Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hamyka
senior tag
válasz
Avermedia_hu #11997 üzenetére
tiéd mindkét oldal?
A H.264 is azt jelenti hogy mpeg 4-et tudja? ezer bocsánat nem tudtam
mindég tanulok valamit
pc-n miért nehéz megvalósítani a műholdas tv-zést?
Még valami:
ráírtam a mindig tv-re az emailcímükre, cartoon netwoork nem elérhető nálam, nem értem miért, legközelebbi adótorony Szentes ( én marha ezt nem mondtam itt a fórumon sebaj, Szentesen van hatalmas adótorony tele parabola antennákkal és mindenféle izékkel, persze én laikus szemmel néztem rá és nem úgy mint 1 szakértő)
-
Avermedia_hu
senior tag
-
hamyka
senior tag
válasz
Avermedia_hu #11992 üzenetére
nem akarok belekötni de mind kettő amit ajánlottál mpeg2-est tud, én meg úgy tudom mpeg4-es kell, vagy csak a tv-nél áll fenn a fent említett?
Az egyik amit ajánlottál :
AVerTV Volar HD Nano :
Megjegyzés: 3D funkciók csak Windows 7 és Vista rendszerek alatt érhetőek el. A 3D hatást 2D-3D videó konverzió esetén, befolyásolja a videó forrás minősége és megjelenítési környezet. A részletes rendszer követelményekért kérjük olvassa el a felhasználói kézikönyvet.
3 d-ből kiesek mert xp-t használok sebaj
-
hamyka
senior tag
válasz
Avermedia_hu #11992 üzenetére
huh köszi
ami a kollégának kell neki milyen szolgáltatása van? csak úgy kérdem hadd tanuljak már én is picit
cerka 14-re gondoltam
cerka 14-nek nincs set top boxa, szerintem analogja van ami olyan kábelen jön aminek a vége szerelhető
én csak így hívom azt a kábelt
szakemberről már tudunk, szak barbárról még nem, én szak barbár vagyok xd
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
cerka14 #11973 üzenetére
Hello.
a hosszas üzenetváltásból csak az nem derült ki, valójában milyen TV jeled van.
Ha nincs beltéri, és digitális, akkor talán Digi TV lehet. Az?
Ha nem Digi, akkor analóg jeled van valószínűleg. (de lehet kis helyi digitális szolgáltató is)
Ez a választható tunerek körét nagyban befolyásolja.
Ha tuti digitális a jel, akkor keress rá a DVB-C tunerekre az arukereső oldalakon. Alig van, és drága.
Ha analóg a jel, akkor egyszerűbb a helyzet, keress hybrid tunert (analóg+dvb-t). Vagy sima analóg tunert, de azt inkább csak használtan találsz. (bár ez nem jelenti azt, hogy nem jó- max az op.rendszer kompatibilásra figyelj oda nagyon, és ez igaz a dvb-c tunerre is)
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
hamyka #11986 üzenetére
Ok.
Szerintem számítógépen a DVB-S szatelit vételt felejtsd el.
Max UPC előfizetéssel tudod használni ezt: R889 De egy kártyaolvasó modulra még szükséged lesz hozzá. Az sem olcsó.DVB-T mindigTv már sokkal barátságosabb.
Ime néhány házon belüli ajánlatom:
Volar HD Pro
Volar HD Nanoárakat találsz a www.argep.hu oldalon is.
-
Bozek
nagyúr
-
hamyka
senior tag
válasz
Avermedia_hu #11985 üzenetére
feladod nekem magad postán?
xxxd
cím: nincs értelme élni utca 113 xxd
-
Bozek
nagyúr
-
hamyka
senior tag
válasz
Avermedia_hu #11985 üzenetére
ez a kettő érdekel:
DVB-T - földfelszíni (Terrestrial)
DVB-S - műhold (Satellite)ez nem érdekel :
DVB-C - kábeles (Cable) kész öngyilkosság hozzá venni dekódert szerintem
De azért leírhassátok hogy ha pcn akarnám nézni a kábel tv szolgáltatóm álltal adott műsorokat pc-n milyen tv tuner kártyát ajánlotok?
lap: ASUS P5GCMX1333
És szerintem nem létezik DVB-C TV tuner kártya ami tudja az Mpeg 4-est is, ha tudsz/tudtok ilyet mutatni megeszem a prohardvert ahogy van betűnként
-
hamyka
senior tag
válasz
cerka14 #11983 üzenetére
áhá, akkor nem digitális, hanem analog, egy kábelt dugsz a tévédbe eltaláltam?
Asszem koax kábel vagy mi az, és szerelhető a vége ugye ?
keresgetek még nem találtam olyan tv tunerű kártyát, ja még valami:
gondolom olyan tv tuner kártyát keresel amit belülre lehet tenni és csak betenni az alaplap fogadójába vagy tévedek? én ídáig úgy tudtam jobban videókártyát és hangkártyát lehet betenni,
ismerősömnél ilyesmi volt kapható :
Neked tuti nem jó
azért még megpróbálok keresgélni
-
hamyka
senior tag
válasz
cerka14 #11981 üzenetére
szóval bent van nálad a kábel tv?
Ha így van akkor neked valami DVB-C tunerű kártya kell a gépedbe, azért kérdeztem hogy milyen lapod van mert gondolom számít a csatoló felület úgy mint a winycseszternél is
szerintem az lesz a legjobb ha bemész egy ilyen pc boltba és hátha tudnak neked segíteni
ööö set top boxos szolgáltatásod van ?
-
cerka14
csendes tag
Nekem Asus p8p67 deluxe lapom van
-
hamyka
senior tag
válasz
hamyka #11978 üzenetére
ha lehetséges azt is ird meg hogy milyen lapod van és úgy talán jobban tudnak a többiek ajánlani
Én is kérdezek :
Nekem Asus P5GCMX1333 lapom van milyen tuner kártyát tehetek bele? és csak úgy kérdezem ha már szóba került
cerka 14: szívesen, árúhiteled van? jáj az rossz, milyen az? menyit fizetsz érte? ( csak úgy kérdezem)
Nem vagyok ügyfélszolgálatos de ha így folytatom az leszek itt és amiben tudok segítek
T-Home-nál nincs ilyen ügyfél szolgálat
-
hamyka
senior tag
válasz
Avermedia_hu #11972 üzenetére
Ja és még valami:
érdeklődtem itt :
1. szabadon fogható csatornák felől hogy milyen tunerű kell meg tudtam hogy DVB-T
2. Kódolt csatornákhoz: DVB-S (de mind mondtátok ingyenesen nem igazán lehet fogni kódoltat pedig én azt hittem )
3. DVB-C ami meglévő kábel tv előfizetéshez való de ilyet hülyeség venni úgy is ugyanazt látod rajta
na ezért keveredtél meg bocsi
-
cerka14
csendes tag
-
hamyka
senior tag
válasz
cerka14 #11973 üzenetére
meglévő kábel tv előfizetéshez szeretnél dekódert? ha így van, szerintem öngyilkosság venni egyet, minek?
Úgy értem :
Ha meglévő kábel tv előfizetésedhez szeretnél dobozkát venni szerintem felesleges,mert 1-2 évnél tovább nincs szerintem rajta garancia, lejár a garancia tönkre megy és nincs eszközöd
fogadd el amit a szolgáltatód ad, mert ha gondod van vele tudsz kihez fordulni é csak ez az 1 előnye van a bérlésnek
Ja és úgy is ugyanazt látod rajta, gondod van vele tényleg tudsz kihez fordulni, úgy ahogy nálam megdöglött a modem és szó nélkül cserélték, hozták a másikat
-
hamyka
senior tag
válasz
Avermedia_hu #11972 üzenetére
Ok köszi
csak az jutott eszembe hogy:
Ha már kitalálták azt hogy kódolt adásokhoz is van tuner akkor ingyen fogni
Ok, megértettem csak is szolgáltatón keresztül lehet nézni kódoltat
-
cerka14
csendes tag
Üdv.Mára meguntam a kis tv-t , de nagyobbra sajna nincs pénzem , más elrendezésre meg nincs lehetőség , hogy legalább némelyik adásból lássak is valamit . A monitorom 24-es és közelebb is van az ágyhoz , nézegettem dvb-c tunereket , de vagy ritka vagy megfizethetetlen áron dobálják . Semmi extra nem kell , HD felbontásban szeretném nézni az adásokat , az online streamek meg ugye ilyen szempontból semmit nem érnek. Nos ajánlanátok olyan tv tunert ami nem usb-s , analóg/dvb-t , távirányítós és megfizethető áron van ? Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
hamyka #11970 üzenetére
Az Optibox Raptor-ral a kavar továbbra is adott.
Neked nem Sat tuner és beltéri kell.De itt minden infót megtalálsz:
http://mindigtv.hu/Ha a kódoltak is érdekelnek, akkor ezt az oldalt ajánlom:
http://www.mindigtvextra.hu/Vevőeszköz listát, antenna ajánlatot, fogható csatorna listát, árakat, mindent megtalálsz.
De, ha sok csatornát, és esetleg mégis Satelite adást szeretnél, akkor inkább ne vadássz csatornákra ingyen a műholdakon. (egyébként nagyon kevés ingyenes magyar Sat adás van)
Ebben az esetben UPC-Thome-Digi háromszögben nézz körül, és versenyeztesd az ajánlatokat.
Az eszközöket ezektől a szolgáltatóktól is megkapod, illetve választhatsz a kínálatukból. -
evilzombie
tag
sziasztok.
Adott egy monitor, amire nintendo WII-t kellene rákötni.
Monitor bemenet csak HDMI es DVI.Nintendon csak RCA kimenet van.
(Analog to digital)
Van viszont egy kis mITX-es gepe,amibe ezt bele lehetne rakni.
Mukodne vele?
Lenne esetleg "kép késes" vagy valami hasonló más gond, ami miatt nem lenne jó?Van-e más ötletetek az összekötésre?
HDMI kimenetes erősítőt nem akarok hozza venni ami át tudna átalakítani, ahhoz meg túl kicsi a fiam.
-
hamyka
senior tag
Aki csak az ingyenes ,,szokásos,, csatornákat akarja nézni akkor szerintem DVB-T, ahogy beszéltük
Erre milyen eszközt tudsz/tudtok ajánlani? illetve milyen antenna stb? és ajánlhatsz pc-hez valót is, hogy ne mondják/mondjátok azt hogy keverem a szezont- a fazonnal
És mint láthatod nem keverem a dolgokat ( legalábbis nagyon remélem) teljes bolondot csinálnak az emberekből
Olvastam egyik oldalon 3 d-s cucról is ám az MPEG 2-es kódolást tud csak
Akkor nem fogható kódolt csatorna ingyen ? illetve amik bejönnek csatornák hogyan lehetne magyarítani ha nem magyar? vagy sehogy ?
Nekem a Optibox raptor HD-ban az tetszik hogy variálható a tunerje, gondolom csak kikapom és teszek bele másikat vagy tévedek?
van olyan is hogy aszem a dekóder olcsó, ám a dekorder hozzá vagy 20 ezer ft, szal elgondolkodtató
jó lenne egy szakértő aki esetleg rendet tesz a fejemben
Megsúgom neked hogy most jelenlegi kábeltv-m 4500 ft és olyan 60 csatornám van aszem, nem rosszak de lassan nem azok amiket nézni akarok
-
Bozek
nagyúr
válasz
hamyka #11968 üzenetére
DVB-T - földfelszíni (Terrestrial)
DVB-S - műhold (Satellite)
DVB-C - kábeles (Cable)Műholdon is vannak ingyenes (FTA) csatornák. Kábelen már nem biztos. Szóval ezért kérdeztem, hogy milyen formában akarja nézni. Az adótorony távolságát a legegyszerűbben a dvbtmap.eu oldalon lehet megnézni.
Műholdas vétel itt nálam már vagy ezer éve volt, akkor még DSF-en néztem a német bajnokikat. Azóta már az analóg kábeltv is elég nekem egyelőre, szóval továbbra se érint az Amiko cucc.Arról nem tudok, hogy bármilyen dekóderrel is lehetne ingyen nézni a kódolt csatornákat. De ez amúgy is törvénytelen, szóval a fórumon nem hinném, hogy választ kapsz rá. Ha még 10-20 ezerbe kerülne egy hónap, talán megérteném. De úgy, hogy most havi 2000 Ft-ért 30 csatornát kapsz, eléggé gáz ez a garasoskodás...
-
hamyka
senior tag
Húú köszi a sok-sok segítséget, és igyekszem is válaszolni
Így van tv-n nézni szal ezt eltaláltad
Illetve még ezt írod:
,, Attól függ, milyen ingyenes, szabad csatornákat akar nézni. Ha DVB-T-t, akkor meg lehet próbálni a régi antennával is, ha az nem működik, akkor kell nézni másikat. De persze az is számít, hogy milyen messze vagy az adótoronytól.
Ha műholdast (amit később említesz a szövegben), akkor meg értelemszerűen parabola kell. ,,Na ezen ezt nem értem: ,, Attól függ, milyen ingyenes, szabad csatornákat akar nézni ,,
Én úgy tudom ezek az ingyenesek: M1/M2/DUNA/DUNA2/RTL KLUB/TV2/EURONEWS/PETŐFI-KOSSUTH RÁDIÓ/
Kihagytam valamit?Hogy milyen messze van az adótorony fogalmam sincs
// igen-igen DVB-T vagy micsoda, de hogy miért így hívják a tunert gőzöm sincs
én így tudom: DVD-T szabad csatornák/DVB-S kódolt csatornák/DVB-C meglévő kábel tv előfizetéshez
remélem jól mondom
Amikó cuccról nem hallottál még? érdekes
az Astránál is kapni
1 ilyenről mi a a véleményed? : [link]
itt 1 másik: [link] (mai cikk: azt írják: 189.900 ft a szett ára)
És mi az a Enigma 2? szakértőt keresek, segítsen, help help
A digiportálon van az Amikó cuccokról teszt, de nem találom most azt amit szerettem volna
ui:
Na a lényeg:
Akármilyen dekódert vesz az ember ( aki vesz) nem fogja tudni ingyen nézni a kódolt csatornákat?
Az egyik Amikós cuccnál azt írják hogy van hozzá emulator amivel lehet nézni a kódolt csatornákat is, azt megértettem hogy kódolva vesz fel, de milyen nyelven? mert ha magyar nyelvű kódolt csatorna nem jön be akkor kár érte
-
hohomgs
csendes tag
Sziasztok!
Milyen 64 bites Linux kompatibilis hibrid kártyát érdemes venni? (Melyikkel van a linuxon kevesebb macera és több, kényelmesebb szolgáltatás?). Én ezt néztem ki, de valahol azt láttam, hogy kifutó termék: ASUS My Cinema U3000 Hybrid FM DVBT USB TV Tuner Kártya.Szempont :
- USB-s mobil esztköz legyen
- hibrid
- 64bit linux-kompatibilitásA fizetős csatornákat is meg lehet oldani pl.:egy külön kártyaolvasóval vagy érdemes all in one tonert venni? (bár most még ez is elég lehet, mert igazából csak egy elosztott antennajelet akarom "odébbvinni" néhány méterre a számítógépre )
Mindkét esetre (szabad és fizetős csatornák) kérnék típusjavaslatot.
Köszönöm! -
Bozek
nagyúr
válasz
hamyka #11965 üzenetére
Én értem, amit írtál és hiába mondod, hogy nem kevered a dolgokat. Amiről Te írsz, az továbbra is arról szól, hogy TV-n akarja használni. Egyszer se említed, hogy PC-n is. Márpedig mint írtam, ez a PC-s tuner-ek topic-ja.
Attól függ, milyen ingyenes, szabad csatornákat akar nézni. Ha DVB-T-t, akkor meg lehet próbálni a régi antennával is, ha az nem működik, akkor kell nézni másikat. De persze az is számít, hogy milyen messze vagy az adótoronytól.
Ha műholdast (amit később említesz a szövegben), akkor meg értelemszerűen parabola kell.kódoltakat is akarja nézni de nem akar érte fizetni mit ajánlotok?
Kérjen meg valakit, hogy fizessen elő helyette.A Amiko cuccról meg nem hallottam még. A honlapjukon leírtak szerint néha bekerül a firmware-be 1-1 olyan csatorna, ami bár kódolt, tudsz ingyenesen nézni, de ezt nem Te választod ki magadnak. Legutóbb valami KarinaTV-t írtak.
-
hamyka
senior tag
Na akkor röviden tömören :
Ha valaki csak a ingyenes szabad csatornákat akarja nézni milyen dekóder+antenna párost ajánlotok? persze régi tv-hez
( Mint mondtam ha scart csatlakozású a tv, akkor gondolom scart csatlakozású dekorder kell ez tiszta sor, és milyen antennával? jó a legolcsóbb is? csak mint mondtam nem jut eszembe a neve, tudjátok mire gondolok aminek a végét lehet szerelgetni, nekem is van ilyen antennám, apuval mindég szerelgettük a végét amit a tv-be dugsz, ilyen kör alakú,így fogtuk anno a szabad analóg csatornákat
)
Másik pedig:
kódoltakat is akarja nézni de nem akar érte fizetni mit ajánlotok?
Mint mondtam olvastam az Amiko cuccról és állítólag van hozzá Emulator vagy mi, nem lövik le ha ilyen csuda ketyerével megy fel valaki a műholdra?
( mennyire erős benne a tuner vagy mi? kell hozzá más is? )
válaszotokat előre is köszönöm
ui: remélem így már egyértelműbb
És köszi a linket
nem keverem a dolgokat, tudom bekavarodtál, azért írtam le még 1x hogy tisztázzuk és köszi még 1x a segítséget
-
Bozek
nagyúr
válasz
hamyka #11959 üzenetére
Kihagytad a Duna World-öt meg a Bartók rádiót. Na meg a relaxációs zenét (csendet) sugárzó Neo FM-et.
Ezt az Astra cuccos kérdést nem értem. A MindigTV digitális földfelszíni adás, míg az utóbbi egy műhold, teljesen más antenna is kell hozzá. Meg ha jól sejtem, az egyik DVB-T, a másik meg DVB-S.
Ha számítógépen akarsz MindigTV-t nézni, akkor meg szinte bármelyik DVB-T tuner jó, csak legyen hozzá driver az adott operációs rendszerhez. Van olyan, aminek a számítógépes programja nem a legjobb, de ezekre meg van alternatíva (pl. SmartDVB). Konvertálni meg úgyse konvertálják a videót, csak továbbítják a jelet a PC-nek, ami feldolgozza utána. -
hamyka
senior tag
Sziasztok
Bátorkodom megkérdezni hogy melyik dekódert,beltérit érdemes megvenni?
Mihez kell? elmondom:
Mindig tv szolgáltatáshoz amivel fogni lehet az ingyenes adásokat
és csak ezeket lehet fogni? : M1/M2/TV2/RTL KLUB/DUNA/kossuth-petőfi rádió vagy micsoda/Euronews vagy mi , kihagytam valamit? illetve ezeken felül bejöhet más is? azok is bejöhetnek amik az astra cuccal foghatóak ??
Láttam sok fajtát, de van olyan dekóder amire esetleg több év garancia is van és jó árban is van ? ja meg esetleg van benne műsor újság is? meg ha esetleg tud felvenni, stb az sem lenne rossz
ja és még valami:
Ha mondjuk csak Scart ( százlábúnak is szokták/szoktam hívni a csatlakozót) csatlakozó van a tévén, világos hogy a dekóder hátulján ( én csak fenekének vagy seggének hívom) is lennie kell Scartnak, akkor Scart kábelel összedugom a dekódert a tv-vel, és már jó is ? ja és milyen antennát érdemes hozzá? az antennát hova dugom? a dekorderbe?
remélem nem kérdeztem hülyeséget,
előre is köszi
ui: a rádiók amik bejönnek ( ha bejönnek) azok is már digitálisak? vagy nem ?
ha számítógépen akarom nézni milyet ajánlotok?
mert láttam ha jól tudom 5-6 ezer ft-tól és érdekelne hogy melyiket érdemes venni, esetleg van-e rá több év garancia?
Ja és ha már szóba hoztam az astrát:
az astrás cuccal lehet fogni magyart vagy csak külföldi jön be ?
gondolom a discoveryt, és társait csak előfizetéssel lehet igénybe venni, vagy esetleg van mód rá arra hogy ingyen fogni ezeket is ?? privátban is megkereshettek előre is köszi
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Kezdő vagyok #11948 üzenetére
Hello,
ha csak analóg bemenet kell, akkor egy ilyen jó lehet: Ezmaker 7
Ha bármilyen okból HDMI bemenetet is szeretnél, akkor pedig valami ilyesmit keress: Darkcrystal HD Capture Pro
-
Fecoboy25
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni szakértőbb emberektől a problémám megoldására.
Szeretnék vásárolni egy tv-tuner laptophoz. A laptop márkája Toshiba Satellit L 300. Most Win 7 fut rajta 32 Bit.
Kinéztem a neten egy tv-tunert kérdésem lenne ez erről van-e tapasztalatotok vagy véleményetek.
http://www.edigital.hu/TV_tuner/Gigabyte_Hybrid_GT-U8300_analog_es_digitalis_Tv_tuner-p59403.html
Gondoltam a tv-tunerrel megúszok egy plussz tv vásárlását. A laptop meg kapna egy plussz funkciót.Előre is köszönöm segítségetek.
Üdv. Fecoboy25
-
törölt tag
Akkor AVeRmedia Box9 különféle változatait vagy Leadtek TV Pro 1920-at érdemes nézned. Ha nem csak egy bemenete van a monitorodnak akkor még csak az átvezetéssel és az azal járó némi minőségveszteséggel sem kell foglalkoznod (viszont le kell mondanod pl a PiP-ről).
Azt viszont soha nem értettem, hogy ilyen fing fogyasztású VGA-kra minek ótvar nagy hűtőt rakni, mikor még egy single slot megoldással is szinte némán hűthetőek.
SomogyiG: Internetes live stream-ek rögzítéséhez nincs szükséged semmilyen egyéb hw-re a gépeden kívül.
-
ceia
őstag
válasz
Stirbi #11946 üzenetére
Köszi, ha belsőt szeretnék, én is ezt tartanám a legjobbnak! De az a baj, hogy a vga és a hangkártya között egyetlen PCI aljzat maradt, oda inkább nem tennék semmit. Akkor a vga ventilátora és az újabb kártya között nem is maradna hely, csak éppen hogy elférnének.. GT240 van benne, ami nem éppen vékony, két helyet foglalós a kicsike és ilyen lapom van.. Szóval a hely az most is elég kicsi. Belsőben csak PCI-e jöhetne szóba, de a legjobb lenne egy külső box.
-
ceia
őstag
válasz
#65675776 #11945 üzenetére
Én is inkább az analógra gondoltam. Már csak szét kell néznem a Hardveraprón, mi a felhozatal. A legjobb lenne egy külső, box kivitelű, hogy pc nélkül is működjön. Azért még a TV-t is meggondolom, de most ünnepek után nem nagyon érdemes vásárolni. Mindenesetre kösz a választ!
-
SomogyiG
csendes tag
Szervusztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Nem tudom, hogy létezik-e ilyen, de olyan DVB-C tunert/set top boxot keresek, aminek a segítségével internetes live stream-et rögzíteni lehet akár belső, vagy külső adathordozóra. Jó lenne, ha WiFi-n keresztül kapcsolódna a netre, de az sem baj, ha vezetékkel.
Előre is köszi a válaszokat. -
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Milyen digitalizáló eszközt érdemes venni,ami kompatibilis Win 7 Ultimate 64 bittel,és jó?
Pl.videokazetták bedigitalizálásához is kellene. -
törölt tag
válasz
rarobika #11944 üzenetére
Hello!
Csak bemenetként funkcionál. Tunerkártyákon nem jellemző, hogy videokimenet is legyen.
ceia: Ha 11 éves tévét dobtál ki, akkor valószínűsítem, hogy analog csomagod van. Ahhoz aránylag olcsón tudsz venni tunerkártyát, feltéve ha találsz egyáltalán boltban. Most már csak azt kell eldöntened, hogy belső, vagy külső tuner kell, hogy a géptől függetlenül akarod-e használni.
-
rarobika
csendes tag
Sziasztok,
nekem olyan gondom lenne, hogy van egy Leadtek TV2000 XP Expert tv-tunerem és szeretném gépem összekötni egy régebbi tv-vel és azt nem tudom, hogy a tv kártyán lévő S-videó csatlakozó kimenetként is tud funkcionálni vagy csak bemenetként.
Addig nem akartam a padlásról előtúrni a kártyát még nem vagyok benne biztos, hogy alkalmas az eszköz erre. :-))Előre is köszi szépen a segítséget.
-
ceia
őstag
Sziasztok!
2.-án bedöglött a 11 éves tv-m, és egyelőre nem is szeretnék újat venni. Ezért gondoltam, hogy beszerzek egy tv-tunert. Csak egy a bökkenő: fogalmam sincs, milyen normásat kéne venni.(DVB-T és társai) Csak azt olvasom mindenütt, hogy földfelszíni ingyenes, meg analóg, meg digitális sugárzáshoz alkalmas, meg ilyeneket, de nem tudom, hogy az én kábel tv-m analóg, vagy már digitális ez is? Egyszerű UPC családi csomag.
-
Stirbi
addikt
Üdv.
Azt szeretném kérdezni, hogy DVB-S/S2 jel vételére alkalmas kártyát milyent ajánlotok? Mindegy, hogy pci, vagy pci-e, lehet csak DVB-S is, de lehet hd képest DVB-S2-es is vagy mindkettő egyben. És légyszives magyar webshopot is linkeljetek, ahonnét betudom szerezni. Köszönöm.Kódolatlan adások vételére lesz használva.
-
Zotya84
őstag
válasz
betyarr #11940 üzenetére
HA PCIe-ben gondolkodsz, akkor én sem tudok sokkal jobbat sajnos. Pár hónapja én is beruháztam rá, így tapasztalatból mondhatom, hogy a programjának ugyan van néhány apróbb "hibácskája", egy másikhoz (PVR2) kis apró kényelmetlensége, de igazából teljesen jól használható. Én is Digihez használom.
Egy dolog van benne, ami nekem kicsit hiányzik, de olyat még egy PCIe tunerhez sem láttam: nincs hozzá CI, ami azt jelenti, hogy a kódolt adások (HBO, stb) sajnos nem fognak menni vele - bár 80-s netnél marhára nem számít...
Egyébként szerintem kapható még, én okt. végén (talán pont 31.) vettem a sajátom.
Az meg, hogy van-e olcsóbb kártya -C-hez? Lehet.
Van-e jobb kártya ilyen áron -C-hez PCIe-be? Lehet, bár nem ismerek olyat... -
medium84
aktív tag
Helló!
Mennyiért kapható jelenleg a legolcsóbb DVB-T tuner? Régi LCD TV-hez kéne, vendégszobába, szal a minőség teljesen mind1.
Legutóbb még tescóba vettem 7500-ért Strongot, de mostanában nem látok ennyiért.
-
törölt tag
válasz
betyarr #11934 üzenetére
DVB-C esetén nincs olyna, hogy jó ár/érték arány. Minden ilyen tuner irreálisan drága (valós értékük ~2x-esét kérik el értük). Hogy csak nézni akarod vagy felvenni is az részletkérdés. DVB esetén a felvétel semmi másból nem áll, minthogy lemented a bejövő stream-et a vinyóra (esetleg átmultiplexelés lehet még, de annak minimális az erőforrásigénye).
PCI-E-be kb ez a legolcsóbb megoldás: Terratec Cinergy T PCIe Dual
2007ath: Egy átlag hangchip (ALC892) hogy lesz jobb az átlagosnál? Egyébként ennyi miatt nemkell külön hangkártya, a hátlapi line-in csatlakozóra kell vezetni a jelet. De megoldható PCI-E-en keresztül is.
A PCTV Pro-t meg nyugodtan tedd el a relikviák közé, nincs hozzá stabil x64 Win-es driver.
-
Poplacsek
senior tag
válasz
2007ath #11935 üzenetére
Hali!
Én is régi PCTV Pro-t cseréltem alig több, mint egy éve a Win7 x64 miatt Leadtek PxDVR3200H-ra. Főként analógra használtam ChrisTV-vel, de a kábelszolgáltatóm a mindigTV-s adókat DVB-T formában is nyomja a kábelen, így a saját progijával ment az olimpia + forma1 is digit HD-ben, frankón. Nagyon jó kártya, csak a DVB-C miatt váltottam, most jókat alszik a dobozában a polcon.
Aztán egy hónapja elkapott a gépszíj és cseréltem Technisat Cablestar HD2 CI-re, van benne Conax modul + előfizetői kártya, így minden digit csatorna jön frankón. (Ezt csak olyan szolgáltatónál lehet megtenni, ahol nem párosítják az előfizetői kártyát saját box-hoz, pl: Tarr kft.) ProgDVB progival használom."A kérdés tehát röviden: PCI-E csatolón keresztül össze lehet-e hozni a TV-kártyát az alaplapi hangkártyával?":
persze -
2007ath
aktív tag
Sziasztok! A nálam hozzáértőbbek tanácsát kérem TV-tuner ügyben.
Új gépet vásároltam asus P8Z77-V LK ( [link] ) alaplappal és Windows 7 x64 op. rendszerrel. A régi xp-s gépemben egy Pinnacle Studio PCTV PRO (BT878) kártya van, amivel tökéletesen meg vagyok elégedve. A fórumokat eddig olvasva úgy tűnik, hogy ezt a kártyát - sajnos - nyugdíjba küldhetem.
Az első kérdésem az lenne, hogy van-e esetleg mégis valamilyen megoldás arra, hogy a PCTV PRO-t működésre bírjam az új gépben (Windows 7 x64 alatt)?
Mivel pesszimista vagyok a választ illetően, elkezdtem nézelődni tv-tuner utód ügyben. Jelenleg a Leadtek WinFast PxDVR3200 H ( [link] ) az első számú jelölt, több okból is. Részben azért, mert PCI-E csatlakozójú, így tudok spórolni az alaplapon lévő PCI-s kártyahelyekkel. (Az alaplapon 2 db van, amiből az egyik már más célra foglalt.)
A második kérdésem az lenne, hogy a TV-kártyából tudok-e hangot előcsalni úgy, hogy nem használok belső audió kábelt, a hangkártyával való összekötésre?
Nem szeretnék ugyanis külön hangkártyát betenni a maradék 1 db PCI kártyahelyre csak a tv-kártya miatt, lefoglalva így már a második PCI-s kártyahelyet is, amikor alaplapra integrálva van egy, az átlagosnál jobb minőségű hangkártya. A probléma ugyanis az, hogy az új alaplapomon nincs audio bemeneti csatlakozó. (Csak a front panelé.)
A kérdés tehát röviden: PCI-E csatolón keresztül össze lehet-e hozni a TV-kártyát az alaplapi hangkártyával?
A harmadik kérdésem pedig az lenne, hogy a fenti Leadtek kártyának van-e jobb alternatívája? (Egyelőre kábelen jövő, analóg tévézésre használnám.)
-
betyarr
veterán
üdv!
digi tv-m van,kábeles,nincs stb.digitális adást szeretnék nézni a pc-n.melyek a legjobb ár/érték arányú lehetőségeim
a. ha csak tvzni akarok
b. ha rögzíteni is akarom az adást?w8 x64 az oprendszer.
előre is köszönöm!
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
Avermedia_hu #11932 üzenetére
Igen analóg, köszönöm szépen Neked is és Stirbinek is a segítséget.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
MaddeNNNN #11929 üzenetére
Ez analóg jel lesz a leírtak alapján.
Közvetlenül a monitorral összekötve nehéz lesz megoldani. TV-box féleség kellene neked ehhez, de szép lassan kikoptak a piacról. Mint pl ilyen is csak használtan található már: [link]
PC-hez bármi jó lehet neked, ami analóg jelet is vesz. (analóg vagy hybrid)
csatlakozásnak nincs sok jelentősége, lehet belső, külső. A minőséget nem befolyásolja. -
Stirbi
addikt
-
MaddeNNNN
addikt
Üdv!
Egy olyan kérdésem lenne abszolút laikusként a témához, hogy milyen szerkezettel tudnám összekapcsolni ezt a monitoromat a T-home-os kábeltévénkkel?
Elnézést ha ez kevés információ, ha bármit kihagytam szóljatok.
Válaszokat köszönöm előre is!Máté
-
djsilas
tag
Üdv Urak!
Használtan szereztem egy USB-s PCTV 330e -t. Mondta a srác, hogy nincs meg a telepítője, de netről letölthető. Ha használni szeretném a távirányítót, az csak azzal fog működni. Ez valóban így van?
Egyébként le is töltöttem a progit, csakhogy valami gyártási számot kér tőlem. Azt hol találhatom meg? -
törölt tag
válasz
RootRulez #11920 üzenetére
Akár egy ASUS My Cinema-P7131 is megfelelhet, bár szerintem a félelmetesen elavult chipset miatt nem ér meg 8900HUF-ot.
Az AVerMedia AVerTV-Super009 már legalább értelmesebb chippel szerelt (NXP SAA7135H) és még olcsóbb is (7280HUF-os árat találtam).
Hosszabb távra az AVerTV Speedy PCI-E lenne a megfelelő, de az meg nem kapható Mo-on...
Hozzáteszem, ez a kategória szerintem semmilyen formában sem ér többet 5k-nál. Újonnan sem, nemhogy használtan.
-
Trolluska
tag
válasz
Avermedia_hu #11916 üzenetére
Köszönöm az infót, ennyivel is előbbre vagyok. Sajna a TV nem tud USB-re felvenni, csak ki tudja adni a parancsot egy külső felvevő egységnek (aminek szintén kell a dekódolt TV jel
) Sebaj, legfeljebb ezután se veszek fel semmit a TV-ből
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Eddig egy gőzőmsincsmiféle 10-enakárhány éves TV Tunert használtam, amihez csak Win98-as szoftver volt, de valahogy működésre bírtam XP-n és Win7-esn is.
Azonban a Win7 x64 kifogott rajta(m)... Szóval igencsak venne kéne egy TV tunert, ha TV-zni akarok rajta... Egy DIGI TV-s beltériből kapja a jelet, és csak TV-znék rajta. Nem kell semmi extra képfelvevő/szerkesztő bónusz program se hozzá, ami csak az árát növeli.
A mostani is tökéletes lenne, ha működne 64 biten.
Szóval Ti mit vennétek, ha olcsón szeretnétek kijönni és nincsenek extra igényeitek csak, hogy nézhető legyen a műholdas DIGI TV-s adás, akár egy TV-n és mindezt 64 bites Win7-tel?
Köszi: RR
-
Freddy TNT
őstag
Sziasztok !
A következő a probléma: évek óta nem nézek TV-t
Szóval lövésem sincs, hogy milyen vételi technikai újdonságok vannak. Úgy gondoltam inkább idejövök és megkérdezem a gurukat és tőletek kérnék tanácsot
Szóval adott az őseimnek egy öreg TV kábelTV dróttal. kb a fele műsort fogja csak be mert annyira régi szegény. Itt a fórumban láttam ezt a mindigTv dolgot. Ráolvastam a mindigtv.hu-n és elég érdekesnek találom.
Ezek szerint pár digitális csatornát ingyenesen lehet fogni ? Ez jó mert akkor lemondanám a mostani Tv előfizetést.Na persze kell hozzá set top box ha jól értem ez sajnos plussz kiadás de ha megspórolnám az előfizetéssel akkor üsse kavics.
Kérdés 1: De milyet és mennyiért ? Valami fapados kütyüt tudnátok ajánlani olcsóért ? Nem kell semmi rögzítés funkció vagy ilyesmi.
Kérdés 2: TV-m ugyan nincs, de van egy erős PC. Arra gondoltam talán vennék bele egy TV tunert (a régi megdöglött vagy 5 éve)
Gondolom digitális adás javasolt csak ma már. (vagy nem?) szóval milyen típust tudnátok ajánlani kb mennyiért ?Köszönöm a segítséget előre is !
-
Trolluska
tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy megoldható-e a felvétel közvetlenül TV-ről PC-re?
Jelenleg van egy Samsung TV-m beépített DVB-C tunerrel, amihez CI kártyát használok, így nincs szükségem set-top boxra. (nincs még egy nyamvadt távirányító) Olyan kütyüt már találtam ([HDMI-CEC adapter]), amivel HDMI-n keresztül lehet a TV távirányítójával vezérelni a PC-t, de arról még infóm sincs, hogy lehet-e a TV képét "direktben felvenni"
Találkozott már valaki ilyennel? -
törölt tag
válasz
Avermedia_hu #11890 üzenetére
-
Viktoár
addikt
válasz
Avermedia_hu #11910 üzenetére
Jaaahh nem,annyira nem mennék bele a dolgokba.
Szóval egy ilyesmi tuner megtenné? (Bár nekem sima pci foglalatos fér a gépbe a vga miatt.)
-
Viktoár
addikt
válasz
#65675776 #11908 üzenetére
Nem akarom "nagyüzemi" szinten csak néha néha megnézni a híreket meg 1-2 műsort. A laptop úgy jön a képbe hogy az asszony ne az asztali gép előtt üljön ha nekem is dolgom lenne a gépen.
Ilyenek hogy felvétel meg ilyen olyan extra nem kell csak hogy az a pár adó nézhető legyen és kész.
A dedikált hardver alatt mit értesz?
-
Bozek
nagyúr
-
Viktoár
addikt
válasz
Avermedia_hu #11902 üzenetére
Szia
Valami ilyesmi lenne az elképzelésem csak belső tuner kártyára gondoltam. Kétség kívül nagyon jó megoldás amit linkeltél de nekem nem érne meg a 25-30k-t. A laptopon ritkán nézném a tv-t,így megfelelne olyan is hogy valami programot elindítok ami kiküldi wlanon a jelet amit a laptop wifijével illetve egy programmal tudom nézni.
Valahol mintha már olvastam volna ilyesmit.
-
Avermedia_hu
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!