Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Ł-IceRocK-Ł #11399 üzenetére
Terratec Cinergy HTC Stick HD illetve Hauppauge HVR-930c. Utóbbi jelenleg még kapható is pl az ipponban, de jellemzően mind a kettő szinte beszerezhetetlen. 22-25k körül indulnak az ilyen tunerek árban.
A HD és a h.264 egyébként külön nincs. Ha HD kell, akkor kell a h.264 is.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
tudnátok ajánlani valami jó kis usb-s tv-tunert, legyen hd, .264 nem szükséges, jó árban legyen, kábeltévéhez kellene, jó lenne ha tudná az analógot és a digitálist is. felvételi lehetőség nem szükséges. thx előre is.
-
H_András
tag
Hosszú évek óta használt nekem tökéletes belső tuner kártyám jobblétre szenderült.
Kicsit olvasgattam a (itt is) a témában, jócskán kinőtte magát a vásárlása óta a hardverpiac, nekem zavaróan túl sok is az infó.. Ezúton kérnék segítséget .
A kornak megfelelően szeretnék egy külső eszközt, ami tudja a következőket (remélhetőleg):- analóg és digitális szabad kódolású jeleket (is) fogjon (saját antenna is legyen)
- távirányító
- szép legyen a képFelvenni ritkán szoktam, ez nem lényeges, a tévézésem kimerül a híradó és bizonyos alkalmi sportesemények megtekintésében, ennyi. Megbízható, logikus szoftveres felületű termékről álmodok, reális áron, hosszú távra. Gondolom ma már usb-s minden, de méret nem érdekel, lehet dongle vagy nagyobb kütyü is. kettő 24 colos monitoron gazdálkodok a szemem épségével, eddig egy kis ablakban futott mindig az aktuális nézett adás munka és egyéb napi tevékenységek közben az egyik monitoron, most is ez lenne a cél. Erő van a gépben, itt nincs megkötés. Rádió meg ilyesmi nem érdekel, napi szintű jó minőségű tévé adás vétele és megjelenítése a lényeg
Köszönöm előre is a segítséget aki szakít egy kis időt válaszra. -
Bone123
HÁZIGAZDA
Köszönöm a tippet. a SmartDVB bele akart túrni a Catalyst fájljaiba úgyhogy inkább kihagytam, a Windows Media Center viszont még a VLC képével is vetekszik és elraktározza a csatornaadatokat is, este ezzel néztem a játékokat, végre egy Microsoft progi ami jó!
Az FPS-nek és a monitor frissítésének annyi köze azért van, hogy ha az utóbbi érték nem az előbbi egy- vagy többszöröse, a kép kissé dadog, pl. 60Hz tökéletesen alkalmatlan 25FPS-es HD adás nézésére.
-
törölt tag
válasz
LetoAtreides #11395 üzenetére
Csak DVB-T vételre alkalmas.
-
LetoAtreides
csendes tag
Sziasztok!
Tud valaki valamit erről: http://www.leadtek.com/eng/multimedia/overview.asp?pronameid=563&lineid=6&act=1
Leadtek WinFast DTV Pro HD
Tudja fogni az analóg jelet vagy sem? -
Bozek
nagyúr
válasz
Bone123 #11383 üzenetére
Próbáld ki a SmartDVB-t. Felvenni is tud, sőt akár ki is választhatod, hogy mit rögzítsen. Én általában csak az AC3-as hangot szoktam, felesleges 2 hangsáv.
Egyetlen hiányosságának azt érzem csak, hogy nem tudja az egész MUX-ot egyszerre felvenni, de ezt szerencsére megoldom a PVR2-vel, mivel Leadtek-es kártyám van.A #11391-es hozzászólásoddal kapcsolatban meg annyit, hogy az FPS-nek és a monitor frissítésének nem sok köze van egymáshoz. Egyébként azért 50, mert váltottsoros, az progresszív esetén pont 25.
-
Bone123
HÁZIGAZDA
válasz
Bone123 #11383 üzenetére
Felejtsétek el az idézett hozzászólást, VLC alatt az olimpiai kép makulátlan, zaj és zavarok nélkül - főleg az atlétikai stadion felvételei lélegzetelállítóak. A Fraps szerint 50képkocka/mp a framerate (?) úgyhogy a monitort 50Hz-re állítottam (100 híján), a váltotsorosság-mentesítést pedig Linear módba, így a kép teljesen folyamatos és végig kristálytiszta, gyors mozgásnál is. Összességében a cseh termék pozitív meglepetés, csak a mellékelt program a kuka, aki akar próbálkozhat olyannal ami felvenni is tud, nekem Fraps alatt a 2GB/perc kicsit sok volt.
Gyors indítás VLC-hez: jobbklikk a parancsikonon, tulajdonságok, és a yors VLC-TV indításhoz jobbklikk a VLC ikonra, és a "C:\Program Files\VideoLAN\VLC\vlc.exe" rész után, szóközzel, másoljátok be ezt: dvb-t://frequency=610000000 és voilá, egyből jön a HD kép.
-
kovimre
tag
válasz
kovimre #11385 üzenetére
Köszönöm az eddigi válaszotokat. A választásom a Leadtek Winfast DTV2000 H Plus-ra esett. Ha jól gondolom erre egyszerre rá tudom kötni az analóg kábelt és egy antennát, így kábel cserélgetés nélkül lesz HD-m és analógom. Szóval ez így működő képes lenne Win7 64bit-en? Mennyit érdemes adni egy ilyen használt kártyáért?
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
kovimre #11385 üzenetére
Hello.
A távirányítós pc ki-be kapcsolás nehézkes lesz.
Volt az Avermedia-nak ilyen koncepciója, emlékszem, hogy fordítottam is az adatlapját, de annyira kifutott, hogy már nem is találom melyik lehetett.A tunerek a pc hangkártyáját használják. Nem kell hangot kötnöd sehova.
Hosszú távra én USB Hybrid tunert vennék, AV bemenettel.
Valami ilyet: Hybrid Volar HD MCE Ezt is használom, a legtöbbet.De Hybrid tunerből bőséges választékot fogsz találni.
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Sajnos nem tudok segíteni. Nekem jelenleg ez a Mars HD földi és régi Pinaccle PCTV karim van ami csak SD-t tud.
Más: a VLC szerint az M1HD/M2HD képjel nem 1920*1080 hanem 1440*1080 (azaz összenyomott, 4:3-ban közvetítenek amit aztán a program húz szét 16:9-re).
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Sajnos nem tudok segíteni. Nekem jelenleg ez a Mars HD földi és régi Pinaccle PCTV karim van ami csak SD-t tud.
Más: a VLC szerint az M1HD/M2HD képjel nem 1920*1080 hanem 1440*1080 (azaz összenyomott, 4:3-ban közvetítenek amit aztán a program húz szét 16:9-re).
-
kovimre
tag
Sziasztok! Segítségeteket szeretném, ti jobban otthon vagytok a témában. TV tuner kellene, mindegy, hogy PCI vagy PCIe esetleg USB csatlakozós (mindegyikből van bőven helyem). Az még jó lenne, ha a hangot nem külön kábelen kellene rákötni pl. vonalbemenetre, alaplapomon pedig nincs AUX csatlakozó.. Csupán TV nézésre kell, legyen távirányítója, amivel a teljes gépet ki-be tudom kapcsolni. Ha jól tudom Upc analóg bronze csomagom van. Így is tudok FullHD-ban tv-zni (a monitorom 1920*1080)?
Érdemes még használt Leadtek Winfast PxDTV2300H -ban gondolkodni? A jövőre nézve mit érdemes venni, mert nem 1 évre kell. Sokat viszont nem is szeretnék rá költeni. -
Bone123
HÁZIGAZDA
No, képzem magam.
A VLC Media Player is képes DVB-T adást játszani a kövekezőképpen:
Menü -> Média -> Felvevőeszköz megnyitása -> Felvevőeszköz:
itt DVB Directshow kiválasztása
DVB-T kiválasztása
Adóvevő/multiplex frekvencia: 610000 kHz
Sávszélesség 8 MHz
LejátszásPár másodperc után: Menü -> Lejátszás -> Program: M1HD, M2HD, DunaHD stb kiválasztása
Csíkozás esetén: Menü -> Videó -> Váltottsorosság megszüntetése -> Be
-
Bone123
HÁZIGAZDA
No. Az eDigitalnál nem esküdtek meg h az Evolve Mars HD cseh tunere tud full HD-t, véleményem szerint igen, mellékeltem pár képet a sasszeműeknek, első progi screenshotm, 2-3. printscreen.
ArcSoft TotalMedia screenshot, Printscreen #1, Printscreen #2
A telepítés lassú volt, win7 nem ismerte fel a cuccot úgyhogy CD-ről driver, reboot, CD-ről SW, reboot, tetőantenna bedug, setup, 10 perc keresés, és a földik szépen bejöttek. A kép tiszta, deinterlaced, csatornaváltáskor pár másodpercig pixeles és zavaros mielőtt beáll, időnként képrészek bekockásodnak pillanatokra, nem olyan zavartalan az élmény mint a Samsung HDTV-n (jegyezzük meg errefelé gyenge az antennajel). A progi OK, de nincs "mindig felül" mód
, vajon lehet más appot is használni ezekhez az USB-s cuccokhoz?
Még egy kép, HD vs. SD - jaj.
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Dupla post bocsi.
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Kösz, holnap elhozok egy ilyet eDigitalból. De még mindig nem vok meggyőzve h ez full HD-t varázsol a gépre... itt a hivatalos honlap, de csak "HD"-t ír mindenhol hány p meg felbontás nincs. Szerintetek ez fullHD?
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Köszönöm. Az Evolve Mars HD az árukeresőben kategóriavezető, mpeg4 és HD támogatott, sztem ez lesz. Adnak saját antennát, de másikat (ami a háztetőre van vezetve) is nyilván rá lehet dugni, igaz?
-
Bozek
nagyúr
válasz
ksoma89 #11376 üzenetére
Én mégis találtam boltban.
X3M AB300 vásárlás(#11375) Bone123: Elvileg minden DVB-T-s tuner, amit tudja az MPEG4-et (de lehet, hogy az is, ami nem) jó erre a célra. A dekódolást úgyis a gép csinálja. Egyedüli kérdés, hogy milyen szoftvert adnak hozzá.
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Hello! Melyik a legolcsóbb földi HD adásokat fogó tuner (elfogadható minőséggel)?
Nem értek a formátumokhoz, de pl. egy ilyen típus alkalmas, h a külső antennát (amivel Samsung TV fogja a HD adáskat) rádugva a PC-n is rendben megjelenjed az M1HD stb?
-
AppleUser
csendes tag
válasz
Avermedia_hu #11373 üzenetére
Köszi a helpet!
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
AppleUser #11372 üzenetére
Az pontos okát én sem értem.
Avermedianál az Apple alkalmazás megdobhatta az árat. És jóval kevesebb is fogy Apple tunerekből. Kisebb darabszámon oszlanak el a költségek.(Media Marktban láttam Hama tunert, ami Mac kompatibilisnek volt jelölve. Biztos féláras kifutó, mert 10 000 körül volt az ára. Ami az MMben szuper.
Talán van még. A Hama oldalán már nincs fent a cucc. Szoftveréről semmit nem tudok. meg általában arról a tunerről sem.)
-
AppleUser
csendes tag
válasz
Avermedia_hu #11371 üzenetére
Ennek picit borsós az ára, de azért köszönöm!
nem tudom miért ilyen drágák a Maces tunerek.. -
Avermedia_hu
senior tag
válasz
AppleUser #11370 üzenetére
Szia,
kifejezetten Mac-hez nekem ez a tunerem van: [AverTV Volar Hybrid M]
-
AppleUser
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem ajánlani valami olyan tv-tunert ami kompatibilis mac-el, és usb-s?Nem kell csúcskategória, 3-4 adást szeretnék rajta nézni, azt is csak hetente 1szer.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Tocso1706 #11367 üzenetére
Hello,
akárhogy nézem a gyártó adatlapját, a HDMI az kimenet lesz.
Azon Te befele jelet nem tudsz fogni.Egyébként a HDCP védelemnél, a képet látod a monitoron, csak felvenni nem tudod.
Analóg tunerrel tudod fogni a T-home analóg jelen küldött csatornáit.
Analóg tuner már kevés van, érdemes Hybrid tunerként keresni. -
Tocso1706
csendes tag
Sziasztok
Lenne egy samsung 300e5a laptop, van HDMI bemenete. Erre kellene egy T-home-os dekódert kötni. Olvasgattam, hogy közvetlen nem lehet, de TV tuner-el igen. Melyiket ajánljátok?
-
jeni
félisten
válasz
kicsiultra #11363 üzenetére
lásd ezt a hirdetést,bár + pár ezer Ft és akkor zsír újat kapsz garival
-
jeni
félisten
válasz
Flashget #11362 üzenetére
Akkor a DVB-C kell a digikábelesre és extraként a DVB-T meg a földi digitálisra?
akkor van ilyen most hirdetve az aprón-pont ez az ami kell a kicsiultra-nak
a Gigabyte USB Hybrid U8300 az csak a analóg kábel TV-UPC+földi digitális +analóg jelek digitalizálása amelyre alkalmas -
Flashget
félisten
válasz
kicsiultra #11360 üzenetére
azzal a gigával csak az analóg adás jön be digikábelen..ha FHD-s monitorod van pocsék lesz a kép ezzel számoljál.
-
Flashget
félisten
válasz
kicsiultra #11355 üzenetére
korábban raktam be olyan tunereket amik DVB-T és DVB-C tudók is..használd a keresőt.
-
jeni
félisten
válasz
Avermedia_hu #11358 üzenetére
az összesre hangoljon opciót jelöltem be-ALL.full-ra katt.
bár tetszett,hogy analóg adásokkal is megbirkózik rendesen és szép képet adott vele,az már extra,hogy digitalizálni is lehet,bár gondolom az csak szoftveresen lehet.
akitől vettem az a srác azt mondta,hogy bika antenna kell neki,és akkor jó lesz mindenre
itthoni Pinnacle 72e meg digitre szép képet ad. -
Avermedia_hu
senior tag
Passz.
Nem kellene mux megkötésnek lennie.
Van olyan opció a Gigabyte kezelő szoftverében, hogy a létező összes frekvenciát pásztázza le? (tehát ne szükítsen a országra megadott paraméterek szerint)Vagy nincs szerencséd, és mindkét helyen túl gyenge a hiányzó csatornák jele.
Nekem is ritkán van nézhető TV2 és RTL klubbom. Épp annyira, hogy rájöjjek, nem is hiányzik. (elnézést a szubjektív megjegyzésért)TV2 és RTL azóta mutatkozott, mióta bivaly erős beltéri antennám van.
-
jeni
félisten
válasz
kicsiultra #11355 üzenetére
elvileg a Gigabyte U8300 az jó lenne neked.
-
jeni
félisten
válasz
Avermedia_hu #11354 üzenetére
erre szeretnék kapni választ:
az öcsémnek megvettem A GIGABYTE U8300 HYBRID USB-s tunert.
itthon kipróbáltam és a TV2 ,az RTL Klub és a Eurosport nem jött be. Tegnap eljött a melóhelyemre a Budaörsre és ott a szabadban kipróbálva szintén nem jöttek be. A többi m1-m2 Duna1 Duna2 a m3D és a 3 rádió az bejött
Igaz a USB-s tunereken csak annyi van írva,hogy DVB-T.Olyan ,hogy "muxon A muxon B és Muxon C ezek az adatok nem szerepelnek rajta.
A C tartományában vana rtl és atv2 meg a sport adás.
Lehet,hogy az a Gigabyte Hybrid annyit is tud ( bár előnyére válik,hogy kábel adásokat, és lehet vele valamilyen minőségben digitalizálni vele ) ?
Ugyanis ami nálam van a Pinnacle 72E azzal bejönnek a plusz adók,az viszont nem fogja analóg adásokat,valamint a kábel tv-t.DarkCrystal HD Capture Station-ez elég méretes darab.mibe kerülne egy olyan? hardveres tömörítése van?
hopssz végig olvasva már láttam a kiirt árat is. -
kicsiultra
tag
válasz
Avermedia_hu #11354 üzenetére
Az a helyzet, hogy itthon Digi kábel Tv van, és olyan tuner kéne amivel be tudom fogni a Mindig TV HD adásait, de a kábel tv-t is rá tudom kötni. Ilyen van?
A mostani Tv tuneremet nagyon gyorsan le akarom cserélni.. (csak 4:3 képarányt tud..)
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
kicsiultra #11352 üzenetére
Hello! Kérdésed úgy értelmezem, hogy "Mindig TV"-t akarsz fogni.
Javíts ki, ha nem.Ebben az esetben a nem HD csatornák is digitális formában érkeznek, és nincs szükséged analóg tunerre.
Válassz DVB-T tunert.
Bármelyik keresőbe beírva a DVB-T tunert, nagy kínálatot kapsz.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
HeavyToys #11351 üzenetére
Ajánlani tudok, de ezek sokkal drágábbak.
Ami tud váltani csatornát is az az Avermedia Darkcrystal HD Capture Station
IR Blasternek híják nálunk azt a megoldást, amivel távirányító jelet küld a digitalizáló (capture) eszköz a beltérihez. (egy oda ragasztott jeladón keresztül, miután megtanítottad a beltéri jeleire)
Ez a termék kb. 30e Ft. (mert a hardveres felvételre van kihegyezve)A mostani digitalizálóddal (illetve hasonló eszközökkel) úgy tudsz csatornát váltani, hogy a beltérin váltasz.
a digitalizálód csak veszi a jelet, és megjeleníti a monitoron.
Az valóban igaz, hogy néhány szoftver (digitalizálóhoz használt szerkesztő, felvevő), nem talál rögtön jelet, miután csatornát váltasz. mintha megszakadna.
Találkoztam már ezzel, de nem tudom, melyikkel lehet ezt kikerülni.
Ha újra megkeresteted a jelet a szoftverrel, akkor ismét tudod nézni a TV-t.
Ez persze kényelmetlen.De ami fontos számodra: Ne TV szoftvereket, alkalmazásokat keress!
Videó szerkesztő szoftverek tudják látni és kezelni a digitalizáló kábeled.
Keress rá Video digitalizáló, videó szerkesztő szoftverként. Sok ingyeneset is találsz. Próba, szerencse. Vagy fórum bújás, melyik milyen jó.Sok sikert!
-
kicsiultra
tag
Sziasztok! Olyan tv tunert keresek amivel már tudok HD adást nézni(m1) és persze a többi adót is tudja analóg minőségben. Valami speciális cucc kell, vagy van olyan tuner ami ezt tudja?
-
HeavyToys
senior tag
válasz
Avermedia_hu #11349 üzenetére
Köszönöm a gyors válaszodat!
A készülék csak arra kell, hogy a beltérivel csatornát váltva lehessen nézi az adást. Mondjuk VLC-vel, vagy akármi más, hasonszőrű programmal.
Ha megkérhetlek,ajánlhatnál ilyen eszközt amivel tuti megy!
-
mzso
veterán
válasz
szabonagyur #11347 üzenetére
És a legolcsóbb DVB-C-t is támogatók mik lennének?
(#11348) Avermedia_hu
Ez akkor most mire jó? Gondolom mivel DVB-T nem jó a Digi Kábelhez. Az analóg meg nem érdekel az tudom a régi CRT TV-n nézni.
Szerk.:
Hoppsz! Bocs. Azt hittem egy típust linkeltél. De egyik típusnál sem látom említve a DVB-C-t. -
Avermedia_hu
senior tag
válasz
HeavyToys #11345 üzenetére
Tv-ként, úgy hogy csatornát is válts, nem fogod tudni használni.
(megkíméllek, hogy ajánljak ilyen Avermedia eszközt)A képet és hangot szinte bármely video szerkesztő programmal megkapod.
de ennyi. nézheted. és a beltérin váltasz csatornát.
meg persze fel is tudod venni, amit éppen nézel.Ha az a gond, hogy más programmal nem kompatibilis, akkor passz.
Többször írtam már, a belépő digitalizálók lelke a szoftver. (beleértve a hozzá írt drivert is)
Ezért nekem nincs is 3000 Ft-ért digitalizáló eszközöm.Válaszom kicsit szintén off-topic, mert megoldási javaslatom nincs.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
szabonagyur #11347 üzenetére
Nos akkor konkretizáljuk a választ:
Az olcsó megoldás, analóg. De mivel ilyen nem igazán van, keressünk Hybridet:
argép hybrid tunerekÁtmeneti megoldásként megteszi, kb. 50 csatornával. Nem a digitális kínálatot fedi le 100%-ban.
-
mzso
veterán
válasz
szabonagyur #11344 üzenetére
A digi kábel nyomat Digitálist meg egy pár HD-t is.
-
HeavyToys
senior tag
Sziasztok!
Tudom, nem a legmegfelelőbb topikba írok, de sajnos holnapra kellene a válasz, emiatt követem el eme szörnyű tettemet.
A helyzet a következő: Van egy EasyCap DC60++ nevezetű USB-s digitalizáló, amit rendeltetésének nem megfelelően, arra szeretnének használni, hogy teherautóban, külföldön tudják nézni a tányéros TV adását egy laptopon. Nyilván a kábelezés megtörtént(RCA-val, S-video szabadon maradt), azonban a gyári digitalizáló szoftverén kívül más program nem képes egyidejűleg hangot és képet is kicsiholni belőle. Legalábbis avatatlan kezeim között nem.
Itt lenne a kérdésem, amivel zavarnálak titeket, hogy tudnátok-e olyan programot, illetve ahhoz tartozó egyszerű beállítást ajánlani, amivel végre tudnám használni eme csodás készüléket!?
Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdvözlettel
Ádám -
mzso
veterán
Helló!
Gondoltam jó lenne valamilyen DVB-C (ha többet is tud nem baj) tuner. Digi kábel van nálunk viszont nincs HD televízió sőt digitális sincs...Pénz az nem sok van úgyhogy a minimum kategóriák az érdekeltek, amik legalább a kábelt és FullHD-t tudnak.
Egyelőre ilyeneket találtam:
http://www.arukereso.hu/tv-tuner-c4027/lifeview/lv5tdlx-p42424153/http://www.argep.hu/product_1216850.html[link]
Bár a leírást nem nagyon. Van valami best-buy ajánlat ebben a kategóriában?
-
Flashget
félisten
válasz
Hoffer #11338 üzenetére
Bal oldali menűben találsz ilyet DVB-T, DVB-C sőt DVB-S kategóriában is..attól függ milyen szolgáltatást használsz tévéügyileg.
-
Hoffer
őstag
Sziasztok!
Olyan külső TV-tunert keresek, aminek van VGA vagy DVI kivezetése mert nagy monitorra szeretném kötni, úgy hogy számítógép ne kelljen hozzá!
Van erre valami megoldás? -
-
azbest
félisten
"ezekkel azért nem jön be mert maga az U8300 elavult,és nem mindig TV kompatibilis?"
nem, egyszerűen csak nem egyforma érzékenyek a tunerek. A másiknak lehet, hogy elég volt a jel, de ennek jobb antenna kellhet. Igazíts az antennán. Ha csak a saját botantennájával használod az lehet kevés hozzá, ha nem olyan helyen laksz ahol jó a vétel. Fektetve, valami fémre feltapasztva érdemes próbálkozni a botantennával, vagy rendes antennát használni.A szerkesztéssel kapcsolatban a hozzá kapott program más, nem a magán a tuneren múlik.
-
jeni
félisten
válasz
azbest #11334 üzenetére
ezeket találta meg a Gigabyte U8300
m1 HD
m2 HD
Duna World
Duna HD
MR1 Kossuth Radio
MR2 Petofi Radio
MR3 Bartok Radio
m3DA" muxon. A tv2, rtl klub, euronews és info pedig a "C" muxon jön, lehet ahhoz nem elég érzékeny.
ezekkel azért nem jön be mert maga az U8300 elavult,és nem mindig TV kompatibilis?
drivereket lecseréltem azzal ami a gyártói oldalon van, bár a Giga előnye,hogy editálni is lehet vele régi filmeket,illetve analóg adásokra az UPC is bejön. -
azbest
félisten
Az m1-nek is be kéne jönnie, hiszen együtt jön az m2 és duna csatornákkal együtt az "A" muxon. A tv2, rtl klub, euronews és info pedig a "C" muxon jön, lehet ahhoz nem elég érzékeny.
A kettéosztott adás pedig az m3d, ami a 3d tévék számára tesztadás és megfelelő készülékkel 3d képpé áll össze.
-
jeni
félisten
Üdv.
Mi az oka,hogy az m2,a euronews az infó a TV2 és az RTL klub nem jön be?
Az m1 a Duna world és a Duna HD_valami m3 ami ketté osztott képből áll.A Gigabayte U8300 van most be rakva- ennél nem kellett H.264 licencet kérni. a saját lemezéről lett telepítve
A Pinnacle 72a azon bejött minden. -
azbest
félisten
válasz
AlexHerceg #11330 üzenetére
A regi gigabyte tunerrel az analog adokat nezted, a diginel altalaban bovebb a digitalis csatornakinalat, mint az analog. A weblapjukan pontosan meg lehet nezni, hogy milyen csatornak erhetoek el nalad.
A dvb-c annyibol jobb, hogy egy-az-egyben azt rogziti, amit a szolgaltato sugaroz, nincsen plusz zaj ej ujradigitalizalas, mint az analog eseten. Dvb-c tuner lista [link]
elso korben nezd meg, hogy milyen dvb-c tunert tudsz beszerezni, utana a szoftveres korites alapjan valassz valami szimpatikusat. -
AlexHerceg
tag
Sziasztok,
Digi tvre váltottam és a régi tuner nem jeleníti meg az összes csatornát.
Azt hallottam, hogy a dvb-c-s tunerek jobb minőségben képesek rögzíteni a jelet.
Tudtok javasolni valamilyen konkrét márkát?
Eddig gigabyte u8300-asom volt.Előre is köszönöm.
-
Arvernia123
tag
Sziasztok!
segítséget szeretnék kérdezni cinergy 400 tv tunerhez milyen videó rögzitő kell hozzá?
-
chepavel
aktív tag
válasz
azbest #11327 üzenetére
Köszi a válaszokat.
Egy hibrid eszközt néztem ki, de az sajnos nincs raktáron, most agyalok, hogy milyen másik eszköz tudná erről a helyről helyettesíteni. Amúgy igen, valóban analóg kábeltévéről van szó.
-
azbest
félisten
válasz
chepavel #11326 üzenetére
nem, az dvb-t tuner, a leadteknek nincsen dvb-c tunere.
Viszont, ha jól értettem előző hozzászólásodat, akkor analóg kábeltévét szeretnél használni, oda bármelyik analóg vagy hibrid (dvb-t + analóg) jó szokott lenni.
Ha digitális kábeltévéd van és kódolatlanul adják az adást, akkor bármelyik dvb-c tuner jó lehet. Ha kódolt és szolgáltatói eszközhöz rendelt kártyás, akkor viszont nem sok lehetőség van. -
chepavel
aktív tag
Sziasztok!
Ki milyen megoldást/eszközt ajánl a következő célra:
Cél: koaxon érkező kábeltv, amit projektorra kellene a lehető legegyszerűbben összekötni.
Rendelkezésre áll egy 22" Samsung P2270-es TV, Samsung BD-C5300 Blu-Ray lejátszó, és egy EPSON EH-TW450-es projektor.Tipp, vélemény?
Legegyszerűbben egy kőkori videómagnó jut eszembe, azonban nem lenne egyszerűbb egy USB-s TV Tuner, ami analóg vonalon, laptopon keresztül?Üdv!
-
Flashget
félisten
válasz
Arvernia123 #11320 üzenetére
működik igen.
-
Flashget
félisten
válasz
Arvernia123 #11318 üzenetére
úgy hogy vettem egy samu P2470HD DVB-C/T tudó tuneres monitort...
meg az egyik praticióra xp sp3-at raktam fel és minden jó, minden szép -
Flashget
félisten
válasz
Arvernia123 #11313 üzenetére
Nekem is ilyen van (2004-ben vettem) csak az analóg jön be rajta digikábelen...és win7 64 biten a kártya nem működik csak 32 biten.
WinDVR3-at használok hozzá. -
Arvernia123
tag
Sziasztok!!!
segítséget kérek tőletek,nekem van egy pinnacle system pro tv tuner kártyám,és nm jön be vele a diginek az adásai ,azt hogyan tudnám megoldani vagy milyen progit tegyek fel hozzá,a dscaler progi jó hozzá?
-
donatel
tag
Ha egy laptopon szeretném a szabadon fogható csatornákat (m1,m2,rtlklub,tv2) fogni milyen USB TV tunert ajánlotok (és ha kell külön (mini)antenna akkor milyet).(nem akarok pl. kábel tvre vagy sat tv-re csatlakozni set-top boxon kersztül)
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
#65675776 #11310 üzenetére
Gondolom, itt most az a kérdés, hogy kik azok akik gyártanak tureket, és kik azok, akik barebone eszközökre raknak márkanevet.
Egyébként az Asus és a Gigabyte tudtommal nem gyárt tunert. bár lehet tévedek.
Ettől függetlenül jó minőségű eszközöket kínálnak.
A szoftver támogatás és fejlesztés (ha van) már más kérdés.Az eredeti kérdésre visszatérve, az, hogy adott boltban miből visznek vissza a legkevesebbet, az nem egészen mérvadó.
Egyrészt, lehet, hogy nem adnak el Leadteket pl.
Másrészt ha a szervíz és a támogatás jó, akkor az átlagos 1% alatti hibaarány nem jelent nagy problémát. (szerintem ez a hibaráta a legtöbb nagyobb márkánál ennyi, mert minőségbiztosítási rendszereken futtatják át az árut)
Az a világ már elmúlt, amikor nagy minőségi eltérések voltak.
Drágább a szervíz ügyintézés, mint egy nagyon alapos ellenőrzés még csomagolás előtt.A hardveres felépítések között pedig sok az egyezőség.
A chip fejlesztés és gyártás külön üzletág.
Arra pedig több példa van, hogy ugyanabba a házba, akár egészen más termékeket raknak. -
flash-
veterán
válasz
Avermedia_hu #11303 üzenetére
Egy pc üzletben egy szakértő szerint az asus és a gigabyte termékeket viszik viszza a legkevesebbszer.
érdekelne vélemény azokról a márkákról is.
valaki? -
flash-
veterán
sziasztok
érdeklődnék hogy milyen tv tuner kártyát érdemes venni?
lényeg hogy az analóg adást képes legyen fogni,és minőségi távirányítós cucc kell,legyen rajta coax bemenet.de ha lehet mindigtv-t is lehessen fogni.
ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
- Parfüm topik
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nintendo Switch 2
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!