Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
klaczi
aktív tag
válasz
Avermedia_hu #13397 üzenetére
Csak azért írtam, mert amikor először megláttam felbukkanni ezt az üzenetet azt hittem oda a négy órai anyag Persze rendben megvolt.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
klaczi #13396 üzenetére
Hát könnyen lehet, hogy fordítási hiba. Néha csak a szöveget látom, és elszámítom a szövegkörnyezetet. Szép magyar nyelvünk sokkal árnyaltabb, mint az angol.
Akárhogyis, 99% hogy én fordítottam ilyen frappánsan.Egyébként kellett már néhányszor magyaráznom, ugyanazt a szót miért fordítom több helyen másképp. Pl ilyen a "confirm" beállítások végén. Szó szerint fordítva sokszor nem tetszett. Nem illett oda. Ezért mostanában már szinte mindenhol, confirm/accept/allow/stb. helyett azt írom: "OK". Ez mindenkinek egyértelmű. Szóval fejlődök én is, talán az új fordítások is jobbak.
-
klaczi
aktív tag
válasz
Avermedia_hu #13394 üzenetére
Nem ide tartozik! De azért megkérdezem.
Avertv 6 programot használok VHS digitalizáláshoz. Nos, ha a szalagon, ha befejeződik a felvétel, tehát már nincs rajta jel, nagyon praktikus módon befejezi a felvételt és menti. Nem vesz fel többet. Viszont azt írja ki , hogy a műsort felvenni tilosEz valami forditási érdekesség?
Mikor először megláttam frászt kaptam tőle. -
Soja
aktív tag
válasz
Avermedia_hu #13394 üzenetére
Analóg tunerem van, persze a lista szerint nem kompatibilis. Illetve jobb szeretnék egy pc mentes eszközt. Más esetleg gyárt hasonló eszközt (még analóg tunerrel)?
-
Avermedia_hu
senior tag
-
Napster82
tag
Sziasztok. Arra a problémára keresek megoldást, hogy a monitort szeretném tv-ként használni, de a számítógép nélkül. A monitor egy 19 colos Samsung SyncMaster 940n, a kábeltv-t a Tarr kft. szolgáltatja. A monitoron nincs semmi extra csatlakozó csak a hagyományos d-sub amivel a videokártyához volt csatlakoztatva. Ezenkívül a dvd lejátszót is szeretném scarton keresztül csatlakoztatva használni.
-
Soja
aktív tag
Sziasztok!
Olyan eszközt szeretnék venni, ami a tv adást hálózatra továbbítja pc-re. Idáig azt sem tudtam, hogy van ilyen, azonban találtam ezt:
AverMedia AVerTV HD Home Free Duet
Na mármost ez digitális tunerrel rendelkezik. Lehet hogy láma a kérdés, de analóg adást ez tud fogni? (én úgy gondolom, hogy kellene, de nem vagyok benne biztos)
Köszi.
-
geolang
tag
Hali,
Lehteséges-e usb-s dvb-t tunerhez a laptop smart kártya olvasóját kódólt adások vételére használni ?
köszi
-
bLL^
senior tag
Sziasztok!
Digi kábeles TV adást fogni képes tv tunert keresek, ha jól vettem ki az utolsó pár tíz kommentből akkor ehhez DVB-C-s eszközre lenne szükségem. Amihez kéne az úgy néz ki, hogy döglődik a samsung hdtv elektronikája, ezért egy olyan külső tv tuner (box?) kéne, amit egyből lehetne tv hdmi portjára kötni.
Előre is köszi a segítséget!
-
SkyLine3000
addikt
válasz
Avermedia_hu #13388 üzenetére
Köszi! Azt nem is figyeltem/láttam, h ez dvb-t. Akkor valszeg marad a Volar Go. Egyébként a képminőségük ezeknek milyen?
Amúgy van egy Leadtek Winfast PalmTop Tv külső analóg tunerem elég régóta, ami usb kábelen csatlakozik a számítógéphez. De ezzel ezért nem sikerült soha nagyon jó minőségű felvételeket készíteni. A valóshoz képest rendere gyengébb volt a kép minősége. -
Avermedia_hu
senior tag
válasz
SkyLine3000 #13387 üzenetére
Igen, de ez a digitális a DVB-T, kódolatlan antennás mindigtv.
Kábeles digitálist a DVB-C fogad. -
SkyLine3000
addikt
válasz
Avermedia_hu #13386 üzenetére
Köszi!
Az Avermedia Avertv Hybrid + Fm Volar az analog+digitális, ugye? Tehát elvileg ez is jó lenne. Ha átállnék digitálisra, legalább nem kéne eladni, hanem megtarthatnám.
Bár, ha vennék lapos tv-t, akkor nyílván olyat, amellyel eleve megoldható a tv műsor felvétel. -
Avermedia_hu
senior tag
válasz
SkyLine3000 #13385 üzenetére
Amíg van, ez: AverMedia A833
Kifut. De a szoftver támogatás még sokáig meglesz.
Sajnos nem tudom, hogy jön-e helyettesítő analog USB tuner...
-
SkyLine3000
addikt
Notebookhoz keresek usb tv tunert. Arra kellene, h esetenként tv műsort vegyek fel vele. Nem szoba antennával használnám, hanem a városi tv antennáját dugnám rá. Mármint az antenna kábelt.:-) Nem lapos tv-m van, hanem hagyományos. Nem használok set top boxot sem. Tehát analógban jön be a jel.
Tehát melyik konkrét típus/típusok jó/jók erre a célra?
Válaszokat előre is köszönöm! -
func93
senior tag
válasz
Avermedia_hu #13381 üzenetére
Utolsó kérdésem, hogy lehet valahogyan a kép minőségen javítani?
-
func93
senior tag
válasz
Avermedia_hu #13381 üzenetére
Köszönöm meg is van..
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
func93 #13380 üzenetére
Az a helyzet, hogy éppen minden működő tunerem kiadtam tesztre.
Szóval nem tudom előhívni az ablakot.Rákattintasz a tunerre, és a csatorna keresés oldalon, jobb alul a középső "kocka" alatt van valamilyen tovább, vagy egyéb nevű gomb. Nem tudom fejből mi van rá írva. Azzal előjön egy új ablak, ahol további beállításokat adhatsz a keresésre. Például, hogy minden frekvenciát nézzen át, ne szűkítse az ország specifikációra.
-
func93
senior tag
válasz
Avermedia_hu #13379 üzenetére
nem találom ezt az opciót.. itt egy kép, ezen megtudnád mondani hol keressem?
kép -
func93
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy AVerMedia AVerTV Volar Go A833 tuner-t. Rákötöttem a kábelt, de nem tudja megtalálni az összes csatornát ami amúgy jönne. Ilyenkor mi a teendő?
-
klaczi
aktív tag
válasz
Avermedia_hu #13376 üzenetére
Persze, hogy van hozzá. Az én Averembe bele van építve. Arra gondoltam, hogy egy külső szenzorral nagyobbak az esélyek. Bár ezt a fenti cuccot még nem tudtam rávenni semmire a Win MCEn kívül.
-
klaczi
aktív tag
válasz
Avermedia_hu #13374 üzenetére
-
benito86
csendes tag
válasz
Avermedia_hu #13372 üzenetére
Megoldható, hogy a kapott távirányítóval a teljes PC-t vezéreljem (akár plusz segédprogrammal).Konkrétan a HTPC-n XBMC-vel nézem a filmeket és ezt is szseretném vezérelni.
Előre is köszi a választ
-
Avermedia_hu
senior tag
-
benito86
csendes tag
Sziasztok,
Analóg és DVB-T TV jel vételére keresek USB-s TV tunert.
Találtam is egyet amit sokan ajánlanak:
AVerTV Hybrid Volar HD H830
http://www.avermedia.eu/avertv/hu/product/ProductDetail.aspx?Id=501&tab=APDriverA kérdésem az lenne, h a AVerTV Hybrid Volar HD - Windows Media Center Kit H830MCE miben tud többet mint a sime 830?
http://www.avermedia.eu/avertv/HU/Product/ProductDetail.aspx?Id=527A gyártói honlap nem elég részletes. Jól értelmezem, h a USB tuner teljesen ugyan az a termék (analóg+DVB-T), a külömbség, h kapok egy MCE távirányítót hozzá pluszban? (esetleg a távirányítóról tudnátok linkelni egy képet)
Előre is köszi a segítséget. -
CyDoN
senior tag
Üdv,
Projektor mellé milyen TV-tunnert vegyek ? .... valakinek van ötlete? -
zsola32
őstag
válasz
Avermedia_hu #13366 üzenetére
a fent említett AverMedia AVerTV Volar HD Pro gondolom nekem is jó választásnak tűnhet...
(mondjuk az is megér egy misét, hogy az új Atom Z3740 procival, ki tudom e aknázni a tuner adta lehetőségeket
ha működik OTG kábellel, akkor van egy USB2-s csatim is, max azzal használom) -
Bozek
nagyúr
válasz
II.Démonlord #13364 üzenetére
Pedig de, a minőség (mármint az adás minősége) ugyanaz. Mint mondtam, a tuner csak veszi a jelet, semmi mást nem csinál vele. Az adatfolyamot átadja a PC-nek, ami pedig megjeleníti.
Az AverMedia egyébként egy jó márka, bár én belső Leadtek tuner-t használok.
-
II.Démonlord
tag
Köszi a választ. Esetleg van valami jó tanács, hogy milyen márka legyen vagy milyen árban, mert elég nagy a szórás a termékek között és gondolom azért nemcsak a szoftver hanem a minőség se ugyan az.
Erről mit gondolsz? AverMedia AVerTV Volar HD Pro külső DVB-T Tuner
-
Bozek
nagyúr
válasz
II.Démonlord #13361 üzenetére
DVB-T tunert keress. Gyakorlatilag csak a hozzáadott szoftverben különböznek ezek a kütyük, mivel csak fogják az adást, a dekódolást a PC végzi.
-
zsola32
őstag
engem is érdekelne egy MindigTv-s tuner, azzal kiegészítve, hogy USB3-as a csati a gépemen.
(asus transformer book t100)köszi a tanácsokat....
-
II.Démonlord
tag
Üdv, nem tudom pontosan jó helyre írok-e,de remélem tudtok segíteni Szeretnék venni egy tunert a laptopomhoz, amivel tudom fogni a normál kódolatlan csatornákat (ismertebb néven MindigTv). Nem tudom, van ilyen eszköz ami normális minőségű?
-
törölt tag
Tervezetten válok a TV-től, majd a monitoromtól is. Ha ez bekövetkezett, átköltöztetném ezt az időtöltést a PC elé egy 21:9-es monitorra. Legtöbbször (azt se gyakran) kis ablakban nézném a "TV-t" a monitoron, miközben ott mást is csinálnék mellette. UPC-nél van előfizetésem, elvileg analóg forrást használok (coax kábel). Később lehet előfizetek HD-re, természetesen szeretném azt is kihasználni. Külső TV tunerben gondolkoznék, így nem fog összeveszni a kártya egy későbbi alaplappal (nincs megfelelő slot vagy van, csak nem jó helyen). Ha nem dobja meg jelentősen az árat, akkor jó lenne ha programozottan fel tudna venni műsorokat. Gameplay-eket sosem fogok felvenni. Win 8.1 Pro-t használok. Mi a mondjuk három legjobb márka, ami között érdemes lenne nézelődni? Természetesen azokat a csatornákat szeretném nézni, amire jelenleg elő vagyok fizetve.
Nézegettem az egyik gyártó oldalát, fel van sorolva: Analog, DVB-T, Hybrid DVB-T, DVB-S. Fogalmam sincs melyik micsoda, persze már hallottam mindről, de mint kocaTVnézős user, sosem foglalkoztam vele. Itthon melyikre lehet szükségem? Most és a későbbiekben? (nem szeretnék jövőre másikat venni)
Milyen funkciókat (hardware / software) lenne érdemes még a vásárlás előtt megfontolni, hogy aztán ne később derüljön ki, hogy xy de jó lett volna?
-
Technocool
csendes tag
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne hozzátok tudtok e olyan tunert ajánlani amivel van lehetőségem a DIGI műholdas vételre? Sajnos nem nagyon vagyok tisztába ezzel, de azt tudom DVB - S(2) szükséges a vételhez illetve CI + -os kártya olvasó! Kivitelezhető? Megy valakinek esetleg Tv tunerrel a műholdas DIGI tv ?
-
Avermedia_hu
senior tag
Szia,
az említett eszközöknél nem lesz védelem. A Nacrovisiont leginkább VHS-re rakták.
A DVD Easymaker minden felsorolt célra jó választás lehet.
A csatlakozásnak (PCIe/USB) esetünkben nincs sok jelentősége. A TBC-t pedig egyik olcsó digitalizáló eszköz sem fogja tudni. Az pedig igaz, hogy ennek öreg VHS digitalizálásnál van igazán jelentősége.Ha a szoftver csomag nem szükséges, a legolcsóbb megoldás egy AV bemenetes tuner lehet. Pl
-
NdF
csendes tag
Sziasztok!
-Egy Avermedia Homefree Combo tv-tuner kártyám van. A közelmúltban laptopot cseréltem, viszont sajnos csak Windows 8 támogatott rajta. Valakinek esetleg sikerült már életre kelteni rajta az avertv programot? Telepítés után a csatorna keresésnél nem talál semmit.-Ha nem lehet megoldani Windows 8 alatt, akkor tudtok ajánlani hasonló eszközt? A lényeg hogy wifi-n keresztül lehessen tv-t nézni. Az sem lenne baj, ha tudná a DVB-C szabványt is (digitv).
Köszi.
-
jeffo
tag
Az "AverMedia DVD EZMaker 7 USB" termékkel kapcsolatban érdeklődnék azoktól akiknek van vagy akik tesztelték.
Nekem a következőkre kellene:
- felvétel analóg DIGI TV beltériről RCA kábellel
(Jelenleg Hyundai MBOX és Panasonic DMR-EH58 felvevőkkel tudok róla felvenni ugyanígy RCA kábellel, akkor gondolom ezzel az AverMedia-val sem lenne gond. Az AverMedia termék leírásban, neten talált review-kban is írják, hogy jogvédett jelről nem tud felvenni, mondjuk dvd lejátszóról, de szerintem a beltérin nincs védett jel az analóg jelen, ha lenne, akkor az említett felvevők sem tudnák felvenni.)- tévés felvételek átjátszása asztali dvd felvevőről RCA kábellel
(Sajnos a merevlemezes dvd felvevőmben tönkrement a dvd író egység, és nagyon sokba kerülne a javíttatása, mivel lejárt a garancia, így csak átjátszással tudom kimenteni róla a merevlemezen lévő felvételeket, mondjuk ha veszek fel a tévéből a merevlemezére, és azt utólag átjátszom. A Hyundai MBOX-ra átjátssza gond nélkül, akkor gondolom az AverMedia digitalizálóra is tudná, akár mintha VHS videómagnóról menne.)Van valakinek tapasztalata ezekkel kapcsolatban?
Az EZMaker-re olvastam itt a fórumban, hogy nem TBC (Time Base Correction) képes eszköz. Emiatt elképzelhető, hogy csúszhat a hang a fent írt felvétel források esetén? Bár jobban VHS forrásra volt ez jelezve, hogy ha megnyúlt a szalag. A Hyundai és Panasonic felvevőimmel nem tapasztalok ilyet, minimális hangcsúszás lehet, de akkor az a műholdas jel miatt van, hogy ott jön rosszul a hang, tehát nem a felvevő hibázik.Vagy inkább vegyek valami PCI-e kártyás megoldást. Korábban ezt néztem ki: LEADTEK PxDVR3200 H, de lehet, hogy már nem kapható.
Mondjuk most jó lenne minél olcsóbb és gyors megoldás, mert gyakran párhuzamosan kellene felvennem 2 csatornáról, és a dvd író hibás Panasonic felvevővel ez így nem lesz jó hosszú távon, dupla munka átjátszogatni a Hyundai felvevőre, mert az alatt nem tudom használni tévés felvételre a Hyundai-t sem.
-
azbest
félisten
válasz
Avermedia_hu #13353 üzenetére
Úgy látom ezen is az a panasonic chip lesz, ami az olcsó usb-s kínai tuneren (MN88472 DVB-T/T2/C demodulator [link]). Sajna ebből az is következik, hogy linux támogatás nincsen (még) hozzá. A trident chip sem tűnik linuxbarátnak. De legyen minél több hasonló és akkor valaki csak megírja hozzá
-
zebede
őstag
Sziasztok!
Adott egy T-homos Sat TV set top box, amin scart és HDMI kimenet van.
És egy PC, amit HTPC-nek használok a routerre és a TV-re kötve.Hogyan tudnám a kettőt összehozni, hogy Windows Media Centeren tudjak tévézni?
Esetleg felvételt készíteni, ha még az is lehetséges másik csatornáról mint amit nézek.Lehetőleg USB-s megoldás kellene, vagy lowprofilos belső kártya.
-
Avermedia_hu
senior tag
Ajánlani majd a többiek. Elfogultság miatt ugyebár. Saját PCIe kártyám kb. 1 hónap múlva lesz: [link] Rövidesen lesz magyar oldal is, és bár ezen a weboldalon nincs ott a lényeg: a magyar verziónkon ott van a DVB-c tuner.
A Delock típusszáma 61959, így keress rá.
Kártya vonalon a Hauppauge, Terratec vonal elérhető leginkább itthon, azokra érdemes ránézned. -
dunc
nagyúr
válasz
Avermedia_hu #13351 üzenetére
belső is ok
-
Avermedia_hu
senior tag
Szia! Ez nagyon nehéz lesz:
- 20 ezer forint alatt DVB-C tunert venni szinte lehetetlen (újonnan)
- USB verzió nagyon ritka. Itthon talán csak a Delock.
- Az USB3 inkább kompatibilitási akadályt, nehézséget fog okozni.De legalább a Digi adásait valóban tudod fogni PC-s tunerrel.
-
dunc
nagyúr
Sziasztok szeretnék egy tv tunert, szívesen vennék usb verziót, de nem tudom mennyire jók. (rendelkezem USB3 csatlakozóval) Digi szolgáltató lenne rákötve kábellel. (digitális csatornák első sorba) Árba szeretnék 15 ft alatt maradni.
-
Don Döhe
csendes tag
Hali!
Vettem tegnap egy Avermedia H727 capture kártyát, csak egy dologról feletkeztem el: hogyan fogom összekötni az UPC-s médiabox-val.
Szóval a médiaboxon egy TV feliratú Euroscart van (állítólag RGB-t tud), valamint Audio RCA L és R, + 1 RCA digital.1) Létezik Euroscart -> Komponens kábel/átalakító vagy marad az S-video?
2) Az audio-t az Euroscart-ból vegyem vagy a külön audió RCA-kból? -
törölt tag
válasz
Flashcash #50 üzenetére
Üdv!
Van egy Terratec Cinergy S2+CI modullal ellátott kártyám.Azt szeretném kérdezni, hogy ez vajon mely szolgáltatókkal kompatibilis?Nagyon nem értek hozzá, de el szeretném adni, mert nem használom.Egy gépben volt amit vettem de nekem nincs rá szükségem.Mindig ezt a kérdést kapom, hogy "melyik szolgáltatóval kompatibilis?"
Használ valaki esetleg ilyen kártyát? -
Ybron
senior tag
válasz
azbest #13345 üzenetére
Már napok óta töröm a fjem hogyan tudnék felvenni bármi féle tv adást számítógépre.
Mert ugye magával a tv- vel is tudok rögzíteni adást, csak ugye ő a merevlemezt vagy éppen a pendrive-ot a saját fájlrendszerére alakítja, ami xfs. Ezzel még nem lenne akkora gond, mert vannak programok ami látja ezt a partíciót ha wines gépünk van. A problémák ott kezdődnek mikor a tv által felvett srf kiterjesztésű fájlt próbálom átalakítani ts,be, ami sikerül is, csak éppen semmi nem játssza le és átkonvertálni sem lehet.
Valójában rootolnom kéne a tv-t csak egy a bökkenő, frissítettem a frimware-t és abban már le lett tiltva a Samygo fejlesztései aminek a segítségével és annak segítségével tudnám átalakítani az srf fájlt ts-re ami biztosan működne.
A frirmwaret, meg enné la seriánál(F-es) nem lehet visszafejteni, így nem tudom rootolni.Archiválás és megosztás szempontjából pedig felejtős ez a samsung által használt formátum.
Így lenne jó valami megoldást találni hogy tudjam értelmes formátumba rögzíteni, amit akár át is tudok alakítani. -
azbest
félisten
válasz
Avermedia_hu #13343 üzenetére
Annyit pontosítanék, hogy a médiacard az nem az előfizetői kártyát jelenti, hanem a Ci+ modult és a kártyát együtt. Tehát Ci+ modult fogadó eszközben lehetséges lenne. A hiba ott van, hogy nincs ismert ci+ kompatibilis számítógépes tuner.
Valószínűleg elég kevés ember van, aki médiacard-ot használ és van ci slotos tunerje, mert kb semmi információ nincsen arról, hogy bárki kipróbálta-e a nem +-os változatú slottal. Elvileg, a szolgáltató beállításaitól függően akár kompatibilis is lehet visszafele a ci+, de nincs róla elérhető információ.
-
Ybron
senior tag
válasz
Avermedia_hu #13343 üzenetére
Köszönöm a választ, akkor így tv-tuner kilőve.
-
Avermedia_hu
senior tag
Ehhez tunert nem tudsz használni.
A kódkártyát csak a kapott beltéri fogadja el.A beltéri HDMI jele szintén védett.
Ha van komponens kimenet a beltérin (ami mostanság nem jellemző), azon keresztül van esélyed HD minőségben felvenni a videó jelet.De valószínűleg marad a kompozit kimenet (ha van), és csak azon keresztül tudsz bármit is felvenni a dobozból számítógéppel. SD felbontásban.
-
Ybron
senior tag
válasz
Avermedia_hu #13341 üzenetére
Hello!
UPC, digitális(media card).
-
Ybron
senior tag
Sziasztok!
Tv-tunert szeretnék venni, mert a remek tv-m olyan formátumba bír csak rögzíteni tv- adásokat amit csak a készülék rootolásával tudnám átkonvertálni.
Szóval hd adásokat akarok rögzíteni a lehető legjobb minőségben.
Keret: max 20 000ft.
Mit tudtok ajánlani?
Köszönöm ellőre is. -
Buskerud
csendes tag
válasz
Avermedia_hu #13338 üzenetére
Köszi, a gyors választ.
Üdv.
Aron.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Buskerud #13337 üzenetére
Szia!
A beltéri már maga egy tuner, ami ráadásul védett jelet fogad.
Tunert (semmilyet) nem tudnál a beltéri helyére rakni. /mert védett a jel/Neked egy olyan eszközre van szükséged, ami video bemenetet ad a notebookhoz. Tehát, mint egy TV, a notebook lesz a megjelenítő.
Digitalizáló kábelt keress, vagy olyan tunert aminek van AV bemenete.
A digitalizáló így néz: [link] A kialakítás más gyártmányból is hasonló. Vannak nagyon olcsók, már 3-4e Ft-ért, neked a szoftver most mellékes, így a mienket ne vedd meg sokkal drágábban.
Jellemzően az analóg vagy Hybrid tunereken van AV bemenet. Ebben a kategóriában azt hiszem AVerMedia lesz újonnan a legolcsóbb megoldás: [link]Vagy, ha csak nézni akarod, felvenni nem, akkor HDMI bemenetes eszközt is választhatsz. Felvétel ellen védett a HDMI, HDCP-vel.
Viszont HDMI-n HD-ban tudod nézni a műsorokat. Persze ami HD-ban is érkezik.
Ebben is messze a legjobb áron van AVerMedia: [link] Hagyd figyelmen kívül, hogy játék felvételre van kitalálva.Az összes eszköznél, a beérkező jel előnézetét tudod teljes képernyőre kitenni a notebookon. Az analóg AV jelet fel is tudod venni, de csak SD minőségben.
Azt mindenképpen nézd meg, hogy milyen kimenetek vannak a beltérin. Tutira össze lehessen kötni. -
Buskerud
csendes tag
Sziasztok!
Légyszíves ajánljatok olyan terméket amivel tudok UPC Direkt műholdas adásokat nézni laptopon. A lényeg, hogy kamionnal járom európát, eddig tv-t vittem magammal, de már unom elég lenne akkor csak a laptopot vinni. A upc-nek a beltéri egységét azt viszem magammal. Köszi. Üdv. Aron.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
kasztlcs #13335 üzenetére
Sok helyen az antenna egy érzékeny pont a beállítások során.
Attól, hogy beüzemelsz egy erősítős antennát, még nem biztos a siker. Meg kell keresni a lakásban hol, milyen szögben, milyen magasságban, stb. kap jó jelet.
Ha gyenge a jel, lehetséges, hogy az egész lakásban egy adott helyen elhelyezve lesz csak nézhető adás.
Az erősítős antennák általában fókuszáltabbak, és adott irányból érkező jeleket fognak fel jobban.A rúdantenna, vagy botantenna szélesebb körben veszi a jelet, viszont nem erősít rajta.
Ez lehetett a jelenség oka. Ha volt olyan antenna amivel fogtál nézhetően jelet, akkor biztos, hogy egy jól működő erősített antennával jobb vételed is lehet.
Az AVerMedia saját Linux támogatására inkább ne építs. A többi op. rendszerre a driverek korrektek.
-
kasztlcs
újonc
válasz
Avermedia_hu #10692 üzenetére
Kicsit off, de mégis. Nekem van egy AIGO márkjú TV-tunerem, amit erre cserélnék most le, mert Win7-8 és Linux alá nincs drivere. Na, de a tapasztalatom az volt vele, hogy más, erősítős antennákkal még olyan jelem sem volt mint a saját pici rúdantennájával.
1. biztos, hogy az Avermedia megy erősítős antennával?
2. ha van ötlet, hogy miért nem ment az AIGO, jó lenne, mert Vista alatt elenben jól működik....Üdv...
-
-
Fr3eWar
őstag
Sziasztok!
Milyen PCI-E tuner kártyát tudnátok ajánlani (USB is szóba jöhet), amivel elfogadható minőségben lehet VHS videó magnóról digitális formátumban "lemásolni" régi családi videókat?
Igazából nem vagyok otthon ebben a témában de valahogy úgy tudom elképzelni, hogy komponens videó kábellel összekötöm (sárga + jobb/bal hang) a videó magnót a tuner kártyával.
Gondolom jár valami program ezekhez a kártyához amivel ha elindítom a lejátszást a videón, akkor a programmal tudom rögzíteni a képernyőn megjelenő képet. És végig kell várni amíg a videó lejátsza a teljes rögzítendő anyagot.Milyen formátumokban lehet kimenteni a videót?
Köszönöm a segítséget előre is!
(első nekifutásra ilyet találtam ami elfogadható még árban. ez alkalmas lehet arra amit szeretnék?)
-
Toninho13
aktív tag
Sziasztok!
Az után érdeklődnék, hogy a TotalMedia 3.5 program esetében a Fullhd-s monitorom esetében el tudom e tüntetni 16:9-es adásoknál a fekete keretet a kép körül? Ergó valós teljes képernyős mód megoldható e?
Üdv:Tony -
MaxxDamage
félisten
Sziasztok,
Milyen TV-Tuner kártyát javasoltok a Telekomos IPTV nézésére ?
továbbá van külön "antennás" előfizum is másik szolgáltatóhoz amit szívesen "vennék fel"
szeretnék venni egy komoly , de olcsó kártyát (remek ár/érték arányút)Válaszokat előre köszönöm !
L
-
vaakuum
addikt
Sziasztok. Laptophoz milyen tuner kell minimum, amivel mondjuk az UPC csatornákat lehetne nézni?
Az ok, hogy valami külsős cucc kell, de kb. milyen árban vannak a használhatóak, amikkel tényleg minden csatit lehet fogni/nézni? Nem kell feltétlenül rögzítés másik csatornáról közben, meg hasonló huncutságok...
Vannak favorizált típusok?Köszönöm.
-
scorpio74
tag
válasz
puma72 #13314 üzenetére
Szia, akkor én ezt most nem értem, mert a Windows 7 alatt tök mindegy milyen nyelven volt, lejött hozzá update-ről a driver. Most akkor csak a magyarhoz nem jön Winows 8 alatt a driver, ha angolt használok, akkor igen, hát ez megint milyen hülyeség? Na mindegy. Közben megoldottam!
Figyelem, fontos közlemény!!! A Winfast kártyákhoz jó a Windows 7-es driver a Windows 8.1 alatt. Ez fontos, nekem működik. 64 bitest Windows 8.1 Pro van a gépen és megy a kari szépen. Nekem 2300H van és működik Win 8.1 alatt.
-
gorcsev001
csendes tag
válasz
Avermedia_hu #13324 üzenetére
Ezaz! Akkor analóg tv tuner kártya és készen is vagyok? Kösz a választ!!
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
gorcsev001 #13323 üzenetére
Jól értem, hogy olyan régi Nintendod van, aminek kerek koax antenna csatlakozása van?
ilyenHa így van akkor valamilyen analog TV frekvenciát használ a Nintendo, és egy analóg tuner meg is találja a jelet.
Ha nem ilyen a csatlakozó, akkor dobj fel egy képet vagy linket róla. Esetleg add meg a géped pontos típusát. Az a legjobb, ha a tulajdonságairól találsz egy internet oldalt.
-
gorcsev001
csendes tag
A lényeg annyi hogy egy 27 colos monitoron szeretnék tolni super nintendoval, viszont a monitoron dvi hdmi és display port van, koax bemenet nincsen. Ergo arra gondoltam hogy veszek egy tv tuner kártyát a gépbe, abba dugom a nintendo koaxát. Csak a kérdés hogy tuner kártya megtalálja e a nintendo jelét.
-
Bozek
nagyúr
válasz
gorcsev001 #13321 üzenetére
Ez most így nem világos. A Super Nintendo-t hogyan szeretnéd rákötni a gépre? A TV tuner amúgy is csak a képet és hangot veszi (ha az olyan), szóval max. ott tudod nézni, de játszani továbbra se a PC-n kell.
-
gorcsev001
csendes tag
Sziasztok, olyan kérdésem lenne, ha veszek egy tv tuner kártyát akkor utána vajon super nintendozni tudok a pc men ?
-
Bozek
nagyúr
-
puma72
tag
válasz
Avermedia_hu #13316 üzenetére
Szia téves az infó!
Mult héten vettem Ilyet én is Digit használok, win 8.1 alatt és tökéletes minden. -
baratka87
tag
Sziasztok!
Egy PC-be szeretnék venni tv tunert, a pc alapból egy 102cm-es full hd tvhez van kötve. A lényeg az lenne, hogy tudjak felvenni előre beállított adásokat. Jelen pillanatban digi+ csomagom van. Nem kell nekem hyper-szuper minőség, csak normális nézhető (esetleg hd felvétel is), elérhető áron. Ehhez mit tudnátok ajánlani? Vagy ha nem tv tuner, akkor van más alternatíva felvenni adásokat?
Válaszotokat előre köszönöm,
Szerk: 64bites win 8.1-hez (talán fontos lehet)
Üdvözlettel,
István
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Bazsa01129 #13315 üzenetére
Szia,
a Volar HD Pro tunerrel csak a DVB-T (mindigtV) adásokat tudod nézni.
Kábeles DigiTV-hez DVB-C tuner tuner. Ez AVerMediaból még bő 1 hónap mire lesz.
Egyéb brandek között tudsz most keresgélni. -
Bazsa01129
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy Tuner kártyát (Mekkora fordulat mi?
). A lényeg az lenne, hogy itthon a kábeles DigiTv -t tudjam vele nézni, illetve ha úgy alakulna akkor legyen valami használható saját antennája. Ezt néztem ki de nem tudom, hogy alkalmas-e az elvárásaimnak.
AverMedia AVerTV Volar HD Pro külső DVB-T TunerHa van valami BestBuy akkor azt is szívesen meghallgatom.
Előre is köszi!
-
puma72
tag
Sziasztok
Lehet hülye kérdéssel fordulok ide, de hallottam olyan tv tuner kártyáról aminek a tv-böl felvett (Film...) és megáll a felvétel reklám ideje alatt. Továbbá a csatorna logóját is kihagyja.
Létezik ilyen tuner vagy sem?
Ha igen melyik típus tudja ezeket?
Köszi -
kk831228
addikt
Üdv!!
Érdeklődnék usb-s Dvb-t tv tuner-el kapcsolatban??
Havernak kellene, kamionozik és notebook-on szeretne tv-t nézni... Ja biztos kell hozzá valami normális antenna mert a gyárival biztos nem jó egyik se...
Milyen alternatívák lennének??
Üdv!!
-
scorpio74
tag
Sziasztok! Meg szeretném kérdezni, tud valaki Winfast kártyához Windows 8 Drivert? Ha veszek egy Winfast kártyát, akkor windows 8 alatt nem fogom tudni használni?
-
törölt tag
válasz
Tex Murphy #13304 üzenetére
Az első kártya műholdas vételre van, a második földfelszíni digitális és analog vételre. DVB-C-re egyik sem jó.
Melyik szolgáltató egyáltalán?
-
Tex Murphy
tag
válasz
Avermedia_hu #13303 üzenetére
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Tex Murphy #13302 üzenetére
Nekem AVerMedia a nyár elejére lesz.
Leadtek ügyben, ha van, a többiek tudnak segíteni. -
Tex Murphy
tag
válasz
Avermedia_hu #13301 üzenetére
Köszi
PCI-e kivitelben esetleg? -
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Tex Murphy #13300 üzenetére
Az általad elképzelt tuner nem létezik. Tudtommal.
Ugyanazokat a csatornákat, a digitálisat, biztos nem tudod fogni. Védett.
Ha érkezik analóg jel is a kábelen, akkor azt a pár csatornát (max 50) nézheted gépen. Ehhez keress analóg (vagy hybrid) tunert.
PCI-os kivitelt szerintem már csak használtan találsz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- 12 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - garanciával
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W