
JohnnyX #2032 üzenetére
Nekem is van, tenyleg szep a kepe, tenyleg benne van az arban az mpeg2 licence, amit mindenki tulaj figyelmebe ajanlok (a leirasbol nem tudom hogy ez az ''aprocska'' info kiderul-e, lehet hogy legkozelebb elolvasom, no nem baj, eljen a Ph!, innen minden kiderul). Ez az elso tunerem amit a sajat programjaval hasznalok, bar az mpeg4 (xvid) azert hianyzik, de mpeg2-ben is szepen dolgozik. A timeshift is mukodik, amirol a regebbi tapasztalataim alapjan azt hittem, csak marketing duma. Csak cefetul melegszik (persze attol fuggetlenul, hogy tevezel-e vagy nem), kulon ventivel hutom. (Ja es meg annal is olcsobban vettem azon az M betuvel kezdodo helyen ahol a garancia hivatalosan sem letezik). Best buy gyanus$
-
JohnnyX
őstag
válasz
#65675776 #2028 üzenetére
Hat ez szinte ugyanaz a kartya amit en is vettem (Pctv stereo xe pro, philips csipes, taviranyito nelkuli)
Mpeg2-ert nem kellett fizetnem, mert a driver cd-re ra van nyomtatva a serial szam.
Es jobb a kepe, mint az elotte levo pro kartyamnak volt. (Rtl-k tv2 nem csikos, nem zajos, minden mukodott elsore stb)
Es mindez 6500 bruttoert. -
rzoli
senior tag
sziasztok!
Az egyik ismerősöm vett egy asus tv tunert. Sajnos a pontos tipust nem tudom. Beállította, de nincs mindegyik csatornának hangja. Pl. RTL-K nincs, de TV2 van. ???
Nővérszállón lakik, valamiféle kábeltévéjük van, vagy 15 csatornával, de közelebbit erről sem tudunk...(örültök a kérdésnek mi?)
Van valami ötlet?
Arra gondoltam este felrakom a DScaler-t, de ha tudtok adni már ötletet, annak is tudnék majd örülni!
üdv
Z -
Hubapeti
tag
válasz
Macilaci457 #1908 üzenetére
Profi vagyonvedelmi kameram van S-video kimenettel
es ezzel akarom megoldani mivel minosegi nagyfelbontasu kepet ad
-
orbano
félisten
Hello!
Szerintetek ezt érdemes megvenni?
[link] -
canniball
nagyúr
válasz
wassermann #2019 üzenetére
Köszönöm!
-
canniball
nagyúr
válasz
wassermann #2015 üzenetére
''...egy egyszerü analóg videó-bemenet...''
Ilyet hol találni? -
pandor
tag
Sziasztok
Eladó egy év eleji ASUS MyCinema P7131 kártya új állapotban. Tapasztalat nincs vele, mert vásárlás után (sajnos CSAK akkor) más megoldást választottam...
Ár: 6000 Ft
Email: pandor kukac dpg pont hu -
djtoomi
addikt
hali tv tuner kéne nekem pontosabban haveromnak ajándékba(majd én is használom mert egy albiban lakunk)és olyan 5-6-7k-m lenne rá de inkább 5-6 ezer vagy az alatt gondolkod hogy vegyek valamit de nem tudom milyet.jó lenne ha lenne távírányítója az nem baj ha garija nincs csak hogy fel tudjon venni dvd-t meg hogy legalább 20 csatornát tudjak vele tárolni
szal ilyen körben kérnék segítséget mert nem tudom hol nézhetnék ilyennek utána itt már adztam fel hirdetést de semmi eredménnye nem volt és ha kérhetlek nézzetek nekem ilyen árban valami jót vagy tanácsoljatok valamit.előre is thx -
pandor
tag
Sziasztok
Külső TV tuner vásárlása előtt vagyok, mely PC bekapcsolása nélkül is megy (mint néhány sorral alább sorstársam).
A lehetséges versenyzők a következők:
ADS TV Station 100 (ár kb br. 21e) -> [link]
AverTV Box 7 (nem a 9-es) (ár kb. br. 21e) -> [link]
ACE 300 TV Box (ár kb. br. 18e) -> [link]
Míg az első kettő számomra is ismert márka, a harmadikról semmi infóm nincs, honlapot sem találtam, csak egy magyarországi forgalmazót.
Egy a szempont: a 19'' Samsung SyncMaster 913N monitorom a PC nélkül TV-ként is működjön, a lehető legjobb paraméterekkel a fenti pénzmagból (max. 21e, hogy legyen valami limit)....
Van valakinek ezekkel a termékekkel (+-)tapasztalata, esetleg tud ajánlani alternatív megoldást ebben az árkategóriában?
Szívesen veszek minden hozzászólást, köszönöm. -
róland
veterán
válasz
pedrotakax #2004 üzenetére
Másik lehetőség Ausztria szintén PAL B rendszerrel.
-
róland
veterán
válasz
pedrotakax #2004 üzenetére
Szűrő kábellel is próbáltad?
-
conchris
csendes tag
válasz
pedrotakax #2000 üzenetére
Nekem is ugyan ilyen tv tuner kártyám van és ugyanez a problémám vele, csak az m1-nek van hangja, a többinél vagy sistergés vagy semmi. Meg tudtad oldani a problémát?
-
pedrotakax
csendes tag
válasz
wassermann #2001 üzenetére
Hát ez az, hogy csak az jön be hanggal semmi más.
-
róland
veterán
válasz
Igen. Németország PAL B hangrendszer beállításokkal próbáld megkeresni a csatornákat. MAgyarországot még SECAM rendszerként tartja nyilván a driver vonatkozó része, ezért nincs hang.
Nekem pedig az lenne a kérdésem, hogy a keresés után letiltott csatornákat, hogyan lehet felszabadítani. Arról van szó, hogy sok csatornánál úgy ítélte meg a program, hogy kétszer vagy többször is megtalálta, és én bizonyára csak egyszer szeretném használni, így letiltott megtalált csatornákat. Csak sajnos olyat is letiltott, amit egyszer talált meg. (Úgy néztem, hogy a csatorna elnevezések alapján válogatta, mik szerepelnek többször, de sajnos vannak hibás elnevezések.) -
wassermann
addikt
válasz
Ha a DUNA hanngal jól bejön, akkor a kártyának semmi baja. Valahol a beállításoknál kell próbálkoznod!
Új hozzászólás Aktív témák
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G6 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!